Darkfall-MMO

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BEAST
Exploration? :o Herbaliston es rajtam kivul nem is nagyon tudok olyan bolondrol aki korbeuszta/jarta a vilagot, minden szigetet es hegyet... es megerte. Craftolas? Sosem vartam sokat az ilyesmitol, osszekalapalom, szep, hasznalom. Nekem ennyi pont eleg belole. Kereskedelem... ez a resze viszont pont hogy nem mukodne ezzel a jelenlegi universal banking dologgal. Amig nem vezetik be a local banking valamilyen formajat addig megfelel a klanon beluli csere-bere vagy a trade channeles "Cuccot vennek irj ram" verzio.

Ventri pedig kozos programok alatt elegge alap dolog, azon kivul pedig eleg hasznos a tarsasag megismeresere, meg ilyesmik.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

"Csak azt tudnam mit varsz egy mmotol, ha mar az emberek kozti kommunikacio is faj neked. "

Kár, hogy még mindig nem tudod, mit várok el egy mmo-tól, pedig pont elégszer írtam le :/ Te is nagyon jól tudod, hogy nem a kommunikáció úgy en bloc fáj, hanem a folyamatos, kötelezõ ventrizés. Nyilván lehet, hogy én nem illettem a társaságba.

Szerintem az az én bajom, hogy EVE mélységet vártam el a játéktól, kereskedelem, craftolás, exploration szinten is, és hát lássuk be, ilyen legfeljebb egy pár év múlva ha lesz. A pvp rész, fõleg a lopakodás faktorral, tényleg baromi jó.
BEAST
<#idiota>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

s0n1c
kivéve Beast, ahhhahaha 😛
Torzonborz
mondjuk ezzel a társasággal nem tudom mi a baj. mindenki nooormális meg minden.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Sáska
epp azt probaltam irni, hogy ez a dolog jatektol fuggetlen, es pont ezert szamit olyan sokat egy mmo-nal, hogy kikkel jatszol: ha baratokkal, akkor tulajdonkeppen nem is kell hogy a jatek 100%-osan jo legyen hiszen sokkal konnyebben elnez az ember dolgokat, mert a hangsuly azon van hogy kikkel csinalod azt, amit.

BEAST
Ha valaki nem erzi jol magat egy tarsasagban akkor nem oda valo es pont. Nem tudom mit kell ezen ennyit cifrazni, de annak abszolut semmi ertelme hogy egy "klan reszekent" teljesen egyedul probaljon ervenyesulni az ember egy ilyen jatekban... majd amikor nem megy, szepen megmagyarazza hogy valojaban a jatek szar, ami esetenkent meg igaz is... de messze nem ilyen formaban.

BEAST
Az "utoleres" leginkabb a varazslatoknal nehezkes mert Lesser Magic 50 kell a Greater Magichez, es Greater Magic 50 az Elemental Magic kulonbozo agaihoz. Alap spellek meg vannak Lesser Magic 75nel is peldaul. Tehat ha valaki jo varazslo szeretne lenni akkor legalabb 50 LM, 50GM es a valasztott elementalis magiabol is legalabb 50 hogy jo legyen. A skillek fejlodese 25 pontonkent eleg erosen belassul :p Aki ezeket afk macrozta lehet egy ket nap/het alatt elerte a 100at, de en peldaul nem hasznalok ilyesmit es a Lesser Magic 75 is csak kb egy hete lett meg 😄

s0n1c
akkor azért annyira nem vészes a helyzet utolérés szempontjából
BEAST
Persze, skillenkent 100 a max 😊

BEAST
Hatoo, pont ez az hogy utoljara 50-nel ereztem hogy ugy igazan erosebb lettem 😄 pedig mar lassan 90 az ijaszat ;p Bar ez sem teljesen igaz, akkoriban meg csak rank20as ijakat hasznaltam, most meg rank 30-40 korulieket amiket Finder craftol es neha erosebbek mint a rank50es mob dropok :o

Sáska
sztem epp azt mondja, hogy az emberek kozotti kommunikacio nem olyan mint kellene - bar ennek semmi koze ehhez a jatekhoz, azt leszamitva, hogy itt, mint irtak lejjebb: egyedul nem sokra mesz, s feltetelezem, hogy a ts/ventrillo hasznalata sokkal fontosabb, mint mashol.
nekem is volt olyan AOC-ben, hogy felmentem ventrire, es a 4 emberbol 2-nek kb minden mondataba bele volt fuzve valami izes magyar szo, a 3. kiabalt, a 4. meg ontotta a theorycraftos faszsagokat. Pedig mig nem mentem fel ventrire, tok jo volt:-)

s0n1c
de a 100-as határ most is be van lõve a skilleknél nem? vagy nincs? 😄
Mert ez is el van kicsit bszva és 75 után érzed a különbséget mindenben...addig meg szinte semmit....75nél viszont ugrik egy nagyot.
BEAST
Amugy ez a masik ok amiert sokan feladjak a jatekot, azt hiszik mert skill 25on vannak es nem 100on, az ut pedig exploit es hasonlok nelkul honapokig tarthat, maris haszontalanak. Pedig nem sok kulonbseget erzek az ijaszkodasomban sem miota 50 felett jarok benne o.o

BEAST
A magicet mar nem igazan lehet hova lassitani xD, de aki egyszer eljut GM50-ig az eleg szepeket tud varazsolni, es utana mar annyira nem is szamit hogy hol jar az elementalis magiaban.

Pari
en attol felek minden patchnel, hogy ezt vagy azt belassitjak aztan aki kesobb jot, az meg rosszabbul jar😛

"You no mess with Lo Wang!" Amoxx

BEAST
<#unalmas>

Csak azt tudnam mit varsz egy mmotol, ha mar az emberek kozti kommunikacio is faj neked.

A skill cap gyelõre szerintem mindegy. Lehet hogy van is, csak nem tudni. A dev-ek errõl semmi infot nem adtak még ki. Jelenleg szerintem senkinek nincs annyi skillje, aminél érdemes lenne meghúzni a vonalat.
Egyébként is annyira lassan nõnek a skillek, hogy akinek tényleg van ideje, kedve mindent felhúzni annak legyen meg. Hiába ismered az összes mágiát, manád akkor is csak 2-300 lesz, és azzal meg vagy lõve. Hiába van minden fegyver skilled 100-on, egyszerre csak egy fegyvert tudsz fogni, és a staminád behatárolja, mennyit tudsz harcolni. Szóval a skill capnak csak amolyan "dögöljön meg a szomszéd lova is" értelme van. Igazi értelme nem lenne, kivéve, ha nagyon alacsonyan húzzák meg a határt, de akkor meg a magas szintû casterek ki lesznek lõve.

Torzonborz
local bank mellé kéne még skill cap és craft revamp is.

szerintem 😊

mai patchre meg kíváncsi vagyok.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

A local banking-ról nyitottak nem túl régen egy topicot a darkfall fórumán, és ott azt válaszolták, hogy megnézik, mit lehet lépni az ügyben. Ha azt bevezetnék, biztosan felrázná a játékot, de szerintem még jobban megszûrné a játékosokat.

Nem gondolom, hogy azok hagyták abba, akik nem tudnak pvp-zni, hanem azoknak nem való, akik nem szeretnek. (a wow nem pvp játék, a pvp része sem ilyen, az EVE igen)

Ha nem szereted a többi embert, akkor kérdés, miért játszol MMO-t? 😊

És igazad van, ez a játék a csapatos és egyéni pvp-rõl szól. Semmi másról. Az viszont jó benne. Én ezért játszom.

A lenézõ hangnemet (vagy inkább ingerült) nálad érzem. Nem kell szeretni ezt a játékot, nem is ez az überjáték, mert mindenki mást szeret. De ami igaz az zgaz. A játéknak vannak kifejezett erõsségei. Persze amiben jó, az téged pont nem érdekel, ami meg téged érdekel, az nincs a játékban. Ez tehát nem neked való játék ezek szerint.
Nincs ezzel baj, de ezért még nem kell leszarozni és megmondani a tutit róla, fõleg úgy, hogy alig játszottál vele.

Jahaj már megint ez a kissé lenézõ "heh, hát igen, nem mindenki tud felnõni ehhez a játékhoz" szöveg :p

Te valami olyasmit feltételezel, hogy akik abbahagyták, azok nem jöttek rá, hogy kell játszani, vagy túl bénák voltak, ami meglehetõsen nevetséges sztereotípia. Én pontosan tudom, hogy hogy kellene játszani, de ez a fajta játékstílus engem már nem szórakoztat, toltam eve-ben meg wowban eleget, elég volt, nem vagyok már kíváncsi tökidegen emberek hangjára, fasságaira, okoskodására meg kajabálására minden nap.

A group alapú pvp-n kívül a játék minden másban egy vicc. Nincs kényelmes trading felület, a crafting a legsematikusabb recept alapú craft, a gathering egy fájdalmas vicc. Szerintem ne álltasd magad azzal, hogy akik abbahagyták, azok azért hagyták abba, mert bénák/nem volt sikerélményük/nem tudnak pvpzni: egyszerûen csak unták, hogy a hardcore group pvp-n és az elvakult grinden kívül a játék semmi érdemlegeset nem tud nyújtani.

Na de még csak 2 hónapos a gáma, bármit belerakhatnak még. Én egy városonkénti AH-ban azért reménykedem :p
Torzi casual !😄

Lera,Dynn,Zulgron

Torzonborz
jah kéne.

BEAST
Akkor is jatszani kellene, vagy nem?

Torzonborz
egy jól átgondolt és kidolgozott skill rendszerben ez nem lenne gond.

ez viszont nem az. sõt sandbox is csak félig meddig se.

viszont ha hirtelenjében jönne vagy 10 aktív játékos akkor földhöz verném a seggem mert lehetne hamletünk. ööö na gyorsan felébredek mert ez túl szép álom. 😞

Ja, pörög ezerrel..Lera, gyere te is darkfallozni...
s0n1c
De, és te is jössz 😄
Végre beindul a topik!

Csak nem benevezel ?😊

Lera,Dynn,Zulgron

BEAST
😊

s0n1c
már megtaláltam
s0n1c
ez hol látható ez a schedule?
BEAST
Opening dates/time
Monday May 11th: 3pm GMT
Tuesday May 12th: 3pm GMT
Wednesday May 13th: 3pm GMT
Thursday May 14th: 3pm GMT

s0n1c
bót milyen idõközönként van nyitva? vagy tök random?
Igen, ez így van...groupban meg simán le lehet nyomni a nagyobb/nehezebb mobokat is.

Ott Hammerdale környékén van fasza trollozó hely is pár darab..azok meg relatíve könnyûek és elég jó pénzt/egyéb dolgot dobnak.

Nem tudom vagytok-e még játékban...velem úgyis nehéz összefutni mert általában este 10 után vagyok...ha vagytok még, akkor esténként összefuthatunk egy-egy grindra vagy kis csoportos pvpre.

A pvp skill amúgy is csak élõben mûkszik6fejlõdik...hiába magasabbak a skillek, ha gyakorlatlan vagy simán lecsap egy kisebb skillekkel rendelkezõ ember...de te is lenyomhatsz egy nagyobb skilles emberkét.

Igazából azt érdemes gyakorolni, hogy milyen helyzetekre milyen válaszok a jók...azt meg csak akkor lehet ha az ember elmegy pvpzni.

Én sokat jártam egyedül meg kis csoportban is...elég sokszor feküdtem, de mostanában már nyerek is sokat....megvédem magam ha megtámadnak bányászás közben, lecsapok 2 gyereket akik betámadnak aztán meg röhögök rajtuk..szal ez így megy.

A többiek egyébként sokkal jobbak nálam...sztem ha begroupoltok vesgarho, Killerához és finderhez jó sokat tanulhattok tõlük.
BEAST
Annyira azert nem nehezen 😊 egy kisebb seregnek eleg lovat/felszerelest raktunk mar ossze a kozos bankban, es csak az elejen tunik olyan soknak ez a par cucc. Amugy meg ez ilyen adok-kapok dolog, ti is eljottok velunk banyaszni, lesz meg tobb iron/fa/akarmi vagyis megtobb cucc a klannak. Szoval nem nehez hasznosnak lenni 😄

Pari
Jogos amit irsz, de nekem van egy ilyen emberi oldala is, hogy minimalisan szeretnem hasznosnak erezni magam a csapatban.+nincsenek tartalekaim (penz, mats,armor,weapon) azt meg nem viselem jol, hogy allandoan a guild bankbol tarhaljak lovat pancelt, fegyot...elmegyunk jobbra balra kalandozni agyon vagnak szal 20-30-60 percenkent kene koldulnom uj lovat meg cuccot amit ti nagy nehezen osszegrindeltetek eddig, ahoz meg nincs pofam😊
Szal jarhato ut amit mondasz, de elobb valamit fel kellene halmozni.

Pari ezt szerintem elnézted. A skillek szerepe egy 5-6 fõs csapatban lényegtelen. Én az elsõ naptól, gyík skillekkel is pvp-ztem, és legtöbbszöt nyertem. AQ goblinozás és csontizás a legnehezebb módja a skillezésnek. Csak pénzkeresésre jó, de arra is elég rossz választás. A klánnak van minden szakmában skillezett embere, fölöslegesen hajtottál, a klán bank tele van mindennel, ha jöttél volna velünk, kapsz te is.
Nálad is az volt a gond, hogy nem a játékhoz adaptálódtál, hanem azt szeretted volna, ha a játék megváltozik. Ezért modtam az elején, aki nem szereti a pvp-t, annnak ez a játék nem való. A goblin öldösés nem pvp. Hiába jó a skilled, ha meg sem tudsz ütni. Ez pedig csak a gyakorlatom múlik, nem a skilleken.

s0n1c
Na igen, az ffa-nak van ez a kellemetlen hátránya 😊
Pari
Ja es igen, ugye hogy fejlessz hasznalnod kell a skilleket, amit pl magic,archery eseteben fejleszthetsz a varosban is, csak a nagyvilagba kell lovoldozni, na most szerintem ez nem jatek, de rengetegen igy csinaljak, alldogalnak odabenn puffognak 3-4 napon keresztul es juhu, vagy makroznak...ez a jatek megcsufolasa, erre en nem vagyok hajlando es emiatt meg nagyobb hatranyba van az ember....

De amugy a game tenyleg tuti, a guild segitokesz

Pari
Nezd a game nem rossz, tetszik is. Illik egyutt mozogni, figyelni minden neszre, olyan cuccba jarni aminek elvesztese nem vet vissza, csak van par olyan anomalia ami kivedhetetlen es eszmeletlen erofeszitest kivan. Mi Nemet kollegaval eloszor fennt eszakon kezdtunk (shop openkor, sok kezdo jatekossal egyetemben) grindoltuk a goblinokat, skalokat, koboldokat, farmoltuk a nyersanyagokat, legyen penzunk r0as fegyokra, nyilakra) szepen lassan ment is a fejlodes. Aztan lekoltoztunk a guild varoshoz, hogy nagyobb biztonsagban legyunk, de ott ugye az "ellenfelek" is azert boven skillesebbek. Itt ugyan megvolt a biztonsag, de a fejlodes viszont eltunt(weapon skillre gondolok fokent) azt azert nem kerhetjuk guildiktol hogy guardoljanak minket mig mig skelokat lovoldozunk, amikre meg ok vadasznak az AI miatt tul sok, ugyanis a mobok a leggyengebbet nezik ki...szoval a fejlodes meg a kezdo teruletihez kepest is csokkent. Ezert vissza mentunk a kezdo teruletunkre, hatra hagyva a guild nyujtotta biztonsagot, hogy csendben de gyorsabban fejlodve kozelitsunk a tobbiekhez es igy hamarabb csatlakozhassunk hozzajuk, de kozben a kezdo teruletet elleptek a portyazok. Nekem az tette be a kaput, hogy fel napig farmoltam cuccokat(mindig csak kicsit, ogy ne bukjak sokat), majd este feldolgoztam mindent, hogy legyen eleg cuccom (nyilam pancelom) mobokat farmolni sok sok penzert) le is gyarotttam mindent, kozepes pancelomba guild kolcson fegyokkal ki is mentem kb szintemnek megfelelo 3 mob utott egyszerre ami meg lett volna, de jo egy kellemes huje gyerek full platbe es 3 mobbal a nyakamba agyon vert...
2 tanulsag van ebbol, a guild viszonylagos biztonsagat valaszod a fejlodesed lasann lesz ergo a kozetetek levo kulonbseg nem fog csokkenni. ha egyedul probalsz fejlodni megtalalnak agyonvernek, es nem fogsz fejlodni...szal itt van egy 2 honapos hatrany amit ledolgozni kozel lehetetlen.

Azért nem olyan gyorsan megy az...olyan 25-30ig viszonlyag egyszerû felpörgetni bármit, de utána iszonyúan lelassul.

A lassítást preferálják a devek is...a múltkori peccsel a craftoléást lassították be nagyon, a következõvel valszeg az íjász skill fejlõdését fogják lelassítani...vagy az egész fegyverskill dologét...ami azért kellemetlen, mert a non-stop macrózók meg az exploiterek még nagyobb elõnyhöz jutnak így, az új karakterek meg szopóágon....AV-nek ezen azért el kellene gondolkoznia. Itt egy példa a craft peccs elõtt kb 80 siker kellett, hogy felvidd az armorcraftingot 1rõl 25re...most ez kb 160-200...onnan meg még több...én 50ig húztam fel az armorcraftingot, de iszonyú mennyiségû anyagot kellett belepörgetnem...ami iszonyú sok idõ...

Cheaterek még mindig vannak, de én egyre kevesebb ilyet látok, de azért speedhackerekbe simán bele lehet futni.

A magic skilleket én nem nagyon gyúrom..csak most kezdetm greater magickel foglalkozni...de azért az látszik már most is, hogy iszonyú nagy grind a cucc....a játékra egyébként is jellemzõ a grindolás kényszere.

Szóval, csak az szeretném ezzel a sok hülyeséggel mondani, hogy eltart az egy jódarabig mire mindenkinek hasonló skillei lesznek.
BEAST
Elmeletileg gondoltak, volt valami skill limit, de ha jol vettem ki a jatekosok nyomasara inkabb kivettek. Kulonben eleg valoszinu hogy nem lenne ennyi crafter karakter vagy varazslo mint most. Ezeket eleg nagy szivas fejleszteni, meg ugy is hogy a vegen teljesen megterul az erofeszites, annak meg sok ertelme nem lenne hogy a skill limit miatt csak ijaszok rohangasszanak egy jatekban. Tehat igy legalabb van mindenfele karakterbol.

s0n1c
Mivel sandbox alapból érdekel, csak az aggaszt, ha nincs skill limit, akkor pár hónapon belül (mivel csak idõ kérdése a skill fejlesztés), nem lesz különbség a karakterek között, mert mindenki profi warrior/archer/mage lesz. Erre azért illett volna gondolni.
Tegnap pl. Vesgarral (Beast a fórumon) ketten mentünk segíteni egy csatában. Az ellenfelek mindkét oldalon 2-300-an voltak. 4 órán keresztül ment a csata. Az elsõ 2 órában a mi seregünk (támadók) felmorzsolódtak. Vesgaron és rajtam kívül egyetlen egy csapattársunk sem maradt életben. (ezt sikernek könyveltük el, mármint, hogy életben vagyunk) Amikor rájöttünk, ketten vagyunk, elbújtunk, és leninjáztunk pár kósza arrajárót a várfalon kívül.
Aztán jött a támadás második hulláma. Akkor újra támadásba lendültünk, de mivel csak ketten voltunk, és nem kaptunk utasításokat, ninjáztunk és magas tornyokból lõttük az ellent. Igen nagy hatásfokkal bontottuk meg az ellenség sorait. (nem látták, honnan lõnek, szétszaladtak)
A csata végül vesztes lett. Mi a csata vége elõtt kb. 15 perccel meghaltunk, ránk támadt 6-7 ellenséges játékos.
A csata alatt végig nagyon nagy lag volt. Nagyon nehezen lehetett koordinálni és tájékozódni. 3x újraindult a játék. (2 crash egyszer elõrelátóan újraindítottam egy búvóhelyen)
A 4 óra tiszta izgalom volt. Hajnal 1-kor feküdtünk le.

Nos az nyilvánvaló, hogy a játék nem egy széleskörû célcsoportot vonz. Kb 30-an próbálták ki eddig a klánunkban, ebbõl jelenleg 5-en játszunk. A többiek leléceltek. Az okok nagyjából azonosak. A próbálkozók elkezdték grindelni az NPC-ket és magányosan játszottak. Ez más MMO-kban mûködik, ebben nem. Ezeket a próbálkozókat rendszeresen megölték, több órányi összegyûjtött cuccukat elvették, akár naponta többször is. A legtöbb eset olyan, ami eleve elkerülhetõ lett volna.
Aki nem szereti az játékos elleni harcot (ahol nem mindig vagy jobb, és néha rosszul jön ki, és náha beszólnak) vagy aki szereti, de nem akar fejlõdni és tanulni a saját hibáiból, annak ez a játék nem való.
Sok (vagy rengeteg) hibájával és fejlesztési lehetõségével együtt ez jelenleg az egyik legjobb MMO. Akik rendszeresen játszanak, azokkal sok jó csatában vettünk részt. De ez olyan mint egy sport. Tanulni kell, gyakorolni, és kitartás kell ahhoz, hogy jó legyél benne, és sikerélményt okozzon.
Aki tehát a magányosan grindelhetõ MMO-kat szereti az meg se vegye.

s0n1c
majd felhívlak és kikérdezlek 😄
Szaruman
Nem jött be?

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.