3718
  • Torzonborz
    röviden :
    house deed lootból vagy chaos chestből ( random spawnol be vadonban ) szerezhető és fix helyekre lehet letenni falvakban.
    ritka és mocsok drága ha venni akarod. lehet bútorokat letenni , félarú rablót meg van benne bank.
  • Hober Mallow
    az még hogy magyar de hogy 3 fő:D reszkess darkfall jövök:D
  • Lonni
    Amint írtok valami jót a housingról én is elgondolkodom még rajta. Jelenleg Lotroban próbálkozom housinggal, de még sok malacot kell ahoz ölnöm
  • Torzonborz
    magyar csapat van . jelenleg kemény 3 főből áll. :D

össznépesség nem tudom mekkora . egyelőre úgy néz ki hogy elég kényelmesen lehet pvenúbkodni. nem sok ganget láttam az elmúlt 2 nap alatt.
  • Hober Mallow
    Av'e ,régebben még én is nyomonkövettem a játék sorsát.de aztán nem sok jót lehetett hallani rólla..nah mind1 ,lehet én is felmennék megnézni,az érdekelne hogy mennyire népesek a szerverek,és van e valami magyar csapat?:)
  • BEAST #2913
    Kivancsi vagyok milyen a jatek, de azert nem annyira, hogy vissza is nezzek :) Legalabbis nem mostanaban,.
  • Torzonborz
    ja jól a földbe döngöltek :D

na számszerű adat skill fejlődésről :
    archery-m 53.4-53.7 között volt vhol , kis pve nyilazgatás után ez szépen fel is ment 55.5-re.
    a kis nyilazgatás egészen pontosan 200 db nyílvessző eldurrogtatását jelenti.
    nna régebben mintha kicsit több kellet volna ekkora fejlődéshez bár Beast talán jobban meg tudná mondani mert Ő régen bazi sokat
    lövöldözött.
    lényeg a lényeg szerintem tényleg érezhetően jobban lehet fejlődni.
    ja és ilyen kis szaros malkuth humanoid mobokat gyaktunk meg néha troll shamant ha bespawnolt közéjük.
  • Archenemy
    Ma pvp-ztünk egy jót :p
  • Torzonborz
    mai patchben benne van a javítás. na majd kiderült tényleg sikerült e helyrehozni.
  • Archenemy
    Dev írja:

"Archery against mobs hasn't been effective since the expansion because of erroneously increased protections to the monsters. This is a bug and will be fixed in the next patch, possibly tomorrow."

Magyarul hogy a mobokra olyan szarul hatnak a nyilak, az átmeneti.
  • Torzonborz
    részletesebben csak pár nap játék után tudok írni.

most még megvan az újdonság varázsa. bár azért Thami elég sok mindent leírt.
    pl apróság de nagy pozitívum és igen hasznos :
    zsákoknak lehet nevet adni és megjegyzi a pozíciót a server a benne tárolt cuccokkal együtt.
    régen ez elég sok macerát okozott klán bankban.
    most szép rend van. tegnap este ezzel is bíbelődtem kicsit. :)
  • Jockey
    kicsit részletesebben?:-)
  • Archenemy
    Ja tényleg poén volt, de ez még a frissesség varázsa szerintem.

Nekem így egy kicsit céltalannak tűnik, talán fel kéne vennem pár questet :p
  • Torzonborz
    nem tudom most mi a helyzet pvp terén , Thami talán jobban képben van.

ma este egész végig bent voltam és élveztem bár csak pvenúbkodtunk :D
  • vear
    Nem az a gond, hanem HD-ban akartam feltenni, de nem jó a felbontás, olyat meg nem sikerült csinálni, amilyen oda kell, meg a hangformátumot se szereti. Inkább egy FTP-re tenném, már eddig is túl sokat vacakoltam a tömörítgetéssel.
  • 0Fritz0
    Tedd fel 3*10 perces videókként.
  • vear
    Van egy 30 perces összevágott anyagom a régi nyomulásainkról. Nem tudtam úgy csomagolni, hogy a youtube megegye, ha valakinek kell, vagy fel lehetne tölteni valami publikus helyre, az jelezze.

Ami azt illeti, nekem is eszembe jutott, hogy be kéne a DarkFall-t ujra próbálni, de valahogy nem tudok erőt venni hozzá. Van jelenleg értelme a small-scale PvP-nek, vagy olyan a helyzet, mint egy időben, hogy csak alliance-tagok vannak az egész területen?
  • DragonKnight
    Hehe látom már be is léptél a DarkFall viszonteladók közé :DDDDD
  • Torzonborz
    nyah visszanéztem én is.

elsőre elég furcsa minden , hiába sok volt ez a pár kihagyott hónap. :D

meglássuk mi sül ki belőle.
  • DragonKnight
    A PVE a kieg előtt eléggé szar volt. Boldog-boldogtalan farmolta a sok agyhalott npc-t simán tudták gagyi magic missile-vel ölni a hard mobokat mint pl a Deathless Mage. Volt olyan eset hogy a Fire Dragon-t ketten ölték meg.
    No ez volt a gagyi dolog.
    Ez lett javítva. A mobok nem agyhalottak sokkal nagyobb kihivás a PVE rész.
    Ennek a következő előnyei vannak.

1. Aki PVE-zni akar az most már megtalálhatja itt a játékát.
    2. Az aranyfarmerek szopnak mert nem tudnak szólóban éjjel-nappal mob spawn-t farmolni
    3. A hard mobkhoz group kell ez pedig segít abban hogy a játékosok partit találjanak.
    4. A hard mobok dobnak annyi lootot hogy a partinak megérje megölni őket.
    5. A skillezés már egyszerűbb mint régen volt gyorsabban nőnek a skillek, de ez még nem jelenti azt hogy egyből fel lehet tolni a skillt.

Szólózni most is lehet a easy meg medium mobokat de ész kell hozzá meg stratégia nem pedig ész nélküli püfölés.
    Ezért élvezetesebb, vagyis jobb lett a PVE.
  • Jockey
    mondjuk azt nem teljesne értem, hogy ha durvították a pve-t, azzal mit is akartak elérni..
    a végén mindenki embereken húzta a fegyókat, ha egy gomblin shámán is gondot okoz, akkor méginkább ez lesz
    nekem pont az volt a bajom anno is, hogy melee karival kurva lassú vlt a fegyverskil húzás, ha meg még okosabb és genyábbbak lettek az npc-k akkor nem is lehet már solozni vagy mi a pöcs?
  • Torzonborz
    na variáltam a banneren . meglássuk mi lesz. ha megen nem gyere be akkor megy vissza a régi :D

egyébként pont ez a ház "építés" az ami nem tetszik. Mo-ban szvsz ez jobban meg van csinálva.
  • DragonKnight
    A vendor viszont érdekes dolog mivel a vendor nem más mint egy ház kiegészítő. És mint ilyen nem lehet venni/gyártani, hanem esik ládákból/mobokból pont úgy mint a ház tulajdonlevél.:D Igen kis eséllyel esik mert mindenki venne de tán egy-két eset volt amikor eladásra kináltak ilyet horror árakért.
  • DragonKnight
    Nem tudom hogy mikor hagytad abba, de az is változás hogy a gathering az most már autó, tehát addig bányászol/fát vágsz/növényt gyűjtesz mig birod staminával. A craft meg batchben is tud menni max 500 db. motyót tudsz készíteni egy menetben. Erre már legalább nem kell makrót irni.

A craft skillezést meg felgyorsították, legalábbis ezt mondogatják a játékosok.
  • DragonKnight
    Erre nem tudok mit mondani, mert nincsen semmi tapasztalatom. Azt tudom hogy valami player vendor bekerült a játékba de hogy milyen meg hogy azt nem tudom. A craft most fog kapni valami csavart mert beteszik a race specializációt, ami a craft esetében azt jelenti hogy a törpék kiváló armor crafterek az elfek meg fegyverkészítők (csak példa). Ez azt jelenti hogy ezek a crafterek igazi ritka epic fegyókat/páncélokat tudnak készíteni mert erre vannak tenyésztve. Ezenkívül van még trade route ami egy érdekes dolog csak ki kellene próbálni, viszont az nem szóló tartalom sajnos.
  • Archenemy
    Én a normális craftingot és áru terjesztési lehetőséget hiányolom (mert neeeem, az, hogy van egy házad valahol a világvégén, ami előtt elméletben tudhat lenni egy vendor, de még sosem talált senki ilyet, az azért nem pont az, amire gondoltam).

A wildlife hiánya volt még fájó, meg az exploration játékstílus hiánya, de most valamennyire van mindkettő, legalábbis a ládákat nagy örömmel kutattam, a kisállatokat meg öltem.
  • Torzonborz
    hmmhmm nos lehet este leszedem aztán benézek. szerencsére nem a 15 dodó a visszatartó erő.

az a baj hogy Mo-ban is van egy halom jó ötlet ami DFből hiányzik vagy nem úgy van benne ahogy Mo-ban. a kettő keveréke lenne igazán jó.
  • DragonKnight
    Hát én nem beszélek rá senkit hogy költsön pénzt. Ha ki akarjátok próbálni akkor szoljatok mert szoritok időt hogy benézzek és ha találkozunk akkor tudok valami kevés cuccot meg aranyat is adni. A title questeket a fővárosban lehet megkapni és az elég sokaig betart lehet PVE-zni rendesen (pl. kill 100 goblin fighter, 200 golbin scout, 20 goblin shaman, ezért kapsz +1 Strenght buffot, 2000 aranyat egy két fegyvert) Minden statra van title quest +1 +2 +3-asok +1 után felveheted a +2-est utánna +3-ast. Egyszerre egy title lehet rajtad aktiv és azt a buffot kapod akkor folyamatosan. Váltani egyszer lehet 24 óránként.

Ha valaki megreckirozza a 15 dodót akkor érdemes kipróbálni az egy hónapot. Vagy ha kockáztatni akar akkor a fél évet mert az most 30%-os akcióban van még talán.
    Az egy hónappal sokat nem lehet bukni. Viszont elég jól össze lehet hasonlitani MO-val és eldönteni, hogy az MO majd a csuda patch után tud-e labdába rugni :D
  • Torzonborz
    hm ez jól hangzik. akkor szerinted érdemes lenne visszanézni ?
  • DragonKnight
    Az általános vélemény az hogy vége annak az időnek mikor valaki egyszál farokban meg egy leafblade-del ment PVE farmolni. Úgyanúgy fel kell hozzá öltözni mint a PvP-hez. Kell a food, buff meg a poti, pont úgy mint PvP-ben. Ha másban szar is a DF de a pve szerintem alázza a többi MMO-t.
  • DragonKnight
    Ja a PVE táp ellenszere az hogy kb 20-30%-al kevesebb HP-ja van a moboknak. Az easy mobok nem sokat változtak, bár a goblin shaman tud geci lenni. Legnagyobb változás a hard moboknál volt meg egy közepes szint a medium moboknál.
    A loot meg nőtt egy kicsit hogy groupban is érdemes legyen leölni a hard mobokat, valamint jobban random a loot. Nagyobb a szórás hogy egy-egy mob mennyi aranyat és egyéb dolgot dobhat.
  • DragonKnight
    A PVE táp a következő.
    1. Új AI stratégiákkal. (Pull, group heal, player marking and chasing stb)
    2. Nagyobbat ütnek és tudják hogy mivel érdemes ütni ( már ha van olyan cumójuk a zsákban)
    3. Bizonyos sebzésre immunisak, bizonyosra nagyobb a resistance de van olyan amire meg érzékenyek (ez mobtól függ ki kell tapasztalni hogy mit mivel kell ápolni)
    4. elmúlt az a világ hogy hogy enchanted ijjal meg MM-el mindent le lehet szedni. A mobok nagy része immunis vagy ellenálló a ranged magic attackra. Az elemental ijjak ezért sokszor szart se érnek mert magic a sebzésük, és ha pont ellenálló a mob arra a tipusra akkor egy sima bow nagyobbat üt.

5. PvP: A casterek kaptak egy szép köver nerfet. Nincs többő nuke cycling. Global cooldown van helyette :D. A páncélok magic resistje nőt. Végre van rendes tank szerep, rendes cuccal (Full plate nagy resist nagy armor, de fogy a stamina szóval ne ugrálj. Viszont tanknak jó vagy). Timert tettek az armor cserére, nem lehet egyből átugrani egy másik páncélba. (pl. caster ellő egy rakat debuffot meg DoT-ot robe-ban majd átugrik full plate-be és kétkezessel keni a száját a népnek) Ez az armor csere timer darabonként van és egy teljes átöltözés majd fél perc-egy perc között tart.

Hát kb ennyi igy hirtelen.
  • DragonKnight
    Fogynak. Ha vna valami exploit akkor arra az AV azonnal ráugrik. Tegnap éppen véletlenül este be akartam menni és kb fél óráig volt szerver. Mert a tisztelt WarCry bebuggolta az egyik Sea Towert ami percenként volt vulnerable a 60 óra helyett. kb 4x 5x elfoglalták a Towert mindig más klán az alliance-ből és hullot nekik a loot rendesen. Volt emergency shutdown meg egy rollback. A klán meg kapott egy sárga lapot.
    A szerver oldali hack szűrés kezd alakulni, meg rengeteg hacker átigazolt az US1 szerverre. Egy dologgal nem tudnak mit kezdeni, ez a radar hack. Erre viszont óriási megoldás a wild life mert a radar hacken a szarvas csorda is látszik és igy már szart se ér a dolog :D
    Szóval a cheater progi gyártói oldalán megy a sírás a kieg óta meg százával hullanak az accountok. A gold farm is cheat is szar mert a PVE erősödése miatt már nem lehet könnyen pénzhez jutni. Nem lehet szólózni a hard mobokat vagy duoban lenyomni a Fire Dragont.

Amúgy ha reportolsz egy exploitot (AI mentes bugged spawn, vagy ilyet farmoló emberke, akkor viszonylag hamar ott terem egy GM és felméri a helyzetet)
  • Archenemy
    No csak nem bírtam ki, előfizettem én is

Háát, jelen pillanatban nekem a closed béta magyar sandbox sci-fi mmo "perpetuum online" még mindig nagyobb játékélményt nyújt, de

vannak kisállatok, amik rohangálnak, ez tényleg tetszik, meg lehet ölni-nyúzni
    vannak mindenféle ládák, csomó
    vannak új skillek, amikre nem emlékeztem régről

az npc-ket szerintem kurvára feltápolták, én hármat sebzek, ő ötvenet, loál, talán a kezdő goblinoknál kéne próbálkozni, vagy nem meztelenül, kezdőfegyóval

csak keveset játszottam, szal többet nem tudok, de abban az élményben volt részem, hogy valaki előttem nyírta ki Ginger Magiciant, hulláját gyorsan lútoltam, és most vannak enchantolt páncéljaim

Rajta kívül egy fia embert nem láttam (jó a chillbournei városban 2-3), de lehet azért, mert hajnali öt és hét közt voltam online
  • Jockey
    csitekkel mi zu?
    mennyire domináns?
  • Jockey
    én is filóztam 1 hónapon amúgy, de félek a populációtól...
    meg ugye minden cuccunk odaveszett gondolom, mármint a klánosdi..:-)
    nemtom, amúgy nekem tetszett a gamma, mai napig tetszik, csak a mérhetetlen bugkihasználásból származó előny és a csitek vették el akedvem, meg az, hogy egy varázsló iskolát mi mennyiságű alapanyag felhúzni..
    volt amúgy feelingje sztem ennek a játéknak, ha tömeges 1 hónap befizetésen gondolkodtok a pecs fixálása után lehet én is benéznék..:-)
  • DragonKnight
    Az azért túlzás hogy játszok vele. Néha felnézek mert tart a féléves előfizu.
    Az EU szerveren van élet de főleg a klán városokban. Én jelenleg elf kezdő helyen vagyok és néha a tittle questeket csinálom mikor betévedek.
    Voltam bent kieg óta és a PVE sokat javult. Nem triviális agyonverni a mobokat. Észnél kell lenni mert semmi perc alatt kicsontoznak. Olyan már nincs hogy áll és nyugodtan megvárja mig lenyilazd vagy MM-el kivégezd.
    A caster mobok igen gecik, csak melee az egyetlen esélyed mert amúgy ő fog nyerni. A mobok megtanulták a pull-t és használják is. A geci goblinok meg előszeretettel használják a circle straffing-ot. Pont úgy ahogy pvp-ben okitják, úgy helyezkednek mindig hogy a hátad mögött legyen a haverjuk :D. A wild life egész jó, szarvas csordákat, rókát, mosómedvét meg farkast láttam eddig. Meg orkot aki szarvasra vadászott :D

A többi részről sok fogalmam nincs, mivel se házam se váram se hajóm se vagyonom.
    Az AV úgy látszik élt az pénzzel amit kaptak eddig. Nagyobb helyre költöztek, bővül a fejlesztő banda. Igen gyorsan reagálnak a hibákra, a kieg óta naponta van hotfix :D
    A következő kieg talán a hang, grafika és art irányába fog menni és akkor tényleg elérik a v1.0-át. Beindult a dinamic lore, igaz ritkán van event, de jó az irány, persze egy szóló kari ebből semmit se lát. A kiegben jöttek tengeri erődök amik über raid szintű pve városok be lehet őket foglalni és akkor a tied egy ideig. De hajó flotta kell hozzá.

Az MO-ba is benéztem, a DF-el összehasonlitva, hát ég és föld a dolog. Régen nem voltak azok DF-ben akik azt hiszik hogy az MO egyhamar megtudja szoritani. Szerintem igy nézhetett ki a DF 2006-ban mikor az első igen igen zárt bétát meghirdették. Ha az MO most ki lesz adva abból csak bukás lesz nem kics hanem nagy.

A Prophecy halott, az összes tag SG tehát ha valaki betéved akkor tud meghivni másokat, a bank a üres. Miután még régebben két tag kilépett az értékesebb bank tartalommal együtt ( maradt egy raklap gathering tool, starter fegyver, cloth páncél és néhány mount) összepakoltam a maradékot és léptem. Én nem vagyok már tagja a prophecy-nek (sűrűn pofán vertek mert jól néz ki ha valaki egy SG-t nyakonver). De nem vagyok tagja egyetlen mas klánnak se. Ha valaki jön és az elf főváros környékére téved akkor tudok neki adni mountot fegyvert, páncélt amit túrok az bankból. De előtte szóljon mert nem tudom hogy éppen mikor nézek be.
  • Torzonborz
    jahogy Te még játszol vele ? érdemes visszanézni ? van élet EU serveren ? pve milyen lett ? fórumon sírnak miatta .
  • DragonKnight
    Lassan kiadható állapotba kerül a játék, még egy kieg és már eléri az 1.0 verziót.

Amúgy a MO ebben az állapotban nem sok konkurenciát jelent neki, hiszen olyan állapotban van hogy mellette a DF egy befejezett AAA osztályú MMO-nak tünik.

És lehet hogy bennem van a hiba, de nem hiszek a csoda patchben.

Amúgy a DF kieg óta a szerver naponta leáll egy picit :D. Istenem itt sincs teszt szerver. :D
  • Torzonborz
    jah az én fejemben is megfordult hogy be kéne fizetni 1 hónapot de egyedül biztos nem nézek vissza.