3718
  • Morinad
    Szerintem az etikát ne tegyük félre. Nagy lenne akkor a baj. :)
  • vear
    Tegyük félre az etikát. Fogjunk fel minden tevékenységet a játékban a befektetett idő és potenciális nyereség/vesztesség függvényében. A gankelés időbe kerül mind a gankelőnek, mind az áldozatnak. Ha a gankelő választ célpontot, akkor persze kisebb számára a kockázat, persze ha jól választott. A gankelő is válhat célponttá. Persze vannak nagy nyerések is, meg nagy bukások. A lényeg, hogy arányaiban kiegyenlített legyen a dolog (vagyis nem bukok 10x,100x annyit, mint amit nyerek). Ehhez képest a scammer, saját bevallása szerint 15 perc alatt rámolja ki a guildek bankját, úgy hogy közben semmilyen veszteség nem érheti, még ha nem is sikerül neki. Hát most már érheti őket is vesztesség, mert az AV bannolja a pofákat.
  • Morinad
    Ha gankelésen azt érted, hogy a nagyon felhúzott karakterek a noobokat öldösik, akkor elég egyszerű a magyarázat. Aki a gyengébbeket bántja és ezt élvezi, az nem szereti, ha ő a gyengébb. Lásd a szociopata részt alább.
    Ezért sír, amikor az ő klánját kifosztják amorális eszközökkel és ezért tartja jópofának, amikor ő leöli a védekezni képteleneket. Egyszerűen beteg. De ez nem a játék hibája, ő a játék előtt is beteg volt.
  • Archenemy
    "A te hozzáállásod a cél szentesíti az eszközt elv. "

Természetesen az én hozzáállásom nem ez, mint le is írtam. Vö: "Én rühellem ezt a hozzáállást, de ha ilyen a játék, akkor max. nem játszok vele, de nem nyavajgok azon, ha genkelnek, vagy átbasszák a fejem "
    Én az etikus játékot szeretem, ahol a pvp is kb. azonos esélyekkel rendelkező ellenfelek közt megy. Azonban azt nem értem, logikátlannak tartom, hogy vannak olyan játékosok, akik a gankelést (ami nem etikus) éltetik és jópofának tartják, ellenben a scammelést meg elítélik és kiakadnak rajta.

Nyilván ha valaki a gankelést is elítéli, az logikusan és etikusan jár el, de ha valaki a gankelést szereti vagy élteti, az nem értem, mit hüledezik a scamtól. Még egyszer mondom, nem itt célzok senkire, de a darkfall official fórum tele van ilyen 1337dUdez-zel, akik lazán tökköcsögök bárkivel, aztán sírnak, ha éppen nem ők vannak a fasz jobbik felén.

Na mindegy, nem is tudom, miért írtam ezt ide.
  • Jockey
    Sztem húzzák meg a határt úgy, hogy mégjobban csökkentsék a skill növekedési ígényt és növeljék a stat növekedést is a bányászatból stb.., ne legyenek félistenek és máris több pvp lesz..:-)
    amúgy egyet értek az összes többivel..:-)
  • vear
    Minden játékról meg lehet mondani, hogy "miről szól". Ez változik attól függően, hogy épp mit mit adnak hozzá a játékhoz, mit nerfelnek, stb. A DF fejlesztői és a játékosok többsége (99,99%-a) nem "átverősdit" szeretne játszani. Lehet hogy a játék mechanikája megenged ilyesmit, de szerintem jó dolog, hogy bannolják az ilyeneket. Valahol meg kell húzni a határt.
  • Kalinka
    Szeretem ezt a fajta megközelítést, ha nem tiltják és benne van a játékban akkor mindent szabad, mint a való életben.

Azt sem tiltják, hogy a boszon a fejére fingjak vkinek, vagy leköpjek vkit, esetleg durvábbakat. Attól még van etika, erkölcs egy társadalomban amit be kéne tartani, akár írva van akár nem.

Igen lehet ilyet csinálni a darkfallban, elfogadtuk, de az meg már kérdés, hogy vki itt istenítse őket már lassan példaképként....azért álljon meg a menet, gondolkodjunk.
  • Morinad
    A te hozzáállásod a cél szentesíti az eszközt elv. Ezzel én nem értek egyet. Az EVE nagy része sem ezt a játékot játssza. Az összes scammer és hasonló fickó a 300e emberből szerintem néhány száz lehet. De azok nagyon aktívak.
  • Torzonborz
    szerintem a gankelést itt senki sem élteti. inkább a jó pvp-t.

scamről meg itt írnak. szóval nem is biztos hogy itt ( DF ) legális.
  • Rundstedt17
    bizony ahogy néztem farkastörvények uralkodnak ebben a játékban(semmi pvp védelem)szóval mások játékának megnehezítése a cél a szivatás
  • Archenemy
    Mondjuk azt elég furcsának tartom, hogy sokan azok közül, akik a gankelést éltetik, azok a scamot meg utálják, meg RL nyomozgatják. Engedélyezik a játék szabályai ezt a tevékenységet? Igen. Akkor szabályos. Nem hackelés útján szerezte meg az információt, egy belső cégtag kényszer nélkül adta meg neki a szükséges jogokat. Ja hogy nem jutott eszébe, hogy csaló is lehet? Ja ha nekem nem jut eszembe megnyomni a támadás gombot, akkor szabálytalan a pévépé is? Nem.

Lehet hogy nem etikus, de a genkelés meg pájretkedés meg griefelés meg a smackelés sem az. Az elvesztett virtuális cuccok mennyisége lehet, hogy más, de az elv hóttugyanaz: nekem jó legyen, a másiknak meg ne. Én rühellem ezt a hozzáállást, de ha ilyen a játék, akkor max. nem játszok vele, de nem nyavajgok azon, ha genkelnek, vagy átbasszák a fejem (félreértés ne essen, nem célzok senkire, általánosságokat mondok, mert éjjel rámjön a bölcselkedhetnék).

Eve-zni azért kezdtem, mert ott engedélyezve volt ez a fajta kémkedős/scammelős "metagaming", és hogy az fú milyen izgalmas meg kúl hogy ott ilyet is lehet. Aztán rájöttem, hogy nagyon nem fun, ha én vagyok a farok szarabbik végén szopatáskor. DE! Tudtam, hogy ez egy ilyen játék, levontam a tanulságot. Én választottam ezt a játékstílust, mégha akkor valóban nem is láttam az árnyoldalait. Ha valakit hibáztathatok, az én magam vagyok.

Uff annyi eszet osztottam most, hogy nekem má nem is maradt, jóéjt.
  • Morinad
    Amikor a BoB-ot feloszlatta egyik igazgatója, akkor azt a tagot is megfenyegették burkoltan, sőt még a főnökét is felhívták, kinyomozták hol dolgozik.

Itt elolvashatod az akkori interjút, abban benne pár levél.

Cikk
  • Morinad
    A scam egyébként átverést jelent. A csalás az, amikor az átverésből az elkövető anyagi hasznot vagy egyéb előnyt szerez. (BTK)
  • Morinad
    Ezt nem találtam ki. 2 éve történt az USA-ban. Akkoriban nagy sajtóvisszhangja volt, csodálom, hogy nem olvastad. Felmerült még a játék üzemeltetőinek a felelőssége is.

A konfliktus okára már nem emlékszem, a lényeg, hogy az illető berágott, megkereste a másikat és lelőtte. Fiatalok voltak mindketten.
  • Rundstedt17
    A Scam nem csalás.A másik meg hogy nem kellene kitalálnod ilyesmi rémisztő sztorikat
  • Morinad
    Az ilyesmi csak online kevésbé kockázatos. A való életben az ilyeneket igen gyakran ássák el. De volt rá példa, hogy embert öltek online játékon belüli csalásért. (EVE Online)

Szóval ha ennyire megtetszett, hogy aljas szemétláda legyél, ezeket azért tartsd szem előtt.
  • Kalinka
    amikor még játszottam, akkor sem volt vicces
  • BEAST #2981
    Most jol el Battlefield: Bad Company 2-zok, majd ha egyszer megunom, es meg mindig nem lesz jobb, akkor talan :D
  • Rundstedt17
    A blöff kockázatos,ez nem
  • vear
    Nézd, aki azt akarja játszani, hogy másokat átver, az menjen pókerezni, az a játék tényleg a blöffről szól.
  • Bandras DaSilva #2978
    Gyere vissza te is Vesgar:)...már nagyon kigyúrtak vagyunk, fél kézzel verünk le mindenféle golemeket:)...meg néha minket is a többi játékos:P
  • Rundstedt17
    Nekem elolvasva újra megjött a kedvem a játékhoz XD...Könnyen lehetek top mások lehúzásával.Amúgy meg gondolom azért nem vicces számotokra mert ti ősi játékosok vagytok de tényleg FUN,a chat külön bónusz :D...
    Így van ne legyen illuziója senkinek az életben is így van,becsületes dolgozó szív,törtető tiszteségtelen urasan megél munka nélkül.
  • Morinad
    A jó humorérzék nem csak a rendes emberek sajátja. Az ilyet, mint ez a fazon szaknyelven szociopatának hívják. Nem alakultak jól a gyermekkori családi viszonyai, ezért nincs tisztában azokkal a szociális kapcsokkal, amikkel a világ nagy része működik, érzelmileg elmaradott és egocentrikus.
    Sajnos, mivel ezek az emberek viszonylag jól érvényesülnek az üzleti életben, egyre gyakrabban "felnéznek" rájuk, amíg konkrét bűncselekményt nem követnek el.

Abban igazad van, hogy tanulópénznek olcsóbb az ilyesmi. Talán ez az egyetlen jó, ami ebből származott.
  • Torzonborz
    tanulságos az tény de nem igazán vicces.
  • Rundstedt17
    10 perces "ismerettség" után megbízni valakiben nem sok észre vall,ráadásul jó lecke lesz az életben számukra amikor már ahogy írtad komolyabb a tét.Mindenesetre akármilyen "szemét" is az író humorérzéke van és valóban érdekes hogy a világban vannak ilyen hülyék akik elhisznek mindent XD
  • Bandras DaSilva #2973
    Az is durva, hogy kirugdossa az embereket aztán még el is küldi őket a picsába és viccesnek tartja.

Viszont azt nem értem, hogy tellekre miért adnak embereknek mindenféle jogot...miért nem hívják fel először ventrire vagy tsre. Gondolom a guildvezérek hangját csak ismerik.

Egy-egy ilyen akcióval valszeg szét is tudnak verni egy akár jól működő guildet ahol kb mindenki jól érzi magát.

Lehet guild managementbe kéne vmi kis korlátot építeni, hogy nem lehet vki pikk-pakk recruitból colonel.
  • Morinad
    A fickók, akiket átvertek valóban nem voltak a topon. Lehet, hogy nem számítottak hasomló lehetőségre, vagy még gyerekek. A blog írója viszont egy gátlástalan szemétláda. Sok-sok ember idejének eredményét lopta el a köztük lévő bizalmi viszonyt kihasználva, és büszke rá.
    Szerintem sem vicces a dolog. Képzeld magad az áldozatok helyébe, és nevess úgy, ha tudsz.

Az ilyen fazonok a való életben valószínűleg ugyan ezt csinálják, csak ott már valódi pénzt buksz, nem csak virtuálisat.
  • Rundstedt17
    az idióták lehúzása mindig vicces
  • BEAST #2970
    Pontosan melyik resze volt vicces?
  • Rundstedt17
    LOL ezen jót nevettem :)
  • Jockey
    hat, lehet en neztem be valamit, de en nem lattam guild bankba semmit, igy ki is leptem...torz te nem neznel ra valamikor?
  • Bandras DaSilva #2967
    pff...

amikor kiléptem még volt vagy 15k pénz bent meg sok zsák tele cuccal.

Nemtom akkor kinél lehet.

Azt elvileg meg lehet nézni, hogy ki vette ki a cuccot...azt hiszem van vmi ilyen opció a guild ablakban.
  • Torzonborz
    mi az hogy semmi sincs ? volt benne vagy 15k gold meg halom cucc ( némi fegyver/páncél meg nem kevés nyersanyag ) !

szerk.: ja és mount is volt benne egy külön zsákban 8-10 db !
  • Jockey
    klanbankba semmi nincs, es a ciki, hogy nekem sincs lovam, szal gyalogolnom kell ugy fest..:(
  • Bandras DaSilva #2964
    Most fejből nem vágom én sem, de ha vagy játékban írj egy tellt lécci valamelyikünknek.

Teljes nevek:

Bella Fea
    Gloin Oakenshield
    Herba Laiser
    Killera Grave
    Bandras Blackhope

akkor elküldjük a részleteket.
  • Bandras DaSilva #2963
    Én azért léptem ki mert megint elindult a wardeccing városokban...aztán amikor buktam egy olyan 2k-t mert levertek kb 3 másodpercen belül, akkor kicsit ideges lettem és kiléptem.

Így jobb, mert a városokban így most nagyjából ok a dolog.

Elfekhez meg azért mentünk át mert a csapat fele ott volt és egy kicsit kevesebb errefelé a köcsög.

Így is levernek azért jó sokszor, de azért van siker is.

• Torzonborz
    nna én meg jól eltűntem , bocsi :) Bellának mondtam msn-en hogy se időm se kedvem nem volt mostanság játszani de vmikor visszanézek majd.

hogyhogy elf földre mentetek át ?
    meg klánból miért léptetek ki ? amikor még bent voltam nem nagyon voltunk warban már senkivel. mondjuk újat ettől függetlenül lehet majd csinálni.
  • Jockey
    pls privibe küldjétek el ventri elérhetégét, nemtom mi volt régen
  • Bandras DaSilva #2960
    Hello,

Gyere, legyünk csak többen.

per pillanat 5en nyomjuk: killera, herba, bella, gloin meg én.

Átmentünk elf földre és most ott kalandozgatunk.

Általában estefelé van mindenki, de szerintem páran vannak napközben is.

Kiléptünk guildekből, szal guild csatin nem találsz meg minket.

Ha még prophecys vagy, lécci ne lépj ki, mert maradt a bamkban sok ló meg egy kis zsé és azt azért csak ki kéne menteni:)

Ventri a régi...bár most az eve szobában ülünk:)
  • Jockey
    ki játszik most és milyen néven? tegnap bekukkantottam kicsit..:p