Darkfall-MMO

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A bibi csak az, hogy szét lehet verni, szóval nem egy nagyon tuti széf 😊 Nem tudom mennyire krül be a használatba. Talán, ha nehéz lesz szétverni.

vear
Olvastam a fórumot láda témában. Elvileg nem telepítés után tûnnek el, hanem utolsó használat után adott órával, ez még nem tisztázott. Az értelmük annyiból áll, hogy aki siegelni megy, az visz magával egy ilyet, meg több set felszerelést. A cuccokat bepakolja a ládába, és ha elbukja azt ami rajta van, akkor visszamegy a ládához újat vételezni. Vagy ha idõközben lootolt valamit, akkor bepakolja a zsákmányt, és nem teli táskával harcol.

Ma telepítik a patch-t. Egyelõre az új íjász skilleken, a war rendszer változásán (pénzbe kerül a hadüzenet és van türelmi idõ), valamint egy klánvárosok közötti teleport kapun kívül csak annyit tudni, hogx telepíthetõ ládákat is bevezetnek (strongbox), amiket craftolni is lehet majd. Egyelõre én nem nagyon értem azok mire lesznek jók, mert pár óra alatt eltûnnek majd telepítés után.

nagyon remélem ezen kicsit túlmutat a patch és nem abban, hogy új színt kapnak a piros bokrok

érdekes új info a háborúkról meg az íjászat speckókról. Elvileg jövõ héten jön a patch:

Today we’ll take you behind the scenes and talk about some of the things Darkfall developers are working on for the next patch.

There are some changes to the War Declaration system in the works: It won’t be free anymore to declare war and it won’t be instantaneous. If a clan declares war, there’s a fee taken out of its clan vault. After that happens the status changes to WARY and all clan members will be notified of the upcoming war. There’s a system message visible to members of both clans with the time remaining until status changes to “Enemy”. Clan members logging in after the fact will be notified as well.

Another feature the community has been asking about is Archery Specialization. Archery specialization will be split into two groups and each character can select one from each group. The first group contains Mana shield, Mage Killer and Jump Shot while the second contains Aquatic Shot, Mage Hunter and Master Scout.

These changes, along with other things, will be patched in sometime next week.

We’ll also let you know that we’re always looking for information about Darkfall 2010. At the moment however, the developers are focused on finalizing their decisions and tests of included features before they can start sharing more information.

A wardeccing rész ok, az íjászat megint egy vicc lett...
Torzonborz
nna hogyhogy úja karid van ? mi történt ?

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Gloint meg Calent kerestem tegnap, de azt írta, hogy nincsenek online😊

majd este akkor megint próbálozom😊
Nem röhögni a nevemen 😊)))

Keress engem: Hytek Supremacy
Vagy: Gloin Oakenshield
vagy: Calen Narmo
Esetleg: Herba Laiser (az új karijának a nevét nem tudom megjegyezni.)

Hello,

Vagyok, leszek csak most volt egy kis magánéleti gubanc és azért nem voltam múlt héten.

tegnap este voltam már csak ventrire nem nagyon sikerült fellépnem...

Írjátok be lécci az új karineveket ide, hogy tudjak vkivel in game egyeztetni, hogy mi a gáz a ventrimmel.
igen, bár Bandras eltûnt egy ideje

Jockey
no meggyuttem, de van egy kis gondom, multkor mlondtatok uj ventri van, de jelenleg en nemtudok letolteni semmit, mert sztem virusos a gepem..:p
jatszotok amugy meg?

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

Néztem én is...vicces.
Egy hetes trial van a játékhoz 1 eur (EU1) vagy 1 usd (NA1) áron.

Jockey
2htig nem leszek, jo gammat😊

Az én szerveremen vagyunk, ingame írjatok ránk és megadjuk.

Torzonborz
na utána kérdeztem már csak pár emberke tudja használni a ventrinket de nem sokáig mert sajnos meg fog szûnni. 😞

Arra én is kíváncsi lennék hogy hová mentetek át. 😊

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Jockey
bahh, jöhetne a cím nekem is, azért nem láttam senkit akkor ventrin...:p

Átmentünk egy másikra, mert most hétfõtõl leépítés volt.

vear
Te meg mintha nem értenéd, hogy mit írtam. "Tegyük fel, hogy...".

Hova mentetek a Prophecy ventrirõl, úgy nézem megszünt?

Szerintem az etikát ne tegyük félre. Nagy lenne akkor a baj. 😊

vear
Tegyük félre az etikát. Fogjunk fel minden tevékenységet a játékban a befektetett idõ és potenciális nyereség/vesztesség függvényében. A gankelés idõbe kerül mind a gankelõnek, mind az áldozatnak. Ha a gankelõ választ célpontot, akkor persze kisebb számára a kockázat, persze ha jól választott. A gankelõ is válhat célponttá. Persze vannak nagy nyerések is, meg nagy bukások. A lényeg, hogy arányaiban kiegyenlített legyen a dolog (vagyis nem bukok 10x,100x annyit, mint amit nyerek). Ehhez képest a scammer, saját bevallása szerint 15 perc alatt rámolja ki a guildek bankját, úgy hogy közben semmilyen veszteség nem érheti, még ha nem is sikerül neki. Hát most már érheti õket is vesztesség, mert az AV bannolja a pofákat.

Ha gankelésen azt érted, hogy a nagyon felhúzott karakterek a noobokat öldösik, akkor elég egyszerû a magyarázat. Aki a gyengébbeket bántja és ezt élvezi, az nem szereti, ha õ a gyengébb. Lásd a szociopata részt alább.
Ezért sír, amikor az õ klánját kifosztják amorális eszközökkel és ezért tartja jópofának, amikor õ leöli a védekezni képteleneket. Egyszerûen beteg. De ez nem a játék hibája, õ a játék elõtt is beteg volt.

"A te hozzáállásod a cél szentesíti az eszközt elv. "

Természetesen az én hozzáállásom nem ez, mint le is írtam. Vö: "Én rühellem ezt a hozzáállást, de ha ilyen a játék, akkor max. nem játszok vele, de nem nyavajgok azon, ha genkelnek, vagy átbasszák a fejem "
Én az etikus játékot szeretem, ahol a pvp is kb. azonos esélyekkel rendelkezõ ellenfelek közt megy. Azonban azt nem értem, logikátlannak tartom, hogy vannak olyan játékosok, akik a gankelést (ami nem etikus) éltetik és jópofának tartják, ellenben a scammelést meg elítélik és kiakadnak rajta.

Nyilván ha valaki a gankelést is elítéli, az logikusan és etikusan jár el, de ha valaki a gankelést szereti vagy élteti, az nem értem, mit hüledezik a scamtól. Még egyszer mondom, nem itt célzok senkire, de a darkfall official fórum tele van ilyen 1337dUdez-zel, akik lazán tökköcsögök bárkivel, aztán sírnak, ha éppen nem õk vannak a fasz jobbik felén.

Na mindegy, nem is tudom, miért írtam ezt ide.
Jockey
Sztem húzzák meg a határt úgy, hogy mégjobban csökkentsék a skill növekedési ígényt és növeljék a stat növekedést is a bányászatból stb.., ne legyenek félistenek és máris több pvp lesz..:-)
amúgy egyet értek az összes többivel..:-)

vear
Minden játékról meg lehet mondani, hogy "mirõl szól". Ez változik attól függõen, hogy épp mit mit adnak hozzá a játékhoz, mit nerfelnek, stb. A DF fejlesztõi és a játékosok többsége (99,99%-a) nem "átverõsdit" szeretne játszani. Lehet hogy a játék mechanikája megenged ilyesmit, de szerintem jó dolog, hogy bannolják az ilyeneket. Valahol meg kell húzni a határt.

Szeretem ezt a fajta megközelítést, ha nem tiltják és benne van a játékban akkor mindent szabad, mint a való életben.

Azt sem tiltják, hogy a boszon a fejére fingjak vkinek, vagy leköpjek vkit, esetleg durvábbakat. Attól még van etika, erkölcs egy társadalomban amit be kéne tartani, akár írva van akár nem.

Igen lehet ilyet csinálni a darkfallban, elfogadtuk, de az meg már kérdés, hogy vki itt istenítse õket már lassan példaképként....azért álljon meg a menet, gondolkodjunk.

A te hozzáállásod a cél szentesíti az eszközt elv. Ezzel én nem értek egyet. Az EVE nagy része sem ezt a játékot játssza. Az összes scammer és hasonló fickó a 300e emberbõl szerintem néhány száz lehet. De azok nagyon aktívak.

Torzonborz
szerintem a gankelést itt senki sem élteti. inkább a jó pvp-t.

scamrõl meg itt írnak. szóval nem is biztos hogy itt ( DF ) legális.

bizony ahogy néztem farkastörvények uralkodnak ebben a játékban(semmi pvp védelem)szóval mások játékának megnehezítése a cél a szivatás<#eljen>

Mondjuk azt elég furcsának tartom, hogy sokan azok közül, akik a gankelést éltetik, azok a scamot meg utálják, meg RL nyomozgatják. Engedélyezik a játék szabályai ezt a tevékenységet? Igen. Akkor szabályos. Nem hackelés útján szerezte meg az információt, egy belsõ cégtag kényszer nélkül adta meg neki a szükséges jogokat. Ja hogy nem jutott eszébe, hogy csaló is lehet? Ja ha nekem nem jut eszembe megnyomni a támadás gombot, akkor szabálytalan a pévépé is? Nem.

Lehet hogy nem etikus, de a genkelés meg pájretkedés meg griefelés meg a smackelés sem az. Az elvesztett virtuális cuccok mennyisége lehet, hogy más, de az elv hóttugyanaz: nekem jó legyen, a másiknak meg ne. Én rühellem ezt a hozzáállást, de ha ilyen a játék, akkor max. nem játszok vele, de nem nyavajgok azon, ha genkelnek, vagy átbasszák a fejem (félreértés ne essen, nem célzok senkire, általánosságokat mondok, mert éjjel rámjön a bölcselkedhetnék).

Eve-zni azért kezdtem, mert ott engedélyezve volt ez a fajta kémkedõs/scammelõs "metagaming", és hogy az fú milyen izgalmas meg kúl hogy ott ilyet is lehet. Aztán rájöttem, hogy nagyon nem fun, ha én vagyok a farok szarabbik végén szopatáskor. DE! Tudtam, hogy ez egy ilyen játék, levontam a tanulságot. Én választottam ezt a játékstílust, mégha akkor valóban nem is láttam az árnyoldalait. Ha valakit hibáztathatok, az én magam vagyok.

Uff annyi eszet osztottam most, hogy nekem má nem is maradt, jóéjt.
Amikor a BoB-ot feloszlatta egyik igazgatója, akkor azt a tagot is megfenyegették burkoltan, sõt még a fõnökét is felhívták, kinyomozták hol dolgozik.

Itt elolvashatod az akkori interjút, abban benne pár levél.

Cikk

A scam egyébként átverést jelent. A csalás az, amikor az átverésbõl az elkövetõ anyagi hasznot vagy egyéb elõnyt szerez. (BTK)

Ezt nem találtam ki. 2 éve történt az USA-ban. Akkoriban nagy sajtóvisszhangja volt, csodálom, hogy nem olvastad. Felmerült még a játék üzemeltetõinek a felelõssége is.

A konfliktus okára már nem emlékszem, a lényeg, hogy az illetõ berágott, megkereste a másikat és lelõtte. Fiatalok voltak mindketten.

A Scam nem csalás.A másik meg hogy nem kellene kitalálnod ilyesmi rémisztõ sztorikat<#idiota>

Az ilyesmi csak online kevésbé kockázatos. A való életben az ilyeneket igen gyakran ássák el. De volt rá példa, hogy embert öltek online játékon belüli csalásért. (EVE Online)

Szóval ha ennyire megtetszett, hogy aljas szemétláda legyél, ezeket azért tartsd szem elõtt.

amikor még játszottam, akkor sem volt vicces

BEAST
Most jol el Battlefield: Bad Company 2-zok, majd ha egyszer megunom, es meg mindig nem lesz jobb, akkor talan 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

A blöff kockázatos,ez nem<#vigyor2>

vear
Nézd, aki azt akarja játszani, hogy másokat átver, az menjen pókerezni, az a játék tényleg a blöffrõl szól.

Gyere vissza te is Vesgar😊...már nagyon kigyúrtak vagyunk, fél kézzel verünk le mindenféle golemeket😊...meg néha minket is a többi játékos😛
Nekem elolvasva újra megjött a kedvem a játékhoz XD...Könnyen lehetek top mások lehúzásával.Amúgy meg gondolom azért nem vicces számotokra mert ti õsi játékosok vagytok de tényleg FUN,a chat külön bónusz 😄...
Így van ne legyen illuziója senkinek az életben is így van,becsületes dolgozó szív,törtetõ tiszteségtelen urasan megél munka nélkül.

A jó humorérzék nem csak a rendes emberek sajátja. Az ilyet, mint ez a fazon szaknyelven szociopatának hívják. Nem alakultak jól a gyermekkori családi viszonyai, ezért nincs tisztában azokkal a szociális kapcsokkal, amikkel a világ nagy része mûködik, érzelmileg elmaradott és egocentrikus.
Sajnos, mivel ezek az emberek viszonylag jól érvényesülnek az üzleti életben, egyre gyakrabban "felnéznek" rájuk, amíg konkrét bûncselekményt nem követnek el.

Abban igazad van, hogy tanulópénznek olcsóbb az ilyesmi. Talán ez az egyetlen jó, ami ebbõl származott.

Torzonborz
tanulságos az tény de nem igazán vicces.

10 perces "ismerettség" után megbízni valakiben nem sok észre vall,ráadásul jó lecke lesz az életben számukra amikor már ahogy írtad komolyabb a tét.Mindenesetre akármilyen "szemét" is az író humorérzéke van és valóban érdekes hogy a világban vannak ilyen hülyék akik elhisznek mindent XD

Az is durva, hogy kirugdossa az embereket aztán még el is küldi õket a picsába és viccesnek tartja.

Viszont azt nem értem, hogy tellekre miért adnak embereknek mindenféle jogot...miért nem hívják fel elõször ventrire vagy tsre. Gondolom a guildvezérek hangját csak ismerik.

Egy-egy ilyen akcióval valszeg szét is tudnak verni egy akár jól mûködõ guildet ahol kb mindenki jól érzi magát.

Lehet guild managementbe kéne vmi kis korlátot építeni, hogy nem lehet vki pikk-pakk recruitból colonel.
A fickók, akiket átvertek valóban nem voltak a topon. Lehet, hogy nem számítottak hasomló lehetõségre, vagy még gyerekek. A blog írója viszont egy gátlástalan szemétláda. Sok-sok ember idejének eredményét lopta el a köztük lévõ bizalmi viszonyt kihasználva, és büszke rá.
Szerintem sem vicces a dolog. Képzeld magad az áldozatok helyébe, és nevess úgy, ha tudsz.

Az ilyen fazonok a való életben valószínûleg ugyan ezt csinálják, csak ott már valódi pénzt buksz, nem csak virtuálisat.

az idióták lehúzása mindig vicces<#ravasz1><#idiota>

BEAST
Pontosan melyik resze volt vicces? <#nemtudom>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."