106
-
ziby #66 Kit érdekel hogy mennyi idő alatt tölt be egy rendszer? Annak semmi köze nincs a gyorsasághoz. -
Dany007 #65 " Sokadik: 30sec - 50 sec (mindig változik) "
Nekem az Xp is ugyanennyi idő alatt töltődött be gyengébb confignál is. Akkor most ebben mégis mi az olyan barominagy előny?
A Superfetch-t meg hagyjuk, már milliószor leírtam, hogy miért nemér szar se. Maximum az irodai, netezésre használlt gépeket gyorsítja. -
ziby #64 kvp: Nekem még sosem volt bajom a Linux hardware támogatásával.Jól kell vasat választani.
Gerygrey: szerintem egy laikus az érdekel hogy "mit tud" a rendszer. És a GNU/Linux sokat tud:D -
assdf #63 Az xp 2001-ben jelent meg 6 éve. Akkor az internet még nem volt elterjedve. Még az iskolában is csak valami szutyok kb 100 kbájtos vonal volt ezt kellet leosztani 30-50 számitógépre... Otthoni internetről meg még nem is beszélhettünk max modemesről. Nos akkoriban nem volt annyira gáz hogy nincs benne rdesktop, a win 98ban sem volt. Na de azóta eltelt 6 év és az internet beköltözött az otthonokba. Ma már nincs az hogy a home usernek nincs internete. Olyan ez mintha a távirányitot a tévéhez csak a professzionális változatokhoz adnák, az otthoni user meg sétáljon csak oda mindig aztán kapcsolgassa kézzel. 20 éve még ez is jó volt de 2007-ben azért furán néznének rád az emberek... -
A1274815 #62 Az a Professional-ban és csak abban lévő csinálta a Home-ban tényleg nincs. -
A1274815 #61 A Vista lehet gyors csak a programozóknak ésszerűen kell vele benni, pl.: az aszinkrón fájl I/O-t és a prioritásos I/O-t megfelelően, felhasználni, kihasználni az új memória managert, kihasználni OpenGL alatt is a DXGKernel-t, stb. Ahogy az NVidia a az FX-nél újabb sorozatokban sikeresen feltört: HDR, minőségi árnyékok, parallax-bump, stb, a Vista is eljut arra a pontra.
Amíg XP minnél öröegebb leszz annál lassabb, addig a Vista egy kicsit felgyorsúl hála a Superfetch-nek és a ReadyBoot-nak (nem ReadyBoost!!!), és nem fog soha lassabban bootolni normális esetben (frissítések esetén más a helyzet).
Nállam a Vista boot idelye telepítés után: ~4 perc volt
Második boot: ~1,5 perc
Harmadik: <1 perc
Sokadik: 30sec - 50 sec (mindig változik)
Valaki múlt kor írta, hogy Vista SP1-ben megszűnik a csökkentett mód, akkor hogy fog bebootolni, ha valami bedöglik. A helyzet az, hogy a híres magyar foredítás áldozata lett, mert nem a Safe mode (bíztonságos mód, magyar Windows-okban Csökkentett mód) szűnik meg, hanem a Reduced mode (Csökkentett mód), ami akkor jelentkezik, ha nem aktíválják a rendszert. -
ppista #60 "Az Xbox360 minden tekitetben jobb!"
A Suzuki meg a Ferrarinál.
Amúgy a PS3 2006.-os termék. -
turul16 #59 Ha jól rémlik egy ismerősom azért panaszkodott, hogy volt, de egyszerre csak egy valaki jelentkezhetett be, és akkor a lokálisan sem lehetett bejelentkezni. (1 user vagy helyileg ,(xor)vagy távolról használja a gépet)
-
A1274815 #58 A Vista igen is tartalmaz relatív meg abszolút forradalmi újításokat, csak nem a felhasználók számára, hanem a programozó, és itt nem a DX10-re gondolok és a rendszergazdák számára. A felhasználók csak az új Explorer(Intézőt), az Aero-t, szűlői felügyeletet, a DX10-et és a gyorskeresőt kapják.
A Vista legnagyobb kompatibilitási problémái első sorban az XP viselkedésére vezethető vissza, mivel az XP bizonyos pontokon workaroundokat igényel, melyek rosszúl hatnak egy olyan rendszer alatt, mely a hibákat nem tartalmazza. Ilyen hibák pl.: a socket kapcsolatok elvesztése alacsony prioritású feldolgozó szál esetén, az AES titkosítás inicializálása, sőt az egész titkosítási alrendszer inicializálása, meg még akadnak.
Az XP vs. Vista programozást én kb. a DX9 hajnalabeli ATI vs NVIDIA kártyák programozásához hasonlítanám: az ATI kártyák sokkal gyorsabbak voltak az akkori és a jövőbeli effektekkel (bumpmap, shadowmap, stb.) kapcsolatban, ám ha NVidia alatt fejlesztetted a programot akár OpenGL-ben akár DX9-ben semmi garancia nem volt rá, hogy ATI kártyákon úgyan úgy fog működni. OpenGL alatt pedig teljesen más kódót kellett írni bizonyos részeknél, mert az ATI volt szíves másképpen kitalálni, vagy csak formálisan támogatni. -
Wittgen #57 Ezt nevezem. Tehát szerinted, akinek nincs elég suskája, hogy a hardverét évente cserélgesse holmi fos oprendszerek és gagyi szoftverek miatt, az haljon meg???
Tehát légy gazdag vagy dögölj meg? Talán túl sok féldollár számot hallgattál mostanság... -
A1274815 #56 "Ha a vista annyira f@sza akkor valaki megmagyarázhatná hogy miért csak a buisness változattól van benne a terminal server?"
XP Homeban talán volt? Q.E.D. -
huuu #55 a dx10 kimaradt? -
turul16 #54 udev minden helyen jól működik nekem, de vissza térhetsz devfs -re, ha nagyon akarsz.
udf -t nem használom :(
Az én vasaim támogatottak. (Több vasat támogat mint, az itteni verseny gyöztese)
"atmenne vegre betaba a pre alfa allapotbol" - Hogy ez mekkora flame mágnes. :P
-
assdf #53 Ha a vista annyira f@sza akkor valaki megmagyarázhatná hogy miért csak a buisness változattól van benne a terminal server? Mert ugye anélkül nehéz a gépet elérni távolról. Ja hogy a hülye otthoni user ne is akarja távolról elérni a gépét...
Mindez 2007-ben az internet korában... szóval én még megbocsátam a szoftverhibákat az ms-nek mondván hogy biztos véletlen és nem rosszindulat okozza őket, de ez kökemény üzletpolitika mégpedig rosszindulatú a felhasználókkal szemben. Ezt nekem senki nem mosakodja ki, ez tervezett rosszindulatuság. És pont ezért én soha nem fogom megvenni a vistát. Lejár az xp támogattsága váltok ubuntura.
-
turul16 #52 "pl egyenletszerkesztővel (amit én elég gyakran használok) beviszek egy képletet"
Akkor lehet nem Droidoknak való Office/Writer -el kéne probálkoznod, hosszútávon megéri, ha megtanulod használni TexMacs -ot , vagy LyX -et. (LaTeX) -
0o #51 Az ilyen szűklátókörű seggfejek érvelnek mindig a windows mellett, mint te.
"Sem a Windows, sem a Linux nem tud semmit." NC
Életedben nem láttál még linuxot, inkább ne szólj semmit.
Egyszer próbáltad volna ki tudnád (otthoni felhasználásra is) jobb a kezelése, egyszerűbb, kevesebb a hiba, kisebb a hardverigény, sokkal többet tud és vm alatt bármilyen windowst és programot tudsz futtatni...
De persze te csk windowst láttál és élharcosként küzdesz a megrögzült (microsoft marketing által kialakított) véleményedhez. -
#50 A ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye kijelentéseddel teljesen egyetértek, én is ezt szoktam mondani a "szaravindóz"-zal dobálózó júzereknek. Bírom az ilyen "napi 5 kékhalál és vírusok tömege a Windows alatt, pfuj" érveléseket a win ellen, miközben vírust kb 2 éve nem láttam, folytonos kékhalált pedig legutóbb win98 alatt, és mint utólag kiderült azért, mert hibás volt az egyik RAM modul a gépemben.
Viszont ezt hülyeségnek tartom: "sokan azt hiszik hogy a Linux valami másodosztályú termék. Sokszor kérdezték már ismerőseim hogy a linux sokkal kevesebbet tud mint a windows? Aztán sehogy sem akarják el hinni hogy az M$ örülne ha 10. annyit tudna a windows. "
Sem a Windows, sem a Linux nem tud semmit. Mindkettő egyvalamire lett kitalálva: hogy futtassa a programokat, ezért oprendszer a nevük. És amíg a Windows tudja futtatni a munkámhoz és az otthoni szórakozásomhoz nélkülözhetetlen szoftvereket, a Linux pedig nem, addig ugyan csak 1 dologgal "tud többet" a Win, ez mégis elég ok arra hogy kerüljem a pingvint. Én elhiszem hogy bizonyos területeken jobb a linux és az opensource, de egyelőre se webszerverem, se kormányzati hálózatom nincs, otthonra (sajnos) a Windowsnak nincs alternatívája, nincs igazi verseny a piacon. Szomorú, de ez van. -
kvp #49 Sajat tapasztalatok:
1. A vista jo lett volna ha:
-az indexelo helyett a winfs lenne benne (igerik a kovetkezohoz)
-marad a win16-os alrendszer (kidobtak az ntvdm-el egyutt)
-elkeszul a driver kompatibilitasi alrendszer (nem kellenenek uj driverek)
-elkeszul az uj halozati alrendszer (most egy butitott xp-s van benne)
-nem raknak bele kernel szintu drm-et (hat igen...)
2. Az office 2007 jo lett volna ha:
-hasznalhato lenne a felulete
-kompatibilis lenne a regi verziokkal
-nem lenne tele sulyos szamitasi hibakkal az excel (igy veszelyes barmire is hasznalni)
3. Az uj macos, a leopard is jo lenne ha:
-stabilabb lenne az uj tobbszalu 64 bites kernel
-nem kellenenek hozza uj driverek (lasd vista, bar itt legalabb adjak a dvd-n, csak a gepre dugott nem apple-os hardverek fognak megbolondulni mert a kompatibilitasi reteg nem eppen egy letesztelt dolog)
-nem akadna ossze allandoan a linux-okkal (ki az a bolond aki a rendszer diszkre tette a bios egy reszet is?)
-mukodne a system restore vagy legalabb a backup (a helyreallitas csak az elozo valtozat telepitojevel megy)
-nem lenne alapbol olyan lyukas mint a windows
-nem lenne ergonomiailag merenylet a legtobb i/o eszkoz (az apple billentyuzet es az eger is szep, de csak disznek, hasznalni nem igazan lehet oket)
4. Az iphone jo lenne, ha:
-nem lenne ugy lezarva mint egy jatekkonzol
-lehetne kapni szabadon, szerzodes nelkul
-nem lenne minden fixen beleforrasztva
-hasznalhato lenne a gui-ja, pl lehetne torolni egy sms-t a teljes beszelgetes torlese nelkul
-lenne benne legalabb mms, ems vagy valami hasonlo (nem csak email)
5. Az xbox360 jo lenne, ha:
-nem sulne ki a gpu ha jatszani probal valaki hosszabb tavon
-nem lenne ugy lezarva mint a bankkozi visa rendszer (kozos a crypto egyseguk)
6. A ps3 jo lenne ha:
-kevesbe draga ugyanakkor jobb hardverekbol rakjak ossze (az uj cell mar ilyen lesz, de azt a valtozatot nem fogjak ps3-ba rakni)
-meg 1000 tranzisztor a cpu-ban a jo helyre es ugy mennenek rajta a jatekok mint xbox360-on (konnyebb lenne portolni ra, tobb jatek lenne hozza)
-nem tiltottak volna le a gpu-t es a fele ramot linux alatt (256 MB-al hova jut ma valaki?)
7. A linux jo lenne ha:
-mukodne, de sajnos az uj udev rendszer nem tul stabil, a regit meg kiszedtek
-ugyanakkor a filesystem modulok kozott is van par bugos (pl. udf modul eseten fekete halal ha tobb particiora is irni akarunk)
-lenne rendes hardver tamogatasa (de nincs...)
-atmenne vegre betaba a pre alfa allapotbol
Igy jelenleg marad a regi 32 bites winxp, ami nem hasznalja ki a 64 bites gepeket, nem tud tul sok memoriat kezelni, de legalabb rendesen mukodik az esetek 99 szazalekaban. Ha valami gyorsabb szebb, de hibas, akkor az nem jo es semmikeppen sem hasznalhato. Jelenleg a informatikai ipar arra var hogy valahogy talpra alljon. -
abzu #48 Meg kell jegyeznem azt is hogy az iPhone vagy Leo helyett én az Apple TV-t tettem volna bele, mert az télleg egy gyenge termék! -
abzu #47 iPhone csak egysezr került szóba és az is negatív véleményként. Az iPhone szerintem azért fagyott a 4.hozzászólás írójának, mert valószínű hackelt iPhone-ról van szó. Az Apple sosem volt az a nyílt piacu cég, ami a mai sikerének egyik oka is. Az iphone első verziója ez csak! -
ziby #46 Nemtudom kitalálta ki a fent(lent) említettet. de jogdíjat is fizetek neki ha kívánja:D -
ziby #45 Az a baj a világgal hogy sokan ránéznek valamire és aztmondják hogy szar. A másik verzió hogy azt hiszik hogy ők értik azt amit használnak de nem tetszik nekik és azt mondják hogy szar. A felhasználók 90% azért szidja a widows-t mert ő maga a hülye, és nem bírja megértetni a géppel hogy mit szeretne. De persze semmiképpen nem nézne utána semminek sem. Ilyen felhasználókra van szükség, Az ilyen felhasználók miatt (is) terjednek el mindig a szarabb alternatíva. Ha meg nézzük ott volt a powerPC odaveri az Intel kis üdvöskéjét. Nemhiába olyan erős az xbox360. Mégsem gyártják már desktopPC-k be. Gondolom nem azért mert annyira kapkodták hogy nem bírták teljesíteni a igényt és ezért bűntudatukban le állították a forgalmazását.
Vagy az oprendszereket nézve manapság 2 kaptafa a menő. a UNIX meg a Windows stílus. De sokan azt hiszik hogy a Linux ( de most mondhatnék sokminden mást is de én is PINGVIN függő vagyok:D) valami másodosztályú termék. Sokszor kérdezték már ismerőseim hogy a linux sokkal kevesebbet tud mint a windows? Aztán sehogy sem akarják el hinni hogy az M$ örülne ha 10. annyit tudna a windows.
A másik dolog ami érdekes hogy azonnal jönnek egyesek hogy az "alternatív" oprendszereknek 5% a részesedére. Azoknak csak annyit mondanék hogy ez a kis világ amit itt élünk a kábelek között azért ilyen érdekes és jó, mert gyakran előfordul hogy mindenki hülye és csak neked van igazad...
Szóval álmos vagyok mint az állat, nincskedvem vissza olvasni, ha nagyon hülyeséget írtam volna akkor összegezném egy mondatban: Ha a kacsa nem tud úszni akkor nem a víz a hülye -
#44 Rólad is messziről látszik, hogy elvakult ms fan vagy, és semmi mást nem ismersz. Nameg az a hülyeséged hogy az az oprendszer szar amin nem futnak a népszerűsége miatt vindózra írt programok az milyen már? Fél világ hamburgert zabál, az a legnépszerűbb, mégsem az a legjobb kaja... -
#43 Igen lehet gyorsabb egy frissen telepített pista egy 3 éve telepített xp-nél. Csak ez nem jelent semmit. -
#42 Igen ezzel tisztában vagyok, mégis feltelepülnek. :)
Nem tudom mi lehet hibás, nem sok mindent kell már a usernek állítgatni, szerintem inkább SP1 lehet a hibás, játékügyben szintén mert előtte nem volt ilyen, egyébként Games for Windows-os játékoknál is előfordul.
UAC-ot meg nem akarom kikapcsolni mert elvileg ez lenne az egyik újítás(?) a Vistaban, bootolás után egyébként nem is nagyon találkozom vele.
Viszont a szar gépes megjegyzésekre ugrok, mert nehogy már az legyen a mérvadó, hogy a Vista vagy xy, játék, program elindul-e rajta... -
#41 > A vista nem azért van hogy felrakd a régi szar gépedre és aztán azt mondhasd hogy akkor most a vista miatt hűde über fasza lett.
Hanem azert, hogy elmondhasd, egy valag penzert milyen uber szar lett.
Hat kerlek szepen itt ez tortent a hozzaszolo reszerol. Tenyleg nem ertem mi a gondod.
> Szerintem sokan ezt várják tőle, hát én ilyenkor csak szánalmat érzek.
Meltanyoljuk, hogy megosztottad velunk az erzeseidet.
> A vistát muszály mindenkinek felrakni...
Igen tudjuk. Kulonben Ballmell bacsi agyba fog vizelni es a CIA elvisz bennunket Arizonaba fagylaltot kapalni. -
#40 > Nem értem mit vártatok a vistától, eszi a hardvert és nagyon sok helyet foglal, szerintem ez már csak így van akkor ha egy korábbi verziót fejlesztenek fel.
Szerintem meg ha ez egy 5 eves dollarmilliardos fejlesztesnel "igy van" rendjen akkor kar volt hozzanyulni. Nem kulonoskeppen ha figyelembe vesszuk, hogy mindez a vilag "legnagyobb" szoftvergyarto vallalata oltalma alatt tortent, talan erdemes lenne elgondolkodni azon is, hogy itt egy oriasi szervezetlensegnek es muszaki hanyagsagnak lettek aldozatai felhasznalok millioi.
Egyebkent nyilvanvaloan nem sok kozod van szoftverfejleszteshez igy elarulom neked, hogy ennyit kb 10-15 evvel ezelott is mutattak fel paranyi szoftverfejleszto vallalatok nagysagrendekkel jobb ertek es minoseg arany mellett. -
#39 De mégis ki mondta neked, hogy a Vista beépített cuccait kötelező használni? Azok csak alapszintű programok, van ezerféle ingyenes vagy fizetős alternatíva...
A netkapcsolatod belassulását szerintem valami hibás beállítás okozza, mert a Vista hálózatkezelése már más mint XP-ben.
A "működése leállt hibaüzenetet" álatlában olyan szoftvereknél forul elő amelyek nem vagy nem teljesen kompatibilisek a vista-val.
UAC: Kétségtelenül még egy kiforratlan kezdeményezés a MS részéről, hidd el nyugodtan kikapcsolhatod, ébn is azt tettem. Aki egy kicsit is vágja a dolgokat elkerülheti enélkül is a bajt. -
#38 Írjál már egy blogot és majd ott elolvassuk a véleményed.kkthxbye -
#37 Még életemben nem használtam Mac-et és Linuxot se. :) Mégis fikázom a Vistat, ha úgy érrzem, hogy valahol elb.szták a rendszert.Az SP1 RC-vel javult a helyzet, de most pl. mindim mikor kilépek az eredeti, legális játékaimból, pl. Counter Strike Source, "A hl2.exe működése leállt hibaüzenetet kapom".Belassult a netkapcsolatom, de csak azon a gépen amelyik Vistas, a hálózaton a többi gép internete tökéletes.A WMP11 még mindig nem tud dualdub videot lejátszani, Fotótár használhatatlanul fapados, Windows tárgyaló, dvd-író, névjegytár, movie maker, faxoló, mail felesleges, szemét, csak a helyet foglalja.Filmnézés "beszaggat", nem lehet kodek baj mert KMplayeren nézem amihez nem kell kodek és ez a program már pedig Vista kompatibilis.Minden indításnál a tetves UAC blokkolja a videokártyámat kezelő programot, ez nem túl nagy problem de zavaró.A játékokhoz nagyobb gépigényt írnak a gyártók Vista esetén.Dióhéjban ennyi a problémám vele. -
cateran #36 Én xp fan vagyok:P de haverom laptopján vista home fut..meglátni és megutálni igen hamar ment....mivel MINDEN új gépet elöretelepített vistával adnak (nyugaton),ez az eladott 66 milka igencsak nem jelent semmit:) Amúgy windowson lehet játszani és /vagy futtatni linuxos/maces progikat? (mert linuxon lehet:P Bár azt is hozzátenném, hogy nem vagyok linuxos:D) -
#35 Arról nem a MS tehet, hogy egyeseknek szemétkupac gépük van és sírnak hogy mennyire lassú Vista XP-hez képest, vagy esetleg a 7-8 éves noname hardveréhez nincs driver ! Tessék haladni a korral, vagy tessék hallgatni! :D -
cateran #34 Hát dez a megmondhatója, hogy nem vagyok 1 Ps3 fan, de hogy a kekszbox 360 minden tekintetben jobb lenne, azt "kicsit" túlzásnak érzem....mondjuk inkább úgy hogy majd mindenben szarabb......
A Pc World pedig 1 mérvadó újság..már ha tudod hogy az mit jelent..legalábbis többet ér a "szava" mint a tied:P (vagy az enyém:D)
-
#33 Még valami: A sok Vista fikázóról messzíről látszik, hogy csöppet sem ismeri a Vista-t és valami elvakult MAc vagy Linux fanatikus. A May/Linux überkirály futa rajta a Photoshop és minden fontosabb program, lehet rajta játszani az összes Windows-os játékkal. Vagy mégsem? :D
Lehet hogy sokan írnak negatív véleményt a Vista-ról, de a számok nem őket igazolják. Mindig a kisebbség a leghangosabb :)) Eddig 66 millió Vista kelt el, ami nem rossz eredmény.
A Linux és MAC együttes 5%-os piaci részesedését elnézve érthető egyesek frusztráltsága ;) -
cousin333 #32 Nem tudom, mi a bajuk az Office 2007-el. Biztos bénák voltak hozzá. Ha meg a kezelőfelület olyan lenne, mint a régiben, akkor jönne a duma a sokadik rókabőrről.
Vista szerintem is csalódás a felfokoz(tat)ott várakozás, a hosszú fejlesztési idő és a sok béna driver miatt, de szerintem összességében nem lett rossz. Általános használat sebességében gyorsabb, mint az XP, egyedül a RAM igény az, ami érezhetően megnőtt az XP-hez képest (a lassabban futó játékok még mindig a drivereknek "köszönhetőek") -
#31 És a listáról hol van mondjuk a PS3? Mert azt az év bukásának is nevezhetnénk... Az Xbox360 minden tekitetben jobb! Árban, tudásban, eladott darabszámban, Itthon az Xbox360 69000 Ft a PS3 meg 100000 körül van... itt is méretes bukta.
A PC World egy újság.... Még véletlenül se nevezném mérvadónak... Én már február óta használom a Vista-t és semmi pénzért nem térnék vissza az XP-hez. Aki azt mondja nem tartalmaz forradalmi újdonságokat, talán igaza van. De kérdem én miért kéne tartalmaznia? Minden olyan újítás benne van ami egy modern opredszerbe kell és az XP-ből hiányzott.
Ráadásul a memóriaárak a béka segge alá kerültek. 2 giga ramot 9 ezer ft-ért dobnak utánunk... Az egyéb hardverkövetelményeit se lehet brutálisnak nevezni... -
#30 Soha sem volt célom védeni redmondot, igazából nem is ismerem őket, én csak a rendszert próbáltam arról lehet maximum véleményem, és azt gondolom ha itt ilyen szarhányás megy a hozzászólásokban, aszthiszem kár is evvel foglalkozni, amikor a vista van terítéken az xp az isten, amikor az xp akkor a linux meg az ff. Hajrá srácok csak így tovább, valószínűleg egyikőtök sem fog soha sem vistár váltani, ez dícséretes, ti aztán tudjátok... ezaz, csak így tovább linux vagy xp ff el forever -
Su0my #29 a Vista azontúl, hogy egy kalap tehénürülék, azontúl a gyorsabb gépeken is lasabb, mint az XP, szóval felejtsétek el, ez van, szakmailag semmit sem ér, de mivel a legelterjedtebb oprendszer új verziója, és mivel a userek rá lesznek kényszerítve el fog terjedni.. talán az sp6 után már 5%-al gyorsabb lesz, mint az ikszpé.. ja és evvel nem azt mondtam, hogy baj, ha valakinek tetszik, csak annyit, hogy nehogy már védje valaki is a szar redmondi seggeket meg a szemetüket, mert marhára nincs értelme.. na jó, ha 10 pénz lenne egy ultimate, azt mondom, oké, de így végképp.. -
Su0my #28 érdekes, a Leopard 10-15%-kal gyorsabb uazon az 5 éves gépen, mint az előző verzió.. -
#27 baz, az csak egy elírás szerintem a szövegből is kiderül
*nem muszály.
@Polemius
Az nem egy paradox, régebben az xp is gyorsabban működött újabb gépeken mint a win98. Ez éppen azért van, mert a vista többet dolgozik a memórából, ergo jobban kihasználja a gépedet. Ennyi... emberek én elhiszem hogy nem mindenkinek a vágyálma a vista, nem is kell hogy az legyen, de attól még nem kell ennyire lefikázni csak ennyit akartam mondani.