2007 tizenöt legnagyobb csalódása
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
XP Homeban talán volt? Q.E.D.
udf -t nem használom 😞
Az én vasaim támogatottak. (Több vasat támogat mint, az itteni verseny gyöztese)
"atmenne vegre betaba a pre alfa allapotbol" - Hogy ez mekkora flame mágnes. 😛
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Mindez 2007-ben az internet korában... szóval én még megbocsátam a szoftverhibákat az ms-nek mondván hogy biztos véletlen és nem rosszindulat okozza õket, de ez kökemény üzletpolitika mégpedig rosszindulatú a felhasználókkal szemben. Ezt nekem senki nem mosakodja ki, ez tervezett rosszindulatuság. És pont ezért én soha nem fogom megvenni a vistát. Lejár az xp támogattsága váltok ubuntura.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Akkor lehet nem Droidoknak való Office/Writer -el kéne probálkoznod, hosszútávon megéri, ha megtanulod használni TexMacs -ot , vagy LyX -et. (LaTeX)
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
"Sem a Windows, sem a Linux nem tud semmit." NC
Életedben nem láttál még linuxot, inkább ne szólj semmit.
Egyszer próbáltad volna ki tudnád (otthoni felhasználásra is) jobb a kezelése, egyszerûbb, kevesebb a hiba, kisebb a hardverigény, sokkal többet tud és vm alatt bármilyen windowst és programot tudsz futtatni...
De persze te csk windowst láttál és élharcosként küzdesz a megrögzült (microsoft marketing által kialakított) véleményedhez.
Válasz \'Isten\' üzenetére (#0)
Viszont ezt hülyeségnek tartom: "sokan azt hiszik hogy a Linux valami másodosztályú termék. Sokszor kérdezték már ismerõseim hogy a linux sokkal kevesebbet tud mint a windows? Aztán sehogy sem akarják el hinni hogy az M$ örülne ha 10. annyit tudna a windows. "
Sem a Windows, sem a Linux nem tud semmit. Mindkettõ egyvalamire lett kitalálva: hogy futtassa a programokat, ezért oprendszer a nevük. És amíg a Windows tudja futtatni a munkámhoz és az otthoni szórakozásomhoz nélkülözhetetlen szoftvereket, a Linux pedig nem, addig ugyan csak 1 dologgal "tud többet" a Win, ez mégis elég ok arra hogy kerüljem a pingvint. Én elhiszem hogy bizonyos területeken jobb a linux és az opensource, de egyelõre se webszerverem, se kormányzati hálózatom nincs, otthonra (sajnos) a Windowsnak nincs alternatívája, nincs igazi verseny a piacon. Szomorú, de ez van.
1. A vista jo lett volna ha:
-az indexelo helyett a winfs lenne benne (igerik a kovetkezohoz)
-marad a win16-os alrendszer (kidobtak az ntvdm-el egyutt)
-elkeszul a driver kompatibilitasi alrendszer (nem kellenenek uj driverek)
-elkeszul az uj halozati alrendszer (most egy butitott xp-s van benne)
-nem raknak bele kernel szintu drm-et (hat igen...)
2. Az office 2007 jo lett volna ha:
-hasznalhato lenne a felulete
-kompatibilis lenne a regi verziokkal
-nem lenne tele sulyos szamitasi hibakkal az excel (igy veszelyes barmire is hasznalni)
3. Az uj macos, a leopard is jo lenne ha:
-stabilabb lenne az uj tobbszalu 64 bites kernel
-nem kellenenek hozza uj driverek (lasd vista, bar itt legalabb adjak a dvd-n, csak a gepre dugott nem apple-os hardverek fognak megbolondulni mert a kompatibilitasi reteg nem eppen egy letesztelt dolog)
-nem akadna ossze allandoan a linux-okkal (ki az a bolond aki a rendszer diszkre tette a bios egy reszet is?)
-mukodne a system restore vagy legalabb a backup (a helyreallitas csak az elozo valtozat telepitojevel megy)
-nem lenne alapbol olyan lyukas mint a windows
-nem lenne ergonomiailag merenylet a legtobb i/o eszkoz (az apple billentyuzet es az eger is szep, de csak disznek, hasznalni nem igazan lehet oket)
4. Az iphone jo lenne, ha:
-nem lenne ugy lezarva mint egy jatekkonzol
-lehetne kapni szabadon, szerzodes nelkul
-nem lenne minden fixen beleforrasztva
-hasznalhato lenne a gui-ja, pl lehetne torolni egy sms-t a teljes beszelgetes torlese nelkul
-lenne benne legalabb mms, ems vagy valami hasonlo (nem csak email)
5. Az xbox360 jo lenne, ha:
-nem sulne ki a gpu ha jatszani probal valaki hosszabb tavon
-nem lenne ugy lezarva mint a bankkozi visa rendszer (kozos a crypto egyseguk)
6. A ps3 jo lenne ha:
-kevesbe draga ugyanakkor jobb hardverekbol rakjak ossze (az uj cell mar ilyen lesz, de azt a valtozatot nem fogjak ps3-ba rakni)
-meg 1000 tranzisztor a cpu-ban a jo helyre es ugy mennenek rajta a jatekok mint xbox360-on (konnyebb lenne portolni ra, tobb jatek lenne hozza)
-nem tiltottak volna le a gpu-t es a fele ramot linux alatt (256 MB-al hova jut ma valaki?)
7. A linux jo lenne ha:
-mukodne, de sajnos az uj udev rendszer nem tul stabil, a regit meg kiszedtek
-ugyanakkor a filesystem modulok kozott is van par bugos (pl. udf modul eseten fekete halal ha tobb particiora is irni akarunk)
-lenne rendes hardver tamogatasa (de nincs...)
-atmenne vegre betaba a pre alfa allapotbol
Igy jelenleg marad a regi 32 bites winxp, ami nem hasznalja ki a 64 bites gepeket, nem tud tul sok memoriat kezelni, de legalabb rendesen mukodik az esetek 99 szazalekaban. Ha valami gyorsabb szebb, de hibas, akkor az nem jo es semmikeppen sem hasznalhato. Jelenleg a informatikai ipar arra var hogy valahogy talpra alljon.
Vagy az oprendszereket nézve manapság 2 kaptafa a menõ. a UNIX meg a Windows stílus. De sokan azt hiszik hogy a Linux ( de most mondhatnék sokminden mást is de én is PINGVIN függõ vagyok😄) valami másodosztályú termék. Sokszor kérdezték már ismerõseim hogy a linux sokkal kevesebbet tud mint a windows? Aztán sehogy sem akarják el hinni hogy az M$ örülne ha 10. annyit tudna a windows.
A másik dolog ami érdekes hogy azonnal jönnek egyesek hogy az "alternatív" oprendszereknek 5% a részesedére. Azoknak csak annyit mondanék hogy ez a kis világ amit itt élünk a kábelek között azért ilyen érdekes és jó, mert gyakran elõfordul hogy mindenki hülye és csak neked van igazad...
Szóval álmos vagyok mint az állat, nincskedvem vissza olvasni, ha nagyon hülyeséget írtam volna akkor összegezném egy mondatban: Ha a kacsa nem tud úszni akkor nem a víz a hülye
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Nem tudom mi lehet hibás, nem sok mindent kell már a usernek állítgatni, szerintem inkább SP1 lehet a hibás, játékügyben szintén mert elõtte nem volt ilyen, egyébként Games for Windows-os játékoknál is elõfordul.
UAC-ot meg nem akarom kikapcsolni mert elvileg ez lenne az egyik újítás(?) a Vistaban, bootolás után egyébként nem is nagyon találkozom vele.
Viszont a szar gépes megjegyzésekre ugrok, mert nehogy már az legyen a mérvadó, hogy a Vista vagy xy, játék, program elindul-e rajta...
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Hanem azert, hogy elmondhasd, egy valag penzert milyen uber szar lett.<#eljen>#eljen>
Hat kerlek szepen itt ez tortent a hozzaszolo reszerol. Tenyleg nem ertem mi a gondod.
> Szerintem sokan ezt várják tõle, hát én ilyenkor csak szánalmat érzek.
Meltanyoljuk, hogy megosztottad velunk az erzeseidet.
> A vistát muszály mindenkinek felrakni...
Igen tudjuk. Kulonben Ballmell bacsi agyba fog vizelni es a CIA elvisz bennunket Arizonaba fagylaltot kapalni.
Szerintem meg ha ez egy 5 eves dollarmilliardos fejlesztesnel "igy van" rendjen akkor kar volt hozzanyulni. Nem kulonoskeppen ha figyelembe vesszuk, hogy mindez a vilag "legnagyobb" szoftvergyarto vallalata oltalma alatt tortent, talan erdemes lenne elgondolkodni azon is, hogy itt egy oriasi szervezetlensegnek es muszaki hanyagsagnak lettek aldozatai felhasznalok millioi.
Egyebkent nyilvanvaloan nem sok kozod van szoftverfejleszteshez igy elarulom neked, hogy ennyit kb 10-15 evvel ezelott is mutattak fel paranyi szoftverfejleszto vallalatok nagysagrendekkel jobb ertek es minoseg arany mellett.
A netkapcsolatod belassulását szerintem valami hibás beállítás okozza, mert a Vista hálózatkezelése már más mint XP-ben.
A "mûködése leállt hibaüzenetet" álatlában olyan szoftvereknél forul elõ amelyek nem vagy nem teljesen kompatibilisek a vista-val.
UAC: Kétségtelenül még egy kiforratlan kezdeményezés a MS részérõl, hidd el nyugodtan kikapcsolhatod, ébn is azt tettem. Aki egy kicsit is vágja a dolgokat elkerülheti enélkül is a bajt.
A Pc World pedig 1 mérvadó újság..már ha tudod hogy az mit jelent..legalábbis többet ér a "szava" mint a tied😛 (vagy az enyém😄)
Lehet hogy sokan írnak negatív véleményt a Vista-ról, de a számok nem õket igazolják. Mindig a kisebbség a leghangosabb 😊) Eddig 66 millió Vista kelt el, ami nem rossz eredmény.
A Linux és MAC együttes 5%-os piaci részesedését elnézve érthetõ egyesek frusztráltsága 😉
Vista szerintem is csalódás a felfokoz(tat)ott várakozás, a hosszú fejlesztési idõ és a sok béna driver miatt, de szerintem összességében nem lett rossz. Általános használat sebességében gyorsabb, mint az XP, egyedül a RAM igény az, ami érezhetõen megnõtt az XP-hez képest (a lassabban futó játékok még mindig a drivereknek "köszönhetõek")
A PC World egy újság.... Még véletlenül se nevezném mérvadónak... Én már február óta használom a Vista-t és semmi pénzért nem térnék vissza az XP-hez. Aki azt mondja nem tartalmaz forradalmi újdonságokat, talán igaza van. De kérdem én miért kéne tartalmaznia? Minden olyan újítás benne van ami egy modern opredszerbe kell és az XP-bõl hiányzott.
Ráadásul a memóriaárak a béka segge alá kerültek. 2 giga ramot 9 ezer ft-ért dobnak utánunk... Az egyéb hardverkövetelményeit se lehet brutálisnak nevezni...
Windows 7
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
*nem muszály.
@Polemius
Az nem egy paradox, régebben az xp is gyorsabban mûködött újabb gépeken mint a win98. Ez éppen azért van, mert a vista többet dolgozik a memórából, ergo jobban kihasználja a gépedet. Ennyi... emberek én elhiszem hogy nem mindenkinek a vágyálma a vista, nem is kell hogy az legyen, de attól még nem kell ennyire lefikázni csak ennyit akartam mondani.
Windows 7
Mert egy régóta fenn levõ xp, amire csomó mindent feltelepíttek/uninstalltak, javítások tömkelege lett egyesével felrakva, szóval tele van szemetelve a registry, meg az egész rendszer, netán még a renszerpartíció is erõsen fragmentálódott, nos ehhez képest egy friss vista install lehet gyors, kellõen erõs gépen.
Persze ez csak illúzió, mert ha helyette xp-t tenne fel az ember újonnan, akkor az is (vagy még inkább) olyan lenne mint a zsírozott villám. 😊
Egyébként akinek lassú a vista, az upgradeljen: 😄
http://dotnet.org.za/codingsanity/archive/2007/12/14/review-windows-xp.aspx
Minden jog fenntartva!
Windows 7
\"...lámák kíméljenek.\"
En most vistazok, bar teny, hogy nagyjabol elhanyagolhato az a plusz, amit nyujt az xp-hez kepest.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Egyszeru Dal
Egyébként hiába lolozol mert az összesen játékon az van hogy vista alatt másfélszer annyi memória kell neki... õk is biztos szar gépet vettek azért irták ezt rá a játékukra...
Majd probálj meg futtatni rajta valami erõforrásigényes alkalmazást mindjárt rájösz hogy mennyire gyengus is a géped vistával
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!