106
-
#26 Szerintem neked indítanod kellene egy blogot, ott jobban kifejthetnéd az elméleteid. -
Polemius #25 Amúgy van magyarázat arra a látszólag paradox tapasztalatra, hogy valaki felteszi a vistát és gyorsabbnak tűnik, mint előtte az xp ugyanazon gépen.
Mert egy régóta fenn levő xp, amire csomó mindent feltelepíttek/uninstalltak, javítások tömkelege lett egyesével felrakva, szóval tele van szemetelve a registry, meg az egész rendszer, netán még a renszerpartíció is erősen fragmentálódott, nos ehhez képest egy friss vista install lehet gyors, kellően erős gépen.
Persze ez csak illúzió, mert ha helyette xp-t tenne fel az ember újonnan, akkor az is (vagy még inkább) olyan lenne mint a zsírozott villám. :)
Egyébként akinek lassú a vista, az upgradeljen: :D
-
#24 már miért lenne muszáJ felraknom a vistát? tökéletesen megvagyok az (amúgy szintén nem keveset zabáló) XP-mmel. Előnyöm származik a vistából? nem. Lassabb, szebbnek csak akkor szebb ha alap windows xp-t használsz, és nem tuningoltad. Egy két kényelmi funkciótól eltekintve semmi sincs benne ami miatt vennem kéne. DX10 halott dolog. Azért, hogy huszadakkora sebességgel csináljak mindent,nem fogom felrakni. Nincs benne semmi lappangó potenciál, amit csak idővel lehetne kihasználni, szimplán szar úgy ahogy van, az meg külön gusztustalan, hogy megpbálják az emberekre erőltetni. Ugyanúgy, ahogy XP-re se váltottam amíg nem volt muszáj, erre sem fogok olyan jó 3 éven belül. -
metaljesus #23 a felépítése mondjuk szerintem is jó volt, de a kompatibilitása valami botrányos. pl egyenletszerkesztővel (amit én elég gyakran használok) beviszek egy képletet, menteném sima doc-ban docx helyett, és erre közli, hogy igen, bocs, de ez csak úgy megy hogy ha előtte képpé alakítja?? és akkor mi a szart csináljak én vele másik gépen ahol nincs 2007? lehet hogy azóta van már ehhez fix vagy valami plugin, de annyit nem ér hogy minden apróságért ami majd nem megy, utánajárjak hogy akkor most ezt mégis hogy lehetne megoldani. szóval nálam jött és ment. majd talán pár év múlva ha már mindenhol máshol is ilyen lesz. -
#22 Szerintem éppen az lett a baja a vistának hogy semmi baja nem lett, én azt gondolom, ha egy kezdő usert leültetnek egy gép elé, akármilyen rendszert használni tud, persze ha egy tapasztaltabb user kerül valamilyen rendszer elé, mondjuk a vista elé tuti hogy hisztizni fog. Nem értem mit vártatok a vistától, eszi a hardvert és nagyon sok helyet foglal, szerintem ez már csak így van akkor ha egy korábbi verziót fejlesztenek fel. A vista nem azért van hogy felrakd a régi szar gépedre és aztán azt mondhasd hogy akkor most a vista miatt hűde über fasza lett. Szerintem sokan ezt várják tőle, hát én ilyenkor csak szánalmat érzek. A vistát muszály mindenkinek felrakni, és nem muszály egyből isteníteni, bizony igaz hogy még időnek kell eltelnie hogy ki tudjuk használni, ha ezt nem tudjátok belátni, akkor szerintem vissza is rakhatjátok a win98 at a gépetekre, szerintem az ixpéhez képest nagyon fasza lesz. -
#21 Viszont nem elhanyagolható a minusz, amit nyújt az xp-hez képest. -
Kovász #20 Az egyetlen kakukktojás szerintem az office 2007. Az office 97 óta gyk. csak apróbb toldozgatások-foltozgatások történtek az office-on, igazi újítás nem volt. Az új felület meg tökre logikus és egyértelmű, én hamarabb megtaláltam rajta a ritkábban használt dolgokat, mint a régin. -
Anotino #19 Readyboost, superfetch, es tarsait kikapcsolva nem lassabb a vista sem. Memot 100-200 mb-val eszik tobbet, mint az xp. Ennyi ram ara ma 1000 ft kb.
En most vistazok, bar teny, hogy nagyjabol elhanyagolhato az a plusz, amit nyujt az xp-hez kepest. -
Taxy01 #18 Ez a Vista sebesség kérdés érdekes. A céges gépemen (P4 3.0 Ghz HT, 1GB RAM) lassabb, mint az XP volt, a notebookomon pedig (Pentium M LV 1,2 Ghz, 1 GB RAM) sokkal jobban megy a Vista. Mindkettő Vista Business. Szóval nem teljesen értem a dolgot. -
assdf #17 Nem értek veled egyet. A cikkben emlitett dijat a mai teljesitménye alapján kapta a vista. az ohgy majd 3 év múlva milyen fasza oprendszer lesz senkitsem érdekel most. Arra majd visszatérünk 3 év múlva hogy hová fejlődöttt a vista. Most egy kalap kaki. pont. -
#16 Egyetértek a Vista első helyével. Egy fertelem az az op rendszer nemtudom, hogyan adhattak ki ilyet és tényleg felmerül a kérdés 5 év alatt erre voltak képesek? Már amikor hébe-hóba ismerősöknél találkoztam a vistával sem volt szimpatikus, de nemrég testvérem kapott egy Dell laptopot amint vista van így huzamosabban tanulmányozhattam. Nem lennék hajlandó egy órát sem használni, de lehet sokat mondok. Testvérem a második nap már arra kért, hogy rakjak fel neki XP-t és ha nem lenne legális a Vista már rég megtörtént volna, így csak szenved szegény azzal a fertelem redszerrel:S Én teljesen nyitott vagyok az új dolgok felé, ha látom, hogy jó hasznos faszán működik, pl. linux felé is teljesen nyitott vagyok ismerkedem vele olvasok róla próbálgatom, vistának is adtam esélyt, de csak az örületbe kergeti az embert egy használhatatlan lassú erősforrszabáló nemistudom mi! Kiváncsi vagyok mit hoz majd az sp1, de ha nem lesz drasztikus változás akkor még jóideig marad az xp(amivel tökéletesen elégedett vagyok), vagy húzom a seggem Ubuntu alá:) -
#15 Gyors gépen veri az xp-t. Nem értem mi a gond. Anno az xp is lassabb volt a régebbi gépeken. Új oprendszert az új géphez írják! Sp1-el(már a pre rc1-nél is) meg már bugok sincsenek. Nem mondta senki hogy a megjelenés napján át kell állni vagy levágják a fejed! Akinek esze van az tudja hogy tele van buggal. Akinek meg már koros a gépe maradjon xp-n! Supportja annak is ugyanúgy marad még jó pár évig. -
loga #14 Akkor a Winampodon kívűl futtas rajta valami izmosabbat is! -
#13 Ott a pont! -
#12 Rosszul érzed. -
assdf #11 Mármint az xp sebességét 1 gb rammal, vagy vettél egy új gépet hozzá?
Egyébként hiába lolozol mert az összesen játékon az van hogy vista alatt másfélszer annyi memória kell neki... ők is biztos szar gépet vettek azért irták ezt rá a játékukra...
Majd probálj meg futtatni rajta valami erőforrásigényes alkalmazást mindjárt rájösz hogy mennyire gyengus is a géped vistával -
Csaba42 #10 "... sebessége pedig több esetben elmarad elődjétől" - most vagy én vagyok hülye, vagy csak én kaptam egy optimizált verziót, de nekem az ég világon semmi bajom a sebességével, eddig akármit is csináltam, vígan elvolt az 1 GB RAM-mal, legalább az XP sebességét hozza minden esetben. Úgyhogy LOL. -
#9 azt a felvidító és könnyeket fakasztó mosolyt figyeljétek a képen az arcukon :DDDDDDDDDDDDDD -
Dany007 #8 Juuuj, tényleg... LoooL thx =) -
#7 Legalább végre a vista is első lett valamiben :) -
Carbine #6 Egyetértek, de nem kompenzálja a sok hibát és hiányossásot. Szóval inkább Linux :) -
#5 FAN-ok , esetleg. Nem hiszem, hogy érzelmeket bocsájt ki az oprendszer. -
Carbine #4 Érdekes a lista sorrendje. Én magam kipróbáltam a Vistat, az Office 2007-et, és hosszas unszolás után az iPhone-t is. Abban egyetértek, hogy a Vista megérdemelte az első helyet. Magasra tört, de eddigi képességei alapján halovány üstökösként zuhan alább. Nem sok embert ismerek, aki ha felrakta, 1-2 héten belül ne állt volna vissza az elöző rendszerre. Az iPhone meg pontossan az lett, amit akart az Apple... csili-vili presztízs termék, ami nem tud többet, mint egy fele annyiba kerülő vetélytársa, hogy a megszorításait ne is említsem, de nekem 20 perc alatt sikerült lefagyasztanom. Persze erre lehet mondani, hogy a hiba a felhasználóban van, de elméletileg az Apple a termékeit a "totális informatikai analfabétáknak" készíti, vagyis, hogy minden nehézség nélkül lehessen használni. Ez nem igazán jött össze eddig. Az Office 2007-el viszont nem igazán volt gond, csak szokni kellett az "újdonságokat". Mindenesetre az én kis értékelésemre pontossan annyira fognak figyelni az említett termékek készítői/alkotói, mint a PC World összeállítására. Najó... rájuk 1 kicsit jobban.
-
#3 Hát jah. -
roliika #2 Egyedül a hálózat kezelése ami jobb mint az XP esetében. Mondjuk a Linux ezt 15 éve tudja... -
Dany007 #1 Azért ez nem semmi, hogy itt is a Vista áll az élen. Talán nem véletelnül.
És talán ennyi minden után már a "Vista Fun-ok" is belátják, szakmailag a Vista jelenlegi formája egy kalap kaki.