54
  • Puhos
    [URL=http://www.gepigeny.extra.hu/news.php]Gépigény
  • Loverman
    jaj tényleg ettől már HŰŰDESZAAAR! Annyira nem vagy képes hogy beírd hogy nvidia.com és magadtól letöltsd? istenem......
  • Loverman
    lehet hogy csak nem volt elég hely a vincsiden, azt is beleveszi, és elégtelen minősítésnek konkluzionálja.
  • Loverman
    hát akkor neki elég szar lehet, ugyanis nekem 6600 van, és elfut folyamatosan, nem szaggat, pár dolog még nem is legalapabbra van állítva hanem medium-ra. A proci meg a RAM is számít, annyira mint a vid. kártya. Sőt, manapság az hogy meglegyen a RAM fontosabb mint a vid. kártya..
  • opeca
    Hát az már eleve egy hazugság, hogy GeForce 6600-ason elfut a Gears of War. Havernak 7300-ason minimum konfigon, periodikus szaggatás mellett futott.

Nem lenne rosz, ha lehetne hinni neki.

Így viszont kaki.
  • NikWeB
    kicsit hardvergyártók által támogatott tesztnek érzem ezt a dolgot. az én gépen valamivel régebbi, sok játékot kipróbáltam az oldalon, amivel játszottam, és ötből négyszer azt írta, hogy ejnye ez biza nem fut nekem még minimumon sem. mindenhol belekötött az ATI Radeon x600-ba. tudom, hogy alacsony kategória, de eléggé elbecsüli a teljesítményét. Talán nem véletlenül... a reklámbanner "Nvidia" talán kicsit elhomályosítja az éleslátását.
  • animoni
    Huuuu! Az egyik legjobb oldal ebből a szempontból!!! Bár nekem már írta egy játékra, hogy nem futhatna el a gépemen, mégis végig játszottam:-DDDD
  • Eric992
    PC játékok rendszerigénye
  • Kandurex
    az meg nem zavar, h az AMD oldalon is fent vannak a radeon update -ek...
  • smusher
    A Mafia DirectX 8.1-es verziót használ.
  • zola2000
    Igaz hogy gyenge az rsx, de a legjobban optimalizált ps3 játékokban a cell 8 magja közül 2 segít az rsxnek, mert a cell látja a videoramot is, és a crysis fejlesztői mondták hogy a ps3 képes lenne futtatni a játékot hdben, míg az x360 mediumon. Jól lett a ps3 tervezve, arról nem beszélve, hogy alap a bluray lejátszó, van rá használható linux ami kivált egy nem gamer pct (bár ezt lehet hogy már írtam.)
  • Sanyix
    "pedig 8-ban is kódoltak egészen szépséges gammákat (pl. Mafia)"

kár hogy az pont 7-es :)
  • stockhouse
    nekem már rég bebizonyitota az oldal hogy semmit nem ér, csnáltam egy tesztett, tök mindegy mi, kiírta hogy gyenge a videókártyám, megemlítem hogy geforce de csak a késsőbbi események miatt, na szóval lefutott a teszt meg közli is velem a dolgokat és információként odaírta hogy a kártya driverjét ingyen tudom frissiteni, közvetlenül a kértya információi mellé, mondom milyen kedves, ha legalább lefikázta a gépem ami tényleg szar:D, de mindegy, a lényeg hogy kicsit meglepődtem mikor rákatintotam a Free Driver Update gombra és lehet nem tudok róla de van egy ATi kártyám is mert az AMD oldalára ugrott és kérte hogy válaszam ki milyen radeon graf kártyám van,.............., nálam itt írta le magát az egész
  • ldavid
    nemtudjuk
  • Skyline
    A ps3 az eddigi összes tesztben kb ugyanúgy teljesít mint a 360 van ahol még aligészrevehetően gyengébben is,hiába a 8magos proci a vidkártyája gyengébb...
    Amúgy egyiken sem futna el a crysis full grafin...
    És további megjegyzésként: ps3 99ezer + (ha van) működő chip ...Vagy tizenezrekért játék rá...360 --> 60ezer -->5-10ezerért kiütik és visz mindent...
    A ps3-at nagyon vártam de nagy csalódás volt számomra,ezért lett a pc mellé egy 360 berakva...1-2 játék van ami ps3 only de túlélem...
  • zola2000
    Ááá, ps3, x360. (nem kell itt izgulni, a ps3 99ezer, az x360arcade meg csak 60ezer, tehát olcsóbb mint a legolcsóbb teszkós pc, de a crysis simán fut majd rajta kb úgy mint a pc medium, míg ps3 kb úgy mint a pc high. 1366x768 felbontásban. Szerintem a ps3mal mindenki jobban jár, jól használható linux is van rá, ami simán kiváltja a pct, tehát el lehet azt adni.
  • gypquni
    Hello!
    Nem tudjátok, h a GTA 4 kijön e Pc-re
  • smusher
    A mai játékok túlnyomó többsége, tényleg nagyon kevés kivétellel, az égvilágon semmi újat nem tesz hozzá a directx.8-9 klasszikusaihoz képest a játékmenethez, és ez igazán savanyú ízűvé teszi ezt az iszonyatos bikaerős hardveres környezetet. A directx 8-at sem használták ki teljesen, már jött a 9, pedig 8-ban is kódoltak egészen szépséges gammákat (pl. Mafia). A mai hülyegyerek rombolni akar, lőni, hullákat látni minden mennyiségben, pedig ehhez elég lenne ócsópénzér' kiugrani Irakba vagy Palesztinába. Így alakulhatott ki az az abszurd helyzet, hogy a Wii eladások prominensek, és PS2-re is fejlesztenek még szép és jó játékokat, pedig hardverteljesítményük kb. ötöde a nextgen-eknek és új dx10-es pc-knek.
  • Higinos
    LOL, BF2

Sound Card
    Minimum: Yes
    You Have: Szabványos játékport
  • Balumann
    Nekem az első játék amit hihetetlen mód vártam (mivel előtte lévő részt nagyon sokat játszottam multiba) az a Splinter Cell Double Agent volt. Radeon 9600 pro kártyám volt, és habár tudtam h ennél jobb kártyát kér, én abban reménykedtem akkor, hogy legalább minimumon el fog indulni. Láttam képeket minimumon róla akkorra, és hát akkor biztos voltam benne, h ennyit képes elvinni egy olyan kártya is. Hát nem volt hajlandó elindulni se. Hihetetlennek tartottam, most is felháborítónak tartom, hogy azt nem voltak képesek sm2 kompatibilissá tenni.
    Nemhiszem, hogy pl. egy Ati x800 XT ne lenne képes olyan grafikát megjeleníteni.
    Nincs nagy igényem grafika iránt, de az lenne a korrekt, hogy legalább gyengébb grafikán, akár negyedannyi pixellel de el fusson rendesen egy középkategóriás gépen egy játék. Hogyha jó egy játék, akkor teljesen mind1 a grafika... /na igen, mostani újabb játékok színvonaláról lehet nem érdemes beszélni, ha a grafikán kívül bármit is nézni kéne, tisztelet a kivételnek/
    Legalább az UT3, GoW meg az újabb unreal 3 engines játékok hajlandóak elindulni sm2-n, érdekes h egyesek előtte még is "ráfogták" a motorra, hogy csak sm3 képes.
  • NEXUS6
    Nos, egy kis tweakkel elég jelentősen lehet javítani a játékok futásán, olyan 20-50%-ot biztos. Ha xar driverek voltak alapból a gépen, akkor meg még sokkal töbet is. Ez gyak 1 kategória különbséget jelent, máskép kifejezve a játszhatatlanból esetleg át lehet csusszani a játszható kategóriába, vagy egyel magasabb szintre emelni a graf beállításokat, gyak zéró forint befektetésével, miközben a weboldal esetleg semmi változást nem mond.

Persze a lusták még mindíg költhetnek rá néhány tízezer forintot, hogy az új hardwerrel ua javulást elérjék;)

Persze vannak határok, bár nálam pl a Doom3 egy 400MHz-es PII + GF4MX gépen is elindult slideshow üzemmódban, pedig azon még shader sincs!;)
  • wolruf
    Nos, ez kicsit fáj. Jópár programra azért mondja, hogy nem fut a gépemen Recommended konfigként, mert nem Vista fut a gépen :) Naccerű. NFS ProStreetnél minden komponensem full (recommendedre is), de mivel XP-m van, aszonnya, hogy már csak félig jó :) LOL.
  • Brainpumper
    Lol kiváncsi vagyok az én gépemen (itt lábjegyzetben) megy -e a Crysis maxon :D
  • cousin333
    "Nagyon ideges lettem, és habár már 1989 óta a szoftverágazatban dolgozom, két napba telt míg kiderítettem, hogy a grafikus kártyámmal van probléma."

Hát nem tudom, mit csinált a szoftveriparban ennyi ideig, hogy ez sem megy neki. Vagy tényleg NAGYON ideges lett.
  • cousin333
    Egy teszt szerint még Quad SLI-n sem futna el. Nem Very High-ról, hanem csak High-ról van szó...
  • Skyline
    Azért sanyika arcát megnézném amikor bemegy mediamarktba ránéz a Crsysis doboz ajánlott gépkövetelményére,kér egy hasonló gépet a jézuskától,és amikor megkapja,megszerzi a játékot és jön a hoppés kopp,hátezbizony hiába ajánlott,fullgrafikán receg....
    És ez elég sok játéknál van így...
  • Yfel
    Én biztos vagyok benne, hogy a PS3 játékok el fognak futni a konzolomon. Nem kell driver verziókkal, videokártyákkal, processzorokkal meg egyébb dolgokkal törni az agyam. Csak beteszem a lemezt és elindítom a játékot.

Hiába van egy középkategóriás gépem ami el tudná futtatni a Crysis-t kissé jobb mint alap-beállításokon, már soha nem szoktam játékokra használni.

A La-Z-Boy és a nagy képernyő túl kényelmes :o)

Y
  • jeti00
    szintén ez a videókarim van, akkoriban még új volt mikor vettem :) de a Crysis gond nélkül fut ahogy a Gears of War vagy a Pro street és low/normál állításokon. ennek ellenére első lesz hogy lecserélem szal más meg ne vegye :D
  • Dany007
    Pontossan. Álltalában a minimum követelmény az, amin még épphogy elfut az adott játék. Az alatta lévő vga-t mondjuk már nem támogatja, vagy azokkal már a legalacsonyabb beállítások mellett is használhatatlan a gép.
    A ajánlott config az amin már élvezhető minőségben futtatható a játék.
    És az ajánlott kétszerese az, amin az adott játék a maximális beállítások mellett is élvezhetően fut.
    Persze vannak kivételek, de álltalában ez a jellemző.
  • kakaoskalacs
    a Minimum az az éppen hogy csak elfut kategoria
  • Cat 02 #24
    demo se dísznek van
  • St0RmTr00pEr
    Mit vársz? Jobbnak jobb a géped, de nem sokkal. És a minimum gépigény sosem a teljesen élvezhetőséget jelenti. Szóval szerintem korrekt.
  • magyarvok
    Mit csinál ez az oldal?
    Megnézi a gépedet, és összehasonlítja az adott játék minimum és ajánlott konfigjával. Ezt tényleg 2 napig tart megnézni...
    És ez messze nem tökéletes, mivel a gyártó által megadott minimum konfig sem mindig valóságos.

Pl: The Witcher
    Minimum:
    P4 2,4GHz
    1GB RAM
    Geforce 6600

Nekem van:
    P4 3GHz (jobb)
    1,25GB RAM (jobb)
    Geforce 6600GT (jobb)

A játék teljesen minimum grafikán, 800*600-ban elfut, de ha több dolog van a képen, rendesen beszaggat.
  • Csaba42
    Valóban szomorú, de az én helyzetem valamivel jobb, mint a graf-hypereké: nem kergetem a milliós felbontásokat, meg az ultra-realistic-very high beállításokat, nekem 1024*768-ban akár minden minimumon is tökéletes az adott gamma, csak ÉLVEZHETŐ legyen a játékmenete! Na, a Crysis itt már elvérzett, pl., de a minap fejeztem be a Mechwarrior 3-at, és hiába nincs über graf+fizika, lebilincselő volt. A 4. rész már nem, de ez mellékes, lásd a Crysis esetét. :)
  • haxoror
    Az oldal szerint a Cod4 el sem indulna a gépemen, fura mód mégis megy rajta normál beállításokkal akadásmentesen szal erről ennyit, díjazom hogy van ilyen oldal de a teszteredmények baromira pontatlanok.
  • Mighty
    Nem tudom, nálatok mit jelent a minimum jelzés, de nálam azt, hogy az az a pont, ahol már elindul a játék. A recommended és minimum közötti érték, mely inkább a recommended felé van közelebb jelenti azt, hogy az már élvezhető.
  • picurmanoo
    Nekem a notimhoz azt írja, hogy még a minimum sincs meg, hogy a Most wanted eldöcögjön, pedig egész szépen elfutogat
  • Dany007
    Direkt kiemeltem, hogy különbség van az elindul, meg az élvezetes futtatás között :) És hát a lényeget te is leírtad :P
  • mikloss
    Én ennél a céges gépednél sokkal rosszabbal toltam a crysist minimum grafon kis akadással(celeron 2.4Ghz, 512 ram, Ati 9550) igaz csak 10 percig mert élvezhetetlenül szar volt.
  • Gascan #15
    Ez a can you run it inkább arra jó példa, hogy hogyan basszák át az embereket :) Megveszem a játékot, és lááámmm... mégse megy? Ez röhelyes, üdvözletem a "Can you run it" vezetőinek, kiváncsi lennék... 10% alá se sorolnám a hitelességét ennek az oldalnak