15
  • ssx22
    #15
    M2-n néhány film HD jelzéssel megy, ez vonatkozik a hagyományos kábeltv adásra is vagy csak a digitálisra?
  • NeoMaN
    #14
    ...kivétel ha politikus vagy ill. hozzátartózója...
    :))
  • endrúdí
    #13
    Hihi:

    Japan
    FTTP, often called FTTH in Japan, was first introduced in 1999, and did not become a large player until 2001. In 2003-2004, FTTH grew at a remarkable rate, while DSL's growth slowed. 10.5 million FTTH connections are reported as of September 2007 in Japan.[2] Currently, many people are switching from DSL to FTTH, the use of DSL is decreasing, with the peak of DSL usage being March 2006.

    Average real-world speed of FTTH is 66 Mbit/s in the whole of Japan, and 78 Mbit/s in Tokyo.

    FTTH first started with 10 Mbit/s (at end-user rate) passive optical network (PON) by Nippon Telegraph and Telephone (NTT), and 100 Mbit/s (at end-user rate) with GEPON (Gigabit Ethernet-PON) or broadband PON is major one in 2006. PON is major system for FTTH by NTT, but some competitive services present 1 Gbit/s (at end-user rate) with SS (Single Star). Currently, most people use 100 Mbit/s.

    Major application services on fibers are voice over IP, video-IP telephony, IPTV (IP television), IPv6 services and so on.

    Amúgy itt a link: http://en.wikipedia.org/wiki/Ftth

    Európában szerintem mindenki lenyomta már magyarszágot.

    Gondolom mert keveset adóznak az emberek azért nem megy a fejlődés.

    100% jövedelemadó kellene és kapnánk a hónap végén tejjegyet meg zsömit :D
    Mindent vegyenek el tőlünk !!!!!!!!!! Nem kell ide semmi !!!!!!! ADÓZZÁ !!! Kérjé számlát !!!!!! Fizessé!!!!!!!! Büntethető legyél bármiért vastagon !!!!
  • BaliBoy
    #12
    Muhahaha... Remélem ez a trágya társaság előbb-... (maradjunk az előbbnél) eltűnik a jó ............ba. Felháborító, hogy a kb. 20 éve kiépített infrastruktúrán (rézkábel) 8-9e ft-ért adja a szar ADSL-t! Remélem a feltörekvő szolgáltatók (pl.: TVnetwork (nem TVnet!!!), Digi) a már most elérhető optikai szolgáltatásaikkal úgy lemossák a Tfost meg a UPC-t a *csába, ahogy azt kell!
  • Suffering
    #11
    25 megabit egy 100-as :D metro lauljároban igy fogják árulni.
  • Alwares
    #10
    Üvegszálas netet Érdnek is! Na jó, mire itt ilyen lesz, eltelik agy 20 év még :S
  • Inquisitor
    #9
    Nem az a baj, hogy fejlesztenek, hanem amint lentebb írta valaki, az a gáz, hogy a jelenlegi "gyors" ADSL többnyire nem tudja azt, amivel reklámozzák.

    Egyébként mikor is lesz ez a "Magyarországon első" HD adás, mert a hírek szerint több kábelTV-n és műholdas UPC-n is jön első negyedévben pár HD csatorna majd ...?
  • kicsizoz
    #8
    Fikázás ment amikor duplázták a sávszélességet :)
    Most bejelentik, hogy indul a VDSL2+, fika van megint :)

    És még mi csodálkozunk, hogy a parlamentben képtelenek egymással beszélni a képviselők.....
  • tntcoder
    #7
    "Ez a másfél megabit röhej, és manapság már nem csak a warez miatt kell a nagy upload sávszél."

    Hanem?

    Egyébként ez már egy sokszor kitárgyalt téma, nem is értem miért hozod fel újra...
  • gorbedome
    #6
    Ez azért így eléggé vicces. Nem akarom bántani a pestieket de mindíg csak őket tápolják, a vidék meg csüng a nagy semmiben. Nem értem nemek azt tanították anno a BME-n hogy rézkábelon is képesek lennének 10 Mbit-et biztosítani, de ők vannak olyan ügyesek (mi meg hülyék) hogy aranyáron vesszük a gagyit. Ez kb olyan mint "kínai" cipőt 35 ezerér megvenni. Bár nem értem miért van ott a + jel. Tőlünk nyugatabbra erre -- jelet raknak, vagy gyököt.
    Mi is sztrájkojunk mert sz.r a net.
  • gabr
    #5
    Budapesten csak a 8.kerületben több helyen sem lehet sima ADSL az üvegszál miatt, már több mint 6-7 éve!
  • Zpalee
    #4
    Az első mondat rögtön hazugság, parasztvakítás: "Magyarországon először a Magyar Telekom hálózatán fogható HD TV adás." Ez így nem igaz, mert műholdról már jó ideje fogható HD adás, Európa területének jórészén (pl. Premiere HD). Legfeljebb annyi az igazság, hogy magyar nyelvű adás először náluk elérhető HD felbontásban.

    A másik fele, hogy az Up szintén röhejesen alacsony, holott VDSL-en már lehetőség lenne nagyságrenddel nagyobb feltöltésre is.
  • Gerygrey
    #3
    A társadalom internetes szokásait a Magyar Telekom aktívan kívánja alakítani[i]
    [i]minimum 25 Mb/s letöltési és 1.5 Mb/s feltöltési sebesség


    Egy szolgáltatónak nem az lenne a feladata, hogy a társadalom internetes szokásait figyelje és ezalapján alakítsa aktívan a szolgáltatást?

    Ha egy kicsit figyelné az előfizetői szokásokat a Tré-online, akkor adna 15 mbps letöltési (ennyi bőven elég) és 10 mbps feltöltési sebességet. Ez a másfél megabit röhej, és manapság már nem csak a warez miatt kell a nagy upload sávszél.
  • bertino
    #2
    Magyar Telekom megint azt hiszi, hogy alkotott vmit
    az nem számít, hogy diginet ugy lesöpri őket, mint a sicc a szimmetrikus bérelt vonaljukkal (20M/20M) fillérekért.

    "A VDSL2+ technológia megjelenése forradalmat jelent a szélessávú kapcsolatok terén, hiszen minimum 25 Mb/s letöltési és 1.5 Mb/s feltöltési sebesség is elérhető vele."

    "Törekszünk arra, hogy ügyfeleink számára minél gyorsabban válhassanak elérhetővé azok az innovatív szolgáltatások, melyek könnyebbé vagy éppen kellemesebbé tehetik mindannyiunk életét. Ezért nagy örömünkre szolgál, hogy Magyarországon elsőként a Magyar Telekom hálózatán fogható HD TV adás"

    Inkább arra törekednének, hogy először az ADSLt tudják emberhez méltóan szolgáltatni, tetű banda...
  • shabba
    #1
    Úgy tűnik jővőre megkezdni az FTTN+VDSL2 fejlesztéseket az MT, kérdés mekkora lesz majd a lefedettség. Először gyanítom nem túl nagy, de szép fokozatosan talán a nagyobb városokban, egyre nagyobb területen lesz majd új FTTN infrastruktúra. Ez mindenesetre motíváló lesz a UPC-nek is, akik gyanítom majd 2009-től, ha végre megjelennek az első DOCSIS 3.0-ás eszközök szintén megkezdheti a saját netes infrastruktúrájának fejlesztését. Attól függően MT 2008-ban mekkora lendülettel kezd neki MT, UPC vagy ki fog várni vagy esetleg mutatóba lesznek majd egyes területeken pre-DOCSIS 3.0-ás fejlesztések, de ezeket nem igazán erőltetik a szolgáltatók a magas CPE eszközárak miatt.

    Mindenesetre jővőre talán majd elindul valami és 2009-10-re talán ki is teljesedik a nagyobb városokban.