78989
  • PiszkosFred
    Jogos, en voltam bamba, termeszetesen nekem is 3+1, csak a LoD lemeze is a d2-es tokban volt, igy azt kinyitva 4-et lattam, a LoD tokot meg sem neztem belul, ami persze ures. :)
  • coolpet
    Gondoltam megnézem a számlát, természetesen megvan az utánvétes szelvénnyel együtt :D

COMGAME 576 KFT a szállító neve, 2004l.03.26-án vásároltam 2999Ft-ért a kieggel együtt.
    A CD tokokon az van, hogy Magyarországon forgalmazza az N-TEC Kft.

Szóval ja :)
    De nekem csak 3+1CD.
    Install, play, cinematics, LOD

Mi a 4.ik?
  • Plata
    Az enyémen is az van.
    Itt van mind a kettő doboza.
  • PiszkosFred
    Megnéztem a magyar nyelvű tokot és a 4+1 CD-t tegnap, de CDG-t nem láttam rajta, csak valami N-Tec Kft.-t :) Attól még lehet, hogy onnan jött, egyszerűen nem emlékszem már.
  • Plata
    De Cd Galaxis volt.
    Bizonyos játékot meg személyivel sem lehetett,hanem szülői engedéllyel.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.06.16. 12:21:46
  • coolpet
    Hja Kanin én is toltam amíg lewarezolt D2-m volt, de nagyon gyorsan megvettem :)
    Onnantól fogva Bnet only volt meg hamachin haverral délutántól reggelig :D

• Mutans Zombi
    Magyar szervert?

A Landor már elég régóta nem megy (mikor megszűnt, akkor hosszú időre pihent a játék), a Kanira át lett pakolva ugyan mindenki, de ott már nem játszottam, és szerintem már az sem aktív.
    Persze biztos van még pár.

Emlékszem, milyen kihívás volt először úgy játszani Bneten, hogy nincs maphack, mert bann jár érte... hajj az aranyévek :-)
  • lwb
    Nekem a kazettás emlékeim kimerültek a konstans és végtelen fejállításokban. Gyűlöltem. Alig vártam, hogy legyen egy floppy drive-om végre. A jó öreg lyukasztós, kétoldalas.

Kész felüdülés volt áttérni pc-re a 90-es évek elején. Megvolt a c64-nek a maga bája, de semmi pénzért nem mennék már vissza rá.
  • PiszkosFred
    A regi szep nyugodt aranyevek :) Az egyik korai COV-ban lattam egy hirdetest, masolo modullal rendelkezo kazettas emberke cserepartnert keresett, felvettem vele a kapcsolatot, erre kiderult, hogy harom utcaval lentebb lakik a varosomban es annyi jatekkal (es mindegyik RAKS kazettan) rendelkezett, amelyet ha elkezdenek vegigjatszani anno, meg most sem ertem volna a vegere. Na onnantol kezdve - amig nem lett egy 1571-esem -, meg volt oldva az utanpotlas.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.06.14. 19:08:12
  • lwb
    576-ról (meg CoV-ról) az jut eszembe mindig, hogy kétoldalas újsághirdetésben árulták a warezt. :D Még a szerzői jogi törvény előtt persze.
  • coolpet
    Igen, CD Galaxis, meg 576KB :)

Nekem is CDG-től van meg a D1, D2+LOD, meg a Starcraft + Kieg is. DVD tokban :D
    A D3-at már papírdobozosan vettem megjelenéskor a local PC store-ban. A kiegeket meg Bneten hozzá digitálisan.

Érdekes, hogy a D2 a nayamvadt grafikájával, és a laggolásokkal még mindig jobban megfog mint a D3. Nem tudom miért. Valahogy talán az akkori éjjel nappal zúzás, és ha esett egy Shako vagy SOJ sikítozás volt :D
  • PiszkosFred
    Én is futárral kaptam meg anno itt a vadkeleten, és szerintem már akkor is a CD Galaxisból rendeltem, de lehet ekkor még nem ez volt a nevük (majd a dobozon megnézem a cimkét, elvileg megvan még valahol).
  • lwb
    Személyire nem emlékszem, hogy kértek volna, de én rendelni csak számtech bolton keresztül tudtam. Ami kellett, azt felírták, aztán amikor legközelebb mentek a nagykerbe, lehozták nekem.
    Közben minden haverom hülyének nézett, mert már rég nyomták a warez verziót. Ma azért ez jóval könnyebb, nem utolsó sorban a digitális verzióknak köszönhetően.
  • Plata
    Emlékeim szerint nekem mindig kihozták pestről futárral.
    Bár volt amikor problémáztak.
    Volt olyan játék amihez kértek személyit.
  • undY1ng #77310
    Jó, hát tudod, hogyan értettem. Az a része már nekem is rég van csak na.... (:
  • lwb
    Egyébként 20 évvel ezelőtt nem is volt olyan könnyű eredeti játékokat venni. Az áron felül az elérhetőség is gond volt. Vidéken legalábbis. Emlékszem, hogy az icewind dale-t eredetiben le kellett rendelnem és kb egy hét volt, mire a helyi számtech boltba megérkezett a doboz. Warezba már rég kézen-közön forgott a kiírt 2 cd addigra.
  • Daermon
    Elvből nem virágboltozok, mióta dolgozni kezdtem suli után (hát az se ma volt). :D
  • undY1ng #77307
    Lehet most lesz az a történet, hogy meglessük milyen a virágbolti verzió. :D
  • lwb
    Igen, tudom. sose próbáltam online, egyrészt netem sem volt még akkoriban (egyetemre jártam, a lakásban nem volt net, de még a kollégiumban sem), másrészt ismerős se nagyon, akivel tolhattuk volna.
  • PiszkosFred
    Siman keresd elo a cdt es add hozza a kulcsot a friss (mostani, hivatalos blizzardos) bnetes accodhoz, es megkapod a classicot uj bnet accountodhoz!

Egykoron es meg a mai napon is - alig par hete neztem vissza - a D2-es bnetes accountodat a belepeskor generaltad, barmennyi mennyisegben, nem volt korlatozas, egy user/pass/repass komboval meg is volt ket perc alatt. A jatekot nezte csak a rendszer, hogy az eredeti e (az installkor megadott kulcsot). Ha elfeletjetted a logint, akkor max buktad a karaktereidet (tippre addigra mar ugyis kukazva lettek), de kezdhetted barmikor elolrol.

En gondoltam ra, hogy a D2R premierig keresek egy irc klienst meg valami magyar szervert es osszel megnezem a #diablo2-t #sojtrade-t vagy valamelyik regi magyar elmegyogyintezetet, hatha elnek meg az akkori arcok. :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.06.14. 11:23:22
  • Daermon
    És a gameplay is ugyan az lesz. Én ezért meg sem veszem. Nincs kedvem megint ezzel kínozni magam, anno elég volt (de akkor még oké volt) :D
    A 4-t inkább figyelemmel kísérem.
  • Plata
    Nekem megvan a régi dobozos,mivel warezzel nem lehetett online tolni,ami eszetlenül jó volt,el sem tudom ma már képzelni hogy annyit farmoljak mint akkor.
    Volt hogy napi 8-10 órát toltuk együtt.
    Bár hiába van meg dobozosan,elhagytam a régi bnet accom mindenestől.
  • lwb
    Hát, én csak a magam nevében tudok beszélni, de 20 éve én bizony bewarezoltam ezt is, mint az akkori játékaim 99%-át. Szóval megvenni most fogom először.
  • undY1ng #77301
    Szép, szép, csak sajnos ugyanazt tudom írni amit már akkor... mint minden más "remasternél", itt is megvesszük ugyanazt amit 20 évvel ezelőtt.
  • PetruZ
    És egy hangulatos kis videó is van a bejelentéshez.
  • savior666
    A resurrected 2021.09.23-án jön.
  • coolpet
    Ladder reset D2 ma éjjel.
    Jön valaki tolni?
    Utoljára szerkesztette: coolpet, 2021.06.11. 06:16:22
  • coolpet
    Sziasztok!

Újra belefogtam a D2-be. Nagyon szép lagok vannak Bneten :)
    Egy Bowazon-t szeretnék készíteni, ami eléggé jól működik hellen is.

Melyik az a build, ami életképes? Valkyre + Frozen aura mercenary lenne hozzá a biztonság kedvéért.
    4 fajta van ugye:

Strafe build: ennél az a hátrány, hogy bár van aim, de amíg tart a strafe addig nem tudok mozdulni, és nincs dodge sem. relatíve lassan éri el az ellenséget, de elemental boost-al jó lehet 1VS1 bossok ellen.

Multishot: Ez is jó, de 1vs1 ellen Guided arrow kell, még talán ez a frankó

Freeze build: Jó AOE damage, speed, ICE runeword, annyi hogy hellen rohadt sok a cold immun, kell mellé valami más is.

Fire build: Ugyan az mint a freeze, csak nem állítja meg őket.

Melyiket érdemes? :)
  • coolpet
    Svens wrapper

Letölt, bemásol, a parancsikon után tesz egy -3dfx kapcsolót, indít.
    Video nincs, de menü már van :)
  • coolpet
    A menü sem jön be :)

Csak ablakos módban. De legalább úgy működik.
  • coolpet
    -w kapcsoló a parancsikonba és ablakba lehet tolni :) Battle.net is megy.
    A Lag-ra nem emlékeztem, dehát van :)
    Gyorsan ki is irtottam a Den-t nosztalgiából.
    Azt nem értem, hogy hol van a játékmappából a d3d videoselector. 1.14b LOD

Nem tudok modern gépen fullscreenben játszani win1 alatt? :)
  • PiszkosFred
    Persze, onnan a kép, ma reggel lőttem (szintén win10). Simán csak kattints a feketeség alatt, lehet az intrót nem szereti nálad, aztán bedob a főmenübe.
  • coolpet
    Na leszedtem a Battle.net appot.

Szomorúan tapasztaltam, hogy nincs benne a D2 Classic.

Leszedtem külön a 2 installert. Kb 5 perc volt a 2.
    Maga az install darabonként 3 másodperc volt :D Hát ilyen az SSD :D

Viszont hiába indítom el, nincs kép. Csak feketeség. Hang van.
    Kompatibilitási mód, semmi.
    Reduced color mode, disable full screen optimnizations, semmi.

Directx 9 install a mappájából, nem kompatibilis a W10-el.

Video setup nincs az install dirben. Pedig mintha lett volna az eredetiben.

Nektek megy?

Utoljára szerkesztette: coolpet, 2021.04.17. 12:55:57
  • PiszkosFred
    Sot, Bhaal run vegen volt anyazas, amikor a 7 masik porszivo mellett te csak az aranyra tudtal kattintani a "klikkbajnoksagban" :)
  • vato loco
    A pénz nem számított, egyedül gamblezni volt jó az act2-es csávónál, jó cuccokat csak találni lehet, venni nem.
  • coolpet
    Valóban így lehet :D

Picit máshogy néz ki.
    Lehet előveszem a Bnet accountomat és felrakom megint nosztalgiának :)
  • Mutans Zombi
    Az a Rogue Camp (szerintem), csak kicsit arrébb sétált attól a ponttól, ahova a karaktert teszi alapértelmezésben a betöltéskor.
    A Rogue Camp sem mindig egyforma, random.
  • PiszkosFred
    Pedig de, a D2R feljavitott verziojaban az a sator, amely a tabortuztol "delnyugatra" van (original D2-ben ez itt alant).

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.04.17. 11:38:46
  • coolpet
    Nem vágom :)

A képen a karakter 0xp-vel rendelkezik, 0 skillel, alap potikkal. Szóval a belépés pillanata tűnik.
    Tristam városa le van rombolva a D2-ben, és Stony Fieldről lehet átjutni rá a piros portálon keresztül ahol kiszabadítjuk Cain-t.

A játékba a belépési pont az a Rouge Camp. És ez nekem nem annak tűnik.
  • Sir Cryalot
    Kösz az infót, orrvérzésig nyomtam tegnap(ról éjjel 2ig) :D

Necro nem ajánlott, control panelből anizo szűrés sem.

Very high texture, high ambient többi mediumon úgy fut mint egy álom.

Sok jó mpdot látok a horizonton.