78998
  • McHaals
    hehe... én beleöltem egy halom shardot, de meglett
    most a starmetal kukrira hajtok, meg az uhkapian offhandre
  • Vincentcloud
    Megunva a WD-t átlogoltam wizardra első loot Tasker And Theo (tény hogy csak 40%)....
  • mikromanus
    Solo se lehet sokkal lassabb a mi hobbiszintünkön. K9számíthatóbb az ellen és nem kavar be a sok casual társ az effektjeivel és petjeivel.
    Soloban legalább látod hogy működik a skilled. Nem kell 2-3* annyi HP-t leverni a monsterekről. Persze más oldalról a kiszámítható mozgása az ellennek épp mindig feléd irányul, ami magas nehézségen akár fájhat is. :)
  • pimpi001
    diablo drinking song :D
  • BlazeH
    Egyébként meg te most egy 4 player (+200% hp, +400% dam) runt hasonlítassz az én nagyon óvatosan haladós szólómhoz :P (persze ettől függetlenül még egyáltalán nem hatékony az enyém, csak a kettő mégsem ugyanaz)
  • BlazeH
    Jah, jobban belegondolva, ha caint kiveszem és disint damot rakok a triumra, az -8% és +15% dam disintegrate-re, tehát a dam több lenne ha nem vagyok archon. Kérdés az hogy a -8%assel spórolok-e annyi ap fogyasztást amennyi növelést az apoc hiányában bukok.
    Viszont cain helyett a vyr az kb ugyanannyi damot jelent diabloprogress alapján, vagy jöhet az asheara és akkor talán a blur helyett jöhet valami dam passive, esetleg elemental exposure sparkflinttel.
    Fire rúnája nincs de a temporal flux az egyik alapja a buildnek magas tormenten (alacsonyon nyilván nem kell) és szeretem is úgyhogy maradok arcane :)
  • mikromanus
    JA. Szórakozni jó, de nem túl gyors. 15 perc alatt azért le lehet nyomni T6 riftet is... Megfelelően OP társasággal. netán 20 alatt. Persze volt 6-7 perces példa is, de attól már hánynom kellett. Biorobot mind a négy tag.
    A különbség az a lassú és gyors fegyver (és AS) közt, hogy gyorsnál érezhetően jobb az APoC, lassúnál meg nem kell. Mehet helyette pl +15% disintegrate affix. A Globeok elég jól tudják tartani a szükséges AP szintet. Persze magasabb nehézségen ha lassú is vagy, akkor ez nem olyan hatékony. Segíthet ha parapontból is nyomsz némi AP-t. Egy globe többet ad.
    Lehet próbálkozni esetleg Prie sisakkal is. Ott "csak" arra kell ügyelni, hogy ne nagyon csapkodjanak. Amíg nem bántalmaznak, addig bagóért van minden drága skill is. Ebben is segíthetnek a csalimadarak.

Nincs ennek a skillnek tűz alapú rúnája? Mondjuk ha lenne is az is elég nagy átépítést igényelne. Viszont a cinder olcsóbbá tesz mindent, a magefist se nagyon érhető utol a maga 5 primary affixével.
  • BlazeH
    1. T6on lemegy a goblin szóval elég a dam, viszont védelem az nem árt, főleg ha épp a T6 rift halál nélkül játékomat játszom :)
    2. Így pont megvan az 5 tick-es disintegrate breakpoint ami meglepő módon érezhetó az APOC-omon. Amikor 3 apocról 4-re rolloltam a triumomat én se hittem volna de érezhetően megugrott az AP töltődésem. És én még hiszek a +mfben :P Amit ki akarok majd próbálni hogy a triumra disint damot tekerek apoc helyett és ha jó lesz akkor a cain mehet a kukába.
    3. szegény ember abból a gyűrűből gazdálkodik amit az RNG dob neki :) de abszolút igazad van
    4. illuziókat próbáltam de teleportot jobban élvezem
    Majd csinálok videót hogy riftben hogy halad, amikor nem haltam akkor úgy 30-35 perc volt guardianig, amit sok, de nagyon óvatos voltam

Kösz az ötleteket! A cain set kiváltásán majd agyalok még. Csak az valszeg nem fog menni az ice climbers kidobása nélkül amit nagyon sajnálnék :(
  • mikromanus
    Tényleg volt.
    - Majd' mindent védelemre raktál (passzív) skillezésben
    - az AS bónuszos Cain set sokat nem segít. A chaneling skillekben csak erőforrás pusztító a gyorsabb támadás, nem? Akokr már inkább Ashera, Vyr vagy Jade (azt hiszem az hordható minden kasztnak).
    - a gyűrűid nm kiemelkedőek... finoman szólva
    Skillezésben esetleg lehet próbálkozni a klónokkal/illúzióval. Sokat ugyan nem sebez, de castolhat black holet és slow timet is. mIndkettő "kiütheti" az ellent 2-3 másodpercre. Aztánn ellövöd magad is és még egy kis nyugi van. Persze lehet jobb ez. A sok védőskillt sose kedveltem. Az azt súgja, hogy nem vagyok arra a nehézségre való. :D
    Nem fekszel, de legalább lassú? Annyira azért nem rosszak az itemeid.
  • Különc
    Trash mobot mindenki gyorsan öl, senkit nem érdekel, ráadásul szinte sose dobnak lootot se

Máskülönben nem érne semmit az %elite damage stat, amiről tudjuk hogy nem ez a helyzet
  • BlazeH
    Nem olyan rossz ám ez trashekre majd csinálok erről is videót ha van rá igény.
    Ha mondjuk 10 db kis trasht elkap a spellsteal blackhole az +30% dam és az alatt az 5 mp alatt el is olvadnak amíg tart a buff.
  • BlazeH
    Volt armory link, de akkor újra :)

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Blaze-2506/hero/462599

Nem szeretem a casual dolgokat, a wiz után egy cold barbárt tervezek :D
  • mikromanus
    Armory link vagy btag nélkül nehéz "segíteni". Archonera nem akarnálak rábeszélni. Ha kellően casualnak érzed magad, akkor a megoldás/javaslat: "indíts fetishes WD-t"
  • tugyiti
    trash + elite mobra jelenleg sztem az egyetlen haladós build ,sajnos championra meg bossra nem ott varálni kell előtte :)
  • BlazeH
    Disintegrate-em jobban sebez, és ha megölöm a mazsolákat mielőtt 'pillangóvá' változnak később több időt tudok Magdhára szánni :) Amúgy ez volt a harmadik alkalom hogy T6-on meglátogattam, maga a csata nagyon messze van az optimálistól :)
    Amúgy ez nem hibrid build akar lenni, az archon csak utility plusz teleportáláshoz, és AP nyeréshez :)
    Hogy lehetne még fejleszteni rajta arra már nem nagyon van ötletem, többek között ezért is raktam fel hátha másnak van. És nem feltétlenül a csinálj belőle archon wizt tanácsokra gondolok :D
  • mikromanus
    Hát ja. Picit még finomítanod kell rajta ha be akarsz törni a (nem létező) youtube Starok közé.
    Amúgy értem én, hogy megy T6-on is, de ez nagyon nem haladós. Csináltam én is ilyesmit, csak hogy megmutassam életképes és kivitelezhető valami, de akkor még sivárabbak voltak a lehetőségek. (eh, öntömjénezés).
    Azt elárulnád, hogy amikor a pusztító Archone Nagyúr(nő) megjelenik, akkor mi értelme van a mazsolákat elkezdeni levadászni? Ha lecsapod a Pillangókisasszonyt, akkor kifekszik mindegyik. Vagy a disintegrate jobban sebez?

Különc: lehet ez is haladós, csak a többség mindenbe félszívvel fog bele. EZ ilyen hibrid build. Nem egészen értem, hogy melyikre gyúrt. Archonera, vagy a disintegrate-ra. Mindegyik külön skill. A disintegrate is lehet nagyon is ütőképes és építhető rá build ami haladós(abb). Emellett persze ott van az is, hogy szerintem Blaze még simán fejleszthet a karakterén. Ezek a critek nem tűnnek olyannak amit ne lehetne überelni. Simán lehet ez a build tömeggyilkos...
  • BlazeH
    Igen ezzel viszont nagyon egyet értek. Nem a legjobb build tudom, de nagyon élvezem hogy teleportálgatok az arcane körül a globe-okra, nem sebez a poison, nem izgat a frozen, mindenki mátrix lassulást produkál körülöttem, és ha megjelenik rajtam a diamond skin adrenalin az egekben :) Az archont amúgy két esetben használom csak riftben, ha elfogy az ap vagy ha teléznem kell és a teleport cd-n van.
    Kitaláltam magamnak egy új játékmódot is :D
    T6 riftben elindulok és ha halok lejjebb kell vennem eggyel a nehézséget. Cél eljutni a guardianig T6-on :D Volt már hogy sikerült :)
    Abban bízom hogy tierd riftekben is használható lesz, ha jól tudom ott nem szabad majd halni. Vagy addig jönnek a vyr darabok és csinálok én is mainstream archon buildet :P
  • BlazeH
    Áh értem már mi a problélmád :)
    Nem török Spielberg babérjaira, nem fogom editálni és zenét rakni alá.
    Nem szórakoztatni akarok a videóval, csak bemutattam hogy mit raktam össze és várom a véleményeket.
    Rift videót csinálok majd.
    Tudom nem egy gyors build, de akár HC-n is el tudnám képzelni, mert ha odafigyelek nem nagyon halok vele T6-on se, leszámítva a rift guardianokat és egyes boss-okat.
  • Különc
    Ehhez ugye hozzátenném azt, hogy az emberek hajlamosak összetéveszteni a viable-t a funnal. Például Blaze írta, hogy haladós a build. Éppen a videó demonstrálta, hogy NEM haladós egyáltalán, ráadásul a disintegrate nem egy "hűha" spell amúgy sem, és a resource management sem jó. De ettől még lehet fun, főleg ha kedveli a spellt és így szeret játszani.

Megint magamból kiindulva: jelenleg a fire EQ/Lut socks barbáron kívül NINCS viable build a classon belül, és ezen kár is vitázni. Ennek ellenére én szarok rá, és lightning builden megyek, mert nekem az a fun, az ugrálástól meg negyed óra után epét hánytam. És egész megszerettem a Furius charge-ot, annak ellenére, hogy egy bugos, haszontalan hulladék egy spell.
  • BlazeH
    Igen az archon build a távoli cél. Ez disintegrate build, és szerintem ebből kihoztam amit ki lehet. Ha elkezdenek végre potyogni a vyr darabok majd elkezdhetek gondolkodni az áttervezésen.
    Slorak amúgy ehhez jobb mint az Orheus, 2340dps van rajta mert egyszerre lehet rajta int és %dam amit az orpheus nem tud.
  • tugyiti
    CSak tanácsként:

1.Sloraks-ot én cserélném gesture of orpheusra. felejtsd el a disintegrate-t inkább +arcane dmg meg nagyobb az avg dmg-je is az orpheusnak.
    2, Vyr's setet próbáld farmolni + cd reduce amire lehet és mehet agyba főbe a multi archon :)
  • Különc
    Archont használsz, így egyik boss sem jó, tudtommal az archon sebzése a megölt mobok függvényében növekszik. Tegyél valami zenét. Nem Let the bodies hit the floor vagy Skrillex marhaságot, valami pörgőset és legyen a videó is pörgős.

Legyen rift videó, sok fehér mob van, gyorsan lehet ölni őket, talán megtudnánk elite csapatok ellen is mit jelent a "de elég biztonságos". Nincs CD reductionöd, nincs semmi érdekes leg itemed amire épülne a dolog, csak magadra aggattad ami esett és erről felhánytál egy edit nélküli videót.

Ugyanezt megcsinálhatná bárki, mondjuk én barbárral, WoTB, leütöm 70%-ra, szaladgálok 2 percig majd ha újra visszajött a CD akkor folytatom. Gondolom érted a problémát. De kezdetnek nem rossz, végülis.
  • foxxi
    Nem olyan rossz ez. Bár én meg nem vagyok wizzard ismerő
  • BlazeH
    Ha ghomot ölöm 1 percig egy helyben állva az érdekesebb lett volna? :)
    Ment már rift is halál nélkül guardianig, az lényegesen izgalmasabb volt.
    Mivel eddig 1 vyr és 0 tal rasha esett kieg megjelenése óta, kénytelen voltam ezt összerakni, de elég biztonságos és haladni is lehet vele. Ha neked nem tetszik, hát bocs hogy raboltam az idődet. Javaslatokat javításra szívesen veszek :)

részvétem hogy ilyet kell tanulnod :D
  • Különc
    Kiválasztottad a leggyengébb bosst, amit 5 percig öltél. Ez az emberi erőforrás gazdálkodás jegyzetemnél is unalmasabb volt
  • BlazeH
    Elkészült a disintegrate wizardom és egész használható lett:

Kis ízelítő:

https://www.youtube.com/watch?v=oxcHejm7CtM&feature=youtu.be

Build:

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Blaze-2506/hero/462599
  • Lammer
    na ezt is elertem, kiesett az otodik Jade kadalatol :)
  • Traky70
    earthquake barb segítség
  • Különc
    Rule of thumb, asszem az minden kasztra igaz: aminek van cooldownja, az main hand damage, amit spammolni tudsz abba mindkettő kezedben lévő fegyver beleszámít
  • Acidlich
    csak sikerul igy?
  • Acidlich
  • Acidlich
    sarga ladabol egy tripla volt valamelyik nap
  • Strayhand
    Már úgy értem, hogy ha több dps-t ír ki a karakterlapon az egykezes fegyverrel, akkor általában azzal gyorsabban is halnak a mobok. Viszont ha használsz ilyen DoT-szerű dolgokat, akkor meg ott jobb a minél lassabb egykezesből.
  • Strayhand
    Nagyjából én is úgy gondolom, hogy azt kell megnézni, hogy az adott támadásnál számít-e hogy milyen gyorsan spameled. DoT spelleknél (x másodperc alatt sebez, pl. az EQ is ilyen) általában nem. De ha olyan a spelled, hogy minél többször kell belelőni a mobokba, akkor ott meg általában jobb a gyorsabb. De nagy általánosságban szarabbul jössz ki kétkezessel, mert általában vesztesz egy csomó statot, meg vannak 'on hit' dolgok, vagy olyan dolgot ad a spell, amit minél több mobra rá akarsz "rakni", meg pl. a resource generáló classokkal gyorsabban kapod a naftát, ráadásul mozgékonyabb vagy, stb. Ha pl. direkt a dot spellekre specializálódsz, mondjuk egy WD-vel csak hauntot meg locust swarmot nyomsz (pláne jade settel), akkor ott jobb lehet a kétkezes, de ha spirit barrage-et spamolsz, vagy mondjuk a hauntot inkább managenerálásra használod rush of essence-szel, ott jobb az egykezes. Szóval a buildtől is eléggé függ, van amikor nehéz eldönteni. Én egyszerűen ki szoktam próbálni a gyakorlatban, amikor nem tudok dönteni két fegyver között.:) De általában azt látom, hogy gyorsabban halnak a mobok gyors fegyverrel+offhanddel...
  • mikromanus
    Ne keresd a logikát! Az EQ támadás. Minden támadás alapja a fegyver. Az AS szart se számít az EQ-nál. A támadásonkénti/ütésenkénti sebzés számít. Az meg kétkezesen nagyobb: Egyszerűen mert azon magasabb a minimum é smaximum damage, így a buffjai is.
    Persze a ti dolgotok... Azt csináltok amit akartok. Max kicsit többet kell ugrálnotok ha mégis nekem lenne igazam. :)
  • bélanéni #71471
    Nálam 4500%-al, mert azt a Rune-t használom hozzá, a Fire dmg miatt, és persze a majd dupla sebzés miatt (de ez most nagyjából mellékes info)
  • dantor7
    Miből gondolod, hogy az Earhquake például miért csak a main hand sebzését számolja?
    Miért nem a cipőét, hiszen dobbantasz egyet :D

Ha a "logikát" nézzük, semmilyen értelemben nem kellene a fegyvereid sebzését számolni, hiszen egy kurvanagy földrengést csinálsz, nem "csapsz" a fegyóval, vagy ilyesmi.

Egyszerű a képlet: a kiírt, papír DPS-t szorozza be a játék a kiírt 2600%-al.

Más kérdés a channelingelt dolgok sebzése, pl. Wizard/Disintegrate.
    Ott az Attack Speed kavarhat be egy kicsit, mert ugyanazon DPS mellett nagy attack speed = több kisebb tick, több elhasznált arcane power,
    míg kis attack speed = kevesebb nagyobb tick, kevesebb elhasznált arcane power.
  • bélanéni #71469
    (2 kezest még abszolút nem láttam, persze ez nem biztos hogy sokat jelent)
  • bélanéni #71468
    Az utolsó bekezdés egyáltalán nem világos. Ha 2kezest veszek fel, a karakter alap sebzése DMGje, DPS-e vagy nem tudom hogy hívjam, minimum 20%-ot zuhan. Szerintem ezt veszi alapul az EQ. Ha tévedek, az érdekes lenne, mert az összes P700 körüli barbi, ami EQ szetes, 2 egykezest használ.
  • mikromanus
    Elvileg nerfelték már, csak nagyon elbökték ha így is tettek. Ahol az unique elitet kell lenyomni, azt tényleg visszavették. Valami 19 milla XP-t ad. Viszont az, amelyikben a Lvl 2-t kell megtisztítani, azt nem módosították. 420k körüli gold, meg az említett 65 milla XP. Viszont fixen beraktak egy elit pakkot is, így picit fogósabb.

kétkezes vs egykezes viszonylatban:
    Ami az egykezesek mellett szól: több chd és nagyobb/több elemi (vagy elite) dam bónusz
    Ami egyedi támadásoknál a kétkezes mellett szól: kisebb szórás a sebzésben és nagyobb egyedi csapások.

A "fő" sebzést az EQ buildben a földrengés adja. Ha a kis pörsenések gyors vágásaival számolunk, akkor alapból olyan 1,55 vs 1,1 körül van az APS. Azonos papír sebzésnél (1milla dam) ez azt jelenti, hogy 645k vs 909k a sebzés a kétkezes javára. Akkor lehet számolgatni melyik a jobb. A cd-s és egyedi hites skilleknél jobb a kétkezes. Már ha tényleg jó. A maximus kicsit korlátos. Az ad fire damot, de szerintem nehéz jót kihozni. Más kétkezesben a 2900+ sebzés hamar összejöhet(+socket és 1000 küröli statpont). Az már elég jó.