107
  • I.C.ram
    Az elektromos autó egy félmegoldás. Attól hogy helyben nem szennyez, attól még az eurőmű okádja a szart, ahol megtermelik az áramot hozzá.
  • duke
    "Ugye, milyen jó érzés lehetne, egy halkan suhanó olcsón üzelemtethető, környezetbarát autóban ülni? :)"
    Igen szep volna.Meg reggelente beszivni a tiszta friss levegot.Az emberek elsem tudjak kepzelni mennyivel jobban indulna a napjuk,ha nem a szennyezet budos levegot lelegeznek be.Hogy mennyivel eleterossebek jobbkedvuek volnanak az emberek,pusztan a tiszta levegotol.

• barret
    Nem fuzok hozza semmit,csak a teljesitmenykulombseget figyeljetek!
    Sajnalatos modon az elektromos energia tarolasa a problemas ennek a
    meghajtas tipusnak... Bar a Thosiba esetleg megoldhatja a kozeljovoben ezt a gondot :D Mar ha nem intik nyugalomra az olajkonszernek....Ferrari es Porsche bealazasa...Nem kicsit! :D
  • barret
    Nem kell lebecsulni az elektromos autokat! Szinte barmit legyorsulnak :)
    Csak sajnalatos modon az energia tarolasuk meg eleg harmatos...
    Bar a Tesla roadster ezt is megoldotta,kar hogy nagyon limitalt szeria...
  • Tetsuo
    Tom am h mellik, de en modern vok :P
  • Tetsuo
    1et tudok. Gyorben az egyik autot, (na vajon mejiket? ;) tobb mint 400%os haszonnal gyartjak.. :S Ez tuti.
  • teddybear
    Ami az elektromos autót illeti, így nézett ki az 1900-ban bemutatott Lohner-Porsche autója. Teljesítménye rövid ideig elérte a szédítő 7 lóerőt is, bár általában csak 2,5-3,5 lóerővel hajtották.
  • teddybear
    Itt a Honda FCX, jövőre igérik.
  • roliika
    Azzal 2 bibi van.

1 liter hidrogén nagyjából 800Ft.

1 hét után kiürül a tank akármit csinálsz mert kidiffundál a falon át.
  • Motoroj
    Én még egyelőre belső égésű motorban égetném a Hydrogent.

Ugye, milyen jó érzés lehetne, egy kellemes hangú, olcsón üzelemtethető, környezetbarát autóban ülni? :)
  • teddybear
    Hozzáteszem, hogy egy hónapja nem voltak az árral ilyen szemérmesek, akkor még kiírták.

Azt sem tudom, hogy az autógyáraknak nagy szériában mennyibe fáj egy-egy cella ára. Az az ár, amit leírtam, november eleji.
  • teddybear
    Itt van három oldal, nézzétek meg, ha nem hiszitek!

The Fuel Cell Store
    Ion Power bár ez csak a membrán

Illetve egy magyar oldal
  • DJ BP
    1kw 40e$, mi van??
    100KW-os Honda FCX ehhez képest ,,szaros" 500 dollárért bérelheted, max. a kifejlesztése lehet annyi
  • DJ BP
    Honda FCX már lízingelhető, nem kell 7-8 év, max a GM-nek :)
  • metaljesus
    Tesla Roadster base price: $98,000 :)

nekem is egyik kedvencem :)
  • roliika
    Ja igen...ugye márciusban megjelenik ez az új akksi ami gyorsan tölthető, remélhetőleg nem arany áron. Így még sokkal olcsóbban lehet feltölteni az autót, hiszen nincs a töltésből eredő nagy hőveszteség. Az akkumulátor tömege is kicsi...csak 2KG/24V/4.2Ah...ez nagyon jó!!! :)
  • roliika
    43000$ ért már kapsz egy Tesla Roadstert. :D Videókat nézegettem, elég jó kis töltő csomagot adnak, tul. képp. bárhol töltheted akár otthon a 220-as hálóról is. :)
  • teddybear
    Ami pedig az elektromos autó lomhaságát illeti, általában jóval kisebb teljesítményű motorral szerelik, mint benzines társaikat, és persze ott van az akkupakk tömege, ami nem kevés.
  • teddybear
    Rollika kivételesen nem hülyeséget beszélsz.

Ami a hidrogéncellás autót illeti, az is elektromotoros autó, akku helyett hidrogéncellával, és tartállyal. A kocsi meghajtását már régen kidolgozták, abban nincs semmi különleges. Ami a fájó pontja: a hidrogéncella ára. A múlt hónapban utánna kerestem az árának, hát mit mondjak; egy 1 kW-os cella 43000$!
  • roliika
    :) Számolj utána.
    Lehet kapni villany bicajokat ugye. A töltés során felvett teljesítmény ~3KW.
    Ezek a bringák, max 20km/h-val tudnak menni, de 40-50Km-t meg tudnak tenni egy töltéssel.

Namost 3KW villanyáram ára durván 90Ft. 40km-t ennyi pénzből maximum rollerrel lehet megtenni, mert a görgő csapágyak kikopnak. :D

Ebből a 3KWból cirka 1 azért megy el mert melegszik az akksi.

Ha autóról beszélünk, ott is a veszteség a töltés során keletkezett hőből fakad, de még így is nagyon olcsó a működtetése...azért nem olyan drága mint a benzik, mert ott az autó motojának hatásfoka, ha valami jófajta dízel van benne, maximum 38%!!! Ez nagyon maximum, hajóknál 40%. Villanymotor 89%.

Tehát ha veszel 1 liter benzint, abból csak fele olyan távolságig vagy mé g addígse jutsz mint árammal hajtott autó esetén.

Na arról meg jobb nem is beszélni, hogy egy villanymotor felépítése, könnyebb, kisebb, olcsóbb, könnyebben szerelhető, megbízhatóbb sokkal benzines társánál, de a dízelnél is.

Az meg nem igaz ám, hogy az elektromos autók lomhák, lassúak...vannak igen jó motorok is, de azért gondoljunk bele, a dízel és benzin motorok fejlesztésére mennyit költöttek...ha ezt az elektomos motorokkal tették volna, már hol tarthatnánk...

Ugye, milyen jó érzés lehetne, egy halkan suhanó olcsón üzelemtethető, környezetbarát autóban ülni? :)

Ilyen már van, bár nem olcsó...mondjuk attól függ...egy sportautóhoz képest nem drága

És egy kupac videó. :)
  • metaljesus
    nem értem minek az üzemanyagecellát erőltetni. már most is nagyon jó alternatívák vannak, úgy mint a Tesla elektromos autója (igaz nem olcsó), de láttam már discovery science-en elektromos autót 30-45 ezer dollárért is. meg ott a Tata sűrített levegő meghajtású motorja, amire van egy asszem francia változat is az MDI képében (bár lehet ez a kettő ugyanazt takarja). és elég jó adottságaik vannak, szemben pl ezzel az 50-60 km-rel. (bár persze hiányosságok is akadnak, mint végsebesség)
    szóval mire fel?
  • dmegyesi
    "a konnektor segítségével is feltölthető villanyautóját"

áramszámla rulz
  • Epikurosz
    Alig várom!

"klór-alkáli-elektrolízis folyamatok során felszabaduló hidrogénmennyiségnek az 50 százalékát hasznosítani tudnánk"

Miért, most kárba megy?

A 11 mrd euró meg európai viszonylatban nem sok.
  • Ravkin
    Ez igen !
  • pite
    Úgy tudom a Honda jövőre már bérelhetővé teszi az üzemanyagcellás autóját Amerikában egy államban. Plusz mintha kísérleti buszjáratok (Merci?) is lennének Európa pár nagyvárosában. A 2015-16 csak a GM számára távoli, a többiek már itt toporognak.

Ja igen. Hátulütő: hidrogénkutak hiánya.
  • BCS pixel
    még 7 év? lol
  • emp
    VÉGRE!!!!!!