Cigányzene

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

banborg
mindennek megvan az oka, de ez a topic ugye nem errõl szól😉

Olcsóvér
mindenhol elnyomják a romákat meg nem engedik õket dolgozni

Acer Aspire one

Olcsóvér
én
és az Dögös robi:
Bomba

Acer Aspire one

banborg
" nagyon kevés cigány tanul"
ez nem csak a te iskoládra jellemzõ

Balumann
Én zenemûvészeti szakközépbe járok és nagyon kevés cigány tanul. Évfolyamomba 2 van (illetve volt még 2 de õket még 1. osztályba kitették), én most vagyok 4.-es.
Most volt nemrég a szalagavató, legényest (csürdöngölõ vagy mit) táncoltunk, és õ hegedült, tehát élõ zenét játszott, és nagyon jól.
/egyébként egyikük se hallgat mulatós zenéket/
Egyébként szerintem ez nem attól függ h cigány-e valaki, hanem hogy milyen közegekbe van, milyen szülei vannak. Ha szülei és szomszédai is egész éjjel nyomatják ezeket a bulizós zenéket max hangerõn, persze h a gyerekek is ezt fogják nyomatni telójukon.
Környékünkön is nagyon sok cigány van. Bár mondhatni, jobb ha zenét hallgatnak és nem egymásra ordibálnak meg egymást verik szét. És környékünkön sztem 99%-uknak fogalmuk sincs, hogy mi az igazi cigány zene egyáltalán, és h mik azok a hangszerek...

CoR Zolly

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ? „Meglio Fascista che froci\"

ott a pont! erre céloztam énis
CoR Zolly
Hát te nagyon elvagy tévedve! Amirõl te irsz, az Magyar zene, csak cigó elõadókkel. Amit te cigó zenének akarsz hívni, az a tejeskanna, két kanál, pár csörgõ és esetleg egy gitár.
Muzsikus cigók és a cigó zene közt eszméletlen nagy a külömbség. Muzsijus cigók kõzé lehet sorolni a 100 tagu cigó zenekart is, amiben azért vannak nem cigó születésü Magyarok is.
Anno 92-en voltam katona veszprémben. Volt jónéhány cigó is akkor ott. Közöttük volt nem is egy, aki a zenével kereste akkor a kenyerét. Az egyik pösti, asszem Sarkadinak hívták, zene akadémiát végzett. Gitár mûvész volt. Ismert sok cigó notát. De inkább latin zenét játszott. Oszt volt egy, ha jól emlékszem Sihell Ferenc volt a neve, ö inkább a mulatós zenét játszotta. Oszt volt pár, aki a kimondottan cigó zenét. Na náluk van az amit ök szájbasszusnak hívnak.
Továbbá: Vannak hirõs énekes és muzsikus cigók, pl bangó margit vagy hogy hijják, ök ötvözik a kimondottan cigó zenét a Magyar zenével.

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ? „Meglio Fascista che froci\"

banborg
Cigányzene ,mint olyan nem létezik.
Általában átveszik az adott ország zenéjét, mint nálunk a 100tagu, a spanyoloknál a flamenkot. Ezek a mûvészek minden országban megvannak becsülve mert kb õk az egyetlenek akik továbbviszik a zenei hagyományokat.
A többi cigányról nem beszélek mert már az elsõ mondatom bant érdemelne<#hehe>

ki ismeri az Áccálári Bombát ? 😄 😄

banborg
nem dzsukel?
de lehet zorallok de ako kajakra õk is cinbálo evõk

Olcsóvér
zorallok

Acer Aspire one

banborg
Ötuccaiak a csúcs ha dzsipszi zenérõ van szó

autoszimulator
úgy akartam folytatni, hogy aztán magambabököm <#vigyor3>

.: mobilize.hu :.

Olcsóvér
azok habik szégyenek

Acer Aspire one

SHADOWEYES7
Aki a #36 -hsz nem vette figyelembe most reszkessen!

Még burkolt fomában is tilos!

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Tuvok
vegyétek inkább a lemezem, már arany ! 😊

Barney Tech
Még nem zárták be!?!? <#wow2>

#52: Még minding jobb.

Olcsóvér
hallgassá inkább japán rockot

Acer Aspire one

Olcsóvér
nem kell idejönni b+

Acer Aspire one

igénytelen sz*r <#levele>

A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!

Speedway
ez kell
áááá
magyarország= na milyen ország?

Iveco Stralis Polska----------kró³ Marek

tommyg
én nem csak a zenét

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

<#violent>
odex
Utálom a cigány zenét

.:HNS-OÐ&#8364;X:.Hungarian Soldiers Cod2-es és css-es klán! jelentkezzetek! MSN:[email protected] E-mail:[email protected]

vmvr
rosszul fejeztem ki magam, a mulatós zene cigánykiszerelésére gondoltam😄
és még odaírhattam volna a sok cigányrappert😄 meg hasonlókat.

az igazi cigányzene viszont a hegedûs, cimbalomos cucc szerintem, meg persze egy gitár sem hiányozhat. több kategóriája van annak is. viszont én nem nevezem cigányzenének a sok cigányelõadót, gyõzit és társait.

\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix

a mulatós nemfeltétlen cigányzene, és a cigányzene sem csak a cimbalmos hegedûs cucc...
tommyg
ZSÁMÓ

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

Sajna ez átlagosnak mondható Csepelen fõleg CSPnél én minden nap ott járok láttom az ilyeneket

PS3 ID: kolb@szman

vmvr
itt sokan nincsenek tisztában a mulatós, és a cigányzene fogalmával.

van a mulatós, amit a cigányok is hallgatnak, telefonon nyomatják stb😄

meg van a cigányzene, ami teljesen különbözik a mulatós borzalmaktól. a cigányzene a cigányok hagyományos muzsikája, tudjátok: citera, cimbalom, nagybõgõ stb. és az nagyonis igényes, jó zene, csak én nem szeretem😄
de még ez is megtalálható modernebb kiszerelésben, lásd: boban markovic, lajkó félix.

\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix

Alexease
Hogy a cigany es ciganyzene mennyire Magyar, az mar mas kerdes. Mindenhol vannak ciganyok. Bar a hiresebb cigany zeneszek "Magyarok"😊

Es egyaltalan mi a ciganyzene?! Valami sajat kulturalis, hagyomanyos, stb., vagy ami csak azzal kapcsolatos😉

Ez most mi:
- ha ilyen linket adok, valszeg a tobbsegnek talan tetszik (zene, eloadas, stb.): http://www.youtube.com/watch?v=wmoUZf2h3ec&feature=related

- de ha ilyet, mar nem biztos hogy bejon: http://www.youtube.com/watch?v=RIZtcIn58H4&feature=related

De teny, hogy a "ciganyzenet" nemzetkozileg elismerik. De mint olyan, a ciganyzene, elsosorban a cigany zeneszekhez kapcsolodik, mint eloadok, vagy a zene, zeneszerzes is az ovek, azt mar nem tudom?!😊

De az is teny, hogy a zene itthoni azonnali megitelese, elsosorban a negativ tapasztalatok miatt van. Es nem is csodalom😊 Altalaban senkit nem utalok, nem altalanositok, de en is ruhelem az utcan uvoltozo, kopkodo egyedeket. Persze, amit manapsag hallgatnak, valszeg eleg messze van a "zenetol" es az igenyestol😉 De ugyanilyen messze van az Audiban ulos, "feher", kopasz, kigyurt, maffia, karomkodos, "RAP" szar is... Emberkent is ugyanolyan gusztrustalan, csak mas😉

Talan ha lenne itt valaki a Zemenuveszetirol - ott sok cigany tanul - az talan tudna mondani valami ertelmeset is. Addig szerintem a "cigany" szonal mar elakad a dolog;D
Beast Machine
Éttermi vendég a pincérhez:

- Van cigánypecsenyéjük?
- Van, de akkor nem lesz élõzene :|

...vágod?

Ars3nal
"amíg zenél addig nem az ember zsebében turkál" by nemtudommárkimondta😄

Lacee
Szilvási Gipsy Folk Band - naggyon jók 😊
youtube

némileg kapcsolódik, hogy mostanában jelent meg egy lemez, Budapest Bar vol.1 címmel, amin régi idõk dalait adja elõ egy "klasszikus" magyar cigányzenekar kiváló muzsikusokkal, kitûnõ és ismert énekes kedvencek - Kiss Tibi (Quimby), Frenk (Hiperkarma), Keleti András (Colorstar), Kiss Erzsi (Egy Kiss Erzsi Zene, Erik Sumo), Kollár-Klemenz László (Kistehén Tánczenekar), Lovasi András (Kispál és a Borz), Németh Juci, Rutkai Bori (Specko Jedno), Szalóki Ági és Szûcs Kirsztián (HS7). Lemezbemutató koncert december 19-én lesz a Katona József Színházban.

elsõ klip: Szívemben bomba van

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

SHADOWEYES7
Rasszizmust kerülni.<#alien>

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Mondok jobbat..-.-
Multkor megyek haza suliból..Megyünk el CSP elõtt, és romagyerek kipattan az 1 es golfból, felcsavarja a haverja a zenét a kocsiba és az meg el kezd táncolni a járdán..😄

Ez és ez jó zene amire büszke lehet mindenki.

A cigányzenének semmi köze ahhoz a szarhoz amit linkeltél legfeljebb csak annyi hogy egy cigány énekel benne több-kevesebb sikerrel.

gyõzike új számja nincs meg valakinek amit az utolós adásban énekelt stúdióban?

Brolly28
<#levele>

Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg õket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben õ maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! &#3663;&#815;&#865;&#3663;)

Váradi Roma Café tényleg nagyon hangulatos kis zene, annak ellenére, hogy nem az én mûfajom 😊

plas
Jah az tényleg jó... Meg ami még hallgatható a Besh'o'Drom

Fédération Internationale Des Ingénieurs-Conseils L ë t z e b u e r g

TIBI

^^

nem szeretem a klasszikus és bulizós roma zenét, de a Váradi Roma Café dalait szívesen hallgatom Jazzy-n...

http://gaborszantai.co.uk/

azt én nem hallgattam amit írt, nem is vettem észre
én a Monti csárdásra gondoltam és a többi igényes mûre

csenyétérõl tudnék mesélni, nagynénnyém ottvolt ovónõ...
plas
A csenyeteti czigányzene fõ célközönsége :

úgy imádom, mikor a busz hátuljában az ócsó zenélõs-szonierikszonon a kicsihangfallal a nyakukban nyomják a leggatyibb cigózenét...
ColdFire
nem hinném hogy a témaindító a külföldön, hivatalos helyeken hallható, minõségi cigányzenékrõl beszél, bár én azt sem hallgatom meg 😊

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

plas

Én ezt hallgatom <#nyes>; eredeti DVD-n (koncertfelvételek, interjú a sztárokkal és persze a dalok - csak pár kivételes helyen lehet kapni) Kocsiban nagyon állat...

leho94
Gyõzike is cigányzenésznek számit??<#eplus2>

\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"