Cigányzene
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Most volt nemrég a szalagavató, legényest (csürdöngölõ vagy mit) táncoltunk, és õ hegedült, tehát élõ zenét játszott, és nagyon jól.
/egyébként egyikük se hallgat mulatós zenéket/
Egyébként szerintem ez nem attól függ h cigány-e valaki, hanem hogy milyen közegekbe van, milyen szülei vannak. Ha szülei és szomszédai is egész éjjel nyomatják ezeket a bulizós zenéket max hangerõn, persze h a gyerekek is ezt fogják nyomatni telójukon.
Környékünkön is nagyon sok cigány van. Bár mondhatni, jobb ha zenét hallgatnak és nem egymásra ordibálnak meg egymást verik szét. És környékünkön sztem 99%-uknak fogalmuk sincs, hogy mi az igazi cigány zene egyáltalán, és h mik azok a hangszerek...
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ? „Meglio Fascista che froci\"
Muzsikus cigók és a cigó zene közt eszméletlen nagy a külömbség. Muzsijus cigók kõzé lehet sorolni a 100 tagu cigó zenekart is, amiben azért vannak nem cigó születésü Magyarok is.
Anno 92-en voltam katona veszprémben. Volt jónéhány cigó is akkor ott. Közöttük volt nem is egy, aki a zenével kereste akkor a kenyerét. Az egyik pösti, asszem Sarkadinak hívták, zene akadémiát végzett. Gitár mûvész volt. Ismert sok cigó notát. De inkább latin zenét játszott. Oszt volt egy, ha jól emlékszem Sihell Ferenc volt a neve, ö inkább a mulatós zenét játszotta. Oszt volt pár, aki a kimondottan cigó zenét. Na náluk van az amit ök szájbasszusnak hívnak.
Továbbá: Vannak hirõs énekes és muzsikus cigók, pl bangó margit vagy hogy hijják, ök ötvözik a kimondottan cigó zenét a Magyar zenével.
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ? „Meglio Fascista che froci\"
Általában átveszik az adott ország zenéjét, mint nálunk a 100tagu, a spanyoloknál a flamenkot. Ezek a mûvészek minden országban megvannak becsülve mert kb õk az egyetlenek akik továbbviszik a zenei hagyományokat.
Még burkolt fomában is tilos!
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!
ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit
.:HNS-OЀX:.Hungarian Soldiers Cod2-es és css-es klán! jelentkezzetek! MSN:[email protected] E-mail:[email protected]
és még odaírhattam volna a sok cigányrappert😄 meg hasonlókat.
az igazi cigányzene viszont a hegedûs, cimbalomos cucc szerintem, meg persze egy gitár sem hiányozhat. több kategóriája van annak is. viszont én nem nevezem cigányzenének a sok cigányelõadót, gyõzit és társait.
\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix
ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit
PS3 ID: kolb@szman
van a mulatós, amit a cigányok is hallgatnak, telefonon nyomatják stb😄
meg van a cigányzene, ami teljesen különbözik a mulatós borzalmaktól. a cigányzene a cigányok hagyományos muzsikája, tudjátok: citera, cimbalom, nagybõgõ stb. és az nagyonis igényes, jó zene, csak én nem szeretem😄
de még ez is megtalálható modernebb kiszerelésben, lásd: boban markovic, lajkó félix.
\" Blues is easy to play, but hard to feel...\" Jimi Hendrix
Es egyaltalan mi a ciganyzene?! Valami sajat kulturalis, hagyomanyos, stb., vagy ami csak azzal kapcsolatos😉
Ez most mi:
- ha ilyen linket adok, valszeg a tobbsegnek talan tetszik (zene, eloadas, stb.): http://www.youtube.com/watch?v=wmoUZf2h3ec&feature=related
- de ha ilyet, mar nem biztos hogy bejon: http://www.youtube.com/watch?v=RIZtcIn58H4&feature=related
De teny, hogy a "ciganyzenet" nemzetkozileg elismerik. De mint olyan, a ciganyzene, elsosorban a cigany zeneszekhez kapcsolodik, mint eloadok, vagy a zene, zeneszerzes is az ovek, azt mar nem tudom?!😊
De az is teny, hogy a zene itthoni azonnali megitelese, elsosorban a negativ tapasztalatok miatt van. Es nem is csodalom😊 Altalaban senkit nem utalok, nem altalanositok, de en is ruhelem az utcan uvoltozo, kopkodo egyedeket. Persze, amit manapsag hallgatnak, valszeg eleg messze van a "zenetol" es az igenyestol😉 De ugyanilyen messze van az Audiban ulos, "feher", kopasz, kigyurt, maffia, karomkodos, "RAP" szar is... Emberkent is ugyanolyan gusztrustalan, csak mas😉
Talan ha lenne itt valaki a Zemenuveszetirol - ott sok cigany tanul - az talan tudna mondani valami ertelmeset is. Addig szerintem a "cigany" szonal mar elakad a dolog;D
- Van cigánypecsenyéjük?
- Van, de akkor nem lesz élõzene :|
...vágod?
youtube
némileg kapcsolódik, hogy mostanában jelent meg egy lemez, Budapest Bar vol.1 címmel, amin régi idõk dalait adja elõ egy "klasszikus" magyar cigányzenekar kiváló muzsikusokkal, kitûnõ és ismert énekes kedvencek - Kiss Tibi (Quimby), Frenk (Hiperkarma), Keleti András (Colorstar), Kiss Erzsi (Egy Kiss Erzsi Zene, Erik Sumo), Kollár-Klemenz László (Kistehén Tánczenekar), Lovasi András (Kispál és a Borz), Németh Juci, Rutkai Bori (Specko Jedno), Szalóki Ági és Szûcs Kirsztián (HS7). Lemezbemutató koncert december 19-én lesz a Katona József Színházban.
elsõ klip: Szívemben bomba van
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Multkor megyek haza suliból..Megyünk el CSP elõtt, és romagyerek kipattan az 1 es golfból, felcsavarja a haverja a zenét a kocsiba és az meg el kezd táncolni a járdán..😄
Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg õket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben õ maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)
Fédération Internationale Des Ingénieurs-Conseils L ë t z e b u e r g
http://gaborszantai.co.uk/
én a Monti csárdásra gondoltam és a többi igényes mûre

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Én ezt hallgatom <#nyes>#nyes>; eredeti DVD-n (koncertfelvételek, interjú a sztárokkal és persze a dalok - csak pár kivételes helyen lehet kapni) Kocsiban nagyon állat...