120
Cigányzene
-
#80 erről egy linket adjatok már -
#79 -
Hajnalcat #78 -
#77 Ezt úgy értettem, hogy KEVESEN VANNAK a sulimba cigányok. Akiket ebbe a suliba felvettek tudnak, és szeretnek is zenét tanulni, zenélni. Az most más kérdés, hogy általános ("közismereti") tantárgyakra nem tanulnak, de sulinkba kevés gyerekre lehetne mondani, h tanul, sok délutáni zeneóra miatt kevés az idő. Én például csütörtökön reggel fél 8-tól délután 6-ig bennvagyok, szinte szünet nélkül.
Régebbi iskolámba is volt egy roma származásu, ő meg most az egyik legkeményebb gimnáziumba jár, mellette még a Bartók konzervatóriumba (a legkeményebb zeneművészeti szakközépbe) jár, és rengeteget tanul, és ő mondta, hogy ott sem ő az egyetlen.
És a mi sulinkba egyáltalán nincs megkülönböztetés ilyen szempontból, ugyan azokat a lehetőségeket kapják mint mindenki más. -
Hajnalcat #76 lol :DDDD -
#75 AZ háccálári bombá! Nmepiedig áccálári. -
#74 nem eszek többet sgolvasás közben..fulladásveszélyes:D -
#73 -
#72 LL.Junior most nem is tudom melyik részre tartozik -
#71 jah
-
#70 mindennek megvan az oka, de ez a topic ugye nem erről szól;) -
#69 mindenhol elnyomják a romákat meg nem engedik őket dolgozni -
#68 én
és az Dögös robi:
Bomba -
#67 " nagyon kevés cigány tanul"
ez nem csak a te iskoládra jellemző -
#66 Én zeneművészeti szakközépbe járok és nagyon kevés cigány tanul. Évfolyamomba 2 van (illetve volt még 2 de őket még 1. osztályba kitették), én most vagyok 4.-es.
Most volt nemrég a szalagavató, legényest (csürdöngölő vagy mit) táncoltunk, és ő hegedült, tehát élő zenét játszott, és nagyon jól.
/egyébként egyikük se hallgat mulatós zenéket/
Egyébként szerintem ez nem attól függ h cigány-e valaki, hanem hogy milyen közegekbe van, milyen szülei vannak. Ha szülei és szomszédai is egész éjjel nyomatják ezeket a bulizós zenéket max hangerőn, persze h a gyerekek is ezt fogják nyomatni telójukon.
Környékünkön is nagyon sok cigány van. Bár mondhatni, jobb ha zenét hallgatnak és nem egymásra ordibálnak meg egymást verik szét. És környékünkön sztem 99%-uknak fogalmuk sincs, hogy mi az igazi cigány zene egyáltalán, és h mik azok a hangszerek... -
#65 na ez az. -
karajjj #64 ott a pont! erre céloztam énis -
#63 Hát te nagyon elvagy tévedve! Amiről te irsz, az Magyar zene, csak cigó előadókkel. Amit te cigó zenének akarsz hívni, az a tejeskanna, két kanál, pár csörgő és esetleg egy gitár.
Muzsikus cigók és a cigó zene közt eszméletlen nagy a külömbség. Muzsijus cigók kőzé lehet sorolni a 100 tagu cigó zenekart is, amiben azért vannak nem cigó születésü Magyarok is.
Anno 92-en voltam katona veszprémben. Volt jónéhány cigó is akkor ott. Közöttük volt nem is egy, aki a zenével kereste akkor a kenyerét. Az egyik pösti, asszem Sarkadinak hívták, zene akadémiát végzett. Gitár művész volt. Ismert sok cigó notát. De inkább latin zenét játszott. Oszt volt egy, ha jól emlékszem Sihell Ferenc volt a neve, ö inkább a mulatós zenét játszotta. Oszt volt pár, aki a kimondottan cigó zenét. Na náluk van az amit ök szájbasszusnak hívnak.
Továbbá: Vannak hirős énekes és muzsikus cigók, pl bangó margit vagy hogy hijják, ök ötvözik a kimondottan cigó zenét a Magyar zenével. -
#62 Cigányzene ,mint olyan nem létezik.
Általában átveszik az adott ország zenéjét, mint nálunk a 100tagu, a spanyoloknál a flamenkot. Ezek a művészek minden országban megvannak becsülve mert kb ők az egyetlenek akik továbbviszik a zenei hagyományokat.
A többi cigányról nem beszélek mert már az első mondatom bant érdemelne -
zotja #61 ki ismeri az Áccálári Bombát ? :D :D -
#60 nem dzsukel?
de lehet zorallok de ako kajakra ők is cinbálo evők -
#59 zorallok -
#58 Ötuccaiak a csúcs ha dzsipszi zenérő van szó -
#57 úgy akartam folytatni, hogy aztán magambabököm -
#56 azok habik szégyenek -
#55 Aki a #36 -hsz nem vette figyelembe most reszkessen!
Még burkolt fomában is tilos! -
#54 vegyétek inkább a lemezem, már arany ! :)
-
#53 Még nem zárták be!?!?
#52: Még minding jobb. -
#52 hallgassá inkább japán rockot
-
#51 nem kell idejönni b+ -
fradista91 #50 igénytelen sz*r -
#49 ez kell
áááá
magyarország= na milyen ország? -
#48 én nem csak a zenét -
Paranoia #47 -
#46 Utálom a cigány zenét -
#45 rosszul fejeztem ki magam, a mulatós zene cigánykiszerelésére gondoltam:D
és még odaírhattam volna a sok cigányrappert:D meg hasonlókat.
az igazi cigányzene viszont a hegedűs, cimbalomos cucc szerintem, meg persze egy gitár sem hiányozhat. több kategóriája van annak is. viszont én nem nevezem cigányzenének a sok cigányelőadót, győzit és társait. -
karajjj #44 a mulatós nemfeltétlen cigányzene, és a cigányzene sem csak a cimbalmos hegedűs cucc... -
#43 ZSÁMÓ -
simirizsa #42 Sajna ez átlagosnak mondható Csepelen főleg CSPnél én minden nap ott járok láttom az ilyeneket -
#41 itt sokan nincsenek tisztában a mulatós, és a cigányzene fogalmával.
van a mulatós, amit a cigányok is hallgatnak, telefonon nyomatják stb:D
meg van a cigányzene, ami teljesen különbözik a mulatós borzalmaktól. a cigányzene a cigányok hagyományos muzsikája, tudjátok: citera, cimbalom, nagybőgő stb. és az nagyonis igényes, jó zene, csak én nem szeretem:D
de még ez is megtalálható modernebb kiszerelésben, lásd: boban markovic, lajkó félix.