Elérhetõ az XP harmadik javítócsomagja

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akkor egyet értünk.
És megvan (lesz) a vista elõnye is igaz? ;)
Én egyébként nem vagyok abban olyan biztos hogy a vista úgy el fog terjedni mint az xp. Ma már az emberek nem annyira képzetlenek mint 98-ban voltak. Akiket én ismerek mind azt mondják hogy látván a vista mennyire gáz és hogy nem óhajtanak venni egy csúcsgépet 200-300 ezer forintért, nem váltanak vistára csak ha lejár az xp támogatottsági ideje. Ez pedig 2010 körül van azt hiszem de lehet hogy késõbb nem emlékszem rá jól.
De meg úgy egyáltalán nem tudom minek a vista... Én még mindig sajnálkozva néztem azokra a szerencsétlenekre akik felrakták 512 ramra a vistát a kicsit régebbi gépükre mert az milyen menõ...

Ja és mégegy kérdés: ha a vista olyan überf@sza meg gyors, akkor miért van az hogy minden játékra a következõ van irva:
memóriaigény: xp 1gb, vista 1.5gb
vagy xp 512 mb, vista 1gb...

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Átlagjúzerrõl volt szó, fura ez a kirohanás.
"A tudásomról meg annyit, hogy több évet húztam le infós cégnél, mint te drága barátom, a végzettségekrõl nem is beszélve. Ja, 1.5 évig voltam IT szakmai lapokban újságíró..."
Biztos hallottad már a takarítónõ sztoriját: "Ha végeztem a BME-n, megyek az ELTE-re."

<#mf1><#mf1>
Na ja ezt mondtam én is. Elõbb utóbb ráfogják kényszeríteni az emberekre a vistát vagy így vagy úgy... Pár év és már csak vista driveres hardverek lesznek, fõleg ha ekkora a nyomás, aztán csinálhat bárki bármit :)

Tinman
Egyrészt ne személyeskedj öreg, mert kissé már sok az ilyenfélékbõl errefelé.

Másrészt: IE explorer javítás? Kinek kell? Operát vagy Firefoxot használok, erõsen neked van nulla tudásod a témában, ha még mindig IE-t használsz.

Directx-et mindig manuálisan töltöm le, a dx létezése óta.
MSN meg mediaplayer... hát elég hozzáértõ lehetsz, ha te még ilyeneket használsz <#hehe>

A tudásomról meg annyit, hogy több évet húztam le infós cégnél, mint te drága barátom, a végzettségekrõl nem is beszélve. Ja, 1.5 évig voltam IT szakmai lapokban újságíró, szóval légy oly kedves visszavenni az arcodból. Kösz.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Na ugye. Amíg a kedvenc játékod nem kivánja kötelezõen a DX10-et, addig jó lesz XP DX9-cel is. Legfeljebb szerényebb lesz a látványvilága, de most még ez sem tûnik biztosnak.

De amint megjelenik az a játék, ami XP alatt beint, mert 64 bitesnek mondja magát, és kell neki a DX10, és különben is csak vista-kompatibilis, mindjárt lesz elõnye a vistának.
Errõl szól a dolog. Most még fölösleges(nek tûnõ) újítások, csicsítások 1-2 év múlva megszokottá, elvárttá válnak, és mikor megjelenik a vista utódja, azt fogják úgy szapulni, mint most a vistát. És akkor úgy tekintenek majd az XP-re, mint most a Win2000-re.
De addig... <#vigyor>
Hát õszintén engem is a Dx10 vonzott :P Fõképp a kiváncsiság. Mostanra meg ugye be lett állítva ami lehet, fel vannak telepítve a progik, otthoni hálózat stb...És lusta vagyok megint format, aztán Xp Sp2 vissza, aztán megmint mindent elõrõl :D
De már egy hete érlelõdik bennem. Mostmár nemkell sok és ráveszem magam.

Persze, tehát amiért az MS a megjelenés elõtt publikusan is kiad egy alapvetõen csak szakértõknek szóló RC-t, és a saját hülyeséged miatt még arról sincs fogalmad, hogy ezt mire kell használni - nos azért õk a köcsögök. Nyilván.:)

Gyerekek, a hozzászólások alapján óriási frusztráció lehet bennetek.:)

Nem tudom, miért gondoltad, hogy felmászna a magyarra az angol frissítõ?
Aztán meg, ha a vindózod 2/3-ad része angolul kezd pofázni hozzád,
a maradék meg magyar marad, akkor mewg azon háborodsz fel...

Magyar nyelvre mindíg is késõbb jelent meg.

elírtam utcsót tehát: Mikrofos ismét!
Nagyon jó ez az SP3!
AZ egy gond az hogy kifelejtette a cikkíró hogy ez csak angol XP re mászik fel magyarra nem!
Hogy a rohadás egye meg azta jó ........ ....... eget.......
Ekkora szart........... Mikrosof ismét:)
"Meg mondjuk a Call of 4-et amiket gyakrabban használok. Hány Gb memó kéne ehhez ? Hát persze h nem tud ennyit a memóban tartani. És akkor mivan? Ugyan az mint Xp-n, memó kiürít, Crysis beír azt csá. (persze mindenféle szakzsargon nélkül írtam mert így egyszerûbb)
De totál mind1, hogy írjuk le a dolgot, a gyakorlatban nem vettem észre semmilyen különbséget. Max annyit, hogy a Crysis jobban megy Xp alatt pár Fps-sel. Sõt a Photoshop CS2 is picit lassabban töltõdik Vista alatt mint XP-n.
Szal errõl ennyit.
Aztán aki tud mondani, érdemi tényleges elõnyt Xp-vel szemben az kérem ossza meg velem."
Miért használod 4 hónapja a vistát, ha nincs elõnye, és ennyire utálod????
Én sem hagyom el az XP-t, amíg nem muszáj.
De néhány elõnye azért van a vistának: a Call of 5;6, valamint a Crysis III, és a Photoshop CS4 már csak vistán megy!!!
<#vigyor>
Abból a 120-ból egy csomó folt-a-folton, tehát nem kell mind.
Kb 80-90 db van effektíve.
Igen, ha kéred.
Ha nem kéred, nem ;)
Firefoxhoz is kinyomtak, az is tudja. Linux meg senkit se érdekel, azért nem mozgat senkit hogy javitsa.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

nemtom nekem vista nem jött be, igaz szép meg minden, de ha belövöm az aero-t meg msn/torrent/firefox akkor már ram 40%-t megeszi, szép a rendszer az aero-val de döglassú és túl sokat gondolkozik. directX 10ért megnemtom miért van mindenki oda :)

xbox360+komputer

Szóval ennek semmi köze a kiéléshez. Ha elolvastad volna a commenteket, akkor láthatnád, hogy van egy fajta véleményem. És vannak páran akik kb eggyet is értenek.
És vannak akik ellenkezõleg vélekednek róla.
Én csak kiváncsi vagyok a konkrét érdemi indokokra, hogy miért állnak ki ennyire a saját véleményük mellett. De eddig semmi értelmesset nem kaptam...Szal ennyi.

Ezt egy kicsit kifejthetnéd bõvebben?
Nem errõl van szó. Csak sokan hypolják a Vistát, közben lövésük sincs róla. Látják a csillivillit azt kész. Megannyi helyen kérdeztem már meg, hogy ugyan ha annyira jó mondjanak érdemi különbségeket. És tudod egyetlen egy sem jött. Egy darab sem! És ez már vagy 3. vistás topic ahol megkérdezem.
És mégegyszer mondom, nem gyúnyból vagy hasonlók, hanem tényleg kiváncsi vagyok.
Az eddig kapot elenyészõ válasz nagyrészét leírtam egy lenti commentben.
Én meggyõzhetõ vagyok. Azért is próbáltam ki. Én nem tapasztaltam semmi elõnyt, ezért vagyok kiváncsi mások véleményére. És persze kicsit komolyabb dolgokra gondolok, mint az, hogy átnevezésnél a kiterjesztés nem jelölõdik ki.

@Su0my: persze, kell a kinézet. De ne az legyen a legfontosabb.
"a másik meg az, hogy a videokártyát jófajta linuxos-mac os-es módon is használja az oprendszer is ki: na most se sikerült lófaxt se megvalósítani"
igen, ez szerintem igaz több hardverre is. Pont ez lenne a fejlõdés egyik lényege, hogy minnél jobban használja ki a hardvert! Persze ehhez jó driver is kell, ami a hardveresek hibája is.
Meg a multi-taskingot hiányolom.
Még mindig azt látom, ha mondjuk tömörítek, és menyitok közben egy másik nagyobbacska progit, mondjuk photoshop vagy akármi, akkor nem az van, hogy szépen lelassul mindkettõ, és kicsit lassabban ugyan, de egy idõben menne a folyamat, hanem a tömörítés jóformán megáll, aztán elindul a PS, akkor egy kicsit a ps is megáll, akkor megy a tömörítás, aztán fordítva, és amikor betöltött a Ps, akkor folytatódik a tömörítés szép lassan viszatérve a normál sebeségre. Hát ez nem multitasking.
Szóval van még mit fejleszteni. De ettõl függetlenül 1-2 év és eltrejed a vista nem kell félni. Szépen vagy hardveressen, vagy szotfveressen vagy mindkét módon rákényszerítik a júzert hogy vistát használjon azt csá.

microsoft a király!!!! az sp3 után egybõl kinyomnak egy hotfixet. Rulez. Ezt a linux nem tudja. A Mac sem! Ez csak a windows usereknek jár! És még lesz hotfix. Ez nem sp3, ez csak sp3 rc N. rc N+M lesz majd a faja, ahhoz már tényleg csak 2 nagyon fontos security patchet kéne felrakni a titkárnõknek, az egyik az outlook hibáját javítja, a másik meg az automatikusan telepedõ keyloggert kapcsolja ki.

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

úgy látom te itt éled ki magad!
nagyon tudlak sajnálni

kicsit érdekesen töröm a nyelvet jaja, de hát 3 napja átlag 4 órával vagyok talpon 19-20 órákat, +ZH +ivászat, nézzétek el:)

húú azt az utsó zárójeles részt elbaxtam: nem az a baj ,hogy olyanjuk van, hanem, hogy ehhez ragaszkodnak, amikor lehetne másmilyet is használniuk.. áá ebbõl nem jövök ki jól, remélem lesz minimum 1 ember, aki megérti megyek aludni jó8.. :)

Blackmail the Universe

szerintem 2 jó kezdeményezés lett benne majdnem jól megcsinálva: egyik az új driver modell+az, hogy kell 1 digitális aláírás minden driverhez, különben nem települhet-> ugye evvel elvileg kiküszöbölhetõek lennének az olyan kaki driverek, amelyek késõbb fagyáshoz, ne adj Isten, összeomláshoz vezethetnek, a másik meg az, hogy a videokártyát jófajta linuxos-mac os-es módon is használja az oprendszer is ki: na most se sikerült lófaxt se megvalósítani, mert a felhasználói programok nem kapnak belõle, az meg, hogy ezt a szépnek nevezhetõ, de 1általán nem csúcsteljesítmény felületet a videokari is hajtja, hát lexarom, abból én nem sokat érzek..

személy szerint fontosnak tartom, hogy a korral fejlõdjön egy oprendszer kinézete is, lévén a kényelem/esztétikusság mindig is számított és számítani is fog (mindig jókat RÖHÖGÖK azokon, akiknek 1színû háttér/minél igénytelenebb oprendszerük van, hát ecsém saját lelki sivárságukról is tanúbizonyságot tesznek, nem csak igénytelenségükrõl és kockaságukról:) ), de azért 6 évig fejleszteni egy a kor követelményeitõl elmaradó vizuális felületet és azt kidobni 6 István Királyért, az kicsit beteg xD

Blackmail the Universe

Hja..csak megjegyzem, azóta se érkezett egy érdemi tényleges elõny Xp-vel szemben...tehát várunk tovább :) ( #36 + #25 -ös hozzászólás. )

De most nem ? Gondolj csak bele!
Ha valaki átmásolt volna kiadás elõtt egy X száz megás fáljt, akkor egybõl látta volna, hogy több idõ a hátralévõ idõ kiszámítása mint maga a másolás.
Szal még ennyit se csináltak ? Vagy biztos az õ gépükön ez nem jött ki...De a többezer béta teszterén se ? Vagy mindenki megakadt a csillivilli kinézet utáni ámulatban azt kész ? :)
Vicc az egész...

Egy szóval nem mondtam, hogy máshol nincs ez :)
Amúgy nemrég még azt lehetett olvasni hogy sp1-gyel méglasabb lesz, majd meglátjuk.
Amúgymeg elég szégyen, hogy egy ilyen másolási hibát alapból nemtudnak kiküszöbölni megannyi tesztelés meg több ezernyi béta teszter tesztelése után.
Pont ez a lényeg. 6 évig programozók (de inkább marketingesek) hada dolgozik az egyik legnagyobb szoftveripari cégnél egy oprendszeren, és a kiadás után updatek tömkelege kell ahhoz, hogy kijavítsa mindazt a sok hibát amit a 6év alatt elkövettek. Már vagy 2 teljesítményjavító update is jött a vistához, meg egy csomó másik persze...
Én csak azt mondom, hogy kicsit jobban szemelõtt tarthatták volna a szakmai szempontokat! És akkor talán milliónyi update nélkül is normális rendszer lett volna.
És tényleg inkább a hardvergyártók hibája, hogy nem készültek fel normálissan driverileg a vistára.
Bár errõl is lehetne vitázni, mert amikor az Xp kijött, nekem alapból felismerte a philipsh tocam xs webcamerát, pedig nem épp az volt a legnépszerûbb. De még a pci-os hangkártyámhoz se kellett egy deka driver, se semmi, azt is gond nélkül felismerte. Mind1, tényleg nem ez a gond.
Emlékszek rá, amikor olyan hírek jöttek, hogy az MS hackerekkel teszteltetei a vista védelmét :D Már akkoris barominagy hülyeségnek tûnt, aztán persze rá kellett jönni hogy az is.
Csinálnak valami szart, aztán updatekkel próbálják javítani, hogy aránylag elfogadható legyen. Az a gond, hogy már "mindenki" megszokta, hogy megvesznek valamit drága pénzért (én nem vettem meg) aztán meg epekedve várják az updateket, hogy kiküszöböljék a hibákat.
És nem hiszem el, hogy olyan nagy dolog lett volna nekik a kiadás elõtt venni egykét álltalános konfigú gépet, felrakni rá a vistát, aztán tesztelni egy kicsit! Vettek volna 10 különbözõ gépet, és mondjuk 10 ember 2 hónapi elgszórakozott volna vele! Biztos, hogy kijöttek volna a hibák! Nem mind1, messze nem mind, de egy csomó hibára rájöttek volna még kiadás elõtt.
De ezek még erre se voltak képesek!
Ezek szerint egy fájlt nem másoltak :D Mert egybõl kijött volna a lentebb említett hiba! Vagy lehet hogy tudták nagyon jól, de már sokba meg sok idõbe került volna kijavítani aztán szartak rá majd az update kijavítja azt csá!

Akkor milyen update-rõl beszélsz? Tán azt gondolod, hogy egy ilyen extrém komplexitású rendszert hiba nélkül meg lehet írni?

Amiket lentebb írtál hibákat már most is javítja az Sp1, igaz még béta, de állítólag jól használható. Pl. a másolásnál nincs hátralévõ idõ számítás stb.

Más pl. az Apple nem adott ki máris update-et a legújabb Leopard-hoz?

Miért kúrtátok el a Macet

Törölt felhasználó
agyameldobom. ezen ennyit szenvedni, hogy minek vista?
hát me csak, mert ez az új támogatott win és kész. van egy 8 éves és egy 21 éves autóm. a 21 évessel is lenyomom az autósok többségét. akkor minek a fiatalabb?

én egybõl megvettem a vistát, amikor megjelent. teljesen ok a 32 és 64 bites is. dolgozom vele igencsak intenzíven. nekem nagyon bejön. ja xp és debiant is használok :-) mindennek meg van a helye.
nem nem nem :) Most nem a driverekrõl beszélek. Félreértetted sorry. Az tényleg a hardvergyartók hibája. De az updatek nemcsak a driverekrõl szólnak...

"És Update nélkül ne csodálkozz ha szar ? Akkor mi fenét csináltak 6 év alatt?"

Az update nem csak a Vista-hoz ad frissítéseket, hanem a driverek-hez is, amiket nem a Microsoft ír, a Microsoft csak beteszi a frissítések közé.
Mi köze van ahhoz a MS-nak és a 6 évnek ahhoz, hogy valaki még több, mint 1 évvel a Vista megjelenése után se tudott kompatibilis drivert írni vagy esetleg új hardver jött ki azóta és a Vista telepítõ még nem ismeri fel rendesen?

Ott valami nagyon el lehet qurva. Mint mar tobbszor leirtam, nekem a 4 eves gepemen(Athlon fx 2500+, 1.5Gb ram) ugyanolyan jol futott a vista mint az xp. 1 perc korul bootolt mindketto.
áh sz.tem fölösleges várni:) Én már felsoroltam párat amiket nekem írtak más fórumokon. Értelmes válasz még egy se jött! Egyetlen egy se!
Én amire használom a gépet az :

msn, net, zene/video/DvD, játék, photoshop, corelDraw, office programok, néha videoszerkesztés tehát premiere pro... szal én is várom az infot, mennyivel jobb nekem most Vistán, mint Xp-n mert én sajnos nem vettem észre semmit =/

Amúgymeg ez az Update dolog ami szintén idegesít. Jó, én megértem, hogy nagyon nehéz lenne minden gépconfighoz megfelelõ oprendszert írni, és hogy a sok millió júzer után derülnek csak ki a tényleges hibák, szal kell az update.
De ennyire Update-ra építeni mindent :S azért ez is a színvonalat mutatja.
Itthon ki van kapcsolva az update, 7végén rákerestetem aztán letöltöm. De a cégnél rendszergazda-only, és full autora van állítva. Így amikor a kedves ügyfél 300megás plakátját töltöm be a PS-be, és közben felugrik az Update telepítõ, aztán persze kiakad minden, elég idegesítõ tud lenni.
De persze ez nem gond, normális rendszergazdával megoldható a probléma.
De akkoris volt majd 6 évük a vistára. És ennyire futotta? Hogy megveszed! És Update nélkül ne csodálkozz ha szar ? Akkor mi fenét csináltak 6 év alatt? Minek volt béta meg mittomén milyen verziók. Meg az a nemtomhányezer ember akinek kiadták tesztelni stb... Röhej az egész ms úgy ahogy van. Látszik, hogy a pénzre mentek és nem a minõségre.

Ez a lassan bootolás driver miatt van 99%-ban. Én is találkoztam ilyennel és a legújabb driver telepítése mindig megoldotta. Vagy az update adott hozzá vagy a gyártó honlapjáról lett letöltve.

Az, hogy gyárilag lett elõre telepítve nem jelent semmit...

http://www.winportal.net

Egyáltalán minek vettél Vistás Laptopot? Csak a vistam iatt vagy 60 ezerrel drágább. Ugyan az a laptop Vistával. Sokkal többe fáj, mint linuxal mondjuk. Aztán hogy ksõbb mit teszel rá az mindegy, csak éppen nem fizetsz ki egy oylan oprendszert ami szar.

A válasz: A Vistában semmi nem jobb mint az XP-ben. Sõt.
Elméletben a 64 bites vistán kéne mennie a 32 bits cuccoknak is. Csak hogy nekem 10 bõl egy progi ment föl az is hibásan. Köztük a Kaspersky Antivírus, amit a Vista egyébként javasol ha nincs fent vírusírtó.
És az sem ment.

Különben a directX 10 meg én úgy hallottam hogy 64 bits XPre ki fog jönni. Csakhát a 64 bites XP meg nincs magyarban. Ráadásul ugyan olyan szar mint a vista...
"Nem frissített semmit, mert nem engedtem neki."

Akkor nem meglepõ, hogy egy esetleg régebbi, hibás driver miatt lassan bootol...

Nem frissített semmit, mert nem engedtem neki. Amúgy meg alapban cd-t sem kaptam. Elsõ indításnál lõtte be magát, és kész. Írtam is ki magamnak mentést...

Lényeg, hogy nagyon lassú volt.

Dj Light

volt. Egyébként az egyik ilyen laptop speciel gyárilag elõre telepitett vistával érkezett szóval... És az update sem javitott semmit a sebességén.

De továbbra sem tudok egy érvet sem hogy miért váltsak vistára?
Jelenleg azt tervezem hogyha lejár az xp támogatottsága akkor váltok ubuntura. Alig 1-2 program van már csak amire még keresnem kell linuxon is alternativát

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

A Vista sem isten, szóval az elöttem szóló véleményét érdemes megfontolni. A Vsita felismer mindent (MOndjuk szerintem csak nem kérdõjellel jelöli a nem egészen ismertet, magyarán csak azt ismeri fel hogy mi a hardver és van egy alap driver) De nem árt ám felrakni a rendes drivereket a cuccokhoz.
Akinek egy core2duo gépen 5 percig bootol a Vista az 99%, hogy valamilyen driver probléma.
Esetleg WindowsUpdate volt futtatva a telepítés után?

http://www.winportal.net

Nem akarok senkit elkeseríteni.

2 hete vettem új laptopot, vista home basic jár hozzá.

Csak az a baj a dologban, hogy tényleg majdnem 5 perc amíg elindul a Vista. Ellenben próbaképp felhúztam egy xp-t, villámgyorsan felépült a rendszer. Ennek ellenére ubuntu lesz a gépen :]

Dj Light

Az én gépemen pedig nagyjából hasonló idõ alatt töltödik be az XP mint a Vista, semmi eltérés nincs. Mindkettõ valamivel több, mint 1 perc. A leállás ugyanennyi. Érdekes, hogy egy ilyen gépen 5 perc alatt bootol.

Az én gépemrõl néhány adat:

Link

A régi gépekre nem is érdemes Vista-t venni az tuti, viszont ha új gépeket vesznek akkor már megfontolandó a Vista. Már csak azért is mert ha minden igaz akkor nesokára az OEM XP forgalmazása megszûnik.

Az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája.

ELég sok ilyet láttam ahol ha nem is 5 perc de egy xp boot idejének a többszöröséig tart a boot.
Az idióta vinyokerregtetésérõl már nem is beszélve (igen tudom miért csinálja), és és tényleg óriási eredmény hogy végre sikerült elérniük hogy egy új gépen olyan gyorsan fut, mint egy 5 évesen az xp...
Légyszives mondj már nekem pár elõnyt hogy miért is vegyek vistát?
Én elárulom mire használom a gépem:
-net+msn+skpye
-office
-warcraft 3
-rdesktop
-cd/dvd irás
-filmnézés/zenehallgatás

megint sokat írtam :( elnézést =/

"Nem lesz XP-ben DX10 SOHA! Már ezerszer leírták, hogy az XP felépítése eleve kizárja a DX10-et.... Nem a MS üzeltpolitikája miatt maradt ki..."

Az a gond, hogy eza kettõ egy és ugyanaz :)
Mindegyik csak egy program! Ami hardvereket vezérel! Mindent át lehet írni csak akarni kell. Ez nem olyan dolog mint amikor egy 8as csavart akarsz betekerni egy 4es furatba!
Szépen az sp3-mal együtt kiadhatták volna a Dx10-et, max több idõbe és munkába telt volna átírni az Xp azon részeit ami ezt nem teszi lehetõvé.
EZ egy kurvanagy üzletpolitika csak adtak neki egy tök jó "szakmai" indokot.
Most hogy 1 éve megjelentek a Dx10-es VGA-k, a gémerek is rá lesznek kényszerítve a Vista használatára! Ennyi.

Amúgy meg vagy 4 hónapja már én is Vistát használok, igaz nemsok konkrét (nagy) gondom van vele, de akkoris egy szar, miért ? Mert semmi újat / többet nem nyújt mint az Xp. Csak nagyobb hardver kell neki. Ennyi.
Már nemtom hányadik Vistás topicban teszem fel kérdést, hogy mondjanak végre konkrét érdemi elõnyöket Xp-vel szemben! És még sehol se adtak értelmes választ!
Ilyeneket mondtak, hogy readyboost, és milyen gyorsan tölt be a vista. LoL. Az én configomon az Xp, és a vista durván ugyanannyi idõ alatt tölt be. Minimális a különbség.
Aztán mondták a szép megjelenítést, meg az igényességet. Csak az a gond, hogy ezeket már 2-3 éve el lehetett érni Xp-n is , igaz külsõ program segítségével. Másrészt akinek ez a legnagyobb elõny egy oprendszerben az szánalom, de megolddható Xp alatt is, sõt, ilyen téren a Linuxos Beryl mindent aláz.
Még olyan is volt, hogy jobban kezelhetõek a fájlok.
Ehhez csak annyit, hogy egy film másolásakkor több idõt vesz igénybe a hátralévõ idõ számítása mint az egész másolás.
A legpoénosabb az volt amikor valaki azt írta nagy elõny+különbségnek, hogy file Átnevezésekkor a kiterjesztése nem jelölõdik ki! LoL, hát igen, ez tényleg jó dolog...
Aztán jönnek a Prefetch-esek. Hogy a vista a gyakran használlt programokat elõtölti magának a memóriába, így azok sokkal gyorsabban indulnak, és persze ezért van állandóan fullon a memóm.
Hát igen, ez tök szép és jó, amíg az ember winampot, Firefoxot, meg wördöt használ.
De mondjuk a többszáz MB ramot használó progiknál ez semmit se ér! Kiváncsi lennék, hogy az alapfolyamatokkal együtt, a 930Mb-ot foglaló Crysist hogy tölti elõ? Meg mondjuk a Call of 4-et amiket gyakrabban használok. Hány Gb memó kéne ehhez ? Hát persze h nem tud ennyit a memóban tartani. És akkor mivan? Ugyan az mint Xp-n, memó kiürít, Crysis beír azt csá. (persze mindenféle szakzsargon nélkül írtam mert így egyszerûbb)
De totál mind1, hogy írjuk le a dolgot, a gyakorlatban nem vettem észre semmilyen különbséget. Max annyit, hogy a Crysis jobban megy Xp alatt pár Fps-sel. Sõt a Photoshop CS2 is picit lassabban töltõdik Vista alatt mint XP-n.
Szal errõl ennyit.
Aztán aki tud mondani, érdemi tényleges elõnyt Xp-vel szemben az kérem ossza meg velem. Nem gúnyból, komolyan érdekelne. Én elfogadnám a vistát is, csak egyszerûen a hardvertöbblet ellenére nem nyújt többet.
Egy vállalatnak meg szinétn nem éri meg válltani, mert irodai munkához grafikai tervezési feladatokhoz bõven elég az Xp-is. Minek vegyenek új oprendszert drága pénzért? Fõleg, hogy a legtöbb helyen még hardverfejlesztés is kellene!

A Vistát nem ok nélkül fikázzák...
Mondjuk nekem is volt a laptopomon. De azért az XP nekem jobban bevált.

A Vista meg nem 5 perc alatt bootolt be. Az szerintem attól is függ milyen volt az a gép amire fel lett téve.
DjDano
Ez a munkád? Akkor tudnod kére rá a választ... Biztos vagyok benne, nem sok ember van akinek 5 perc alatt bootol be a Vista, bár szerintem erõsen túlzol...

Mighty
A cégek okosabbik fele felinstallálja egyszer, csinál belõle image-et és azokat tolja a többi gépre. Persze, ha az adott cég nem olyan hülye, hogy minden embernél más konfiguráció van :)

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

DjDano
Nem lesz XP-ben DX10 SOHA! Már ezerszer leírták, hogy az XP felépítése eleve kizárja a DX10-et.... Nem a MS üzeltpolitikája miatt maradt ki...

Feltettem egy laptopra xp-t (core2duo, 2 giga ram). Kb 20 másodperc alatt bootol be és áll le.
Aztán feltettem rá vistát. Kb 5 perc alatt bootol be és 5 perc alatt áll le.
Pedig elég jártas vagyok ezen a téren mivel ez a munkám. Szerinted milyen hozzáértés kéne hogy ne legyen olyan tetü lassú mint egy lajhár?

Vagy hogy a buisness változatok kivételével kisporolták a terminal szervert a vistából? Igy aztán nem tudok az otthoni gépemre a munkahelyemrõl belépve. Bezony még a home préiumban sincs benne van helyette sakk... mert gondolom 2007-ben az internet korában az hogy távolról is el szeretném érni a gépem extra luxus és csak a biznisz kategóriába fér bele...
Soroljam még milyen negativ dolgai vannak a vistának? De számomra már ez a kettõ (lassú+nincs távelérés) is megoldotta azt a gondom hogy áttérjek vistára. nem fogok. NIncs 60 ezrem hogy megvegyem az ultimatet mert abból nem sporolták ki a terminál szervert...
Szóva lkicsit vegyél vissza a nagy arcból (nem csak ezen a fórumon)

Teljes mértékben egyetértek mrzool-lal.

Sajnos nagy divat lett a Vistát is szidni...több gépen nyomom március óta, nincs velük gond. Talán némi hozzáértés kellene...