63
-
bakagaijin #63 Öö, az ÁNTSZ a tisztiorvosi, mi lehetett a másik amit kérdezni akartam? :) Öööö. Lehet fel kéne hívnom őket, hogy leépülök-e. Sry -
bakagaijin #62 OFF kérdés: nem értem, mi köze ennek a CDC-hez? Kb. mintha az ÁNTSZ-t vagy a tisztiorvosi szolgálatot kérdeznék hogy biiiiiztonságos-e a wiw használata gyermekek számára. -
Kagemusha #61 eleg gyenge idegzete volt az emlitett lanynak, nekunk ennel tobbet kellett elviselnunk gyerekkorunkban, megis itt vagyunk, nem lettunk drogosok, nem lettunk ongyilkosok... -
#60 Nem csak iskolakban, hanem nagyban is ez megy. De hat nem kell it semmin meglepodni, a televizio musorok 80%-ban fegyverek, drog, zulles, nepbutitas megy. Nehany evtized mulva a kozepkor ala fog butulni a nyugati vilag. -
Devotus #59 Az a baj, hogy a baszogatások általában nem csak szóbeliek, mert azokat meglehet tanulni kezelni. De amikor az unalmasabb órákon azzal szórakoznak a "menő" csávók, hogy rágót ragasztgatnak meg hajigálnak a másikhoz, meg ragasztószalaggal tekerik körbe a cuccát? Ez csak 2 példa a sokból, pedig a gyerek nem akar mást csak odafigyelni az órára...Ha a tanárhoz fordul az ciki, az osztálynak jó szórakozást jelent röhögni rajta...
Nem tudom mi lenne a megoldás erre, de biztos hogy nem azt hibáztatnám, aki a stress és tehetetlenség miatt a halálba menekült. Sajnos a többi menő csávóból pedig egyre több van. -
haxoror #58 Szóljatok ti a szüleinek, ilyen egyszerű. -
Lokids #57 redfish: Sajnos ehhez hozzá tartozik, hogy nem bírjuk nézuni emberi társunk szenvedését, de erre mit tesz a többség? Elfordítja a fejét, így nem kell látnia. Mert az a könnyebb. -
KLT #56 "Ha ad a cikiző gyereknek egy anyai fülest..."
Már ki is rúgták. Mármint a tanárt, persze. A mostani fiatalság fenemód tudatában van a jogainak, sajnos emellett a kötelességeiről hajlamos megfeledkezni.
"...akkor jön a szülő, és a gyerekek szeme láttára agyonveri a tanárt."
Délsvéd purdé esetén sajnos ez utóbbi következménnyel "legyintés" nélkül is számolhat.
-
KLT #55 "Ott azért van folyamatos terror, hogy a pszihésen gyengéket kiszórják. (Katonaság)"
Frászkarika cintányérral. Miért volna jó ÍGY kiszórni a pszichésen gyengéket?Ha ez volna a szempont, akkor már a sorozáson pszihológusok csapata serénykedne -amikor engem soroztak, még biztos nem volt ilyen.
Jól gondolom, hogy nem voltál katona?
Azért van szopatás, meg meg megalázás, mert az őrmester, egy primitív állat, és örömét leli benne.Az öreg katona, aki meg nem sokkal magasabban művelt, továbbadja amit ő kapott, az aktuálisan gyengébbnek.
-
Visor #54 Ebben az esetben nem a tanárnak kell szólni, hogy a cigány veri állandóan a gyereket! Itt már rendőrségi feljelentést kell tenni! Ha szól a tanárnak csak ő húzná a rövidebbet. -
Visor #53 Igazad van a tanár sem tehet semmit. Lassan már a rendőrség fog intézkedni, azért mert ütik-verik a szerencsétlen gyereket a suliban. -
#52 "... Meg egy nagy darab cigány.Minden nap szabályosan megveri,és nem tesz semmit nem szól a tanároknak sem a szüleinek .Eccer megemlítettük neki hogy szólunk a tanárnak mert ez nem mehet így tovább de nemengedett. ENNYI most mit csináljunk?..."
Az egész osztály végignézi naponta, ahogy ez a kölök veri a másikat?!...
TÉNYLEG nem tudtok semmit sem tenni?!
Próbáljátok meg, hogy ilyenkor 10-15 srác odaáll a fiú mellé, vajon akkor MINDENKIT meg tudna verni ez a bunkó?!
Nem is kellene semmi mást csinálni, CSAK ENNYIT!
Ki is lehetne közösíteni ezt a szemét verekedőt, talán akkor elgondolkozna egy csöppet!
De naponta végignézni és utána megvonni a vállatokat : "Mit tehetnék?" szöveggel???
Bocs, de ezt a lelkiismeretem nem tudná elviselni!
-
Visor #51 Szerintem azaz antiszociális, aki a cikizést kezdeményezi és lázítja a társaságot egy adott személy ellen. Tapasztalatból tudom, hogy az ilyen embereknek valami nincs rendben. Az életben sincsen túl sok szerencséjük és így megpróbálják kompenzálni ezt a hiányosságot, úgy hogy szekálnak valakit az osztályban. -
Visor #50 Legalább most kezdik belátni, hogy nem az Internet és a számítógépes játékok miatt vannak a lövöldözések az iskolákban, hanem a számtalan iskolai megalázás(ok)/zaklatás(ok) (bullying) váltja/ák ki sokszor a tragédiá(ka)t. Csak sajnos a média mindig az Internetre és a számítógépes játékokra fogja, de arról nem beszélnek, hogy mi volt a kiváltó oka. tanárok sem tudnak mit csinálni, hogy a bajt megelőzzék, mivel sokszor az áldozatban keresik a hunyót a tanárok. Ha az osztályfőnök kiveri az osztályban a balhét akkor annak nincs hatása sajnos, tovább folytatódik a szekálás és a szerencsétlen gyerek húzza a rövidebbet, azzal hogy megverik suli után. A balhét ki lehet verni fegyelmivel is, de az nagyon sanszos, mert vagy kirugják a "nagyokat" vagy fegyelmi beírással megússzák, ami abban az esetben megint az áldozat issza meg a levét, aztán ilyenekből lesz a tragédia. A legjobb megoldás az lenne ha bűntetnék az iskolai zaklatást. -
Lokids #49 trabant? Hol élsz te? Merci van meg BMW. Csak tudnám miből. :P -
Csaba42 #48 Az a baj, hogy a cigányok mindig többen vannak. Ha ott nincs, hát jönnek 20-an egy trabanttal valahonnan kukutyinból (vagy a közeli lepratelepről). -
Csaba42 #47 De tudod az is baj, hogy a tanár nem tehet semmit! Ha ad a cikiző gyereknek egy anyai fülest (na, nem véresre veri, csak egyet legyint), akkor jön a szülő, és a gyerekek szeme láttára agyonveri a tanárt. A szülők sem mindig jobbak a gyerekeknél, sőt, néhányan rosszabbak is. -
Lokids #46 A 19. hozzászólásra válaszoltam. (valamiért a firefox nem adja hozzá) -
Lokids #45 Ha nagydarab cigány, és segíteni akartok a gyereknek, akkor össze kell szedni pár magyar embert. Mivel a cigány rasszista módon fehér embert vert, így vica versa mentek cigót verni. Hacsak a kissebbség arrafelé nincs többségben, akkor abba fogja hagyni.
(P.S.:Ennek a hsz-nek nem célja az erőszakos cselekedetre való felbújtás, csak a legegyszerűbb alternatíva.) -
xizor #44 Ott azért van folyamatos terror, hogy a pszihésen gyengéket kiszórják. (Katonaság) A gyerekeknél meg sok ember baszogatnak, sokat zavar stb. de nemlesznek öngyilkosok épp ezért. -
#43 Mi a zaklatás azon, ha azt írom, hogy XY nélkül jobb lenne a világ? LOL. -
htmm #42 Én inkább a cikizettek között voltam. Ha kiakadtam, akkor szüleim megvígasztaltak, kész. Később meg nem foglalkoztam vele, inkább röhögtem rajtuk, hogy mennyit idegeskednek azon, hogy nem fog rajtam a hülyseégük.
A gyerekek rosszindulatúak egymással, szerintem ez mindíg is így volt. Ha van normális családi háttér, akkor meg lehet ezt is -mint minden mást- oldani.
Ha meg cikizni akar valaki, tegye már neten keresztül! Erre való a /ignore. Ha nagyon szerencsétlen, kap egy botot aztán hadd vitatkozzon vel... -
Ronny #41 biztos vagyok benne, hogy a hozzászólók többsége a cikizők és a néma és - nem annyira néma - tettestársaik közül kerűlnek ki.
próbáljátok már beleképzelni magatokat a kissrácnak helyébe aki az összes társa folyamatosan megaláz. Simán elhiheti magáról, hogy ő emiatt teljesen értéktelen, mert ugye más visszajelzést nem kap(főleg ha otthon is problémák vannak). Az a legnagyobb baj, hogy a tanárok ehhez szinte mindíg asszisztálnak. Hányszor láttam én olyat, hogy a gyereket a tanár szeme láttára idegesítik, szekálják, akár fél órán keresztűl és a végén még ő kap fenyítést, mert kínjában valami hülyeséget csinált.
Ezek aztán szép lassan összegyűlnek az emberben és eltorzítják a világképét. Tényleg le lehet lökni őket a Tajgetoszról, de akkor azt is tegyük hozzá, hogy mi tettük őket nyomorékká. -
#40 Egyetértek, maximálisan. Engem is baszogattak 9.-ben a nagy diszkós csajok, hogy korpás a hajam meg ilyenek. Amikor aztán látták hogy totál nem hatott, valahogy abba hagyták. Érdekes nem? Ilyennek mindig csak akkor van következménye ha vevő a másik fél is. Teljesen együtt tudok érezni azokkal akiket basztatnak. És az a legidegestőbb ebbe a rohadt világba hogy totál elborultak az értékrendek. Milyen jogon piszkálja cikizi egyik a másikat ? ? ? Ő miben különb? Ő is ember, elég egy rossz mozdulat és pl Ő is kerülhet tolószékbe legyen akármilyen menő. Néha azt hiszem hogy ezeknek a nagy szájúaknak kissebségi komplexusaik vannak azért próbálják a machoságukkal elrejteni hogy valójában szinte alig érnek valamit. Elég bosszantó, hogy ha valaki követi a saját elveit akkor már kilógna a sorból stb stb
Szerintem midnenki érti mire gondolok. Lehet hogy ezek nem a cikkhez tartozó tartalmat hordoznak, viszont előzményei a cikkban írtaknak :) -
#39 Én a hozzád hasonlókat lökném le a taigetoszról!
Már egyszer leírtam, hogy az ámokfutó amcsi kölyök vérengzéséért azok is felelősek akik állandóan cikizték! Minden tettnek van előzménye... -
#38 Lehet ostoba amerikázni, de itthon is ugyan ez van! -
#37 Mindenkiben lehet találni valamit, amibe bele lehet kötni (a haja, a szemüvege, a cipője, a tolltartója)...
A baj ott van, hogy egyre több az olyan ember (és gyerek) köztünk, akik abban lelik a legnagyobb örömüket, hogy lealázzák a társukat!
Azt tapasztalom, hogy a tanárok közt is alig van kivétel...
A gyerekek kicsi koruktól ezt hallgatják otthon (a szülők szidják, cikizik a szomszédokat, rokonokat, tanárokat, bolti eladókat, még a saját szüleiket is) miért is viselkedne másképp a gyerekük?!
Döbbenetes, de az emberek 98%-a képtelen JÓT mondani másokról (pedig mindenkinek van valami jó tulajdonsága is) a ROSSZAT viszont kapásból, gondolkodás nélkül lökik.
Azt tapasztalom, hogy a tanárok sem tudnak DÍCSÉRNI, ha valakire jót szeretnének mondani, azt "negatív dícséretként" mondják ki (pl.: "Na, látod, tudsz te bukfencezni, nem úgy mint múltkor, mikor úgy nyeklettél-nyaklottál.")
A negatív dícséret többet árt, mint használ, viszont a pozitív dícséret (pl.: "Ügyes vagy! Nagyon jól tudsz bukfencezni!") növelné a gyerekek önbizalmát!
A gyerekeim már 10-11 éve járnak közösségbe (óvoda, iskola) és látom, mennyire rombolja az önbizalmukat, egyéniségüket a sok cikizős kis féreg és a hasonlóan viselkedő tanárok. Én arra neveltem őket, hogy mindenkiben keressék a JÓT, viszont mindenkiben van hiba, mi sem vagyunk tökéletesek, ezt nem várhatjuk el a többiektől sem... (Nem is tudnak senkit sem cikizni.)
Sajnos, ugyanez megy a munkahelyeken is (mobbing a neve), akár öngyilkosságba is lehet kergetni valakit az állandó piszkálással, cikizéssel!
Azt gondolom, hogy azokkal szemben kellene fellépni, akik piszkálják, leszólják, cikizik az embertársaikat, nem pedig az alanyokban keresni a hibát, vajon mivel váltották ki a cikizést?
Vagy ezután nem a betörőt fogjuk üldözni, hanem azt vizsgáljuk : vajon mit csinált rosszul a lakástulajdonos, hogy betörtek hozzá???
-
szombi #36 Egy kellően szocializált egyén elvárható válaszreakciót ad szinte minden ilyen behatásra, sőt!
Gyakran a saját előnyére fordítja a többiek ellenében. Nézz csak meg egy diszkós haveri beszélgetést, megtudod...
Nem bántani akarom őket, de hidd csak el, hogy az antiszociális emberkéket fogják baszogatni a legtöbbet.
Én azt vettem észre, hogy az ilyen emberkék mégha akaratlanul is,
de viselkedésükkel, reakciójukkal folyton kikényszerítik az állandó cikizést.
Most nem a sarokban némán ülőkről beszélek, mert ők is lehetnek ,,normálisak''.
A zárkózottság pedig nem jelent egyet az antiszociális viselkedéssel.
Aki antiszoci, az épphogy nem zárkózott, folyton próbál nyitni a társadalom felé,
de minden próbálkozásával csak többet veszít, mint nyer. És ha behúzódik a sarokba,
akkor onnan kirángatják(mert nincs értelmes indoka rá mért teszi), majd újra jön a leégés...
Szerintem nem tehet róla, ez egy fogyatékosság, amit ugyanúgy nem kéne kicikizni, mint a tolószékeseket! -
Dany007 #35 Hát ez 100%-ossan így van! Agreed!! -
Dany007 #34 Persze ez egyértelmű. A sár, a vízben fulldoklás...kicsit durva, de tényleg szükséges!
De a megalázás meg szopatás hogy jön ide? Ha beszol valamit az ellenség akkor ne rohanjon anyucihoz a katona? Egyik ellenséges katona se fogja a szemedbe vágni, hogy de böszme vagy mert fogszabályzód van...Na mind1, végülis értem, hogy kanyarítottad ide a dolgot, de a megaláztatás nem fogja erősíteni egy katona állóképességét a harctéren.
@homeless:
Itt épp arról van szó, hogy olyan emberekkel történik meg ez, akik mondjuk nem tehetnek róla, hogy olyanok. Sokszor egyszerűen csak találnak valamit. Nem kell ehhez érdemi indok. Mindenkiben lehet találni valami amit ki lehet cikizni :)
Az okés, hogy valaki kimegy a táblához és mondjuk pofáraesik mindenki kiröhögi, vagy mondjuk pistike kis szemüveges tudor féle, és mondjuk elszólja magát, hogy ő imádja J. S. Bach xy művét mert annyira megindító számára. Okés, persze, hogy kiröhögi az osztály, mert nagyon nem illik bele a manapság megszokott tizenéves körbe, de ezért éveken át basztatni meg szopatni egyszerűen geciség, és nagy gyökérre valla aki ilyenben találja meg a napi poénját. -
feamatar #33 mért lenne igaza a baztatóknak? pl én egyházi iskolába jártam és már ezért baztattak, persze a legbunkóbbak a buszon befele menet, vagy azért basztattak mert fiú létemre hosszú hajam volt(meg lesz yeah). Persze az ilyen farok bunkók engem nem érdekelnek. De mást is kifognak más miatt. EGy molettebb csaj ,vagy egy beszédhiba már elég lehet ahhoz hogy 14 év alatt baszogassanak. Vagy van aki kicsit khmm... télleg lassúbb felfogású, attól még mért kell basztatni? És az jobb ha elmenekül? Mindig nem menekülhet. Főleg a kevésbé intelligense szokta basztatni a másikat, és itt van a gond. Hogy a legnagyobb tahók fitogtatják erejüket, mert 2x annyi zselé van a hajukon meg 2x annyi izom a karjukon.
Én ezeket a gyökereket semmivel sem tartom különbnek mint aki szellemileg tényleg kicsit visszább van.
-
feamatar #32 az hogy kicsit meg kell törni a katonát, mert a harctéren nem lesznek kedvesek vele, vagy meg teszi azt amit mondanak vagy halott. Vagy embert öl, vagy halott.
Volt olyan pl hogy mikor vízalatti átkeléshez képezték a harckocsizókat, akkor erőszakkal tartották vissza őket ha kiakart ugrani a medencéből, sőt, visszalökték és hagyták kicsit fuldokolni. Szükséges volt, mert különben amikor már elárasztásos gyakorlaton volt aki bepánikolt amikor nem tudott kimászni elsőra a kocsiból és ott biza nem tudták volna egyből kimenteni.
Ugyan így amikor sárban kúsztatják őket: éleshelyzetbe nincs olyan hogy habozik belevetni magát a sárba, vagy hogy baszogatják őket mert egy kis piszok maradt a bakkancson vagy nincs 90fokban a pokróc. Ha nem tartod megfelelően karban a felszerelést akkor azzal a te túlélési esélyeid csökkented.
-
homeless #31 "Légy szimplán "normális". "
Maximálisan egyetértek. Én is így jártam végig az általános+középiskolát. Sőt nekem voltak olyan dolgaim ami miatt basztathattak volna(főleg piálások miatt), de nem tették vagy ha igen akkor normálisan reagáltam rá. Akit sokáig basztatnak az menjen át másik suliba, ha ott is basztatják akkor vele van valami probléma. Ezek szerintem nem azért ölik meg magukat vagy a társaikat, mert őket gyűlölik, hanem azért mert magukat gyűlölik és tudják, hogy a basztatóiknak igaza van. Ha olyannal cikiznének valakit ami nem igaz az nem okozna semmiféle lelki traumát. Nem vagyok pszichológus ez csak egy magánvélemény. -
sanner011 #30 Gáz. Lássuk be. Sokan vagyunk, sokféle véleménnyel, sokféle dologról. Szerintem a ciki, a nem ciki, vagy éppen menő közötti különbség az oka. Ha nem vagy menő, nem adod magad annak, ciki vagy. Aki ciki, azt szívatják. Akit szivatnak, az lehet hogy bekattan. Ennyi. Lehet hogy előbb utóbb enélkül is bekattanna. Szíve joga, nem? Én soha nem voltam suliban "jó gyerek", de nem is voltam "menő". Egy voltam a sokból, de valahogy soha senki nem jött oda **szogatni. Pedig nem vagyok nagy darab, meg nem igazgató a faterom, meg semmi ilyesmi. Ha a legbunkóbb emberekkel is normális vagy, szerintem nem érdekli őket hogy téged szívassanak meg. Ha meg igen, akkor mi van? Ha pedig egy fél osztály rajtad röhög valamiért, ott lehet hogy az osztállyal van baj, de lehet hogy tényleg veled. Jártam pár durva osztályba, de az osztály fele nem volt a legalja... Persze mindig van pár ember, de őket nem kell figyelembe venni... Én így látom. Megoldás a problémára? Légy szimplán "normális". Nekem bejött, tégy egy próbát. -
#29 Egyszer-kétszer álljatok össze a haverokkal, és jól agyaljátok meg a csókát. Ha ez neki mindennapos (az egyik oldalról), akkor semmi kifogása nem lehet az ellen, ha éppen a fasz rossz oldalán áll... -
Dany007 #28 Hm én teljessne egyet értek "Mythic"-kel.
Nagyjából tényleg azt összegezte ami ma folyik. Hugom révén azért még van betekintéseb abba a korosztályba is. És mocskosul meg voltam döbbenve, amikor mesélte hogy 4. ismétlem állt. isk 4. osztályban, kiránduláson a fiúk vodkáztak meg cigiztek! És hogy az milyen menő...11évessen hót bebaszva bagóztak meg hánytak oszt. kiránduláson...LoL, ha nem a saját hugom meséli el se hiszem...és persze ez a menő...
@xizor: tudod ezek a gyerekek nem alapól lesznek pszihéssen sérültek, hanem az hónapokon vagy éveken át tartó baszogatástól!
Ez nem arról szól, hogy egyszer elküldik az anyjába, mert rosszul dolgozott.
Itt a folyamatos basztatás cikizés megaláztatásról van szó! Amikor mondjuk egy fél osztály röhög az illetőn, vagy ahogy itt mesélték, más osztályból is átmentek megnézni hogy szerencsétlen mit szerencsétlenkedik! Itt hiába szólsz vissza bármit is ha egy fél osztály ellened van. És hidd el, hogy egy idő után a legkeményebb ember is megtörik ezalatt!
Én egy idő után megtanultam visszaszólni...Egyszer úgy elküldtem az egyik srácot hogy köpni nyelni nem tudott. Olyat mondtam rá amire egyszerűen nem lehetett védekezni. És láttam rajta hogy rendessen összeszégyellte magát. Pedig ez csak egyetlen beszólás volt. Kiváncsi vok mi lett volna vele ha ezt egy fél osztály éveken át csinálja vele.
@ feamatar : ezt abszolút nem tudom megérten. Mi köze van a másik megalázásának porbatiprásának folyamatos szopatásának a harctéri stresszhez?
Ha ez igaz lenne, akkor az összes katonát alávetnék sorozatos megaláztatásnak, hogy jobban bírja a harcabn. Ugyanmár... Max annyi, hogy a felgyülemlett düht megpróbálja majd az ellenségen levezetni, de nem hinném, hogy a dühből következő lövöldözés eredményesebb mint egy egészséges öntudat, lélek stb... -
feamatar #27 ha az újoncok egymást baszogatják számíthatnak rá hogy a felettesüktől is kapnak egy kiadós kollektív baszogatást.
Én inkább a felettesi baszogatásokra értettem hogy lazábbra veszik ha adott rajból valaki öngyilkosságot követet el. Apám mesélt ilyen sztorikról. Persze ez a baszogatás valamilyen szinten szökséges, mert nem fogják bírni a harctéri stresszr. Apám mindig azt mondta, hogy bár néha állatnak nézték az embert, hogy neki is kedve lett volna a bicskát a főtörzsbe állítani, de lehet ha az a megaláztatás nem történik meg, akkor éles helyzetben(voltak anno veszélyesebb gyakorlatok, pl víz alatti átkelés harckocsival) ő sem feltétlen bírta volna.
De néha ott is túlesnek a ló túloldalára(erre is esett példa) -
feamatar #26 néha az is megesik hogy felnőtt embernél törik el a mécses. Sose tudni ki mikor miért készül ki idegileg. Persze egy gyermek esetében más, mert ott még nem méri fel a körülményeit helyesen. De egy felnőttnél is kialakulhat hasonló helyzet. -
feamatar #25 nem hinném hogy többen lennének, szvsz ugyanannyian csak többet foglalkozunk az ilyen szociális problémákkal.
-
xizor #24 Lehet a véleményem nagyon kegyetlen és idiótán fog hangzani, de aki ilyen labilis pszihésen azzal nem veszít sokat a világ.Tudom máshogy gondolnám biztos ha én lennék ilyen/gyerekem/rokonom/haverom stb., de akkor is.Szivatás mindig is van, volt és lesz.Komolyan ebből a végén az lesz, hogy lelkileg összeborul valaki mert a munkahelyén aztmondják rosszul végzi a munkáját.