84
  • Mike at home
    nálam akkora rohanás van, hogy ezt már el sem olvasom :D
  • Mike at home
    :DDD
    hát igen a finomságok
    végre egy ember aki érzi a nüansznyi finmomságokat
    nem vagy hülye, az már szentigaz
    örülök, hogy ilyen ember is akad az sg-n
    nagyon kevés van belőle
  • remark #82
    "akinek van vmekkora vagyona, tudása, annak legyen lehetősége
    a rendszer elesetleg lehet annyira szociális, hogy a teljesen leszakadókat felsegítse a földről"
    Alapvetoen egyetertek veled. A problema akkor van ha a teljesen leszakadokat nem segitjuk fel a foldrol, hanem meg jobban a viz ala nyomjuk, hogy dogoljon meg es akkor nem kell ra kolteni a kozosbol. Talan nem ertheto hogy milyen jelensegeket irtam le egyetlen mondattal, de en ugy latom hogy jelenleg ez az uralkodo nezet. Aki lemaradt, az onhibajabol maradt le, igy onerobol is kell hogy talpra alljon. Ez jo kibuvo arra, hogy miert is hasznaljuk ki ezeket a milliardokat, akik irdatlanul szegenyek. Nem tetszik nekik hogy szegenyek? Tegyenek valamit. Kozben persze ugy iranyitjuk a dolgokat, hogy ne tudjanak talpraallni, mert az ugy kenyelmesebb, ha az emberek tobbsege semmilyen hatalommal nem rendelkezik, es semmilyen modon nem tudja az akaratat es a jogait ervenyesiteni. Egy penzalapu renszerben pedig akinek nincs penze, annak nincs joga sem semmihez. Egy ilyen renszerben szo sincs soha az osszefogasrol, csak az onzesrol. Igy fogunk minden elottunk - foldi civilizacio elott - allo kihivasra valaszt adni?

"a kapitalizmus nem váltja le a demokráciát - legalábbis nézetem szerint"
    Amikor azt mondjuk hogy a tarsadalom egy adott szelete jobban mukodik ha hagyjuk hogy a szabad piac szabalyai ervenyesuljenek, akkor a kapitalizmust valasztjuk a demokracia helyett. Termeszetesen amig nem mindent a kapitalizmus iranyit, addig nem valtotta le a demokraciat 100%-ban a kapitalizmus. De ez az irany. Abban egyetertunk hogy jelenleg meg parhuzamosan van egymas mellett a ketto, de en allitom hogy csak papiron. A dolgok 99.99%-a mar ugy mukodik, hogy semmi beleszolasunk nincs.

"a szabad piac teljsen mást jelent, és ebből eredően a demokráciát sem cserélheti le"
    Definicio szerint mast jelent, es definicio szerint nem valthatja le. Azt mondom, es altalaban ugy is fogalmazok, hogy a demokracia elvei helyett a szabad piaci elveket kezdjuk olyan dolgokra alkalmazni, ahol eredetileg a demokracia elvei voltak az iranyadok. Ez a hosszu verzio. A rovid verzio meg az, hogy a kapitalizmus levaltja a demokraciat. Bocs, de nincs mindig lehetosegem pontsan fogalmazni. Ez van. Ez egy forum. Az ujjam letorik mire mindig mindent begepelek... :-)

"szvsz a demokrácia nem túlhaladott, hanem nincsen nála jelenleg jobb"
    Persze hogy nem tulhaladott, azok mindjak hogy az, akik valami "hatekonyabbra" akarjak levaltani.

"kamatot bárki szedhet, senki nem korlátoz ebben"
    Az szedhet, akinek van mit kolcsonadnia. Jelenleg (kis tulzassal, de ennyi belefer) az egesz gazdasag, mindenhol a vilagban a bankok altal kolcsonadott tokebol uzemeltetheto. Pl. inditasz egy haborut, ami 100 milliard dollarba kerul. Ok, mondod, ennyivel kevesebb jutott az orszag egyeb dolgaira. De azt is melleteszed azonnal, hogy erre a penzre KAMATOT fizetunk a bankoknak? 100 milliard dollar kamata nem kis penz, ugyhogy nem 100 milliardba kerult a haboru, hanem 100 milliard + kamatok. En errol beszelek. Es az senkit se boldogit, hogy en is szedhetek kamatot a kolcsonadott 100 euromra.

"így van. bizonyos piaci szegmenshez nem mindenki fér hozzá, de akár hozzá is férhetne. nincs tőle elzárva, van hozzá joga"
    A jog nem egyenlo a lehetoseggel. Nekem jogom van 100 milliardot keresni es jogom van elnoknek lenni, meg a Holdra menni is. Megse lesz ebbol semmi soha. A jog loszar, mar elnezest.

"trillió ember összefog: ezek pl. a befektetési alapok"
    Nem. Nem tudod mi az a befektetesi alap? Nem az 1 dollart a rendszerbe dobo fogja eldonteni hogy mi lesz a penzzel. De nem is az 1 trillio 1 dollard bedobo ember fogja kozosen eldonteni hogy mi lesz a befektetesi alapba tett penzzel. Ja, hogy majd atteszed oda a penzedet ahol az elkepzeleseidnek megfeleloen fektetik be? Szep >elmelet< es a >jogod< is meg van hozza, a gyakorlatban meg semmire se mesz az egesszel.
    Az en verziom szerintem jobban leirja a valosagot. Az 1 trillio felett rendelkezo embernek 1 trillioszor tobb lehetosege van.

A tobbire csak idohiany miatt nem tudok reagalni. Rohanas van. Folyamatosan. A-bol B-be. Pedig B-ben sem jobb...
  • remark #81
    Nem szemelyeskedtem, ha annak tunt, akkor elnezest.

Amire az egesszel celozni akartam az az, hogy nyilvanvalo (en felteteleztem hogy nyilvanvalo) hogy a sajat csaladodert kepes vagy aldazatokat hozni. Azaz nem vagy velejeig onzo ember. Ha kicsiben ez nyilvanvalo, hogy nem pusztan onzo ember vagy, hanem egyuttmukodni is kepes, akkor nagyban miert nem az? Erre akartam ravilagitani.

Az ember nem csak es kizarolag a sajat celjaiert kuzd, hanem a kozosseg celjaiert is, pontosan azert, mert tudja, hogy bizonyos egyeni celok csak kozosen erthetoek el (aki ezt nem tudja, az nem elte tul a viharos evezredeket). Az ember egymagaban kb. annyira lenne eletkepes, mint egy darab hangya a hangyaboly nelkul. A jovonk ezert nem az onzes, es az, hogy minden egyes ember csak es kizarolag a sajat maga tuleleseert kuzdjon, hanem a jovonk az, hogy megtanulunk (vilagmeretu !) kozosseget alkotva egyuttmukodni, es osszerakni valami mukodokepes demokracia-szeruseget amelyben a pozitiv (azaz nem korlatozo jellegu) szabadsag megvalosulhat - szemben a mai, nyugaton elterjedt korlatozo jellegu (megvedjuk a szabadsagodat mindentol es mindenkitol, meg sajat magadtol is) szabadsag helyett.

Az egesznek ugye meg ugy van koze a fenti cikkhez, hogy nem veszed eszre hogy hipokrita vagy. Az termeszetes neked, mikor te vagy mikor az a tarsadalom amelyikben elsz, mas emberek vagy mas tarsadalmak felett ervenyesiti akaratat a masik akarata ellenere, de mikor rajtad evernyesiti valaki az akaratat ugy hogy az neked nem tetszik, akkor elkezdesz kiabalni, hogy neki ahhoz nincs joga.
  • kacsi01
    "Meg kell bosszulni testvérünket, a rohadtak miatt újabb gyöngyszem hagyta el gettónkat. Isten óvjon!" - írta Yohan. ja. gyöngyszem. Lopott motorral nekimegy egy járőröző rendőrautónak a kis gyöngyszem, ott pusztul el, erre a selejt bevándorló gettólakó geci haverjai elkezdik felgyújtogatni az autókat, rendőrökre támadnak molotov-koktélokkal.. Éles lőszerrel kellene lőni őket. Egy-két alkalom és nem lenne többet ilyesmi az tuti. Kétszer is meggondolná a rohadék hogy kit dobál molotovval. A büdös ingyenélő gettólakó szarházi. Miért van az hogy ha valaki nehéz anyagi körülmények között él, feljogosítva érzi magát arra hogy lophasson, csalhasson, stb...??????!
  • remark #79
    "én ilyet soha nem mondanék"
    Erre reagaltam:
    "én magamtól is ki tudom szülni az ostobaságaimat, nem kell hozzá külső segítség :)"
    Tudom, en vagyok a "tulerzekeny". A fenti viszont nekem tulerzekenynek, a kovetkezot jelenti: te magadtol is ki tudod szulni az ostobasagaidat, de nekem konyvek kellenek hozza. Azaz ugy nevezted magad ostobanak, hogy kozben engem meg ostobabbnak allitasz be.
    (Egyebkent meg nem a konyvekben olvasottakat bofogom vissza, hanem a sajat velemenyemet, amire igaz hogy nagy hatassal volt par konyv es film. De gondolom ez termeszetes.)
  • AranyKéz
    " tetszene neked, ha lenne itt is egy talibán redszer, egy totalitárius vallási fantikusok által irányíított Európa? mert ezek szerint erre vágysz "

És szerinted ezt pont az onnan menekülő kisemberek fogják megvalósítani ?
  • AranyKéz
    Nem létezik keresztény civilizáció. Szekuláris civilizáció, az annál inkább.
  • AranyKéz
    " Ott ahol vannak talan meg pont a nyugati befolyas miatt nem jo nekik. "

Ezzel azért vitatkoznék. Bár valóban volt részünk benne bőven, nem mi voltunk a fő ok.
  • AranyKéz
    " Hát akkor könyörgök, kezdjünk el megint szaporodni, csináljunk fejenként legalább (nem mondok sokat) három gyereket egy élet alatt, és akkor az nem történik meg. "

Hát akkor csináljál. Legalább nyolcat. Ja, hogy nehéz meló mellett, és sok a nyűg vele?
  • AranyKéz
    " a muszlimok szép lassan beszivárgnak Európába, akár a törökök Budára
    aztán elszaporodnak, mi meg majd csodálkozunk miért kell az iszlám törvényei szerint élnünk "

Úgyis mindenki ateista lesz, a második generációs bevándorlókkal egyetemben, szóval tökmindegy.
  • Wittgen
    Nálunk (itt elsősorban Mo-ot értem, nem az eu-t) az a baj, hogy rohamosan elöregszik a lakosság, csökken az aktív dolgozók száma, ellentétben nő a rászorulóké (mert ugye hozzák be a sok bevándorlót a népszaporulat csökkenés megakadályozása miatt, meg a cigók is szaporodnak, mint állat, aok meg ugye csak a markukat tartják, higgyétek el, elég sok településen megfordulok a munkám miatt és látom a dolgokat), akiket a dolgozók által befizetett adókból akarnak eltartani.
    Namármost ezek az ún. kissebségek nem feltétlenül szeretnek legálisan dolgozni és adózni, ergó hiába stagnál majd a népességcsökkenés, a kiadások egyre csak nőnek. Ezt a dolgozók nem tudják megfinanszírozni (meg a sok kiadás miatt alig jut valamennyi bér, ez mellett meg ugye nem lehet családot vállalni), ergó a segélyért kuncsorgóknak kevesebb fog jutni. Ez lassan oda vezet, hogy elharapódzik a bűnözés (aminek nyomai már most felfedezhetőek, pl van egy falu nagy rész már cingó - ez nem jelent önmagában még rosszat - akik (sajnos) bűnözésből tartják fent magukat, mert büdös nekik a munka, holott lenne, és nem átallottak még jegyzőnőt és önki alkalmazottakat is megtámadni azok saját házában, mivel keveselték a segélyt és sérelmezték az álandó rendőri jelenlétet a településen) és nálunk is eljön a pillanat, mikor egy-egy bűnöző elfogása, netán halála után kitör a lázadás. Csak amíg a francia zsaruk lezúznak mindenkit, addig nálunk a "hozzáértő" politika már annyira tönkretette a "szolgálunk és védünk" emberkék intézményét, hogy a mi rendőreink nem mernének semmit sem csinálni (nagyon). Akkor aztán lenne ereszd el a hajamat.

Bevándorlókkal csak az a baj, hogy hozzák magukkal a bűnözőiket is. Az alkalmazkodás viszont (szinte) teljes mértékben az ő felelősségük. Mert nekünk, befogadóknak, csak toleránsnak kell lennünk a más kultúrákkal szemben, nekik viszont illene a többséghez igazodni és asszimilálódni, nem pedig nyavajogni és mindenféle extra jogot követelni maguknak.

Pl ott van a munkához való jog. Mindenkit megillet, a "nemzetiségiek" mégsem próbálnak vele élni (tisztelet a kivételnek), viszon az élethez való jogot bőszen próbálgatják (mármint a jó élethez, értsf: tespedni egész nap és markot tartani, hogy állambácsi megtöltse a keményen dolgozó emberek megsarcolásából leszámolt forintokkal).

Hogy a cikkhez is hozzászóljak: franciák maguknak köszönhetik, hogy a sok mocskos iszlámistát beengedték úgy, hogy nem tudtak nekik egyenlő feltételeket megadni. Az meg a fanatikus állatokat minősíti, hogy természetesnek veszik, ha ők megölnek vkit, ellopnak vmit, de ha a törvény lesújt rájuk, azt már nem nézik jó szemmel. az összes szarrágó.
  • qwertly
    De volt 1 háború+több ember öltöbe számoljál.Meg nézd a statisztikát.
  • Gabe Dearborne
    Na hát akkor: azt találták, amit kerestek. Se többet, se kevesebbet. Ha nem tudnak, vagy nem akarnak kushadni, és a törvényes keretek között élni, akkor mars vissza oda, ahonnan jöttek. Azzal, hogy egy kultúrország nyugalmát megzavarják, csak annyit érnek el, hogy azok, akik a szabad bevándorlás ellen vannak, őket is utálják. Ha az eszkimók között élsz, ne akard mindenáron lelőni előlük a fókákat, sem pedig megolvasztani a fejük fölött az iglut.
  • Mike at home
    szerintem az ilyen számítások úgy számolnak, mint az egyszeri paraszt amikor vesz két nyulat
  • Mike at home
    mondjuk a cigók 100 éve ugyanígy szaporodnak, mégsincsenek többségben
  • qwertly
    Pedig ez a vonat el ment,hibába sírunk el fognak itt szaporodni és ÖK fognak diktálni nekünk.És eszt mi kúrtuk el avval,hogy nem akartunk gyerekeket nevelni csak plazma tévét.Olyan lesz europa mint régen a görög város államok,az új Róma meg a Amerika.A tökével meg a seggedet kitörölheted ha nincsenek fogyasztók,azok meg a születendő kölkök ha vannak.Aszt nem értem amerikába nincsen gyed meg egyéb hüjeség és mégis bevállnak 4-5 gyereket.
  • virs lee
    Pedig el kellene gondolkozni hogy hosszútávon miből lesz a jövő! A tőkéből, megtakarításokból, befektetésekből?

Igen. Pénzből. Semmiből nem lesz gazdagság, csak nyomor. 50k-ból te hány gyereket tudsz eltartani? Jahogy majd kuncsorogsz a segélyért? A mi pénzünkből akarod eltartatni a kölkeidet? A nagy faszt! Ne a mi nyakunkon élősködj!
  • virs lee
    Sorold legy szives a nyugat barbar tetteit is. Koszi

Hol van MA inkvizíció, kereszteshadjárat? He? Naugye... Azokat már nem kell megszűntetni, mert nem léteznek. Ellentétben a terrorista iszlámmal.
  • virs lee
    Nem az a baj hogy idejön, hanem az hogy idehozza a barbár szokásait is. Mi is megtanultuk elég hamar hogy itt EU-ban nem divat lóról hátrafele nyilazgatni, ezért fórumozunk még most is itt, ellenben a besenyőkkel, avarokkal.
  • virs lee
    Te afrikai életszínvonalat akarsz biztosítani a gyerekeidnek?
  • virs lee
    az autóúton egy keréken biciklizni szerető kamasz

És még csodálkozik hogy elbaszták? Majd megtanulja a sok piroslámpán áthajtó bringás is hogy mire való a fék. Van egy mondás: aki hülye haljon meg.
  • Mike
    nem ismerem Nash-t (de annak utánanéztem nem-e hitgyülis, próféta, meg a stb :))))
  • Mike
    most miért kell személyeskedni?
    kit zúzok le? marad elég
  • Mike
    én ilyet soha nem mondanék
    max nem egyezik a véleményünk
    istenkén, nem vagy a klónom :)
  • Mike
    akinek van vmekkora vagyona, tudása, annak legyen lehetősége
    a rendszer elesetleg lehet annyira szociális, hogy a teljesen leszakadókat felsegítse a földről

a kapitalizmus nem váltja le a demokráciát - legalábbis nézetem szerint
    a kettő párhuzamosan létezik/het de ebbe most inkább ne menjünk bele, ennyire nem imádok gépelni :)
    a szabad piacra dettó ugyanez érvényes
    nem hiszem azt, amit a bekezdésben kifejtettél
    a szabad piac teljsen mást jelent, és ebből eredően a demokráciát sem cserélheti le
    szvsz a demokrácia nem túlhaladott, hanem nincsen nála jelenleg jobb

kamatot bárki szedhet, senki nem korlátoz ebben

így van. bizonyos piaci szegmenshez nem mindenki fér hozzá, de akár hozzá is férhetne. nincs tőle elzárva, van hozzá joga

trillió ember összefog: ezek pl. a befektetési alapok
    el vagy zárva? nem

nem az Irániakról
    az engem nem érdekel
    az érdekel, ami itt Európában zajlik

Ali Mazaheri
  • remark #58
    Akkor jot beszelgettunk Nash kapcsan... :-)
  • remark #57
    Azert majd nezd meg hogy kit zuzol le nagy igyekezetedben. Lehetoleg azokat ne akik majd alkalomadtan ahhoz kellenek hogy kihuzzanak a szarbol... Ja, es feleseg, gyerek: azokat se verd nagyon vagy dolgoztasd halalra, mert meg szukseg lehet rajuk...
  • remark #56
    Nevezhetsz ostobanak, de ezt inkabb probald meg ugy kifejezni, hogy irsz vegre valamit ami azt mutatja meg hogy miert nincs igazam.
  • remark #55
    "illetve ezenm felül még arra vágyom, hogy aki akar annak legyen lehetősége boldogulni"
    A rendszer amit te leirsz, ezt nem biztositja. Ha nincs vagyonod, akkor nincs eselyed. Elobb meg azt irtad hogy ez igy van jol (eredeti hsz-edben par sorral feljebb: "igen"), most meg eselyeket akarsz magadnak. Dontsd el mit akarsz, egyszerre ket elmeletet nem partolhatsz.

"nem hiszek sem a demokrácia végébewn, sem a rothadó kapitalizmusban"
    Nem ertetted meg mit irtam. A kapitalizmus levaltja, bizonyos teruleteken levaltotta a demokraciat. Az eredetileg csak gazdasagi eletre vonatkozo kapitalizmus alapszabalyait, mint pl. a szabad piac elvet, alkalmazni fogjak a tarsadalom mas teruleten is. De nem ugy, hogy megmarad parhuzamosan a demokracia, hanem ugy, hogy a demokratikus elvelket felretesszuk, es elovesszuk helyette a szabad piacra vonatkozo elveket.

"Okos" emberek azt modjak hogy a demokracia tulhaladott, nem elegge hatekony, nem elegge kozvetlen, nem enged beleszolast az ugyek menetebe mindenkinek. Bezzeg a szabad paic, az mindezekben jo. Mindenki reszt vehet benne (mindenki vasarol - mondjak), gyorsan reagal, hatekony stb. tehat a demokracia minden problemajara megoldast ad. Ezert "szeretjuk" (marmint azok akik ezt favorizljak), es ezert vonul ki az allam mindenhonnan. Szep uj vilag, ahol minden letezo dologra a megoldas a vasarlas lesz... vesszuk a reszvenyt szavazat helyett, vesszuk a nekunk tetszo termeket stb.
    (Es persze - de ezt nem mondjak - a vasarlashoz szukseges penzt a banktol vesszuk kolcson, de nem ingyen, hanem kamatra... es vegulis ki jar jol? Aki a kamatot beszedi...)

"ellenben, igen, hiszek a szabad piacban"
    Szabad piaci elveken alapulo rendszerben csak az vehet reszt akinek vagyona van. Neked van vagyonod? Es lehet hogy a tejpiacrol nem szorulsz ki, mert annyi fizetesed mindig lesz, de az ingatlanpiacrol es mas, nagyobb befekteteseket igenylo piacokrol ki fogsz idovel teljesen szorulni, az biztos.
    Azon meg mit nem lehet erteni, hogy ha nekem 1 trillio dollarom van, neked meg 1, akkor nekem 1 trillioszor tobb jogom van mindenhez? Azaz nekem egyedul annyi jogom van, mint 1 trillio masik embernek, abban az esetben ha az az 1 trillio ember _osszefog_ (de nem fog, mert a rendszerben mindneki onzo - az elmeleted szerint - igy az emberek nem _tudnak_ osszefogni, no meg ha megse lenne onzo mindenki, ahogy en mondom, akkor se fognak osszefogni, mert a renszer sokat tesz azert hogy az osszefogas ne valosulhasson meg). Ennyit arrol az almodrol, hogy a rendszer lehetosegeket biztosit annak aki akar. Akarni lehet barmit, de ha nincs penzed, akkor semmi sem lesz beloled.

"te sem hiszed, hogy a muszlim vallási vezetők békességre intenek"
    Milyen vezetokrol beszelunk? Mondjuk pl. az irani vezetokrol? Ha nem vetted volna eszre, Iran a szakadek szelen egyensulyoz, de barmikor kohinthet akkorat valami okos nyugaton, hogy az orszag lezuhan, es ujra elvesziti fuggetlenseget. Ha az oroszok epp gyujtenék a sereget a magyar hataron, es azt hallanad toluk nap mint nap hogy Magyarorszagot vissza kell foglalni mert jobb Magyarorszagnak ha ott orosz-tipusu-demokracia van, akkor te mit varnal a magyar vezetoktol, hogy mit mondjanak? Valami olyasmit hogy: hat jo, ha nagyon akarjak az oroszok akkor jojjenek?

"a muszlimokat az frusztrálja, hogy az ókori vezető szerepüket elvesztették, és mai napig nem tudnak túllépni a keresztes hadjáratokon (mindezt pedig nem magam találtam ki)"
    Te talaltad ki vagy nem, attol meg nem ertek vele egyet. Te a fenyegetest, hogy a nyugat, amelyik epp csak nemreg vonult ki (mar ahonnan) oda akarmikor visszavonulhat (mar ahova), ugy akarod leirni hogy "ettol a muszlimok frusztraltak"? Legyen. En meg frusztralt vagyok attol, hogy barmikor en valhatok a kovetkezo celpontta. Merthogy ez egy ilyen vilag. (Es szerinted ez igy jo.)

"és nem a szépelgéssel"
    Hanem a szelsosegekkel?

"akkor már eleinket és felzabálta volna valami"
    Eleinket AKKOR zabalta volna fel valami, ha egyesevel koszaltak volna a sotetben. De nem ezt az utat valasztottak (szerencsere) es osszefognak, es egyutt olyan dolgokra voltak kepesek amikre egyedul nem lettek volna. A hozzad hasonlo mentalitasuak szerintem regen kihaltak.

"te nem fogsz menni? esetleg belépsz vmi hippi kommunába, akkor jobb lesz? tedd azt"
    En is megyek a sullyesztobe, de nem mindegy hogy mit hagyok itt magam utan. Ha ugy megyek a sullyesztobe hogy hozzajarultam a tarsadalom fejlodesehez, vagy ha ehhez nem is, de legalabb a gyerekemet ugy neveltem fel, hogy nem vak es buta robotokka valtak, akkor mar megerte. Es talan majd a nem-robotok egyszer eleg sokan lesznek ahhoz hogy erdemi valtozast valtsanak ki. (Remelem nem lesz tul keso.)
    (Ja, errol jut eszembe, mi a velemenyed arrol az elmeletrol, hogy az emberek tulajdonkeppen robotok, minden cselekedetuk, dontesuk elore le van kodolva a genjeikben...)

"és menj és gyújts fel pár luxusterepjárót, hiszen neked nem jutott annyi mint nekik"
    Nem ez a problema a mostani rendszerrel. Nem az a baj, hogy vannak kulonbsegek. Hisz epp azt mondogatom, hogy ez a normalis, senki se egyforma.
    Hanem pl. az a baj hogy folyamatosan az erintettek megkerdezese nelkul de hivatalosan az o nevukben szuletnek meg az o eletuket szabalyozo dontesek. Ha szerinted ez normalis, akkor valszeg azt is normalisnak tartanad, ha most el tudnam venni toled a billentyuzetet, mert szerintem neked nincs jogod azt leirni amit leirsz (nem gondolom azt hogy nincs hozza jogod, ez csak pelda). Mert ha nekem van akkora hatalmam, akkor amit ezzel a hatalommal el tudok erni, azt teljesen jogosan teszem, nemigaz?
  • Mike
    de most nem erről van szó, hanem arról akarunk-e iszlám európát
    és válaszom: én nem
    nem akarok iszlám világban élni, ha akarnék, elköltöznék Iránba
    és nem akarom azt sem, hogy az ide betelepülő, és nyúl módjára szaporodó muszlimok beleszóljanak az életembe, a markukat tartsák, és mindenen hőzöngjenek
    én nem basztattam őket, ők se basztassanak engem, mert ha basztatnak akkor visszabasztatok, és nem a saját népemet fogom szidni, és nem azt fogom keresni, hogy mi mit rontottunk el, hanem odacsapok, mert vannak akik csak ebből értenek, és gyengeségnek fogják tekinteni, ha nem teszem meg
  • Mike
    nagy vonalakban jól
  • Mike
    én magamtól is ki tudom szülni az ostobaságaimat, nem kell hozzá külső segítség :)
  • Mike
    én semmit :)
  • remark #50
    Ha a 2x nagyobb vagyon nagyobb hatalom, akkor megyek veszek fegyvereket es elveszem ami a tied. Ha ez a rendszer lenyege, akkor ha nekem ez sikerul, akor senki se vonhat felelossegre mert hiszen ez a termeszetes! Esetleg megprobalhatjak tolem is elvenni, de semmilyen demokratikus intezmeny nem vonhat felelossegre. Rendorseg, birosag egyenlore nem a kedvenc diktatorunk kezeben van, igy ezek nem nyulhatnak hozzam. Jol ertem a rendszert?
  • remark #49
    Nem 1 konyvet. Te mit olvastal, es miben vilagosodtal meg, hogy ma ilyeneket irsz hogy tapossuk el a masikat mert ez az egyetlen jarhato ut, mert ezek vagyunk mi, taposogepek, akik csak maguk erdekeit nezik. Te ilyen vagy? Ki tett ilyenne? Genetika? Neveltetes? TV? Mas fajhoz tartozol talan? Mert EN nem ilyen vagyok...
  • remark #48
    Tudom hogy oda kerult.

Es ki hallgattatott el kit?
    Nash elmeleteire epitve 70-es evektol atformaltak a tarsadalmat (amit aztan Magyarorszag attvett, mert ami nyugati, az jo). Mikozben Nash epp az elmebajaval kuzdott.
    Es te akkor most mit allitasz?
  • Mike
    Nash 1959-ben elmegyógyintézetbe került paranoid skizofréniája miatt.

wiki

gondolom elhalgattaták persze
  • Mike
    látom olvastál egy könyvet és most megvilágosodtál
  • Mike
    "Hogy akinek 2x akkora vagyona, annak 2x anyi lehetoseg, joga, elettere legyen? Tovabb eljen, jobb iskolakba jarjon?"

igen
    vége van a kommunizmusnak
    ponmt emiatt váltottunk rebndzsert
    illetve ezenm felül még arra vágyom, hogy aki akar annak legyen lehetősége boldogulni

nem hiszek sem a demokrácia végébewn, sem a rothadó kapitalizmusban
    ellenben, igen, hiszek a szabad piacban
    hiszek a szolgáltató államban

nem fog elcsapni a rendőrautó, mert nem fogok lopott motoron menekülni
    de ha elcsap, az is az én bajom lesz, ezért senki nem fog gyújtogatni
    mert ugye te sem hiszed hogy emiatt gyújtogatnak, az csak egy indok
    te sem hiszed, hogy a muszlim vallási vezetők békességre intenek

a muszlimokat az frusztrálja, hogy az ókori vezető szerepüket elvesztették, és mai napig nem tudnak túllépni a keresztes hadjáratokon (mindezt pedig nem magam találtam ki)

lesz olyan fitt
    és nem a szépelgéssel
    akkor már eleinket és felzabálta volna valami

te nagyon tévedsz ha azt hiszed vannak illuzióim, és dédelgetem az álamim
    persze hogy megyek a söüllyesztőbe
    te nem fogsz menni? esetleg belépsz vmi hippi kommunába, akkor jobb lesz? tedd azt
    és menj és gyújts fel pár luxusterepjárót, hiszen neked nem jutott annyi mint nekik