84
  • remark #44
    "Ázsia más tészta"
    Ebben a hsz-emben nem irtam Azsiarol, szoval nem ertem mire celzol.

"másrészről Kina, India egyáltalán nem fejletlen"
    Fejletlen, ha nem tudod mennyire az, akkor menj es elj ott. Ja, es ne az elithez csatlakozz, hanem ahhoz a milliardnyi emberhez aki nyakig szarban el, es naponta tuntetesekre jar mert meg akarja valtoztatni a rendszert.

"látom te egyszerüen vezekelni akrsz őseink bűnei miatt"
    Nem. En az olyan szuklatokoruseg ellen kuzdok mint a tied, mert felek hogy az 1 honapja 1 eve 1 evszazada elkovetett hibakat ujra es ujra elkovetjuk, es igy vegul egy olyan jovot teremtunk ahol mar nem csak a Kozel-Keleten meg Afrikaban lesz "katonasaggal biztosittott szabad piac" hanem Magyarorszagon is es Hollandiaban is.
  • kadar1
    Meg érdemlik a franciák ezt a balhét.Sok szemetet be engedték az országba ,most meg nem bírnak velük.Egytől egyig kidobnám a szemetet az országból.Csak ne , hogy igy járjunk mi is a sok bevándorlokkal.Ezek alatt nem a Trianon miatt kint rekedt Magyarókat értem.
  • remark #42
    "ahogy mindenki leszarja az én nyomoromat, ugyanúgy leszarom én is a másét"

Ez nem igaz. Ezt a fajta onkepet sok idobe telt mig altalanosan elfogadotta tettek annyira, hogy mara a gazdasag es politiak uralkodo elmeleteve valt. Erdekes latni hogy John Nash is belatta ma, hogy mikor tarsadalmi modelljeit az onzo en-re epitette, akkor - mondjuk ugy - nem vett figyelembe minden parametert. (Csak hogy vilagos legyen: tevedett.)

Az ember joval osszetettebb annal, minthogy kijeletsuk, hogy mindeki onzo es csak a sajat boldogulasat nezi. Ma mar elerhetoek olyan kiserleti eredmenyek amelyek azok szamara is igazoljak ezt az elkepzelest, akik maguktol valamiert ezt nem latnak, mert maguktol valamiert tobb erzessel es gondolattal nem rendelkeznek.

A tobbit amit irtal, gondold at ennek alapjan.
  • who am I 7
    Ja a képen látható maskarát a lopott motorjával együtt nem tudom sajnálni.Sokkal több ártatlan ember hal meg nap mint nap.Gondolom ez kis niga is rengeteg "hasznot" hozott a társadalomnak a lopott hamisítvány szemüvegével együtt
  • who am I 7
    VISZONT HALÁLRA VERNEK A CIGÁNYOK, HA EGY cigánylányt véletlen fellöksz (késő este a határban kb) a kocsival, és segíteni akarsz neki....Azt hiszem ez elég durva....és kicsit fékezni kellene ezt a kisebbséget...
  • remark #39
    En itt elek a nyugati civilzacioban, es sokat teszek erte. Te pedig tonkreteszed azzal hogy nem fogod fel hogy mi zajlik a vilagban. Mert becsukni a szemed kenyelmesebb...
  • remark #38
    "tetszene neked, ha lenne itt is egy talibán redszer, egy totalitárius vallási fantikusok által irányíított Európa?"
    EZ van, MA es ITT. (Egyertelmuen tulzok, de ha nem tennem, nem ertened meg hogy mit mondok.)
    Nem tudom feltunt-e neked (mert nyiltan nem mondtak ki) hogy a demokracianak vege, es a (teves elmeletek szerint) valtozasokra, problemakra, igenyekre jobban reagalo szabad piac veszi at a tarsadalom iranyitasat? Es nem tudom feltunt-e hogy ennek a ~15 eve elkezdodott folyamatnak ma milyen karos hatasait latjuk?
    Te erre vagysz? Hogy akinek 2x akkora vagyona, annak 2x anyi lehetoseg, joga, elettere legyen? Tovabb eljen, jobb iskolakba jarjon?

Mert ezek szerint te erre vagysz. Ezt kaptak azok az orszagok is, ahonnan most ide menekulnek az emberek.

"az európai civilizáció megszaggatja ruháit, a múltban elkövetett gazságai miatt, majd vezekel"
    Nem a multrol van CSAK szo, arrol van szo, hogy ma is ez megy, es holnap vagy jovore mar nem lesz hova menekulni, mert mindenhol ugyanazok az egyenlotlensegek lesznek, a fejlett orszagokban is. Holnap te leszel a menekult Kanadaban, vagy Svajcban, az utolso olyan orszagok kozul valamelyikben, amelyik meg talpon all. Es akkor teged fog elcsapni egy rendorauto, es meg te leszel a hibas.

Dehat vegulis ez logikus. Aki lemarad, az dogoljon meg. The survival of the fittest. A kerdes csak az, hogy az emberiseg lesz-e olyan "fitt" hogy tuleljen...

"legyél csak a muszlimok rabszolgája"
    Te meg legyel a bankok meg a cegek rabszolgaja. Mert az jobb. Ma meg.

"de ne ringasd magad abban a hitben, hogy meg fogják hálálni neked, hogy most a seggüket nyalod"
    Es te mit varsz azert a munkadert hogy aldozatosan szolgalod a rendszert? Ha mar nem lesz rad szukseg, mesz a sullyesztobe. Dedelgesd csak az almaidat...
  • Mike
    de alssanként ők lesznek a többség, és akkor ránk fogják kényszeríteni, hogy mi alkalmazkodjunk
  • Mike
    Ázsia más tészta
    másrészről Kina, India egyáltalán nem fejletlen

látom te egyszerüen vezekelni akrsz őseink bűnei miatt
  • Mike
    ma nem végeznek ki ha nem mész el a templomba
    nem ölnek meg ha ellopsz egy marhát
  • Mike
    ha majd itt iszlám kormány lesz, akkor effektíve téged fognak kivégezni, személy szerint
    ez nem valami elméleti fikció
  • PhoenixK
    Pedig kíváncsi lennék rá... Szerinem mások is! Nem kevesen vannak rossz anyagi helyzetben, de mások javait tiszteletben tartják. Ők nem tartották tiszteletben se a törvényt, se másokat. Azzal, hogy más országba költöznek/vándorolnak, fogadják el a helyi viszonyokat! Ha nem tetszik, tessék, tovább lehet menni! ALKALMAZKODÁS! Ne csak nekünk kelljen elfogadni a kisebbséget/bevándorlókat csak azért, mert ők a kisebbség/bevándorlók!
  • Mike
    nem érdekel, hogy Ázsiában Afrikában szar körülémények között élnek
    én nem akarom megváltani a világot, nem vagyok Jesus
    ahogy mindenki leszarja az én nyomoromat, ugyanúgy leszarom én is a másét
    amit én látok, az két különböző kultúra, és van egy amelyik a mi kultúránk elfojtására tör
    nem érdekel, hogy mi mit csinálunk, jogos e ez az iglényük vagy sem
    mert azok mi vagyunk
    MI lehetünk szemetek, mások velünk nem
    nehogy azt hidd hogy majd könyörületet kapsz a másik féltől, mert szemétkedni fognak ők is, csak az a különbség, hogy te majd lelkesen támogatod őket, mert szerinted igazuk vagy, ergo lelkesen fogsz aszisztálni a saját kultúrád elpusztításában
    gratulálok
  • Mike
    te gyűlölöd a nyugati civilizációt
    pont ezt használják ki ők is
  • remark #30
    Ember, ne beszelj melle. Nem az en kezemet vagjak le, nem is a tiedet. Azokrol beszelunk akik ma effektive meghalnak, akik ma szar korulmenyek kozott elnek Afrikaban vagy Kozel-Keleten vagy akarhol mashol. Ezt a reszet tisztaztuk?

Ha nyugat fogja magat es gazdasagi erdekbol elfoglal par orszagot ma vagy tegnap vagy 10-100 eve, es tobb szazezer ember halalaert felelos, hogy a lakossag tobb millioval alacsonyabb szinten all ma mint ami demografiailag elvarhato lenne, hogy a gazdasag olyan szintre esett a fosztogatas kovetkezteben, hogy egyszeruen bedol az egesz rendszer es az orszag hirtelen segelyekre szorul, akkor mirol beszelunk?

A nyugat barbarok ellen vivott szent szent haborujakent akarod eladni nekem, masoknak es magadnak azt ami ma a vilagban folyik? Sok sikert hozza.
  • Mike
    csak nem mindegy hogy az elődeim által adott pofonért én kapok
    másrészről ne kezdjük el ki kezdte a pofozkodást
    harmadrészt ha már ppofozkodás: akkor elsőre kell akkorát adni, hogy a másik ne tudja visszaadni
    ha az a kérdés mi vagy őpk, akkor mi
    nem fogom odatartani a másik orcámat is
    és azt sem fogoom csinálni amit az előző postomban kifejtettem
    lehetsz muzulmán barát, mondhatod hogy mocsok aurópai civilizáció, de egyszer döntened kell majd valünk vagy, vagy ellenség leszel
  • who am I 7
    Viszont az élni csak pénzből tudsz te nagyokos, és ha csinálsz x gyereket, ŐKET ETETNI, ISKOLÁZTATNI, sTB..-t kell.ÉS fűért vagy lopott aluminiumért nem fogod tudni felnevelni őKET ÉRTED?legyél már észnél.
  • Mike
    aha, akkor majd gazdasági okok miatt fognak kivégzni, mert nem mentél el naponta 5x a mecsetbe
    tetszene neked, ha lenne itt is egy talibán redszer, egy totalitárius vallási fantikusok által irányíított Európa? mert ezek szerint erre vágysz
    az európai civilizáció megszaggatja ruháit, a múltban elkövetett gazságai miatt, majd vezekel
    hát csak vezekelj te, legyél csak a muszlimok rabszolgája, én biztos nem leszek az, de ne ringasd magad abban a hitben, hogy meg fogják hálálni neked, hogy most a seggüket nyalod
  • remark #26
    Pl. itt van az azsiai regio (India, Kina stb.). Ma nem hiszem hogy barki nyugati ertelemben veve fejlettnek mondana az orszagokat, nehany kiveteltol eltekintve.

Hogy jutottunk ide? Volt olyan ido mikor Inidia olyan fejlett volt mint Anglia, sot bizonyos ertelemben akar fejlettebbnek is mondhatnank. Azaz nem hogy nem volt szukseguk nyugati segelyekre, tamogatasra, de inkabb a nyugatnak volt szuksege arra a gazdagsagara amit ott letrehoztak.

India tortenelmebol egy reszlet:
    "The Bengal region was possibly the wealthiest on earth when the British conquered it. With the British East Indian Company in charge, the British mercilessly plundered Bengal. With Bengal being exploited, in 1770 a drought, combined with British rapacity, created a famine that killed off one third of Bengal’s peasantry. Similar to Spain’s rape of the New World, local imperial agents skimmed off great sums for themselves, cheating both the natives and their superiors in the mother nation. Britain subsequently refined its revenue collection efforts, which trimmed corruption in the field but also refined the process of native exploitation. >>> Dacca was Bengal’s textile center, and in 1757, British observers called it every bit as wealthy as London. By 1840, Dacca had been bled dry, its population collapsing from 150,000 to 30,000. (!!!) <<< The British implemented the standard imperial formula: it outlawed local industries in order to protect those of the mother country. Bengali textile manufacture was outlawed, and Britain even amputated the thumbs of Bengali weavers. (!!!) As with the Spanish in Mesoamerica and South America, the British exploited a fractious imperial environment to their benefit, taking advantage of the disintegration of the Mughal Empire to expand its hegemony over all of India. The British East Indian Company was soon raking it in hand over fist.

India was ahead of Britain on the modernization curve in ways, and was even better at steel making than Britain was at first. (!!!) British industrialization was accomplished partly by exploiting India. As India’s industries died from being outlawed, the natives were forced into raising crops for export; Bengal became the land where indigo, jute, and then opium was raised for export. The economic concept of “value added” industries was fully implemented. The basic idea is forcing the natives to grow crops for export, such as food, cotton, jute, etc. Then it is exported to the mother country and processed in their factories (and/or consumed). Then finished product is shipped back to the subject nation, the price manipulated by the mother nation’s dominance to achieve unfair terms, economically bleeding the subject nation dry. No mills were made in India under British rule. They were forced to raise crops for raw materials, and then it was shipped to the mother country."
  • Mike
    mostaniakat? nem tudom, nem vettem észre, hogy levágánák a kezed ha lopsz
  • remark #24
    "A történet igen is ott kezdődött, hogy loptak."
    Nem. De mindegy, ez a tortenet hosszu lenne ide.
  • remark #23
    "lehet, hogy neked jobban tetszik amikor te vagy rabszolgasorban"
    Nem, nem tetszik. De tudod jol mirol beszelek, ne irogass mar hulyesegeket.
    Nekem, ahogy a(z eltunoben levo) demokracia hiveinek is az tetszik ha senki sincs rabszolgasagban. Miert? Mert ha te ma barki rabszolgasagat indokoltnak latod, akkor nagyon nagy esely van arra hogy holnap az en rabszolgasagomat is indokoltnak fogod latni. Es tudod mit? _Ez_ nem tetszik.

"de nekem valahogy jobban fekszik amikor én (mi) igázunk le másokat"
    Errol beszelek. Menj, es gazolj terdig a masoktol eroszakkal elvett javakban. Az egyetlen problema az lesz, hogy ami negativ hatasokat ezzel okozol abban nekem ugyanugy reszem lesz mint neked. Ugyhogy nyugodj le.
  • Evil Merodak
    Hát ez jó! Ha muszlim zavargásokról van szó mindenki nagy keresztény. De ha arról hogy egy imáskönyv lapjai egy görög matematikus jegyzeteire készültek mindenki inkvizíciót vizionál. A gyerekvállalásról meg annyit hogy nálunk hiányzik hozzá az önfeláldozás, mindenki csak az anyagiakon gondolkodik és nem a jövőn. Pedig el kellene gondolkozni hogy hosszútávon miből lesz a jövő! A tőkéből, megtakarításokból, befektetésekből? Vagy esetleg az gyerekekből akikre még büszkék is lehetünk?
  • Mister
    nade vazze már
    bevándorló arab 16 éves gyerekek lopott motorral nekimentek (ők, nem a rendőr) egy járőröző rendőrautónak, és meghaltak.
    miért a rendőr a hibás?

• remark #20
    "de azért a középkori barbarizmus még bejátszon ugye?"
    Hipokrita vagy. Sorold legy szives a nyugat barbar tetteit is. Koszi.

"ők ott tartanak mint mi amikor ránk telepedett az egyház, és kivégeztek ha nem mentél templomba"
    Mi ma ott tartunk mikor az egyhaz ranktelepedett. A helyzet ugyanaz, csak most mas es mashogy telepedett rank. Nem tudnak az emberek ma se tobbet a vilagban zajlo dolgokrol, mint abban a bizonyos sotet idoszakban.
    Ha nem erted mirol beszelek, akor nezd meg hogy manapsag hany, a politika es gazdasagi eletet alapvetoen meghatarozo elmelet es elgondolas latszik megdolni. Pl. a Nash fele onzo en kepe.

"ha annyira hánynak a nyugati civilizációtól akkor a cuccainkat, internetet stb miért használják?"
    Tudod jol hogy nem errol van szo. Vagy nem tudod?
  • remark #19
    "eldönteheted a keresztény civilizációt támogatod, vagy az iszlámot"
    Egyiket sem. En A CIVILIZACIOT tamogatom. Az egesz iszlam vs. keresztenyseg ellentet egy mubalhe. Gazdasagi es politikai ellentet letezik csak, de az letezik mindenhol, Hollandia kellos kozepen is mint ahogy Magyarorszagon is. Szoval nem artana vegre a problemaval foglalkozni es elfelejteni ezt az egesz vallasos hulyeseget.

"pont ezzel a szépelgéssel, és puhánysággal élnek vissza azok, akik a kersztény-európai civilizációnkat el akarják pusztítani"
    Pont az olyanokkal elnek vissza a haborukbol, masok elnyomasabol, kihasznalasabol, kifosztasabol meggazdagodni akarok, mint te. Ha ezeket tamogatod, te is agresszor vagy. Ha az vagy, akkor nem sajnallak mikor viszonzasul kapsz egy pofont valakitol. De ha nem az vagy, akkor orommel osszefogok veled, es megprobalhatjuk megoldani a problemat. A valodit.

"végezzenek csak ki téged azért mert nem hordasz szakállat, vagy mert azt merted mondani Allah nem létezik"
    Talan az jobb ha azert vegeznek ki mert bizonyos nyugati gazdasagi es politikai erdekek utjaban allok? (Persze nem engem szo szerint, mint ahogy a szakall nemviselesert se teged vegeznek ki...)
  • Inquisitor
    Az, hogy apu elkocsmázza a pénzt, mert kilátástalan a helyzete (és emiatt az is marad), nem egy "roma szokás" ám. Simán megvan hasonló életszinvonalra süllyedt bármilyen embernél. A Sok gyerek, sok segély dolog sem csak rájuk jellemző, a kép azért élhet még is pl. benned, mert közöttük ismert és kevésbé ismert okokból több a "perifériára szorult" család. De bőven vannak ilyen szituk nem roma családokban is.
  • Inquisitor
    Na igen, én se értem az ilyen hozzászólásokat.
    Bármilyen' meglepő is, a "bevándorlók" nagyrésze Franciaországba az ex-francia gyarmatokról érkezett és érkezik. (Pláne pl. azok után ami Algériában történt, én is hülye lennék ottmaradni.)
    Ugyan ez Angliában pepitában. Lehet köpködni az indiai, burmai, pakisztáni, stb. bevándolrókra, csak akkor nem kelett volna függővé tenni őket egyrészt a gyarmatországtól, másrészt a gyarmatosítók tehetnek ezen országok jelenlegi f*s gazdasági és egyébb helyzetéről. Hát igyák meg a levét annak amit főztek.

Az EU-ban folyamatosan csökken a lakosság, éppen elég baj, mert csökken az aktív dolgozók száma, míg folyamatosan nő a nyugdíjasoké, már jelenleg is kritikus a helyzet. Magyarországon meg mégrosszabb. Ha a kínai vagy afrikaio bevándorlók oldják meg a szitut, akkor ők oldaják meg ha mi nem tudjuk ... hogy ez jó vagy rossz, azt nem tudhatom.

A motoros srácokról: Nem tudom miért üldözték(?) őket, azt se lopott volt a motor vagy sem, de a balhé akkor tört ki, amikor elterjedt, hogy a járörök szemből mentek neki a srácoknak, amit nem lehet sima üldözéssel kimagyarázni ...
  • assdf
    "Hát akkor könyörgök, kezdjünk el megint szaporodni, csináljunk fejenként legalább (nem mondok sokat) három gyereket egy élet alatt, és akkor az nem történik meg. Azt ne mondjátok hogy itt nincs arra pénz, miért afrikában van?"

Aztán ezt igy mégis hogyan? Miből tartod el a gyereked? Vagy magad? Ma magyarországon aki kettőnél több gyereket vállalhat, az vagy cigány, vagy politikus, vagy imádja a gyerekeket (ebből van kevesebb).

A kisebbség azért képes 5-6 gyereket csinálni, mert egyrészt akkora sz@rban élnek hogy az már 12 gyerekkel sem lesz nagyobb szar, mert ugye 0/6=0/12...
    Másrészt meg apuci akkor 6x30000 ezer forint segélyt kap amiből ő már egész jól el tud éldegélni, az meg kit érdekel hogy a 6 gyereknek vagy egy cipője, meg télen is rövidnadrágban vannak... 1 gyereknél viszont ez csak 1x 30000 forint, ebből apuci sem tud kijönni a kocsmában. Szóval ez van romáéknél.(tiszelet a kivételnek, de sajnos én elég kevés kivétellel találkozom)

Na de egy gondolkodó MAGYAR ember arra gondol hogy hogy neveli fel a gyerekét, hogy tartja el (nem forditva) és hogy lenne jobb a gyerekének a jövőben. Ezért vállal csak 1 vagy max 2 gyereket. Többre nem futja. A cigány nyelvben meg nincs is jövő idő szóval...

Arról nem beszélve, hogyha egy magyar vállalna 3-4 gyereket, akkor azt az átlag magyar csak ugy tudná eltartani hogy nem lenne otthon tévé, számitógép, autó, a gyerekek nem járhatnának egyetemre, nem járhatna a gyerek nyelviskolába stb, és végül a felnővő 4 gyerek segédmunkás lenne valami kömüves mellet minimálbérre bejelentve vagy arra se csak feketén. Ugyebár szaktudás,nyelvtudás és informatikai ismerek nélkül manapság nehéz jó állás találni és a fentiek miatt ez igencsak kimaradna.
    És ha ebbe egy felelősen gondolkodó ember belegondol, akkor azt mondja hogy inkább csinálok 1-2 gyereket akiket ki tudok tanitattni és ők majd ha felnőnek l tudnak helyezkedni egy viszonylag jó helyen, ahol keresnek annyit hogy az ő gyerekeiket minimum a mi szintükön el tudják tartani vagy jobban. Ez a jövő jobban tetszik a legtöbb magyarnak mint az hoy van 5 gyereke segédmunkásként...
  • PhoenixK
    A történet igen is ott kezdődött, hogy loptak. Más tulajdonát elvették, a rendőrök pedig a törvények betartásával (!!!) peóbálták elfogni őket. Most akkor miről is beszélsz???
  • Chrisx
    Így van. Senki se mondta hogy kötelező itt lenni, de ha már itt vannak akkor tartsák be a szabályainkat.
  • Mike
    csakhogy nem mindegy ki élősködik
    amíg mi, az oké, amikor más az már nem
    lehet, hogy neked jobban tetszik amikor te vagy rabszolgasorban, de nekem valahogy jobban fekszik amikor én (mi) igázunk le másokat

nagyon puhányak lettünk, túl nagy a jólét
  • Mike
    annyira nem jó nekik, hogy a nygati cuccok kellenek, de azért a középkori barbarizmus még bejátszon ugye? ők ott tartanak mint mi amikor ránk telepedett az egyház, és kivégeztek ha nem mentél templomba
    kell ez nekünk, vissza a középkorba?
    ha annyira hánynak a nyugati civilizációtól akkor a cuccainkat, internetet stb miért használják?
  • Mike
    eldönteheted a keresztény civilizációt támogatod, vagy az iszlámot
    ha keresztényt oké, ha az iszlámot, akkor nem tudom mit keresel itt
    pont ezzel a szépelgéssel, és puhánysággal élnek vissza azok, akik a kersztény-európai civilizációnkat el akarják pusztítani
    végezzenek csak ki téged azért mert nem hordasz szakállat, vagy mert azt merted mondani Allah nem létezik
  • remark #10
    Miket allitasz?
    1) Afrikaban a balhezas meg a gyujtogatas a szokas. -> csusztatas
    2) "Ezek" csak eloskodnek rajtunk. -> a nyugat meg tobbszaz eve eloskodik a vilag nagyreszen
  • remark #9
    Ez is biztos ugy kezdodott hogy a muszlimok szivarognak. Nem ugy, hogy a nyugat megszerezte a vilag kb. 75%-a felett az ellenorzest (eroszakkal).
    Es gondolom ha jo lenne nekik ott ahol vannak, akkor nem "szivarognanak" ide. Ott ahol vannak talan meg pont a nyugati befolyas miatt nem jo nekik. Etc.
    Persze most ugyanugy leegyszerusitem a kerdest mint a tobbi hozzaszolo.
  • remark #8
    A tortenet nem ott kezdodott hogy loptak.

Ha Magyarorszagon valakire csunyan nez egy rendor, akkor mar kiakadunk. Itt meg ilyen vagy olyan okokbol, "rendori intezkedes" kozben meghaltak emberek, es megis ok a hibasak. Miert? Mert ok a kisebbseg?
  • PhoenixK
    Nem, Afrikában sincs. Csak éppen sz@rnak rá! Majd a gazdag állam ad nekik sok-sok segélyt, és csak annyit kell "tenni" érte, hogy nem dolgoznak, és csinálják a kölyköket. Ez megy nálunk is. Miért van az, hogy egy felelős átlag pár több évig készül rá, hogy bevállaljon egy gyereket, míg az utolsó putrilakó cigányoknál 14 évesen más természetes egy gyerek? Mert ők a "kisebbség", ezért szabad. A többség pedig majd kitermeli egy élet árán. Ez a jelen és a jövő... akarom???
  • Chrisx
    Ezek a bevándorlók azt hiszik, hogy Afrikában vannak ott szokás ez a gyújtogatás meg balhézás. Vissza az összeset, mert ezek csak élősködnek rajtunk.
  • zola2000
    Komolyan mondom kellene egy új Ratkó korszak ebben az országban, amíg még nem késő.