9306
-
#5534 Úgy legyen
ÁMEN -
#5533 A látottak alapján sehova nem áll be mert porig aláz mindent majd! -
#5532 Örülök, hogy téged nem érintenek ezek a dolgok, de nagyon sok embert igen. Látom szereted a BF-et. NA majd meglátjuk mit szólsz hozzá, ha a BF3 beáll a Crysis2 és MW2 mellé a sorba.
"(Miért akkor milyen béta volt?)"
Semmilyen. Egy demó volt, amit azután adtak ki, hogy befejezték a PCs verziót. -
#5531 PC összehasonlító videó
nem konzolos, ami ugye tök értelmetlen lenne a PC-vel szembe felállítani. -
#5530 EVGA GeForce GTX 560 Ti, Crysis 2-vel
"A doboz a Crysis 2 témájú matricával ellátott videokártya mellett tartalmazza a Crysis 2 teljes verziós kiadását is, plusz egy posztert és egy pólót." -
#5529 Ezzel egyet is értek de azzal a kijelentéssel ,hogy gyengébb grafikájú játék ma már nem lehet jó na azzal nem. Persze ha van gépünk hozzá akkor legyen olyan a grafika ami elvárható de nem ettől lesz jó egy játék. -
#5528 Sajnos nem (csak) emiatt hanyagolják a játékmenetet, vagy akár a történetet. Sok példa mutatja (nem kell messzire menni CoD4 -> Cod6), hogy gyakorlatilag ugyanaz az engine, csak összedobálnak egy pár órás single-t, és néhány multis pályát, aztán a paraszt meg veszi,mert CoD. Mindenki örül: a fejlesztő, mert gyakorlatilag zéró munkával (na jó ez túlzás) kiadnak egy új részt; örül a kiadó, mert így minden évben lehúzhatnak egy újabb rókabőrt, és a sok birka meg is veszi. Örül a gamer is (legalábbis bebeszéli magának, nehogy beigazolódjon, hogy lehúzták ISMÉT), mert újra kiadhat néhány ezrest egy "DLC"-ért, és új pályákba tolhat bele néhányszáz órát a multiban.
A fantáziáról pedig lásd. az 5523-as hsz-emet: 2011-ben már elvárom, hogy a gépem megjelenítse azt, amit a játék mondani akar (vizuálisan), és ne nekem kelljen fantáziálgatnom, hogy most N.Y. utcáin irtom az alieneket. Ez nem lustaság, hanem elvárás a mai technológiával szemben. Ha majd eljutunk oda, hogy mint a Mátrixban rácsatlakozol a gépre, és tényleg ott vagy a játékban, gyanítom akkor sem lesz már elfogadható (számomra legalábbis, bár azt Én valszeg nem fogom meglátni) , hogy Doom2 szintű pixelhalmokat lövöldözgessek. A maga idején forradalmi volt, de azóta eltelt majd 18 év. -
#5527 Hmm... nem tudom ki mondta először hogy a játék = grafika... eléggé... hmm. NC. -
#5526 Nem fogtad fel mit próbálok elmagyarázni de hát nem probléma ez egyébként. -
#5525 Úr Isten, ekkora ...ságot.
Ilyen alapon még mindig kvarcjátékkal játszanánk, és elképzelnénk,hogy hú de jó sportkocsival égetem az aszfaltot. -
#5524 Hát ez a grafika = játék azért igen erős túlzás. Nyilván ezért élvezetes sokak számára többek között nekem is egy egy régi akár 15 éves játékkal való játszadozás is. Pont az ilyen felfogás miatt gyúrnak a játékmenet, történet újítások stb. helyett inkább a grafikára. Egyébként létezik olyan, hogy fantázia. Sajnos azonban ez a szó egyre kevesebb embernek mond valamit, a mai 15 alattiaknak meg szinte semmit tisztelet a kivételnek. -
#5523 Tényleg no offense, de bírom az ilyeneket. Látom a smiley-t, de akkor is.
Nekem nagyon sokáig C64-em volt, még akkor is,amikor már dübörgött az Amiga és PC-láz. De az volt, azzal kellett játszani. Jól elvoltam vele.
Egyesek mondják, hogy a grafika nem minden. Nem minden ,de azért 2011-ben az embernek már (SZVSZ) lehetnek elvárásai. Az emberekbe (PC_Gamer-ekbe) súlykolják, hogy vedd meg az új VGA-t, CPU-t, stb. , mert az milyen erős,milyen jó lesz az Neked. Erre a Crytek a pofánkba vágja ezt az 1 az 1-ben konzolportot. Lehet ,hogy nem port, de a felbontáson és az AA-on kívül miben nyújt többet a PC-s? Nem sok mindenben. Holott azt hangoztatták, hogy a PC-vel külön foglalkoznak, nem konzolról lesz portolva (Pontosabban kihasználják a benne rejlő erőt, mint anno a Crysis 1 esetén (bár ott meg átestek a ló túloldalára)). DX11 vagy lesz ,vagy nem lesz. Most ebben a formájában semmi egetrengető plusszt nem ad a PC-s változat. Szóval Én megértem azokat, akik becsapva érzik magukat. Előrendeltem, mert nem rossz gamma, de most nem is ez a lényeg. Csak kicsit savanyú a szájízem, mert ott rejlik a powa a gépházban, de nem tudom kihasználni. -
#5522 Azért azt se felejtsd el hogy a technológia fejlődéssel az igények is fejlődnek. Anno a KOTOR-nál az államat keresgéltem, később(?) a Jedi Outcas, majd HL2-t el se akartam hinni hogy Real-Time, 2007-ben a Crysis volt már az álleejtés mestere...szóval minden kornak megvan a maga "ezt nevezem" grafikai színvonala. És ahogy haladunk az időben előre, a régi "Az annya" grafika végül elvárás lesz már, mint ahogy jönnek ki az egyre szebb játékok.
Hmm... Kotor-t kellene megcsinálni UT3-as motorral vagy C2-vel, amolyan ráncfelvarrás címen.... -
Gabe18 #5521 Azért neked jó hogy nem a C64-es korba születtél. -
#5520 JAJ ISTENEM!!!!
Tisztázzuk akkor a dolgokat, mert úgy látszik félreérthetően írtam:
- Nem a Dx11-ről van szó, hanem arról hogy mint mondtak és mi lett belőle. Most felhozhatnám azt is hogy a nanoruha 2-t hirdették és végül egy nanoruhátlan katonával játszanánk, mondván hogy majd az első pecsben benne lesz az is. Szerintem mások is becsapva éreznék magukat.
- Grafika = Játék téma: Mivel játszol te? A grafikát irányítod, egy grafikus karaktert a grafikus világban és más grafikákkal történik az interakció. Tehát a Grafika = Játék. A grafika szintje és a játék élményfaktora is kölcsönhatásban állnak egymással. Ha egy játék ronda, ocsmány, hiába van benne nagy játékmenet és szuper történet, meg eget verő ötletek, egyszerűen nem tudod úgy beleélni magad, mintha filmszerű, élethű lenne a látványvilága. Nem azt mondom hogy játszhatatlan lesz, de nehezebb átélni. Márpedig a játék lényege hogy átéled mint egyes pillanatát és odaképzeled magad. Legalább is nálam így működik a dolog. Persze vannak olyan játékok amik 2 pixelből állnak és mégis élvezetesek. Tudjátok a kivétel erősíti a szabályt. -
Gabe18 #5519 De a játék nem attól lesz szép hogy DX11 vagy nem. Most ha ez alá aláraksz egy megfelelő gépet és felnyomod full-ra, akkor csúnya lesz?
Ezzel együtt szerintem eleve agyrém ez a "majd belerakjuk az effekteket" elképzelés, függetlenül attól hogy végül sikerül-e nekik megvalósítani vagy sem. -
#5518 Pedig utána jön a lényeg. :) -
#5517 "nem halnak meg egy lövéstől."
Azért a Crysis 1 is jó volt ebben. 2 méterről DSG1-el (nagy kaliber, mesterlövész) két lövés kellett 1-1 katonába. Az hagyján hogy 2 lövés, de az elsőnél csak nyomott egy "Áááá"-t aztán lőtt tovább. Tudod mit csinálnál ha közvetlen közelről mellkason lőnek egy ilyen stukkerrel, még ha mellény is van rajtad? Vagy 5 percig újratanulod a lélegzést, majd még 10 percig a járást. Persze Dél-Korea biztos különlegesen képzett, fájdalmat nem érző katonákat küld mindenhova. -
#5516 "A játék maga a grafika"
tovább nem is olvastam -
Gabe18 #5515 Gondolom ott kezdődik hogy nem kell 50 billentyű az irányításhoz és az ellenfelek nem halnak meg egy lövéstől.
Bár ilyen alapon a Quake 3 meg az Unreal Tournament is konzol game...
Bár én anno Dreamcasten hónapokig Unreal-eztem éjszakákat. Mennyire jó volt. A "köcsög" kontrollerrel. -
#5514 "de ezekszerint a játék maga nem fontos"
A játék maga a grafika. Ha mást mondasz áltatod magad. A Crysis meg = grafika. Bárki bármit mond a Crysis a grafikájával viszi hátán önmagát. A történet egy dolog, de a tálalását azt a látványvilággal oldják meg, amiben bazi jó. Már most ha ezt a látványt kurtítják meg, akkor igenis a játék értéke sérül, esetenként akár élvezhetetlenné is válik.
Ráadásul beharangozták hogy DX11, még videót is mutattak hogy az milyen szép, meg új effektekkel teszi gazdagabbá a játékot. Aztán közlik hogy "Ja hát mégse". Akkor én mint a vásárló félre lettem vezetve, meg lettem tévesztve és ez sértő rám nézve. Márpedig ha valaki megsért, nem csókolom homlokon és teszek úgy mintha semmi se történt volna.
"csak legyen dx11 és legyen szép"
Igen, legyen szép és ha A-t mond a fejlesztő ne legyen a végén B belőle. Mondjon B-t és ha mégis A-t sikerül a végére összehozni akkor mindenki csak tapsol.
Egy játéknál először a grafikai megvalósítást nézi mindenki. Hiszen a grafikával játszol, a gombok a billentyűzeten a monitoron lévő pixel-hegyeket irányítják. Ha jó sztorit akarok leveszek egy könyvet a polcról, ha jó játékot akkor megnézem a grafikát. Ha az jó, utána jöhet hogy milyen a játékmenet, irányítás, ha az is jó akkor már képes leszek elmerülni a történetben, maradéktalanul átélve azt.
"ne a dx11 miatt rendelj játékot"
Ez így van. Ha a Crysis 2-t elve úgy reklámozták volna hogy Dx9-es, max Dx10-es, akkor nem mondtam volna vissza a megrendelést. De hogy Dx11-nek harangozták be, majd a végén csak 9-es lett... ez az átverés elvette a kedvem a vásárlástól. Mintha bemennél a Satrunba 107cm-es Samsung Tv-t venni, majd mikor kinyitod a dobozt otthon látod hogy egy 52 centis Videoton. TV-TV mind a kettő, de mást ígértek.
#5505: Lényegében ezt tették. Mindenhol úgy volt beharangozva hogy Hú-meg-há ilyen olyan Dx11-es effektek, meg fícsörök lesznek, erre elénk boss-tak egy Dx9-es, összecsapot szart.
"hiszen milyen szupi volt a crysis1 is dx10ben!"
Volt Dx10 benne az elejétől fogva. Gyorsabban is futott vele. Legalább is nálam.
Ebben konkrétan 1 bit Dx11 sincs. Érzed az árnyalatnyi különbséget? -
#5513 "a demoban 2 perc után érzett undotitó konzolos érzés"
milyen az a konzolos érzés? -
#5512 szted :)
ha fenntartod az állásfoglalásod, akkor jegyet váltottál a 3 éves Cumi-járatra
és nem bántásképp mondom
millió egyszer el lett már mondva sok helyen, h 2011-ben a teljesen-agyilagzokni és/ vagy krőzus kategóriába tartozik, aki JÁTÉK MIATT pc upgrade-re költ, ami
és ez nemcsak Banánisztán, hanem világszinten
véresszájúak erre azt mondják, h ígyigényesebbmegúgyigényesebbapc, az értelmesebbje (programozók is egyre többen) pedig azonnal gratulál nekik, hogy teljesen hü... :D
egy szónak is száz a vége
a fejlesztők döntő többségének egyértelmű és visszafordíthatatlan primary portja a konzol - tetszik vagy sem, így van
lehet hangzatos nyilatkozatokat belinkelni, meg protestálni; a tények, tények maradnak; és a lényeg akkor is ez: Ezt hívom én cumijáratnak :)
csak magaddal b.szol ki, ha nem veszed meg a játékot :)
szóval sztrájkolhatsz :)
úgy kb még 2014-ig, amikor is várhatóak a newgen konzolok és a rájuk fejlesztett multiplatform gammák
-
#5511 Nah látod neked nem tetszett nem veszed meg, keresel másikat, csak mondtam hogy nem szabad ilyen butaságot hogy nincs dx11 vagy nincs sm 5.0 és akkor nem veszem meg....:)
Ezekszerint ha ennyi eldönti az előrendelést, akkor ott a játék maga nem is volt fontos. :) -
#5510 felőlem dx12 grafikája is lehetne, a demoban 2 perc után érzett undotitó konzolos érzés és a multiplayer még elfajultabb codos játékmenete miatt van a tiltólistán. ezt patchel se fogják soha a büdös életben javítani, ők kitalálták hogy ez a jó, ezzel játsszon mindenki. ahogy anno az mw2 remek killstreakjei meg perkjei.. ha csak azokat balanszolták volna 1 darab 5 megás patchben, a mai napig sokkal többen játszanának vele.
viszont HA a single player nagyon jó, akkor majd megveszem akkor ha annyira leárazzák vhol, hogy csak azért a részéért fizetek, a gép ellen még szórakoztató is lehet ezt a sok szarságot használni amit kitaláltak, de hogy emberek ellen mindenféle beépített cheattel erőlködjek (és ők ellenem).. hát kösz nem. SHIT GAME. -
#5509 Ez nem kérdés, legalább a 10xese el fog menni az első részhez képest. -
#5508 Látod ne haragudj, de nagyon rossz ember vagy ebből a szempontból és másokat is ezzel akár ösztökélhetsz a rosszra.
"Nem vettem meg mert nincs benne dx11?"
Én véletlenül sem szeretnék kritizálni életszemléleteket, de ezekszerint a játék maga nem fontos csak legyen dx11 és legyen szép?
Mennyivel is lett volna szebb a dx11-el a játék?
Ettől még tiszteletem a tiéd nem rosszból írtam de ne a dx11 miatt rendelj játékot vagy éppen ne. Szerintem. -
#5507 biztosan - de miért tették volna? a crytek azt gondolja, a cod-copy jobban eladható, meglátjuk igazuk lesz-e :)
egyébként honnan veszed, hogy a pécések izlése = te izlésed? -
Sir Cryalot #5506 hát ami kellet volna a pécéseknek azt egy 20 fős stáb meg tudta volna csinálni tavaly augusztusi eltolt dátumtól idáig bazmeg -
#5505 hogy kitoltak a pécésekkel, csak egy ronda, dx9es verziot adtak ki! mennyivel jobb lett volna, ha a játékosok mély megelégedéssel látják felvillanni a dx11 logót a játék elején, majd UGYANEZT kapják amit most...
gondolom elégedett lenne mindenki - hiszen milyen szupi volt a crysis1 is dx10ben!
értelem -
#5504 Én még ennek a fényében sem bántam meg, hogy a pc-s verziót vettem meg. Ha támogatni kell egy platformot, az nálam csak a szebb napokat látott pc lehet. Arról nem is beszélve, hogy fps-t normálisan CSAK pc-n lehet irányítani, akárki akármit is mond. -
#5503 Hát az olvasottak alapján, nem bántam meg hogy visszamondtam a megrendelést már akkor mikor felmerült ez a "DX11 nem lesz benne, csak peccsel" dolog. Jó hogy mindenhol úgy harangozták be: Crysis 2 a legnagyobb Dx11 húzócím lesz. Hát nesztek!
Majd megvárom a 4db 2gigás pecst, amit TALÁN kiadnak hozzá és akkor ha már lesz benne minden ami egy mai játékba kell, TALÁN befizetek rá.
Amúgy ezzel nem azt érik el hogy rohanok venni konzolt, meg a játékot hozzá, hanem azt hogy szarok bele az egészbe. Crysis 1 és Warhead itt van a polcomon, de innentől kezdve, hogy így kitoltak a PC-vel, már nem fogok tőlük venni semmit. Ha esetleg még kijavítják azt amit elrontottak, lehet rá esélyük, hogy ismét visszakerüljenek a kegyeimbe.
Tudom most mondhatnátok: Ki vagyok én, mit érdekli a crytek-et, hogy egy Magyarisztáni átlagpolgár nem veszi meg a játékot... csak a világ tele van átlagpolgárokkal, akik szintén így gondolják. Ez pedig nekik nem kevés bevételkiesés.
Szerintem -
#5502 Hű, 4 ponttal több,nem semmi.
Amúgy meg 2x több critic reviewje van a 2,5 év alatt az első résznek. Fog még ez változni,akár pozitív irányba is
-
Sir Cryalot #5501 hahahaha , fail. Nesztek platformosodás -
#5500 van esetleg valami cfg. file ahol be lehet állítani a grafikát ha igen valaki elküldené vagy felrakná valahova ? -
#5499 hát ez az 5.1 kérdés érdekes mert nekem a demó 5.1 be szólt, teccet is , de nehogymá a fullba meg nem lesz az xD -
ricsa008 #5498 ez jól hangzik -
foxxi #5497 fényéveket! és ez komoly. -
ricsa008 #5496 de a bétához képest azért javult? -
foxxi #5495 Igen! Bob a pincér