CRYSIS 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KILLER2
Ezt aláírom, de ez sajnos PCn is igaz az új címekre, de a konzoloknál még durvábbak az árak. Én csak azon akadok ki, hogy a használt játékokat már egy lapon emlegetik a warezzal, csak mert nekik nem hoz bevételt. Ez a pofátlanság szerintem. Nem értem, hogy ezt mégis milyen alapon akarják korlátozni. Ha veszek egy használt autót, azzal a gyár nem szerez hasznot, de mégsem DNShez kötik az autót, hanem van használt kereskedelme. Nem értem, hogy mire föl lépnek fel a használt játékok ellen. Az oké, hogy a wareznál netrõl szedem, de ha egyszer valamit megvettem, akkor azt miért ne adhatnám el?

Töltsük le az internetet!

DarkSector
naná majd ultimate win7-et a konzolokba hogy 800mb ramot leegyen az alapállapotban...😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
jah ebben igazad van, viszont van egy kis probléma ezzel.
mint közben fény derült a turpisságra, a 2 konzol full Ugyanaz!!!

ezt most mondom, egy grafikus, magyar grafikus ezt ecsetelte nemrég egy riportban.
beszélt mindenrõl, és a probléma ott van a sony oldalán, hogy csak a cpu terén jobb, a vga egy szinten van, és a ps3-nak még tetejében ott van hogy OpenGL és nehezebb programozni.

szóval adatokban az a probléma mint egy pc-nél, jah erõsebb számítás terén, de játékokban nézd meg, van 1-2 ex, viszont van x-nél is ex, ezek valóban szebbek, de nézz meg multi címeket, hányszor fordult elõ hogy ps3-nál fps gondok voltak, recésebb lett vagy egyszerüen gyengébb textúrákkal.
sajnos egy csupasz hardvare még nem minden, a sony jobbat akart, de nagyon meglepõdtek, hogy a valóságban szinte mm különbségek vannak csak...és ez volt utána a hátrány is, mivel a gépek ugye drágábbak voltak a gyártási költségek végett. 😛

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

KILLER2
Igazad van. De azért szerintem értetted, amit mondani akarok. Itt nincs egy olyan összetett oprendszer, mint egy PCnél. Itt van az általam hibásan használt OS, viszont nincs asztal, MSN, windows update meg egy rakás felesleges dolog, ami lassítaná a dolgot.
Most jó? 😊

MerlinW
Mocsok drágák a konzoljátékok. Már csak azért sem😊 X-re még csak-csak van mód a warezra, hamárhomár... PS3-ra az sincs. 15k-ból meg inkább teletankolom a kocsit és elhúzok sörözni a csehekhez😊

[merlinw.org]

KILLER2
Az MS elkapkodta. Igazából elõnybe is kerültek a PS3al szemben és olcsóbb is az X360, de a PS3 valóban technikailag volt jól idõzítve. Az MS nem meglepõ módon ráment a marketingre. Gondolom féltek, hogy ez is úgy lemarad, mint az elsõ Xbox.

MerlinW
"játék közben nem foglalkozik az OSel"

Máj frend. Az OS nem egyenlõ a desktoppal😄 Az OS csinál gyakorlatilag mindent. Õ közvetít mindent a hardvereknek (API). Az OS a legfontosabb láncszem a játék és a szilicium között😊

[merlinw.org]

DarkSector
jah nekem van x meg pc, jólenne egy ps3-is, és mindennel küldhetném, engem nem izgat a gép, a hardware amin futnak a játékok.
irányítás se okoz gondot, elvagyok minden féle beviteli eszközzel, joy, bill+egér.
crysis is ha fut pc-n megküldöm, mert fps nem éppen az erõsségem csak 1x le akarom küldeni hogy mien lett. ezért nem biztos hogy megveszem, fps-t nemnagyon veszek eredeti áron.
én boxot inkább mászkálósakra tartiom fent, meg a számomra nélkülözhetetlen XBLA szekció végett.😊

MerlinW
Sony okosan idõzített. Tudta mikor van a nagy generáció váltás, a technikai ugrás. PS2 1999-ben jött egy durva hardverrel, PS3 2006-ban jött és az is eléldegél még 3-4 évig. X360 pedig buta módon kijött 7 évre egy fele olyan erõs masinával, ami már 1-2 éve is kevés volt a csodához.

[merlinw.org]

KILLER2
Van hasonlóság, de szerintem akkor sem egy kategória. Egy konzol, ha MS, ha nem, játék közben nem foglalkozik az OSel, maximum minimális feladatokat lát el és a játékra koncentrál. Egy PC ereje pedig ennél sokkal inkább megoszlik. De a konzolok ereje szerintem leginkább abban van, amit te hátránynak tartasz, a fix hardver. Nem lehet bõvíteni, ezért elavulnak, viszont cserébe nincsenek kompatibilitási és hasonló gondok. Kell áldozatokat hozni a grafikában, de mag vannak a módok ennek a "leplezésére". Egy konkrét hardverre könnyebb programozni, mert elõre lehet tudni, hogy ez nem fog változni, van egy jól kiismert rendszer, ismert korlátokkal. Egy PCnél szinte nincs 2 egyforma, van egy rakás gyártó, egy halom hardverrel, egyszerre nem lehet mindenre optimizálni.

KILLER2
Nem az MS hülyesége, hogy sokáig viszi a konzolokat, ez így szokás. A Sony miért nem akarja lecserélni a PS3at még? Igaz, a processzora elég durva, de az nem minden. A PS2 is meddig ment. A konzolokat hosszú távra tervezi, bár ez az X360 stabilitásán eleinte nem látszott 😊 Szerintem még simán kijár az X360nak meg a PS3nak is 1-1,5 év. Aztán utána jön a következõ generáció, elõször mindenkinek leesik az álla, hogy hogy néz ki (leszámítva azokat, akik csak szarozni fogják), aztán a PCk erõsödnek tovább, 1 év múlva már csak a középkategóriában lesznek ott. Majd megint jön az új gen., stb, stb.

MerlinW
Box esetében, ami PC-s hardver, MS OS fut rajta és lévén jelen esetben PC-n írt játékról van szó, akár össze is lehetne hasonlítani, de valóban felesleges.

Konzolok hátránya, hogy nem bõvíthetõk, megvannak a határaik, a játékoknak pedig áldozatokat hozva igazodniuk kell hozzájuk.

Nekem nincs, nem volt és nem is lesz konzolom, így tulajdonképpen hidegen hagy a téma, csak szeretek képben lenni😊

[merlinw.org]

DarkSector
😛

DarkSector
jah igazad van szorry. csak kis hardware torna volt...😊

MerlinW
Jah valóban, XTX a gyorsabb. A lényeg, hogy a lent említett szokásos butítással a mai napig el lehet érni szép eredményeket. Ettõl függetlenül, valóban öreg a GPU, és ismét MS hülyesége, hogy még másfél évig akarja húzni vele.

Tény, hogy 2005-ben, mikor kijött a 360 még nem igazán fullHD-ben gondolkodtak. PS3-nak volt 1-2 év elõnye.

[merlinw.org]

KILLER2
Öhömm, ööö. Picit vissza kéne kanyarodni a témához 😊
Amúgy szerintem egy konzol meg egy PC hardvere nem összehasonlítható. A konzolokat játékra tervezték és nem is kell játék közben az OSel foglalkoznia, míg egy PCnek van egy rakás más dolga is, meg aztán nincs is annyira összerakva az egész. A konzoloknál minden passzol egymáshoz és konkrétan arra írják a játékokat a gyengéiket, erõsségeiket figyelembe véve. Még szép, hogy papíron fele olyan erõs hardver is elég egy játékhoz, mint ugyanahhoz PCn.

DarkSector
hallod meg számolj ehhez az effectekhez még egy vga-t, pc-n mert az nvidia a fizikszet, ami itt van röpködõ betondarabok, meg füst köd, mind hasznot húzna, amúgyis egy x19xx-es kari, ezeket az effecteket, lehet nem is kezelné le...😊

DarkSector
x360 gpu specification:
500 MHz
10 MB embedded DRAM
48-way parallel floating-point dynamically-scheduled shader pipelines
Unified shader architecture

hol van ez az x-es gpu az xtx 1900-astól? 😊
az x1650xt is már 600MHz-en ment, lehet én mondtam rosszul, és nem 1900 hanem 1600 amit hallottam 1x...😊 akkor még nevetségessebb a helyzet...😊

MerlinW
Az arány kb ugyanez, mert GTS-hez van hasonlítva. GTS és XTX is a lassabb típus.

[merlinw.org]

DarkSector
jah ez max az xtx éehet ien, de egy sima 1900, az nem ennyi...😊
de megkockáztatnám, hogy ha egy xtx-et betennék, még akkor is elgondolkodna a gépem...😊

meg ez cod2...😊))

MerlinW
Megint "öhm..." 😄

Nem a játékokat kell nézni, hanem a két GPU erejét. Gyorsabb a 8800 persze, de 2 évvel modernebb is.

[merlinw.org]

DarkSector
igen elfutna, valszeg az én 8800-asomon is, valóban nem tûéles a kép minden szeglete, pc-n se lenne tökély, csak azt akartam mondani ezzel, hogy pc-n nem elég ehhez egy olyan kártya, ami adatokban hasonlit az x360 gpu-hoz.

vagyis amit irtam nem egyforma a vga felépitése, hiába adatokban ugy tünik, hogy szar.
még egy ien "mosottas szar"-hoz is erõsebb vga kellene, mint az x1900...😊
csak ennyit akartam, nem azt hogy pc nem birja vgagy ienek.

DarkSector
jah tuom nekem 8800gt kellett az elsõ részhez....tudod te mien az a x1900? 😛
amugy összenem lehet hasonlítani a 2. részt az elsõnek a látványával!
én játszottam mindkettõvel.azért fura igy mert a videó nem adja vissza, azt amit élõben látsz. csak kb.

és nézd meg mit sajtolnak még ki ebbõl a szar vga-ból, nézd pl a tüskéshátú szörnyet...

MerlinW
Öhm.. itt a grafika nem technikailag szép, hanem kivitelezés szinten. Mosott alacsony felbontású textúrák agyoneffektezve. Az összhatás szép valóban, ez a lényeg (UE3 motor minden platformon ugyanaz, X-en mindig butítják a textúrákat és megküldik bloom-mal a GPU miatt). Ennek PC-n kellene hogy fusson egy 3-4 éves GF8800/HD3870-el is.

A konzol vidómemóriát pedig nem szabad külön nézni, mert shared system van, azaz rendszermemóriával osztozik.

[merlinw.org]

Snexi
hát nem tudom,már az elsõ rész is hibátlanul futott,60fps-rõl le sem esett
jó mondjuk akkoriban eléggé csúcsgépnek számítõ gépem volt,de ma már az átlagos gépek is jobbak annál
a 2 meg alig néz ki jobban mint az elsõ rész,szóval nem hiszem hogy nagy gondok lennének pc-n
(nem vagyok elvakult pc fan,van konzol is itthon,bár én nem használom,igaz a pc-t se nagyon)

DarkSector
ien jó nagy szarozások közepette, elõ szoktam rántani a tarsolyból ezt a szar gpu kezelte ingame felvételt.
katt!!!
próbáld meg mekkora kártya kéne a pc-s változatok közül, ehhez. és utána már lehet szarozni...😊

DarkSector
emberem a gpu teljessen eltér a pc-s vga-któl, ahhogy a processzorok is, ezek direct-e konzolokba lettek legyártva.
de technikailag, egy 512-es x1900-as vga-hoz lehetne hasonlítani a x360-at.
ps3-at pontossan nem tudom, de az openGL-es ráadásul, míg a x360 az DX-es, mint egy pc.

Barny
Xbox 360-ban talalhato GPU
Jo nagy sz*r<#zavart2>

Pentium Dual Core E6500 @ 4,01 GHz 1,34v,AC Freezer 7 Pro,4 GB DDR2,Asus P5QLD PRO,SAGA2 400W MSI HD4830 OC (700/2200) 512MB GDDR3,SAMSUNG 500GB F3,2xLG DVD RW H55L,Benq 19\' Windows 7 x64 RTM

Barny
igen,olvastam a grafikuskartyajukrol//xboxban ha jol emlekszem akkor 32mb volt irva<#idiota>
meg a ram is csak 512...

Pentium Dual Core E6500 @ 4,01 GHz 1,34v,AC Freezer 7 Pro,4 GB DDR2,Asus P5QLD PRO,SAGA2 400W MSI HD4830 OC (700/2200) 512MB GDDR3,SAMSUNG 500GB F3,2xLG DVD RW H55L,Benq 19\' Windows 7 x64 RTM

DarkSector
3 és 8, csak a ps3-ban 2 cell proci van egyenként 4 mag, de a max teljesítményt nem tudják kihozni belõle, még nehéz a programozása is...
x360-nak a 3 magja, eddigis sokmindenre elég volt, mostis elég lesz, inkább a vga ami régi mindkét konzolnál....

mindegyiknél magonként 3.2Ghz.
szóval ps3 8x 3.2Ghz iksz meg 3x 3.2Ghz

Barny
szarbox 3
playszar aszem 7-8<#idiota>

grebber
Fingom nincs hogy a két konzol hány magos,de ha jól tudom 2 magnál több tehát simán lehet több magos optimalizáció.

Next PC upgrade: 2022

bertino
mit gondolsz, az elsõ crysis mirõl volt híres ?

"ki lesz használva az összes mag a cpu-ban"

fél marketing errõl harsogott anno.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

grebber
Technikai infok (németül)

Na legalább itt már ki lesz használva a sok proci mag.
A tesztgép: Core i7-920,6 GB RAM,GeForce GTX 260
DX9be maxon szépen futott vele!

DarkSector
😞

grebber
PC-re jó lenne a Far Cry 3hoz,de ahogy látom ott a kiírást konzolra lesz 😞

DarkSector

Prince23
De azért 2 évig csak bírta a Crysis meg a Warhead 😊
mostantól minden crysis xbox "exkluzív" lesz

MerlinW
EA játék sosem lesz PC exkluzív😊

[merlinw.org]

grebber
Hol olvastál te ilyen hülyeséget?Szerintem soha nem volt errõl egy db szó sem hogy pc exkluzív lenne.Kezdetektõl a konzolos engineükrõl fröcsögnek!

DarkSector
várj de elõször nem a demo-ra hittem azt hogy csak x-re lesz, hanem hogy a full játékban a Multiplayer csak x-en és más gépen meg csak single....😊

Prince23
Mert X-en is lesz!

DarkSector
jah nemazért hogy jó-e vagy sem, csak nem értettem hirtelen, és azt hittem elsõnek hogy eleve a multiplayer csak x-en lesz, mondom az karcsú lett volna...😊

a megjelenés még idén? gondolom karácsony környékén lesz ebbõl valami. :S

Prince23
Új képek

Gondolom ugyanazt a pályát fogják kiadni, amit a Gamescomon. szal nem nagy ügy. Már el van készülve.

DarkSector
huh mi is ez?
demora gondolnak benne? vagy mi?

Prince23
Még hogy PC exkluzív címként kezeli a Crytek a cry 2-õt istenem

Most jött:

Ebben az évben xbox360-exkluzív multiplayer várható!!!!

Köszönjük crxtek

DarkSector
jah nekem van annyira, hogy pc-n is meg x360-on is lenyomtam összes nehézségi fokot...😊
nemkevés töltényt spórolva, többnyire próbáltam közelharcal megoldani...

KILLER2
Az is jó lesz ám. Az elsõt még nem is fejeztem be, de nagyon ott van. Mondjuk én úgy vagyok a horror játékokkal, hogy tetszenek, de többnyire nincs idegzetem végigtolni õket 😊

DarkSector
õszintén én 1 játékra várok igazából a Dead Space 2-re többi nekem csak a várakozási idõt tölti ki...😛

KILLER2
Azért ironikus, hogy az elsõ azért volt szar, mert nem futott senkinek, mert a grafra mentek rá, most meg inkább talán a játékra és most rögtön a graf a baj 😊
Amúgy nekem nagyon várós. ÉN személy szerint meguntam a dzsungelt, szerintem sokkal hangulatosabb az egész, ha civilizált környezetben játszódik. Ütõsebb egy lerombolt város, mint egy erdõ. Persze utóbbinak is megvan a szépsége, de unalmassá válik, mert azért itt mégis csak arról szól a dolog, hogy támadnak az idegenek, de valahogy ettõl nem fél az ember, ha a semmi közepén teszik ezt, viszont ha egy nagyvárosban. Meg szerintem hangulatosabb az egész, jobban kedvelem ezt a stílust, ez egyénfüggõ. De én a Crysist továbbra is nanoruha és az általa nyújtott lehetõségek miatt kedvelem, nem azért, mert milyen jól néz ki és szép trópusi szigeten játszódik.