CRYSIS 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
lehet itt vitatkozni hogy mennyire legális vagy nem de a téma amibõl ez kiindult az hogy a warez nem olyan mint használt játékot venni, és igenis a hazsnál vétel nem kell szégyenkeznie, én ha kell irásba adom hogy van kb 10 használt játékom, nah és akkor mit csinálnának velem szerinted? 😊
de ha a 100 másik warez-t irnám le egy papirra tuti fegyház.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
jogilag igen, erkölcsileg semmiképpen nem ugyanaz a kategoria: a warezosból egy forintot nem lát a kiadó/fejlesztõ, de a használtjáték átmegy mondjuk 2-5 ember kezén, ergo 2-5 helyett 1 példányt azért elad a kiadó, amibõl bevétele keletkezik - arról nem is beszélek, hogy megvenne-e az elsõ tulaj egy 4-8 órás szórakozást adó játékot, ha utána nem adhatná el némi veszteséggel...
ugyhogy nyugtatgathatja megát egy warezos azzal, hogy a használtjátékozó is ugyan az a kategoria, mint õ, de ettõl még nem lesz igy 😊
Forza.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
(tudom, nem kéne ezen moralizálni, de baromira nem értem, hogy sikerült anno ezt a törvényt megalkotni... nem látom be, miért más egy autó és/vagy egy játék - márpedig a törvény szerint más kategoria: az egyiket eladhatom, a másikat nem. érthetetlen, hogy sikerült belobbizni, hogy ezen termékek csak bérlemények... aminek a fonákja, hogy ha az adathordozó tönkremegy, akkor a hordozó elõállítási árán kellene potolniuk - nem teszik. továbá milyen alapon kérnek ujra pénzt egy bluray filmért, ha a dvd nekem már megvan? sorolhatnám...
az EULA továbbra sem érdekel, mivel a legtöbb játéknál nem kell elfogadnom, ha el is kell fogadnom, addigra kifizettem, de vissza nem veszik és ráadásul nem is magyar - érdekes lenne, ha ezt számon tudná bárki kérni ...)
kicsit úgyérzem, megint a f*sz rossz oldalán állunk...
Forza.
Engem csak az zavar, ha valaki nem hajlandó felfogni valamit, amiben nincs igaza. Most lehetett volna akármi másról szó, csak pont olyanok szidják azokat akik torrenteznek, akik ugyanúgy illegális úton szerzik be a játékaikat.
Amúgy nem a warezosokat védem, csak nem akarjátok észrevenni, hogy ugyanúgy illegális amit ti (itt a konzolosokra gondolok) csináltok, de nem akarjátok belátni. Ti is egy fájlcserélést folytattok, csak épp offline.
Az a baj hogy ugyanazt csináljátok amivel a warezosok lettek támadva, azzal a különbséggel, hogy ti különbnek érzitek magatokat. Pedig csak annyi a különbség a használtjáték kereskedelem és a warez közt, hogy a torrent/ftp, egy modernebb és ezáltal hatékonyabb formája a bûnözésnek, mint a hirdetgetés. És ezt lehetne példákkal is bemutatni, de gondolom így is érthetõ, és csak az nem érti meg, aki nem akarja.
De a masik veglet meg ennel is rosszabb aki itt rinyal mindenkinek hogy utolso bunozok, stb mint valami kocsog BSA-s nyomorek.
Szanalmas vagy ezzel az en vagyok a "sheriff" es megmutatom a torvenyt nektek kis kocsogok szintu szoveggel.
"Az internet lemaradt technologiailag..." :D
használ és varez max abban egyforma hogy ha elkapnak felelõségre vonhatnak.
DE nem egy lapon van a 2 dolog. de tökmindegy mert egyikõtök sem érti meg ahogy nézem én meg nem fogok itt bizonygatni semmit, az élet már megverte a warez-osokat.
Magiszternek meg köszönjétek meg, hogy felvilágosított, hogy konkrét törvény is vonatkozik erre a témára, mostmár tudjátok, ti is bûnözõk vagytok, innentõl már lehet jönni akármivel.
Nem hiába kísérleteznek ellene, már konzolokra is terveznek "védelmeket". Például újra aktiválási díj stb.
az egy dolog hogy ha gecik lennének elvileg megbaszhatnának, de van olyan hogy logika, ha a használt dolgokat büntetnék sok hivatalos üzlet bezárhatna, szóval be van iktatva lehet de gyakorlatban nem érdekli a kutyát se, mert amígy nem másolod nem érdekli õket.
hiába tekeritek itt.
Üzleti érdekük hogy minél drágább cuccokat vegyél így szerintem ne õket kérdezd hogy "elég lesz-e". <#idiota>#idiota>
Ez a szerény véleményem. Ha bûnözöl ne verd a melled, hogy te csak "x" mennyiséget loptál míg Géza "x+n" mennyiséget.
Next PC upgrade: 2022
Szjt. 23§.(1)-(2)
23. § (1) A szerzõ kizárólagos joga, hogy a mûvét terjessze, és hogy erre másnak engedélyt
adjon. Terjesztésnek minõsül a mû eredeti példányának vagy többszörözött példányainak a
nyilvánosság számára történõ hozzáférhetõvé tétele forgalomba hozatallal vagy forgalomba
hozatalra való felkínálással.
(2) A terjesztés magában foglalja különösen a mûpéldány tulajdonjogának átruházását és a
mûpéldány bérbeadását, valamint a mûpéldánynak az országba forgalomba hozatali céllal
történı behozatalát. A terjesztés jogának megsértését jelenti a mû jogsértéssel elõállott
példányának kereskedelmi céllal történõ birtoklása is, ha a birtokos tudja vagy neki az adott
helyzetben általában elvárható gondosság mellett tudnia kellene, hogy a példány jogsértéssel
állt elõ.
tehát: Terjeszteni a mûvet csak a szerzõ jogosult, vagy a szerzõ által megbízott szerv/személy. Bárki aki ezen kívül terjeszti, vagy a birtokolt példány tulajdonjogát átruházza, az törvénysértést követ el.
A másik meg hogy minden szoftverre a szoftverhez tartozó EULA érvényes és a benne foglaltatott megkötések és szigorítások, vagy éppen felhatalmazások érvényesek. Az elfogadásával te aláírsz egy szerzõdést éppen ezért onnantól kezdve hogy rányomsz az "I Agree" gombra támadható vagy, amennyiben az EULA-ban szereplõ megállapodástól eltérsz. Minden játék EULA-ja (ami nem ingyenes) tartalmazza azt a részt amiben kifejtik hogy te csak egy limitált birtoklási szerzõdést kötsz. Ami csak a program saját célú használatára jogosít. Ezt a jogot te nem adhatod tovább(el), csak a program kiadója/fejlesztõje jóváhagyásával.
A szerzõdésszegés meg ugye minden országban egy igen súlyos bûncselekmény ami után forint-milliókra is perelhetnének. Persze nem foglalkoznak most azzal hogy Gipsz Gézát perelgessék, de ettõl függetlenül ha te az általad megvásárolt szoftver felhasználási jogát átruházod valaki másra, szerzõdésszegést és e miatt bûncselekményt követsz el.
Ezt te magyarázhatod akárhogy, ez törvényileg le van írva.
Még egyszer azoknak akiknek nem világos a dolog:
- Szoftver vásárlásakor csak egy használati jogot veszel, nem pedig magát a programot. (Mint mikor a szomszéd kölcsön adja neked a fûnyírót de kér érte használati díjat. Hiába fizetsz ki 5000-et neki, nem a fünyíróját vetted meg csak a használati jogát. Ha te ez után tovább adod az 50 kilométerré lakó Julka néninek a fûnyírót akkor piszkosul mérges lesz rád. Jogosan.)
a vita most azon mehet, hogy az EULA vagy az alkotmányos jogom az erõsebb 😉 (egyelõre legalábbi még van alkotmányunk...)
még1x: amikor a boltban megveszek egy játékot, nem bérleti szerzõdést kötök és részemrõl eddig tart a történet. ha majd konkrét törvény tiltja a szoftverek továbbadását, visszatérhetünk a történetre 😉
Forza.
Warezzal valóban nem összehasonlítható, mert ha warezolt játékkal játszol, legtöbb esetben nem teljesértékû játékot kapsz, mert ugye multi nincs, vagy össze kell hozzá szarni a dolgokat...
"ha én eladom a szomszédnak, az nem kereskedelem"
Az a baj hogy fogalmakkal nem vagy tisztában.
A szerzõi jog valóban nem tiltja a szoftver továbbadását, az viszont benne van, hogy a felhasználási szerzõdésben (eula) foglaltakat be kell tartani. Lehet keresni a kibúvókat, de nem érdemes.
Vagy te most komolyan úgy gondolod, hogy ez így teljesen legális?
Az autós példa hülyeség, mivel az egy fizikai tárgy, a szoftver, viszont egy szellemi termék, és mint már többször is leírtuk, a játékot nem vetted meg, csak használati jogot kaptál.
Ha az autós példával akarunk élni, akkor ha kibérelsz egy autót, vagy kapsz egy céges kocsit, azt te nem adhatod el!
De így is megveszed,azt csinálsz vele amit (szabad)csak akarsz.
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?
- ilyen fasságot tuti nem olvastál, max gamestaron 😄
Forza.
Valahol olvastam, hogy a kiadók szerint a használtjáték kereskedelem sokkal roszabb mint a warez.
ez kb az a kategoria, mintha csak ugy lehetne kocsit venni szalonbol, hogy aláirod, hogy sose adod el - hiszen ha eladod, akkor aki megveszi nem vesz uj kocsit és az veszteség
abszurd
Forza.
én azt nem értem, miért próbálod ilyen görcsösen bebizonyitani, hogy aki adja veszi a játékot, az ugyan olyan rossz, mint a warezoló - jade, értem...
Forza.
jogilag nem.
"A játék adás/vétel pont ugyanúgy illegális mint a warez."
köze nincs egymáshoz a 2 dolognak mint törvényileg mint felfogásilag.
míg használt áru gazdát cserél de volt elõtte anyagi megtérülés, ugy a warezban semmi anyagi megtérülés nincs a kiadó és fejlesztõk felé.
ebben nem lesz igazad sajna. sorry
De nemértem miért kell megmagyarázni a dolgot, A játék adás/vétel pont ugyanúgy illegális mint a warez. Ez tény, ezen nincs mit szépíteni/megmagyarázni.
a használt média ellenben hozott a konyhára ...
ergo a példád baromság 😊
Forza.
de az az elsõ tulaj a játék árát szinte biztosan ujra játékba fogja visszaforgatni... eleve, lehet csak azért vette meg, mert számitott rá: el fogja tudni adni, ha végigtolta
Forza.
Amúgy meg minek hazudoznék itt ??😄
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Na basszus ez elég támadóra sikeredett, de csak simán válaszolni akartam a kérdésedre xD
"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."
Gigabyte GA-G31M-ES2C Intel Pentium Dual Core E2200 2.2Ghz@3Ghz 2GB DDR2 800Mhz VTX3D HD5770 1GB DDR5
Mert ha megnézitek mondjuk a: Metro 2033-at akkor annak is aztmondták hogy 4 giga ram kell, 4 magos proci.(nekem a régi gépemen elment maxon 2 giga ram, 2 magos proci...)
És hát nem lehetnek ennyire hülyék/számítók hogy egy 140k-s videókártyán fusson csak el maxon a gamma...
Persze lehet hogy vérszemet kaptak és én rohadtnagyot tévedek...
Just do it :)
viszont amit nem tilt, azt megtehetem 😊
Forza.
-DVD tok
-adathordozó
-Használati jog
A dvd-n lévõ adat viszont a kiadó tulajdonában van, és õ egy bizonyos összegért, megengedi hogy használd.
Nehogy azt hidd, hogy kifizetsz 16e ft-t, akkor te azzal birtokolni fogsz egy olyan terméket, amibe milliókat öltek bele korábban 😄
Így a warez is legális, mert valaki megvette, így öve a szoftver, azt csinál vele amit akar.
Mint már írtam: Amennyiben valóban a te tulajdonodba kerülni a szoftver, azt csinál vele amit akarsz: másolás, eladás, módosítás.
#1792:
Sajnos mivel gordon nincs lemodellezve alapból, így 6 civil rohangál 😊
Forza.
Forza.
Kb kibérelsz egy lakást, azt nem festheted át, vagy adhatod el valakinek. Vagy nálatok így megy? 😄