CRYSIS 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lolSL
persze a dvd tokkal tényleg azt kezdhetsz amit akarsz 😊

lolSL
nem a tulajdonod, eula szerint (ami mo-n is érvényes szerzõdésnek minõsül) egy "elõfizetést" vásároltál, amit bármikor visszavonhatnak, olvasd el.

arty
az megvan, hogy az eula nem lehet törvényszegõ? márpedig, ha azt irják hogy a szoftvert nem adhatom el, az sérti a magántulajdonhoz való jogomat - amivel meg azt kezdek, amit akarok

Forza.

kifli
Szerzõi jog határozza ezt meg, az olvasgasd át, féleg a felhasználási szerzõdésrõl szóló részt, amit te a megvásárlással elfogadsz, ha ebben benne van az, hogy nem adhatod tovább a terméket, és te eladod, akkor az illegális!

"állítólag van már sziriaszám EA-nál a multihoz. aki így is megveszi, magára vessen, én inkább warezolnám az ilyet, hátha leesik nekik, h ez így nem épp oké"

Ezzel az a gond, hogy próbálják megakadályozni a szerzõdésszegést? Hát kapják be, mit képzelnek magukról...
A játékipar halad affelé, hogy játékok majd az online részre koncentrálnak, ezért rövidülnek sok játéknál a single részek. (Nekem pont elég egy játékból a 3-4 órás single, mert tovább nincs kedvem a buta ai-t darálni, persze ezzel a konzolosok nem így szoktak lenni, ott még nincs ekkora multi orientáció érzésem szerint. Nálam és jópár pc-s ismerõsnél, meg csak olyan játékok jöhetnek szóba, amibe van multi.)

#1779:
A szokásos védekezés, ami baromság 😄
Most ezzel a védekezéssel egyenértékû az hogy: Ha nem lenne warez amúgysem vettem volna meg.
DarkSector
pc-n se lenne gáz a használt ha nem lenne cd-kulcs.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
ez igaz, mert nem törvénytelen! hanem azzá akarják tenni.

van eltérés.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

arty
belinkelnéd az idevonatkozó hatályos törvényi szabályozást?

lehet ujat mondok: az EULA nem a törvény, márpedig a magyar jogszabályok szerint szoftver továbbárusítása nem illegális

állítólag van már sziriaszám EA-nál a multihoz. aki így is megveszi, magára vessen, én inkább warezolnám az ilyet, hátha leesik nekik, h ez így nem épp oké

4850 és a crysis: mit jelent, hogy nem ment szarul? tudott mindenhol minimum 30fps-t veryhighon, magas felbontásban? 😉 mert highon, kisebb fps kompromisszumok mellett valóban el lehetett használgatni...

Forza.

DarkSector
PF
akkoris 1 aránylik a xxxxxxx-hez

Magiszter
A tört játékot is egyszer legalább kifizették. És a megmaradó pénzt meg beforgatom a lokális gazdaságba. 😊

DarkSector
jah de azt a játékot legalább 1x kifizették, és utána az eladott játék árát be szokták forgatni ujba, szóval.

kifli
játék eladás ugyanúgy illegális mint a warez. Szóval az nem lehet indok igazából, vagy akkor, lehet jönni azzal a pc-seknek, hogy megveszem a gépet, aztán minden játék ingyenes.
(Sok konzolos van aki veri a mellét, hogy õ neki bizony eredeti játékai vannak, használtan vette, csak épp nem túl legális ez a módszer. De ahogy halottam serial szám lesz konzolon is ugye?)
kifli
4850-emmel anyira nem ment nekem szarul...
Magiszter
Természetesen fullHD-t veszek <#nyes>

arty
4. -> nézted már mennyibe fáj egy x360 árkád? és hogy mennyibe kerül 1-1 játék 1-2 honaposan megvéve majd végigtolás után eladva? nem kell ehez annyira kõgazdanak lenni 😊

crysis high grafhoz már inkább 😉)

Forza.

Muttley
Full-HD-t vegyél
HD-ready-t az életben nem adod el a következõ upgrade-kor

Just do it :)

arty
az is csak 720as. árkád játékok közt van pár fullhd, meg a sacred2 amirõl tudok. szal mintha nem is létezne konzolon az 1080p 😊

Forza.

arty
eyg tisztán vga limites játék alá - minek?

Forza.

Barrett 50 Cal
Valaki nem tud a mozifilm állapotáról v egyáltalán készül-e?

Raidmax Sagittarius:Windows 7 Professional 32bit, ATI 3800 HD Series 512 MB,Intel Core2 Quad 2.40 GHz,2 GB RAM CoD multi name: 88 Norbi 88

DarkSector
sok van ami 1080-ben megy.

kifli
tudtommal a nagy box-os címek közül csak a forza ami 1080p 😄
DarkSector
jah a nagyrésze. ami gagyi. 😊

SL
pláne, hogy lopja a nick nevem 😄
lolSL = FSpofon

&#9762; HARDSTYLE &#9762; SCANTRAXX RECORDZ &#9762;

Magiszter

lolSL: Drogok meg kurvák? Szép életed lehet neked is. <#wave>

kifli: Filmekhez viszont kell, vagy legalább is ajánlott (a HD korszakában). Amúgy azt figyeltem meg hogy magas felbontásnál nem kell AA, alacsonynál viszont igen, minél több. Szóval talán ugyanott van az FPS szám ha 1024x768-ban 16xAA-val játszol mintha FullHD-ban AA nélkül. Majd csinálok tesztet ha lesz HD monitorom 😄

DarkSector: Mázlim van, ennyi. De lehet Jan. 1.-tõl bõvítem a munkanélküliek táborát (remélem nem) <#zavart1>

SirCryalot: Én egy 19"-os, akkoriban 80 ezer forintos, CRT-rõl váltottam egy 36 ezer forintos 22"-os LCD-re. Zongorázni lehetett volna a különbséget a CRT és az LCD között utóbbi javára. Szóval szerintem ez is viszonylagos dolog. Az meg más kérdés hogy a CRT monitortól nem fértem el az asztalon. Az LCD-nél meg mögé is tudok pakolni ha éppen kell.

kifli
nem kell full hd kijelzõ, játékok nagyrésze 720p vagy kisebb felbontás
modelcar
Én is 7-es vagyok😊)

NFS W:CSIZIHUNGARY NFS HP:csizihungary1 4 GB Kingston 800 Mhz DDR2 RAM | Gigabyte GTX 460 OC 1GB | Intel Core2Quad Q8400 | Gigabyte SuperB 550W | BenQ G2220 HDA | 335 GB HDD |

lolSL

költsd drogokra azt a 9k-t, még havi 1-2 szép estével is jobban jársz mint bohóc pc fejlesztésekkel

Épp ezt magyarázom, hogy az LCD akár 60hz, akár 120hz,akár 80 ezer, akár 120, - egy rakás szar marad.

Nem jó 3d-re, gyors mozgás megjelenítésére sem. A CRT viszont jó 3d-re, a felbontást amit ráírnak azt meg gyors mozgás megjelenítése közben is tudja. Érted?

DarkSector
oks nem tragédia, csak jó nektek bárcsak nekem lenne ennyi lóvém 😊

Magiszter
80k-nál kezdõdik egy 120Hz-es LCD monitor, + 50k az nvidia stereo3d-s szettje. Mivel abból indulunk ki hogy nem alapfelszerelés otthon egy 120hz-es LCD monitor.

DarkSector: Kicsit félreérthetõ voltam. Azt akartam kihozni belõle hogy: Negyedévente maximum 50-et költök gépre. Bár ez az összeg is csak VGA-ra vonatkozik. Ha összematekozom az elmúlt évi költségeimet akkor: Durván 80 ezer forint ment el a PC-re. Igaz még legalább 80 van betervezve (monitor miatt, mert VGA-ra nem fogok 35-nél többet költeni). Szóval ha kisakkozom akkor 8888Ft. megy el havonta PC-re. Egy másfél éves periódusban. Nekem vállalható havi 9k plusz kiadás. Fõleg úgy hogy a rezsin/utazáson kívül nincs havi fix kiadásom más.

DarkSector
"De sose költök gépre 50 ezernél többet. Legalábbis három egymást követõ hónapon belül biztosan"

ba+ XD

Tabletek lesznek jók 2-3 éven belül (nemLCD), jobb monitorok nem hiszem.
Egy hi-end CRT 5 év múlva is királyság lesz , és most is az.

A TV gyártókat elnézve se lesz szerintem 2-3 évig semmi különös, sõt , továbbmegyek, hiába lehetne normális OLED fejdisplay évek óta, nem lesz még vagy 2013-14ig, mert kõkemény VSYNC-es fejlekövetés kell hozzá, anélkül jön a hányhatnék. A konzolkák meg nem a vsync-rõl híresek. (hanem a screen tearingrõl).

Crysis2-ben meg ponthogy nem fog felezõdni, mert úgy csinálták meg hogy ne felezõdjön , és az anti alias is ingyé van.

-Amivel + én játszom az mind támogatja, a mass effect2-t meg addig modoltam amig elfogadható nem lett.

Screenshotokkal tudom bizonyítani, csak az LCD-den abból nem fogsz látni semmit.<#rinya><#alien>
(Milyen 120k ? )

Magiszter
Az lemaradt hogy: elég kevés játék támogatja. Mármint az "engemisérdekel" kategóriában.

Magiszter
Nah ez a sztereóháromdé is abba a kategóriába esik amit pontlesz.rok. Majd 3 év múlva úgyis qvadroprojekciósultrahologramm megjelenítési technológia lesz. Addig spórolok rá <#idiota>

Most komolyan. Ki az aki másik 120 ezret kiad a gépére csak hogy +1 dimenziót lásson? Arról nem beszélve hogy ha van egy bika VGA-d akkor a teljesítménye kb felezõdik ilyenkor.

Muttley
f.szául elvitted a beszélgetést más irányba 😊
te felhasználói szokásokról, hobbihoz köthetõ pü-i helyzetrõl kezdtél el csacsogni - a többiek meg okosan RÁD tromfoltak, h hallassák a hangjukat 😄
ÉN VISZONT - platform-sz.rozás ügyben beszéltem 1) értelmes emberekrõl 2) full-h.lyékrõl

#1750: 1. lépés: felvilágosítani õket 2. lépés: ha erõsködik, harsányan kiröhögni 3. lépés: ha még mindig erõsködik, nyilvánosan porrá égetni 😉

Jee, 1-es vagyok, kvázi 2007-es gépem van (g92 sli), CRT monitorom, , egyéb perifériák most más lapra tartoznak 😄DD. Azt a két három játékot amivel játszom azt viszont meg szoktam venni. C2, DNF, vételezõsek lesznek.

A CRT-t ne bándd, hülyére verik a trinitron képcsövek az LCD-ket.
Minden lényeges dologban.Hajts fel egy jobb CRT-t. Pl olyat mint az enyém 😉 . Pont crysis2 -höz nemmindegy hogy CRT v LCD, elõbbihez pl be lehet lõni a stereo3d-t, utóbbihoz viszont nem is érdemes.

Magiszter
<#eljen>
De van egy 7-es kategória is. Az olyan aki nem egyszerre költ 200 ezret a gépére, hanem lebontja 2 éves futamidõre (~8000Ft/hó). Én jelenleg ebbe tartozom. Tavaly decemberben vettem alaplapot, idén februárban processzort, nyáron RAM-ot, októberben hûtõt a VGA-ra mert elszállt ( <#idiota> ), január végén veszek Monitort (mert már az se ártana egy normális), április környékén meg majd VGA-t. Így nagyjából másfél év alatt lecserélõdik a régi ócska gépem egy 4 magos 4 gigás jó VGA-s cuccra, ami kibírja még 1-2 évet és kezdõdik elölrõl a ciklus. De sose költök gépre 50 ezernél többet. Legalábbis három egymást követõ hónapon belül biztosan.

Konzollal meg úgy vagyok, hogy egyszer ott volt a kezemben százezer forint és gondoltam kellene venni egy konzolt. De aztán eszembe jutott hogy jó ha van 4 cím ami érdekel és nem garancia hogy tetszeni is fog bármelyik is. Megnéztem hogy mi várható a jövõben, de nem láttam olyat ami érdekelne. Meg ott van hogy 15k egy játék rá, meg nem ártana FullHD kijelzõ sem, meg egy kis kontrollert nyomorgatni egy FPS-nél...(a címek némelyike az volt.) Szóval inkább vettem egy laptopot abból a pénzbõl és nem bántam meg. Majd ha lesz legalább 10-20 cím amit szívesen kipróbálnék és fölös 100 ezerem amit nem tudok mire költeni, talán veszek egy konzolt. <#hehe>

grebber
Én magamat egy 6. kategoriába sorolom (azán lehet más ilyen is van a földgolyón rajtam kivül)

Szóval 6. PC függõ akinek lenne pénze öszes konzolra meg bika PC-re együttvéve is ,de ennek nem látja értelmét, mert csak a pénze kárba veszne.Ami játék nem fut a mostani gépén majd fog futni 3 év múlva ugyanis a játék nem fog elpárologni.

Next PC upgrade: 2022

5 fajta van:

1. Csóró pécés. Mint pl én. Aki lewarezolja a játékot, egy 2007-es középkategóriás PC-n játszik, amit 2009-ben vett, és egy CRT monitor elõtt ül. És aki nem engedheti meg magának a konzolt. Sok ember él így rajtam kívül.
2. Gazdag pc user. Nagyon kevés ilyen van. Ilyen pl tirexi, high end pc, akik milliókat költenek a gépükbe, hogy maxon lehessen játszani 2560x1600-as felbontásban 16x AA és AF mellett.
3. Szegény konzolos. Aki tört játékokkal játszik PS2-n. De nemsok ilyen embert ismerek.
4. Gazdag konzolos, akinek mindegyik next gen konzolból van legalább 1, hetente veszi az új játékokat rá, havonta cseréli a lefüstölt xboxot, és közben veri a nyálát, hogy "háhá, pc-re nem jött ki!". Közben pedig õvelük basznak ki a gyártók, amikor félkész játékokat adnak ki, és végül megfizettetik a 2x játékok árát. Erre példa, a konzolbuzik a leáldozott topikból. És sajnos egyre több ilyen ember van. Ezért fejlesztenek fõleg konzolra.
5. Van egy netbook-ja, és azon farmwillezik egész nap.

Ennyi, részemrõl a példa lezárva.

DarkSector
csakhogy egy nagy halmaz azt véli hogy öntudatra ébredt gépek a konzolok. legalábbis akikkel én néha összefutok.

Muttley
még egy komplett h.lye is érti, hogy a konzol egy tárgy
egy tárgy nem hoz döntéseket és nem mondja, hogy
"te, én nem dobom magam egy újabb verzióban a piacra, csak azért, hogy jól kib.sszak a PC-sekkel" 😊
ezt emberek, döntéshozók teszik meg

DarkSector
van 3. fajta aki nem is hallott errõl. 😊

Muttley
kétféle ámbör van
- az egyik, aki felfogja, hogy MS és Sony az, aki profitot akar maximalizálni és addig nem fognak piacra dobni egy Radeon HD 6800, 9 magos Intel és + RAM combo NEW gen konzolt, amíg ez szerintük meg nem történik
- a másik, aki képtelen erre.. 😉

DarkSector
"és még az is egy érdekes kérdés, hogy ha nem lennének konzolok - azaz milliós eladásokkal kecsegtetõ platformok - akkor vajon léteznének-e crysis szintû megaprojektek egyáltalán ... vagy lenne n+1 rpg, meg pár RTS és ennyi (mert kb ezek fogynak olyan méretekben pécén, hogy megérje éveken át rengeteg embernek melóznia velük)"

nem akarom megtudni. 😊

grebber
Mellveregetés végett hogy igen mi létrehoztuk ezt is.

Next PC upgrade: 2022

DarkSector
az hogy nem mindenki õli az étetét egy szar gépbe az.

Piloss
hmmm,szóval ilyen is van?

+fav

Life is too short to remove USB safely Samsung Galaxy S S4 LTE-A (i9506) (CM12 nightly)

lolSL
cpu upgrade se árt néha 😊

berlinboy6329
Da ha a vevõk 90%-a mediumon tolja akkor mi értelme egyáltalán ilyen graffal csinálni ?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

arty
akkor nem az a gond, hogy pécén nincs fizetõképes kereslet az extraszép/extraerõs hardvert igénylõ játékokra?

mert a crytek azért nem fog melozni a nagyfelbontású texturákkal, hogy
- a vevõk 90%-a ugyis kb mediumon tudja nyomni
- a játékosok 90%-a úgyis lewarezolja

és még az is egy érdekes kérdés, hogy ha nem lennének konzolok - azaz milliós eladásokkal kecsegtetõ platformok - akkor vajon léteznének-e crysis szintû megaprojektek egyáltalán ... vagy lenne n+1 rpg, meg pár RTS és ennyi (mert kb ezek fogynak olyan méretekben pécén, hogy megérje éveken át rengeteg embernek melóznia velük)

Forza.