219
-
#139 Hivatalos fogalom az rpg-ről nincs, példákkal alátámasztva? -
#138 egy kis angol szösszenet a CRPG-kről, azaz a számítógépes RPG-kről...
amúgy nagyjából a #125-tel, Zero-val értek egyet, nálam egy RPG-s játék kábé azt jelenti, hogy a karakterem testreszabhatom, küldiket kapok, fejlődik a karakterem (inkább a szintlépős a bejövős, a "használomésfejlődik" stílus hamar átmegy agyatlan tréningelésbe..), cselekedeteim kihatással vannak a világra és a történetre.. ilyen feltételek mellett látszik is, hogy az mmorpg-k nem igazán felelnek meg a klasszikus rpg-ről alkotott nézeteimnek (főleg 10 évnyi pen&paper rpg-s tapasztalattal..), persze attól még lehetnek jók, de nem venném egy kalap alá őket a fallouttal, a baldur's gate-tel, de még a vampire: bloodlines-szal se.. ahogy a diablot se, hisz bár abban fejlődik a kari, küldiket is kapok, csak épp a küldik statikusak, elmondják mit kell csinálni, semmi közbeszólás és a küldinek is 1 megoldása van -
#137 FPS-ek között annyi jó van, hogy nem is tudnék választani, persze én is a BF-ekre kúrom el a legtöbb időt. -
#136 én ismerem az Arcanumot, jó kis játék :P -
#135 ha a half life a 100%, akkor a bf a 99%. most mit csináljak, nálam lecsúszott 1 %-kal -
hányok a gta-tól -
#133 tényleg baszod, kihagytam a kihagyhatatlant -
#132 FPSnek nem a BF?! Milyen ember vagy te?! :) :P
(Offoljuk szét ezt a topicot iiiiiis!) -
#131 Max payne szar a GTA-k ezerszer jobbak nem nyitok róla vitát -
#130 MAFIA egyértelmű -
#129 FPS:half life sorozat
TPS: max payne sorozat, új prnce of persia sorozat
RPG: ebben annyira nem vagyok othon, de szerintem az oblivion tarol, azzal játszottam eddig egyedül
RTS: red alert yuri's revenge
szvsz of kórsz
-
savior #128 h'n's: diablo 2 (diablo 1)
strategia: starcraft (warcraft 2)
kozlekedesi epitkezos: transport tycoon
varosepitos: sim city 4 (sim city 2)
egyeb epitos: hospital tycoon
autos: flatout 2 (crashday)
ugyessegi: mario (giana sisters)
shoot em up: jets 'n' guns
sport: nba jam
fps: prey (duke nukem 3d)
western fps: outlaws
ingyenes mmo: cabal
fizetos mmo: hellgate london
leglatvanyosabb: clive barker's jericho
legbrutalisabb: carmageddon
legjobban vart: diablo 3 -
Dexantreal #127 igaz, én csak a kettővel jácottam, de az nagyon teccett, egyet nem élveztem annyira. -
Dexantreal #126 kotor -
#125 Mert nem tiszta a meghatározás.
Szerintem egy igazi RPG-ben jellemzője a teljesen testreszabható főkarakter, és hogy a viselkedés hatással van a sztorira. Ahol csak fejlődés van, a főkarakter fix, és az egész inkább a sztorira épül, azt én már kalandnak hívnám. Másik végletnek a Diablo-t és klónjait tartom, ahol meg tökmindegy mi a sztori, a játékmenet kimerül a "menj és üss" klikkelőizom-mozgatásban.
Egészen kevés játékot tartok igazi RPG-nek, az RPG-nek nevezettek közül.
Wizardry sorozat
Knights of the Old Republic
Baldur's Gate
Neverwinter Nights
Elder Scrolls sorozat
Fallout sorozat
Planescape: Torment
Kalandjáték, RPG elemekkel:
Final Fantasy sorozat
az új Bard's Tale
ööö, most nem ugrik be több...
Akciójáték, RPG beütéssel:
Diablo sorozat
Nox
Deus Ex sorozat
System Shock 2
Alien Shooter sorozat
Na persze ezek csak azok, amik elsőre beugrottak. Én nem neveznék csak a karakterfejlődés miatt RPGnek egy kalandot, vagy egy akciójátékot...
Ja, és az MMORPG-ket sem nevezném igazi RPG-nek. Ezeknek a túlnyomó többsége akciójáték, amiben a fejlődés csak azért van benne, hogy egymillió+1 óráig is eltarthasson a játék, és közben befizessen az ember többtucat havidíjat. -
#124 Na akkor nálam nem tiszta egy műfaj. Méghozzá a rpg meg a kaland.
Nos az rpg, az olyan játékok ahol a karaktereink szintfejlődésen esnek át. De ilyen alapon az AoM is rts-rpg lenne? Arkantos fejlődött. És remélem, h rpg a Jade Empire is meg Hellgate London is.
A kaland az a játék, ahol rejtélyek után nyomozunk? pl. Secret files Tunguska? Igaz?
Ha tisztázódnak ez a két műfaj, akkor fogok írni egy egybefüggő listát.:) -
#123 minden idők legjobb játékai azok amelyek meg teremtették hogy a mai nagy gamek kialakuljanak -
#122 FPS - System Shock 2, Undying
multiban FPS - Quake1 (Telefrag powa! :D)
RPG - Fallout, Arcanum (Na ez igazi pen&pencil rpg hangulatot adott, csak senki nem ismerte :()
RTS - Warcraft 3
multiban RTS - Starcraft, és War3
TPS - Hitman: Silent Assassin
Kalandjáték - Curse of Monkey Island (az első 2 rész szintén, de ez a kedvencem), Day of the Tentacle, Sam&Max Hit the Road, Zak McKraken, Toonstruck, Legend of Kyrandia
Sportjáték: Need For Speed 2, NHL '95, Flatout2
Platform: Zool, Aladdin, Lode Runner
Arcade őrülködés: Death Rally
Legjobb főszereplő: Guybrush Threepwood(Monkey Island ha valaki nem tudná :)), Max(Sam&Max Hit the Road)
Legjobb mellékszereplő: Murray(CoMI), Az impek az Overlordban("for you masteeeer") :D
Legjobb főgonosz: Shodan(SS2)
Legidőrablóbb szórakozás: WoW és a Diablo2 multiban
Legnagyobb para: Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth -
Dexantreal #121 Minden idők legjobb bunyó játéka a Smackdown vs RAW 08!!!!!!!!!!!!!!!! -
#120 "Final Fantasy sorozat (mert az tényleg RPG)"
Nem egészen... a pontos műfaji meghatározása jRPG. Muszáj megkülönböztetni, mert azért egy Baldur's Gate vagy Ultima nevektől egész más irány. -
#119 FPS - Bioshock vagy HL2
RPG - Final Fantasy sorozat (mert az tényleg RPG)
3rd Person - Max Payne + Devil May Cry 3
Stratégia - Starcraft
Akció RPG - Diablo + Titan Quest
Kalandjáték - Syberia + Fahrenheit
Legszebb - Eddig a Crysis
Horror - Resident Evil összes
Ja és a legjobb Lego - Michael Jackson (ő is széthullott:) -
SuLtAN17 #118 Én is folyatatnám a saját sorom
minden idők legszórakoztatóbb fpse: SoF2(CoD sorozat)
minden idők legjobb stratégiája: Starcraft( számomra nagyon kedves Medieval sorozat)
minden idők legjobb autos játéka: NFS: Most Wanted (GTR2)
minden idők legjobb férfi karaktere: Sam Fisher
minden idők legjobb női karaktere: Az aktuális zászlólengető csaj az NFSekből:D:D:D
minden idők legjobb manager játékja: Football Manager sorozat
minden idők legjobb rpgje: A hallhatatlan Diablo 2
Különdíjasaim: Carmageddon,Knights of Honor, Max Payne 2. -
#117 már nemazért de egy jó autós szimulátornak mióta kell megfelelni a "jó sztori" feltételnek?... csak mert szerinted az "ellaposodott" . az csak egy plusz hogy az nfsnek csináltak sztorit, ezzel is mégjobban fel akarták dobni a játékélményt -
Kérdés? Szerintem minden világos.. -
#115 áááá Karmageddon :D:D:D:D:D:D
Elő is túrom és felrakom. MÚSZÁJJ :D:D:D:D -
#114 Minden idők legjobb játéka: Call Of Duty séria (mégha én nem is kedvelem annyira. Az UO single playerét nagyon szeretem, ma este vittem végig harmadjára :])
Minden idők legszínvonalasabb játéka: Splinter Cell
Minden idők leglátványosabb játéka: Crysis
Minden idők legjobb pc-s karaktere: Sam Fisher (Splinter Cell)
Szerintem. Igaz én nagyon sokat szimulátorozok, a Lock On-t nagyon szeretem, de úgy gondolom hogy nem tudom ezekbe a kategóriákba sorolni.
Jó kis topik :) -
#113 a legjobb játék: XCom: Enemy Unknown
a többi fényévekre van tőle.
-
Dexantreal #112 Ez miben volt? -
#111 Jó lenne ha készítenének újból egy Carmageddon-féle játékot, vagy feldolgoznák az eredetit egy mai motorral úgy mint a BMS-nál a HL-ot. :) -
#110 Hát igen, ezt a két mondatot mennyiszer is hallottam. -
#109 Húúú, death rally. Mennyit nyomtuk! Nagyon szerettem. Ja és tényleg a Carmageddon!!! (Szigorúan csak az első rész!) Imádtam! -
#108 ezek se voltak rövid életűek a vinyókon anno (minden idők szerint nézve)
-
Turboraider #107 Need For Speed sorozat minden idők legjobb autós játéka?Eh.. Talán a legpopulárisabb, de a legjobb semmiképp.A régi részei még pályázhattak volna erre a címre, de a mostaniknak a története meg a hangulata is ellaposodott..sima arcade játék jó grafikával..sztem legjobb autós játékot amúgyis vmelyik szimulátor közül kéne kiválasztani.Hosszabb élettartamúak, mind a nfs féle játékok. -
#106 a régi mániám...
-
csgj #105 Hehh, hát nem! :D Egyébként rengetegen összetévesztik a kalandjátékokat vmi teljesen mással. Ebben a topicban is ez már a második eset... -
#104 csak ennyi... (jól beszéltél)
-
#103 Sose volt a Prince kalandjáték... -
#102 Szerintem a minden idők... cím jobban passzol, nagyobb időt foglal magába.Utóbbi idők az csak az elmúlt pár évet!
De végülis mindegy a cím, ha úgyis minden idők legjobbjairól beszélünk. :) -
#101 Minen idők legjobb stratégiája: Knights and Merchants 1-2 egyzserüen n icns rá szo mennyire jo ksi hangulatos játék az...azt soha nem tudtam megunni mint pl a szar age of empires-t
-
#100 Látod sokakat zavart ez a minden idők... pedig sztem lehetett volna használni, hisz ez CSAK egy SZÓJÁRÁS EGYÉNILEG, szémélytől függ, mert ugyebár kinek mi a minden idők legjobbja... nem értem az a letámadásokat ez ügyben...
akkor miért használják a minden idők szót... így hát szóltam a modi topikban, h jó lenne vagy titulusra vagy utóbbi időkre változtatni, rájuk bíztam...
nekem is jobban tetszett a minden idők, de láthatod, h sokakat zavart, amit nem értek, hisz ez egy szójárás, túl komolyan vették, sajnos.
Hiszen létezik ez a szó, és ilyen kor mindig a JELENRE kén meg a MÚLTRA gondolnunk, mikor ezt a szép magyar szót használjuk. Nem pedig még a jövőre, hisz egyszer élünk, a múltban és a jelenben... na ez szólt mindenkinek!