20
  • gercse
    Nos? :D én az utsó egy órában abbahagytam, de megnézem majd
  • Display
    Még 1x megnézem aztán .... =)
  • Adi
    Na de mi az értelme?:D
  • Display
    Ismét megnéztem. Ez a film nagyon komoly. Ennyi
  • Display
    Elég érdekes film, párszor még meg kell néznem azthiszem. David Lynch-re ez jellemző. Nem átlagos az biztos.
  • tvik
    Mi speciel betliztünk, szóval beültünk egy filmre. Bírom a nem hagyományos filmeket, pl. a Mementó vagy Tarkovszkij Solaris-a bejön a Lem regényekkel együtt.

Ez hagyományos filmnek túl vontatott volt, művészethez meg túl sok trágárság és közhely volt benne. A "megy-e busz Pomobóba (vagy hova)" jelenetnek annyira szánalmas Tarantinó utánérzése volt... (beszélgessünk hétköznapi dolgokról drámai helyzetben) -csak Tarantinó ezerszer jobban megcsinálja.
  • Quantumleap
    Aki készen kapható, hagyományos filmet vár, az minek néz Lynch-filmet?
  • G0blin
    David Lynch elvett az életemből 3 órát. Ez a film már ha lehet annak nevezni, iszonytató, nem, ezt le kell írnom, én az életemben még ilyen kúrvaszar, vontatott, értelmetlen, művészethajhász szarkupacot életemben nem láttam. Mért kell valaki faszát szopni már rögtön azért, mert olyat csinált, aminek nincs semmi értelme? Gratulálok. Elnézést a trágárságért, de konkrétan ez a véleményem, és ugye a jajjdezseni lincsnek is meg lehet bocsátani, ja bocs, ott az művészet.
    De az tény, hogy a film után Lincshangulatom volt, hosszú órákig.
  • cooldoc
    Nagyon nem tetszett. Öncélú, zavaros, vontatott. Pedig nagyon "akartam" érteni, átélni. Sajnálom ezt a három órát életemből.
  • raymond01
    Nagyon szeretem a Lynch filmeket, de tviknek vmiben igaza van sztem, tól hosszú, túl elnyújtott, már már nagy zagyvaság!:(
  • dronkZero
    1124bels1.jpg?
  • tvik
    Én meg még durvábban fogalmaztam volna, pl. hogy az egész film egy öncélú szar. A visszatérő arcbeállítások unalmasak, a fölösleges trágárkodás pedig nagyon fárasztó volt. Bár az az érzésem, hogy a "mester" rajongói abba is sokmindent belemagyaráztak volna, ha 3 óráig hangyákat kell nézni.
  • Loál János #8
    Akkor az Inland után mégjobban fog fájni a fejed. :)
  • fv
    Tényleg mértéktartó a cikk, én ennél durvábban fogalmaztam volna. Szerintem a film utolsó öt perce semmilyen szinten nem megbocsájtható.
  • emp
    Hi!

Ha már szóbakerült a cikkben, szívesen olvasnék egy nagyobb lélegzetű "elemzést"? - értelmezést Lynch szimbolikarendszeréről... (még nem sikerült kijutnom az Útvesztőből és a Mulholland Drive is homályos egy kicsit...)
  • virag13
    Köszönom Zsellér Máténak ezt a költői "opuszt". Pontos, mértéktartó, és lelkes. Ahogy Judit mondta a cikkedről: "Szivembők szóltál Öcsém"
    A kisfilmjeit Lynch oldalán lehet látni, és a könyvét meg lehetett nyerni a moziban a vetítéskor.
  • Nethyrrea
    173 perc tömény david lynch....bakker, ezt csak kényszerzubbonyban lehet végignézni...
  • Quantumleap
    Inkább arról kéne már valami hír, hogy vidéken mikor játszák. :(
  • Kobaljov
    A kritikák szerint ez még azokhoz képest is durva. Valamikor majd én is rászánom magam.
  • Tinman #1
    Nem oly rég beszereztem, kíváncsi leszek... Twin Peaks, Elefántember alap