204
  • digital
    Bp.-en csak egy felnőtt bérlet egy átlag minimál melós fizujának 1/10 része.
    És ezt "természetesen" magyarországon melós szinten nem térítik meg. És ez csak a bérlet (!) ami azért kell, hogy dolgozni menj...Egészségpénztár, nyugdíjpénztár, bérlet, benzinkártya egyéb juttatások egyik sem az alacsony jövdelmű, nehézsorsú dolgozók privilégiuma...
    Sajnos ezeket az kapja, aki egyébként is jól keres. Igen, lehet magyarországozni...sajnos
  • digital
    Megkeresni még csak csak... De akár 200.000Ft-ot is megspórolni, megtakarítani a megélhetés (ruházkodás,kaja,lakbér, fogkefe, stb...) és az esetleges hitelek fényében, plusz a rezsi mellett, na ez a nem mindegy!
  • Micsu
    aki akar meg próbál az simán megkeresi nem sírni kell meg magyarországozni :)
  • HöfEE
    "nem egy nagy etvasz mai világban 200k-t megkeresni"
    Magyarországról beszélsz?
  • Mike at home
    hagyjuk már ezt a gazdagpapázást
    süt belőle az irigység, hogy: "ha nekem nem volt gazdag papám, akkor másnak se legyen" no meg akinek gazdag az apja, az mind hülyegyerek
    nem egy nagy etvasz mai világban 200k-t megkeresni,
    persze mint az előző postomban irtam, egy idő után már nem a Gépnek él az ember, és te már ebben a korban vagy, de gondolj vissza, régebben nem szedte el minden pénzedet a Gép, nem versenyeztél a haverokkal kinek van több pontja, több ramja, nagyobb vinyója? de
    csak mi már ebből kinőttünk egyrészt a korunk miatt, másrészt a több mint 10 éves múltunk miatt
  • Mike at home
    hajdan csináltam én is ezt, úgy jó tíz éve, igaz magam adtam el, nem pedig a kereskedőnek csináltam hasznot
    most már annyira nem fontos
    játékért pedig nagyon ritkán fejlesztek vasat, persze ugye nem volt ez mindig így :D
  • Mike at home
    tudod nincs olyan konzolos meg pc-és
    (persze tudom, ez a dedóklubbokban fontos)
    ezek csak eszközök
    egyik nem zárja ki a másikat erre akartam rávilágítani
    túl léptél a pc-én? és? kit érdekel ez még rajtad kivül?
    gondolom akkor ezek szerint a konzol magasabb szintü mint a pc ha jól értem
    igaz, egy traktorral jobban lehet szántani mint egy SUV-val
    de próbálj kimenni vele az autópályára
    helyiértékén kéne kezelni a dolgokat
  • Micsu
    Ja mert te valami picakutató vagy vagy mi, birom az ilyen nagyokosokat, főleg hogy 1 multira kiélezett játékkal hasonlítja a crysist, azért a készítők tettek róla hogy ne múljon feledésbe a gém mint ahogy a far cry a mai napig nem tűnt le, fasza pályaszerkesztő van benne, a multis rész is elég jó, és ha előveszed 1 év múlva, a grafját akkor sem fogod lehányni. Eddig csak Pcre jelent meg és már szépen fogy, sztem lesz belőle multiplatform is!
  • sylas
    na majd akkor lessz az igazi amikor nagy future lessznek a gamek pl ha rádlőnek a gameben és a valóságban kell gyógyítanod magad :)nem lenne rossz lehet nem sokat játszanának :D
    akkor tényleg oda kellene figyelni a játékra és nem úgy na mind1 van ezer lehetőségem megint megsérülnél és amikor meggyógyulsz folytarod a gamet:D
  • HUmanEmber41st
    Azért mégegyszer elmondom: attól még nem lesz egy olyan "etalon" mint annak idején a Quake 3, és 1 év múlva már a feledés homályába fog süllyedni, mert attól hogy jó a graf, még nem jelent semmit
  • BCS pixel
    dx9 vs dx10 Crysis
  • BCS pixel
    http://www.divx.stage6.com/Game-Comparisons/video/1273568/Crysis:-DirectX-9-vs--DirectX-10-Jungle-Fight-HD
  • Tinman #104
    Nálam az FPS játéka, a Portal, aztán a Bioshock, aztán pedig a Cod4, de ez utóbbi 2-3 pálya feledhetetlen élménye miatt.

Nálam a Crysis még a jövő. Nagyon sok órát elvoltam már vele, de effektíve nem játszottam vele, hanem tanulmányoztam, mert ilyet még nem nagyon láttunk. A gépemen sajnos csak high beállítások mellett játszható, very high mellett agyhalál. Emiatt mondom, hogy a jövő, méghozzá egy elég távoli jövő, mert nem fogom lecserélni a C2Duo procim meg a 8800 GTS 640MB-os kártyám 1 db játék miatt, csak azért, hogy very highban nyomuljak...
    Elnézve viszont a very high képeket, nem is kérdés, hogy ezt a játékot BŰN médiumon vagy ne adja ég alatta tolni, mert kár tagadni, itt a grafika a legnagyobb húzóerő.

A fejlesztők előtt tényleg le a kalappal, de nagyon úgy érzem, hogy bőven lenne még optimalizálni való, mert egy GTX-en azért ne legyen már 10 FPS VH mellett :-/

Konzol vs Pc vitához: Aki jól csinálja, nagyon szépen kevés anyagi ráfordítással már most a konzolok látványvilága előtt járhat. A PC-t igazából egyszer kell megvenni, de akkor sem a csúcsot, hanem egy picit gyengébbet, aztán okosan kell beszerezni, majd eladni a lecserélendő alkatrészt.

Hiába okoskodik a sok konzolos, hogy egy Xbox csak 50-60k, amikor a játékok idehaza 16-17.000 Ft-ba kerülnek rá. Ez tetemes összeg egy játékért! PC-re ebből a pénzből 2 húzónevet lehet venni.
    A slusszpoén még az, hogy volt szerencsém látni ismerősnél pl. az Obliviont a SC: DA játékokat... nála helyenkét szépen berángatott a nextgen konzolon, nálam akadásmentesen megy és az Obli a quarls texture packnak köszönhetően még jóval szebb is, hogy a grafikai tuningot már ne is említsem.
    Nekem is van konzolom nem is kevés, a konzol nem a spórolósok játékszere /HD RDY tv, brutális áru játékok, RROD, PS3 melyre a kínálat erősen szegényes (még!), Wii mely egy megfércelt GC lowpoly graffal, prevgen szájízzel, stb./
  • raingun
    Ja és tényleg ne egy pár százas felbontású videóról mondjatok véleményt és persze ne a közepes géppel betöltött játékról.
  • raingun
    Látom ezen a mondatomon sokan megakadtak:
    "a látvány közelít a valósághoz, és 5 év múlva eléri a maximumot"
    (Itt mondjuk javítanám hogy az "eléri" szót megközelíti szóra)

Tehát nagyban kell gondolkodni gyerekek! Ha nézitek a fejlődés ütemét, akkor elég könnyen be lehet saccolni a jövőt!
    Mindenki hülyének tartott amikor 96 elején (486dx2 66-om volt) azt mondtam hogy nekem 2000-re 1 gigás gépem lesz. És lett!
    Aztán 2002 környékén hogy terrás vinyók jönnek 2007-2008 körül és lám.
    Erről beszélek, a korlátoltságról, azokról akik a holnapi reggelit sem bírják kitalálni.
    A kockafejűek pedig pont ezek, valszeg sok a válaszomra reagálónál többet láttam a világból. (Nem mintha azon múlna hogy meg tudom-e különböztetni a jó látvány :-D) Szvóal mindenki töltsön vissza egy 2002 körüli játékot, (esetleg még párat 1997, 1992 körül-ről) nézze meg, aztán utána fikázzon. Igen is, már most is vannak képek, ahol csak szakértői szemmel tudod megmondani hoyg rajzolt vagy valódi (főleg tájképeknél) És ahogy írtam, nem is olyan rég, még hosszú órákig rendereltek egy olyan képet, amit most realtime-ba nyomnak! Vagyis el lehet képzelni, mi lessz itt mondjuk 5 év múlva!
  • raingun
    Ott pont, 15 éve még a pong-nak is örült a banda, aztán ahogy egyre szebbek és jobbak a játékok, egyre többet fikázzák.
    A gépigény: Láthatóan nem nagyon értik egyesek hogy mennyi munka van egy ilyenben. Elkezdig évekkel korábban fejleszteni, amikor még lövésük sincs, a kiadáskor milyen erős gépek lesznek, annyit tudnak tenni hogy skálázhatóvá teszik a grafikát és az új cuccokat folyamatosan építik be, de attól hogy nem bírják kihajtani a mai vasak a maxot, az inkább jó, mert még évek múlva is ott lesz a top-on. Jobb lenne ha a mai gépeken is szarul nézneki?
    Optimalizáció: Hát, kár hogy nem fejlesztőként dolgoztok, biztos forradalmat csinálnátok! Hogy ez a fejlesztőknek miért nem jut eszébe! Csak ha ki kell rakni több ezer, százezer objektumot, azt egy bizonyos korlátokon kívűl már nem lehet optimalizálni, oda teljesítmény kell. (amúgy részben igaz, hogy az optimalizáció mindig a végére marad, és ha nincs elég idő befejezni, akkor bizony nem hozzák ki belőle a max-ot)
  • Gladiator
    ték
  • retek683
    pl tavaly megvettem az x1950 promat 52-ért !! most eladom 25-ért míg elnem fajulna a dolog aztán meg havertól megveszem a 8800 gts-t 35-ért!! ennyi is egy évig megint elég lesz a gépem !!! is mindössze 10-ezret áldoztam rá meg egy hétig nem lesz kártyám is ennnyi! meg az x1950 prommal is eddig szinte mindent highon nyomtam szeretem ezt a kártyát de eladom mer hát tom hogy most vga piacon most a 8800 gt-nek köszönhetően nem fog a kártya 2 hónapont belül érni boltba max 20 at!! rése3n kell lenni érteni kell hozzá !! hozzá teszem megszolgálja a géped azt az összeget amiket ráköltesz!! 3 -4 évente meg eleve cserélni kell a gépet nem csak a játékok miatt hanem a programok miatt is!!
  • timantes
    Semmi korszakalkotó nincs ebben a grafikában. Egyáltalán nem hozott lázba. PS3-ra ezerszer szebb játékok vannak 1080p-s felbontásban . Megkockáztatom hogy le kakizom ennek a grafikáját azokhoz képest. PCs júzereknek ámulatba ejtő grafika ez , de nextgen konzol tulajoknak ez nemsok.... de azé ellehet vele ütni az időt
  • Gladiator
    a jeges dzsungelről, meg az alienekről hol találok képeket?
  • Mr Csé
    marhára értelmes hozzászólásodhoz gratula
  • Dömsödi
    Ügyes vagy...
    :-) :-) :-)
  • Feridaspy
    Elöször is ahogy nézem talán egyidősek lehetünk.
    Na akkor én ugyanúgy fizetem a rezsit, netet stb. És mindig magamnak vettem a gépet még 16 évesen is. Nyáron dolgoztam érte. Jelenleg is pc-kel foglalkozom még a munkám mellett is. Hát nem tudom de nekem max 20-25 ezres beruházás fél évente hogy jobb legyen a gép. És nem az egészet kell cserélni 200 ezerért Csak érteni kéne hozzá.
  • digital
    "Akkor már inkább elmegyek a barátnőmmel vhova pálmanézőbe..."
    És mindezt dx10 vagy dx 10.1-ben csináljátok majd? :)
    Mindenesetre te legalább nem vársz 5.évet hogy elérd a maximumot grafikában. :) Veled ellenben, ahogy azt itt egy "kocka" megfogalmazta: "Én lassan 12 éve játszom PC-n de most kezdem érezni, hogy a látvány közelít a valósághoz, és 5 év múlva eléri a maximumot."
    Jószándékuan neki javaslom, mennyen le a térre emberek közé, hátha nem felejt el beszélni, vagy ha szerencséje lesz valaki majd a lábára lép - kezdetnek ennyi is elég lesz az emberi kapcsolatok elindításához...
  • Dömsödi
    Kicsifiam, én már 14 év óta dolgozok, ne tanits már engem erre... Nekem már akor gépem volt (C64,AMIGA) amikor lehet te még egy pajzán gondolat se voltál...
    Neked nem kell rezsit, (Viz, gáz, villany) fizetni, sőt még a tejbegrizedet is anyuka főzi. Erről beszéltem.
    Igenis nem éri meg egy játék se az ilyen beruházást. Akkor megérné, ha nem értéktelenedne el, de így, hogy az adott konfig fél év múlva a felét éri...
  • Feridaspy
    Oh hát ehez gratulálok. 1 év múlva meg elkezded oltani az akkori gameket.És a crysis lesz az isten mint most half life meg társai.
    Jah és nem kell gazdag apuka. Dolgozól azt kész. No alkohol no drog. Mellesleg én félévente cserélem a gépet. A megoldás egyszerü. A még nem hulladék kategoriájú cuccokat beviszem és jó áron beszámítják az újba. ennyi nem költesz
    100 ezreket. Én sose hagynám eddig értéktelenedni a gépem (AMD 2.5 +Ati 9500 pro) ennyi.
  • Dömsödi
    Ahhoz, hogy normálisan játszani lehessen vele, kell egy 200.000 es beruházás.
    (AMD 2.5 +Ati 9500 pro)
    Akkor már inkább elmegyek a barátnőmmel vhova pálmanézőbe...
    ééés várok 1 évet. a játékot akkor megkapom 2000 forintért, és a most 250.000 gépet használtam megveszem 40.000 mert a "hülyegyerekek" gazdag papája új gépet vesz nekik a Crysis 3-ért... :-) :-)
  • Dömsödi
    Nem is tudom. Ezektől a képektől nem vagyok elájulva...
  • MaskimXul
    "Az ágyútoronynak természetesen ki kell hűlnie minden lövés után"
    Naja, biztos nem az utántöltés miatt nem lehet azonnal lőni
  • sylas
    vannak olyan gamek amik konzolon jók és csak ott vannak pl project gotham forza motorsport nagyon durvák de nekem az fpsek pcn élvezhetőbb játszani

másik hogy konzol vs pc háát a konzol is manapság pénzlehúzás mint mindenmás múltkor is hallom ps3ban lessz vmi változás szal akkor érdemes megvenni 1 év múlva ha így megy évente lehetne lecserélni stb de még így is jobb mint a macintosh ott ha vmi becseszik alig tudssz hozzászerezni alakatrészt vehetsz újat

pcnél azt cserélsz amit akarsz

és amit akarok hogy crysis gépigényes ahogy írják is mivel ez az első olyan game amit inkább jövőre terveztek majd 1 év múlva megnézném de nem is kell 1 éve mert itt a penryn meg új vidkarik stb új ramok szal akkor már nem lessz gond a gameel nem izzasztja meg a gamet szal ha fél év múlva vagy 1 év múlva jelent volna meg akkor nem lett volt izzasztás ebből is látszik nem mára csinálták a játékot hanem jövőbe néztek és itt az crytek érdeme
  • TooCool
    Itt igazabol csak a hagnemmel volt gond... ja es nekem is van konzolom, de FPS-t nem jatszom rajta, mert kozelebe sem er a PC-nek kezelhetosegben. Ja es nem is koltok fel millot fejlesztesre, ugyanis lehet ezt esszel is csinalni. Csak mondom...
  • aDannyBoy
    egyébként szívesen kipróbálnám, hogy mi lenne itt most ha írtam volna egy fikázó cikket és azok hőbörögnének ugyanígy, akiknek mégis tetszik.
    Mondjuk az tény, hogy jogosabb lenne. Nem tudom miért nem lehet egyszerűen örülni valaminek, rácsodálkozni, miért kell mindig mindenen hibát keresni. Azt hiszi a sok nagyszájú, hogy önigazolást nyer azzal, ha fikáz valamit? Hogy jön itt bárki is ahhoz, hogy leszarozza a fejlesztők tudását, akik az egyik leginnovatívabb grafos társaság az egész kibaszott világon. Aki esetleg ott volt a GDF-en az emlékezhet a magyar srácok beszámolójára. Az is meghaladja a legtöbb ember képzelőerejét, hogy mennyi mindenre kell odafigyelni csak egy szaros csirke lemodellezésénél, nemhogy egy egész élő dzsungelénél. A legtöbb FPS halála tényleg az, hogy unalmas a sztori. Ez se kap oscar díjat rá, de a játékélmény(variációk)+grafika megéri a pénzét. Aki feelinget akar, az válasszon egy rendes RPGt, ott persze a graf lesz gyenge, azt lehet fikázni.
    Optimalizálatlanságról meg annyit, hogy jön majd a Jericho cikk is, ugyanazon a gépen az jobban szaggatott maxon, mint a Crysis highon és köszönőviszonyban sincsenek egymással, akkor sem ha a Jericho is elég szép lett.
  • Kindred Blades
    Igaz, hogy az idézett hozzászólásban ez két külön játékra vonatkozó megjegyzés volt, de végülis apróság... Mondhatnám, szal csak óvatosan...
    A játék egyébként nem lett rossz. És ez a legnagyobb problémája. Hogy a legtöbben a világ megváltását várták tőle, és kaptak egy nem rossz játékot. Ami igen jól tud kinézni, de egy-két év múlva, amikor kijön a hujjujjujjdenagyonszépmittudoménmicsoda, akkor már bőven csak egy emlék lesz, nem fog azon játékok közé tartozni, amit évek múlva is etalonként emlegetnek. Ez van. Ettől függetlenül egy shoot 'em up-nak simán jó.
  • adam first
    Én csak konzolos volnék, te viszont IQ harcos. Valaha pécés voltam, amikor még nem lehúzás volt ez az iparág, csak tudod én tovább, fejlődtem, a többség viszont nem. És attól még, hogy leírom a csupasz igazságot, nem kéne bunkónak, mártírnak tartani.
  • who am I 7
    "Furcsa mód a gépem már egy ócskavasnak mondtható és mégis ment max beállításokkal akadás nélkül"

"A crysis legnagyobb hibája az optimalizálatlanságán túl"

Azonkivűl, hogy össze vissza beszélsz, és nyomokban paradoxonok fellelhetők.Abban azért egyetértek, hogy a nanoruha+szép gfx volt jó arra, hogy a fiatalabb kevésbé igényes réteget megfogják.Very High van benne és nem max.Ha roszul van optimalizálva valami és very highon a csúcskártyán se fut, furcsának tartom, hogy nálad egy "ócskavason" akadás nélkül fut. (akadásnélkül = folyamatos kirakás (40fps környéke).Szal csak óvatosan....
  • Mike at home
    mert a várakozás közben mindig nőnek az igények, aztán mégsem az lesz amit az ember elképzelt
    éppen ezért nem kell várni semmit
  • Mike at home
    persze azért parasztságért neked kell sem kell a szomszédba menned
    és képzeld a pc mellé lehet venni konzolt is, jaj akkor pc-s vagyok meg konzolos is, te tirpák
  • adam first
    Majd 1,5 év múlva kipróbálom X360-on. Amikor is a Crytek bejelenti, hogy konzolokon még jobban optimizálni tudják a gammát. Nevetséges pécés bagázs, 1# komment szánalmas: „Majd 5 év múlva kipróbálom ,amikor lesz olyan gépem, amin elindul úgy,hogy nem akad minimum grafikán.” Frissits gépet fél millióért, fa..kalap. Az emberi sötétség nem ismer határokat.
  • Zocsi
    "LOL egyébként hogy Stalker megjelenésekor mennyien hőbörögtek a gépigényért, meg hogy cserébe nem is szép, most meg mégis csak szép meg még kicsi is a gépigénye." - hehe, közben vettek új kártyát a Crysis-hoz (bizakodván) és azzal már igencsak szépen megy a stalker. Mellesleg, designba és feelingbe is totál más a két játék. Azt kell mondjam, hogy a stalker sztem közelebb áll a avalóságköz, ha a környezet feelingjét nézzük.
    Ami a Crysis-t illeti. Hát ahogy morden is említette már, a mai játékpiac nem a játékosok kiszolgálásáról szól. Ahogy szinte minden a világban, már nem az adott célközönség kiszolgálása, hanem azok megkopasztása a cél. Nincsnenek már játéklegendákat író programozók, akik tudnak optimalizált gamméket írni. Ezt lehet az kevés idő függvényének hibájaként felróni, de egyszerűen ha ezt is el lehet adni, akkor minek szopjanak szegény programozók azzal, hogy a mai konfigokon is fusson egy játék. Üzlet. Méghozzá olyan sztem, ahol a hardware gyártó cégek előre lepaktálnak egy fejlesztőcsoporttal, hogy írjanak durva engine-t, hogy lehessen venni a nagyobnál nagyobb vasakat alá. Én is csak a HL2 EP2-t tudom felhozni. Anno írtak egy jó engine-t és évról évre elkezdik csiszolni. És ha megnézed a HL2-t, meg utána az EP2-t akkor láthatod, hogy igencsak jó úton járnak. Én, szvsz leszarom, hogy skriptelt-e egy játék vagy nem, mert kb. max 1* játszob végig. Több időt nem szánok rá. Mégis volt olyan, hogy viszatöltöttem részeket, mert olyan hangulatosra szkriptelték, hogy öröm volt végignézni. Furcsa mód a gépem már egy ócskavasnak mondtható és mégis ment max beállításokkal akadás nélkül. Érdekes...
    A crysis legnagyobb hibája az optimalizálatlanságán túl, hogy semmivel sem nyújt többet, mint elődje a FarCry. A kerettörténet, meg a nanoruha meg csak arra jó, hogy a sok butus ember mégegyszer megvegye ugyanazt. Gyász...
  • pepe792
    maradt benne durva hiba rendesen: lelógó vérfolt a fáról, a stop tábla teteje a levegöben marad, miután az alja eltűnik...