204
-
Szabolcs1975 #164 A Crysis legnagyobb hibája a gépigénye, ami miatt azért nálam(X1950pro, ATHLON 4600 X2, 2GB RAM)...tehát nekem is savanyu a szőlő, mert sajnos nálam is max mediumon megy. De nézzünk bele a tükörbe, vannak nagyágyu gépek, és mindig is voltak...(8800 Ultra esetleg dualba..stb) akinek a tulajai (soha nem volt pénzem high-end gépre) joggal vetették fel, hogy kifizettek egy csomó pénzt a kártyáikért és cserébe voltaképpen SEMMMIT sem kaptak. MErt azért nem éri meg ilyen kártyát venni, hogy egy játék ne 200fps-sel menjem. Na most a Crysis (a játékok között talál először) nekik kedvez, tehát a high-end géppel rendelkező játékosoknak. Attól nem félek, hogy egy ilyen gépen tényleg kurva szépen néz ki és jól fut, nekünk pedig marad a nyálcsorgatás és a fikázás. Talán két-három év mulva pedig pont a Crysis lesz az, amit referenciaképpen fogunk felhozni, hogy ugye milyen jól néz ki és milyen alacsony a gépigénye. Igen a Crysist mostmár én is látom, hogy a jövőnek irták, de higyjétek el, hogy nem lesz teszt ahol ne ő lenne ezentul az első számu referencia(Madonion-3D mark-08 pedig reszkessen). Tehát a Crysis nem is burkoltan egy techdemo lett, amivel azért lehet egy jót játszani is akinek olyan kedve van.
-
opeca #163 Cod4 néhány pligonból álló ruha?:D
Ember, te nem igazán érthetsz a 3D grafikához, de hadd áruljam el, hogy a CoD4 gépigénye majd fele annyi, mint a Crysis-é:)
Azontúl meg sokkal élethűbbek a harcok, nem kell egy egész tárat beleeresztenem a manuszkába, hogy meg is dögöljön, mint a Crysisben.
Az meg, hogy neked a papuci megveszi a 250.000-es konfigot csak azért, hogy Crysis-al játszon a kicsi fia, meg egyedi eset:)
Persze szíved joga megítélni egy játékot, de az tényszerű, hogy a Crysist vegyes fogadtatásra lelt:) -
szasz85 #162 Pénteken vittem végig és szerintem teljesen megérdemli az év FPS-e címet.
Semmi problémát nem tapasztaltam, se a grafikával se az MI-vel.
Aki azt mondja hogy nem szép az bolond, attól még nem kell lefikázni mert szar a géped ahoz hogy kihozza belőle a maximumot.
XP alatt játszok vele very high-on, az fps pedig felbontás kérdése.
Még 1920*1200-as felbontás és Very High beállítások mellett is 10 fps-t produkált, ami egyáltalán nem rossz.
A játékment is remek. Taktikázni, lopakodni kell. Ha rusholni akartok akkor gyertek UT3-al vctf-ezni.
Sokan dicsérgetik itt a CoD4-et ami viszont tényleg nem nagy szám.
Akkora csodának reklámozták, de ehez képest alig fejlődött a 2. részhez képest. Grafikailag kb másfélszer jobb mint a CoD2, és tele van nevetséges dolgokkal. A törhetetlen golyóálló tükörablakok, a 2D-s néhány poligonból álló ruhákkal, néhány iszonytos textúra stb stb stb.
A Crysishoz visszatérve pedig csak annyit hogy valóban elég gyorsan vége lett. Gyanús is volt hogy ezzel nincs vége, hivatalosan bejelentették hogy a Crysist 3 részre tervezték.
Cevat Yerli & Roy Taylor interjú
Úgyhogy még bőven lesz lehetőség az idegenek ellen harcolni.
Én nagyon várom és remélem mielőbb megjönnek az új részek. -
opeca #161 Nem csak multiplayer létezik a világon.
Multiplayerben sem hiszem, hogy élethűbbek a harci cselekmények, de jó, legyen neked,multiplayerben frankó, kérdezem: és?
Mit gondolsz miért van a játékok 99%-ának single player opciója?
Én multiplayerezni utoljára a Quake 1-el multiplayereztem, és azóta is megvagyok nélküle.
-
wOlFbYTe #160 Azért vicces, hogy szinte kivétel nélkül mindenki a single player mód alapján ítél meg egy olyan játékot, amit a cég médiaképviselője, tulaja saját maga inkább multiplayer játéknak mutat be. Sajnálatos, hogy a cikk ki sem tér igazán a hálózatos részre.
Olyan taktikai FPS-t, pörgős játékmenetet, mindenkinek a saját stílusához igazodó játékmenetet sikerült a készítőknek összehozni, amely órákig a képernyők elé képes ragasztani az online játékosokat.
Jahh, hogy Pistikének és Mórickának derogál megvenni a játékot, inkább letölti illegális forrásból, majd veri a nyálát hogy szerinte milyen szar a játék egyjátékos módban. Ráadásul a gépe sem elég ahhoz hogy teljesen ki tudja élvezni a látvány nyújtotta vizuális eufóriát.
Azért nem furcsa, hogy már a megjelenés napján 24 / 32 fős szerverek tucatjai tele voltak?! Éjjel-nappal lehet találni alacsony ping mellett rengeteg aktív játékossal teli szervert. Miért? Talán ezen kéne elgondolkodni... Ha utánanéznétek a netes közösségekben és látnátok a fától az erdőt, kiderülne, hogy mennyien várták ezt a játékot.
A hazai előrendelések olyan mértékűek, hogy szerintem évek óta nem forgalmaztak eredeti számítógépes játékból annyit, amennyi a Crysisból fogyott -
#159 Viszont a grafmotorját nem egy játékban fogják használni. A licenszdíjakból a készítők jól meg fogják szedni magukat. -
Szabolcs1975 #158 Én először is szeretném leszögezni, hogy csak a demot nyomtam végig, tehát igazán releváns véleményt nem tudok kialakitani a játékmenetről!
Sok dologban egyetértek veletek tévedés ne essék, de azért végletekbe ne essünk. Tehát a játék grafikában nagyon ott van, ez tény. Jó az igaz, hogy nagy a hardverigénye és elgondolkoztató néhány dolog, de azért illik tudni, hogy a külső táj renderelése mindig is a legnehezebb feladat volt, amit pár éve a Farcry-on kivül nem nagyon mert megprobálni senki(na jó még az Oblivion és a Call of Juarez volt, ami valamilyen szinten megoldotta ezt a problémát, de nézzük csak meg annak a gépigényét...), viszont a többi sehol nem volt. Ha pl a COD4-et megnézitek(vagy akár a TimeShiftet), akkor annak ellenére, hogy lényegesen ovatosabban bánnnak a külső objektumokkal(falevelek, füszálak, kavicsok...stb), annak ellenére nagyon szépen belassulnak külső tájaknál. Tehát ha objektiven nézzük, akkor ilyen szinten a Crytech motorja még mindig egyedülálló!
-
woker #157 Hát nem mondanám a játékra, hogy kiérdemelné az év játéka címet a grafika kevés ahhoz, ennek ellenére megfogott valami benne pedig viszonylag rövid (hardon 12-13 óra alatt tolhattam végig, úgy, hogy párszor leálltam kicsit felfedezni a terepet), kevés a fegyver, viszont a nyugtatólövedéket kifejezetten ötletesnek találom.
Mint már előttem is írták, hogy miért nem lehetett megoldani, hogy azt a szerencsétlen bádogot át lehessen lőni? A CS-ben már sok-sok évvel ezelőtt sikerült megoldani, hogy bizonyos anyagokon át lehessen lőni míg másokon nem. A holttestek pl a golyók számára megszűnnek létezni, de ha ráállok akkor fizikai testként viselkednek, ha áthajtok rajtuk akkor szintúgy (vagy ez csak a high-ra állított fizika miatt van?). Mesterlövészkedni rohadt nehéz mivel fekvőhelyzetben is úgy imbolyog a fegyver mintha egy földrengés kellős közepén lennék, ráadásul az AI pofátlanul csal, ha rálövök és mondjuk csak a sisakot sikerül lekapnom a fejéről akkor szisztematikusan elhajol a lövések elől (persze a testre adott lövéseket már aránylag nehezebben kerüli ki miután rálőttem). -
szasz85 #156 azt nem hűteni kell hanem várni kell amíg újratölt, hülni a géppuskáknak kell -
who am I 7 #155 ŐŐŐ, nem tudom hol látta 20K-ért a 6300-at, de én a legtöbb boltban 30 fölött láttam.Ha meg magánszemélytől veszi az más tészta.De 30-32K alatt nem fogsz találni c2d 6xxx.-at.+55-60 egy GT + normálisabb ramok is drágábbak szal az is 16-20 körül minimum.szal 110-120 körül vagyunk úgy hogy cpu+ram+gfx...Szerintem ez annyira qvára nem olcsó...De végülis high-on lehet vele játszani fél óráig aztán del, mert megunja az ember -
who am I 7 #154 késztetni,na. -
who am I 7 #153 őőő, nem tudom, hogy még mindig vannak olyan emberek, akik azt hiszik a világon csak 10 millió ember irigy és fikázó és ez csak a magyar.Hogy lehetnek ilyen hülyék?Vagy ennyire korlátolták?
Ez nem hungarikum, hanem a világ minden táján, ahol van normális és egy kicsit is igényesebb ember az megmondja, h őt ilyen látszat faxságokkal nem fogják vásárlásra kéztetni.ENNYI. -
#152 nem kell quad, egy sima 2 magos proci is elég, az meg 20k vagy alatta van, a 8800GT meg cc 50k
ezzel már elég jól lehet játszani a Crysis-szal -
szasz85 #151 FPS = first person shooter, belső nézet, fegyvert látod a kezedben
TPS = third person shooter, külső nézet, kívülről látod az egész karaktert -
stremix #150 Légyszi modja el vki h mi a különbség az FPS és a TPS között! thx -
angol #149 mond már meg légyszi hol veszel core2 6300 20k-t , és pont arról van szó hogy quad kell ide, mert aztatat szereti a kicsike, azmeg 60k, plussz egy 8800-as inkább 60-70 de van 130k-s is és akkor hoppáré csak két egység bőven 100e felett.(ja és ha quadról van szó akkor általában alaplapcsere is) -
szvini #148 SZAR
maradok a mario forever-nél
ÉLETHŰ grafika, ahogy ,látod mario izzadó felsőtestét stb... :D:D:D:D -
Nagydög #147 A korszakalkotosaghoz csak annyit fuznek: Ha szep kepeket akarok latni, keptarba megyek.
Nekem tetszett a grafika mediumon is. A fizika kifejezetten jo, bar nehany hal, es teknos polirozasa helyett a lovedekek at is uthetnek a hullam-badog falakat. Mint FPS meg nem er egy kalap fabatkat se. -
opeca #146 Kipróbáltam a játékot. 2 órát nyűglődtem vele, utána del.
Azonkívűl, hogy a környezetet részletesen kidolgozták, semmi, de semmi extra nincs a játékban. Ami van, az is olyan módon került be, hogy egyáltalán nem lesz tőle jobb a játszhatóság.
Nem tudom, hogy a fejlesztők mikor fognak eljutni odáig, hogy egy FPS, TPS elsősorban a harci cselekmények beleélhetőségétől lesz jó.
Persze nem általánosítok, mert a GoW nagyon ott van pl., csak nagyon ott van bugokban is.
CoD4 sem rossz, de a Crysis, pff. -
toza #145 ps 3 ....es kesz..azon jolesz..ennyi.. -
#144 Jahh fél havi fizu, tök jó :)
Kicsit kötekedés volt a részemről, de ugye nem szamoltuk bele a régi Hw-k eladását, úgy már baráti. no oofffenz pls :)
-
fflx #143 peti, csak a te kedvedert:
core 2 + 2gb ram != eromu
nekem spec core2 6300 van ami sacc/kb 20e Ft
2 giga ram kb 13e Ft
ami egyedul huzos a videokartya, egy GT allitolag 50-60e es maris futtatod szepen majdnem minden high-on. -
Hawaii #142 "Nem tudom miért nem lehet egyszerűen örülni valaminek, rácsodálkozni, miért kell mindig mindenen hibát keresni. Azt hiszi a sok nagyszájú, hogy önigazolást nyer azzal, ha fikáz valamit?"
Ez amolyan 'hungarikum'... -
#139 Szeretem az ilyen jatekokat ahol a ajánlott követelmények:
Intel Core 2 Duo/Quad Core atomerőmű,2 Gbyte RAM (meg még egy talicskányi ram jól jöhet), nVidia Geforce 8800 GTXZHP szuperkártya... az is "Ami a csövön Kifér" üzzemmódban használva és akkor megy jó grafon a jatek ...:( -
#136 hagy ne érezzek részvétet, ha fősulival bruttó 80-ért gályázol
ebben az esetben nem én vagyok a hülyegyerek, már bocsáss meg -
sylas #135 ma magyarországon annak éri meg akinek jól menő vállalkozása van és sajnos akiknek az van az meg nem fizeti meg az alkalmazottait
nehogy már 1 nagy cég ne makarok nevet mondani pl több üzletlánvuk van itthon is nehogy már nem fér bele nekik a dolgozoiknak a javi 10-20al többet adni attól nem mennének csődbe és még így is maradnának bevételük
ha én jól menő cégvezetője lennék simán megemelném az alkalmazottak fizuját úgy sem rokkannék bele annyival lenne kevesebb a cég bevétele
hát nem tom azért nem sokan keresnek 200at tisztességesen
ha nem benem jelentett módon keresed a lóvét ezzel azzal akár bármilyen termék ami jól hoz akkor simán meglehet a 200csak az feketén adó nélkül
ha kimész nyugatra anglia hollandia stb még normális tisztességes melóval is jobban lehet élni vagy nem is kell jobban élni de többet tudsz spórolni
bocsi nem idevaló a téma de akkor is már előttem szólokhoz én is hozzászóltam -
CitizenX #134 Nem fogom megsiratni az sg fúrumot, gondolhatod. (Örlök, hogy legalább valamiben egyetértünk...)
A PS3-as srác meg inkább foglalkozzon azzal a PC-s AAAgamek tökéletesen oktalan fikázása helyett, hogy vajon miért akkora szopás PS3-at venni. Ja, mert drága? Ja, mert alig van rá értelmes játék? Ja, mert egy rakat szar az online support? Miről beszélünk? Az X360 keresztbe nyelte le a szaros PS3-at, ahogy van. -
kanduhr #132 Hihetetlen mennyi baromságot vagytok képesek összehordani:
Az imént olvastam ezt itt:"Semmi korszakalkotó nincs ebben a grafikában. Egyáltalán nem hozott lázba. PS3-ra ezerszer szebb játékok vannak 1080p-s felbontásban . Megkockáztatom hogy le kakizom ennek a grafikáját azokhoz képest. PCs júzereknek ámulatba ejtő grafika ez , de nextgen konzol tulajoknak ez nemsok.... de azé ellehet vele ütni az időt"
TEljesen hülye a gyerek, fogalma sincs mennyi meló fekszik ebben a játékban. Nemhogy PC-én, de még konzolokon sem jött ki ehhez hasonló ennyire interaktív game, ennyire fantasztikus fizikával és MI-vel. Nézzen már körül az ember konzolokon. Mindenfele arcade gamék, GOW? Hent akció, golyónyomok eltűnnek pár mp múlva, fizika nulla. És még sorolhatnám a jobbnál jobb játékokat rá:)
Másrészt, a Crysis nem tartalmaz dx10-et, csak azon ahhoz hasonlító effekteket. Mivelhogy a játék készítésekor még nem volt dx10, és nem úgy megy az ám, hogy egy teljesen új dx-et csak úgy beleírnak egy ennyire részletgazdag játékba.
Lehet fikázni a történetet, a játékmenet néhol unalmas részeit, vagy a magas gépigényt, de ez a játék korszakalkotó.
-
Peakman #130 ok, de az már szinte szimulátor, már csak azt hagyták ki belőle, hogyha rákötsz a gépre egy taposópadot vagy mit akkor te szabályozod még a lépését is :D -
Peakman #129 igen te easyhuszár, mert nem mondanál akkor olyan baromságokat, hogy vezetőülésből lehet lőni a telepítettel, holott azt kikapcsolja a game ...
azt meg mellékesen hozzáteszem, hogy a hangtompító csökkenti a sebzést a puskákon meg a pisztolyon, szal elhiszem hogy kell az ellenbe jószerivel lőszer, de ha messziről lősz akkor meg minek, mire odaér már a pálya másik végén vagy :) -
BirRob #128 Csak úgy mondom, hogy a Operation Flashpointot 2001-ben adták ki. és nem álsz meg azonnal a csávó befejezi a lépést, ha megnyomod a hasalás elvetődik, kúszás közbe nem lehet lőni, nincs ugrás, az embered a vállához tartja a fegyver és a fejedtől teljesen függetlenül mozog. És ugyanez vonatkozik az Armed Assaultra ami, majdnem hivatalos második rész (Bohemia összeveszett a Codemasters-al, ezért maga adta ki, a név viszont a codemastersnél maradt) és tavalyi kiadású játék változatps tereppel szabad mozgással és akár 10km-es látótávval. -
#127 Easy huszár a nénikéd, de ha ÉN meguntam HARD szinten aki FPS-sel csak annyit tol most már, hogy a demót kipróbálja és szarrá lőttem az ellent akkor mit mondjak???? Én majndem minden játékot max nehézségen szoktam tolni, kivéve a CIV IV-et és egyes stratégiákat, mert a gép egyszerűen csal. -
Peakman #124 íme egy újabb "easyhuszár", legközelebb olvasd már el hogy mit ír ki a nehézség alá abba az egyetlen egy szép sorba, hard-on már nincs ilyen, ott át kell szállni kökeményen, nem jelöli ki az ellenséget a távcső stb... sőt ha nagyon akarod, még beletúrhatsz a konfigba hogy a koreaiak hard fokozaton is koreaiul beszéljenek ne angolul, de mit számít hiszen te úgysem játszol fps-el ... -
Dömsödi #123 "Plusz munkát kell vállalni."
Te egy fasza gyerek vagy.
Tudod 13 éve melozom közalkalmazottként brutto 80.000 -ért. Brutto hülyegyerek... Fősulival.
Pluszmunka? néha. Mit gondolsz ha lenne más, akkor nem dobantanék?
Ez magyarország...
Te nagyon el vagy varázsolva. Te tipikusan gazadag apuka elkényeztetett csemetéje vagy.
És igenis, ha 200.000 at keresnék tisztán, akkor sem érné meg egy játék miatt ilyen fejlesztés. Majd 1 év múlva, -
#122 A játék egyetlen hibája, hogy túl korán jött ki. Van egy olyan érzésem, hogy a Cryteknek elsősorban az a célja, hogy a grafikai engine képességeit bemutassák a többi játék fejlesztő cégnek. Az Unreal arcok is elsősorban a grafikai enginre fejlesztésére hajtanak. Maga a játék csak arra szolgál, hogy a graf engint reklámozzák . -
Micsu #121 végülis lehet,mert mindig a jobb felé kell törekedni de ha megnézzük a világ 70%án gyengébb az életszínvonal mint itthon, a másik meg az hogy az unió nagyrészén jobb az életszínvonal, szabadok a határok, lehet menni próbálkozni nemkell itt ríni sírni ha nemmegy :) -
#120 -
#119 A FarCryban azt szerettem, hogy gyönyörű a táj
mondjuk emelett jók voltak a fegyverek hangja, illetve számomra érdekes volt a történet, de ami elsősorban megfogott az a tengerpart, a hegyek, olyan volt mint egy kirándulás -
#118 plusz melót kell vállalni -
#117 Valaki azt írta, hogy nagyon felcsigázzák a játékokkal a leendő vásárlókat. Ez biztos nem rám vonatkozik.
1. Nem játoszm FPS-sel.
2. Én előre láttam, hogy a grafikán kívűl ez semmi forradalmit nem nyújt.
Azért elképesztő, hogy hány évet kellett arra várni, hogy a földön heverő dolgok felvétele ne abban merüljön ki, hogy átszaladsz rajtuk. Végre nem tudsz lőni kúszás közben, ezt asszem a MoHPA-ban láttam talán először, de ez is lassan terjedt el. Viszont a hiányosságok is vannak még bőven.
- A fegyverét még mindig hülyén tartja szerencsétlen játékos...
- A futásnak és járásnak semmi dinamikája nincs, egy pillanat alatt lefékezel és sprintelsz max. sebességgel. Agyrém. Ugráshoz nem kell nekifutni. Ezt olyan kurva nehéz lenne megcsinálni? DX10 az megy ez meg nem???
- Szemből nézve a fegyverre szerelt lámpa fénye valami ordenálé szar volt, teljesen rossz.
- Az is mekkora állatság, hogy a terepjárót VEZETVE tudsz céozni az állványon levő géppuskával! AZT HOGY A BÁNATBA??? Miért kell ekkora álltatságokat benne hagyni?
Szóval engem az ilyen dolgok zavarnak.
1GB RAM (433MHz) mellett 6600GT 256MB AGP AMD3300 géppel közepes felbotáson 1024x768-ban jól futott a játék. A Gothic 3-hoz képest nagyobb távolságon szebben nézett ki és nem swappolt állandóan.