204
-
feamatar #76 valahogy mindig ez van, kijön a nagyon várt game és elkezdik fikázni(ugyen ez volt Stalkerrel is hogy mennyire bugos, mennyire gagyi meg hasonlók,még volt aki a Witchert is fikázta, meg még anno Far Cryal is meg még sorolhatnám).
add1: a gépigény hatalmas, és valszeg PS3on és dobozon sem fog jobban kinézni(az meg hogy valamelyiken is very highon fusson? LOL) az hogy dobozban 3 magos proci van... 15000 se ma már egy jó kétmagos, hamarosan 4 magosoknak is normálisra csökken az ára[ most a szokásos konzol vs pc vitát hagyjuk, mert mindig ugyanazok az érvek jönnek itt is ott is]
add2: aki azt mondja a játékra hogy hulladék az körül nézhetne, vannak hibái és lehet a CoD4/Bioshock/HL2/bármi más jobb, és objektívan meg lehet közelíteni(kivéve a hangulatot mert az vagy bejön vagy nem) és megindokolni döntésünket. Most én úgy érzem ha valami jól sikerül azt jó fikázni. Mert azt lássuk be, annyira nem rossz, mint állítják egyesek.
LOL egyébként hogy Stalker megjelenésekor mennyien hőbörögtek a gépigényért, meg hogy cserébe nem is szép, most meg mégis csak szép meg még kicsi is a gépigénye. -
neptum #75 nekem a jeges dzsungel volt a kedvencem atól a lélegzetem elált ahogy kinézet egyszerüen csodás maga a megjelenítés meg minden egy szép munka a játék -
m4G1c #74 "Az hogy ilyen nagy területen ilyen dús növényzet van, nagyon dúrva." - az, hogy benyomtak egy sima scatteringet, még nem jelenti azt, hogy milyen fasza arcok.
"5 éve az ilyet még renderelni kellett!!! " - ez is render, csak realtime :)
"Ha nincs elég fantáziád, ne a játékot fikázd!!! " - ha már ennyire el akarják hitetni az emberekkel a játék valóságát, akkor minek képzelődjön? Nem azért van, hogy az ő fantáziájukba élhessem bele magam?
"(Csak a felbontást és a képernyő méretet lehet majd nővelni" - meg a fizikát, a particle system-eket, a realtime gi-t előállítani (ambient occlusion nem játszik), teljes hdr világítást használni, MI-t neuronhálóval megtoldani, paralax mapping helyett voxeleket használni... soroljam még?
"Olyan apróságokra is figyeltek a játékban, hogy ha célzásra emeled a fegyvered, akkor a kezed és a fegyver feléd eső része tényleg elhomályosodik." - dof-nak becézik, már elég régóta elérhető az sm3-as rendszereken.
-
roliika #73 Miről beszélsz? :-D Nézd már meg a linkem! :D -
Lyan Kyj #72 Az ufós részig nagyon-nagyon tetszett, aztán már nem annyira, FC-t is csak a mutánst részig szerettem.
A nanosuit a legistenibb az egészben, ennyiszer még nem töltöttem vissza szándékosan mentett állásokat, hogy újra és újra, más és másféle képpen szivassam az ellent. Minden akció hatalmas móka volt, nagyon élveztem!!
-
BirRob #71 A PS3 elavult nem hozzátok példának pls.
A sok fűre és növényre csak annyit, hogy a dx10 egyik fő ujjítása, hogy a modelleket és textúrákat teljesen új módon kezeli (vmi olyasmi van hogy mindent csak egszer tölt be és csak a kirajzolásnál töbszöröz).
A STALKER pedig szintén nagyon szép (minden maxon) és fele ekkora sincs a gépigénye. A STALKER AI pedig már "stalker" (ez a easy utáni) fokozaton is hihetetlen inteligens (fedezék keresés, bekerítés, agyatlan roham hanyagolása)
A CoD scriptekről meg annyit hogy én imádom őket, abszolult paszolnak a játékmenethez és hihetetlen hangulatossá teszik (pl. amikor a CoD2-be átmennek a fejed felett a tankok, vagy amikor a partraszállásnál megpadlózól és a katonatársad húz fedezékbe). -
roliika #70 Háttperszeee! -
szal a véresszájú pistikék, akik eddig sunyin erre recsk**tak éjszakánként, dx10-es kártyával álmodva, most fikázzák..??:D -
Na de az x360ban 3magos 3,2ghz van (kb a pcs highen fut majd stabil 60fpsel), mit lehet várni egy kétmagostól ami 3 ghz alatt van (tehát a core 2 duotól). Sokáig fog tartani hogy egy pl 100ezer forintos pc eléri egy x360szintjét hát még egy ps3ét (nem beszélve arról hogy ott csak egy hardver van, amin egyre hatékonyabban kihasználják az erőforrásokat). -
Louis Cyphre #67 Na végigszenvedtem.
Az elején még azt gondolná az ember, hogy jó lesz ez. Azonban ahogy haladunk előre, úgy lesz egyre rosszabb.
Hát ez nagyon gyengére sikeredett. Unalmas játékmenet. Gagyi szörnyek. Újratermelödő ellenfelek. A.I. nuku. Sztori lapos. Hangulat semmi.
Az idei év egyik leggyengébb FPS-e.10/4 -
Most volt időm több órát játszani ezzel a játékkal és csak dícsérni tudom, nincsenek nagy tapasztalataim az FPS-ek terén(pl. FarCry-al se játszottam), de ez a játék nagyon tetszik.A grafika még közepes szinten is élvezhető, főleg ahogy megláttam a tengervíz részletességét, az nagyon gyönyörű volt.A járművek is kidolgozattak, élethűek kezelés terén (is), tetszik ez scifi hangulat, a nanoruha nagyon über és az Ai is elég okos szerintem, a katonák amint meglátnak helyezkednek és próbálnak mindenféleképpen lelőni, nem rohangálnak fejvesztve ráadásul egymást figyelmeztetik a kiabálásukkal, gránátokat hajigálnak felém szóval szerintem normal módban se hagyják magukat lelőni.Egyetlen negatívum a gépigény, meg mondjuk néha nekem a dzsungel kicsit összemosódott közepes grafikán.Nem értem, hogy akik idejönnek fikázni a játékot, hogy a CoD4 sokkal jobb meg blablabla mit akarnak ezzel?Másnak nem tetszhet ez a játék?Nekem pl. a CoD4 is tetszik mégse fosom be mindegyik topikba, hogy sokkal jobb meg kapjátok be stb.
-
A játékmenet az első harmadban úgy-ahogy jó (rengeteg idióta hibával), onnantól unalmas és gyenge, 7/10 (szerintem elcseszték, a koncepció hatalmas, a kivitlezés elkapkodott). A grafika hiába brilliáns very high-on, ha egyszer egy csúcsgépen is MEDIUMRA kell tenni, hogy ÚGY-AHOGY játszaható legyen, így pedig kritikán aluli a kinézete, avagy lehet bohóckodni high-on 25-35 FPS-el. Az én gépemen (8800GTS, [email protected], 2GB) kizárólag a low-medium beállítással alkalmas multira, no comment. Máshol felhoztam példának: átalakaítanak egy CGI renderprogramot játékmotorrá, kész a következő generációs engine - ja, hogy az intrót 3 hétig rendereli? Gyenge a vas... -
Indigo #64 "most kezdem érezni, hogy a látvány közelít a valósághoz, és 5 év múlva eléri a maximumot"
Há' te meg mikor mozdultál ki utoljára otthonról? Az se mostanában lehetett... "eléri a maximumot"... Atyaég, ilyet mondani! -
who am I 7 #63 médiumon nyitva hagyta?
Akkor mi lett volna, ha látja nálam verybe + occlusion + sunlight + HDR2

Egyébként, nekem ezek tetszenek, de a játék maga ganyé, annyit sem ér, hogy letöltsem.Megnéztem a demót, szép grafika nagyon, de a játék maga unalmas sablon, az atmoszférája semmilyen ingerszegény.A far cry felturbozott része.Azt is csak 2 hétig játszottam aztán delete.Viszont a Far Cry 2- igencsak érdekel.... -
bismarck24 #62 Ami a pontozást illeti szerintem egy kicsit ( nagyon ) elfogultak a fiúk. Nekem speciel tetszik a játék, bár tény hogy egy 8600gts nem fogja kihajtani. Elég látványos különbség van ha minden mediumon illetve ha minden highon van. Egyébként mindez még megvan spékelve 2gb rammal és egy core 2 duo 2,13ghz procival. Lehet a fejlesztőket lehordani de tény hogy rengeteg munkájuk fekszik benne. :) -
raingun #61 Sikerült megint egy rakás korlátoltnak billentyűzetet ragadnia, egy dolog hogy neked nem tetszik a játék, de attól a tény még tény marad. Ilyen grafikát jelenleg más játék nem tud felmutatni!!! Az hogy ilyen nagy területen ilyen dús növényzet van, nagyon dúrva. 5 éve az ilyet még renderelni kellett!!! Persze, vannak akik ha 150 féle fagyiból válaszhatnak, akkor meleg fagyit kérnek...
Szóval le a kalappal a fejlesztők elött, a játék élmény pedig rajtad is múlik. Ha nincs elég fantáziád, ne a játékot fikázd!!! Csak a 4 fajta combóval 4 féle stílust nyomhatsz + a fegyverek, stb. Én lassan 12 éve játszom PC-n de most kezdem érezni, hogy a látvány közelít a valósághoz, és 5 év múlva eléri a maximumot. (Csak a felbontást és a képernyő méretet lehet majd nővelni)
Olyan apróságokra is figyeltek a játékban, hogy ha célzásra emeled a fegyvered, akkor a kezed és a fegyver feléd eső része tényleg elhomályosodik.
Asszem meg is van, mit csinálok a karácsonyi szabadság ideje alatt. -
Nekem az év fps játéka a metroid prime 3:corruption xD -
Sőt egy x360/wii/ps3 simán elférne a pc mellett egy tv tunerre kötve, max át kell dugni egy usb billentyűzetet és egeret az fpsekhez. -
SzocsA #58 az év FPS játéka címre esélyes Crysist
szerintem a cod 4 lesz az -
Ez a játék simán fut egy olyan gépen ami újonnan 60 ezer forint volt. Az x360arcadera gondolok. Nem értem miért kell még mindig pcvel bajlódni. -
Hobot #56 Bár igaz hogy csak 1024*768-on, de a 17-es TFT-mre az is elég. -
Érdekes.Nekem 7900GS,4000-es AM2,2GB 800-as RAM,1280*1024, minden fullon az árnyékot kivéve és nagyon-nagyon ritkán röccen meg egy kicsit.
Iagz nem dxy10 .... -
Hobot #54 Szerintem nincs olyan rohadt nagy gépigénye. Quad 6600-al, GF8600GT(nem 8800), 2G rammal gyönyörüen megy. De maga a játékélmény szar. Második pálya után kitöröltem, mert ugyanolyan volt az egész. Szerintem is Far Cry 2, grafikailag felturbózva(de azt nagyon). Nekem a cod sorozat a nyerő(legjobb a 2-es, már 3x végigjátszottam SP-ben és még mindig nem unom, nagyon jó hangulata van.) -
Unreal1942 #53 8800 al is szaggat. Nem érdekel, hogy mit mondanak. Most kéne játszani vele.
Szerencsére vannak más játékok amik jól sikerültek mostanában. A Crysis labdába se rúghat a COD4 vagy éppen a Bioshock mellett. -
Ari18 #52 Nem tudom miért sz@rozzák itt sokan,pedig egész jó game lett belőle.AI-re visszatérve akinek nem teszik ill. túlságosan butának tartja az menjen multizni.
És még gyengébb konfigokon is elég szép,nem értem sok ember baját.
2007.végén egy Ati9600-al vagy 6600GT-vel mit akarnak az emberek?Sokan sírnak "hüde sok RAM kell neki" 2GB hüha manapság amikor 5eFT-ba kerül 1Gb/800 memó.
A másik a Half Life, igen jobban megy fele akkora gépigénye sincsen.de egy kib@szott csőben játszól szinte.Hol van benne akkora nyílt terület mint a Crysis-ben??? megmondjam??? SEHOL.Egyébként nekem XP-n a lent olvasható konfiggal a Veryhigh-os fájlokkal megy maxon.AA nélkül.
-
Én megvettem eredetiben, szerintem nagyon faca lett, meg ott van még a sandbox 2 is, szóval királyság...
-
pauly #50 Hát nekem meg legtöbbször a multi nem nyújt olyan élményt...Pl cod 4 single nagyon tetszett,kipróbáltam a multit,pfff szvsz ugyanolyan vacak mint a cod 2-nek... -
HUmanEmber41st #49 Vannak divatos új játékok.
Meg vannak olyan játékok, amik még ma is a legnépszerűbbek közé tartoznak a világon.
Például a Counter Strike 1.6-hoz ma már nevetségesnek mondható konfig is elég.
És lesz idő, mikor az agyonreklámozott Crysist már rég nem fogja senki sem tolni, a CS 1.6-ban még mindig percenként szerveznek warokat...
Félre ne értsetek, én NEM tolom a CS-t, csak azt akarom mondani, h vannak divatok, meg vannak értékek.
Amúgy szerintem 1 FPSnek (mióta van elérhető internetkapcsolat) a halála az AI, meg az előre megírt történések. Legyen szó bármely gémről. Akármilyen okosak is, soha sem nyújtanak olyan élményt, mint mikor neten tolod.
Amúgy Battlefield rulez foreva! :D -
Ott a pont!
Azzal még kiegészíteném, hogy nekem hangulatilag is 100x jobban bejött. A BIOSHOCK-ról nem is beszélve. Ott a hangulat+élmény+grafika végig
És ez mind egy emberi,akár egy alsó vagy egy középkategóriás gépen!
A Crysis ami meg szép szép, de hamar elmúlik a "káprázat" és
játékká laposodik.
-
ja, egyből azzal kezdené ps3mon hogy insufficient memory, vagy diavetítés. De az hd ban :D
Amúgy nemtom feltűnt-e, de pc az általában használt felbontások is már rég nagyobbak mint a kisebbik hd felbontás... -
Hát ez bizony a tiszta igazság :) -
Runo #45 Nagyon bírom, amikor egy erőmű tulajdonos megjegyzi, hogy az esetleg éppen szóban forgó játéknak nem kell erőmű....
Szerintem nagyon jól néz ki, pedig medium-on nyomom, igaz, 1280x1024-ben... haverom, aki itt volt és nézte, nyitvahagyta a száját is
Hát mit mondjak, amikor először mentem be a dzsungelbe.. az hatalmas élmény volt!!! -
Dany007 #44 Hmm többek között ami nekem negatívum volt, az a rombolhatóság. Annyira istenítették, hogy szinte minden rombolható, csak a "szintét" nem emelték ki elég erőssen.
A nővényzet ténlyeg elég jól írtható. Bár 10-20 perc játék után, már messziről látni, hogy melyik fát lehet kidönteni és melyiket nem!
Azonkívül meg a házak nem rombolhatók. Csak a bádoglemezekből épített viskók! Azok is úgy, hogy látni a lemezdarabokat amiből össze van rakva. Amikor mondjuk egy gyárterületen vagy vagy kikötőben, azokat mégcsak megsebezni se lehet.
Persze, nem azt mondom, hogy ez akkora gond lenne, de az űber nagy felhajtás végett én jobbra számítottam ilyen téren.
Csak mert ott van pl a Timeshift. Na ott téglánként lehet bontani a falakat :) és nemtom ki hogy van vele, de ott abszolút nem vettem észre hogy mi az ami bontható, és mi az ami nem! (mert azért ott se bontható le az egész város)
Csak akkor tűnt fel amikor fedezékbe bújtam és azt vettem észre hogy ahogy lőnek hullik a fal darabokra :) -
neoG #43 óóó, már majdnem elkeztem itt fikázódni, aztán rájöttem, hogy a Virge nem tud 1024ben 32 bitet 
-
CyrSyS #42 AI-ja 5 csillagot nem érdemelt ki. 4-nél többet semmiképp sem adtam volna neki. Delta fokozaton is számos bugyutaságot csinál a gép. Stalker AI-ja az ami nekem nagyon bejött bár nyilván neki is vannak bugjai, de a Crysis AI-ja nem lett nagy siker. -
pauly #41 Ennek a látványától nem estél hanyatt,de a cod 4 nagyon szép...
-
jefferson83 #40 Mindjárt más :) Ezekre már lehet azt mondani, hogy szép. -
Laacaa #39
-
Feridaspy #38 Annyi nem de 250 ezer mondjuk. Valamit valamiért. De egy játékra optimalizált gép 5 éve is drága volt. Csak akkor a Mohát toltad rajta azt örültél a kocka keréknek:D -
nekem tetszik a Crysis.Nagy meglepetesemre 17-33 FPS kozott mozog,1024x768 noAA,AF,minden HIGH