104
  • Mike
    #104
    nem te tartod
  • Mike
    #103
    te ennyire hülye vagy vagy csak csinálod?
    látom lövésed nincs mi az hogy Győr, Pécs
    nem vagy képben, de azt hiszed vicces vagy
  • steellove
    #102
    Nem töltenénk ha lenne miből megvenni,próbáljanak már kedves uraim havi 60 ezerből gyereket eltartani,fűteni,villanyt használni,számlákat fizetni.Megnézném pár hónap után kinek hogy állna a szája azok közül aki most dörzsöli a tenyerét hogy hejj de jók voltunk megint fogtunk pár hülyegyereket akik letöltöttek most dől a lé a zsebünkbe,csak a baj hogy ezt is ami adónk bánja.Magyarul akinek valamijét lefoglalták,most kifizeti azt is mellé hogy pár fasz seggbebassza érte.Átkozott egy rendszer ez,de hátha lesz jobb ha egyszer ez a sok söpredék eltűnik....
  • steellove
    #101
    Hát ezt én sem értem hogy az ilyeneket minek tartjuk?Mármint az ilyen alapítványokat meg barátait,nincs ebben az országban nagyobb gond csak a fájlcsere?Hát ki szülte ezt a sok idétlent?
  • m4G1c
    #100
    a rendőrség mindig is a nagytőke és az érdekcsoportok egyik eszköze volt, afféle "army lite". szarnak a közbiztonságra, állami szófogadásra képezik őket, nem pedig a mi védelmünkre. "szolgálunk és védünk" - érdekeket, feletteseket, hatalmat.
  • Zoleeca
    #99
    Holnap reggel a Duna tévében 6-tól a fájlcserélés jogi hátteréről lesz szó...legalábbis most ezt mondták be...valaki felvehetné, mert nekem még korán van :)
  • fleezeum
    #98
    Győr és Pécs nem magánember,hanem város:D:D (amúgy meg végfelhasználókra tényleg nem mennek)
  • Mike
    #97
    "maganemberekre soha nem utaztak" ezzel csak önmagad ámítod
    Győr, Pécs, mind mind magánemberek voltak
  • opeca
    #96
    "szakosodott jogásszal egyeztetés után perelje be őket kemény kártérítést követelve!"

    Ezzel tudod mi a baj? Az, hogy nem a béna rendőr fizetéséből vonják le, hanem a mi adóforintjainkból. Persze remélem, hogy azért van valamiféle szankciója a rendőrség fele is, bár amennyire most nyalja-falja a rendőrség seggét a kormány, kétlem, hogy bármiféle pénzmegvonásban részesülnének.

    Szóval ez egy ördögi kör.

    Talán a legjobb az, ha lopásért jelentik fel, mert az személy szerint érintené az intézkedő rendőrt és így csak ő cumikázik.
  • opeca
    #95
    Sajnos ez az amiről beszéltem. A magyar rendőrség tahók szakértetlen gyülekezetéből áll már nagyon régen:(
  • opeca
    #94
    Jelentsd fel a rendőrséget jogszerűtlen intézkedésért és követelj polgári peres úton kártérítést.
  • muhaddib
    #93
    Tudom mar miert foglaltak le ennyi gepet! Videokartyakat mar szereztek, de kellett 1-2 erosebb proci, meg sok ram ahogy kijott a CoD4...elvegre ha akarsz egy nagy rendor LAN partyt akkor kell am a sok vas!

    Viccet felreteve...maganemberekre soha nem utaztak, es nem is fognak. Itt mindig is a uzletszeru letoltessel volt a problema. Ugyanis ha azt nezzuk, hogy mondjuk WinXP-bol van a piacon maganembernel kb. 500 millio darab - mondom maganember - ehhez kepest nem ritka, hogy egy 50 fos cegnel akar 4-5x annyi szoftver van, plussz ugye ezek hiaba gazdasagos licence-ek...nem vasaroljak meg oket - nem tudjak - hanem berlik a szoftvert, es evente akasztjak le roluk a penzt. Gondolj bele...500 millio XP darabja 150$-al szamolva(sok eves atlag), az meg mindig csak 75 milliard dollar...mennyi ido alatt is? az XP mar kinn van 5 eve asszem, tehat evi 15 milliard dollar maganemberektol. Viszont cegeknel XP, meg 2003 Server van vagy 2,5 milliard belole...ezt szorozzuk meg "csak" 80$-al, mindjart ki is jon a 100 milliard dollar...evente! Es akkor meg nem beszeltunk a draga specifikus programokrol mekkora anyagi kart jelentenek, HA cegszeruen hasznaljak oket. Ugyanakkor az igazan ritka es specifikus szoftvereket mindig meg kell ezutan is venni, tehat ezeknel nem okoz problemat. Az M$ is megtehetne, hogy az ismert Crack-eket felkutatja, es rendszerdiagnosztikakent lekeri a tartozkodasi pontokat minden egyes geprol, de minek veszodni sok eves targyalassal, meg tobb ezer fos rendori akciokkal? Maganember toltson, ugyse szamit, de amint uzletet csinalsz belole...belepancsoltal a legnagyobb sz*rba baratom!
  • csiak
    #92
    Ilyen módon akár azért lophatták el a rendőrök a gépeket, hogy a gazdag rendőrgyerekének legyen mivel játszania, legyen filme amit nézhet és legyen otthon zene amit hallgathat...
    Remélem azért ez a balkáni jogrendszer egyszer végre az igazság oldalára áll, és jól odaver a gusztustalan módon joggal visszaélő rendőr+asva+proart+bsa 4-esnek!
  • Lacee83
    #91
    Gondolom a "szakértők" és gyerekeik gépein csupa jogtiszta tartalom van mert az ő fizetésük elég arra csak hogy a legtöbb jogtiszta CD-t DVD-t programot megvegye. Nekem nem lenne pofám ilyen munkát elvállalni. Ha durván utánnaszámolunk havi pár játék meg film akár 50E is lehet....
  • llax
    #90
    A szerver is eszköz volt a cselekmények elkövetéséhez. Ilyenkor minden eszközt lefoglalnak.
    Az egy dolog, hogy adatot csak a HDD-ken tárolnak. De szerver nélkül nem lehet letölteni a neten keresztül azokat.

    Ha a rendőrök elkapnak egy betörőt, tőle sem csak a lopott cuccot foglalják le. Minden eszközt lefoglalnak, amit a betörésekhez használt. Ha autóval járt a helyszínekre és annak pl. a keréknyomát megtalálják ott, akkor sem csak egy kereket visznek mintának, hanem az egész autót.

    A lényeg azon van, hogy MINDEN eszközt visznek, ami kapcsolatba hozható az üggyel. Ez mindíg így működött. Mindegy hogy gyilkosságról, adócsalásról, rablásról, vagy szerzői jogok megsértéséről van szó.
  • Darth Sith
    #89
    De a server-en a HDD-ken kívül, semmi máson nem lehet adatot tárolni. Miért nem viszik el akkor csak a HDD-ket, olvasszák be vagy akarámi, ítélet hirdetés után. De miért van szükség az egész gépre? a többi hw-n nem lehet adatot tárolni. Szükség van a rendőrfiának új gépre is innen szerzi be az ezer dolláros Xeon-okat vagy mi?
  • llax
    #88
    Lényeges különbség, hogy buszon csak egy utas vagy a sok közül. Ha valamelyik utassal van a gond, akkor csak neki kell leszállni.
    Ha a sofőr csempészne, akkor a vizsgálat idejére lefoglalnák, akárki is a busz tulajdonosa. Akkor mehetsz gyalog... Ha a sofőr egyben a tulajdonos is (pl. vállalkozó), akkor akár végleg elkobozhatják.

    Viszont foglaltak le már vasúti kocsit is. De azt nem utas miatt. MÁV alkalmazottak csempésztek rajta.

    Valószínüleg ez lesz a szerverekkel is. Amit kimondottan warez szerverként üzemeltettek, soha nem fogja viszont látni a tulajdonosa.

    Azokat nyílvános webszervereket, amelyre "külső" felhasználó töltött fel illegális tartalmakat, a vizsgálat után visszaadják. Ez ellen a szerver üzemeltetőjének kell védekezni, ha nem akar ilyen ügyeket...
  • ostroml
    #87
    A legnagyobb probléma a mi esetünkben az, hogy lefoglaltak egy olyan gépet, amire indoklást nem tettek (akár mondhatnám azt is, hogy ellopták) még akkor sem, amikor ott voltam és mái napig sem tájékoztattak. Tárhely szolgáltatóként ingyenes regisztráció lehetőséggel hivatkozhatnak arra is, hogy valaki feltöltött valamit, de itt jogszabályok vannak, amiket betartottunk, de a rendőrség unfair játékot játszik. Ez egy nyílvános törvénytelen üzlet az smsweb , nem kell különösebb vizsgálat, fel lehetne menni egy toplistára, ahol több tucat szervernek vannak az oldalai és mindet ip alapján azonosítani és bezárni. Ennek az egészhez köze nem volt az ASVA-nak, se a PROART-nak, hiába veregetik a vállukat. Ma jogászhoz fordultam és feljelentést fogok tenni az ügyészségi hivatalnál az eset miatt.
  • Gerygrey
    #86
    ...és ha gyalog csempészek, akkor amputálhatják a lábamat ezen az alapon? :)
  • Gerygrey
    #85
    van a csomagtartóban néhány kanna ukrán/román gázolaj vagy néhány karton csempészett cigi, akkor az autót is elkobozhatják. Végleg. Mivel eszközként használtad bűncselekmény elkövetéséhez

    És ha utazom egy buszon, amin a rendőrök feltételezése szerint utazik egy csempész is, akkor elkobozhatják a buszt, és joggal mondhatják hogy én, aki csak pont azon a buszon utaztam, menjek haza gyalog? Mert ezzel a szerverlefoglalással kb ez történt.
  • csiak
    #84
    Ostrom...

    Ezért rendőrállam Magyarország! Én pont most győzködöm egy hasonló cipőben járó cégtulajdonos barátomat, hogy egy ilyenre szakosodott jogásszal egyeztetés után perelje be őket kemény kártérítést követelve!
    Megérdemelnék a hősködő cserkészek, hogy ellenük ítéljen a bíróság..

    Felháborító ez az egész...
  • csiak
    #83
    Remélem azért hamar letörik a szarvukat a gépfoglalóknak, és nem "buzerájják" szegény legatyásodott magyar "pógárokat"! :-)
    Inkább keressenek más területen komolyabb bűnözőket akik milliárdokat lopnak az országból, és megússzák bűntetlenül...
    Szégyen, hogy létezik olyan ember akinek nem volt gyerekszobája, most meg ez a foglalkozása, és élvezi hogy szivathat pár száz/ezer embert, csak mert most megteheti!
    De ahogy egy régi magyar mondás tartja: "Mindíg az erősebb kutya biciklizik" és az ilyen köcsögök előbb vagy utóbb jól megjárják ...

    Elnézést a nyers modorú szónoklatért...
  • ostroml
    #82
    9:23 2007.11.13.
    Tisztelt felhasználók!

    Sajnos érintett vagyok az ügyben, az egyik gépünk közte van a lefoglalt gépek között. A story viszont elég érdekes: csütörtöki napon pont dolgoztam, új domaint addoltam a serverre, amikor megszakadt a kapcsolat a géppel. Abban a pillanatban hivtam a datanetet egy reboot-ért, illetve ip consol-ért. Fél óra elteltével hivtam ismét az ügyfélszolgálatot, hogy mi van már, eltelt fél óra és folyamatosan csörög a telefon (közel 200-300 domain ment a gépen). Ekkor álltak elő azzal a szöveggel, hogy hálozati hiba van. A következő 3 órában legalább 4x telefonáltam és még mindig nem tudtak semmit mondani. Ez idő tájt kezdtek el kiszivárogni a hirek, hogy razzia van a szerverteremben. Ekkor hivtam a viszonteladót a datanetnél, hogy most üljek kocsiba és menjek Pestre vagy mi van? Azt mondták: -Nem kell, mert nem tudnak még semmit. Délután 5 óra fele helyre állt az internet a többi szerveren. Ami nem állt helyre, azt elvitték. Ma kedd van és még senki sem keresett meg hivatalosan azzal kapcsolatban, hogy a szerveremet lefoglalták! Pénteki nap reggel indultam pestre a papirokkal és a szolgáltatóm egyik emberével. Befáradtunk a Teve utcára, ahol nem tudtak tájékoztatást adni arról, hogy bárki is bentlenne. 4,5 órás várakozás után úgy döntöttünk, hogy hétfőn itt kezdjük a reggelt. Igy is történt. Bementem, kértem az urat, aki a nyomozást vezette, hogy fáradjon le. Ő viszont arra sem méltatott, hogy személyesen lejöjjön, inkább egy kollegája jött le, akinek vázoltam a szituációt (vittem a céges szerződéseket / a számlákat és minden más papirt). A srác gyorsan fel is vázolta, hogy az az igazság, nem tud nekem semmit segiteni, mert ők nem informatikusok és már átadták a gépeket szakértőknek. Ha szeretnék irjak egy kérvényt arról, hogy soron kivűl nézzek meg a gépemet. Igaz próbált győzködni, hogy nem lehet-e, hogy a szerverünk illegális dolgokat tartalmaz, erre közöltem: -Persze, hogy tartalmazhat! 9000 gigás szerverünk van, több 100 felhasználóval és több 100 domain-nel, köztük olyan ügyfelekkel, mint a Soproni Rendészeti Hivatal, vagy olyan szitáscég, aki naponta 200 pólót ad el átlag, 2500-as árral és 3 napja nem megy a weboldaluk. Hadd ne soroljam fel most mindet! Erre csak annyi volt a válasz, ha akarna segiteni már akkor sem tudna, ez már a szakértő dolga. Én bolond hirtelen még azt is felajálottam, hogy meghagyom a rootpass-t, ha gondolja, csak haladjunk már. Ő ezt elutasitotta, mondván nincs rá szükségük.Hirtelen ennyi jutott eszembe. Szóval kedd van és még mindig nem értesitettek róla, hogy elvitték a közel 2 millió forintos gépet, illetve mái napig indokolást sem kaptam. :( (ilyen az, amikor az ember számlát ad mindenről és a nyereség után adót fizet) :( Más Gipsz Jakab, meg berak egy gépet, megy amig megy, semmit nem fizet, csak tömi a zsebét. Mindenesetre tanultunk a dolgokból és hamarosan újra inditjuk a szolgáltatásainkat.

    Köszönjük az együttérző email-eket:

    Sziasztok ! Én is regizve voltam az oldalon, amit a marhák tönkretettek. Nagyon sajnálom és remélem
    mielőbb sikerül majd visszaállítani a szervert. Ez az eddigi legjobb, és legmegbízhatóbb oldal.
    Várjuk az oldal újraindulását.
    T.Péter

    Örülök hogy hallok önökröl ,mer nagyon meg voltam elégedve a szolgáltatásukkal és ha tudnának olyan oldalt küldeni ahová lehet reggelni megköszönném vagy ha lesz új oldaluk értesitsenek ezen a cimen előre is köszönöm
    J.Miklós

    15:20 2007.11.12.
    Tisztelt felhasználók!



    Megkérek minden egyes ügyfelet, hogy várjon türelemmel, serverünk jelenleg lefoglalás alatt van, közel másik 30 géppel együtt!

    A csütörtöki országos razzia során sajnos mi is áldozatai lettünk a lefoglalásnak, ennek indokát még nem tudjuk ( feltételezéseink szerint a gép felcímkézése miatt ) sajnos értesítést se kaptunk és pénteken 13:20 kor érkeztünk meg a Budapesti Rendőr Főkapitányságra, ahol nem tudtak arról információt adni, hogy már haza mentek az ügyben érintet kollégák vagy csak helyszínelnek 3.5 órás ücsörgés után úgy döntöttünk, hogy folytatás hétfőn. Amint új információt tudunk a fejleményekről, azonnal értesítünk mindenkit.



    Azon weboldal tulajdonosok aki rendelkeznek régi weboldaluk mentésével azok keressenek minket telefonon és emai-lben azonnal helyre állítjuk weboldalukat egy másik webszerverünkön.

    Sms regisztrált oldalak idő kihagyása jóvá lesz írva, amint hozzájutunk az adatbázisunkhoz.
  • Mike
    #81
    hát nemtom, szerintem nem
  • Wittgen
    #80
    Azért itt nem a zsarukat kell szidni, mert ők csak azt foglalták le, amikre a szakértő urak/hölgyek rámutattak és azt mondták, hogy WARNING, NUKLEAR MISSILE LAUN...izé...ILLEGAL DATA STORAGE AND WAREZ ACTIVITY!!!
  • Wittgen
    #79
    Én is kíváncsi vagyok, mit majomkodnak egyes ,,szakértők,,
  • llax
    #78
    Ez kb. olyan mint jövedéki termék esetén az autó. Ha megállítanak és van a csomagtartóban néhány kanna ukrán/román gázolaj vagy néhány karton csempészett cigi, akkor az autót is elkobozhatják. Végleg. Mivel eszközként használtad bűncselekmény elkövetéséhez.

    Ugyanez a helyzet a magántulajdonban álló szerverekkel. Hiába csak a HDD-ken volt illegális tartalom, a gép is eszköz volt a cselekmény elkövetéséhez.
  • Mike
    #77
    igen
  • Foga
    #76
    Csak kérdem...hogy lenne e igény rá? :)
  • Mike
    #75
    szerintem közzé teheted nyugodtan, végül is téged érint
  • Foga
    #74
    Ha esetleg gondoljátok én közzéteszem a saját szakértői vélemyényemet, amit végülis összesen kb 1MFt-ért csinált meg a szakértő!!!!!
    Hát lesnétek az tuti! :D
  • Mike
    #73
    na de mégse menjünk el egy - egy ilyen szakértő mellett amikor egy-egy gép szakértésének félmillás költségét bizony rádterhelik

    volt szerencsém ma egy szakértői véleményt elolvasni, az hogy mi szól, hallás alapján állapítja meg, vicces

    letöltöttük az mp3-mat, meghallgattunk belőle 20 másodpercet, és megállapítottuk, hogy igen ez Krumplinyél együttes - Erezd el a hajamat
    (nem pontos idézet!)
  • onimusha
    #72
    szerintem jogilag nagyon elvagyunk maradva(nem csak itt) és ez látszik is a lehetséges bütnetések mértékében is, nyilvánvaló volt ,hogy nem user-ek után mennek hanem a tulajdonosok után, akik ebből jól megszedik magukat, szerintem a "szakértőket" és a rendőröket fölösleges anyázni, lehet, hogy alulképzettek de akkor nézzetek meg egy parlamenti közvetitést az M1-en :), az sem kérdéses, hogy az ASVA-tól kezdve az összes ebben résztvevő személynél tuti egy rakás nem boltban/legálisan vásárolt digitális tartalmat találnánk a gépen,
  • debut12
    #71
    Birka Sügérek Alakulata...
  • Inquisitor
    #70
    "Egyáltalán mi az a BSA?"

    http://homar.blog.hu/2007/10/30/a_bsa_valaszol

    http://homar.blog.hu/2007/11/08/a_bsa_nem_valaszol

    Ha akar valaki jót nevetni ... bár inkább siralmas :)
    (Kedvenc vicces gyűjtőfórumomról másoltam a linkeket.9
  • Mike
    #69
    a gépet se nagyon
  • Effendi
    #68
    Bizonyos személyek gyakran alkalmaznak hardver szintű kódolást, és ilyenkor a merevlemez tartalmát a gép nélkül lehetetlen kiolvasni. EZÉRT
    Mike:
    A vinyó tárgyi bizonyítási eszköz, melyre nemcsak lefoglalandó, hanem el is kobzandó, tehát azt a bizonyítottság esetén már a büdös életbe nem fogod látni.
  • Mike
    #67
    mint régen az ötvenes években
  • Mike
    #66
    ergo BSA-s emberkéket fel kell jelenteni, szépen sorban mindet, névtelenül
    akár terrorizmussal is meg lehet vádolni vagy pedofiliával

    ugyanakkor a szakértő is oda tudja pöttyinteni a gépedre a standard pedofilképgyűjteményét, aztán már moshatod is magad, hogy neked olyanod sosem volt, ésatöbbi
    kicsit rámászik a Blikk, halott ember vagy
  • Mike
    #65
    jah, a terroristák oda dugdosség a titkos információkat