Bedrótozott kispajtások az általános sulikban
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem az ötlet jó, ha normálissan átgondolják és értelmessen meg tudják oldani. ( ugysefog menni )
Viszont elõbb normálisabb oktatási körülményeket kéne teremteni. De sz.tem ezt mindenki vágja, hogy jónéhány suli elég ramatyul néz ki. Meg sok helyen (vagy a legtöbb helyen? ) még mindig 15-20 éves székeken ülnek, amiket azért próbálnak folyamatossan javítgatni stb... Kb olyan mintha a kórházakba HDtvs tvszobákat alakítanának ki, miközben mindenki tudja hogy mekkora szarban vannak.
Amúgy én ezt az egészet multitouch rendszerü papír LCD-vel tudnám elképzelni. Amin mondjuk legalább olyan könnyen kezelhetõ UI van mintegy iphone-on. Saját oprendszerrel, programokkal, memóriával stb... Mondjuk a kézírást is rögzíthetné egy erre kitalált progi. Nem kell kézírásfelismerés, csak valami kis formátumban rögzíteni. És persze az egész wireless hálózaton kommunikálna egymással. Lejebb már említettek olyan progikat amivel a tanári géprõl el lehetne érni a userek desktopját és 100%-ig irányítani ha épp arra van szükség stbstbstb. Jó persze ez még a jövõ...
Regards,
Jó, tanuljon meg gépelni a gyermek!
De ez mellett meg kell tanulnia kézzel is írni, hiszen a finommotorikus "vezérlés" soha sem fog fejlõdni!
A 7" monitor az színtiszta büntetés!!!
Vajon mennyi idejébe fog kerülni egy tanárnak, míg az egész 5-6-7-8.-os tantervet és éves tervet átdolgozza pc-s prezentációra????
Ez még egy mûszaki szakközépiskolában sem mûködik, ahol Cisco-t oktatnak, és egymás sarkát tapossák az !!!egyetemet!!! végzett számtech tanárok!!! (nem írom le az intézmény nevét)
Ezt az azonnali röpdolgozat vagy feleltetõs rendszert meg lehetne oldani sztem valami egyszerûbb konzollal is. Fõként nem kellene óriási licenszdíjakat kifizetni a "már úgyis elavult" windózXP-ért sem...
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
átlagfelhasználót miért érdekelje hogyan épül fel egy oprendszer
nem lesz mindkibõl infomatikus
használni kell tudni
az autót sem kell tudni szerelni ahhoz hogy elmehess vele A-ból B-be
a szgép egy eszköz, mint ahogy a digitális tábla is, nyugodjatok bele nem lesz minden iskolában, csak amelyik pályázik érte
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
sõt
tényleg kellett vmi, amivel megmutattuk, igen, mi is tudunk ilyet
mert bizony a milaui után nekem ez jutott eszembe, meg a ronda kocka épületeink, mert mi csak ilyet tudunk, meg a Nyugatinál össze nem érõ hídat
és igenis büszke voltam magunkra, magyarokra
amit az ocsmány nemzeti nem tesz meg, amikor a jobboldalon is van olyan építész mint mondjuk Makovecz, nagyon tetszett volna egy sárga-fekete épület, amelyet a világkiállításra tervezett, ehelyett meg van egy giccses hajónk egy szarkupacunk, meg egy börtönünk

Amúgy onnantól, hogy a gép hazakerül olyan op rendszer és olyan programok lesznek rajta amit nem szégyelnek a kisdiákok. Aztán lehet menni a hálózatra. :=)
A kezelése sem egy rocket science, könnyen megtanulható. Biztos olcsóbb, mint fent említett eszközök.
Utakat, hidakat építünk. Kit érdekel hogy mibõl?
Van píz, hitelországban élünk. Itt mindenre van pénz, és ez jó.
<#crazya>#crazya><#crazya>#crazya><#crazya>#crazya><#mf2>#mf2><#eplus2>#eplus2><#wave>#wave>
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
semmivel sem volt értelmetlenebb mint a milaui, csakhogy arra a franciák büszkék
Mibõl?
Tudtommal most éppen szarban a haza, azaz bocsánat, csak megszorító intézkedéseket foganatosítottak, ha jól tudom, akkor spórolás miatt. Akkor még egyszer: MIBÕL?
Egyszerûen csak nem hiszem, hogy ennek a rendszernek a közeljövõben (3-5 év (vagy még több)) valóban lenne realitása.
#15-re:
Valóban nem akarunk digitális analfabétákat, de azért arra majd figyelni kell, nehogy átessünk a ló tulsó oldalára.
Persze nem rossz, ha a gyermek tud prezentációt csinálni, meg ért pár progihoz, de ha ezt nagyon eröltetik, akkor már csak arra lennék kíváncsi, hogy mondjuk 20-30 év múlva ki fog házat építeni, a menzán kaját fõzni, buszt vezetni, stb...
Vagy lehet, hogy addigra már ezekhez is számítógép kell?
Lehet, hogy csak a cikk hangvétele miatt (semmi baj a cikkel, jó) lett hirtel az a benyomásom, hogy úgy képzelik az egészet, hogy tényleg MINDENT géppel kell csinálni. Ez talán tényleg nem jó.
Az én adóforintjaimból viszont ne digitalizálják a tantermeket.
és ez teljesen független bármitõl, õk egyszerüen így élik az életüket
nem akarunk digitális analfabétákat, igaz?
ettõl még lehet bambulni, festeni, rajzolni hagyományos módon is
korszerü ismeretek sem ártanának a kölöknek, hogyan kell prezentációt csinálni, hiogyan kell több ember elõtt beszélni - régen erre szolgált a kiselõadás - na bumm, most meg van hozzá projektor is, nagy ügy, és bizony nem ártana ha gyereek megtanulnák mi a tõzsde, hogy kell üzleti tervet készíteni, pályázatot beadni, ésatöbbi
Én még emlékszek, amikor ált. elsõ elõtt mondták szüleimnek, hogy a táska fog engem elvinni és nem fordítva. Régen sok minden más volt, nem volt számítógép, tv sem volt mindenkinél, illetve volt 1-2 csatorna. Persze, hogy akkor gyakrabban mentek ki a fiatalok focizni. Most van választás, de a saját hülyeséünket (meg, hogy a szülõk nem beszélnek a gyerekeikkel otthon, nincsen társasjátékozás, ország-város, stb.) nem kellene a számítógépre fogni. A választás a mi kezünkben van, senki nem mondja meg, hogy mit kell csinálni.
linuxman: linuxman.freeblog.hu
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Az igaz, hogy tényleg sok cuccot kellett/kell cipelni, viszont nem is volt ennyi elhízott, mozgászavaros gyerek, mint manapság. Persze itt az igazsághoz hozzátartozik, hogy annak idején nem heti 1-2 tesi óra volt, és mi még délutánonként játszottunk KINT, AZ UDVARON (pl. foci, ping-pong, ...). Tehát talán jobban bírtuk a strapát.
Nem vagyok a változás ellen, sõt..., de szerintem ezt elõbb rendesen át kell gondolni.
Manapság már az Autocad (és úgy általában a mélyebb ismeret) sokkal többet ér, mint az elavult módszerek.
szerencsétlen csóka tök humán beállítottságú, vagy kis mûvész lélek. Verseket olvasna, írna; festegetne, stb. számítógépre rá sem akar nézni, mégis azt kell bámulnia naphosszat
Én is utáltam gyerekkoromban a tankönyveket, hát még cipelni nap mint nap 10+ kilós csomagot. Mégis muszáj volt használni õket.
A világ változik, fejlõdik, a kõtáblába vésett rovásírás és a tintásüvegbe mártogatott libatoll is eltûnt, mégsem siratjuk. Ugyanerre a sorsra jut majd a kézírás, a papír és a toll is. Miért baj?
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Rajzóra: ezentúl már nem kell ecsettel és festékkel "pepecselni", ott az egér rajzolgass kisfiam.
Amúgy mi az az "oprendszer"?
linuxman: linuxman.freeblog.hu
Digitális általános iskola 😊 Remélem ez csak vmi vicc. A tanárnak komolyabb kihívás lesz mint a gyereknek. De a parlamentben lehetne alkalmazni, ott is vmi hasonló a szavazásos rendszer. És akkor nem azt látná az ember, hogy minden képviselõ nyomja a laptopját, hanem fixen csak azt tudnák nézni, amirõl éppen beszélni kell. És még olcsób is lenne, mint laptopokkal felszerelni a "hozzáértõ" urakat.
1. pl. matek: kiscsóka remekül tudja használni a Windows-os Calculator-t, de mikor elmegy a boltba 2 liter tejért, ami mondjuk 200 Ft/l és fizet 465 HUF-t, fel sem tûnik neki. Vagy, remekül megszerkeszti egy AUTOCAD szerû programmal pl. egy háromszög beírható körét, de egy körzõvel nem tud mit kezdeni azon kívül, hogy kipiszkálja a koszt a körme alól.
2. Kisdiák oldal: szerencsétlen csóka tök humán beállítottságú, vagy kis mûvész lélek. Verseket olvasna, írna; festegetne, stb. számítógépre rá sem akar nézni, mégis azt kell bámulnia naphosszat. Ráadásul szerintem kellemesebb egy könyvet kézben fogva olvasni, mint a monitoron csüngeni.
3. Tanár oldal: Az oké, hogy megtanítják a tanárokat, hogy is kéne ezt rendszert használni, de hogy prezentáció, meg videók... Melyik tanárnak lesz erre ideje, mikor szépen csökkentik a létszámot, amibõl pedig rögtön jön, hogy emelkedik az óraszám (most a kevesebb diákból származó "tanártöbblet"-en felüli leépítsre gondolok).
Hirtelen felindulásból ennyi.
http://janoszen.hu/ | http://en.janoszen.hu/
Gondolok itt a legtriviálisabbra, hogy van egy Magister nevü csoda, ami az önkormányzat szerverén fut és ha az iskolának adat kell belõle, akkor azt kizárólag olyan formában kaphatja meg, ahogy a fejlesztõk azt egy elbaszott Access adatbázisban megálmodták. Természetesen kézzel, Internet Explorerbõl kiexportálva. Automatikusan kerüljön pl. a konyhára az ebédlista? Jó vicc volt.
Hál istennek azért néha lehet tárgyalni a fejlesztõkkel hogy tegyenek bele fícsöröket mondjuk egy XML export, de ez sem mindig igaz.
Zárt, összekapcsolhatatlan és középszerû rendszerek kerülnek ki az állami szoftverfejlesztési projektekbõl és valószínûleg nem véletlenül. Írtam errõl részletesebben: http://janoszen.hu/cikkek/allami-informatikai-beruhazasok/
http://janoszen.hu/ | http://en.janoszen.hu/
Ez a - ránézésre "kakaóbiztos" kinézetû gép - megoldás sem lenne rossz ötlet, de ugyanúgy elkúrják majd ezt is mint minden mást, ami egy kicsit XXI. századi lenne (Combino, 4-es metró, stb), ez az ország nem képes fejlõdni. Valakik majd megint jó sokat keresnek ezen, az egész rendszer pedig több sebbõl vérzik majd el.
bár sok helyen omlik a vakolat, nincs wc, esetleg fûteni nem tudnak az intézményben, vagy netán még a fizetéseket sem képes a fenntartó kigazdálkodni, erre biztosan lesz pénz. ez a dolog legalább olyan jó, mint a digitális táblák ötlete néhány hónapja. le a kalappal. tapsvihar.