36194
  • aronka98
    Köszi a válaszokat, gondoltam is hogy nem javítana sok mindent főleg így hogy még problémákat is generálhat.
  • [HUN]FaTaL
    Balf*sz fordítást sajnos. A GPU gyorsítás alapból aktív ott, ahol az alkalmazás támogatja. Az említett beállítás angolul "force gpu rendering", vagyis kényszerítés. Ennélfogva, ha bepipálod akkor mindenhol aktív lesz a gpu gyorsítás, viszont ez problémákat generálhat.
  • Dodo55
    Kényszeríti minden alkalmazás számára a hardwaregyorsított 2D megjelenítést.
    Tudni kell róla, hogy:
    -Így gyorsabb a megjelenítés a software-es megjelenítéshez képest, DE
    -A legtöbb alkalmazás már alapból hardware-es 2D megjelenítést használ
    -Régebbi software megjelenítés alapú alkalmazásoknál vizuális hibákat idézhet elő a kényszerítés bekapcsolása

Én úgy vagyok vele: bekapcsoltam, azt majd ha valami szarul fut így egyszer akkor kikapcsolom :)
  • Vadnokedli
    ezek a fejlesztői beállítások nem?, hagyd úgy ahogy van szerintem

Ez komoly. 2D hárdvergyorsítás.
  • aronka98
    Sziasztok, lenne egy kérdésem: van nekem egy Xperia P-m és a beállításoknál (beállítások/fejlesztői lehetőségek/GPU megjelenítés) találtam egy olyat hogy 2D hardvergyorsítás. És az érdekelne, hogy pontosan ez mit is jelent? Köszi előre is
  • JaSoN HuNTeR #19259
    S advance hány magot használ GB alatt?
    Én azt hallottam csak egyet de JBvel már kettőt fog és több ramot is.
  • desigo
    10 perc múlva mobilarénatvben lesz...
  • Bal0924
    Legyalultam majdnem minden olyan programot ami nem kell. és így is folyamatosan nyitva annyi program hogy nincs rendesen memóriája a telefonnak!!!
    És nem csinálok semmit és folyamatosan valami eszi az energiát, 5-7% kevesebb mint 1 óra alatt, és csak áll..

Hülye LG!!
    És nem lehet valamit csinálni a memória zabálásával?
  • skinnyman
    The 6 Most Underrated Games for Android
    Van par eleg utos koztuk.
  • skinnyman
    nodekli: mivel a kijelzomerettel kb egyenes aranyban no a fogyasztas, az ilyen kijelzomeretu telefonok aksijanak haromnegye a kijelzore megy el, ha nem lenne bennuk ekkora kijelzo, nem kene ekkora aksi.

Egyszeruen ez a trend es kesz. Szamomra a kb olyan 4,3" alatti kijelzomeretek teljesen ertelmetlenek, mert semmi plusz kenyelmet nem adnak egy kezes hasznalatkor sem.
    Amugy a Motorola eselyes h ev vege fele jon nehany utos kompakt meretu cuccal, elvileg ezt mondtak:
    "the new design philosophy is "better is better" rather than "bigger is better.""
  • benőmenő
    Akik amúgy sem a tepsikre buknak, biztos nagyon zavarná őket, ha nem 0,8cm vastag lenne a cucc, hanem mondjuk 1,2cm :)
  • kifli
    üresjáratban talán ja :)
  • SzirmosSzisza
    Több magos processzorok elvileg kevesebbet fogyasztanak üresjáraton, mint egy 1 magos + ha megnézed általában a kijelző húzza leginkább az akksit.
  • Vadnokedli
    Lehet azért van mert a megnövekedett teljesítmény ugye nagyobb energiát is igényel, és egy "kis" 4 colos kijelző alá meg azért nem lehet egy jó akksit benyomorítani hogy hasonló legyen a fogyasztása négy maggal mint kettővel(pl.). (úgy vettem észre)
  • Narxis
    +1
  • [HUN]FaTaL
    +1
  • GregSB
    Ugyan ezen a véleményen vagyok. Alapból nincs bajom a tepsikkel, sok féle igényt le kell fedni és ha valakinek az kell akkor legyen. De elszomorító hogy a 4" körüli telefonoknál nincs olyan fejlődési iram mint a tepsiknél.
  • precision
  • JaSoN HuNTeR #19246
    szvsz legkényelmesebb utána meg a 3,5.
    Igen igen volt már kezembe mindenféle óriás kijelzős Note/tab/teló de én szerintem ha teló akkor 4 vagy 3,5. Annál nagyobb szerintem nem kell. [Nem kicsi a kezem]
  • skinnyman
    Negy colos telefon minden csak nem oriasi.
  • Vadnokedli
    én fél-izomból neki lendítettem(igen nagy lendülettel) a ház sarkának a Galaxy Noteomat és nem lett semmi baja.
  • JaSoN HuNTeR #19243
    Minek a Galaxy Mega? :D Hatalmas és törékeny mint az állat.
    Már a négy colos telefon is óriásinak tűnik nem hogy 6.
    Attól félnék állandoan hogy mikor ejtem el. :S
  • skinnyman
    Utos vanilla Android telok johetnek a Motorola-tol az ev masodik feletol

Kivancsi vagyok, hogy az "X Phone" pletykakbol mennyi jon be.

Galaxy Mega hands on
  • Bal0924
    Meglehet csinálni az LG-n a naptárat, hogy 1 jelzést beállítottam hogy 2-3x is előre jelezzen, de a frissítés óta csak 1x jelez, kivéve ha az értesítésből kitörlöm.. Vagy hogy hívják amit felülről húzok le?

De a memória még mindig idegesít!!!!
  • benőmenő
    Sziasztok, valaki segítene találni egy működő drivert a galaxy 3-amhoz (gt-i5800).
    Már odaáig süllyedtem, hogy a kiest is felpakoltam, de így sem ismeri fel az odin, amikor rádugom a gépre. (debug+download mode megvan)
  • skinnyman
    Mondom, a Sense-t egeszen biztosan tudatosan olyanra csinaltak h nehez legyen mashova is rahekkelni, es ehhez a kernelbe is belenyulhattak. De hogy a kernelen belul lenne konkretan a Sense-nek akar egy resze is, az sztem kizart.

Mas: 1,5 millio aktivacio naponta, ev vegere osszesen 1 milliard aktivacio
    Eric Schmidt interju
  • kifli
    de itt custom sense romokhoz van külön sense kernel. Van rom, amiből van sense és nem sense verzió, és külön kernel kell hozzá.

És nem csak hd2-nél, hanem desire vagy desire hd romoknál is.
    Ha csak egy sima kezelőfelület lenne pl a sense, akkor nem kellene neki külön kernel.
    A telefonhoz való driverek, és kernel szintű dolgok mindkettőbe benne vannak, a sense romhoz mégis más kell.
  • skinnyman
    GS-en sem kompatibilis egymassal a gyari kernel es a CM alapu ROM-ok kernelje, de ennek a felulethez (TW vagy Sense) nem hiszem h sok koze van, inkabb az egyeb rendszer szintu kulonbsegekhez lehet koze.
  • kifli
    A gyártó által készített felület nemigazán csak maga a látható felület.

de mint írtam, van kernel, amikkel fut mindenféle rom, kivéve a sense romok. Illetve van kernel amivel csak és kizárólag a sense romok futnak.
  • skinnyman
    Az sztem a driverek miatt van (amik a kernelben vannak), mert a gyartok szeretnek sokmindent rendszer szinten atszabni, de ennek nem hiszem h sok koze lenne magahoz a Sense-hez, egy kernelben sztem semmi keresnivaloja konkret felulethez kapcsolodo cuccoknak, egy egesz kernel driverekkel egyutt nehany mega (tipikusan 5-10 korul max) szokott lenni.
    Es ne nevezzuk oket launchereknek, azt is tartalmaznak de sok mas dolgot is rendszer szinten, szoval mondjuk inkabb temanak, feluletnek.
  • kifli
    sense romok azért nem működnek más kernellel, illetve mondjuk egy cm, vagy miui vagy akármilyen másik rom egy sense kernellel, mert nem működik az usb, bluethoot, és még sokminden. Szóval nem hitelesítés történik. Mert akkor nem kellene külön kernel, nem sense romokhoz.

Meg vannak ilyen fícsörök is, hogy felismeri a telefon ha gyári töltővel használod.
    Legalábbis erre következtetek: "force ac for unknown chargers"

Többi gyári launcherről pedig nem tudok nyilatkozni, mert nem próbálgattam őket. Illetve nem is nagyon vannak az én telefonomra tw vagy más gyári launcheres romok (bár önszántukból nemhiszem, hogy sokan felraknák :D)
  • skinnyman
    Igen, sztem is kb igy van.
    kifli: az azert van sztem, mert a HTC nem szeretne ha mas telokra is fel lehetne hekkelni Sense-t, mert olyan nagy vasarloeronek tartja gondolom, igy lehet h a kernel hitelesiti valahogy hogy fel lehessen tenni. Mindenesetre magabol a Sense-bol sztem semmi nincs a kernelben, es ez sem tipikus egyaltalan, es ettol fuggetlenul fel lehet hekkelni masra is:)
  • kifli
    igen, amiket play-ből töltesz le, azok nem másznak bele kernelbe. De pl sense launchert nem tudsz nagyon sehonnan leszedni, mert az kernel szinten végez módosításokat. És szerintem sok gyártónál így van ez.

Egy gyártó által készített launcher nem csak launcher, hanem igencsak egybe van forrva a rendszerrel. Legalábbis valószínűleg jobban, mint egy letölthető launcher.
  • SzirmosSzisza
    Szerintem ott annyi, hogy a Sense romok használnak 1-2 olyan funkciót amit csak a HTC pakol bele a kernelbe. Legtöbb Launcher gombnyomásra változik, meg simán letölthető play storeból.
  • kifli
    onnan tudom ezt, hogyha sense romot akarok a telefonomra rakni, akkor azokhoz a romokhoz bizony más kernel kell...
  • qetuol
    vannak romok, amikben be lehet ezt állítani, de azok nem cm alapúak, hanem aosp. pl. hellybean, jellyshot, slimbean, xenonhd..
  • Beast Machine
    Sziasztok!

Imádom az Androidos telóm, raktam rá Cigánymod 10-et, és lecseréltem a launchert Apex-re.

Egyvalami cseszi a csórom, hogy az Értesítési menü (amit lehúzunk) átlátszatlan tömör fekete színű.

Meg lehet oldani, hogy mondjuk félig átlátszó legyen, és ne eltakarja a hátteret, hanem csak sötétebben ott legyen az értesítések mögött?
  • Dodo55
    A TouchWiz pl tudtommal úgy néz ki, hogy:
    -A gyári Android felület elemeit átskinezi
    -Van egy frameworkje ami további TW specifikus UI elemeket tesz elérhetővé a TW alapú (gyári Samsung) alkalmazásoknak
    -Van a saját launchere
    -Vannak az említett TW framework alapú alkalmazások (jegyzetek, Samsung féle kamera app, stb)

Szerintem sincs itt semmi kernel szinten :) Vannak is utólagos TW csomagok custom romokra, amikben benne van elvileg minden.
  • skinnyman
    A launcherek gombnyomasra cserelhetok minden esetben, talan inkabb magara a rendszer szintu feluletekre gondolsz. Kernel szinten azert az is durva, nem hiszem h sok keresnivaloja lenne ott ilyesminek, lehet h van ilyen de sztem nem tipikus.
  • Bal0924
    Felraktam a Clean Master-t becsukattam vele jó néhány programot ami csak feleslegesen volt a memóriában, becsuktam, a 750memória foglalásból lement olyan 500környékére, de egy 30másofperccel később megint kinyitotta az összeset!
    Valami megoldás kellene, mikor a Wifi-t és a szinkronizálót beindítom, teljesen beáll a telefon és csak akkor reagál ha talált wifi-t és szinkronizált, csak utána engedi hogy használhassam..