36194
-
BIZ0906 #20464 Ha törlöm a dalvikcache mappa tartalmát újragenerálja? Vagy cseszhetem? Mert most töröltem egy jó pár appot ami tök felesleges annyival nagyobb lett a tárhely de a cache meg ott maradt. -
#20463 De van, nincs akadalya. A pentile elrendezes es a korlatozott fenyero ronthat rajta, de egyik sem szuksegszeruen van jelen. Es a legrosszabb esetben is sokkal feherebb a feher rajta, mint barmilyen LCD/IPS-en fekete a fekete :) -
#20462 Újra kell indítani a telefont vagy nem szabad kikapcsolni a Wifit :D -
#20461 CWM-mel gyárit biztos nem flashelsz. ODINnal tudod feltenni, xda-n/sammobileon biztos fent van a rom. -
#20460 Történt egy kis baleset. Ugye feltettem az Ice Cream Sandwichet a Galaxy Minimre, de mindezt úgy tettem, hogy a telefonba alapból beépített 2.3.4-es gingerbreadot kiütöttem a cyanogen moddal. Most jelenleg letöröltem mindent, mindent rezeteltem, és a telefonom el se indul.
Valakinek van valami ötlete, hogy honnan tudnám leszedni a 2.3.4-es Gingerbreadot, az eredetit? Gondolom clockworkal updatelni kéne, és ennyi lenne a történet. -
#20459 sajna nem segített
Mivel úgy is el akarom adni, és emiatt le volt takarítva a telő, most csináltam egy rendszer visszaállítást, meglátom az eredményt -
Borg #20458 Én egy évig használtam S2-t, és hetente belefutottam ebbe a hibába... általában repülő üzemmód ki-be megoldotta. -
#20457 Az AMOLEDen meg fehér nincs. -
#20456 érdekes jelenség...
Samsung Galaxy S2
egyszer csak kikapcsolt a wifi, azóta nem tudom visszakapcsolni
Érik a gyári visszaállítás lefuttatása? -
BIZ0906 #20455 Már semmi, sierült :D THX! Viszont amit te adtál linket azzal működött! Még egyszer THX! -
BIZ0906 #20454 És milyen modban legyen a teló MTP vagy MSC? usb hibakeresés legyen bepipálva mikor csatlakoztatom mert ez a progi valamit tölteni akar mikor magát a programot indítom el de ha telót csatlakoztatom nem csinál semmit :S -
#20453 Ha ez így lenne, akkor gondolom kivehető lenne az akksi Nexus 4 esetében is. -
#20452 Az durva, asszem akkor cserélek. -
#20451 Bezony, két év után fogják magukat és mind felrobban :) -
#20450 Éppen most cseréltem Akksit a Defy-ban. És úgy tudom hogy az akksik átlagos élettartalma 2 év. -
#20449 Csak érdeklődésből kérdem, de az miért baj, ha nem kivehető az akksi? -
#20448 "Egyébként már nincs akkora különbség manapság LCD és AMOLED között kontrasztban mint 2-3 éve."
Az lehet, hogy nincs akkora kulonbseg, de meg mindig legalabb 50-100-szoros kulonbseg van. A legjobb LCD-k kontrasztaranya 1000-1500, OLED 50000-100000-nel kezdodik. Valaszidoben a kulonbseg pedig kb 1000-szeres az OLED javara.
Egyebkent ugyanugy ahogy azt mondhatod, hogy eltulozza a szineket (ha ugy van kalibralva) mondhatnad a hagyomanyos LCD kijelzot unalmasnak, mert a toredeket nem birjak megjeleniteni azoknak a (valos) szineknek, amiket egy OLED meg tud. Es ha gyarilag nem is, mashogy lehet kalibralgatni ezeknek a kijelzojet ha valakit annyira zavar. De valszeg tobben akarnak csak szep szineket latni a kijelzon, mint tokeletesen szinhelyes kijelzot a sz@ros 4"-os telefonjukon, soha nem fognak photoshoppolni rajta :) -
#20447 Eleg jok a szinek az IPS kijelzon, csak a fekete feltunoen qrva fako az AMOLED-hez kepest... :) -
#20446 Hát én az S2 után már nem biztos hogy vennék tft/lcd paneles telefont magamnak :) Ennyire nem vagyok "grafikus" hogy észrevegyem azt amit írsz róla, nekem tökéletesen élethűnek a színek.
Amúgy meg lehet állítani benne képernyőmódot ami állít a fényerőn, kontraszton, szaturáción...stb. és sokkal élethűbbek lesznek a színek. -
#20445 Nekem az volt, hogy kb a képernyő felső 2%-ban másmilyenek voltak a színek, hétköznapi használatban nem is lehetett látni, mert alapból a tetején van ugye az óra meg ezek a szarok, de pl fullképernyős videónál látszott. Aztán mire beértem vele a T-mobilhoz már oda került egy akksi ikon is valahogy :D
Közölték, hogy holnap jön S2 kijelző, bevittem, vártam 15 percet és ki volt cserélve, jöttem haza :) -
#20444 Nem annyira zavaró. Ha egy fotón / képernyőn laposabbak a feketék, az még mindig kellemesebb az én szememnek, mintha totál el lenne tolódva a színbalansz. S2 kijelzője úgy néz ki mintha fel lenne tolva rajta a szaturáció, és a cián-vörös színskálán el lennének tolva a színek a cián felé. Zöld színek a kihányt epére hasonlítanak rajta :D
Egyébként már nincs akkora különbség manapság LCD és AMOLED között kontrasztban mint 2-3 éve. Egyik legjobb példa erre a HTC One Super LCD-je, nagyon szép mély a fekete rajta. Az is igaz, hogy már Amoleden sem olyan katasztrófák a színek mint 2-3 éve. S3 kijelzője már nagyon szép, de nekem még mindig az LCD tetszik jobban. -
#20443 Nekem konkrétan a Whatsapp állandóan látszik -.- -
#20442 Az nem zavar az LCDn,hogy a fekete az szürke? -
#20441 eroot -
#20440 De ROOT-hoz minek akarsz kernelt meg romot cserélgetni? Gondolom a régi kernelcserével akartál rootolni, de én nem azt írtam :)
Letöltöd az erootot, futtatod és kész. -
BIZ0906 #20439 Na maradok a gyári romnál azaz ment vissza minden és frissítettem a hivatalos Sony PC Companion-el és minden jól megy de azért zavar ez a root hogy nem jött össze de igazából nem életbe vágó, hogy tönkre tegyem a telót xD
-
#20438 Ez valóban ízlés kérdése, én azok közé tartozom akik az LCD-t preferálják. Vagy legalábbis a Galaxy S és S2 kijelzőjére rossz ránézni, bármikor kézbe veszem. Ez valószínűleg azért van, mert anno elvégeztem egy fotó tanfolyamot, ahol laborálnunk is kellett fotókat, és rákényszerítettek arra hogy szabad szemmel be tudjuk lőni a fotót színhelyesre, mindenféle segítség nélkül. A tanfolyam végére elénk raktak rossz színbalansszal rendelkező képeket, és meg kellett mondanunk hogy merre korrigálnánk azokat és milyen mértkben.
Az LCD sem tökéletes, a legtöbb el van tolódva sárgás vagy kékes irányba, de az AMOLED rikító neon színeitől a hányinger kerülget. Az S3 és S4 kijelzője már sokkal jobb ilyen szempontból. -
#20437 Technikailag sokkal inkabb "kiegesrol" van szo, a szerves technologiabol adodoan egy ido utan valamennyire elhasznalodhatnak a pixelek, igy idovel csokken a pixelek fenyessege. Ha valami nagyon sok ideig van a kijelzon (vagy eppen hogy nincs), akkor tud lathatova valni egy ido utan. Igazan zavaro formaban amugy meg nem talalkoztam vele, pedig majdnem 2,5 eve csak OLED-es telot hasznalok, igazabol csak akkor latni (nagyon minimalisan) ha direkt olyan tesztkepeket figyelek direkt kozelrol. Es termeszetesen Samsung pl gariban csereli ha zavaronak talalod.
Ez egy konkret hatranya az OLED kijelzoknek az LCD-kel szemben, viszont legalabb ugyanannyi elonyuk is van, tobbek kozott:
-nagysagrendekkel jobb kontraszt, kozel tokeletes fekete
-nagysagrendekkel jobb valaszido
-nagyobb szinskala
-jobb betekintesi szog
-vekonyabb, konnyebb, akar hajlekony reteg
-a pixelek egyenkent vilagitanak, csak azok a pixelek fogyasztanak amik tenyleg vilagitanak
Persze hatranybol is van par, leginkabb a fent emlitett elhasznalodasbol adodo beeges, problemasabb szinegyensuly, pentile elrendezesnel a kevesebb szubpixel/rosszabb feher.
Egyebkent nagyon egyeni izlestol fugg a dolog, olyat is ismerek aki miota egyet meglatott, mast nem is hasznalna, es olyat is akinek nem tetszik. -
#20436 Szóval meghibásodik a kijelző? Ilyenkor mi a teendő? -
#20435 Azt, hogy beég, mint a plazma tv-k, nincs rá más kifejezés. -
#20434 :)
Az előző kommentben írtad a "beég az amoled" ez mit is takar pontosan? -
#20433 A kamera minden mobilban szar :) -
#20432 Meg gondolom azt, hogy beég a kijelző (mint minden amoled).
"Meg talán ellene szól a támogatottság is."
Sokminden ellene szólhat, de a felső kat. Samsungokra a szar támogatás pont nem jellemző. Általában 2 főverziót kap, ennyit kapnak a Nexusok is (legalábbis az S ennyit kapott - 4.0, 4.1). A Galaxy Nexust majd meglátjuk.
S2-re Vodánál, Telenornál 4.1.2 a legújabb, függetlenre és T-mobileosra hivatalosan nem jött ki, de a másik két szolgáltatóé vagy valamelyik külföldi rom persze feltehető.
Szerintem több update már nem is lesz rá, kapott 2 főverziót.
CM-ből van 4.2.2 is. -
#20431 Ja és azt írják hogy a kamera is nagyon gyenge. Homályos képeket csinál -
#20430 Csak azt...:)
Meg talán ellene szól a támogatottság is. Hogy áll a S2 jelenleg? Melyik a legújabb rá? -
#20429 Mit írnak S3-ról ?
Mármint a HTC fanboios "gagyi műanyag"-on kívül :D -
#20428 100.000 Ft körüli árkategóriában csak a Nexus 4 és a Galaxy S3 a két versenyző? Nexus 4 nagyon szimpatikus lenne,de a bővíthetőség hiánya és az aksi zártsága miatt kiesik. Az S3-ról pedig nem írnak túl jókat:/ -
hugopareiros #20427 továbbra se jó
próbáltam debuggal és debug nélkül is -
#20426 Telepítsd újra a Kiest, ha friss install volt (valamiért nem lehet frissíteni, csak letörölni és újra felrakni). Illetve még usb debug modeot érdemes kivenni (ami kb 99%, hogy nincs benyomva neked :D) -
BIZ0906 #20425 Helyesírási hibáim ne nézzétek kicsit ideges lettem de úgy tűnik, hogy egy régebbi eredeti romra vissza állítja a telóm onnan már tudom frissíteni remélhetőleg nem lesz baja. A rootolás csak most jött volna de neki futok még egyszer kapkodás nélkül.