36194
-
#20864 Nem nagyon van már ráfizetős csomag, meg szolgáltatónál lehet tiltatni is a mobilnetet. -
#20863 Szerintem benyomja, mobilnet azért lehet para, mert lehet a kölyök elnetezi, aztán utána szolgáltató függő hogy oldja meg (valahol MB-ként kell ráfizetni valahol csak rohadt lassú lesz, de nem kell ráfizetni). -
#20862 Nos. A te anyukád fel tudott hivni. Az én anyukám nem tehette meg, hiszen nem voltak mobilok, csak vonalas telefon. Igaz, hogy nem 9 évesen, de 18-20 évesen meg mindketten felszivták magukat mikor discoból nem értem haza 1re, mert lekéstük a buszt. Ha lett volna mobilom, de akkor még csak az apámnak volt, olyan igazi féltégla ericsson... Nem adta oda, mert féltek, hogy leütnek miatta. Pedig... Szegény szüleim (főleg anyám) kevesebbet aggódtak volna. -
#20861 De. Hiszen ezért kell a GPS app. -
#20860 Nem azért, hogy belepofátlankodjak, de szerintem semmi gond, ha tudja a szülő, hogy hol a gyerek. Valószínűleg nem éjjel nappal szeretné követni, hanem esetleg ellenőrizni, hogy merre van a gyerek, ha mondjuk nem ér haza a megbeszélt időpontra. Engem anno felhívott még anyám, hol a francba vagyok, általában épp "úton voltam hazafele" ;)
Énis voltam 9, nekem se volt akkor okostelefonom típusú dolgokat meg hagyjuk, mikor én 9 voltam akkor nem volt még olyan, hogy okostelefon, pedig nem vagyok aggastyán. Mára mér teljesen normális dolog. Ha pedig a szép bizonyítványa mellé kapja, még ösztönző hatású is lehet, hogy tanuljon, és akkor jó dolgok történnek vele.
Where's My Droid egyébként pont megfelelő neked. Azt nemtudom kell-e neki net, de nem vagyok benne biztos. Csak a gps-t kell engedélyezve hagyni, mert nem minden telefonon engedi az os, hogy egy app magának engedélyezze a bekapcsolást. Az app lejelszavazható, hogy ne lehessen kikapcsolni és eltávolítani...
sms-ben elküldöd az általad megadott varázsszót, és visszaküldi a telefon tartózkodási helyét. -
#20859 Értem. De amig a Kovács gyerek egyben van addig az én arcomra se ül ki a morc.
-
#20858 Nem érted amit mondok. Nem a telefon miatt kéne aggódni, ha megpróbálják eltulajdonítani. -
#20857 Vidéken vagyunk, itt mindenki ismer mindenkit, vagyis legalább az ismerőseid közül legalább 20an ismerik azt akit keresel. A nokia n8asom autóból való eltulajdonítójának lakásához hamarabb értem mint ő maga. -
#20856 Ismétlem, nem az árréssel van a probléma. A formfactorral. Ez egy nagy, feltűnő készülék egy nyolc éves kezében. -
#20855 Na jövő héten úgyis évzáró, úgy megverem, hogy az is tolószékbe kerül akinek elmesélik...
-
#20854 Nem biztos, hogy a Kovácsra apukára utaltam.
De végső soron igazad van, ez nem neveléstanácsadó topik. -
#20853 Nem hát. Meg is értette. Szeretett volna, de nem kapott se S4et, se Iphone-t. 35ért kapott egy néhány hónapos Optimus L7et. -
#20852 Ha gyengébb nálad, akkor miért ne verhetnéd meg? -
#20851 Nem a gyerek hibája. De nem verhetem meg a "Kovács" apukát azért mert Iphone 4et vett a hülyegyerekének. A laptop nem trendi. Csak a tablet, de abból is csak az iPad. És ő a menő az osztályban... -
#20850 Azért egy nyolc éves gyereknek azért meg kéne értenie, hogy miért nem kaphat meg mindent amit akar. Legalábbis magamból kiindulva. -
#20849 Hát igy van. De a mi időnkben is ez ment. Nem volt jó a farmer gatya csak a levis. A casuccitól meg hánytunk. Nem volt jó a sima óra, csak a 7 melódiás. Emlékeztek?
Nos. Azt még (MÉG) sikerült elérnem, hogy a facebookért nem sztrájkol, pedig már majd minden osztálytársánál van. Látom mi megy rajta és úgy gondolom nem való az még neki. Egyenlőre elaltattam, hogy majd lesz ha nagyobb lesz. -
#20848 Oké, extrapolálunk. Viszont nem erről volt szó. Kémkedni akarsz a gyerek után, ezzel sincs baj, megosztó, számomra groteszk csupán, (nyilván, mert nincs gyermekem stb.stb.)
A lényeg, hogy nem ilyen okostelefon kellett volna a gyereknek. Erről van szó. Ha a gyereknek nem tetszik, hogy olcsó droidot kapna 4" alatt, akkor az nem biztos hogy az ő hibája. -
#20847 Amúgy megkaptad a programodat, ezen felül meg ne csodálkozz, hogy ki van beszélve az ügyed, ez egy fórum megszokhattad volna már, ráadásul a legtöbben inkább segíteni akarnak, a "kritikákkal" is. -
#20846 tényleg így van... a gyerekeket sokkal jobban lehet befolyásolni reklámok és trendek által... mármint saját magukat hozzák ilyen helyzetbe... "nekem iphoneom van én jobb vagyok mint te" és a sok kis "hülyegyerek" el is hiszi és neki is iphone kell mert az a menő
éjjel-nappal msn -eznek... bocs, ma már fb chatelnek, megy a twitter, instagram, angry birds és társai... sokkal többet használják ezeket a funkciókat mint mi... majd kinövik
és ha nem veszed meg neki szülőként akkor utálni fognak mert te vagy legrosszabb szülő mert rajta kívül mindenkinek okostelefonja meg ipodja és xboxa...stb. van -
#20845 Akkor most én kérjem, hogy maradjunk a témánál? A telefont megvettem. Azért vettem meg, mert szülőként ezt tartottam jó döntésnek. És akkor az jön, hogy 9 évesnek nem kell okostelefon? Nem kell nekem se, sőt az illetőnek se. Sőt, semmilyen telefon se kell, se tévé, se autó, se ház. Nagyon jó volt a barlangokban is az őseinknek. Igaz? -
#20844 Sajnos ez egy fórum, ahol felmerült egy téma. -
#20843 Szerintem ez nem a #nevelésitanácsadó topic, hanem az androidos. -
#20842 9 évesnek nem kell okostelefon.
Én is voltam 9 éves, mégsem kémkedtek utánam a szüleim. -
#20841 Látom neked sincs kisiskolás gyerkőcöd. Kis felvilágositás, mely szakavat más eszközökre, tárgyakra néhány évvel ezelőtt te is mondtad a szüleidnek:
A butatelefon extraciki.
A kis kijelző gáz.
Az apa (nem túl) régi nokiája égő.
Iphone 5 a menő, a 4"os androidos még elmegy.
Angry Birds az isten, kukabúvár rulez.
Egyébként nem etikai tanácsot kértem, hanem a már kipróbált alkalmazások közül telepitenék egyet az emlitett célra. -
#20840 Én viszont ezzel értek egyet. Messziről feltűnik mindenkinek, ha egy nyolc éves gyerek elővesz egy ilyen kaliberű telefont és az kicseszett aszfaltgorillák tőle fogják elvenni először. Könnyű célpont, erőfeszítések nélkül. -
#20839 Ez így igaz, viszont szerintem ilyen komoly telefon sem kell egy 9 éves gyereknek. Egy egyszerűbb is simán megtenné a szolgálatot nyomkövetésre meg lehet már olcsóbban ilyen GPS-es szarokat kapni..berakod a kölyök zsebébe reggel és már meg is van:) -
#20838 Majd ha a te 9 éves kölyködért jönnek a haverjai és persze te vagy a leghülyébb szülő ha nem engeded el akkor kiváncsi leszek bizarrnak tartod e, hogy néha néha ránézz vajon merre van a srác. Amúgy csak most volt 2.-os és csak ősszel lesz 9.
Véleményem szerint azért van a technika, hogy használjuk és éljünk vele. Valóban aggódhatnánk, ahogy a szüleink tették mikor fél órát késtünk, vagy akár meg is nézhetjük, hogy merre van ő, azaz a telefonja. Mert ha a szomszéd utcában a haverjánál akkor talán kevésbé hergeljük fel magunkat a 30 perc miatt. Igazad van, hogy a késés 2. percében akár fel is lehetne hivni, de igy csak távirányítónak használjuk a telefonját, az önállóság és az ilyen jellegű felelősség nem alakul ki benne. Szerintem nem ez a bizarr, hiszen az aljasság az amikor a párodnak teszed fel az alkalmazást a tudta és beleegyezése nélkül, nem az amikor a srácom beleegyezésével tesszük ugyanezt.
-
#20837 9 éves... majd ha nagyobb lesz akkor már kell neki több teret engedni de nem látok benne problémát hogy megnézd néha-néha merre van a 3. -os kölyköd -
#20836 Nem hiszem, vagy, akkor velem is. -
#20835 Én elhiszem, hogy egy szülőnek mindennél fontosabb a gyermeke biztonsága, de ezt annyira bizarrnak tartom. Velem van a baj? -
#20834 ITT van egy elég méretes lista ilyen appokról... egyiket sem ismerem :) amelyiknek jó az értékelése azzal nem lehet annyira mellé nyúlni szerintem
-
#20833 Vajon ez a prey antitheft bekapcsolja e magának a GPS-t és a mobil adatforgalmat ha kérek rá sms üzenetben egy helymeghatározást?
Néztem domino surf dijcsomagot 150mb adatforgalom 900 forintért. Nem vészes összeg, de ha lekegyegett akkor nincs tovább.
Ahogy a gyerek anyját ismerem 5 percenként lesni laptopról, hogy hol a kölök :) -
#20832 Ezt be lehet állítani, hogy automatikusan bejelentkezzen helyekre, ha közel vannak (van hozzá külön app bár lehet már beolvasztották Maps-be), de net nélkül sajnos ez nem fog menni. (meg manuálisan lehet módosítani, pl a gyerek máshova csekkol be)
szerk.: ez jó lesz neked szerintem, igazából lopás ellen van, de kb ugyanaz a lényeg, akarod látni a telefont :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
What do you mean by activation SMS? How do I run Prey on my Android phone?
The activation SMS is the SMS message you need to send — containing the activation phrase — to your Android phone’s number from another phone. Once your Android phone receives an SMS containing the phrase, Prey will wake up and start sending its location, as long as you’ve enabled the Geo module. By default the activation phrase is GO PREY (in full caps), but you can change by clicking on the Prey icon in your phone. -
#20831 Üdv!
A 9 éves fiam kap most a szép bizonyitványáért egy Optimus L7, android 4.0.x el felvértezett telefont.
Kérdésem az lenne, hogy van e valakinek egy jól bevált olyan szoftvere amivel a készülék (nagyjából) pontos helyét időnként lekérdezhessük otthonról.
Nem csak netes, hanem SMS-es megoldás is érdekelne, mert egyenlőre nem lesz mobilnet előfizetése ha nem muszáj.
Köszönöm! -
#20830 A Google megvette a Waze-t! -
#20829 Na ez várós, végre. -
#20828 Kislany kezmeretuek fellelegezhetnek... :)) -
#20827 most sem jobb... oké, már javították a notification bug -ot, de ha felraksz egy Better Battery Stats -ot akkor láthatod, hogy kikapcsolt syncnél és flight mode -ban is elég gyakran felébreszti a telefont deepsleepből... volt olyan, hogy 10% -ot leevett az akksimból egy éjszaka alatt a rohadék FB app... :) a greenify óta nincs ilyen gondom, van egy kis widgetje is, kirakom homescreenre és amikor nem használom akkor rányomok és már fagyasztja is :) root kell hozzá ofkorsz
a másik ilyen app a google maps... törölni kell root uninstallerrel és felrakni playből, hogy ne system appként lássa a telefon és akkor azt is lehet "greenifyozni" -
#20826 azoknak akik át akarják érni a kijelzőt egy kézzel és csúcshardvert is szeretnének :D egyelőre még csak rumour, de szerintem már nem sokáig
Oppo Find 5 Mini -
#20825 Talán a Friendcaster. De a legjobb alternatíva az m.facebook.com
A facebook app egy kalap szar, egyedül a telefonszámok synceléséhez használom, másra nem, mert egy fos az egész.
#20820: A hosszú Home elvileg a multitask, nem tudod felüldefiniálni semmivel. Illetve ha van multitask gomb külön (nekem ugye még menü van) akkor nem tudom mit csinál, emulátoron pl. asszem semmit :D