Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

benőmenő
Akik amúgy sem a tepsikre buknak, biztos nagyon zavarná õket, ha nem 0,8cm vastag lenne a cucc, hanem mondjuk 1,2cm 😊
kifli
üresjáratban talán ja 😊
SzirmosSzisza
Több magos processzorok elvileg kevesebbet fogyasztanak üresjáraton, mint egy 1 magos + ha megnézed általában a kijelzõ húzza leginkább az akksit.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Vadnokedli
Lehet azért van mert a megnövekedett teljesítmény ugye nagyobb energiát is igényel, és egy "kis" 4 colos kijelzõ alá meg azért nem lehet egy jó akksit benyomorítani hogy hasonló legyen a fogyasztása négy maggal mint kettõvel(pl.)<#nemtudom>. (úgy vettem észre)

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Narxis
+1

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

[HUN]FaTaL
+1

http://goo.gl/gd6Zi5

GregSB
Ugyan ezen a véleményen vagyok. Alapból nincs bajom a tepsikkel, sok féle igényt le kell fedni és ha valakinek az kell akkor legyen. De elszomorító hogy a 4" körüli telefonoknál nincs olyan fejlõdési iram mint a tepsiknél.

precision

Bazinga!

JaSoN HuNTeR
szvsz legkényelmesebb utána meg a 3,5.
Igen igen volt már kezembe mindenféle óriás kijelzõs Note/tab/teló de én szerintem ha teló akkor 4 vagy 3,5. Annál nagyobb szerintem nem kell.

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

skinnyman
Negy colos telefon minden csak nem oriasi.

Regards,

Vadnokedli
én fél-izomból neki lendítettem(igen nagy lendülettel<#idiota>) a ház sarkának a Galaxy Noteomat és nem lett semmi baja. <#wave>

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

JaSoN HuNTeR
Minek a Galaxy Mega? 😄 Hatalmas és törékeny mint az állat.
Már a négy colos telefon is óriásinak tûnik nem hogy 6.
Attól félnék állandoan hogy mikor ejtem el. :S

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

skinnyman
Utos vanilla Android telok johetnek a Motorola-tol az ev masodik feletol

Kivancsi vagyok, hogy az "X Phone" pletykakbol mennyi jon be.

Galaxy Mega hands on

Regards,

Meglehet csinálni az LG-n a naptárat, hogy 1 jelzést beállítottam hogy 2-3x is elõre jelezzen, de a frissítés óta csak 1x jelez, kivéve ha az értesítésbõl kitörlöm.. Vagy hogy hívják amit felülrõl húzok le?

De a memória még mindig idegesít!!!!

benőmenő
Sziasztok, valaki segítene találni egy mûködõ drivert a galaxy 3-amhoz (gt-i5800).
Már odaáig süllyedtem, hogy a kiest is felpakoltam, de így sem ismeri fel az odin, amikor rádugom a gépre. (debug+download mode megvan)
skinnyman
Mondom, a Sense-t egeszen biztosan tudatosan olyanra csinaltak h nehez legyen mashova is rahekkelni, es ehhez a kernelbe is belenyulhattak. De hogy a kernelen belul lenne konkretan a Sense-nek akar egy resze is, az sztem kizart.

Mas: 1,5 millio aktivacio naponta, ev vegere osszesen 1 milliard aktivacio
Eric Schmidt interju

Regards,

kifli
de itt custom sense romokhoz van külön sense kernel. Van rom, amibõl van sense és nem sense verzió, és külön kernel kell hozzá.

És nem csak hd2-nél, hanem desire vagy desire hd romoknál is.
Ha csak egy sima kezelõfelület lenne pl a sense, akkor nem kellene neki külön kernel.
A telefonhoz való driverek, és kernel szintû dolgok mindkettõbe benne vannak, a sense romhoz mégis más kell.
skinnyman
GS-en sem kompatibilis egymassal a gyari kernel es a CM alapu ROM-ok kernelje, de ennek a felulethez (TW vagy Sense) nem hiszem h sok koze van, inkabb az egyeb rendszer szintu kulonbsegekhez lehet koze.

Regards,

kifli
A gyártó által készített felület nemigazán csak maga a látható felület.

de mint írtam, van kernel, amikkel fut mindenféle rom, kivéve a sense romok. Illetve van kernel amivel csak és kizárólag a sense romok futnak.
skinnyman
Az sztem a driverek miatt van (amik a kernelben vannak), mert a gyartok szeretnek sokmindent rendszer szinten atszabni, de ennek nem hiszem h sok koze lenne magahoz a Sense-hez, egy kernelben sztem semmi keresnivaloja konkret felulethez kapcsolodo cuccoknak, egy egesz kernel driverekkel egyutt nehany mega (tipikusan 5-10 korul max) szokott lenni.
Es ne nevezzuk oket launchereknek, azt is tartalmaznak de sok mas dolgot is rendszer szinten, szoval mondjuk inkabb temanak, feluletnek.

Regards,

kifli
sense romok azért nem mûködnek más kernellel, illetve mondjuk egy cm, vagy miui vagy akármilyen másik rom egy sense kernellel, mert nem mûködik az usb, bluethoot, és még sokminden. Szóval nem hitelesítés történik. Mert akkor nem kellene külön kernel, nem sense romokhoz.

Meg vannak ilyen fícsörök is, hogy felismeri a telefon ha gyári töltõvel használod.
Legalábbis erre következtetek: "force ac for unknown chargers"

Többi gyári launcherrõl pedig nem tudok nyilatkozni, mert nem próbálgattam õket. Illetve nem is nagyon vannak az én telefonomra tw vagy más gyári launcheres romok (bár önszántukból nemhiszem, hogy sokan felraknák 😄)
skinnyman
Igen, sztem is kb igy van.
kifli: az azert van sztem, mert a HTC nem szeretne ha mas telokra is fel lehetne hekkelni Sense-t, mert olyan nagy vasarloeronek tartja gondolom, igy lehet h a kernel hitelesiti valahogy hogy fel lehessen tenni. Mindenesetre magabol a Sense-bol sztem semmi nincs a kernelben, es ez sem tipikus egyaltalan, es ettol fuggetlenul fel lehet hekkelni masra is😊

Regards,

kifli
igen, amiket play-bõl töltesz le, azok nem másznak bele kernelbe. De pl sense launchert nem tudsz nagyon sehonnan leszedni, mert az kernel szinten végez módosításokat. És szerintem sok gyártónál így van ez.

Egy gyártó által készített launcher nem csak launcher, hanem igencsak egybe van forrva a rendszerrel. Legalábbis valószínûleg jobban, mint egy letölthetõ launcher.
SzirmosSzisza
Szerintem ott annyi, hogy a Sense romok használnak 1-2 olyan funkciót amit csak a HTC pakol bele a kernelbe. Legtöbb Launcher gombnyomásra változik, meg simán letölthetõ play storeból.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

kifli
onnan tudom ezt, hogyha sense romot akarok a telefonomra rakni, akkor azokhoz a romokhoz bizony más kernel kell...
qetuol
vannak romok, amikben be lehet ezt állítani, de azok nem cm alapúak, hanem aosp. pl. hellybean, jellyshot, slimbean, xenonhd..

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Beast Machine
Sziasztok!

Imádom az Androidos telóm, raktam rá Cigánymod 10-et, és lecseréltem a launchert Apex-re.

Egyvalami cseszi a csórom, hogy az Értesítési menü (amit lehúzunk) átlátszatlan tömör fekete színû.

Meg lehet oldani, hogy mondjuk félig átlátszó legyen, és ne eltakarja a hátteret, hanem csak sötétebben ott legyen az értesítések mögött?

...vágod?

A TouchWiz pl tudtommal úgy néz ki, hogy:
-A gyári Android felület elemeit átskinezi
-Van egy frameworkje ami további TW specifikus UI elemeket tesz elérhetõvé a TW alapú (gyári Samsung) alkalmazásoknak
-Van a saját launchere
-Vannak az említett TW framework alapú alkalmazások (jegyzetek, Samsung féle kamera app, stb)

Szerintem sincs itt semmi kernel szinten 😊 Vannak is utólagos TW csomagok custom romokra, amikben benne van elvileg minden.
skinnyman
A launcherek gombnyomasra cserelhetok minden esetben, talan inkabb magara a rendszer szintu feluletekre gondolsz. Kernel szinten azert az is durva, nem hiszem h sok keresnivaloja lenne ott ilyesminek, lehet h van ilyen de sztem nem tipikus.

Regards,

Felraktam a Clean Master-t becsukattam vele jó néhány programot ami csak feleslegesen volt a memóriában, becsuktam, a 750memória foglalásból lement olyan 500környékére, de egy 30másofperccel késõbb megint kinyitotta az összeset!
Valami megoldás kellene, mikor a Wifi-t és a szinkronizálót beindítom, teljesen beáll a telefon és csak akkor reagál ha talált wifi-t és szinkronizált, csak utána engedi hogy használhassam..

kifli
swiftkey tud ingyenes lenni, de az a warez topikban 😄
Jim Morrison
Play en egy apphoz csak egyszer szólhatok hozzá ugye? Vagy verziónként egyszer?

Most volt téma a billentyûzetek is, van ingyenes swippal, predicttel, magyar nyelvvel ami jól mûködik?

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

kifli
launcherek legalábbis a gyáriak kernel szinten be vannak épülve a rendszerbe. Ezért is nem kiírthatók teljesen. Így pedig nem egyszerû az érintetlen androidra való váltás gombnyomásra.
skinnyman
A TW-t tenyleg irtani kene belole. Felteszel egy normalis launcher-t akkor a gondok egy resze azert megoldodik, de meg mindig marad egy csomo elronditott cucc amit rootolas/ROM-olas nelkul nem lehet kiirtani. Hosszu tavon sztem kotelezove kene tenni a vanilla Android feluletet legalabb opcionalisan (beallitasokbol).

Regards,

És mit tudok csinálni?
(amúgy 1 szót sem értettem amit írtál, mármint a mondat második felérõl.😄 )

kifli
nincsmit 😊
Ha stock LG rom, akkor feltételezem õk basztak el valamit, mert nekem sebesség terén CM10.1 (4.2.2) > AOKP 4.0.4 > Stock Samsung 2.3.6 a helyzet.
Solten
Nagyon jo cucc, kar hogy elqrjak a tacsvizzel, a mara elegge komolytalan felulet egy komoly telohoz. Egy-ket generacioval elott meg klassz volt de alig-alig valtozott. Szvsz jobb lenne egy vanilla android es a gyarto felturbozhatna sajat widgetekkel/szoftverekkel.
A minap forgattam egy 2.3.6-al szerelt telot, atyaeg mennyit fejlodott a szoftver azota. Mind funkcionalitasban mind kinezetben, mara csak a vanilla android letisztultsaga fog meg, es jo ha nincs elcseszve tacsvizzel, szenzevel, akarmivel.

Saor Alba

Nekem a Gio érezhetõen visszavesz az FPS-bõl (preview és record módban is) ha erõs kültéri fényviszonyokból átmegyek vele beltéri fényviszonyok közé. Mondjuk nem egy csúcsmodell a 3Mpx-es kamerája.
Jim Morrison
oké köszi, akkor majd ezeknek utánanézek.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Tud valaki tanácsot/segítséget adni?

papi08
Ilyen sem volt még..újra kellett indítani a telefont hogy megjelenjen a widget..

Köszönöm! 😊

13 éve itt. Szép idő.

kifli
feltelepítetted play-rõl amit linkeltem? mert akkor ott kell lennie a power togglesnek...
papi08
4.1.2 alatt nekem ilyen widget nincs sajnos..

13 éve itt. Szép idő.

Jim Morrison
van rendes is. hosszan nyomod kezdõképernyõn, vagy widgets fül, power toggles és ott be lehet állítani. alapból 4x1es méretet mondd, de lehet kezdõképernyõn méretezni (már ahol)

papi08
Köszönöm 😊

ezt én ki tudom varázsolni a kezdõképernyõre is, vagy csak az értesítések közt lesz?

rendes widgetet nem találok benne :/

13 éve itt. Szép idő.

kifli
papi08
Sziasztok!

Tudnátok nekem valami olyasmi widgetet mondani, amivel tudom kapcsolni a mobilnetet és a wifit?

Az alap nem jó, arról is csak a wifi kapcsolót használom 😊

Köszi! 😄

13 éve itt. Szép idő.

itthon mikor frissül a Google play? nekem se tableten se mobilon nem jön be az uj felület...
skinnyman