36194
  • Dzsini
    Nexus7 (2013) 4.4 - már elérhető "egyéb" utakról :) (akinek van kedve varázsolni vele, és van hozzá Nexusa :) )
  • skinnyman
    "Jogosan, irtozatos baromsagokat zagyvaltak ossze :)"

Marmint ez a verge-hez szolt: #24575
  • skinnyman
    Jogosan, irtozatos baromsagokat zagyvaltak ossze :)

Greg: az egy dolog nem tudod hogy miket tud, de ez nem jogosit fel arra hogy hulyesegeket beszelj rola :)
    Nehany dolog amit jelenleg kb csak a Nexus 5 tud:
    -"Ok Google"-el kereses barhonnan (Moto X ilyen meg)
    -Low-power audio playback
    -Step counting built-in (aksihatekony)
    -Touchscreen improvements (gyorsabb, pontosabb)
    Es mint kb minden Nexus eszkoznel:
    -hivatalosan nyithato bootloader, Wireless charging, Miracast, Slimport

Es h legyen valami ertelmes is:

Nexus 5 and Android 4.4 KitKat video walkthrough

In pictures: The Nexus 5

Ingress - megy meghivo nelkul is
  • LocalPatriot
    Nekem is fura volt először. Nekem asszem pénteken frissült.
    Viszont ma meg a G+ frissítése után lett egy új ikon a menübe, Fotók néven:)
  • szucsy89
    Most írtad le. Az ár/érték arány, és a kiemelkedő, több éves támogatottság. Van, akinek ez is legalább olyan fontos tulajdonság, mint a többi márkánál felsoroltak.
  • GregSB
    Mert azért az összes konkurensek van valami erőssége. Sonyk nagyon jól "vasak", vízállóak, HTC-k kiemelkedően jó minőségű anyagokból készülnek(egy db-bol megmunkált fém / Alu), Samsungnak ott az S-pen és hozzá kapcsolódó szolgáltatások (meg a tucatnyi "fícsör" S4-ben amiből max 1-2t használ rendszeresen az emer, de legalább próbálkoznak :)

Mit nyújt az N5 azon kívül hogy olcsó és jön rá 2 évig új Android rendszer instant? Semmit.
  • davidka003
    Konkrétan baszott nagy betűkkel írta is, hogy ha előfizetsz rá ingyenesen akkor utána fizetős lesz ha nem mondod le.
    Pont ezért nem próbáltam ki.
  • GregSB
    Mondj 1 valamit, amiben kienelkedően jó, előremutató a konkurenciához képest.

Hívhatjuk csúcstelefonnak, de ahogy Borg is írta lehetne n+1 is a neve :-)
  • fery02
    Délután folyamán lepett meg a Google egy e-mail formájában, miszerint megrövidített 1 650 Ft-al, előfizetve a Play Music-ra, amit közvetlen előtte ingyenes próbaidőszakban használtam csak.

Lehet fel volt tüntetve (talán egyből az üzembe helyezésnél), hogy ingyenes időszak után ez bizony szó nélkül le fogja szívni a következő hónap díját, én nagyon nem értesültem róla.
    Legalább időközben felhozta volna a dolgot vagy max rákérdez pénz leszívás előtt, hogy biztos szeretném-e.

Ez most egy kicsi csalódás volt. :/

Mindenesetre Áruházban kapja is az áldást az alkalmazás a felhasználóktól. :D
    Legalább nem én voltam az egyetlen csapdába eső.
    Olyan hibát is felemlítenek, ami nálam is előfordult, miszerint, hogy hibát ír ki előfizetés lemondáskor.
    Azzal a hibával viszont nem kell foglalkozni, úgy néz ki webes felületen csekkolva "Lemondva" állapotban van a szolgáltatás (nálam, + másoktól is olvastam).
  • szucsy89
    Nexus 5 nem csúcskészülék? Ne vicceljünk már... Ennyi erővel annak idején a HTC One nem volt csúcskészülék mert szar volt a kamerája, a Z-nek a kijelzője, az S4-nek műanyag hátlapja volt stb.

• BenceYCE
    Bakker, köszi. Csak erről én lemaradtam, mert Németben élek és most keveredtek a telefonjaim net közelébe. :)
  • aate
    Már egy ideje ilyen, baloldalt (rejtett) oldalsávban van a saját alkalmazásaid.
  • Narxis
    Venni kell rá tokot, amúgy is megérdemli egy drágább készülék.
  • BenceYCE
    Gyorskérdés!!!

2 Androidos telefonomon is észleltem a változást. Belépek a Playbe és a menü gombra nyomva nem a szokásos felállás fogad. Hiányzik a Saját alkalmazások menüpont meg még valami. Konkrétan csak a Beállítások a súgó és az impresszum marat. Ez valami újítás vagy mifene?
  • desigo
    Műanyag is lehet minőségi de nekem az egy darabból megmunkált fém sokkal jobb érzetet kelt mint bármi más.Az üvegtől nem vagyok elájulva.Csúszik és tele lesz idővel hajszálkarcokkal.

G2,Note3- jobb előlapi és hátlapi kamera,nagyobb aksi,több RAM.
    Ha valamire azt mondjuk,hogy csúcskészülék akkor az legyen kimagasló.
  • Blasta
    Mellesleg a Note3 es a G2 is muanyagbol keszul, semmi premium anyag nincs bennuk...
  • Blasta
    "Nem lehet csúcskészülék mert nincs prémium anyaghasználat"

Hol van az lefektetve, hogy valamifele premium anyaghasznalatnak kell teljesulnie, hogy egy keszuleket igy hivjunk?
    Vagy nezzuk mashonnan: az uveg premium anyagnak minosul? Amennyiben igen, a Nexus4-et hivhattuk-e a bejelenteskor csucskeszuleknek?

"több paraméterben is alulmarad akár a G2-től,Note 3-tól."
    Peldaul?
  • desigo
    Nem lehet csúcskészülék mert nincs prémium anyaghasználat és több paraméterben is alulmarad akár a G2-től,Note 3-tól.
    Amiben kimagasló az az,hogy mindig azonnal érkezik rá a legfrissebb android verzió.
    Gyors,akadásmentes de nekem túl letisztult pl egy Sense felülethez képest.
  • Máté94
    Tisztességesen osztja a nép a Verge-et a kommentekben. :D
  • szucsy89
    bár nem láttam még élőben, de ez így nagyon gáznak tűnik... szarrá karcolódik a lencse ha ez ennyire kitüremkedik

• Vadnokedli
    beállításokban be van kapcsolva hogy kikapcs gombbal letegyed? illetve középső gombbal felvegyed?
  • theone91
    Ha a Samsung készülékei csúcskészülékek, akkor a Nexus 5 is az. Csak nincs rajta extrém haszonkulcs.
  • Blasta
    Miert nem lehet csucskeszuleknek nevezni azt a telefont amiben a megjelenesekor kvazi a legerosebb vas dolgozik es szoftveresen is up2date?
  • Narxis
    Reméljük a bíróságon elküldik őket az anyjukba.
  • bardocz
    Lehetséges, nem emlékszek már,de meglepődtem. Most jól működik többnyire a telefon, szóval elvagyok vele.
  • bardocz
    Próbálgattam pár programot warezbe leszedni, meg egyszer rootoltam is, még amikor 2.x volt, aztán lett 4.x, szintén 1-2 dolgot kipróbáltam, de root nélkül.
  • SzirmosSzisza
    OFF: http://arstechnica.com/tech-policy/2013/10/patent-war-goes-nuclear-microsoft-apple-owned-rockstar-sues-google/ :(
  • szucsy89
    tarkólövés
  • davidka003
    Tiny Call confirm app

Van olyan, hogy ingoing call-nál is legyen még egy csík amit el kell húzni a képernyőn. Próbáld ki.
    Én azt használtam.
  • Firerock
    Tudtok valami jó megoldást arra hogy ne vegye fel/vagy éppen ne tegye le a hívást a telefon amikor csörög és kiveszem a zsebemből? Nem túl pénztárcabarát hogy állandóan vissza kell hívnom azt aki hív,mert amikor húzom ki,kinyomja( Galaxy S4)
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem meg a Samsungok olyan semmilyenek, mégsem rinyálok itt, ha kijön egy.

Abszolút érdektelen, tucattelefonok.
  • [HUN]FaTaL
    A Nexus nem csúcskészülék. A Nexus egy referencia, fejlesztői készülék, pont. Senki nem mondta, hogy csúcskészülék, az ára sem erre utal.
  • Blasta
    RIP Galaxy Nexus. Mar nem tamogatott a 4.4-ben.
    Majd a CM feltamassza :)
  • Borg
    Egyik ilyen eventet se nézem meg, max azt látom ami a weboldalakon meg fórumokban megy :)
  • GregSB
    Azért amilyen puccparáde eventeket rendezett a Samu New Yorkba meg színházakba... kicsit erős azt mondani hogy nem volt ekkora hype :D
  • skinnyman
    JSS15J (4.3_r2.1) to KRT16M (4.4_r1) AOSP changelog szep kis lista :)

KitKat Feature Spotlight: Wi-Fi TDLS Support Allows For Faster Direct Data Transfer On A Wi-Fi Network Without Slowing Other Devices
    KitKat Feature Spotlight: SELinux Defaults To Enforcing Rather Than Permissive, Other New Security Features
  • Borg
    Hát azért a Note-oknál sosem votl ekkora a hype. Mindig is túl nagy, rétegmodellnek számítottak.
    Bár a 3-ból eladtak most már 5 milliót, amely szerint igen durván zakatol a biznisz vele nekik. Mondjuk jogos is, durván belepakoltak mindent Samsungék.
    Ez a Nexus5 meg egy szürke semmi. Zéró ingerenciát vált ki az emberből kinézetre, meg tudásra is. Amolyan n+1 érzés. A 4.4 kitkat ok, de az meg jön majd más telefonra is úgyis...
  • szucsy89
    Nem.
  • RYO21
    Ennek az N5-nek cserélhető az akksija?
  • skinnyman
    Mint ahogy eddig is baromi sok erv volt ugye? "Szinte mindenhol azt írják hogy visszalépés az N4 üvege után" vs egy darab forrast nem sikerult linkelni, es minden reiview-ban amit lattam (amibol linkeltem is) pont az ellenkezojet mondtak. Nevermind. Es akkor velem nem lehet vitatkozni.