36194
  • davidka003
    Ma ingyen tölthető az Amazon AppStore-ból többek közt az OsmAnd+, Wether Ex, Travel Interper, MapsWhitMe Pro OfflineMaps

Labyrinth Pro ma ingyenes Play-en
  • SzirmosSzisza
    Szervizben van a teló (ez is egy külön móka, ha vége van, majd leírom milyen öröm garisan szervizeltetni :D) és ideiglenesen kértem kölcsön havertól egy Defyt :)
  • kifli
    nemtudm melyik szolgáltatónál vagy, de menny be, hogy szar a sim-ed, ledobál a hálózatról. Ingyen adnak másikat. A gyárilag kivágottba pedig könnyű visszapattintani a micro simet, ha szükség van rá.
  • SzirmosSzisza
    Snicerrel vágtam én körbe :)

De van zsír új sim kártyám amiből még nem lett kipattintva, annak a helyére megpróbálom bevarázsolni.
  • Dzsini
    mini és micro (vagy nano- ha iPhone5-ről van szó) SIM adaptert nézegess, van belőle nagyon sok féle, filléres cucc ha nem adtak egyet körbevágáskor.
  • SzirmosSzisza
    Hát, abba valahogy vissza is kéne rakni a kártyát, megpróbálom majd :D
  • Dzsini
    Van hozzá (sok helyen mikor körbevágják adnak is) adapter, amivel a normál méretű foglalatba is belepasszolható.
  • SzirmosSzisza
    Ilyen picikére vágott SIM kártyát mennyire lehet belerakni régi telókba?
  • GregSB
    Itt is meg mobilarenan is mindig ezt látom: ha valami 100-120e feletti akkor az már drága és meg fog bukni.

Nagyon magyar fejjel (és fizetésekkel) gondolkodtok, több százmillió ember él a földön akinek a 170K nem tétel egy telefonért, pláne ha mondjuk 2 éves szerződéssel veszi.
  • GregSB
    Itthon, meg Kelet Európában igaz amit mondasz. A világnak azon részén viszont ahol van fizetőképes kereslet egy 170K-s telefonra (értsd: alkalmazotti fizetésből simán megveszed - Ez Nyugat európa, USA, Ausztrália és óceánia, illetve ázsia gazdagabb részei - összességében 1-2mrd embert érintő piac) ott vinni fogják sokan akik nem akarnak tepsit.
  • theone91
    Alapvetően olyan a vásárlók beállítottsága az Androidos felhozatal tekintetében, hogy ami kisebb az olcsóbb. De könyörgöm. 170 ezer forint? Inkább lenyelem azt a ~0,7 hüvelyket és töredékéből megveszem a Nexus 5-öt.

A nagy Z1 mellett kapufa lesz a dolog ennyiért, pláne úgy, hogy a Z1 Compact főként Európai és Ázsiai piacra szánt termék, ahol átlagban eleve kevesebbet költenek okostelefonra az emberek. Az iPhone 5C-t is részben a keleti piacra szánták, legalábbis nagyon komolyan gondolták az ottani értékesítést. Ehelyett még mindig túlságosan drága volt ahhoz, hogy kicsit is kelendő legyen ott.

Persze, a kisebb high-end telefonok piaci rést próbálnak betömni, de nekem úgy tűnik, hogy a vásárlók inkább alkalmazkodnak és végső soron kibékülnek a 4,7 - 5 hüvelykkel.
  • Shiwo
    hát igen, ezzel lehet jó lóra tett a Sony, ha lemegy az ára, akkor sokan beruházhatnak rá azok közül, akik nem szeretik a "tepsifonok" méreteit, de szeretnének egy csúcskategóriás készüléket..
  • LocalPatriot
    Most is egyedi dologról van szó. Ekkora méretben, ilyen HW-vel nem jött még telefon. Egyébként nem tudom miért morognak az ár miatt. Csúcs HW van benne, nem gagyi műanyagból van, hanem üvegből, meg fémből, IP szabvány... és ez a kezdő ár, ami 1 hónapon belül is esni fog...
  • skinnyman
    Sony Xperia Z1 Compact review: a good thing in a small(ish) package
    Sony Xperia Z1 Compact - kis test, nagy lélek
  • Marton95
    170k? Az tényleg sok! Ha jól emlékszem a sima Z is akörül nyitott, de azért az ő esetében egyedi dolgokról volt anno szó(1.fullHD kijelző stb). Én most vettem egy sima Z-t imádom :)
    Ha szoktatok játszani neten,akkor próbáljátok ki a Pólus Facebook oldalán a nyereményjátékkal most Samsung Galaxy Tab 3.0-t lehet nyerni!Én örülnék, ha Z mellé még lenne egy jó tabletem :D
  • fery02
    Akit érdekel, a tegnapi MobilarenaTV Sony Z1 Compact-os adása.

Én kicsit ledöbbentem a 170k-s nyitó áron. Max 130-at gondoltam volna ekkora kijelzővel, még a csúcshardver ellenére is.

Legalább még jobb üzletnek tartom a decemberi 130k-s LG G2-met. :)
  • skinnyman
    index kisse megkesve n5-rol: A majdnem tökéletes androidos mobil
  • skinnyman
    Az is, plusz pl az Advanced Technology and Projects reszleg is a Google-nel marad, amihez kotheto peldaul a Project Ara (modularis telefon).
    Lenovo gets Motorola, but Google gets to keep its skunkworks

Mas - ez is erdekes: Reported Google deal could see Samsung deliver cleaner Android, less bloat
  • Vadnokedli
    #26252 - hivatalos poszt
  • LocalPatriot
    Google To Sell Motorola To Lenovo For $3B [Confirmed]
  • tescodr
    Sziasztok nem teljesen témába vág de még is.Ahogy jönnek ki az androidos okostelefonok egyre kisebb kávával úgy egyre inkább jellemző hogy a véletlenül elejtett telefonok kijelzője ripityára törik.Ezért is gondoltam hogy lenne igény egy olyan szervízre ahol ezeket a készülékeket gyorsan és megbízhatóan javítják.Ezért is indítottam be frissen ezt a kis tevékenységet gondolván az igényekre.Tehát ha valakinek van egy nem érzékelő,törött kijelzőjű vagy más meghibásodást produkáló telefonja nyugodtan forduljon hozzám.Ingyenes tanácsadással és hibafelméréssel kezdünk ha túl drágának találod bármikor elállhatsz a dologtól.
    Már jelenleg is vannak szép számban munkáim de remélhetőleg a jövőben ez az a szám növekedni fog.Itt és a hardveraprón is várom megkeresésetek.
    Hardverapró Mobiltelefonok szervize
  • e57
    Sziasztok!

Van egy Prestigo Multipad 8.0 Ultra Duo (PMP5880D Duo) táblagépem, Android 4.1-gyel.

Fiam játszik rajta Jurassic Park Builder játékot.
    A játék úgy működik, hogy először csak jurassic park építhető, utána pár szint múlva elérhető egy víz alatti park is, majd még pár szint múlva egy jégkorszaki park. Ezeken kívül van még csata mód, ahol dínók küzdenek egymással.
    Minden ilyen játékmódhoz külön adatfájlok vannak. Tehát van egy kicsi (~26MB) méretű program, amit a google play-ből lehet telepíteni. Ezt elindítva azokat az adatfájlokat letölti ami aktuálisan kell. Pl. először letölti hozzá a jurassic rész fájljait (~366MB), majd amikor már kell, akkor hozzátölti a víziparkot (~126MB), majd a csatát (~16MB), és ha elérte azt a szintet, akkor a jégkorszakit is (~177MB). Ezeket az adatfájlokat a gyorsítótárba tölti.

Jól is működött egészen addig, amíg el nem ért a jégkorszaki parkhoz. Mert addig egyszer letöltötte az adatokat, utána megvolt a gépen. De amikor letöltötte a jégkorszakot, akkor a többi törlődött. Ha vissza akart lépni a jurassicba, akkor azt újból elkezdte letölteni. Azóta ha minden modult akar használni, akkor újra letölti azt. Ha a 3 nagy modul közül csak kettőt használ, akkor megmarad a gépen.

Ebből gondolom, hogy esetleg a gyorsítótárnak van valami méretkorlátja, és ha az adatmennyiség elér egy nagyságot, akkor autómatikusan üríti, és ezért kell újra letöltenie.
    Erről mit gondoltok, illetve tudtok-e megoldást a problémára.

Ugyan ezzel a programmal, még az a gond, hogy az említett adatletöltéseket csak akkor tudja elvégezni, ha aránytalanul nagy szabad terület van a gépen.
    ~1GB terület van a programoknak. Ebből 500MB szabad terület mindig van, de neki ez kevés, így majd minden programot törölni kell a letöltés idejére.

Esetleg a gyorsítótár ugyan azt a területet használja amit a programtelepítések?

A gépben van még egy háttértár, amit az alkalmazáskezelő USB tárnak hív, ezen is még van szabad ~8GB.

Ennek a beállítására tudtok e valamilyen megoldást?
  • GregSB
    (2 év alatt nem esett $10mrd-ot a Moto értéke, ennek nagy része a szabadalmak értéke)
  • GregSB
    Lenovo is buying Motorola Mobility from Google. This is the division within Google that the company purchased in 2011 for $12.5 billion. Motorola Mobility will go to Lenovo for $2.91 billion.

Egyre nyilvánvalóbb hogy csak a szabadalmak miatt vették meg a Moto-t (azok náluk maradnak).
  • ldavid
    jobban belegondolva ez valahol várható volt
    Lenovo to acquire Motorola Mobility
  • skinnyman
    Viszont azt irjak lassult a novekedes. Biztosan 130%-os reszesedest vartak mar ilyenkorra :(
  • skinnyman

Android shipped a record 781.2 million smartphones worldwide for 79 percent marketshare in 2013. Android shipped four times more smartphones than Apple and Microsoft combined.
    link
  • davidka003
    Mobilaréna
  • Jim Morrison
    MA? az mi? :o
  • davidka003
    Idióta időhúzó műsor.
    Többet ér majd ha megnézek valami normális review-t youtube-on.
  • LocalPatriot
    MA mai adásában a Z1 Compact lesz. Most kezdődik.
  • Vadnokedli
    Hát ez azért elég sok
  • Narxis
    Miért nem lettem iPhone-rajongó? Egy androidos majdnem áttérése
  • Prody
    Owned :D
  • RelakS
    ... közben megvan, az a Samsung JIG-hez kellett :)
  • RelakS
    Nem

A mikro USB csatlakozóban 5 kivezetés van. Ebből négy az USB, az 5. pedig jelzi, hogy mi van bedugva. Ez az 5. kivezetés a GND-re van kötve.

Emlékeztem még valami 300 ohmos ellenállatra, de azt most nem tudom, mihez kell használni...
  • Dodo55
    Ha már OTG: Jól gondolom, hogy egy sima microUSB kábellel + egy hátlapi USB kivezetéssel (összekötve a két aljzat kábeleit) is megoldható?

Ilyenre gondolok:
  • skinnyman
    Pontosan azt (MicroSD Reader) es ott vettem (kickstarter) amit linkeltel... 12 usd volt szallitassal egyutt.
    De egy sima OTG kabel is megteszi a legtobb celra amugy, ez kifejezetten akkor jo csak, ha microsd kartyat akarsz hasznalni hozza.
  • Narxis
    Hol vetted és mennyiért?
  • skinnyman
    Te tudod mit akarsz, ha van egy sima OTG atalakitod, szo szerint akarmit ra tudsz dugni (pendrive, microsd olvaso, kulso hdd, stb).
    Nekem van ilyenem amit linkeltel, ennek ugye az elonye hogy kisebb, mint ha kulon lenne egy OTG kabeled es egy microsd olvasod, jo kis cucc.