36194
  • davidka003
    Külön SIM kártyát kapsz hozzá. Úgyhogy nem tudod a mobilodban használni. Illetve lehet, hogy tudod de akkor meg telefonálni nem tudsz majd.

Mobilhoz ezek rendelhetők

1 GB-os a legnagyobb 2500 Ft-ért.
  • Narxis
    Valami ilyesmire gondoltam.
  • Narxis
    Akkor jobban járnék mondjuk egy 64GB-os sd kártyával és egy ilyen micro usb-s kártyaolvasóval tablethez mint mondjuk ezzel Hama Laeta Twin 32GB ?
  • skinnyman
    Nem tudom ezt hol hallottad, de szerintem hulyeseg, tetszoleges meretu (pl sok 100 gigas) kulso hdd-ket is gond nelkul kezel sztem szinte barmelyik OTG kepes keszulek. Az egyetlen gond talan az lehet ha pl NTFS filerendszer van a cuccon (amit alapbol sok cucc nem teljesen kezel), de arra is vannak megoldasok.
  • SzirmosSzisza
    http://www.reddit.com/r/technology/comments/1vpag5/korean_internet_speed_going_insane_now_launching/ceunkl7 !
  • Narxis
    Figyuzzatok már skacok. A Nexus 7 elvileg nem kezel 32GB-nál nagyobb pendrive-ot. Ez ugye SD kártyára is igaz? OTG-n keresztül csatlakoztatottról beszélek.
  • Jim Morrison
    jé tényleg. akkor a net&roll S a legkisebb LTE, vagy hogy vannak, tudsz jobb oldalt?
  • skinnyman
    lol? Es ezt hogy ellenorzik, es kinek jo ugy egyaltalan?
    Nem mintha kicsit is erdekelne es nem lenne egy kalap szar a csomag (mint az osszes tobbi), de ez eleg erdekes... :)
  • davidka003
    De ezek nem mobil mellé vannak. A 3 ezer Ft-os meg csak iPad mellé rendelhető.
  • Jim Morrison
    itt nézem, legkisebb 2GB 3k-ért. Ha valaki nek legalább két giga kell akkor mér 4300 ért 8giga is jó, sokkal több adatforgalommal, annyival meg nem drágább. 30GB meg 8500Ft. Mundjuk nekem még nincs 1 hónapja 1GB, de elégnek tűnik nékem. Persze ha majd jönne esetleg spotify csomag mint telenornál deezer, akkor szerintem arra váltok is.
  • davidka003
    Jaja. Nevetséges a Telekom is. 4G internet de csak 1 GB adatforgalommal. lol
    Idióták inkább azt fejlesztenék, hogy 3G legyen de akkor 10 GB adattal.
  • Narxis
    Amíg ilyen mobilnet díjak vannak addig teszek rá, hogy hány G.
  • Dzsini
    HD képernyők bőven vannak (tableten főleg), a HD film stream nézéshez azért nem árt, ha nem csak a csúcssebesség magas, hanem az átlagos is gond nélkül hozza a szükséges pártíz megabitet. 2017-20 környékére pedig valószínűleg a sima HD felbontás bőven "elavult" lesz, még a kézi készülékekben is.

És egy Netflix-szerű szolgáltatás azért boldog, ha nem kell azon vakarnia a fejét, hogy hány leméretezést kell tárolnia egy fájlból, hogy a különféle sávszélességeket kiszolgálja.

Ez pedig egyre fontosabbá válhat: "Interestingly, 5G speeds will also allow telecoms to offer Internet connectivity in bullet trains that travel with speeds topping 500km/h, an unnamed ministry official revealed."
  • Jim Morrison
    Facebook gyorsabban fog betölteni? EZAZ!
    Egyébként én tényleg nem látom 5g nek semmi hasznát. Persze fejlődni szabad, de mobil mellé lte is bőven elég (szerintem)
  • LocalPatriot
    Világos, köszönöm!

SzirmosSzisza - hát igen, ki van ez találva...:D
  • SzirmosSzisza
    Megint vehetnek uj telefont :)
  • Dzsini
    Ha a processzor nem dolgozik, akkor a memóriatartalmat akár üresen akár tele tartani ugyanannyit fogyaszt. A legtöbbje ezeknek a programoknak csak alszik, és esetleg valamennyi időnként frissít, lekérdez valamit (pl. frissített időjárás adatok, új levelek, bejegyzések, ilyesmik), nem dolgoznak folyamatosan. Még az is előfordulhat ha belegondolsz, hogy többet fogyasztana, ha minden ilyen lekérdezési alkalommal be kellene teljesen töltődnie, újra felépítenie magát a memóriában, majd ezt lezárva leállítani, elmenteni, lekapcsolni magát.

Megnézheted amúgy az akkumulátor kijelzőre bökve, hogy milyen összetevők mennyit fogyasztottak - érdemes ezt akkor megnézni, amikor már majdnem lemerült, mert a feltöltött állapottól kezdve mutatja, hogy mi mekkora részt vett ki a fogyasztásból. A képernyő lesz a legtöbb, a maradékon meg a többi megosztozik.
  • LocalPatriot
    Való igaz, hogy hiába fut ez a 20 alkalmazás, ha nem akad a rendszer teljesen lényegtelen. De, nem tudom, hogy az aksi ezek miatt nem merül jobban? Vagy teljesen független ettől?
  • LocalPatriot
    Kicsit off, de csak érdekesség képpen:

Van ahol már a 4G elavult, így az ezerszer gyorsabb 5G-t vezetik be
  • Dzsini
    Ha fut minden rendes tempóval, akkor nem mindegy mennyi a szabad memória? Inkább legyen benne a rendszer által menedzselt és fontosnak tartott program, minthogy üresen álljon, nem? Nem fogyaszt többet attól, hogy a memóriában nem "nullák" vannak.
  • LocalPatriot
    Sajnos ez ilyen.
    Én a hétvégén szembesültem azzal, hogy a muterom telefonján (Galaxy S3) hogy a szabad memória az 1 gigából 80Mbyte! Mikor csak a viber, meg 1-2 app van amit mi telepítettünk. De, a 4.3 óta szinte semmi lagg nincs.
    Egyébként valaki tudja, miket tilthatnánk le a futó alkalmazások közül?

Ám az F6 jó vétel volt. Y300 óta a legjobb ár/hw arányú telefon.
  • skinnyman
    GN 13.33 GB (4.4-el, CM11-en).
    Maga az Android amugy betomoritve nehany 100 megat foglal. Egy jo kiindulasi alap pl a CM ROM-ok merete, amiknel kb max 200 mega a meret uj 4.4 rom-oknal. Egy uj Nexus factory image inkabb 400 mega, de abban benne van mindenfele google app is, ami mar nem az os resze, de persze altalaban azok is ott szoktak lenni mindenkinel. Nyilvan kicsomagolva valamennyivel tobb helyet foglalnak, meg bizonyos cuccokhoz alapbol le kell foglalnia (vagy szabadon kell hagynia) helyet a rendszernek (mint pl RAM-nal, amibol sokszor lejon a GPU memoriaja, mert altalaban nincs kulon dedikalt memoria hozza, hanem a sima memoriabol csippent le maganak), de ilyesmivel olyan baromi sok hely nem szokott elmenni azert.
    16 GB amugy = 14.9 GiB (amirol altalaban beszelni szoktunk), szoval innen lehet szamolni egyaltalan. Innen ami meg lejohet, ami osszesen brutto tenyleg kellhet a rendszerhez, az tipikusan nehany giga.
    Ha ennel jelentosen kevesebb a szabad hely, az altalaban a gyarto sara, aki sokszor telenyomja a telot bloatware-el amik csak a helyet foglaljak (jobb esetben, rosszabb esetben folyamatosan futnak is es lassitjak is a telot). Egy jo kiindulasi alap egy nexus/google play edition telefonon a szabad tarhely, azokon effektive nulla szemet szokott lenni.
  • [HUN]FaTaL
    N4 12,9
  • GregSB
    Jó reggelt

• Shiwo
    ne aggódj, a többivel is ez van.. nekem az S3 16 GB tárhelyéből 4.6 GB-ot lefoglal a rendszer, és az 1 GB RAM-ból is 831 MB ami elvileg használható.. persze abból is 600-700 mega állandó jelleggel foglalt, de az android már csak ilyen, hogy minden sz@rt a memóriában tart, és csak akkor üríti, ha más appnak kell épp a memó

hogy Windows-os telókkal mi a helyzet, azt nem tudom, de az összes androidos készülékkel hasonló lesz a tapasztalatod, bármit is válassz..

és hát igen, ez valamilyen szinten átverés, mint ahogy notebook-nál se közlik, hogy mondjuk a 120 GB SSD-n a Windows el fog foglalni vagy 30-40 Gigát és hogy a 4 Giga Ram-ból mondjuk 1 Gb-ot elcsaklizik az integrált videókártya..

• Bandito7
    Sziasztok!
    Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy vásároltam mobilszolgáltatómnál egy Lg Optimus F6-os készüléket, amelyről azt írták az oldalukon, hogy 8 Gb a belső memória, illetve 1 Gb ram van benne. Kifizettem az árát, és csak otthon vettem észre, hogy 4 Gb tárhely van benne, a ram pedig 800 Mb. Még aznap felhívtam a mobilszolgáltatót, de azt mondták, hogy 30 nap az ügyintézési határidő. A napokban visszahívtak, és közölték, hogy az Android rendszer foglalja le a másik 4 Gb-ot. Nem tudnak olyan Lg Optimus F6-ot adni, amely 8 Gb belső memóriával rendelkezik. Nagy kegyesen felajánlották, hogy ha gondolom, akkor választhatok egy másik mobilt. Ha olcsóbbat választok, akkor visszaadni nem tudnak, ha drágábbat, akkor meg a különbözetet ki kell fizetnem. Az senkit nem érdekel, hogy én kifizettem a pénzt egy 8 Gb-os telefonért, és csak 4-et kaptam. Így azért nagyon átvertnek érzem magam. Nincs nagy tapasztalatom ilyen téren azért érdeklődöm. Illetve talán annyi, hogy ugyanekkor vettem egy Nokia készüléket, és abban valóban annyi memória volt, amennyit kiírtak. Az lenne a kérdésem, hogy más telefonoknál is így szokás megadni a memória méretét? Illetve mennyit foglal egy android 4.1.2-es rendszer?
  • Chris Lowe
    Ok, köszi, de miért nincs ez valami oldalon fent?
    Szakadjak meg csinálok egy olyan oldalt ahol ez is és az amazon napi akciója is fent van...
  • davidka003
    Feltelepíted és kész
  • Chris Lowe
    Ezeket az app of the day akciókat nem lehet a neten követni valahol? Mert itt ajánlottátok az ehhez az akcióhoz kapcsolódó appot, de az nem elérhető Mo-ról, miközben a napi akció viszont igen. Szal elég lenne egy olyan oldal itt a neten ahol lehet követni a napi free cuccot és azt aztán a play áruházbasn megkereseni.
    Én beírtam a keresőbe, de a play áruházas appokat dobja ki, meg pár olyan oldalt ahol pl nem a mai szerepel.
  • davidka003
    Ha a Wifi kapcsolódva van akkor a 3G automatikusan lekapcsolódik alapból is.
  • Dzsini
    ez volna az ha jól látom

ez pedig egy másik, amit a topicban ajánlottak (AutomateIt)
  • RYO21
    Nekem is rémlett valami tasker nevű, de playen nem találom sehol.
  • Borg
    Minimálisan. Ráadásul a 3GB-ból a 4.3 is lazán elvan.
  • Dzsini
    A Tasker ha jól tudom elég profi ilyen mindenes program, rengetegfajta eseményhez tud kapcsolni tennivalókat.

itt egy példa az "otthoni" profil kialakítására.
  • RYO21
    Tudtok olyan programot, amely a Wifi kapcsolódás alapján meghatároza, hogy hol tartózkodok, és az alapján funciókat lát el a telefonon? Szóval 3G kikapcs, hangerő levétel stb.
  • davidka003
    FileMaster ma ingyenes
    Nagyon jó program.
  • RYO21
    Mintha az N3-ban nem lenne elég ram :D
  • davidka003
    Kevesebb RAM igény.
  • Borg
    A legtöbb N3-ra már kint van a 4.4.2, de igazából semmi egetrengető változás nincs 4.3-hoz képest.
  • SzirmosSzisza
    S4-re nem kéne előbb ?:D