36194
-
#26316 Köszönöm! -
#26315 pl a Cut the Rope 2 egész jó lett -
#26314 Szerintem, ha megoldják úgy, hogy fizetés nélkül is élvezhető legyen semmi baj nincs vele. -
#26313 Az IAP a játékok halála. Én egyszeri alkalommal hajlandó vagyok fizetni egy játékért, de hogy folyamatosan minden szarért nem fogok, az biztos. -
#26312 " you would lose benefits like automatically connecting to known Wi-Fi networks " :( -
#26311 Utolsóra: teltebb ikonok, gondolom az a lényege, hogy nagyobbak lesznek. Amúgy Itt katt 2012-re és teljes év, van pár cikk (bár játékfordítás, de hasznosak így is). -
#26310 Sziasztok!
Elkezdtem magyarítani egy LG G2 tweak programot (G2 Xposed), de első fordításom lévén, nem minden tiszta. Ezeket pontokba szedem az átláthatóbbság kedvéért.
1. Tegezze az embert a program vajon? Ez később jutott eszembe, mikor amúgy a nagyja szöveg már kész van tegezős formában. De persze ha megszavazzátok, átszerkesztem én, nem tart sokból.
Azért gondoltam, hogy tegezzen, mert annak ellenére, hogy ez szerintem egy elegánsabb, úriasabb telefon, a tweakelgetés inkább a fiatalabb korosztályra jellemző.
2. Statusbar, navigationbar lefordításánál több lehetőség is adódhat.
Előbbire "értesítési sáv", "értesítősáv" (ez azért lenne jó, mert csak egy szó) vagy esetleg "állapotsáv". Nem tudom eldönteni.
Ugyanúgy azt se, hogy "navigációs sáv" vagy szimplán csak "navigációsáv" (ez is ugye csak egy szó).
3. Actionbar-nak van-e vajon magyar megfelelője? Az ugye egyértelmű, hogy az "akció sáv" elég hülyén hangzik. De végülis csak 1-2 alkalommal van használva ez a kifejezés, megpróbálhatom kikerülni más megfogalmazással, hogy ne legyen használva a szó.
4. Bleed immersive mód én úgy gondolom maradjon úgy, ahogy van. Persze meghallgatok javaslatokat, de nem hiszem, hogy lenne valamirevaló magyar kifejezés rá.
4. Tweaks fordításának jó lesz a "finomhangolás"?
5. Volume-, brightness-, recent apps panel:
itt a "panel" szó maradjon így? Úgy gondolom egyre többet van már használva ez a szó a magyar nyelvben is. Van, ahol szóba jöhet esetleg szerintem a "felület" szó is, például a recent apps esetében, de máshol meg más fordítás jobban hangzana. Persze megoldható, hogy akkor máshol meg más fordítás legyen, de szerintem jó lesz mindenhol a "panel".
6. Az előző pontban említett recent apps-al vagyok még nagy gondban, hogy ezt mire kéne fordítani. Tudnék itt gondolni a "gyakori alkalmazások-ra", csak attól félek erről nem mindenkinek az ugrana be, ami valójában lenne.
7. Thick data icons:
Az a baj ez azt se tudom mit csinálna (meg ki se akarom próbálni, mert állítólag csak a külföldi modelleken működik), meg a thick szóra se tudom mit kéne alkalmazni.
Vagy ha ez úgyse működik nálunk, lehet le se fordítom, esetleg csak az alszöveget, miszerint ez csak Verizon és a Sprint féle verziókon megy.
Köszönöm a segítséget! :) -
#26309 Pry-Fi
Root kell hozzá és Chainfire anti-NSA appja. Érdekes. :) -
#26308 Ja méter, kevertem ponttal :) (amúgy mikor kapsz ilyen lifetime szarokat, akkor mész egyet és egyből felugranak oda ahol tartasz, szóval már "csak" 7 milliót kell futni. -
#26307 A Battlefield Play4Free-nél PC-n pontosan ezt érzem. Vettem is már ott több fegyvert sőt még ruhákat is a karakteremnek és azóta játszok vele szinte minden nap egy kicsit amióta megjelent.
De ezeknél a mobilos játékoknál még elég egyszerűnek érzem ezt az egészet. A multi sokszor korlátozott mert kevesen játszanak vele. Dungeon Hunter 4-ben legalábbis. Ashpalt 8-ban könnyebben összejön a szükséges emberszám. A single meg sokszor nem köt le annyira legtöbbnél. -
#26306 Melyik főzött rom-ot érdemes rátenni Samsung Galaxy S2-re? Gyári szoftverével csak egy bajom van, hogy gyorsan merül! Volt olyan nap, hogy 100%-ra feltöltöttem, kb. 3 óra rádió hallgatás, és 86, 84%-ra merült az aksija :( Pedig a fényerő 30%-on van, alkalmazások amik nem kellenek leállítva! Wifizni sem szoktam sokat. -
#26305 Az IAP multi játékoknál nagyon nehéz kérdés, itt jön elő a "pay to win", mint egy további probléma. Egyedül játszva te döntöd el, hogy magadnak milyen élményt, milyen kihívást választasz.
A maradandó élményhez szerintem nem az IAP-t kell elfelejteni, hanem a multit - mindig lesz olyan, aki hamarabb kezdte / jobban ráfüggött / sokkal ügyesebb nálad, nem feltétlenül attól rontja a te élményedet, mert többet fizetett. -
#26304 Az is érdekes kérdéseket vet fel, hogy az IAP nem csalás-e? Most ha megveszem a Dungeon Hunter 4-ben a legdrágább cuccokat mert moddolt apk-t szedtem le(vagy vagyok olyan hülye, hogy fizessek) akkor mi értelme az egésznek? Megvannak a legdrágább, legjobb cuccok, mehetek hentelni a pályára, hogy elérjem a level akárhányat és kész. Arról nem is beszélve, hogy multiban kibaszás bár fene tudja hányan játszanak ott is a moddolt verzióval. :D Szóval itt a kérdés, hogy a mobilos játékok megmaradnak-e egyszerű időtöltésnek amíg vársz a buszra vagy vonatra vagy akármire vagy maradandó játékélményt akarnak nyújtani? Ha utóbbi akkor ezt az IAP-ot el kéne felejteni de legalábbis nagyon korlátozni. -
#26303 Nem pont (az nem tragédia), lifetime annyi méter - ezt a két küldetést olyan 1 hónap játék és 2-3 millió méter "lefutása" után kaptam meg. -
#26302 Naja, mondjuk gyémántot lehet ilyenkor költeni felélesztésre (másra igazából úgyse lehet elkölteni és ingyen kapja őket az ember). Nekem valami random google+ ismerősöm 11 millión állt, szal gyorsan nyomtam egy 12 milliós futást :D -
#26301 Ja abban is normálisan van ez benne. Meg lehet csinálni az IAP-ot úgy, hogy ne rontsa el a játék élményét de itt pl. az EA-nél meg még pár helyen teljesen elgurult a gyógyszer és ha ez lesz a tendencia akkor az nem valami szép jövő ebben a témában. -
#26300 Egy ideig játszottam vele, de aztán amikor a 3 küldetés az 5 millió, a 10 millió méter volt meg még valami, akkor lemondtam róla... addigra sok minden maximumon volt. -
#26299 A Jetpack Joyride például elég korrekt szerintem, lehet rendesen haladni és gyűjteni fizetés nélkül, de türelmetlenek költhetnek pénzt pár dologra, akár dupla pénzre vödörnyi érmék helyett. -
#26298 Miért lenne lehetetlen, ha játszol a játékkal kapsz gyémántot + pénzt is, abból tudsz karaktert fejleszteni. Persze lehet venni RL pénzért is, ha lusta vagy játszani (de akkor minek a játék?:D).
Mondjuk most beleolvastam Playen az értékelésekbe és úgy tűnik csak nekem tetszik, legalábbis magyarok közül :D -
#26297 Az eléggé lehetetlen. Bár az sem kizárt, hogy én keverem mert már ha 200 ilyen játékot nem próbáltam ki akkor egyet sem. Az biztos, hogy vannak ilyen IAP-os játékok ahol lazán el lehet verni 10-20 ezer Ft-ot én meg még egy AAA-s PC játékért se adtam annyit életemben. Nyilván nem kötelező ez tiszta sor de azért a véleményem az megvan róla. Lehet, hogy a Rail Rush volt? Subway Surfers? Hill Climb Racing? -
#26296 Wat? Én kb 1 hónapja raktam fel újra Temple Run 2-t és van 200 gyémántom + maxos karakter úgy, hogy 0 Forintot költöttem. -
#26295 Hát nem gondoltam volna de ha nincs IAP akkor inkább fizetek érte egy egyszeri összeget. Nahát. :D -
#26294 Ja most jut eszembe, ezt a 2 játékot megvettem: Kami és Lyne
Amikor Freedom-mal ki tudom próbálni a játékot akkor azt látom, hogy kb. 3-szor kell 15-20 ezer Ft-ot "költenem" mert nem elég arra, hogy teljesen kifejlesszek egy karaktert pl. Temple Run2-ben akkor az azért kicsit megdöbbentő.
Talán ami megközelítőleg jó és IAP-os az a Toy Defense 3: Fantasy és talán a Kingdom Rush-ok? De az milyen már, hogy fizetős játék ÉS még IAP is. -
#26293 Azért az IAP-t is lehet jól, értelmesen beépíteni a játékba, de sajnos sokkal könnyebb trehány módon beletolni, hogy "fizess paraszt". -
#26292 Meglepő módon nem szeretnek ingyen játékot csinálni az emberek, ki gondolta volna :D -
#26291 Egy napig voltak, tegnap délután-este még ott voltak az akciósok között. -
#26290 Hát nem. Nagyítóval kell vadászni az IAP nélküli játékokat sajnos. -
#26289 Ilyen mélységbe már nem jutottam el vele, amúgy sem játszogatok ezekkel a klánépítős mókákkal. Nekem pont ugyanolyannak tűnt :) -
Chris Lowe #26288 Gondolom ez az amerikai amazonra vonatkozik, mert az én appstore-om fizetősnek jelöli mindet. -
#26287 "Én egy fillért nem költöttem eddig se és ezután se tervezem mobilos játékra. "
Akkor biztos nem te vagy a célközönség :) -
#26286 Szerintem arra se jó. Én leszedtem az apk-t már akkor amikor még csak néhány országban volt elérhető és folyamatosan emelték az árakat. Emlékszem még az elején a 3. minion ára 200 gem volt most meg 800, kaptam ajándékba 200 gem-et amiért a hivatalos megjelenés előtt is játszottam vele, hát marha jó, nehogy megússzam fizetés nélkül arról nem is beszélve, hogy ami gem-be kerül arra más mód nincs is megszerezni. Mennyibe kerülhet vajon a 4. minion 1600 gem? Vicc kategória és elszomorító. Amióta megjelent ráadásul olyanok támadnak akik tuti vettek gem-et, szóval esélyem sincs. Még lehet megvárom, hogy legyen elég kövem fejleszteni a dungeon szívet köv. szintre, asszem 7-esre aztán törlöm a francba. Én eléggé casual gémer vagyok de ez még nekem is szar. Csak azt érik el, hogy ahol tudom használom a Freedom IAP hack-et vagy moddolt apk-t szedek le ahol meg nem tudok mást tenni azt törlöm. Én egy fillért nem költöttem eddig se és ezután se tervezem mobilos játékra. Ennyit erről. Persze úgy néz ki üzletileg egyelőre működik ez a modell de itt nem az üzleti részről volt szó. -
#26285 Egyetértünk!
Teljesen pénzközpontú game lett... és, hogy miért értékelik ilyenre...?!
-
#26284 Még játszottam is vele tegnap egy-két órát, nem kell hozzá videót nézegetni :) (amúgy az elején még nem 24 óra volt egy faltörés, hanem 1 perc, aztán lassan 2, stb...)
Idézem magam a másik topicból ahova már írtam róla:
"Ez is arra jó, hogy naponta két-három alkalommal, mikor épp van szabad időd, akkor előszeded, kicsit pátyolgatod a népedet, kiadod az új parancsokat, aztán bezárod. Ez legalább nem egy zöld mező közepén izometrikus :)"
Ezer ilyen játék van, és azok között legalább egy kicsit másképp néz ki. Az, hogy elég távolról van köze a régi Dungeon Keeperhez - na bumm. Aki épp nem varázsiskolát, viking klánt, mittudoménmit akar építeni, az építhet ilyet is. Ettől nem lesz hamarabb vagy később "igazi" Dungeon Keeper 3 (vagy 4, vagy ki tudja...) -
#26283 Aki ismeri az eredetit, annak sztem ez nem nosztalgikus lesz, hanem az eredeti nev megcsufitasa, gyerekkor lerombolasa, EA megutalasa...
Nezd meg a videot: IAP-okkal teljesen tonkretettek az egeszet. Alap dolgokhoz 24 orat kell varnod vagy 2 dollarnyit fizetned erte - darabonkent. Es az egeszben a tragedia, hogy az emberek 5*-ra ertekelik, szerintuk ez elfogadhato. Es mara a jatekok egyre inkabb ilyenek. Es nem csak mobilon, kezd atfertozodni konzolokra is, van mar teljes aru $70-os jatek is amibe ugyanigy raknak IAP-ot. Ez a nagy baj, ez az igazi gaming halala. -
#26282 Százhuszonhatodik clash of clans klón, csak most nem izometrikus zöld mezős játék - akinek nosztalgiafaktorban bejön, az élvezheti is :) -
Szarjon sunt az EA... -
kamionosjoe #26280 Köszi. -
#26279 Z1 Compact* -
#26278 Ez a Z1 a kritikák alapján durva kis teló lett. Be kéne ruházni egyre... -
#26277 Sony Xperia Z1 Compact review: when smaller is better
Recent AOSP Commit Indicates ART Likely To Replace Dalvik In Upcoming Release Of Android