Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kifli
Nem kell rá semmit mondani, nem is kérte senki korábban sem, hogy vedd védelmedbe a rendszert.
skinnyman
skinnyman
Erre most mit lehet mondani? Az app fejlesztoinel reklamalj, csak ok tehetnek rola.

Regards,

kifli
baszhatom, hogy látom a jogosultságán, ha nekem kell egy app. Így a ne használd nem megoldás.
skinnyman
Nem ir osszevissza semmi, csak amit te felraksz, latva hogy joga van erre. Ha nem tetszik, ne rakd fel, ha felraktad torold le, pontozd le.
De szerintem mindketten tudjuk, hogy mirol van szo, elbeszelunk egymas mellett. A lenyeg, hogy ahonnan az egesz kiindult: ugyanugy megvan a kozponti hely ahova az appok adatokat rakhatnak, vannak appok amik ezt figyelmen kivul hagyjak es szemetelnek, de ez pontosan igy van pc-n is, itt legalabb az app jogosultsagainal latszik mar ha valaminek joga van erre.

Regards,

[HUN]FaTaL
DirectX nem ír oda semmit, nekem eddig csak a Visual C++ Redist telepítõk hagytak szemetet, meg a radeon driver. Nem azt mondtam, hogy pc-n nem fordul elõ, hanem hogy kevesebbszer.

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
Nem azt mondtam, hogy nem létezik egy központi hely, hanem azt hogy össze-vissza írkálnak az appok.

"Az /sdcard pontosan a megosztott tarhely, ahova definicio szerint (!) barmelyik program irhat"

Igen, éppen ez a probléma, örülök, hogy végre megértetted. 😄

" az igenyes appok tulnyomo resze (hacsak nincs ra valami kulonosebb okuk), nem tesz a gyokerbe semmit, hanem a fent emlitett kozponti helyeket hasznalja."
Továbbra is arról beszélek, hogy az a baj, hogy API szinten nincs korlátozva.

SzirmosSzisza
Rengetegszer van, hogy az ilyen directx meg egyéb szarjait amit telepít ott hagyja a meghajtó gyökerében, legalábbis nekem 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Jim Morrison
még bevezethetik, esetleg automatikusan az sdcard/appData mappába nyomhatná õket a rendszer <#heureka>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Sziasztok,

Feltelepítettem a Vibert a telefonomra.
A nevek mellett megjelentek a profil képek.
Hogy tudom kivenni õket, vagy ne látszódjanak a számok mellett?
skinnyman
Hogy ne lenne kozponti helyen semmi? Raneztel a helyekre amiket irtam? Akkor gyengebbek kedveert: nezz bele pl a /sdcard/Android/data-ba. Ez szerinted mi ha nem kozponti hely? Ez a hely kb az osidok ota letezik, es minden kicsit is igenyesebb app (hacsak nincs ra valami nyomos oka) oda pakol ha a kulso tarhelyre akar valamit rakni ami az apphoz tartozik.
Az /sdcard pontosan a megosztott tarhely, ahova definicio szerint (!) barmelyik program irhat es ahonnan barmelyik program olvashat (amelyiknek joga van hozza). Nalam egyebkent ott is teljesen rend van, 1-1 plusz mappa van amit nehany app odarakott. De egyaltalan nem szuksegszeru hogy barmelyik app odaszemeteljen, az igenyes appok tulnyomo resze (hacsak nincs ra valami kulonosebb okuk), nem tesz a gyokerbe semmit, hanem a fent emlitett kozponti helyeket hasznalja.

Regards,

[HUN]FaTaL
Ez így van, én csak azt mondtam, hogy api korlátok közé is lehetett volna szorítani, hogy hova írhat egy app, de most már késõ.

[HUN]FaTaL
De nincs központi helyen semmi, nézzél rá a /mnt/sdcard mappádra. Vagy /storage/emulated/0, nexuson. Neked ez központi hely? Össze-vissza szemetelnek skineket meg ilyesmiket a programok az sd-n. Kellett volna egy android mappa és sd kártya írási joggal cska oda írhatnának az appok, pont. A többi részét meg rendben tartod (és olvasás mehet, pl. zenékhez). Most már késõ ilyesmit megcsinálni a régi appok és telefonok miatt.

"A legtobb program meg ami kulso helyekre ir az sd kartyan, az vagy olyan kozponti helyre ir ahol konnyen meg lehet talalni, vagy ki tudod valasztani hogy hova irjon."

Vagy nagyon nem, van amelyikben nem lehet kiválasztani és beokádja a beállításait a saját mappájába (csak így /appnév) vagy épp egy text fájlt hány az sd kártya gyökerébe, és nem egy ilyen van, hanem rengeteg.

[HUN]FaTaL
Nem szemetel az nekem sehova, mindig az f-re telepítem és csak a saját könyvtárába ír.

LocalPatriot
Egyik ismerõsömnek is meghajolt a Z1-ese. Hát mit ne mondjak nem vicces. Ennyi pénz és, hogy ilyen elõforduljon....
Dzsini
"akkor egyszeruen szarul van megirva az app." - szerintem az esetek többségében ez a ludas, és mivel nincs a mostaninál szigorúbb korlátok közé szorítva, ezért a /sdcard (N7-en) nálam is úgy néz ki, hogy 4-5 .<akármi> rejtett mappa, aztán néhány saját gyártmány, meg Music meg Download, aztán még 4-5 <program saját mappája>, és a végére néhány .log meg .txt különféle programoktól, amik már lehet, hogy nincsenek is feltelepítve.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

skinnyman
Pedig eleg sok pc-s app van, ami random helyekre szemetel, es nem fog senki ntfs engedelyekkel szorakozni hogy ez ellen barmit csinaljon.
Es mi lett volna jo es mire nem gondoltak es mi keso es miert? Most mar tenyleg nem ertem mire gondolsz. Ugyanugy kozponti helyeken vannak az appokkal kapcsolatos adatok. Ha valamit telepitesz, kozponti helyre (/data/data, /data/app, stb.) telepul, ha pedig megosztott tarhelyen (pl. sdcard-on) is tarolnak adatokat, akkor a <shared-storage>/Android/data (es obb)-be pakolnak.

kifli: Mivel egy mobilban kb sosincs tobb erre hasznalhato particio, plusz a felhasznalok nagy reszet nem erdekli hova telepul egy progam, plusz minden program ugyanoda telepul, igy leginkabb csak feleslegesen bonyolitana a dolgokat, nyilvan nem lehet megmondani hogy hova telepuljon egy program.
A legtobb program meg ami kulso helyekre ir az sd kartyan, az vagy olyan kozponti helyre ir ahol konnyen meg lehet talalni, vagy ki tudod valasztani hogy hova irjon. Ha tenyleg van jelentossege hogy hova irjon es rossz helyre ir es nem is tudod kivalasztani hogy hova irjon, akkor egyszeruen szarul van megirva az app.

Regards,

kemszi2
Igen ilyesmire gondoltam.
Annyit találtam Total Commander-ben,hogy lehet szûrni a mappákat,így hozzá adtam azokat amikbe nem igen fogok belépni. Legalább a telefonon nem látom már ezeket,csak ha a gépre dugom.
SzirmosSzisza
Steam szokott telepítési meghajtóra szemetelni :/

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

[HUN]FaTaL
Én nem nagyon tudok PC-n olyan programról, ami össze-vissza írkálna a c-n, meg az összes többi partíción. És, de, engedély kell (persze ehhez be kell állítani az NTFS jogokat).

Egy AppData szerûség jó lett volna az SD kártyára, anno, és akkor permissionnel az appok is csak oda írkálhatnának. Nem lenne folyton ekkora kupleráj az SD-n. De erre nem gondoltak, most meg már nagyjából késõ.

kifli
nemhiszem, hogy ez volt a kérdés lényege, hogy van-e engedély vagy nincs. Sokkal inkább az, hogy meg lehet-e mondani, hogy hova írjon 1-1 app, mint pc-n mikor megmondod neki hová települjön például.
skinnyman
Alapbol minden program csak a sajat teruleten garazdalkodhat (amik egyseges, kozponti helyen vannak tarolva) csak akkor szemetelhet barhova a filerendszerbe ha arra van permission-je. pc-n is sok program szemetel ossze-vissza, csak ott meg engedely se kell hozza...

Regards,

[HUN]FaTaL
Sajnos nincs, össze-vissza írkálnak a programok.

kemszi2
Nincs valami mód az sd kártya tartalmának rendezésére? Úgy mint pc-n pl a program files mappa,amibe lehetne a sok rendszer,és programok által csinált mappa. Zavar ez a rendezetlenség rajta
szucsy89
Jelenleg az egyik legjobb telefon. Betekintési szögben veri az i5öt is, pedig eddig a Sony nagyon gyatra kijelzoket csinalt. Kompakt (most egy iphone volt mellette, annál csak picit szélesebb de a kijelzo sokkal nagyobb), vízálló, kinézetre pedig gyönyörû.

Bravó Sony.
skinnyman
februar vegeig ingyenes: Telenor MyTV
Olyasmi, mint a mindigtv app.

Regards,

Új Xperia telefonok

Xperia E1

Xperia T2 Ultra

Xperia G flex <#idiota>

LocalPatriot
Való igaz, hogy N5-ön a hátlapi felirat baromi jól néz ki. (Ugye annak hála lett leleplezve idõ elõtt)
Egyébként sok fórumon írták, hogy szeretik ezt a megoldást, de én annyira nem. Mondjuk sose legyen nagyobb bajom😊
skinnyman
Fura megoldas, de nem feltetlen rossz. Ezert (is) szeretem a nexus telok dizajnjat, ahol alapbol nincs elol semmilyen gyarto logo.

Regards,

LocalPatriot
Én is a diszkét dolgokat szeretem, de egy egyszerû, gyártónév nekem beleférne. Komolyabb hatást keltene, ha pl. enyhén dombornyomott lenne. Legalábbis nekem.
Vadnokedli
Mindent így kéne gyártani, én spec. a diszkrétséget szeretem, nem szeretem ha egy fekete tárgyon fehér/szürkén világít a márka.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

LocalPatriot
Miért így gyártják? Olyan gagyi hatást kelt. Olyan mintha egy Mercedesen is csak fólián lenne az embléma...

Sony logo can be removed from the Xperia Z1 Compact
Vadnokedli
fényerõsségnél nincs automata. nice.<#levele> bár ha belehet állítani noti bar-ra akkor nem lehet gond.

skinnyman

Regards,

Firerock
Uupsz ezt benéztem😊

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

skinnyman
Az egy eleg friss laptop gpu, aminel a mai laptopok eleg nagy reszeben konkretan rosszabb van. Szoval ha valosak az adatok, az igencsak impressziv lenne 😊

Regards,

Azért HD4400...
skinnyman
Eszerint meg lenyomja a 3-szor annyit fogyaszto desktop Haswell grafikai teljesitmenyet is:

Regards,

Shiwo
azért írtam.. valamit a cikkíró benézett, az 50 dolcsis készülék az valami új cuccuk lesz, valószínûleg messze gyengébb vassal

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

csak utána olvastam 340usd-t írtak rá, de inkább 450 körül mozog...
Shiwo
ne örülj elõre, olvasd el a kommenteket is..

ilyet honnan lehet venni?
Barnabyka
Vadnokedli
Nem fog, még csak most jöttek ki a legutolsó 4.3 updatek. Fél év alsó hangon szerintem még. Amúgy a 4.2.2 vel kicsit elkéstek volna, de mivel 4.4.2 így más a dolog.

bardocz
Azt nem engedélyeztem sajna.
#25967 köszönöm, azt kipróbálom.
Firerock
akkor lassan jöhetne S4-re is...

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Shiwo
gugliban rákeresve van egy android fejlesztõi toolkit, az ADB, amivel USB kábelen keresztül megoldható a dolog

ADB használata

minimális telepítés verzióval a factory reset elvileg :

adb shell
recovery --wipe_data

Dzsini
Ha engedélyezted az Android Device Manager-ben, és valamilyen módon internet kapcsolatban van az eszköz, akkor pár gombnyomás.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.