36194
-
#28040 az a durva, hogy a 4.4-es droiddal elméletileg müködhetne a dolog :D
olvasni tud, szóval elméletileg akkor küldeni is lehetne -
Borg #28039 Ez nem a watch dogs... -
goofy1984 #28038 Hello!
Munkahelyemen Mifare kártyával lehet nyitni az ajtót. Lehetséges-e egy NFC-s mobillal ezt a kártyát emulálni 4.2-es Androiddal, hogy a kártya helyett a telefonnal nyissam az ajtót? -
#28037 Szerintem pont egy olyan telefon aksijat szidod, amit bar sok szempontbol lehet jogosan kritizalni (anyaghasznalat, teleszemetelt szoftver, ronda felulet, stb.) az aksi szempontjabol nem nagyon lehet, mert nem nagyon van nala jobb. Ahogy hallottam, a G2 eleg lazan elmegy 2 napot, altalaban joval tobbet is. Ha szo szerint egesz nap nyomkodod, akkor nyilvan nem, de ezt nem is varhatod el egy hajszalvekony, tepsimeretu kijelzos eszkoztol, a technologianak megvannak a hatarai.
Nyilvanvalo, hogy elegge odafigyeltek az aksira, es kb a maximumot beletettek amit jelen technologiakkal meg lehet csinalni. Innentol kezdve egy nagyobb aksi linearisan novelne az amugy sem kicsi telefon sulyat, meretet, toltesi idejet, az emberek tobbsege szamara teljesen feleslegesen. A legtobb erogep telefont pedig igy is a fogyasztasbol adodo melegedes is korlatozza hosszutavon, huzamosabb ideig nem tudnak max orajelen futni, mert egyszeruen tulmelegednek, es ezen egy nagyobb aksi semmit nem segit, csak a modernebb gyartastechnologia, kisebb csikszelesseg.
A legtobb modern, nagyobb eroforrasigenyu jatekban pedig le tudod venni az effektiv felbontast, igy effektive semmit nem vesztesz vele. Ha viszont mondjuk egy videot jatszol le, amit tipikusan konnyeden lejatszanak a GPU-k eleg kicsi fogyasztassal, jol tud jonni az az extra felbontas, ha erzekeled a kulonbseget.
Igen, nincs egeto szukseg nagyobb felbontasra, mint 1080p egy telefonban, ez biztos. Tisztazzuk: senki nem fog eletlennek nevezni egy 1080p-s kijelzoju telefont. Nexus 5-ot akarhogy nezem, pixeleknek nyomat sem latom rajta. (ami egyebkent sokak allitasaval ellentetben meg nem volt igaz a 300 ppi koruli telefonokra). De azt el tudom kepzelni, hogy ahogy a lenti tesztben is mondtak: ha egymas melle rakod a kettot, lehet erezni a kulonbseget. Amig pedig lehet erzekelni a kulonbseget, es a technologia megengedi, addig valoszinu fejlodni fog ez is, mert miert lenne kevesebb pixel a kijelzon amennyit erzekelhetsz, ha a technologia adott hozza. Hosszutavon kivancsi vagyok hol all meg a dolog, mondjuk 4K fele menni egy 5"-os kijelzon szerintem azert mindenkeppen elmebeteg (akarmilyen hosszu tavlatokban is gondolkozva - amig az embernek evoluciosan tovabb nem fejlodik a szeme - ami mondjuk inkabb a masik iranyba megy valszeg:) ). -
#28036 De vannak egyéb nüansznyi jellemzők amelyek ilyen képfelbontáson nem kímélik az akkut. Pl.: A kamera élőképe: A G3 kijelzője 3,7 megapixelnek minősül. Eléggé izzasztó ilyen felbontáson kitolni a kamera élőképét és ráadásul majdnem minden szekciója a SoC-nak erősen dologzik egy szimpla fullHD videó rögzítése esetén, vagy egy közel lagmentes shutter elkattintásakor. Elég csak napi öt percnyit használni a kamerát és ismételten merült egy decenset az akku. -
#28035 Így van, 3000 mAh így sem nevezhető rossznak (sőt, az S5 is csak 2700 mAh-t kapott, ha jól emlékszem), de ez még mindig édeskevés ahhoz, hogy nyüstöld a telefont és csak két nap (értsd 2×24 óra) után vágd újra töltőre. A kétezres évek után nem hangzik túl groteszk igénynek, de manapság mégis kivitelezhetetlennek tűnik.
Arról nem is beszélve, hogy ha elterjed a quadHD, akkor megjelennek erre a natív felbontásra írt játékok (vagy akár csak a grafikailag fajsúlyosabb alkalmazások) amelyek meglehet hogy jól futnak majd, de úgy fogják izzasztani a hardvert, hogy tíz perc játékidő után istenesen leszopja az akkut.
Igen lehet hogy látsz egyfajta minimális különbséget, de nem feltétlen a pozitív irányban. Az Android GUI elemei 1080p felbontásig vannak rajzolva, volt már olyan tesztelő aki felhívta a figyelmet arra, hogy egy stock LG app ikonja és egy stock Android app ikonja egymás mellett furának tűnik, mert az Android app ikonja nem tűnik natívnak. Homályosabb. És ez más rendszerszintű grafikai elemekre is igaz.
Jelenleg rohadtul felesleges, nem dealmaker tulajdonság, de mégis jól marketingelhető. Térjünk vissza rá, amikor elfér egy telefonban 6000 mAh. -
#28034 G2-ben pont a legjobb/legnagyobb aksi volt a piacon, valoszinutlen, hogy a G3-ban nagyon szar lenne :)
Es elvileg pont ez a lenyege, hogy erzed a kulonbseget, ha nem is latsz pixeleket mar 1080p-nel is. -
#28033 Engem akkor sem nyűgöz le a dolog. Megértem, hogy az LG a képernyő-nagyhatalom, fontos hogy itt méregesse a tökét, de engem azzal nyűgöznének le, ha fejlesztéseket mondjuk az üzemidő és az akksi területeibe fordítanák, és mondjuk a G3 kibírna teljes két napot igen intenzív használat mellett.
Nézheted két centiről is a képernyőt, ha akarod és ott majd esetleg megmutatkozik a QuadHD előnye a FullHD-hoz képet. Lehet 120 százalékos a látásod, akkor sem fogod érezni a különbséget a pixelsűrűségben, általános felhasználás mellett. -
A kijelzore azt mondja, hogy lehet latni a kulonbseget, 1080p-hez kepest kb home quality print vs professional printed glossy photo. -
#28031 Ez nem azt jelenti, hogy megszakadt ez a menet. Jól fogy a Moto G, amiből jött azóta frissített verzió is, LTE-vel és mSD slottal, valamint jött egy Moto E is, amit igencsak kedvelt a szaksajtó mindenhol.
Ez csak azt jelenti, hogy a manufaktúra a kínai üzemekben folytatódik, feltehetően a Lenovo sorain. A Lenovo egymás után fingja a telefonjait, ha visszafogna ebből egy kicsit és koncentrálna a Motorolára, akkor akár egy teljesen versenyképes márka lehet a flagship versenyben. -
#28030 Várható volt. Szerintem a Lenovo, egy kínai cég véletlenül sem akar Amerikában terméket gyártatni. -
#28029 Mar nyilatkoztak, nem fogyott úgy a Moto X ahogy tervezték / remélték.
http://www.theverge.com/2014/5/30/5764836/motorola-shutting-down-us-assembly-plant -
#28028 Valoban megtarthattak volna oket Nexus-alternativakent. De a tulajvaltas nem jelenti azt hogy ne adjanak ki nagyon jo telefonokat a jovoben is. -
RYO21 #28027 Azért sajnálom a motorolát. Nagyon jó telefonokat adott ki a google-os időkben. -
#28026 Nyilvan. Ott dolgoznak ehberert. -
Zozo76 #28025 Mar toroltem a bongeszo-cache-t de semmi javulas. Ideiglenesen visszatertem a gyari, alap android bongeszohoz. A telefon nem egy eromu amugy: SGS2 -
Zozo76 #28024 A heten frissult a chrome, es hat lettek vele gondok amik idegesitenek. Az egyik az hogy sem az ncore, sem a pretorian-rol nem kepes torrent filet letolteni. Az istennek nem megy, allandoan sikertelen letoltest csinal. Az az erdekes hogy a pretorol mar korabban is megszunt a letoltes, de az ncore legalabb meg mukodott. Most mar egyik sem. A masik gond hogy laggol az egesz bongeszo. Nehany oldalnal, tok random (pl index.hu) egyszeruen megfagy, nem reagal, aztan olyan 4-5 mp mulva elindul es vegrehajtja azokat a dolgokat amit a fagyas alatt csinaltam neki. Mondjuk le/fel scrolloztam es akkor ezt utana sorban vegrehajtja. Baszott idegesito. Mar toroltem a b -
#28023 "Motorola announced on Friday it will close its Fort Worth, Texas manufacturing plant by the end of the year. The factory opened in September 2013."
Hmm, Lenovo áttelepít mindent Kínába? -
#28022 Hát... annyira nem foglalkoztam ezzel, nem követtem a témát bár Greg panaszkodásaiból sejtettem. :D -
#28021 ez olyan nagy meglepetés volt neked? :D :P -
#28020 Sony Xperia Z2 compact mikor várható? -
#28019 Na neeeeeee -
#28018 Kb igy vagyok vele en is. De nem zarnek ki egy ilyen ultravekony kavas 5-5.5"-ost sem ha amugy mindenben jo es tetszik. Persze azert kiprobalnam elotte :) -
#28017 2,8 colos érintős telefonnal kezdtem majd 3,5 colosra váltottam.
Örömmel használtam őket amíg nem cseréltem 4,3-asra.Azt hetekig tartott megszokni és nem is akartam sokkal nagyobb telefonra váltani.
Tartalmat fogyasztani sokkal kényelmesebb a nagyobb telefon.
Most az 5,2 colost már túl nagynak találom.Ezt kényelmesen csak kétkézzel tudom használni.
Kifejezetten szenvedés egykézzel telefonkönyvből kikeresni egy nevet.
Most úgy képzelem,hogy 4,7-re vagy nagyon vékony kávájú 5-ösre fogok váltani a jövőben.
De,hogy 4 colt vagy kisebb kijelzőt nézegessek az kizárt. -
#28016 Errol mondjuk nagyban a windows elcseszett dpi kezelese tehet. Illetve most mar vannak ra jo api-k (ahogy tudom), de sok program vagy nem hasznalja azokat vagy rosszul, ezert egy nagy dpi-s monitoron sok program ronda (mert ki van nagyitva) vagy megrosszabb: olvashatatlanul kicsi (mert nem meretezi magat). Amugy a majdnem 5 eves laptopomnak is 1080p kijelzoje van, nem egy nagy dolog. 4K alatti felbontasu monitort vagy laptopot szivem szerint mar nem vennek, ugyanakkor a 4K ilyen kategoriakban meg mindig a kifejezetten draga vagy kozel elerhetetlen kategoria - ennek par even belul azert illene valtoznia, tenyleg durvan lelassult a tempo telefonokhoz kepest. -
#28015 Nem volt rá igény. Én ismerek olyat pl, akinek tud a laptop full HD-t, de nem úgy használja, mert nem tudja elolvasni a betűket. Illetve az ilyen 4k kezd divatba jönni, de az is csak programozóknál, mert nagy monitor, 60hz-s meg kurva drága még. -
#28014 Remélem sehol, milyen lenne már akkora mobilokkal szaladgálni...
egyébként miért van az, hogy a mobilok ilyen ütemben fejlődnek mind hardver mind kijelző terén, ha megnézünk egy mostani középkategóriás laptopot pl., fele akkora felbontása van mint a mai csúcstelóknak, és a kijelzője kicsit nagyobb... hadverre majdnem ugyanez igaz. -
#28013 Húzzuk tovább a trendvonalat, vajon hol éri el a 10 colt? :D -
#28012 An Exhaustive Statistical Analysis Of Smartphone Screen Size Over Time: Yup, They're Getting Bigger
-
#28011 Köszi. -
#28010 off:
Google designs new self-driving vehicles that lose the steering wheel and pedals -
#28009 Tessék :) G3 wallpaper -
#28008 Szerintem meg fog állni ez a növekedés (kénytelen mert 7-8 inchekkel csak nem szaladgálunk már 3 év múlva) aztán szépen vissza szokunk a 4,7 - 5 inch körüli telefonokra. Esetleg hajlított,összehajtható készülékek változtathatnak ezen.
Annak idején 2002 környékén is ez volt csak fordítva, mindenki egyre kisebb telefont akart gyártani született pár olyan is ami kényelmetlen volt annyira pici lett. Azután csak sikerült rájönni a gyártóknak, hogy semmi értelme és újra normális méretű telefonok készültek. -
#28007 Ez mondjuk igaz, sztem a tipikus vasarlokozonseguk nem a habzoszaju hipszter (bar abbol is akad boven), hanem a szimplan ignorans vasarlo, aki nem ismeri a piacot (nem feltetlen azert, mert hulye, lehet hogy csak nem erdekli), es tobb penze van, mint esze. -
#28006 Azt a Sony Z1 compact-ot nézegetem én is de nagyon sajnálok annyit kiadni egy telefonért. Pedig lehet pár éven belül nem is lesz akkora teló a prémium kategóriában. :/ -
#28005 + én felőlem lehet gyémántból is az új szifon, ha 4,7-5" lesz akkor sem fogom megvenni. A platformot nem váltanám le mert az továbbra is tetszik és tökéletesen kiszolgálja minden igényemet, max majd veszek tavalyi modellt.
Ha meg van olyan hülye az Apple hogy 2-3 év múlva csak tepsit fog árulni, akkor platformot váltok, Moto G / Sony Z Compact szerű 4" telóra vagy bármi másra amiben nem direkt lebutított hardware van. -
#28004 Persze mind a 30-40 millió ember habzószájú Epül hipszter, aki mindent bekajál amit A cég vetít nekik.
Könnyű ráhúzni ezt a történetet valamire amit nem értetek (itt most azt hogy ki és miért veszi a szifont), csak az a baj hogy a vásárlók elenyésző %-a ekkora fanatikus. Sétáljatok végig gazdaságilag fejlettebb ország fővárosának utcáin, és azt fogjátok látni hogy full átlag emberek és tinédzserek használnak szifonokat. -
#28003 Szerintem meg finoman is fogalmaztam.
A mostani csucstelojuk kijelzoje (felbontas, meret, ppi) 2-3 eve is erosen elavult lett volna. Es ez a telo sok masik tulajdonsagarol is elmondhato.
De hagyjuk most a specifikaciokat, meg konkret termekkategoriakban is csak evekkel lemaradva kovetik a piacot, lasd: nagyobb telefonok, kisebb tabletek.
A felsorolt 3 dolog kozul (azt most ne firtassuk, hogy mennyire "hasznosak") pedig egyiket sem ok talaltak ki (mint ahogy kb semmi mast sem, ugy nagyjabol soha), hanem masok, evekkel elottuk. -
#28002 Sziasztok! Szerintetek az LG G3 megjelenésével, mikorra kb. milyen mértékben fog esni a G2 ára? Üdv. -
#28001 Ha régi a SIM, akkor lehet, hogy ki kell cserél(tet)ni, az újabb masinák elég háklisak lehetnek a régi kártyákra.