Google Android
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na most ez kb pc-n a dokumentumok (játékoknál) meg a normálisan megírt appoknál az appdata (windowson).
A temp meg ettõl temp, hogy oda lehet szemetelni.
http://goo.gl/gd6Zi5
"Itt legalabb biztos lehetsz benne hogy ha egy programnak nincs jogosultsaga kulso tarhelyre irni, akkor nem tud ilyet csinalni, szemben a pc-vel, ahol barmelyik programot futtatod, sosem tudhatod hogy valojaban mit fog csinalni, csak remelheted, hogy nem fogja teleszemetelni a geped."
Persze, mert PC-n nem lehet jogosultságot állítani, mi? 😄
A lépés üdvözölendõ, kár, hogy kb 20 év mire a min api level a kitkat lesz a legtöbb fejlesztõnél, egyelõre ott tartunk, hogy a froyot már el lehet dobálni.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Egyébként visszanézve kemszi alap gondját kicsit elkanyarodtunk, mert õ program files mappát szeretne kb.
pc-n még a legutolsó program is, aminek nem tudod állítani hova települjön automatice a program files mappába települ. Max meghajtót nem tudsz választani, igencsak ritka esetben (még ritkább, hogy a gyökérbe települ, de ilyennel még nem találkoztam az elmúlt nemtudom hány évben). És ezen kívül van, hogy valami szemetel a system partíció gyökerébe.
Szóval nem csak az elhagyott log file-ok és egyébb fileokkal van a gond, hanem magával azzal, hogy könyvtárat hoz magának létre a gyökérben.
a skinnyman által korábban beidézett api módosítás miatt, mivel nem kér engedélyt, éppen, hogy fogalmad sem lesz róla, hogy csinál-e az adott program magának mappát vagy sem, mert privát mappához nem kell engedély.
Olyan programmal meg igencsak rég találkoztam, aminek nem adhattam meg a telepítés helyét, ez a jó esetben kicsit túlzás, és a sokszor is inkább ritkán (nagyon ritkán). Ha az appdata mappába piszkál egy program azt sem értem miért érdekes, ott van a nevében, hogy a programok adatai vannak ott, rendezve van, nem az adattároló meghajtóm gyökerében vannak széthajigálva a cuccok, ráadásul az appdata rejtett nem?
Gondolom ha a system partíció lett volna teleszemetelve kemszi sem tévedett volna ide ilyen kérdéssel, hogy azt nem-e lehetne kitakarítani.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
"nem teszel fel olyan appot ami ehhez ker engedelyt"
azért megnéznék egy kimutatást arról, hogy a play-en hány olyan app van, ami csak tényleg ahhoz kér hozzáférést, ami indokolt.. gyanítom a használható appok száma erõsen leredukálódna pár tucatnyira, ha kritériumként kezelném a dolgot..
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Azt pedig hogy meg lehessen adni, hogy mit pontosan hova mentsen, az technikailag eleg nehezen lenne kikenyszeritheto (ertsd: sehogy) az OS alapveto funkcionalitasanak kiherelese nelkul.
Regards,
Regards,
egyezzünk ki abba, hogy sz@r mind a kettõ, és nincs értelme tovább boncolgatni a témát (:
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Regards,
En eddig osszesen ezekkel a verzioval talalkoztam sztem:
-sehol nem tarolt kulon adatot
-a kozponti helyen a privat helyere pakolt adatot (/sdcard/Android/data)
-nem apphoz tartozo kozos adatokat valami kozos helyre rakta be ahova valo (peldaul kepet az /sdcard/Pictures-be)
-te valaszthattad ki hogy hova rakja az adatot
-legrosszabb esetben pedig nyitott a /sdcard gyokerebe neki egy mappat
Pc-n fel nem tudnam sorolni, hogy hany fele helyen talaltam mar kulonbozo programok szemeteit.
Regards,
szemetet meg szinte mindegyik hagy maga után (nem árt törölni néha a WindowsTemp és a userLocal SettingsTemp könyvtárat..)
az is tény, hogy pl a játékok és különbözõ programok a mentéseket már össze-vissza pakolják a dokumentumok júzer almappáján belül.. rendszer-telepítéskor kész rémálom összevadászni a savegame-eket..
androidon meg tényleg minden oda települ, ahova épp a programozó kedve tartotta, sokszor még csak nem is egyértelmû a megnevezése, és az ember reménykedhet, hogy a megfelelõ fájlokat mentette le..
másik, amin én kiakadtam, hogy újra kellett flashelnem a kütymütyöm, elõtte több progiban is rámentem a beállítások mentése lehetõségre (pl Apex Launcher, PowerAmp, Profile Scheduler, stb) és ehhez képest jóformán az összes közölte, hogy a visszaállítás nem lehetséges vagy hogy a biztonsági mentés nem található -.-
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
#26037 meg nekem picit komikus, hogy meg van magyarázva, hogy ez így jó, de a Google valamiért mégis lépett és megváltoztatja 😄
kifli: akkor gyengebbek kedveert: mivel nem kell jogosultsag az app sajat kozponti helyenek eleresehez, igy valszeg kevesebb app fog tarhely irasra jogosultsagot kerni, amelyik app megis jogosultsagot ker innentol, ott lehet sejteni hogy mashova is irkalni akar.
Regards,
De ott van például a Google Chrome, ami a Program Files-t nem is piszkálja, hanem az %Appdata%-ból dolgozik, így kerüli meg, hogy frissítéskor szükség legyen az adminisztrátori jogkörre...
vagy, hogy egy driver vagy hotfix telepítéskor az indítási meghajtó rootba tömöríti ki magát, és ott is felejti maga után a szemetet, ha az épp nem C: volt...
és még lehetne sorolni a hasonló furcsaságokat PC-n is 😊
Ezért próbálja minden rendszer elrejteni valamilyen szinten a fájlrendszert a felhasználó elõl, mert azzal csak gond van, és elõbb-utóbb úgyis rendetlenség lesz. De ha nem látod, nem morogsz miatta 😊
Az pedig, hogy pc csak rendszermeghajtóra szemetel annyi elõnnyel rendelkezik, hogy azt a kutya nem nézi, de a d meghajtómon nem jöttek létre mindenféle log file-ok és hasonlók. Az sd-n eléggé zavaró a sok cucc, mivel azt a tárhelyet használja az ember. Ha rádugod a gépre nem mindenféle log és egyéb file-okat akarsz látni rajta.
Az api-ról meg, ez csak annyi, hogy nem kell jogosultságot kérnie, ha az app csak a saját privát file-jait akarja írni olvasni. Tehát ezentúl jogosultságot sem kér 😄
De ez is csak akkor, ha azt szeretnéd, hogy más appok ne férjenek hozzá a te appod file-jaihoz.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
A végeredmény pedig az, hogy mi szopunk, mert a többi gyártó se hagyja annyiban és felbontást növelnek, és így nõnek az árak is, mert van mire hivatkozni, gyakorlati elõnyök nélkül is.
Igen 40 év alatt azért volt bõven fejlõdés, de megvannak a technológia határai, és szerintem már a vége fele járnak. A polimerre való átállás hozott egyszer méretcsökkenést, mert ugye korábban még vigyázni kellett, nehogy kifolyjon az akku. Mostmár nem kell annyira szigetelni a polymer miatt.
Az anód és a katód valószínûleg a legideálisabb anyagból van, ezt volt idejük bõven kikísérletezni a lehetséges földi elemek elfogytak. A polymer pedig eléggé kevés helyet foglal, ahhoz, hogy azt ki lehessen váltani. Mint külsõ szemlélõ, én olyan sok lehetõséget nem látok már itt teljesítménynövelésre. A technológia mai állása szerint legalábbis szerintem már annyi helyet megspóroltak, amennyit csak tudtak. Annyira meg nem bonyolult egy akkumulátor, hogy kihúzzanak valamit hirtelen a seggükbõl, amitõl a lithium akkuk sokkal nagyobb teljesítményre lesznek képesek.
Rossz programot meg minden platformon joga van az embernek irni, neked meg jogod van nem feltenni. Itt legalabb biztos lehetsz benne hogy ha egy programnak nincs jogosultsaga kulso tarhelyre irni, akkor nem tud ilyet csinalni, szemben a pc-vel, ahol barmelyik programot futtatod, sosem tudhatod hogy valojaban mit fog csinalni, csak remelheted, hogy nem fogja teleszemetelni a geped.
kifli: nem ez volt a kerdes, hanem hogy lehet-e rendezni "Úgy mint pc-n", a valasz pedig, hogy igen, kb pont ugy lehet. Ha a program ertelmesen van megirva, alapbol a kozponti helyre pakol, ha pedig valamiert mindenaron ragaszkodik hogy valahova szemeteljen (es ki se lehet valasztani, hogy hova), akkor fog. Ez pontosan igy mukodik mindket platformon.
Egyebkent ugy latom, hogy konkretan mar leptek is a "problemara", talan ez a legertelmesebb dolog amit tehettek ezzel kapcsolatban: "Beginning with Android 4.4, reading or writing files in your app's private directories does not require the READ_EXTERNAL_STORAGE or WRITE_EXTERNAL_STORAGE permissions."
Ugyhogy asszem be lehet fejezni a rinyat 😊
Regards,
És hogy parasztvakítás-e... nem hiszem. Üzlet. Marha nagy, és óriási pénzek forognak benne. Ha lenne komoly, olcsó, biztonságos és jól használható alternatíva, valószínûleg átállnának rá, õk se hülyék (ahogy megtörtént az átállás a Lítium-polimer akkumulátorokra a 90-es évek közepén-végén, amikor már megérte nekik). És minden évben vannak hírek különféle energiatárolási technológiákról, elemekrõl, akkumulátorokról, tehát rajta vannak az ügyön 😊
Viszont akkor az elõbbi hozzászólásod nemtudom mire vélni.
A jelenleg használt akkuk technológiailag valószínûleg tovább már nem fejleszthetõk sokkal, ezért kellene valami más megoldás után nézniük, a pixelek sûrítése helyett.
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...
Az egy (jó esetben két) napos aktív idõt nem tudják kitolni legalább egy hétre komoly kompromisszumok nélkül. Az már látványos lenne, és lehetne vele feszíteni, de ez nincs meg. Ahogy fejlõdnek az akkumulátorok (élettartam, gyors tölthetõség, veszélyes anyagok mennyisége és hasonlók tekintetében) úgy fejlõdnek a fogyasztók is, ma már ugyanaz az akkumulátor egy 320x240-es három colos képernyõ helyett egy 1080p-s öt colost húz el egy napig. Az elõbbit nem nagyon lehet reklámozni (kevesen vannak azok, akik ennyire elõtérbe helyezik a zöld gondolatot, hogy eszerint választanának készüléket), az utóbbit igen.
A kapacitás meg - hát, ugyanakkora méretben ma már a 7-800 mAh helyett már 1500 körül vannak a normál akkuk, ez azért csak egy duplázódás.
Haverom úgy kellett lebeszélnem róla, mert csak annyit látott hozzá nem értõként, hogy 3Gb...
Az hogy ennek semmi értelme, már nem látja az egyszeri felhasználó.
pc monitoron nincs igény akkora felbontásra, amit õk egy 5" körüli készülékbe belezsúfolnak.
Több értelmét látnám, ha az akku kapacitásával menne a számháború, mert annak értelme is lenne. Mondjuk az egyszerû felhasználónak fingja nincs mi az a mAh, a felbontást és a megapixelt viszont ismerik 😊
Fejlõdés párti vagyok, szeretem az új dolgokat próbálgatni, és használni. (megjelenés után már tettem fel a win8-at, és sg fõoldal is tetszik alapvetõen)
Hint: Én 4,3" alatti telefont nem vennék és valahol 4,7" körül van a felsõ plafon.
"a telefon telefonálásra való, a színes képernyõ is értelmetlen" mozgalom nemvében, elõre
Sony Xperia Z2 rumored for MWC unveiling, 5.2-inch 2,560×1,440 screen in tow
Ha szerinted így rendben van az API, akkor OK, szerintem nincs, és ennyi.
A kérdés az volt, lehet-e rendezni, a válasz pedig nagyon egyszerûen annyi, hogy nem.
Az szerintem nem vigasztalja, hogy ehhez jogosultságok vannak, és hogy pc-n is ugyanez van.
Rendet tartani pedig kb ugyanugy lehet, mint pc-n. Mindkettonel lenne kozponti helye az adatoknak, de ha egy app minden aron egy bizonyos helyre akar adatokat irni, azzal nem tudsz mit csinalni sem itt, sem pc-n. Igy pedig a valasz az, hogy de, kb pont ugy lehet rendet tartani rajta, mint pc-n.
kifli: teged meg nem kert senki hogy cel nelkul rinyalj, es fikazd a rendszert a sajat topicjaban. <#puszis>#puszis>
Regards,
Emellé jegyeztem meg, hogy kár, hogy nem épül úgy fel az API, hogy dedikált könyvtárat kapna 1-1 app az sd-n is (csak írásra, olvasásra értelemszerûen nem).