36194
  • Jim Morrison
    mivel erről sokszor volt vita:
    Factory reset + mindenféle wipe melett megmaradtak a(z emulated) memóriakártyán a fotóim.
  • Szabi #29078
    Sony-s vagyok de nem követem túlzottan a híreket.. nekem csak egy 4.4-es frissítés kell SP-re, amibe tudok appokat is mozgatni sd kártyára :D
  • RelakS
    Erre gondolsz?

Mondjuk most hallok róla először :D
  • mulli1986
    Valaki ezzel kapcsolatban nem tud valamit?

Vagy itt senki nem Sony-s :D
  • Dzsini
    van ilyen is, olyan is - a sima olcsók, azok csak egy lap, mint a #29039

Ha gondolod ácsolsz köré dokkot :)
  • Jim Morrison
    Robi 546-ot kérdezd, ő foglalkozott vele mostanában.
  • elitehun
    Remek, akkor kipróbáljuk :D
    És tudtok ajánlani valami jó QI töltőt? És nem vagyok vele tisztában, hogy ez csak töltőként funkcionál, vagy dokkolóként is?
  • theone91
    Nálam ez a go-to időjárás app. Ha közlekedsz olyan helyen, ahol van valós idejű Google közlekedési infó, akkor nagyon hasznos tud lenni. Megmondja, hogy a szokásos útvonaladon dugóra számíthatsz meg ilyenek. Meg szól, ha valahonnan késésben vagy. Nagyobb sportesemények alatt élőben dobál infót, eredményeket. Én használom, hasznosnak találom. Az akkut nem bántja. :)

Bővebben.
  • Narxis
    Jól választottál!
  • Jim Morrison
    Grat, jó kis teló :)
    Én használom, szerintem sokat nem merít, a kártyák hasznosak (- nekem).
  • elitehun
    Megjött a nexus 5. Hát valami csodálatos ez a teló :D
    Kérdés: a google asszisztenst használja valaki? nagyon meriti? hasznos?
  • theone91
    Most már tuti, hogy a Moto X kap Android L-t, ami a lelkes Motorola update-ek tükrében nem annyira meglepő. De lehet következtetni, hogy valószínűleg megkapja a Moto G és a Moto E is. Ha a Moto X2 és G2 mondjuk őszi telefon lesz, akkor talán még az is sanszos (mégha picit is), hogy rögtön L-lel érkezzenek.
  • theone91
    A CNN a Xiaominál járt CEO-t látogatni, annak kapcsán, hogy a kínai piacon megelőzte az Apple-t a cég.

Kicsit bullshitternek tűnik a figura. Üzleti modelljét tekintve valóban nem az Apple-t utánozzák, de elég megnézni egy Xiaomi keynote-ot, aminek a végén ráadásul ott szokott lenni a "One More Thing.."-slide. Vagy egy Xiaomi-shopot. Pontosan ugyan arra a hypegépezetre alapoznak.

De ettől függetlenül szimpatikusak, mert remek telefonokat adnak, hihetetlen jó áron (bár nem egyedi módon, ahogy azt a CEO megemlítette). Versenyképesek lennének a globális piacon is, ha dobnák a keleti piacra optimalizált rendszert és szolgáltatásokat, és megindulnának nyugat felé. Sokkal jobb lenne, ha a Xiaomi telefonok lógnának a jóárasított telefonok helyén nálunk, mivel mérföldekkel jobbak, mint az egyéb (többnyire szintén keleti márkák) készülékei azonos kategóriában. Hugo Barra is ott van már egy ideje, de nagyon nincs még mozgolódás ilyen téren. Pedig neki ez lenne a dolga ott.
  • Jim Morrison
    - Accessibilityn belül van, ott lehet ki-be kapcsolni
    - Volt most vagy 20 wifi elmentve, azóta is csak azok vannak elmentve amiket manuálisan beírtam (ma is írtam be, pedig már leszippanthatta volna a régiket...)
    - Ha nem youtube videót nézek, olyan a lejátszó, hogy ahova nyomok megáll a lejátszás (facebook videók is ilyenek). Tv készülékekben is hamar eltűnik, itt se kellene 4 mp. Tök felesleges.
    - Ja, kicsit feltúrbózták, de a pattern simán elférne. Lejátszó gombokat se találtam ( de az lehet beállításokban lesz )
    - ah tényleg köszi, ez eddig nem tűnt fel. Akksi % -ot hiányolom innen a leginkább. Akksi jel mellett megjelenhetne ha aktív a quick settings
  • skinnyman
    -quick settings amennyire tudom, nem testreszabhato, egyebkent fura, mert n7-en nalam nincs ott invert colors
    -ezt passzolom, nem tunt fel, hogy gond lenne vele
    -barhova mashova boksz egyet a kijelzon, azonnal eltunik a hangerocsuszka, ez amugy regebbi verzioknal is igy volt
    -ez is passz, de latom kozben megoldodott
    -ez kicsit tenyleg fura, gondolom ahhoz lehet koze, hogy a lock screen-t elegge felturboztak most
    -mert nem hosszan kell nyomni, hanem mashova kell nyomni: ha az ikonra nyomsz, toggle-kent mukodik, ha a szovegre, bevisz a beallitasokba. Ezt amugy eleg jol megcsinaltak szerintem, mert eddig elegge kautikus volt gyarilag, hogy melyik ikonnal mukodik a hosszan nyomas es melyiknel nem.
  • N o N a m e
    Köszi, kipróbáltuk. Nekem is Sonym van, és teljesen azonosak az akkumulátorok, így kicseréltük őket. Nálam most 13%-ot mutat, de nem ingadozik, nála is egyelőre jól működik az én akkum, holnapig hagyjuk aztán meglátjuk hogyan tovább. :)
  • skinnyman
    Szerintem kizart, hogy tenylegesen igy ingadozzon a toltottsegi szint. Az aksikijelzes egyebkent altalanosan is eleg kenyes dolog, asszem a feszultseg alapjan probal tobb-kevesebb sikerrel becsulni. Itt szerintem valami olyasmi lesz, hogy haldoklik az aksi, ugrandozik a feszultseg. De ki kell probalni mas aksival, az a biztos.
  • theone91
    Valami háttérfolyamat húzhatja adott időközönként, vagy ingadozik a mobilhálózat és ilyenkor intenzívebben polipozza a mobiltornyokat a telefon.
  • N o N a m e
    Anyum telója rosszalkodik, van ötletetek, hogy miért csinálja ezt? Amíg eljutottam a főképernyőről a beállításokig, az akku töltöttsége folyamatosan ingadozott. Mi történhetett? Hogyan lehet javítani?
  • theone91
    Itt is le lett szögezve az üzemidő. Abszolút egyetértek. Az új battery saver és egy vaskosabb akkuval párosítva, gyilkos üzemidőt tudna produkálni a piacon, és ez jellemezheti az összes jövőbeli telefont is, amelyek már eleve L-lel jelennek meg.
  • theone91
    Nexus projekciók és kívánságok az Android L fényében.

• theone91
    Még az S4-ben is a kopogós kamulakkot tolta a Samsung. A ratyi műkavics volt a domináns dizájnelem. Szerencsére ettől megszabadultak az S5-nél az új Note-oknál (ahol viszont a felütötte a fejét a bugyuta, fröccsöntött művarrás).

Be kell látni, azért a műanyag minőségére, tapintására elég nagy mennyiségben érkezett panasz, sokfelől.
  • GregSB
    Nem volt, de ennyi pénzért (amennyibe egy HTC One M8 kerül) többet várna az ember.
  • Vadnokedli
    Galaxy S nél volt utoljára ratyi műanyag. "High-end részlegnél"
  • theone91
    A Samsung ígérete szerint lesz még az idén feljesen fém unibody-s telefonja. Hozzá kell tenni, hogy a Samsung egy ideje már soft touch múanyagot használ a bazári kamulakk helyett, ami a műanyagok közül a legjobb opció.

A műanyag nem egyenlő a rossz minőséggel, csak a Samsung bénázik vele.
  • Borg
    Nem volt azzal baj eddig se.
  • SzirmosSzisza
    Ez ugyanúgy műanyagnak néz ki. Hátulja meg gondolom azért "bazári" műanyag, mert tetszik nekik, hogy hajlítható rendesen.
  • GregSB
    Sajnos a hátulja marad bazári műanyag ahogy látom :S

• Jim Morrison
    viszont lassan tényleg iphone lesz, főleg ezekkel az oldalakkal.
  • GregSB
    Samu Galaxy Alpha:

Na, végre lesz rendes anyagból Samu.
  • Jim Morrison
    persze, végleges még odébb van.
    Időközben eltűnt quick settingsből kikerült végre az invert colors, és a g+ profillomal összekötötte a telefonomat. Reggel még jött is egy email, hogy hello from google: Get the most out of your nexus 4.

Az viszont tényleg zavar, hogy akksi szintje százalékos formában csak settingsben van.
  • theone91
    Mondták is, hogy a dev preview még messze a véglegestől. A battery saverről már az első körökben decens eredményt produkáló tesztek jelentek meg, úgyhogy az mindenképp jó lesz.
  • Jim Morrison
    Tegnap én is felraktam telómra az 'L' verziójú androidod.
    - Quick settingsből nem tudom kivenni az invert colors funkciót, hiába kapcsoltam ki beállításokban
    - Hiába van bekapcsolva, hogy mentse el a wifi jelszavakat, stb, wifi jelszavakat most is nekem kellett beírogatni
    - Értem én, hogy a hangerő csíkot lehet kézzel is húzogatni, ezért nem tűnik el egyből a csúszka, de könyörgöm, ne 4 mp-ig lebegjen a képernyőmön
    - A local profilt miért nem lehet összekötni Google+ accal mint ahogy eddig volt? Miért tegyek manuálisan ki képet?
    - Kár, hogy most feloldásnál már nem jelenik meg egyből a pattern (ezt mondjuk túlélem)
    - Quick settingsben 1 gombnyomásra kapcsol wifit, stb, de ha hosszan nyomom nem csinál semmit :( (legalább a wifi beállításokat behozhatná mint ahogy volt)

Azért persze vannak jó tulajdonságai is, bár fél nap használat után (ráadásul portról beszélünk!), még nem nagyon tapasztaltam ki az egészet. Tényleg szebb lett, appváltó is gyors még akkor is ha csomó app még ott van a listában, nem akad egyáltalán (ez kicsit meglepett). Mintha picit gyorsabb is lenne a telóm. Netes dolgokat chrome, fb, yt gyorsabban betölti (képeket, stb). Csomó alkalmazás eltűnt. Felraktam néhány appot, de appdrawerben 3 oldal van csak (3. oldalon csak 1 app!). Galéria gondolom lesz, vagy ha nem akkor marad ugye a g+ fotók, de abban még album nézetet sem találtam... Videószerkesztő sincs, nem tudom hogy alapból, vagy kimókolták-e belőle.
    Battery saver módot még ki kell próbálnom, tegnap mikor azt hittem már lemerül, (20%os jelzés után még 15-20percet nyomogattam a spotifyt), kikapcsolt (azt hittem lemerült), de megjelent a google logó, így gondoltam lehet csak egy kis restart volt (mivel port belefér), rádugtam töltőre, mikor bekapcsolt gyorsan megnéztem hogy áll az akksi: 19%-ot mutatott. Ha ez igaz akkor szerintem a battery saver always on lesz :D
    Még nyúzom, de már nagyon várom a hivatalos megjelenést, és hogy az alkalmazások többsége is átvegye a material designt. Nagyon jónak ígérkezik.
  • hinar
    Vettem egy Prestigo PMP5080B multipad készüléket és a Google Play keresztül töltöttem le játékot (pl. Angry Birds Go) és telepítés során kompatibilitási hibát jelzett a készülék.

Mi lehet a hiba?
    Hogyan lehet ezt a problémát megoldani?
  • Narxis
    A szoftver mindig javítható, tökéletesíthető.
  • theone91
    A legjobb és a tökéletes nem ugyan az.
  • Borg
    Mit javítanak egy eleve 'tökéletes' nexuson? :D
  • Vadnokedli
    Hát van is értelme mivel javítják frissítik normálisan mint egy Nexus-t most pl. 4.4.4 van. következő elvileg az L
  • BooMiller
    De pl angliából ebay-ről természetesen nincs áfa sem !! usákoktól meg van:)
  • BooMiller
    22 euro=vám és áfa mentes
    150 euro= vám mentes de áfa köteles
    ezután vám+áfa