Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gabi89
Láttam róla az Mobilarénás adást és nem ajánlanám senkinek. Kis túlzással okostelóként használhatatlan és nem az 512MB ram (miatt) csak.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

LocalPatriot
Na igen. De az S5-be is lehetett volna 3 giga RAM, mér csak a konkurencia miatt is.
precision
rakhattak volna bele 1 giga ramot...

Bazinga!

Barnabyka
precision
inkább a folyadék alapú cellás akkut fejlesztenék ki amivel egy telefon elmenne egy hétig 😊

Bazinga!

Vadnokedli
tuti nem tesz jót. <#alien>

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

SzirmosSzisza
Nekem az rémlik, hogy a feltöltés még okés, azzal van a baj, hogy többször is meg lehessen ezt csinálni 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

skinnyman
Igazi, volt mar a technologiarol hir, egyetemeken alkalmaztak, kutatasi fazisban van, par evig ilyet meg biztos nem fogunk latni a piacon kaphato telefonokban.

cikk pl: StoreDot’s Bio-Organic Battery Tech Can Charge From Flat To Full In 30 Seconds

Regards,

szucsy89
most akkor ez fake? vagy tényleg? 😮
Jim Morrison
de jó lenne, ha így lehetne tölteni^^

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

tonyr
köszi! (:

Süti konzolbirodalma https://www.youtube.com/@sutikonzol

desigo
itt : pdadb.net
tonyr
Hol tudom megnézni hogy egy telefonban milyen ram van (ddr2-3), ill hány mhz-es ?

desigo
6-kor Mobilarena TVn bemutató...
skinnyman
Qualcomm's 2015 chips may make you regret getting a new phone this year
Szivesen latnam egy nexus teloban, de nem jelenik meg idore egy ideihez...

Regards,

LocalPatriot
Még meg se jelent, de már jön a jobb S5. Link
theone91
Én rossz példa vagyok, az elsõ okostelefonomat egy eladott X360-ból vettem.

Na a lényeg:

A világ legtöbbet eladott konzoljai: 1. PS2, 2. GameBoy, 3. Nintendo DS.

Utóbbi kettõ handheld platform, csupán casual játékokkal. És bizony sosem voltak negatív hatással az asztali konzolokra. Mint ahogy Skinnyman is említi két külön kategóriáról van szó. Sõt a Wii (2006-ról beszélünk ugyebár) legsikeresebb játéka a belsõs fejlesztésû Wii Sports. Nyilván ezt adták a konzolok mellé is, de ettõl függetlenül nagyon sikeres volt, az all-time bestseller listákán második (konkrétan a Tetris után). És az még talán egyszerûbb is volt mint a jelenlegi mobiljátékok többsége, és mégsem befolyásolták az X360/PS3 generáció hardcore játékait.

Arányaiban több casual játék jelenik meg mobilra, mint nagy címek konzolokra. Igen. Ez egyértelmû és így van. De ez nem azt jelenti, hogy a nagy címekbõl kevesebb volna mint mondjuk ~5 éve.

Az új konzolokra valóban úgy tûnik mintha kevesebb lauch title jönne mint 2005-2006-ban, de ezért nem a felhasználókat teheted felelõssé. Õk még mindig vennék a prémium, hardcore címeket. A launchcímek hiányáért inkább a fejlesztõket, a Sony-t és a MS-t tedd felelõssé. A nagykonzolok igen is jól fogynak. Nem kell aggódni.

skinnyman
Szerintem a mobilos jatekok azert nem veszelyeztetik nagyon a "nagykonzolos" jatekokat, egyszeruen baromira nem egy kategoria a ketto.

Csak kb az utobbi kb 1 evben amilyen jatekok kijottek/amikkel jatszottam ps3-ra, pc-re, ennel sokkal jobb felhozatal ilyen rovid idon belul sztem nem nagyon volt soha, semmire. (pl. last of us: generacio legjobb jateka, beyond, gow, gt6, multiplatformok: gta5, bioshock infinite) Ezt tenyleg jol mutatja a gta5 is, ami minden idok legdrgabb jateka (265 millio dollar), es minden eladasi rekordod is megdontott. Szoval a nagy nevu, igenyes jatekoknak mindig lesz piaca, es ezek a jatekok mobilon kb nem leteznek. (most tekintsunk el a regi klasszikus jo jatekok portolasatol, ilyenek leteznek mobilra is, de ezek egyszer mar megjelentek nagygepen/konzolon, nem engedhetnek meg amugy hogy mobilra ilyen kaliberu jatekokat irjanak)
A mobilos gamingben a fo problema sztem nem is a nehany dollaros jatekokkal van (bar teny, hogy emiatt igenyes ES sok tartalombol allo jatekot kozel lehetetlen osszehozni).
Sokkal inkabb az ingyenes, IAP-os/pay to win/reklamokkal telenyomott cuccokkal, az ilyenektol tenyleg hanyingerem van, es a tomegeknek sajnos pont ez kell. Ez az egeszben a tragedia inkabb.

Regards,

A te példád is pont erõsíti a mondandóm. És nem gondolnám, hogy egyedi eset lennél. Több dolog miatt alakult ez így, amit írtam a gyors játék, ingyenes vagy egy sör ára szint, bõdület mennyiségû játék, mindenféle kategória, (példa : valaki pingpong rajongó, simán talál programot, míg nagykonzolon esélytelen), komolyan a 70 éves is talál neki való szórakozást! Gyors ütemben javul a grafika, a mai szint már simán ps2/dreamcast. A Gta5 egyedi eset, azt gondolom beismered mivel a 4 valamikor 6-7 éve jelent meg, ergo úgy kellett a népnek mint egy falat kenyér. Kíváncsi vagyok mikor tud megint ilyen vagy csak hasonló szintû eladást AAA játék.
Egyébként magamra cáfolok a ps4 eladással is, mert elvileg nagyon jól fogy. Csak épp játék nincs rá...

Viszont az is tény, hogy néha baromi jó leülni a klasszikus kontroller elé és belemerülni igazán egy játékba. Mert ez a konzolos gamervilág szinten bohóckodás.

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

theone91
A GTA-s példával kicsit magadra cáfoltál. Fél éves a játék és rögtön a hatodik az all-time legtöbbet eladott játékai listáján a maga 33 millió példányával. Ha egy ilyen tizenezres játék képes egymilliárd dollárt kaszálni csupán az elsõ három nap alatt akkor kijelenthetõ, hogy a probléma nem a konzumerek szintjén van. Õk örömmel vesznek 60 dollárért velõs játékot. Feltételezem akkor, a fejlesztõkkel és a kiadókkal van baj.

Bár nem egészen értem mirõl is van szó, annak ellenére, hogy én már teljesen elidegenedtem a videojátékoktól és pont mobilon játszok már csupán egy-két logikai játékkal. Tavaly is óriási konzol-címek jelentek meg nagy stúdióktól és nem kevesebb, mint az okostelefonbumm elõtt.

Én igazából azt látom, hogy az okostelefonos játékok megölik a komoly fejlesztéseket. Elmúlt fél évben mi is jelent meg nagykonzolra? Ja és volt egy karácsony + megjelent a nextgen. Volt egy Gta5 aztán ha erõsen gondolkozom akkor beugrik a gt6. Meg persze ps4-re jött egy killzone meg boxra is két nyitócucc. Szvsz haldoklik a tizenezerért árult nagyjáték, persze ettõl még sikeres lesz ez a kütyü, legalábbis tudása ára ezt elõrevetíti csak játékra szerintem marad az egyszerû, gyors 5 perces tapizás.

skinnyman
Pontosan, ha a jatek reszet nem nezed, akkor is onmagaban sikerre van predesztinalva. Olcso, gyors, nagyjabol veri minden konkurenset mindenben, szarert hugyert megveszed a tv ala, es tud mindent amit akarsz - egy atlag felhasznalo szemszogebol nezve.

Regards,

Dzsini
Az Amazonnál van az a pénz, hogy oda (is) fognak fejleszteni, ha õk azt "javasolják", és fel tudnak mutatni akkora vásárlóerõt az Amazon userek között, hogy még meg is éri rááldozni az energiát.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Persze de itt a lényeg, hogy egy ilyen kütyü akkor lehet sikeres ha milliónyi játék van rá. Namost ezt pont a kontroller akadályozza, egy játékfejlesztõ ezután is inkább fog tapira fejleszteni és lebutítja az irányitást már ha szempont az eladott mennyiség.

Dzsini
Nálunk egyelõre igen - az Egyesült Államokban ott van mögötte az Amazon szolgáltatásrendszere, amitõl sokkal több lesz (lásd: Kindle Fire táblagépek).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Bucser
Ez max egy Ouya....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Nem rossz ez, bár az a kontroller....
Leginkább az a probléma, hogy ha egy játékot erre a kontrollerre fejlesztenek az nem lesz játszható telefon/tableten ergo innen nézve ugyanaz mint ps/xbox max. olcsóbbak lesznek a játékok viszont 4 mag ide-oda grafikailag is gyengébbek lesznek.

skinnyman
theone91
Amíg az Apple is kattintható gombbal nyomul addig a Samsung is. Ennyi. Racionalitást ne keress benne.

skinnyman
Jo kerdes, de most mar legalabb a menu gombot sikerult lecserelniuk, azt hittem azt se erjuk soha meg.

samu meg megint selfiekkel nyomul:

link

Regards,

tonyr
a Cut the Rope 2 is hasonlóan remekre sikeredett ! 😊

Jim Morrison
Nem is lenne rossz az új facebook app design, ha nem lenne ott a friends requests fül, így mindig "egy plusz swipe" mire átérek az üzenetekre. Értem én hogy ez a sorrend, de akkor legalább tegyék beállítások mellé, ott nem zavarna.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Kész vagyok a Plants vs zombies 2-tõl. Akkora királyság lett! Megjelenés óta folyamatosan heggesztik, most megjött a negyedik világ, új zombikkal, megjött a garden is, fejleszthetjük is a növényeket. Pár naponta jön a parti pálya, jetis pályák stb.
Mindez ugye ingyé.
Egy probléma van az pedig a tablet iszonyat igénybevétele amit nem igazán értek, mert azért nem egy riptide gp ahol mondjuk a 3D mellett még van víz animáció is. 2 óra játék alatt megeszi az aksit, lehet tölteni, pedig nexuson játszom.

A samsung telefonokon miért nincsennek onscreen navigation gombok?

LocalPatriot
skinnyman
Ja, igy mar ertem a kerdest, szoval igen, a harom potty az actionbar-on (overflow) a menu gombot valtja le, regi telokon ahol meg fizikai menu gomb van, ott nincs ilyen.

Regards,

SzirmosSzisza
Nem az, hanem a menü gomb, nekem ott jobb felül csak a tabok száma van, a menü meg a menü gombra jön elõ.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

skinnyman
Nem olyan sok mar az, akik pedig ennyire le vannak maradva, a legujabb appok elsosorban ugysem azoknak szolnak...
Win xp-nek is van ennyi reszesede sztem (vagy tobb), aztan jopar eve sok progi nem tamogatja mar.

Regards,

[HUN]FaTaL
Az még odébb lesz, ~18% az még mindig irdatlan mennyiségû készüléket jelent.

http://goo.gl/gd6Zi5

LocalPatriot
+1 G2-re.
Nekem mar az 5coll is nehézkes.
Vadnokedli
6 col a felsõ méret HW annyi hogy jobb legyen mint az S3. Nexusból viszont csak pirosat vennék, de azt eddig nem találtam sehol.

precision
leginkább a méret és az ár ami behatárolja, hogy neked melyik lehet megfelelõ akár ez a kettõ közül is vagy úgy egyébként is
a yotaphone hw -ben sokkal gyengébb mint a G2 amúgy
a yotaphone 2 már korrektebb, de arra nem tudni mennyit kell várni

én megfontolnám a helyedben a Nexus 5 -öt, a HTC One -t és a Note 3 -at is

Bazinga!

Vadnokedli
Milyen telót érdemes mostanában venni? LG G2 re gondoltam, vagy Yotaphone-ra(ha bejön) Már csak az Amoled kijelzõje miatt is.

skinnyman
A translate to emoji? Az tegnap a menuben volt ott viszonylag a tetejen. Most mar nincs, talan ha a datumot atallitod...

KitKat 5.3% (tobb mint megduplazodott elozo honaprol)
4.0+: 81%, lassan el lehet felejteni a GB-t.

Regards,

Vadnokedli
Mivel arra az opcióra ott van a Home gombtól balra elhelyezkedõ kis rész.

SzirmosSzisza
Chromeban tab szám mellett kéne lennie ...-nak? Nekem s3 alatt nincs, lehet csak szélesebb/nagyobb felbontású mobilokon van?

bakkerman
Fasza lett,hasíít a tégla! 😄D

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!