36194
-
#29120 Nem akartam szimplán gyengülő iPhone akkukat írni, mert tény, hogy nagyban közrejátszik a user felelőtlensége is.
(Szerk.: Hopsz, Gregnek akartam)
Utoljára szerkesztette: theone91, 2014.08.07. 15:31:53 -
#29119 Már többször hallottam olyat (havertól, neten is olvastam) hogy az iphone (először csak 5-10% majd) 20% körül fogja magát és kikapcsol... -
#29118 A wp monden szempontbol jobb mindegyiknel (kiveve appok) ezert nem merjuk meg csak leirni se -
#29117 Mindenkinek az aktuális kedvenc cége által gyártott akkumulátorok tökéletesek és nem gyengülnek, a többi pedig az átlagnál jobban.
Ez alól kivétel az Android topicban az Apple, ami mindig csak rossz lehet, és viszont.
Szegény WP pedig szót se érdemel :D -
#29115 "hosszabb távon gyengülő iPhone akkukról"
Miért, a nem ájfón akkuk nem gyengülnek hosszú távon? :D -
Chris Lowe #29115 Ez lesz a megoldás, csak akkor azt nem értem ha visszaküldöm "idegen" telefonról akkor azt miért nem játsza le? Lehet átnevezem mert azért nem nyitja meg?
EEgyébként jó progi legfőképp lassítás - gyorsításra királyság, azt tudja mint az Iphone5 videója, de még kicsit többet is. -
#29114 Android "L" Release Will Very Likely Include Multiple User Support For Phones
Google Just Rickrolled Me Via An APK Teardown, And I'm Not Even Mad lolma -
#29113 főként, hogy ne merüljön :D
majd megírom hogy meddig bírta az aksi :DDD -
#29112 lol de mé? :D -
#29111 aksira visszatérve, én amikor itthon vagyok és megy a gépem, végig rá van kötve a mobilom, melóba is egész nap töltőn van :D
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2014.08.06. 20:53:07 -
#29110 " Így két helyen tárolja a videót, mert a lapse it programból is nézhető"
Fogalmam sincsa programrol, de ha nincs kolosszalisan debil modon megirva, akkor nem tarolja 2 helyen a videot, hanem egy kozos helyen, amihez a program es a galeria is hozzafer. Es miutan kitorlod a kozos helyrol, nyilvan sehonnan nem tudod megnezni.
Egy masik tableten jelent meg ugyanaz a video amit a teloval csinaltal? Nyilvan be vagy jelentkezve valami accal (g+ photos?) ami cloud-ba szinkronizalja, es amikor kitorolted, a cloud-bol is kitorolted, es visszaszinkronizalta oda.
De nem ismerem a konkret programot, csak "talalgatok". -
#29109 Samsung teases a Galaxy Note 4 reveal for September 3rd
Moto 360 Pics And Review Show It Next To The LG G Watch, Confirm Wireless Charging, IP67 Water Resistance, Heart Rate Sensor, And Good Battery Life -
#29108 Oké, a Note 3-ban 3200 mAh van. Ez igaz. :) -
#29107 Milyen PR bullshitről van szó? 3000 mAh-ás akkut kapott a G3. Ez szám- illetve tényszerű. -
#29106 Híresen sokat hallani a gyenge és hosszabb távon gyengülő iPhone akkukról. Eleve gyenge manapság a 1500 mAh, és nem valami strapabíróak az akkuk. Nem véletlenül nagy a kereslet az iPhone power bankek és tokok iránt, pláne nyugatabbra.
Azt nem tudom, hogy jelenleg mi a helyzet a Samsung akkukkal, de a Galaxy S és S2 idején nagyon gáz akkukat kaptak. Nem beszélve a jelenlegi belépő/középkategóriáról. És eleve valami nem kóser velük. Nyílíván az eddig médiában lejött robbanó, puffadó, széthevülő Samsung akkuk még nem adthatnak okot kétségre, de az kijelenthető, hogy az előző évtized labilis Nokia akksijainak szerepét átvállalták. -
Chris Lowe #29104 Hú rosszul fogalmaztam? A gond, hogyha letörlöm a lapse it appból a kész videót akkor ami az android galériában van azt nem tudja megnyitni. És a tabletemen se. Addig nézhető mindkét kütyümön amíg a lapse itben is benne van. Viszont asszony telóján emailben átküldött videó utána is megy, de ha azt visszaküldöm magamnak már nem.
ÉÉrthetetlen.... -
#29101 Tipp: 3 percig szerkesztheted a saját elküldött üzeneteidet. -
Chris Lowe #29102 Oops véletlenül rányomtam a mehetre...
Szal emailben elküldtem asszony telójára a videót és ott minden gond nélkül nézhető, de ha visszaküldöm magamnak már nem nyitja meg.
Ez kicsapta a biztit, hogy a túróba lehet? -
Chris Lowe #29101 Van nekem ez a lapse it nevű videószerkesztő. Egy olyan gondom van, hogy a program csinál egy mp4 videót (lehet más is) a kész videót utána szépen elrak a galériába. Így két helyen tárolja a videót, mert a lapse it programból is nézhető. Viszont ha kitörlöm a lapse it programból akkor nem nyitható a galériából sem. Sőt ami még érdekesebb, hogy a tabletemen sem tudom utána már megnézni, holott ott nincs is telepítve az alkalmazás és mielött kitöröltem nézhető volt! Hogy a fenébe lehet?
De hogy még tovább ragozzam, az emailben elküdött -
#29100 Ismertek valami jó tokot nexus 5-re? Olyanra gondolok, ami csak a hátlapon van. Vagy mindegy hogy milyet veszek? -
Borg #29099 Nyilván az LG, mert az úgy reklámozza a PR bullshitben.
(a note3 mégis tovább húzza a G2-nél, lol) -
#29098 Az apple és a samsung tartoznak a bénák közé? akkor mi a jó? :D -
#29097 Ugye, szerintem se. Mégis az. Pl lezáráskor a képernyőhöz képest kb 1,5 másodpercet késik a hang. Lehet apróság, de kb ez a feeling jellemzi az egész telefont. -
#29096 Meglehet, hogy nem mostanában érződik az "akku-demencia"
Egy lítium akku élettartalmát mobiltelefon esetén 2-4 évre projektálják általában. Nyilván a négy-öt éves strapabíró akku igen ritka, a teljesen optimális használati/kezelési körülmények valósulhat meg, amelyet azért is nehéz betartani, mert nincs egybehangzó konszenzus a megfelelő akku felhasználást illetően. Szakértői szinten is mások a vélemények és end-user szinten is mások a tapasztaltok.
Nyilván az akkumulátor kérdésköre igen kényes dolog felhasználói szempontból, lévén a kétezres években igencsak megszoktuk azt, hogy a telefonunk akár egy hetet is kibírjon töltés nélkül. Ma pedig már annak is örülünk, ha még tudunk Spotify-t hallgatni a melóból hazafele. De az emberek többsége két évente amúgy is cseréli a telefonját, amint lehetősége nyílik rá. Ezt a két évet azért még a bénább akkuk (pl. Apple, Samsung) is biztosítják, az élettartalmat tekintve. -
#29095 2 éves telefon.
SoC típusa Qualcomm MSM8260 Snapdragon
Processzor típusa 1,5 GHz dual-core ARM Cortex-A9
Processzor csíkszélessége 45 nm
Processzor utasításkészlete ARMv7
Grafikus chip Adreno 220
RAM mérete 1 GB RAM
Nem kéne annyira okádéknak lennie. -
#29094 So what? Teljesen szűz, gyári állapotú, és egy MOCSOK. -
#29093 azért azt tegyük hozzá, hogy az xperia S 3-4 éves telefon... -
#29092 Már majdnem egy éve éjszakánként töltöm, és sokszor 5-10% körül rakom rá a töltőre. Nem tűnt fel, hogy rosszabbul teljesítene :) -
#29091 LoL, one-t visszaküldtem gariba, és cserébe kaptam egy Xperia S-t. Legszívesebben kétszer földhöz vágnám, majd a maradékot kibasznám az ablakon a negyedikről. Ekkora ganét még nem nagyon használtam. -
#29090 Okés, köszi mindenkinek! -
#29089 Nyugodtan hagyd rajta, és tedd rá - vedd le róla ahogy épp sikerül. Nem tudsz érezhetően-mérhetően jobb élettartamot kihozni belőle akkor se, ha nagyon vigyázol rá. Plusz kövesd bármelyik varázslást, ha úgy érzed, hogy neked jobb tőle. A készüléknek mindegy.
Ha nagyon hosszú ideig lesz kikapcsolva (több hét), akkor érdemes 60-70% környékén kikapcsolni és úgy eltenni, plusz ne hagyd teljesen lemerülve több hétig. -
#29088 de, nyugodtan hagyhatod minden féle töltőn... -
#29087 Tehát ne hagyjam minden éjszaka a töltőn. Ez a qi töltőkre is vonatkozik? -
#29086 ... amire szintén fel vannak készítve az akkumulátorok (és az oprendszerek), így amikor az Android azt írja, hogy 5%-on van az akkumulátor, akkor még bőven van benne kb. 15%, hogy ha teljesen lemerültnek tűnik, akkor se legyen baja az akkumulátornak.
Akkor tehetsz vele rosszat, ha teljes lemerülés után még pár hétig nem töltöd fel, és így sikerül a maradék töltést is elvesztenie. Egyébként normál használat mellett akkor és addig töltöd, amikor és amíg csak gondolod, nem tudod jelentősen rontani vagy javítani az élettartamot. -
#29085 Mostanság már az akkuk fel vannak készítve a csepptöltésre. Ez nem azt jelenti, hogy minden éjszaka rajtahagyhatod a telefont a töltőn, de nyilván éjszeke kevesen ébrednek fel amiatt, hogy lehúzzák a telefon.
A lényeg, hogy amikor tudod, húzd le a telefont a töltőről amikor teljesen feltölt, de nem lesz baja, ha párszor éjszakáztatod a telefontöltőt.
Ennél sokkal fontosabb: Törekedj arra, hogy 20-25 százalék környékén már tedd fel tölteni. Ezek az akkuk nem igazán rajonganak a pár százalékos izzasztásokért. A legtöbb ember azzal redukálja az üzemidőt, hogy jónak látja rendszeresen a 5-10 százalékos töltöttségi szint környékén töltőre dugni a telefont. -
#29084 Ha éjszakára a töltőn hagyom a telót attól lehet baja?
Olyat hallottam, hogy nem tesz jót, ha 100%-on is a töltőn hagyjuk (kivéve qi töltőnél). Ez mennyire igaz? -
#29083 Idióta kamuapp, amelyet isznak az emberek. Az ujjlenyomat-leolvasó appok kategóriája. -
#29082 Battery Life Repair
wtf -
#29081 Most találtam: http://gadgets.ndtv.com/sony-xperia-a2-1600-vs-sony-xperia-z1-compact-1202 (Még mindig nem tudok linkelni...)
Ez alapján az A2 gagyibb mint a Z1 Compact -
#29080 Jaja erre gondolok. Hogy ez most WTF?
Szaby:
Én nem vagyok nagy telefon guru. Anno mikor megvettem a NEO-t, akkor szerintem a 85-ezres árhoz képest (8gb sd kártya, angol(vagy usa?)+eu töltő, headset), akkor ez volt a legjobb teló. Az ARC akkor 120 volt előfizuval.
Azóta nem találtam olyan telót, amire azt mondtam volna hogy jó lenne. Mindig valamit lehúztak a teszteken minden telóban. Viszont a Z2-re évek óta először a legjobbakat írták, mondták. Viszont én nem bírom ezeket a 2 tenyér méretű telefonokat, így várnám a Compaktot. Ugye Z1-ből volt is. De hát csak nem jön, néha néha rákeresek, erre találom ezt az A2-ös cikket. És nem nagyon értem hogy ez most mi vagy hogy is lesz.