Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RelakS
Igen, az External SD-rõl volt szó 😄 Az internal storage, meg az USB device-ok simán frankón mûködnek 😉

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

[HUN]FaTaL
Hm, most nézem, hogy tényleg, de csak az external kártyát. Hát ez jó nagy idiótaság volt, mondjuk maga a FAT32 fájlrendszer is már az elejétõl fogva a világ idiótasága volt.

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
Valami forrást az SDK-ból linkelj már errõl, mert szó nincs ilyenrõl.

"Olvasni bármit lehet"
Ha deklarálva van a READ_EXTERNAL_STORAGE permission, csak akkor, egyébként csak a getExternalStorageDir() metódus által visszaadott könyvtárat.

RelakS
Nem igaz.
A nem a gyártó/google/szolgáltató programjai nem írhatják szabadon az SD kártyát, csak egy nekik fenntartott mappát. Ez a mappa a program részét képezi, és ha a programot eltávolítod, akkor ez a mappa is törlõdik. Szóval ha ez mondjuk egy olyan alkalmazás volt, ami zenéket töltött le, akkor pápá zenék :S
Ez állítólag azért van, mert ha pl egy banki program az SD kártyára írt, akkor azt a többi program is simán látta, módosíthatta, stb, és ez biztonsági problémát okozott. A probléma gyökere, hogy az SD kártyák jobbára FAT32 fájlrendszerre vannak formázva, és azon nem lehet jogosultságokat beállítani.

Szóval most sem TC, sem ES file manager nem mûködik az SD kártyán, a képnézegetõvel nem tudok törölni fájlokat. Gyakorlatilag ha nem beépített programot használok, akkor az SD kártya egy ROM-ként mûködik. Olvasni bármit lehet, tehát ha a telefont csatlakoztatjuk a pc-hez, és az SD kártyára felírjuk a zenét/filmet/stb, akkor azt bármelyik program használhatja, de nem módosíthatja.

[HUN]FaTaL
Ez totálisan hülyeség csak szólok 😄 Bármilyen app tud írni, ha kér rá jogot. A TC pl. gond nélkül mûködik 4.4 alatt, semmiféle root nem kell.

Amire te gondolsz az olvasás volt, amihez 4.4 elõtt nem kellett külön jogot kérni, 4.4 óta viszont csak az alkalmazásnak dedikált könyvtárból tud olvasni nélküle.

skinnyman
Errol jut eszembe: vannak olyan telok sztem, amik aksi nelkul is mukodnek ha toltore vannak dugva, csak eleg keves ilyen van, es nem is szoktak az ember orrara kotni.
Gnex pl hivatalosan nem tud ilyet, aksi nelkul nem lehet bekapcsolni, viszont ha mar be van kapcsolva es toltore dugod, ha kozben kiveszed az aksijat (ez amugy lehet h veszelyes is lehet..), akkor utana meg lehet hasznalni egy ideig. Egyszer kiprobaltam, es mukodott, de egy ido utan egyszer csak kikapcsolt, szoval gyanitom, hogy nem kifejezetten terveztek vele erre, de attol meg mukodik valamennyire.

Regards,

theone91
Szerintem ki lehet kapcsolni a töltést beállításokban. Csak adatátvitel, töltés nélkül.

De mondom, komoly baja nem lesz az akksinak, ha rajta hagyod.

Csak az a bajom, hogy alkalmazásfejlesztésnél sokat összevan kötve a telefon a PC-vel, és összeköttetés nélkül nemtudom kivitelezni a fejlesztést.

theone91
A "formázás" nem csupán kiment a divatból, kivitelezhetetlen is. Nem tudod az akksikat kisütni, mert ~95% környékén átáll csepptöltésre a telefon. Ergo az akku élettartalmának hosszabbítása ilyen formában már csak egy poszt-ezredfordulós illúzió.

Az akkumulátorok úgy vannak tervezve, hogy amint értesít, hogy töltsd a telefont (ez kb. 20 és 30% környékén van) akkor töltsd. Ha feltölt húzd le a töltõrõl, majd ismételd ugyanezt, és így hozni fogja a gyárilag projektált élettartalmat. Nem kell folyamatosan töltõn hagyni ha otthon vagy a melóhelyen vagy, de feltehetõen az utolsó pár százalékon folyamatosan lejátszódó csepptöltés sincs túl káros hatással az akksira, legalábbis személyes tapasztalatom szerint. Én szinte mindig éjszaka töltöm a telefont, azért pedig nem fogok felkelni nettó másfél-két óra múlva, hogy lehúzzam a hálózatról a telefont. És eddig sosem volt bajom akksikkal.

Ami a legfontosabb: Nem merítsd túl. Legalább 15 százalék környékén már mindenképp rakd töltõre és hagyd teljesen feltölteni. Amúgy az akksikon mindig van egyfajta vész-tartalék. Tehát amikor a kijelzés szerint 0%-ra merül és a telefon, akkor valójában olyan 15-20 százaléknyi feszkó még van az akksin, hogy ne haljon meg teljesen, ha nem lát töltõt egy darabig.

Dzsini
Szerencsére a "csutka" nehezen összehozható, olyan 10-15% környékén (valódi töltöttség) már kikapcsol a készülék teljes merülésre hivatkozva, onnantól az lehet a gond, ha még 1-2 hétig nem kerül töltõ közelébe, és ez a maradék vésztartalék is kifogy.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Vadnokedli
Ne is mond, csutkára lemerítette egy ismerõsöm, ami ugye nem tesz jót az akksinak (elvileg)

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Dzsini
Az elmúlt legalább 10 év akkumulátorai és töltõi már nem problémásak ilyen szempontból, bármikor bármennyit tölthetsz rajtuk.

... bár ez, ahogy a régi klasszikus "formázás" se akar kimenni a divatból, és sokan ragaszkodnak hozzá.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ha sokat van rákötve a telefon a PC-re akkor az megárt az akkumlátornak? Gondolok itt az állandó töltésre.

davidka003
4.4 óta így van. Sima alkalmazás nem tud írni az SD kártyára.
Azért van benne gyárilag a File Commander, mert system appok írhatnak az SD kártyára is.

Google-t lehet szidni.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

RelakS
Xperia Z
4.4.2-es droid
érdekes jelenség: Az SD kártyán nem tudok létrehozni mappát sem Total Commanderrel, sem ES File Managerrel. A frissítés hozott valami File Commandert, annak persze nem akadály.
Az elõbb említett progiknak érdekes módon a belsõ tárhely, illetve az USB tárak nem akadály.

davidka003
Root nélkül nem megy.
Logikusan gondold már végig.
Szerinted ha megoldható lenne root nélkül akkor a Wakelock detector fejlesztõje nem csinálta volna meg?

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

precision
Thx!

Bazinga!

LocalPatriot
Tegnap megjelent a KK a telefonomra.
Tudtok olyan appot, ami jelzi, hogy melyik program hányszor ébresztette fel a telefont? Egy éjszaka alatt 35%-ot merült...:S Korábban a Wakelock detectort használtam erre a célra, de root kellene, hogy KK-n is menjen... az meg nem lesz.

Köszönöm elõre is!
Dzsini
OSMAnd - 10 letöltési alkalom ingyenes belõle, van turn by turn, magyarul beszél, offline. Hogy mennyire friss, az az OpenStreetMap közösségtõl függ.

theone91
A Motorola véletlenül elböffentette, hogy a Moto 360 az USA-ban, 250 dollár, míg az EU-ban 250 euró lesz (55k és 75k forintosítva)

Azt hittem drágább lesz. A tengerentúli ár nagyon szimpatikus a jelenleg legigényesebbnek tûnõ okosóráért, az EU-s ár pedig azoknak lehet korrekt akik nagyon akarnak egy fasza smartwatch-t. Még most sem hozott lázba, de fontolóra venném, ha nálunk is megállna 60k alatt.

RelakS
offline térkép, de navigációhoz online kell legyen. A tervezéshez mindenképp

kifli
nem próbáltam de gmaps-re valami ilyesmit mondtak már nem?
Vagy csak offline térkép?

Waze ugye online alapvetõen de egy próbát megér offlineba lehet-e használni.
precision
Teljesen ingyenes turn-by-turn navigáció létezik? Olyan kéne ami magyarul beszél (nem saját részre lenne), M.o. térképpel, és offline, azaz nem kell neki net
és persze legyen friss viszonylag, vagy frissüljön normális idõközönként

vagy ingyenes kategóriában ez felejtõs? 😊

Bazinga!

Jim Morrison
remélem lassan visszajönnek 5" alá..

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

LocalPatriot
Jim Morrison
én a smart app lock-ot használom, fõleg a wifi unlock fícsõr miatt (ha mondjuk az otthoni wifire csatlakozom nem kér kódot). Testre is szabható elég jól, bár én csak kiválasztottam mikhez kérjen kódot (meg mit), meg beállítottam ezt a wifis cuccot és kész 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Dzsini
Használtok applock programot? (bizonyos programok futtatását-megnyitását jelszóhoz köti)
Kinek melyik jött be a legjobban? Van ezer féle, és nem kellene végigpróbálgatni 😊

Jim Morrison
legközelebb szóljál 😄

hungary27
Ezt már én is kitaláltam, csak megvalósítani nem tudtam. 😄
LocalPatriot
Én azt mondom, hogy rég élveztem ennyire egy játékot, így nekem 1k-t is simán megért. Bár valóban rövid.
davidka003
Rövid mint az állat. Max 1 dollárt ér a cucc.
Sokat gondolkozni nem kell benne. Óriási csalódás.

[HUN]FaTaL
Pedig jó az, nekem kint van 😊 Persze nem a bumszli nagy, csak a kicsi 😄

Jim Morrison
isten ments 😄

[HUN]FaTaL
Ezért kell menügombot rakni a navbarra 😊

gabi89
Pedig szebb és értelmesebb is mint a facebook csak a kutya sincs fent rajta 😞 Mondjuk pont ezért értelmesebb talán, mert nem látom az idióta kiírásokat,mémeket és még sorolhatnám. Arról már nem is beszélve mennyivel gyorsabb mint az fb.

Az app-ot egyébként én sem használom de pár közösséget követek fõleg android témában. (Nexus5,Nova launcher,Photo Sphere,CM, meg pár béta app tesztelésére is csak ezen keresztül lehet feliratkozni...)

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

Barnabyka
Engem az zavar ahogyan a google próbálja ezt a Google+-t ráerõszakolni mindenkire.

Jim Morrison
ki is próbáltam, de zavar, hogy felülre kell nyúlni a menügombért. Kényelmetlen.

0Diaz0
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne,nemtudom mennyien tették már fel, hogy nemrég vettem egy LG L70et.. , a telefonnal nincs is semmi baj, de kapott egy 8gb-os SD kártyát, viszont nemtudom hogy hogy lehetne beállítani hogy autómatikusan az sd kártyára töltsön le mindent, plusz oda is telepítse fel.. mert szinte az alap memórián nincs semmise,de mégsincs sose hely.. pedig a képek átvannak rakva az sd karira.. thanks!

My new pc -> || GB 970A-UD3P || - - - || 4GB 1600mhz HyperX RED || - - - || WD 1.5TB || Corsair VS550 || Thermaltake Versa H22

gabi89
Van rá CM11 (4.2.2 kit-kat)
BL nyitás és Custom recovery -t kell feltenni aztán lehet a ROM-ot flashelni. Ez általában gari vesztéssel jár viszont visszalehet állítani ha esetleg valami baj van. Kérdés van -e bármi nyoma ennél a készüléknél utólag amit gariban látnak.
Innen tudod letölteni az aktuális verziókat. Ahogy látom stable még nincs csak nightly ami a legkevésbé stabilabb és mindennap jön belõle egy update, a másik a snapshot ami egy fokkal megbízhatóbb.
Mobilarénán ahogy láttam van saját fóruma ott lehet érdemes megkérdezni a részleteket.

Gondolom fastbootba kell tenni a gépet és egyszerûen parancssorból kiadni a szükséges parancsokat a bl nyitáshoz, majd valami custom recovery -t "fel flashelni".

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

SzirmosSzisza
Gyári Android telepítésen, KitKat-nél meg lehet oldani, hogy a felsõ menüben színesek legyenek az ikonok? Tegnap frissített az S4 és nagyon furi ez az egyszínûség :/

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

theone91
A leakek szerint januárban startolna a Silver rögtön egy LG telefonnal (szinte biztos vagyok benne, hogy bejelentik a közelgõ i/o-n hivatalosan is magát a projektet).

Mint ahogy írtam, a következõ Nexus telefon leghamarabb október-novemberre lenne esedékes így ne a Nexus 5 megjelenlése és a Silver Project megjelenése közti idõ-intervallumot vizsgáld, hanem a legjobb esetben is 3 hónapot a következõ Nexus telefon és a Silver indulása közt.

Szerinted tényleg számol ezzel a három hónappal a Google és kiad egy újabb telefont. Erõsen kétlem.

gabi89
Egy Nexus 8 bejelentését én is biztosnak vélem az I/O konferencián. Pletykák szerint a HTC kezdi majd el gyártani. Azért az, hogy nem lesz új Nexus telefon (direkt nem írtam N6-ot mert amúgy sem lett volna ez neve) az nekem eléggé hihetetlen mert rengeteg idõ telik el az N5 megjelenése és a Silver projekt várható indulása között.

Ez a Silver projekt egyébként nekem kicsit sem jön be legalábbis azok alapján amiket lehet tudni róla. (feltéve ha igazak) Azt leszámítva, hogy drága lesz ezzel megint csak azt érik el, hogy még jobban szegmentált lesz a piac. Remélem az egyes gyártok Silver készülékei között nem lesz még szoftveresen is különbség mert akkor aztán tényleg semmi értelme. Szegény fejlesztõnek az milyen irányt mutatna már?

padfone kéne nekem :S

Steam: ktomi22 | LoL EUW: ktomi22 | Xbox Live: ktomi22x

SzirmosSzisza

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

aaasdd
sziasztok. lg g pad 8.3-ra mennyire lehetséges cm-et rátenni, és ha igen akkor mennyi bonyolult folyamat? járhat garanciavesztéssel vagy semmi ilyesmi következménnyel nem kell számolni? elõre is köszi