36194
  • theone91
    Nem tudom mennyi tesztfotót nézegettél pl. az újkeletű 20+ megapixeles Sony telefonoktól, de egyiken sincs optikai eredetű probléma. Sőt a Lumia 1020 ~41 megapixeles képein is csak alig észrevehetően jelentkezik kromatikus abbéráció és az is csak a kép legszélén, ahol már töri egy picit a fényt a lencse.

Abszolút egyetértek abban, hogy a számok semmit sem jelentenek. De ez egy olyan fícsör, ami egyáltalán nem baj ha van. Nincs negatív hozadéka, nem lesz tőle drágább a telefonod és ha a Sony ezzel akar faszt méregetni, akkor legyen: Én örülök, hogy veszteségmentesen tudok kroppolni, vagy már-már bizarrul tűéles minőségben tudok fotózni 8 megapixelen.

Megemlíteném, hogy egyre inkább közelítünk a 4K megjelenítők felé. Tévék. Monitorok. Kijelzők. Szabvány szerint ez azt jelenti, hogy ha natívban, 100%-ban akarsz ezen a kijelzőn fotót megjeleníteni, annak minimum 8 megapixelesnek kell lennie. Az olyan gyártók, amelyeknek megjelenítőgyártásban is van érdekeltségük (Sony, LG és társai), nem véletlenül tolják a nagy megapixeleket és a 4K videókat.

Logikai bukfenc ami fentebb írtál. Ismétlem 4K = ~8 megapixeles felbontású képkockák. Az iPhone-ok is 8 megapixellel fotóznak, akkor az is vevőcsalogatás? Vagy hogy van ez? (megsúgom, hogy mikor átkapcsolsz videóról fotózásra és vissza, akkor nem változik az optika minősége)
  • kifli
    2010-ben az nfc-t nem tudtad mire használni, még most is kell neki pár év, hogy lehessen használni rendesen (fizetés és hasonlók)
  • skinnyman
    Nyilvan vevocsalogato parasztvakitas. Ahogy a 4" kijelzo es nfc az volt 2010-ben (aztan megse az lett 2-3-4 evvel kesobb), ahogy a 4.7" hd kijelzo az volt 2011-ben (aztan megse az lett 3 ev mulva, azaz most), ahogy az OIS az volt par eve, es most.. hat felig az meg mindig az :) stb, stb.
    Szoval ahogy a rendes meretu/felbontasu szenzor, RAW DNG kimenet, 4k video, stb meg most is az, es 1-2-3 ev mulva amikor ugy meltoztatnak, hogy vegre alma logoval is megkaphatod 2-3-szor annyiert azt, amit kb mindenhol mashol evek ota megvehetsz.. Na, akkor mar az sem lesz haszontalan paraszvakitas, akkor ezekre fogja verni magat a fel vilag. De addig tenyleg felejtsuk is el ezeket, vegyuk ugy, hogy nem is leteznek.
    Ha meg kis telefon koruli keretet akarsz, arra minimum ujabb 2 evet lehet varni (mert az elott esely nincs ra), hogy esetleg eljussanak arra a szintre, amire a legtobb gyarto mar most x eve eljutott. De most meg az is parasztvakitas lenne, hiszen miert is ne akarna az ember egy 4.7" telefonnal maszkalni, ami a kerete miatt megis nagyobb, mint mas 5.2" kijelzoju, ugye? :)
    Es akkor te beszelsz arrol, hogy mit lehet kikkel megetetni :D
  • bardocz
    Olyan sok eszköz van ugyebár az átlag háztartásban, ami le tud játszani 4k videókat teljes felbontásban.
  • GregSB
    4K videózás mobil lencsével. Újabb vevőcsalógató, teljesen haszontalan parasztvakítás. Nemhogy telefonnal, de még egy kit objektíves 100e Ft-os DSLR-el sem kezdenék el 4K videózni.

Dehát ebből látszik hogy az emberekkel mindent meg lehet etetni.
  • skinnyman
    Nyilvan nem csak az szamit, de azert valamicsket szamit a felbontas is. Az uj iphone-ok peldaul a kis felbontasu optikai szenzor miatt fizikailag alkalmatlanok 4k video rogzitesere. Link Ugyanazzal a kis szar szenzorral pedig jobb kepek sem nagyon fognak keszulni, hiaba probalja meg ugy a verge az izlandi - kicsit sem fizetett hirdetes - "review"-jaban beallitani. Egy normalis szenzor moge nagyon is van ertelme sok megapixelt tenni, lasd: nokia pureview kamerai.
  • Shiwo
    hát nem tudom, hogy simán a megapixel vagy szoftveres ügyeskedés, de hogy a haverom Xperia Z2-je a 20 MP-vel mérföldekkel szebb képet készít éjszaka, mint az én Galaxy S3-mam kamerája 8 MP-vel, az tény..

viszont nekem a tabletem Z2, abban is "csak" 8 MP a kamera, noh, az még fényes nappal is randább képet csinál, mint a telóm, vaku meg nincs rajt, szóval sötétben felejtős...
  • GregSB
    Semmi értelme mobilos objektívek mögé ennyi mpxelt tenni. Minden objektívnek / lencse rendszernek van egy max felbontóképessége, amit "ki képes rajzolni" csúnyán megfogalmazva. 20 megapixelet még egy 40-50 ezer Ft-os DSLR objektívek sem képesek teljesen kihasználni, 100-200 ezer Ft környékén kezdődnek azok amik igen.

Ugyan az a parasztvakító mpx háború megy most az okostelefnoknál, mint a kompakt fényképezőknél ment 5-6 éve. Minőség szempontjából semmi értelme nincs egy szint után a növelésének, de az átlagembernek a mpx az olyan mint a lóerő. Minél több annál jobb.
  • theone91
    Croppolni jó. És ha összeviszel mondjuk egy 20 MP-es képet mondjuk 8-ra, vagy 5-re, akkor rengeteg képi hiba láthatatlanná válik (finomzaj, gyenge vonalélesség, abberált kontraszt stb.).

Egy 20 megapixeles szenzor nem zabál több akkut egy 8 megapixeles szenzornál. Egyáltalán nem baj ha van.
  • RelakS
    nanosim?

Én viszont amennyit videóztam a Z-vel is, venném :)
  • Jim Morrison
    20MP minek?:(
  • Szabi #29598
    az előző és a mostani Sony-m is melegedik :D
  • bardocz
    Így lehet nem a kijelző miatt kell kukázni :DD
  • theone91
    Visszatérnek a túlhevülős Sony problémák? Fasza lenne.
  • Narxis
    lol
  • davidka003
    Én nem venném
    Videózás közben túlmelegszik.
  • LocalPatriot
    SONY the best:)

All bow to the new endurance king: Sony Xperia Z3 scores a record battery life for its category

1 év múlva cserélem is a Z1-et, Z3-ra.
    Utoljára szerkesztette: LocalPatriot, 2014.09.22. 17:34:25
  • masoma
    nexus 5 tulajoktól kérdezném, hogy meg vannak-e elégedve a készülékkel? mennyire strapabíró? mik a tapasztalatok vele? érdemes-e tok hozzá? a kiálló kamera nem karcolódik ha leteszem?
  • ldavid
    akkor király. köszi!
  • Dzsini
    Jaa - ez alapján a 100mA-es kevesebb fogyasztásból állítja elő ugyanazt a kimenetet - talán kevésbé melegszik, hatékonyabban alakít át :)
  • ldavid
    nem outputra gondoltam, az 1A mindkettőnél

az inputot nem tudom mire vélni:
    eredeti 100-240V ~200mA 50-60Hz
    másik 100-240V ~100mA 50-60Hz
  • Dzsini
    Maximum lassabban tölt - a 200mA amúgy is elég kevéske, a sima USB 500mA-t ad le.
  • ldavid
    szerintetek töltőnél lényeges hogy az eredeti input ~200mA helyett 100mA-est használok? minden más érték egyezik.
  • Narxis
    xperia m2, nem tetszik a htc minimal design-ja xD
  • Falkon
    Sziasztok! Büszke Nexus 5 tulaj vagyok most már én is! :) Amit ebayen lehet kapni 2-3 ezer forintos Qi töltők, azok nem cseszik szét a telefont? Milyet érdemes venni?
  • Miguel125
    Van lg, l70 20K a G2 mini 55K (mínusz a kedvezmény), de továbbra is mondom,nem akarok lg-t a lentebb említett tárhely dolog miatt. Amúgy tetszene a G2 mini.
  • theone91
    Ha van náluk LG, akkor az tuti túlárazva van. Ismerősöm most vett G2 Minit és a meglévő havidíj mellé még két évig fizeti a telefont, ami összesen 75 ezerre jön ki körülbelül. Van olyan bolt, ahol már 55-ért megkapod függetlenül.
  • Miguel125
    Vodás vagyok, ott nem is biztos, hogy lesz ez az LG, meg az ára is eléggé kérdőjel. A HTC 40K a Sony 35K lenne most és még ebből lejönne a köszönet program kedvezmény, szóval ez a két készülék eléggé olcsó lenne. Továbbra is Desire 610 vagy Xperia M2? És miért?
  • theone91
    Ez a telefon 400 dollár környékén mozog majd ezek szerint. A Nexus 5 is 50-60 dollárral olcsóbb, ami jóval komolyabb speckókkal bír. Nem tudom, hogy gondolta ezt a telefont ebben a formában az LG. Majd akkor éri meg, ha zuhan egy hatalmasat az ára.
  • theone91
    Ez felsőbb árlépcsőben játszik majd az említett példákhoz képest. Eddig csak indiai árat találtam, az 100 ezer forintról indul. Rohadtul nem fogja megérni, ott pl. fele ennyi az ugyan ilyen Moto G 2014. Utóbbi igencsak elférne már végre a hazai piacon.
  • desigo
    Alternatíva lehet még (telenorhoz most érkező) LG G3 S
    Snapdragon 400, 5 "-os HD kijelző,Android OS, v4.4.2,microSD-vel bővíthető,8 Mp kamera,2610 mAh aksi,stb...

Utoljára szerkesztette: desigo, 2014.09.20. 00:20:13
  • bardocz
    "A G2 minin 8Gb-ből alapból csak 3,8Gb szabad, az F70 4Gb-jából meg csak kb. 1,5Gb"

Ez eléggé sírva röhögős, mármint nem a te írásod, hanem hogy ez így működik.
  • Miguel125
    Az LG-k nem játszanak a belső tárhely miatt. 4.4 alatt a rendszer nem enged SD-re telepíteni ill. alkalmazást áthelyezni. A G2 minin 8Gb-ből alapból csak 3,8Gb szabad, az F70 4Gb-jából meg csak kb. 1,5Gb. Az LG gyári romjai túl sok helyet foglalnak és nem akarom ROOT-al kezdeni a belakást. Sony-nál és HTC-nél kb. 5,5Gb a szabad hely a 8-ból.
  • theone91
    Akkor inkább már a G2 Mini.
  • theone91
    Mindkettőre jól optimalizált rendszert kapsz (ha jó napja van a Sony-nak, de a hibákat azért foltozgatják). Én is több esélyt adnék a HTC-nek, ha Android L update-ről van szó. A tavalyi Xperia C3 esetén például hivatalos közleményben tudatosították, hogy nem lesz több frissítés, ami több mint pofátlan. És az is egy ugyanolyan középkategóriás készülék volt. Ráadásul a Sony a jövőben főként a prémium kategóriára koncentrál majd, ami a lépfenéje lehet a középkategória szoftvertámogatásának. Ezen kívül az olyan periférián lévő tulajdonságok dönthetnek mint a kijelző minősége, a kamera minősége, maga a telefon strapabíróséga, a dizájn és egyéb ízléskérdés körébe tartozó tényezők.

Én a kettő közül a HTC mellett voksolnék, de lehet hogy még várnék egy picit. Hamarosan kezd a Lenovo is hazánkban hivatalosan, ami jelentheti azt is, hogy elérhető lehet hivatalosan a Moto G, ami ennek a kategóriának a leginkább megnyerő versenyzője. Feltételes módban lebeg még az egész, mert az egész függ attól, hogy mikor zárul le végleg a Motorola-Lenovo fúzió, és ezek után akarja-e a Lenovo hazai polcokra importálni a Motorolákat.
  • davidka003
    LG F70?
    Barátnőm most vett és elég szuper hardveresen.
  • Miguel125
    Hamarosan telefon csere lesz, nyugdíjba megy a Desire X-em és nagyon vacilálok két telefon között. Célom a középkategória ami talán különösen nehéz, mert hardveresen gyak. mindegyik mostani "ismertebb" készülék megegyezik: Snapdragon400, 1Gb RAM, Adreno305, 8Gb storage, és árban is eléggé hasonlóak. A két játékos a HTC Desire 610 és a Sony Xperia M2. Nézegettem még a Huawei Ascend G6-ot és az LG G2 Mini-t de azokat elvetettem. Naszóval a HTC mellett szól, hogy már eleve KK-val jött ki, emiatt nagy valószínűséggel kap majd L-t is bár persze semmi sem biztos. Az M2 még 4.3-al jött ki nemrég kapott 4.4-et kérdés, hogy kap-e még nagy frissítést, mert végülis nem egy zászlóshajó, viszont a 18 hónapos terméktámogatásba még bőven beleférne, mert annak 2015.10 a vége. Sony mellett szól még talán a nagyobb community későbbi custom ROM-olásra, meg a SUS ha netán elbaltáznék valamit eléggé nagy biztonságot ad.
    Szerintetek Desire 610 vagy Xperia M2? (FIGHT BEGINS )
  • SzirmosSzisza
    Aha zsír. Aki esetleg kezdi elején ne használjon fel olyan zöld bizbaszt, mert úgyis eltörlik a bázist és elveszted :D
  • mulli1986
    Én most azért rendeltem ilyen ceruzát vagy mit, hogy tudjam telón is csapatni az imperium galaktika 2-őt! :D
  • Szabi #29569
    lehet értelmesebb dolgot is csinálni, de időtöltésnek buszon megfelel :D

ez gyakorlatilag CoC csak Lucas karaktereivel, szóval leírhatatlanul jobb :)