Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

skinnyman
Play Movies Is Now Ready To Stream Motion Pictures In Hungary, Macedonia, Ukraine, And 6 More Countries
Nekem ingyen Gravity filmet is akarna adni a Movies app amikor belepek, de amikor ramegyek, 500-as hibat dob. Gondolom most indult az egesz es meg nem minden mukodik, de szoljatok ha valakinek megy 😊

Tobbi dolgok:
Google Rolls Out Android 5.0 Factory Image (LRX21L) For The Nexus 9 (Volantis), But No Binaries Or Other Images Yet
SamMobile Reveals Credible-Looking Details About The Upcoming Galaxy S6, Dubbed Project Zero
Developer Changelog Posted For Android KitKat To Lollipop 5.0.0 r2 (LRX21M)
NVIDIA Says Android 5.0 Is Coming To The Shield Tablet This Month

Lollipop forraskodja pedig elvileg azota teljes egeszeben felkerult 😊
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2014.11.04. 23:13:16

Regards,

szucsy89
pár szó róla eddig hogy tetszik? felváltja a default email appot?

ha akárkinek van meghívója küldheti😊
GregSB
Baromira tetszik ez a material design. iOS-en és desktopon is nagyon jol néz ki.

theone91
Gyerekek. Nálam minden előjel nélkül elérető lett a Play Filmek. Lemaradtam valamiről?

GregSB
Nem aggodalmaskadni akarok, én is rengeteg Google szolgáltatást használok. Pozíciójukból fakadóan nagyon jó termékeket csinálnak, élen járnak a technológia fejlődésében, nem lehet őket kikerülni ha valaki kicsit is tech geek.

Ettől függetlenül én egyetértek Szucsyval abban, jobb lenne a felhasználóknak ha nem dominálnának ennyire.

theone91
Nem tudom én még nem találkoztam ilyennel. De szimplán Androidos körökben aggodalmakat hangoztatni ezzel kapcsolatban elég fura, mikor tele van az egyéb mobilplatformod valamint a PC-d Google szolgáltatásokkal.

(nem a problémát szeretném mismásolni)

GregSB
Van valami kimutatás, statisztika arról, hogy a jelenleg okostelefonok 84%-n lévő Android hány %-n vannak Google Appok, szolgáltatások?

kifli
persze túlnőtt de rengeteg disztró van ami ubi alapokra építkezik és az átlag geekek is kényelmesnek tartják. Hátha a mobil platform is ennyire felkapott lesz ilyen szempontból.
theone91
Pont az opensource mivoltjának köszönhetőek az olyan Android variánsok, amelyek az ilyen aggodalmakat semlegesítik.

Dzsini
És a Firefox OS? Legalább akkora támogatást várok a mobil ubitól is.
(esetleg beállhat a sorba a Bada, Meego, Maemo, Tizen mókák mellé, mint "egyszervoltholnemvolt"😉

Speciel az Ubuntu is túlnőtt már azon a méreten, amit egy átlag geek kényelmesnek tart, divatos lett 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

kifli
az ubuntu mobil platformja is készülőben van, az azért jóval jobb 😊
Dzsini
Azoknak nincs, nem nagyon lehet pénze ilyesmire.

Ekkora méretben csak "legkisebb rosszat" lehet keresni, jót nem igazán.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.11.04. 12:52:03

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

skinnyman
Ha van egy kozelebbi (ertsd: real life😊 ) ismerosod aki bejutott, az be tud teged is juttatni elvileg meghivo nelkul is, ha egy keszuleken hozzaadjatok a masik accountjat:
Get Access to Inbox by Gmail with a Friend's Help, No Invite Required

Regards,

GregSB
Egy open source OS uralja a piacot, amelyet egy olyan cég fejleszt / tart fenn, amelyik az adataiddal kereskedik, és aktívan belefolyik geopolitikai hatalmi játszmákba is.

Én megmondom őszintén jobban örülnék ha egy igazi OpenSource OS lenne a piacvezető, amelyet geekek, független tech cégek tartanak fent, és nem a Google.

theone91
Azért ne feledjük, hogy valószínűleg ennek a pitének egy relatíve nagy szeletét olyan Androidos variánsok teszik ki amelyeknek már semmi köze a Google-höz és messze állnak az Androidos ökoszisztémától és élménytől. Olyan Android rendszerek ezek, amely mögül ki lett gyomlálva a Google-ös háttér és saját megoldásokkal, szolgáltatásokkal és felhasználói élménnyel helyettesítik azokat. És tele van ezzel a szédületesen széles ázsiai piac.

Pont idevág a tegnapi hír, miszerint Xiaomi (a szaksajtó konstans jelleggel a kínai Apple-nek becézi), amelyről mi alig hallunk bármit is, gyorsan de halkan a világ harmadik legnagyobb mobilgyártója lett (a Lenovo-t letaszítva) úgy hogy jelenleg keleten ismeretes a márka. Emellett jelenleg a világ leggyorsabban fejlődő mobilcége. Ez méreténél fogva legjobb példája a megkopasztott Androidnak, a MIUI ugyanis teljesen elvágja a Google-köldökzsinórt, hogy magáénak tudja a rendszert. Ezen rendszerek felett már aligha dominál a Google.

Androidon belül is megvan a verseny, pont ezért vannak az Androidnak különböző gyártói megvalósulásai. Ezt mi nem igazán érezzük (még?), de ez a verseny igencsak kiéleződött pl. pont a Xiaominak köszönhetően a keleti piacon. Skinnymannek igaza van az opensource érvvel amúgy.

Bár azon sem csodálkoznék, ha a Google inkább partnere szeretne lenni Xiaominak, mint versenytársa. Nem kell nekik még egy Apple, pláne úgy, hogy közvetett értelemben a Google rendszere hajtja a Xiaomikat. Szerintem látunk még Xiaomi logót a közelgő Google-keynoteok diáin.

GregSB
Egyelőre nincs meghívóm, majd szólok ha lesz.

skinnyman
Nem annyira latam, hogy hol rossz az barkinek, hogy egy open source OS uralja a mobilpiacot. Ami azt illeti, a lehetseges alternativak mellett ez valoszinuleg az egyik legjobb dolog ami tortenhetett.

Regards,

qetuol
én kérek szépen invitetot ^^

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

szucsy89
Lehet itt örvendeni, de ez nekünk, felhasználóknak a legrosszabb, hogy szinte a Google uralja az egész piacot...
skinnyman
Android Captures 84% Share of Global Smartphone Shipments in Q3 2014
Az osszes tobbi platform pedig kozben csokkent. Es akkor most kezd majd meg beindulni az android one...

Regards,

GregSB
Október 23.-án kértem inviteot a hivatalos oldalon. Érdemes ott kérni, és lehet 2-3 héten belül adnak.

GregSB
Igen, van iPhonera is app már.

szucsy89
iPhone-ra? 😮
GregSB
Kaptam inviteot Inbox-hoz 😊 Nem külső személytől, Google osztotta ki. Érdekes hogy először a mobil appot kellett letöltenem, utána engedte csak használni a webes felületet.

Ha tudok majd adni inviteot szólok. Egyelőre még ismerkedem vele.

theone91
Megújul a Calendar is természetesen. 😊

Barnabyka
Üdv! Valaki rendelkezik LG G3 telefonnal? Amennyiben igen, írjon már egy privát üzenetet! Köszönöm!

sziasztok, valaki nem tudja esetleg, hogy be lehet olyat állítani nexus 5-ön, hogy a feloldóképernyő alatt ne lehessen kikapcsolni a telefont?
szucsy89
pont múlt héten mesélte Bog a nosztalgiázós MATV adásban, hogy egy dunántúli GSM üzletbe vitte vissza a nénike a telefont, hogy nem működik, pedig hát ő kisütötte ahogy mondták... olajban 😊
Köszi! Akkor ezekre figyelek.
Dzsini
Az a lényeg, hogy ha teljesen lemerül (nem kapcsol be), akkor nem szabad még napokon (heteken) át úgy hagyni, mert akkor csúszhat le a problémás tartományba.
Amúgy nyugodtan tölthető, meríthető bármikor, jelentős élettartam-különbséget nem igazán lehet elérni különféle használati szokásokkal.

theone91
Viszont ha fent akarod tartani az akku élettartalmát, akkor nem merítsd csutkára soha. ~20% környékén már illendő töltőre vágni a telefont a biztonság kedvéért (nem baj, ha ez nem mindig teljesül mert az akkuk százaléka egyfajta előrevetített érték, pont a csutkára merülést elkerülendően, de erre azért mindenképp oda kell figyelni).

theone91
Semeddig. Vagyis amíg fel nem tölt. Ma már nem létezik akkusütés.
Utoljára szerkesztette: theone91, 2014.11.03. 14:07:49

Ma vettem egy Honor 6 telefont.
Nem sokára lemerül, és mivel ez az első ilyen okostelefonom a kérdésem, hogy ezeket első töltésnél meddig kell tölteni?
theone91
Állítólag volt egy szállítmány, amiben féláron (kb 50 ezerért) volt OnePlus One is

Szerk: Itt is van. Kár, hogy csak 10 darab van belőle, de hiánytermékhez képest szép deal..
Utoljára szerkesztette: theone91, 2014.11.03. 13:09:20

theone91
Azoknak akik külföldről vásárlást fontolgatnak: Ezt érdemes figyelemmel követni. Igen durva leértékelések vannak ám.

theone91
Lassan itt is bevezetik a ticktetes vásárlást, mint a legtöbb rétegtermék (legjobb példa ugye a OnePlus One).

skinnyman
Igen, par napja linkeltem en is, androidpolcie szerint:

Wow, it looks like Google really dropped the ball on this one. While previous Play Store launches have been problematic, today's Nexus 6 pre-order has left the vast majority of prospective buyers high and dry. Google seems to have sold out of a low initial stock almost instantly, and there was never a single point in the afternoon where you could reliably go to the Play Store and pay for a phone.
We ran an informal poll over on the Android Police Google+ page, now at over 1000 replies. If our readers are any indication, approximately nine out of ten people who wanted to pre-order a Nexus 6 today were unable to do so.

Szerintem azert joval kisebb keszlettel keszulhettek, mint mondjuk anno N5-nel, tekintve hogy egy phablet, de igy is durva.

Regards,

theone91
Azt hiszem a Nexus 6 méretének köszönhető düh beszélt belőlem, amikor azt mondtam, hogy a kutyának sem kell ekkora Nexus.

skinnyman
Nem nagyon ismerem a csokat, de amit hallottam rola, az alapjan nekem inkabb apple-os csokanak tunik, peldaul a "cult of mac" magazinnal van valami nagyobb szerepe.
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2014.11.03. 10:10:05

Regards,

LocalPatriot
Aha, azért nem volt Fotók alkalmazást, mert a G+ le volt tiltva.
Engedélyeztem, frissítettem és most jó, el is kezdtem szinkronizálni.
Hálás köszönet!
Dzsini
Ahogy nézegetem a Google+ része, onnan is elérhető (főoldalról Minden legördülő, és alul van az ikonja)

LocalPatriot
Nekem nincs olyan Fotók alkalmazás.
Dzsini
A képekre van: Fotók alkalmazás (színes szélforgó) - Beállítások - Automatikus mentés - és itt beállítható, hogy csak wifin át (esetleg csak ha töltőn van) szinkronizáljon - elég sok lehetőség van.

LocalPatriot
Lejárt a szerkesztési idő.

Olyan kérdésem lenne, hogy be lehet azt valahogy állítani, hogy a telefonom lévő összes fényképet, csengőhangot - csak wifivel - feltöltse a drive felhőbe? Valamint, hogy az új képeket is, amiket készítek feltöltse, de csak ha van wifi?
LocalPatriot
De nincs valami oldal, ahol lehet kérni meghívót? Nyilván a google-tól való igénylésen kívül.
Csak mert mindenki használja már, de meghívója nincs... vajon nekik honnan van?
GregSB
Hát én azért fenntartással kezelném Mike Elgant. Kb olyan elfogult A Google iránt mint Gruber Apple oldalon, állandóan a Google seggét nyalja 😄

Ettől függetlenül engem is érdekel az Inbox és szívesen kipróbálnám.

elitehun
Mást is meglepett, hogy nexus 6 lett a neve? <#banplz>
skinnyman
Pedig az is eleg jol mukodik, amiota az van, azota semmilyen plusz szurot nem kellett beallitanom, mert alapbol minden oda jon, ahova varom.

Itt egy eleg jo iras Inbox-rol:
Az open email to Google Inbox

Regards,

theone91
Elnézve nem létfontosságú app. A Google helyében én csak szimplán a Gmailbe adagoltam volna lassacskán az Inbox feature-jeit. Lényegében most a Google-nek csak az a célja, ha belemártsa a felhasználókat egy picit a Gmail jövőképébe. Szinte biztos, hogy a két szolgáltatás össze fog olvadni, de addig (vagy legalábbis a Inbox első végleges verziójáig) nekem bőven megteszi Gmail app is.