Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mulli1986
Sziasztok! sajnos telóról nem találok ph-n z3 fórumot. Valóban nincs vagy csak telón nem jön ki a találat?

SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!

GregSB
Nemtom, ma jutottam el a zero inboxhoz. Egész nap ez volt kint, majd este is lecsekkolom 😊

GregSB
#30485 utolsó előtti bekezdése.
Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.11.07. 15:25:05

theone91
Én még nem próbáltam, jelenleg nem is igazán éget még annyira a kíváncsiság, hogy elorozzak Inbox meghívót olyanok elől, akiket valóban érdekelne. Ennek ellenére mondom, hogy vannak nagyon jó funkciói: Állítólag remek érzékkel tudja kategorizálni teljesen automatikusan a leveleid, ami sokkal produktívvá teszi a levelek kezelését (néha a Gmail rosszul dobálja be nálam pl. adott szolgáltatástól érkezett fontos levelemet a promotion kategóriába, így notit sem kapok róla, néha kellemetlen mert simán átsiklok ezen levelek felett). A highlight funckiót is sokan dícsérik, mert tényleg a fontos levelekre épít. Plusz azoknak is remekül jön, akiknek az email-küldés egyfajta berögzült feladathoz kötött.

Ami nekem tetszik, ha pl. kapsz egy levelet teli szállítási-információkkal, akkor kiemeli belőle a lényeget és pillantásos információt kreál abból, hogy épp merre jár a terméked. Magyarul meg sem kell nyitnod a levelet, nem kell kikeresni a tracking kódot és bemásolgatni a futárszolgálat oldalára. Ez eddig is működött, de ehhez kellett a Gmail + Google Now, mert ezeket az infókat Google kártyákon jeleníti meg.

Sok apró, nüansznyi dolgokból áll össze az Inbox, felületesen érdeklődőknek persze hogy nem túl szaftos a dolog. Bár hozzá kell tennem az invite-alapú szolgáltatások körül mindig jóval nagyobb a hype és ez alól az Inbox sem kivétel. Csakhogy már most sokan felváltották az eddig használt levélkezelőt Inboxra, ami azért jelent is valamit.

"Built on everything we learned from Gmail, Inbox is a fresh start that goes beyond email to help you get back to what matters."

Ebből is leszűrhető az, hogy az Inboxra úgy kell gondolni, mint egy Gmail 2.0-ra.

Egyáltalán mire jó ez az Inbox? Mert én kb semmi értelmét sem látom.

k0trapali
Rámegyek a bannerre megegyszer ha hazaertem melobol.
theone91
Ez nem változik úgy, mint a stopper/óra app háttérszíne napszaktól függően?

GregSB
Az Inbox meg így néz ki ha eljutsz odáig hogy nincs több leveled:

Ezt meg dedósok dizájnolták 😞 Homokosok és 12 évesek dolgoznak a Gúglinál úgy néz ki. Nincs ott egy normális ízlésű FÉRFI aki szólna nekik hogy mindennek feketének vagy szürkének kéne lennie? /s
Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.11.07. 13:12:06

skinnyman
Legutobb amikor neztem (par napja) meg nem kaptam, de most h mondod raneztem es most mar valoban kaptam 😊

Regards,

theone91
Kellett is, mert a haverjaid keresztet égettek az előkertjében.

Solten
Csak jo fejek akartak lenni Tim Cookal.

Saor Alba

GregSB
Te kapogatod az inviterokat Inbox-ba?

Én kaptam most 3db-ot, de ezeket rögtön ki is osztottam haveroknak.
Ha kapott összes haver és marad felesleges akkor szólok itt a topikban 😊

skinnyman
Ez igy egesz jol hangzik, valaki meg tenyleg megcsinalja <#idiota>
(sztem is amugy mehet uj banner, a mostani mar elegge elavult minden szempontbol)
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2014.11.07. 12:06:36

Regards,

theone91

theone91
A hue-t át kellett volna tekerni egy úgynevezett "férfiasabb színre" és az Android 5.0 Lollipop szöveget pedig a Metallica betűtípusával kéne kiírni. Nem baj ha van körülötte villám is, meg pár punci is.

theone91
Ennyire nem vagy biztos magadban? Hogy egy nyalóka közelében feszengsz? Mi a fasz van a világgal?

k0trapali
Nem is magamtol talaltam ki, hogy rozsaszin legyen!
Tudtommal nem csak ferfiak forumoznak.
GregSB
qetuol + Solten: Ezt mondjátok a Google-nek is légyszíves:

Android 5.0 Lollipop hivatalos oldal.

Lehet inkább nektek kéne kinőni a homofóbiátokat.

qetuol
ezt a gendernáculást inkább hanyagold. eleve a nyalóka sem túlságosan "férfias".

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

skinnyman
A legutobbi hirek szerint valoszinuleg ilyen utolso pillanati javitasok miatt csuszik a dolog (eredetileg nov 3 korulre volt tippelve, most nov 12 korult mondanak). Illetve meg regebbi hirek szerint eloszor a wifi-only tabletekre fog kijonni, az lte-s cuccokra (mint az n5) kicsit kesobb, talan inkabb honap vege fele.
The Android 5.0 Nexus Rollout Might Be On Hold Because Of A Serious WiFi Battery Drain Bug

Regards,

Solten
Valami ferfiasabb szinvilaggal? Ez nem az alma topik 😄

Saor Alba

addig ne számítsunk lollipop megjelenésre amíg ki nem szállítják a nexus 6okat?
Narxis
Ez jól néz ki.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Sippie
Üdv!
A különböző társasági appoknál, mint viber, facebook és társaik, be lehet állítani hogy https:// protokollon keresztül csatlakozzon http:// helyett? Melóban korlátozott a net, és csak https-el tölthetők be az oldalak. Böngészőből tudnám futtatni mondjuk a facebookot, de akkor gondolom nem élnek az eseményjelzős funkciók, mint a saját applicationnál. Valaki meg tudná ezt nézni esetleg?
Előre is köszönöm.
k0trapali
Új banner az új rendszer tiszteletére? Háttérbe is mehetne valami pasztell szín.

k0trapali
Ebben a fostos Play aruhazban hogyan tudom megtalalni az uj es igenyes jatekokat? Sok szutykot dobalja itt nekem alandoan... nem talalok egy hosszab idore is lekoto jatekot!!
theone91
Amúgy nem tudom miért baj, ha egy tesztben más készülékekhez hasonlítanak egy adott készüléket. A Nexus 9 fő versenytársa az iPad. Ezzel probléma nincs.

De azzal totál egyetértek, hogy nem szabad erről szólnia az egész tesztnek, egy-két mondatban le lehet tudni az összehasonlítást. Amúgy jobb lenne, ha az európai Verge szerzők kapnának tesztre Androidos cuccokat, bennük nincs meg az Apple-fixáció.

GregSB
Nincs ebben semmi szánalmas. Az iPad támasztotta fel a táblát, és állított be egy standardot a tablet piacon, teljesen normális hogy hozzá hasonlítanak minden tabletet.

Nem csak a Verge csinálja, nézd meg pl az Engadget vagy ArsTehcnica cikkeit. Írd be a keresőbe hogy "ipad", mindegyik cikk hemzseg ettől a kifejezéstől.

Ez van.
Utoljára szerkesztette: GregSB, 2014.11.06. 11:30:09

adam46
<#hehe>
GregSB
Rájöttek hogy tabletnél filmnézésen kívül semmire nem jó a widescreen 😊

precision
nagyot néztem amikor megláttam hogy a Nexus 9 4:3 -as képarányú kijelzőt kapott 😊 ráadásul a felbontása is ugyanaz lett mint az ipadnek (1536 x 2048) azt hittem elkötelezettek a widescreen mellett... úgy látszik a piaci igények vagy valami más miatt áttértek erre a felbontásra és képarányra

ez most csak úgy eszembe jutott nem a videó kapcsán mondom... a videóhoz annyit, hogy ugyanabban a kategóriában versenyzik mind a két táblagép... főleg most, hogy a kijelző szinte ugyanaz mind a két tableten
én nem látok benne problémát hogy az reviewkban összehasonlítják őket... sőt, ez csak nekünk vásárlóknak jó
Utoljára szerkesztette: precision, 2014.11.06. 11:04:28

Bazinga!

skinnyman
Ugy tunik nem csak nekem tunt fel 😊

Szanalmas.

Regards,

skinnyman
Azota megkaptam az ingyen Gravity-t, siman beleptem a play movies appba, egybol kiirta h megkapom ingyen mint multkor, ramentem, es meg is kaptam. Az elejen valszeg azert nem ment, mert akkor indult az egesz dolog az orszagban. Viszont asszem csak azoknak ajanlja fel a Gravity-t, akik ujabb Nexus cuccon (pl. n5, n7 2013) jelentkeznek be, a tobbieknek helyette valami rovid gyerekmeset csak (Shaun the Sheep: The Big Chase).

Regards,

LocalPatriot
Ha valakinek lenne meghívója jelezze felém pls😊
GregSB
Nekem 1,5 hét után küldtek.

szucsy89
írtam is a Guglinak, már vissza is írtak hogy amint lehetséges küldenek... remélem nem kell heteket várni, felkeltette az érdeklődésem. 😄
theone91
Angolra állítva a telefont a keresési eredmények közt sincs, magyarul megtalálja, viszont régiózáras. Akkor ez eddig már három különböző eset. Ezt még nagyon finomítgatni kell.

Amondó vagyok, ha valóban lesz nálunk Netflix (ez jó előszele lehet ennek ld. a Play Music - Spotify, Rdio analógiáját, ami hasonló helyzetben volt egy éve), szintén havi 8 euróért, akkor az sokkal inkább megérti majd. Ez jó esetben is csupán két Play Filmek kölcsönzést jelent (ha egyáltalán lehet streamelni az adott filmet), ami nagyon zsírszegény ajánlat a Netflixhez képest. És ők még gyártanak is eredeti tartalmat is, amelyek elég sikeresek lettek (Orange is the New Black, House of Cards és megannyi saját gyártású produkció jön, ami csak náluk elérhető).

SzirmosSzisza
Nálam van, de 3k.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

GregSB
Naja, vicces hogy az Android 0.5, Milestone 3 gyakorlatilag egy BlackBerry koppintás volt 😊

Dzsini
Igen, sajnos júniusban jelent meg, nem írtak összefoglalót az elmúlt 2 nap alatt az 5.0-ról. De itt találtam jó kis képsorozatot, és belenéztem a cikkbe, érdekes volt főleg az 1.0 és az előtti állapotokról amit írnak.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
2007 november 5-én, pont 7 éve jelentették be az Open Handset Alliance megalakulását, és az Android operációs rendszert.
Az első készülék majdnem egy évvel később, 2008 augusztusában jelent meg, a HTC Dream (T-Mobile G1)

7 év, és 5.0-nál tartunk.

a kép forrása, és történelmi áttekintés

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

GregSB
Ja ami szintén nincs Mailboxban azok a Bundle-ök. Ezek gyakorlatilag az eddig is ismert automatikus kategóriák (promóciók, updatek, stb), + az eddig beállított lfilterezett abeljeid. Ami jo hogy ugyanúgy egy elemként jelének meg az Inboxban, és okosan tudod szabályozni egyesével milyen sűrűn jelenjenek meg (azonnal ha jön bele levél, naponta 1 kivonat, hetente 1 kivonat, teljesen skippelje inboxot, stb)

Ez azoknak akik eddig is használtak filtereket/labeleket nem nagy újdonság, talán felhasználóbarátabbá tették, így nagyobb tömegek fogják használni.

GregSB
Szerintem nem az a kérdés hogy azt váltja fel, hanem hogy felváltja -e a Mailboxot. Ugyanis nagyon sok funkcióban azzal próbál versenyezni.

A geature-öket egy az egyben onnan emelték át: jobbra rántod az emailt akkor "Done"-nak jelölöd, ha balra akkor snoozolni tudod időpontra vagy helyszínre. (ez utóbbi nincs Mailboxban). Ami újdonság hogy tudsz külön remindereket létrehozni amik ott élnek a leveleid között + ami szintén nincs Mailboxban az a Google Now integráció a remindereknél, ami folyamatosan tanulja a szokásaidat, és egy idő után már 2 betű leütése után kitalálja hogy milyen remindert akarsz létrehozni adott szituációban.

Maga a design sokkal kellemesebb az Inboxban. A Mailbox egy fapados, letisztult dizájnt követ, ami teljesen jol funkcionál, az Inboxot viszont élvezet használni, annyira jók a Matrial designos áttűnések, animációk.

Igazából ez az egész Inbox azoknak az embereknek szól, akik sok levelet dolgoznak fel, az inboxukat és leveleiket kvázi "Todo" lista / rendszer szerint használják (minden levél azért van az Inboxban mert azzal kapcsolatban cselekedni kell valamit), es törekednek a "zéró Inbox" elvre.

Én egyelőre még nem váltok át Mailboxról a fő e-mail címemen, de párhuzamosan fogom használni az Inboxot is egy másik mail cimemmel.

theone91
Én direkt megnéztem a Gravity-t, mert tudtam, hogy nemrégiben ingyen adták, de nálam régiózáras. Érdekes.

skinnyman
Eddigi legjobb changelog: link

Fix UserManager#isUserAGoat

Correctly detect if the user is a goat.

A hivatalos dokumentacioban is irnak rola: link
<#idiota>

Regards,