191
Paksi és költészet
-
#111 Köszönjük!
Emellett a leszólóknak: a rock és a metal nem véletlenül marad ki a médiából. Abból, ahol már a gyerekeknek szóló műsor is arról szól, miért hagyta el Putyika Mutyikát - különösen nem.
Lehet szövegekkel nem egyetérteni. De olynaról rosszat mondani, amit nem értünk?!
Ja, meg amennyire emlékszem, elég komoly költők alkotásaból szoktak vicces és trágár átiratokat készíteni. Mert abból, hogy "Sej, de jó kedvem van!", meg abból, hogy "De sz*r ez a világ!" nem lehet átiratot összehozni. -
#110 Aki nem tud érdemben hozzászólni a témához, az kérem kerülje el a topicot, mert pihenő lesz a vége.
Nyugszik - Fekszik - Kúlturáltan fórumozik ! -
#109 Albumon jól énekelt régen,mint mondtam,régen szerettem is. -
#108 elnézve az utolsó tucat hozzászólást, nem úgy tűnik, hogy nem annak nyílt volna... -
#107 nem hinném -
#106 ez a topic az ossian fikázására nyilt ? -
#105 régen herélt kos volt még fiatal korában:D -
#104 Egyébként szerintem Paksinak pont a hangjával nincs probléma. Vagyis ma már van de régen jól énekelt. -
#103 Hát van 1-2 furcsa szöveg,de nem is mondta senki,hogy mind jó.A legtöbb viszont igen.Ez olyan mint másik fórumba kimásoltak pár olyan szöveget amiben az ördög szerepel és akkor már sátánista az ossian:DD Na meg 2 S betű az SS-re utal looooooooooool A rock zene meg nem nagyon a hangról szól.Az igénytelen hörgös zenéket meg inkább hadjuk:DD -
#102 Régebben én is kb. ezzel kezdtem,mondjuk a primitív szövegeket akkor is kerültem,de legalább volt egy-két fogós dallam. -
#101 Hát persze biztosan szarok azok is,csakhogy én nem is állítottam soha, hogy költők Egyébként annyira nem is szeretem de a logójuk tetszik.
Az Ossián volt az első metal zenekar amit hallgattam nagyon régen aztán fokozatosan kiábrándultam belőlük ahogy derültek ki Endre bá egyre újabb faszságai. Meg eleve nagyon fáraszt már a true metál. -
zdlr #100 ezt biztos még a videó korszak előtt írta. -
#99 Azt eddig is tudtuk,hogy a szövegek katasztrófák.
Azért én megnéznék egy Morgoth szöveget is,nem hiszem,hogy költői igazságok vannak,mondjuk az a stílus nem is erről szól,de a lényeget érted. -
#98 Endre férfiúi tudatra ébredése sem maradhat megéneklés nélkül:
Ossian : Szex- Invázió
Nyolcévesen kezembe kaptam
Néhány színes képet nagy titokban
Forgattam, néztem és nem értettem,
Hogy mit miért hová, s ez miért jó nekem
VOKÁL: Szexláz, felborít mindent
VOKÁL: Teljes invázió
Filmek, újságok, könyvek
S a kézzel fogható tények
Állandó izgalom az élet
A video korszakban minden más lett
Megnézhetsz mindent, sõt annál is többet
Lassíthatsz, gyorsíthatsz, merevíthetsz
Felállhatsz és el is mehetsz
-
#97 MIRE ÚJRA MEGVIRRAD!!!
Szép vagyok, átugató
Sosem beer...
Sosem bírtam MEGNYUVADNI
A nagyvilágban apróra verni
Fájtam MELLBŐL ADÓRA GYÚRNI
Az ágyam mélyben átvallatódnijjahhh
Mire újra megvirrad
Mire ÁTFONNYADULOK
Meddig vagyok márvárhavirradok
Mihhre újhhra megvirrad
Mire újrah megvirrad
Hátha megvirrad, CSÚNYA IDŐ VAN.
Aprópénzre váltott árnyék
Aprópénzre váltok ágyék
Még nagy vajban megvirradni
Na megvirradni vártam; meddig vagy
Sosem bírtam megnyulladni
Az aprófákig ártirradni
Átforrradni, betiltatni
S a FURGONT MINDIG ÁTVIRRADNI HAGYD!
Noha megvirrad, mi vagy
Mire átvirr A NYULAD
Addig addig átsohamegvirradmivagy
Szóval megvirrad mi vagy
Soha megvirrad mi vagy
Átvirradnimársohamegvirradmivagy
AOEJJJJJGYERÜNK!!!!
...re újjra megvirrad
Mire ÁTVIRRADULOK
Megvirradva vájj mire átviajaja
Mire újra megvirrad
Mire átvirradulok
MEGVIRRADT BANÁN
Újra megvirradulhat.
-
#96 Ja és kedves fórumozók!
Mielőtt megkérdeznétek, mit keres itt olyan, aki igazi dinoszauraszon is lovagolhatott, előrebocsátom: azt, hogy én tényleg szeretem az Ossiant.
Azzal együtt, hogy Paksi röhejesen néz ki szőkén, és annak ellenére, hogy keményen tanul énekelni, szikra hangja sincs. De értem a szövegeket, amiket ír, sőt nagyon jók. Több albumuk megjelenése után rövidesen valóban bekövetkeztek olyan események, amikkel kapcsolatos nóta az albumon volt.
Ha kérhetem, könnyebben elhiszem, hogy látó, aki figyelmeztet arra, mi várható, minthogy ő lenne Óz a nagy varázsló - aki előidézi azokat.
Aki nem hiszi, nézzen utána a Jugoszláv háború (amiből könnyen lehetett volna világégés) előtt megjelent albumuknak és hallgassa meg a nótákat. Figyelemmel, szövegértéssel, a neki nem tetsző stílus figyelmen kívül hagyásával. Ha túl van rajta, jelentkezzen itt. Kíváncsian várom a véleményét. -
#95 A kedves kolléga még igen fiatalon abbahagyta az olvasott-hallott szöveg értelmezését. Abból gonodolom, hogy így volt, mert hozzászólásai alapján kb. 12 lehet.
Ez nem baj, hiszen senki nem születik nyugdíjasnak - sajnos - de reménykedjönk, hogy nem akar így maradni. -
#94 Mivel még mindig nem vagy tisztában a fogalommal, csak handabanda összevissza. Eltelik pár perc, egyszercsak ráébredsz, mit is olvastál és akkor sírva röhög a magyar - önmagán.
Saját magad miatt kérlek, ha nem is hiszed el, hogy igaz, amit erről a fogalomról mondanak, legalább nézz utána. Sok nehéz helyzetből fog még kihozni a mindenttudás hiányának ismerete. -
#93 ez hogy jön ide ? -
#92 nah jo ezt aláirom ez ciki :D -
#91 Fogadjátok szeretettel Nagymesterünk, Írónk-Költőnk egy régebbi gyöngyszemét:
Wellington : Póker Üzletember
X úr elfogalt menő,üzletember örök nyerő
Sikeres ötvenes,heti 100 rongyot zsebretesz
Vakít a műfogsora,fején dús a paróka
Pókerarc,és bankbetét,Mercedes,és új feleség
Refr.:Illúzió,a látszat csal,nagy szívás összezavar
X úr az éjszakában ücsörgött egy rosszhírű bárban
a whiskey-től enyhén szédült,s egy szőke tündér a térdére ült (vokál:térdére üüüüüüüüüüüüült)
Jó a nő,karcsú a teste,vörös a szája,vörös a körme
kevés a pénze,könnyű a vére,hajlandó lenne némi kis szexre
Illúzió...
Autóban gyors franciaóra,lelép a lány,mihelyt VÉGE A MÓKA(!)
Hősünk most vette észre,hogy köddé vált az összes pénze
A rendőr gúnyosan nevet,ez a szőke ravasz gyerek
Helyes fiú,nőnek is remek,tökös bébi a művészneve
Illúzió.. -
#90 attól, hogy a topicnyitó kissé túlbugzó paksi-rajongó, még nem kéne szétb@sznotok a topicot... -
#89 hagyjad már , aki képes ilyet leírni , hogy endre Látó attól nincs mit várni
basszus ezen még évek múlva is röhögni fogok -
#88 biztos te is "sztárolsz" olyan zenészeket, akikről mások hasonló gondolkodással vannak..ha nem szereted az ossiant, akkor ne gyere ebbe a topicba, mert konstruktív hozzászólásod eddig nem volt, csak fikáztál -
#87 ezis egy érv -
#86 Nem vagz te egy kicsit elszállva?Sztárolsz itt egy olyan embert,aki az égvilágon semmit nem tett.Mert,hogy dalszöveget írni nem tud (urambocsá' a könyveit nem is fogom keresni),hangja pedig 0.
Az Ossián nem miatta tart ma ott,ahol sajnos van,hanem a jó zenészeknek köszönhetően. -
#85 Hát ahogy néhány hozzászólást elnézek, kéne nyitni egy olyat! Vagy inkább egy: "Hogyan fikázzunk bármit úgy, hogy az olvasó is jól szórakozzon?" -
#84 bár a Harry Potter topicodba biztos nem fox látni :) -
#83 sok helyre belekontárkodom :P -
#82 Hát akkor már 120 sincs hátra!
Azért én nem fogok továbbra sem beleszólni olyanba, ami nem érdekel, vagy nem tetszik. Remélem megbocsátjátok. -
C7 #81 Szervusz Shiwo? ebben a fórumban is megtalállak???:D -
#80 ez idézet Paksi debreceni koncertjéből... -
#79 megsugom, hogy a témaindítónak nincs moderátori jogköre..házigazdának van, de ahhoz kell vagy 200 hozzászólás, hogy házigazda lehessen, ill a topic olvasóinak beleegyezése -
#78 ez miez? nemis magyarul van -
#77 Lézengek, ténfergek órákon át,
Árom, hogy jöjjön egy jó társaság,
Ittva az ajtó itt nincs maeghívó,
Ittva az ajtó mármeghívó!
[közép]
Ittva az ojtonéde!
[refrén]
... az ajtó itt nincs meghívó
órákon neghót egy is meghívó
várom, hogy ittvan egy gyors meghívó
órákón meghót egy jó meghívó jeee
Meghívó!
[verse]
Órákon meghíd egy jó meghívó!
Várom, hogy jönnek egy ón meghívó
Ittva egy megkíd egy ór meghívjó!
Várom egyet hé'
[közép]
Nyitva egy bármi bárhó,
Egy nyitva egy márhívó!
Várhönek márhón'
Egy nyitmákhívó!
[refrén]
Várhogy egy meghód egy nincs márhívó,
Ittva egy máthét egy nicsmárhívó!
Várhó egy ócsvét egy nicsmákhívó!
Nyitva egy márhód, egy nics máshívó!
Gyerünk!
[gitárszóló]
[közép]
...
[refrén]
...indva egy márhód egy nicsmeghívó,
várhól egy meghó egy kis márhívó,
nyitva egy márhód, egy nincs már hívó!
Nyidva egy márhód, egy nyitva egy márhívó!
-
#76 háát jah énis arra szavazok -
#75 Az a gyanúm, hogy a téma nem azért indult, hogy egyeseknek legyen hol fikázódni.
Javaslom a témaindítónak, hogy éljen moderátori jogkörével és vita helyett az ilyen típusú üzeneteket egyszerűen törölje. -
#74 kiskorú fax zoltán te menjél innen de gyorsan:D
-
zdlr #73 az ossiannál pláne jobb a pank. -
#72 Paul Trent