Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Marek Heinz: 188cm / 84kg
Rósa Dénes: 174 / 66
Maróti Béla: 182 / 76
Gárdos András: 178 / 72
Andrezinho: 176 / 73
Rodenbücher István: 184 / 81
Junior: 182 / 78
Djordje Tutoric: 187 / 86
Csizmadia Csaba: 185 / 83
Justin Haber: 180 / 70

Csak azokat írtam ide, ahol így gyorsba találtam magasság, vagy jelentõsebb súly eltérést...

A játékos értékek nyilván generáltak... nem várom el, hogy a researcher minden játékosnak meghatározza az értékeit, de azért alapvetõ dolgokra jó lenne figyelni.

Például játékosok posztja, gyorsasága, ereje, agressziója... Maróti jobb oldali középpályásnak van bekreálva 3-s szereléssel, meg 3-s erõ-vel... agresszió, bátorság 5-6... Nem egy Gattuso, de azért...

Ha komolyan beleteszik a játékba javításként, akkor esetleg lehetne írni a Fradinak, hogy adják meg melyik játékos melyik poszton érzi magát igazán otthon, hol bevethetõ, milyen lábas, mennyi idõ alatt futja a 30-t, és a 100-t...

Ezek alapján már elég korrekt infókat lehetne kapni...

www.smart-bus.hu

zorrobomber
Jól van, fasza, kicsit write only üzemmódban voltam, de nem baj...

Találtam egy hungarian data issues topikot, ami ráadásul aktív, de csak 2-3 apróságot jeleztek eddig benne. Összedobhatnánk közösen egy listát az objektív hibákról. Még talán a 3as tacklinget is javítanák. Este még fogok ezzel foglalkozni sztem.

<#eljen>

www.smart-bus.hu

zorrobomber
ok, újraírtam

Udvariassági köröket megtettem, írtam példát, Solt, utólagos engedélyeddel 😊 idéztem azt hogy szerinted tragédia a Fradi adatbázis, aztán feltettem három kérdést:

- Folyamatosan kapcsolatban vannak e a magyar szerkesztõkkel, illetve mik a követelmények egy ilyen ligában mint a magyar?
- Évente vizsgálják e a szerkesztõket és leváltják õket ha kell, vagy "felvesznek" egyet aztán évekig õ marad a researcher?
- Van e mód arra hogy a hivatalos adatbázist javítsuk, legalább az egyértelmû hibákat pl. magasság, pozíciók?

zorrobomber
retkes k**** élet, írtam a researcher fórumba egy fél oldalas postot, erre nem kiléptetett a szar fórum mikor submitra nyomtam???? áááááá

sziasztok...kezdtem egy játékot az Espanyol-al már a 2. szezon kezdõdik... az elsõ szezonról annyit, hogy nagy nehezen sikerült megszerezni a 6.helyet a bajnokságban, a kupából elég hamar kiestünk egy rossz taktikai beállítás miatt...meg annyit hogy elég kevés gólt szereztünk Luis Garcia 13gólt szerzett az egész szezonban ami szerintem elég kevés, és õ rúgta a legtöbbet...hosszabb beszámoló hamarosan...és gratulálok mindenkinek
Lehet rosszul fogalmaztam, én nem akartam õt lehúzni, és nem is vettem úgy, hogy te azt tennéd... 😊 A Békéscsabára nem látok rá, viszont a Fradi az tragédia... :S

www.smart-bus.hu

zorrobomber
Nem utaltam arra hogy Magicboy trehány munkát végzett volna, csak arra hogy sima önként jelentkezõ emberek(szvsz magicboy csak jó munkát végezhetett, hiszen sokat jár ide 😊. Most hogy így feljött a téma, lehet hogy utánanézek...

A Békéscsabáról nem tudok nyilatkozni, de aki a Fradit csinálta... nem minõsítem... ha csak annyit megtesz, hogy felmegy a hivatalos honlapra... ott vannak a játékosok alap adatai... még azok sem stimmelnek nem egy esetben...

Irdatlan trehány munka... csak tudnám minek vállalja el, ha nem szívbõl csinálja...

www.smart-bus.hu

zorrobomber
Eddig amúgy én úgy orvosoltam az ilyen gondokat, konkrétan Kulabát, hogy eladtam a francba, mert amúgyis szar volt, meg szvsz IRL is szar 😊 Viszont idén jól tolja és szükség is van rá, és kicsit bosszant hogy veri a kiugratós kontragólokat, mikor ugye pont nem errõl híres. Meg úgy általában semmirõl, azon kívül hogy olyan jó nagydarab targoncásfiú kinézete van.

zorrobomber
Pl. magicboy 😊 Õ asszem konkrétan a Békéscsabát.

De ezeket ki csinálja?

www.smart-bus.hu

a legjobb a tavalyiban volt, mikor Keisuke Honda négernek, Sidney Govou meg fehérnek volt megcsinálva, az ideiben még nem néztem õket
Ha csak õ lenne elbaltázva... ( Maróti jobb oldali középpályás a Fradiban, 3-s szereléssel... ) és ezen kívül még számtalan...

www.smart-bus.hu

Fabio Capello
" Poissyban, a Peugeot gyárban éjszakai mûszakos targoncavezetõként dolgozott, hogy kiegészítse a francia hetedosztályú RC Neauphle-Le-Château-nál futballistaként keresett sovány jövedelmét."

A:S:SFA_D:ASFS_DF:SAd

zorrobomber
Valaki tudja amúgy hogy Kulabá miért lett így elbaltázva a Loki adatbázisban? 1,75 a magassága, 16-os gyorsaság, ez kb. szögesen ellentétes a valósággal.

nincs mit, kérdezz bátran, ha valami nem tiszta, örömmel segítünk
eZo
<#worship>

NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]

lee86
ez volt az! minden a helyén van most már. köszi!

&#161;Hala Madrid!

Figyelem!

A http://huncm.freeweb.hu/ oldalról tölthetõ a magyarítás új verziója (ez a 3. kiadás; január 17-i frissítés néven fogom emlegetni).
Két fájlt töltsetek le, egyrészt a kezelõfelület új verzióját, másrészt az Adatbázis magyarítást (liga aktiválókkal).
A régebbi fájlok felülírása után csináljatok egy felületcache újratöltést (Beállítások menü, "újratöltés elfogadáskor",
mint a képcsomagok esetében szokásos), hogy mûködjön.

1) A kezelõfelület szövegeiben az elmúlt két hétben kb. 200 szöveget javítottam. Úgy látom, most már a gyakori hibák java részét azért sikerült kigyomlálni, közte a sajtókonferenciák minden fordulóban jelentkezõ alap témái
is rendezettebbek lettek. Az egész szöveganyag amúgy nagyjából 40ezer tételbõl áll. Ezt egyrészt nem lenne túl izgalmas egyenként átnézni, másrészt az utóbbi idõk javításai között is rengeteg olyan van, amihez egyszerûen látni kell, milyen szituációban, körülmények között jött fel a szöveg, mi került a változók helyére. Így marad az ilyen utólagos foltozgatás, hozzátéve, hogy amikor masszívabb hibás részt találok, azt általában egészként szoktam javítani, nem csak azt az egy mondatot, amit éppen láttam mûködés közben.

2) Elkészültem a korábban már említett "szomszédos országok alacsonyabb ligáinak" aktiváló fájljaival. Mivel az akció másik fele, a "szomszédos országbeli ifik" módosítás már korábban bekerült a magyarítás anyagába, most már lehet érdekes játékokat kezdeni valamelyik szomszédunk alacsonyabb
ligájában valamelyik "magyarosított" csapattal (az ukránokat kivéve, ott az elsõ három szinten nincs ilyen csapat).
(A dolog tavalyi leírását itt olvashatja el, akit érdekel: http://www.fmhungary.hu/hirek/Varosnevek_es_ifik, a v2-es verziót hoztam tovább az FM11-be.)

3) A szomszédos országokat érintõ akció kibõvítéseként a csomagba raktam egy saját készítésû, nem valós kupát is (ami a húsz éve megyszûnt Mitrópa Kupa újra aktiválását jelenti, új résztvevõkkel és szabályokkal). Ez szerintem érdekes kiegészítõ lehet magyar vagy környékbeli országban játszott játékokhoz. A versenyre minden év január-februárjában, a holtidényben kerül sor, 6 ország 2 csapattal, 4 ország 1 csapattal vesz részt rajta. Ezt a fájlt duplán
betömörítettem, hogy csak az aktiválja, aki tényleg használni akarja.

4) Néhány hete készítettem egy skin módosítást; ez annyit tesz, hogy az általam az idei legjobbnak talált Galaxy skin játékos tulajdonság jelölõ színeit kicseréltem, mert az az egy része nem tetszett. ("A játékos tulajdonságok kékes árnyalatú színeit egy "halványkék-szürke-zöld-élénk narancssárga" kombinációra cseréltem.") Ezt innen töltheti le, akit érdekel: http://www.fmhungary.hu/letoltes/modositott_galaxy_skin

A hibákról készült képeket és javítási ötleteket továbbra is várom, de vélemények és építõ jellegû kritikák is jöhetnek.

További jó játékot!
Köszi szépen ez bejött. Látszik van még mit tanulnom a játékról.

Még annyi kérdésem lenne, hogy ha a címerek nem jelennek meg pl. az angol bajnokságban, mit töltsek le hogy jó legyen?

Huni92
21 játékost nevezel a lehetséges 25 helyett és meg van oldva.

eZo
Ismét "munkába álltam" 😊

NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]

Az ifik közül mindenkit bepakoltam a felnõtt keretbe, automatikus kiválasztást nyomtam, de semmi. 4-bõl ugyanúgy 1 ember van. Tökön is szúrom magam ha emiatt bukom az egészet.

Önts magadra tejfölt, és ne használj törést! 😄

www.smart-bus.hu

Már a megjelenés óta játszom az FM '11-el. Semmi problémám nem volt. Egyik napról másikra, ha rámentem egy játékos adatlapjára kidobott az asztalra semmiféle hibaüzenettel, a játék pedig bezárult. Újraraktam kétszer, más cracket használtam, felpatcheltem, skineket, fotókat kitöröltem belõle de ugyanaz a helyzet. Valaki tud segíteni?
Huni92
Atletico Roma - 2013/2014 - Serie A

Csak röviden.
Olasz Szuperkupa: Inter ellen behúzva, 2-0.
Olasz Kupa: elsõ körben kizúgtunk, nem nagy durranás.
Európa Liga: Galatasaray, Paok, Madeira csoportból 1. helyen mentünk tovább, aztán jött a Cszka Moszkva, sima 5-2-vel léptünk át rajtuk, a 16 között viszont az Arsenal ellen kettõs vereséggel estünk ki. Btw a döntõt a Milan játszotta az Arsenal ellen, az olaszok nyertek.

Bajnoki tabella
Feczesin idén nem lett gólkirály, az elõzõ évben jobban nyomta, sebaj.

Játékosmozgások
Csapat

Ezért pedig 2 éven át sírtam a bossnak.

Jól van na, kezdek újat, átgondoltabb igazolással és nevezéssel, aztán meglátjuk mi lesz.
MrIncredible
MrIncredible
Íme a Malaga mentésemrõl pár kép: Tabella
Igazolások
[url=]Keret
Tabella1
Tabella2
taktika
Martinez volt nem Rodrigez<#idiota>

ifi?
sziasztok. Akadt egy problémám a csapatkiállítás során. Az MK Dons csapatánál vagyok most harmadik éve, szinte a teljes csapat átalakult, de regelnem kellene 4 olyan játékost akik 3 évig voltak a klubbnál 15-21 éves koruk között. De senki nem maradt a csapatból aki ilyen lenne. Most mit csináljak?

nem a grafikai beállításoknál kell ezt állítani, hanem meccs közben van ilyen a képernyõ szélén, ahol beállíthatod, teljes meccset nézel, kulcsmomentumokat, vagy csak kommentár legyen
bakkerman
minden játék más és más programozás szempontjából,próbálj meg játszani az fm 10-el,vagy 09-el az a mérvadó

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

lee86
Pedig a PES2011 simán elfutott. Ezek után nem gondoltam volna, hogy pont egy ilyen típusú játékkal lesznek ilyen problémáim.. <#vigyor2>

&#161;Hala Madrid!

zorrobomber
Igen, ha gyenge alatta a vas.

lee86
azóta hol mûködik rendesen a közvetítés, hol elõjön újra ez a fagyásszerûség. megnéztem a kezelõpanelen (beállítások >> kép és hang... remélem jó helyen kerestem) és nincs beállítva olyasmi, hogy "csak kommentár". az, hogy facepack, logopack terheli a játékot, hatással lehet erre a hibára?

&#161;Hala Madrid!

MrIncredible
Érzõdik bizony, hiszen a két nagy csapat mögött nekik van a legnagyobb átigazolási keretük, és idény közben is folyamatosan töltik fel a számlát, mert kölcsönt fizet vissza a klub minden hónapban. Anyagilag nézve jó a csapat.
Valóságban is ha azt nézed kiket igazoltak télen, akkor elmondható, hogy viszonylag gazdag a klub. Csak ajánlani tudom õket. A szurkolók viszont érdekesek. A bajnokság végén utcsó 3 meccs Atletico ellen - akik megnyerték a bajnokságot - 2-2 lett. Ezek után a szurkolók aggódtak kicsit a csapat teljesítménye miatt, Sporting ellen 4-2-re nyertük örültek neki, Barcelonát 1-0-ra vertük ezér is csak örültek. Viszont az õsi riválist Sevillát elsõ meccsen kiütöttük 3-0-ra, másodikon ha jól emlékszem 2-1re tomboltak. Szóval nem tudom mi alapján dobja ki a gép a szurkolói elégedettséget, de lista vezetõ elleni döntetlen azért szerintem nem ad okot aggodalomra, és egy Barca elleni gyõzelem kapcsán nagyobb lelkesedére számítottam.

Barnabyka
a kezelõpanelen véletlenül nem állítottad be azt, hogy "csak kommentár" ?

lee86
Sziasztok! Elég új vagyok még a játékhoz ezért lehet, hogy véletlenül elállítottam valamit, ugyanis gond van a mérkõzéseim közvetítésével - legyen az TV-üzemmódban, 2D nézetben, stb. Nincs semmi mozgás, le van fagyva a kép, a játékosok egy helyben állnak, miközben a kommentár is megy és az idõ is pörög. Van valamilyen megoldás arra, hogy újra mozgásra bírja valahogy a játékosokat meccsek közben? Köszönöm! (legfrissebb patch van telepítve)

&#161;Hala Madrid!

Meg lehet észre is vetted már, de ha bejutsz a csoportkörbe akkor megváltoztathatod az összes nevezett játékost is akár. Én anno amúgy egész keretet lecseréltem szinte, elsõ évem rá is ment, hiszen új csapatot kellett építeni.

"A legjobb dolog mindig a gyerekkor, amikor a kibaszott eső is még meleg volt"

zorrobomber
Azért az alap játékosok sem teljesen falábúak. Lokinál nagy gond csak középhátvéd fronton van. Halálba erõsíteni a keretet nyilván nem lehet, de én azért simán igazoltam 9 játékost, majd ha nem is simán, de bejutottam a Bl csoportkörbe, bajnokságot holtversenyben vezetem, Czvitkovics nélkül(sérülés). Szakály például alapvetõen az értékei alapján finoman szólva sem egy csodacsatár mégis lõtt 6 gólt a Bl selejtezõk alatt.

Tudom, hogy így van de a magyar évadot kb. július 7-én kezdi a program, 1 -1,5 hét múlva már bl selejtezõ, addig erõsíteni nem igazán lehet.Hiába alakítok ki jó csapatot 1 hónap alatt, ha játszatni nem tudom õket.Ezért húzott fel a dolog.Visszagondolva, azért nem találkoztam ezzel mert mindig olyan csapattal mentem amelyik nem volt bl induló.Most meg vesztemre kipróbáltam a Lokit.
jöhetnek a képek
bakkerman
én is gondolkodom egy malagán,játék elején érzõdik,hogy arab tulaj van?

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

MrIncredible
Kedves Kollégák!
Sikerült befejeznem elsõ szezonom a Malaga élén. 20 gyõzelem 9 döntetlen 9 vereséggel 69 ponttal a 4. helyen zárt a csapat, ami a klub fennállásának legjobb helyezése. Így a BL-ben indulunk a következõ szezonban. Amiért külön dícséret illeti a csapatot, hogy hazai pályán a Real Madridot és a Barcelonát is sikerül megverni. Elõbbit 3-2-re utóbbi 1-0-ra. Ami viszont negatívum, hogy rengeteg gólt kaptunk. A következõ szezonra a feladat tehát a védelem megerõsítése. Kupában az 5. körig jutottunk, így teljesítettük az elvárást.
A csapat meglepetés emberei: Zeman, Rodrigez, Macheda. Közülük Macheda kölcsönben volt Zemant és Ridrigezt összesen ha jól emlékszem 3 millió fontért várásroltam. Zeman az év csapatába is bekerült TkpB poszton.
Sok érkezõ lesz - fõleg ingyen - akik komoly erõsítést jelentenek.
Ha valakit érdekel, akkor küldök képeket este.
Köszöszönöm, hogy elolvastad!

Annyi értelme h így reális, mert tudtommal a való életben is így van, h az elözõ selejtezõre leadott kereten csak egyet tudsz változtatni.

"A legjobb dolog mindig a gyerekkor, amikor a kibaszott eső is még meleg volt"

Törölj mindent, Facepack, Logopack...stb... az nagyon megfogja.... én itt kaptam orvoslatot a Crash damp hibámra. azóta nem h az nincs mg gyors is lett a gém mint a villám... 😊

Crash Dumps megelõzése
1) FMRTE - Ne használd. Elrontja az adatbázist, úgy hogy javíthatatlan lesz, és a mentésedet sem fogod tudni visszatölteni. Olyan esetrõl is lehet hallani hogy a Windows regystry-ben is problémákat okozhat. Amígy a SI nem jelent be egy hivatalos szerkesztõprogramot, nem érdemes próbálkozni más fejlesztõk próbálkozásaival. Egy esetben használhatod a programot, akkor ha csak a CA/PA értékeket nézed meg vele, és nem változtatsz semmit a játék adatbázisán.
2) Játék mérete - Bár a crash dumps hibák 99%-a azonosítva van, ez nem jelenti azt hogy a játék kódolása tökéletes. Tehát, ne szabad elszállni az adatbázis méretének megadásánál, kezdj maximum közepes adatbázissal, úgy biztos nem lesz gondod. A játszható ligákat is max 10re érdemes belõni ha jobb géped van. Ha nagyon nagy szükséged van a sok ligára, akkor 6GB memória erõsen javasolt.
3) Minden friss? - Játékindítás elõtt ellenõrizd hogy az alábbiak frissek:
- Videokártya driver
- Java
- DirectX
4) Általános játék beállítások - Ezek opcionálisak, de javallott beállítani õket ha el akarod kerülni a hibákat
NE legyen pipa mellettük:
- Use Skin Cache
- Enable Data collection (fontos, nem fogja a játék folyton telepakolni a memóriát)
- Play in Windowed Mode
- Threading (akkor kapcsold ki ha Dual Core processzorod van)
Kapcsold be a heti Auto mentést, 3 külön fájlba(jobb félni mint megilyedni)
5) Hardware
- Táp: ellenõrizd hogy elég erõs a tápod a gépedhez. Ha gyenge, nem csak az FM, hanem a géped is instabilabb.
- Merevlemez: futtasd a Chkdsk-t a merevlemez hibáinak ellenõrzéséhez. Ennek futtatásához nyomj egy Windows gomb+R-t, gépeld be azt hogy CMD, nyomj Enter-t, majd a gépeld be azt hogy chkdsk, majd újra Enter. Vagy nem találsz hibát, vagy a talált hibákat javítja a Windows.
- Hibás RAM: http://www.memtest86.com/
- Porcicák: Takarítsd ki a géped belsejét, nem szeretik egymást 😊
Ha bármikor instabil a géped használat közben, az FM is széjjel fogja Crash dump-olni a szád 😊
Mit tegyek ha Crash Dump hibákat kapok?
Miután végrahajtod a következõ dolgokat lehet hogy be fogod tudni tölteni a hibás játékállásodat.
1) Engedélyezd a rejtett mappák megjelenítését, majd menj az FM app data könyvtárba. Ez általában c:\Documents and Settings\user név\Application Data\Sports Interactive\ Football Manager 2010 elérési úton található.
2) Töröld az itt található Cache és Settings mappákat.
3) Miután a fenti lépéseket végrehajtottad, indítsd újra a géped, indítsd el az FM-et, és próbáld meg betölteni a mentésed. Ha ez sikerül, egybõl csinálj egy vagy akár két mentést más-más néven. Ha mentés közben kaptad a hibát, megpróbálhatod visszaállítani a fenti módszerrel, de kicsi az esély a sikeres javításra.
+1) Az SI kiadott tavaly novemberben egy hivatalos közleményt a Crasah dumps hibával kapcsolatban:
http://community.sigames.com/showthread.php/234775-*OFFICIAL-ANNOUNCEMENT*-Crashing-game-please-remove-ALL-custom-facepacks-logos-etc
A lényege az, hogy törölj minden grafikai kiegészítõt ha ilyen hibákat kapsz.

Személyes javallatom az, hogy a FAQ-ban található kiegészítõket tegyétek fel, azokat használja, illetve szerkeszti a legtöbb ember.
Lehet, hogy nektek egyértelmu de én még ilyennel nem találkoztam,azért nem értettem.Egyébként meg elég nagy marhaságnak tartom az 1 cserelehetõséget.Mi értelme van?Semmi.Az meg, hogy nekem minden bug pláne nemértem.Nem emlékszem,hogy bármikor arra panaszkodtam volna.A rengeteg sérulés miatt szoktam rinyálni de azt más is megteszi.Részemrõl ennyi,téma lezárva.
Neki minden bug... 😄 ( nem akarom bántani, csak már unalmas )

www.smart-bus.hu