Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rósa Dénes: 174 / 66
Maróti Béla: 182 / 76
Gárdos András: 178 / 72
Andrezinho: 176 / 73
Rodenbücher István: 184 / 81
Junior: 182 / 78
Djordje Tutoric: 187 / 86
Csizmadia Csaba: 185 / 83
Justin Haber: 180 / 70
Csak azokat írtam ide, ahol így gyorsba találtam magasság, vagy jelentõsebb súly eltérést...
A játékos értékek nyilván generáltak... nem várom el, hogy a researcher minden játékosnak meghatározza az értékeit, de azért alapvetõ dolgokra jó lenne figyelni.
Például játékosok posztja, gyorsasága, ereje, agressziója... Maróti jobb oldali középpályásnak van bekreálva 3-s szereléssel, meg 3-s erõ-vel... agresszió, bátorság 5-6... Nem egy Gattuso, de azért...
Ha komolyan beleteszik a játékba javításként, akkor esetleg lehetne írni a Fradinak, hogy adják meg melyik játékos melyik poszton érzi magát igazán otthon, hol bevethetõ, milyen lábas, mennyi idõ alatt futja a 30-t, és a 100-t...
Ezek alapján már elég korrekt infókat lehetne kapni...
www.smart-bus.hu
Találtam egy hungarian data issues topikot, ami ráadásul aktív, de csak 2-3 apróságot jeleztek eddig benne. Összedobhatnánk közösen egy listát az objektív hibákról. Még talán a 3as tacklinget is javítanák. Este még fogok ezzel foglalkozni sztem.
www.smart-bus.hu
Udvariassági köröket megtettem, írtam példát, Solt, utólagos engedélyeddel 😊 idéztem azt hogy szerinted tragédia a Fradi adatbázis, aztán feltettem három kérdést:
- Folyamatosan kapcsolatban vannak e a magyar szerkesztõkkel, illetve mik a követelmények egy ilyen ligában mint a magyar?
- Évente vizsgálják e a szerkesztõket és leváltják õket ha kell, vagy "felvesznek" egyet aztán évekig õ marad a researcher?
- Van e mód arra hogy a hivatalos adatbázist javítsuk, legalább az egyértelmû hibákat pl. magasság, pozíciók?
www.smart-bus.hu
Irdatlan trehány munka... csak tudnám minek vállalja el, ha nem szívbõl csinálja...
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
A:S:SFA_D:ASFS_DF:SAd
NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]
A http://huncm.freeweb.hu/ oldalról tölthetõ a magyarítás új verziója (ez a 3. kiadás; január 17-i frissítés néven fogom emlegetni).
Két fájlt töltsetek le, egyrészt a kezelõfelület új verzióját, másrészt az Adatbázis magyarítást (liga aktiválókkal).
A régebbi fájlok felülírása után csináljatok egy felületcache újratöltést (Beállítások menü, "újratöltés elfogadáskor",
mint a képcsomagok esetében szokásos), hogy mûködjön.
1) A kezelõfelület szövegeiben az elmúlt két hétben kb. 200 szöveget javítottam. Úgy látom, most már a gyakori hibák java részét azért sikerült kigyomlálni, közte a sajtókonferenciák minden fordulóban jelentkezõ alap témái
is rendezettebbek lettek. Az egész szöveganyag amúgy nagyjából 40ezer tételbõl áll. Ezt egyrészt nem lenne túl izgalmas egyenként átnézni, másrészt az utóbbi idõk javításai között is rengeteg olyan van, amihez egyszerûen látni kell, milyen szituációban, körülmények között jött fel a szöveg, mi került a változók helyére. Így marad az ilyen utólagos foltozgatás, hozzátéve, hogy amikor masszívabb hibás részt találok, azt általában egészként szoktam javítani, nem csak azt az egy mondatot, amit éppen láttam mûködés közben.
2) Elkészültem a korábban már említett "szomszédos országok alacsonyabb ligáinak" aktiváló fájljaival. Mivel az akció másik fele, a "szomszédos országbeli ifik" módosítás már korábban bekerült a magyarítás anyagába, most már lehet érdekes játékokat kezdeni valamelyik szomszédunk alacsonyabb
ligájában valamelyik "magyarosított" csapattal (az ukránokat kivéve, ott az elsõ három szinten nincs ilyen csapat).
(A dolog tavalyi leírását itt olvashatja el, akit érdekel: http://www.fmhungary.hu/hirek/Varosnevek_es_ifik, a v2-es verziót hoztam tovább az FM11-be.)
3) A szomszédos országokat érintõ akció kibõvítéseként a csomagba raktam egy saját készítésû, nem valós kupát is (ami a húsz éve megyszûnt Mitrópa Kupa újra aktiválását jelenti, új résztvevõkkel és szabályokkal). Ez szerintem érdekes kiegészítõ lehet magyar vagy környékbeli országban játszott játékokhoz. A versenyre minden év január-februárjában, a holtidényben kerül sor, 6 ország 2 csapattal, 4 ország 1 csapattal vesz részt rajta. Ezt a fájlt duplán
betömörítettem, hogy csak az aktiválja, aki tényleg használni akarja.
4) Néhány hete készítettem egy skin módosítást; ez annyit tesz, hogy az általam az idei legjobbnak talált Galaxy skin játékos tulajdonság jelölõ színeit kicseréltem, mert az az egy része nem tetszett. ("A játékos tulajdonságok kékes árnyalatú színeit egy "halványkék-szürke-zöld-élénk narancssárga" kombinációra cseréltem.") Ezt innen töltheti le, akit érdekel: http://www.fmhungary.hu/letoltes/modositott_galaxy_skin
A hibákról készült képeket és javítási ötleteket továbbra is várom, de vélemények és építõ jellegû kritikák is jöhetnek.
További jó játékot!
Még annyi kérdésem lenne, hogy ha a címerek nem jelennek meg pl. az angol bajnokságban, mit töltsek le hogy jó legyen?

NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]
www.smart-bus.hu
Csak röviden.
Olasz Szuperkupa: Inter ellen behúzva, 2-0.
Olasz Kupa: elsõ körben kizúgtunk, nem nagy durranás.
Európa Liga: Galatasaray, Paok, Madeira csoportból 1. helyen mentünk tovább, aztán jött a Cszka Moszkva, sima 5-2-vel léptünk át rajtuk, a 16 között viszont az Arsenal ellen kettõs vereséggel estünk ki. Btw a döntõt a Milan játszotta az Arsenal ellen, az olaszok nyertek.
Bajnoki tabella
Feczesin idén nem lett gólkirály, az elõzõ évben jobban nyomta, sebaj.
Játékosmozgások
Csapat
Ezért pedig 2 éven át sírtam a bossnak.
Igazolások
[url=]Keret
Tabella1
Tabella2
taktika
Martinez volt nem Rodrigez<#idiota>#idiota>
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
¡Hala Madrid!
¡Hala Madrid!
Valóságban is ha azt nézed kiket igazoltak télen, akkor elmondható, hogy viszonylag gazdag a klub. Csak ajánlani tudom õket. A szurkolók viszont érdekesek. A bajnokság végén utcsó 3 meccs Atletico ellen - akik megnyerték a bajnokságot - 2-2 lett. Ezek után a szurkolók aggódtak kicsit a csapat teljesítménye miatt, Sporting ellen 4-2-re nyertük örültek neki, Barcelonát 1-0-ra vertük ezér is csak örültek. Viszont az õsi riválist Sevillát elsõ meccsen kiütöttük 3-0-ra, másodikon ha jól emlékszem 2-1re tomboltak. Szóval nem tudom mi alapján dobja ki a gép a szurkolói elégedettséget, de lista vezetõ elleni döntetlen azért szerintem nem ad okot aggodalomra, és egy Barca elleni gyõzelem kapcsán nagyobb lelkesedére számítottam.
¡Hala Madrid!
"A legjobb dolog mindig a gyerekkor, amikor a kibaszott eső is még meleg volt"
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Sikerült befejeznem elsõ szezonom a Malaga élén. 20 gyõzelem 9 döntetlen 9 vereséggel 69 ponttal a 4. helyen zárt a csapat, ami a klub fennállásának legjobb helyezése. Így a BL-ben indulunk a következõ szezonban. Amiért külön dícséret illeti a csapatot, hogy hazai pályán a Real Madridot és a Barcelonát is sikerül megverni. Elõbbit 3-2-re utóbbi 1-0-ra. Ami viszont negatívum, hogy rengeteg gólt kaptunk. A következõ szezonra a feladat tehát a védelem megerõsítése. Kupában az 5. körig jutottunk, így teljesítettük az elvárást.
A csapat meglepetés emberei: Zeman, Rodrigez, Macheda. Közülük Macheda kölcsönben volt Zemant és Ridrigezt összesen ha jól emlékszem 3 millió fontért várásroltam. Zeman az év csapatába is bekerült TkpB poszton.
Sok érkezõ lesz - fõleg ingyen - akik komoly erõsítést jelentenek.
Ha valakit érdekel, akkor küldök képeket este.
Köszöszönöm, hogy elolvastad!
"A legjobb dolog mindig a gyerekkor, amikor a kibaszott eső is még meleg volt"
Crash Dumps megelõzése
1) FMRTE - Ne használd. Elrontja az adatbázist, úgy hogy javíthatatlan lesz, és a mentésedet sem fogod tudni visszatölteni. Olyan esetrõl is lehet hallani hogy a Windows regystry-ben is problémákat okozhat. Amígy a SI nem jelent be egy hivatalos szerkesztõprogramot, nem érdemes próbálkozni más fejlesztõk próbálkozásaival. Egy esetben használhatod a programot, akkor ha csak a CA/PA értékeket nézed meg vele, és nem változtatsz semmit a játék adatbázisán.
2) Játék mérete - Bár a crash dumps hibák 99%-a azonosítva van, ez nem jelenti azt hogy a játék kódolása tökéletes. Tehát, ne szabad elszállni az adatbázis méretének megadásánál, kezdj maximum közepes adatbázissal, úgy biztos nem lesz gondod. A játszható ligákat is max 10re érdemes belõni ha jobb géped van. Ha nagyon nagy szükséged van a sok ligára, akkor 6GB memória erõsen javasolt.
3) Minden friss? - Játékindítás elõtt ellenõrizd hogy az alábbiak frissek:
- Videokártya driver
- Java
- DirectX
4) Általános játék beállítások - Ezek opcionálisak, de javallott beállítani õket ha el akarod kerülni a hibákat
NE legyen pipa mellettük:
- Use Skin Cache
- Enable Data collection (fontos, nem fogja a játék folyton telepakolni a memóriát)
- Play in Windowed Mode
- Threading (akkor kapcsold ki ha Dual Core processzorod van)
Kapcsold be a heti Auto mentést, 3 külön fájlba(jobb félni mint megilyedni)
5) Hardware
- Táp: ellenõrizd hogy elég erõs a tápod a gépedhez. Ha gyenge, nem csak az FM, hanem a géped is instabilabb.
- Merevlemez: futtasd a Chkdsk-t a merevlemez hibáinak ellenõrzéséhez. Ennek futtatásához nyomj egy Windows gomb+R-t, gépeld be azt hogy CMD, nyomj Enter-t, majd a gépeld be azt hogy chkdsk, majd újra Enter. Vagy nem találsz hibát, vagy a talált hibákat javítja a Windows.
- Hibás RAM: http://www.memtest86.com/
- Porcicák: Takarítsd ki a géped belsejét, nem szeretik egymást 😊
Ha bármikor instabil a géped használat közben, az FM is széjjel fogja Crash dump-olni a szád 😊
Mit tegyek ha Crash Dump hibákat kapok?
Miután végrahajtod a következõ dolgokat lehet hogy be fogod tudni tölteni a hibás játékállásodat.
1) Engedélyezd a rejtett mappák megjelenítését, majd menj az FM app data könyvtárba. Ez általában c:\Documents and Settings\user név\Application Data\Sports Interactive\ Football Manager 2010 elérési úton található.
2) Töröld az itt található Cache és Settings mappákat.
3) Miután a fenti lépéseket végrehajtottad, indítsd újra a géped, indítsd el az FM-et, és próbáld meg betölteni a mentésed. Ha ez sikerül, egybõl csinálj egy vagy akár két mentést más-más néven. Ha mentés közben kaptad a hibát, megpróbálhatod visszaállítani a fenti módszerrel, de kicsi az esély a sikeres javításra.
+1) Az SI kiadott tavaly novemberben egy hivatalos közleményt a Crasah dumps hibával kapcsolatban:
http://community.sigames.com/showthread.php/234775-*OFFICIAL-ANNOUNCEMENT*-Crashing-game-please-remove-ALL-custom-facepacks-logos-etc
A lényege az, hogy törölj minden grafikai kiegészítõt ha ilyen hibákat kapsz.
Személyes javallatom az, hogy a FAQ-ban található kiegészítõket tegyétek fel, azokat használja, illetve szerkeszti a legtöbb ember.
www.smart-bus.hu