104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• zyndar
    Origiről mutatsz képet?

Ja és ez melyik skin? :)
  • mooo
    Jólvanakkor :D És még kihagyott egy 11-est a végén.
  • korbin555
  • sas96
    Sziasztok :-) Mint még régebben írtam, az FM11-ről váltottam FM15-re, ami elég nagy váltás volt számomra. Belekezdtem 1 hosszúra tervezett karrierbe (nyilván addig míg a vezetőség ki nem rúg :D). Régen volt 1 szuper mentésem Görögországban a Panaitolikos csapatával, így az országot eldöntöttem. De nem akartam 1. osztályban kezdeni, ezért a 'tolikos ki is esett a körből. 3 szimpatikus klub maradt benn a rostán (AEK, Iraklis Szaloniki, Larisa), végül az Iraklis-t választottam.Összesen 4 és fél szezont fogok most összefoglalni nektek, remélem lesz türelmetek végigolvasni. :-)
    Mit ne mondjak, pénzügyileg a klub teljesen nulla volt, így elég nehéznek tűnt a helyzet.2 csoportból állt a 2. osztály, és az első 3 helyezettek mindkét csoportból bejuthattak a feljutási playoffba, ahol az első 2 kerülhetett 1 osztállyal fentebb, míg fentről 4 kieső volt, a 2. osztály 1 csoportosra alakítása miatt.Átigazolások Az első félév katasztrofálisra sikerült, nyilván ebben az én kezem is benne volt, meg kellett szokni az új játékot, ami az elején mint látszott nehezen ment. Ennek eredményeképp a kieső zóna felett voltunk éppen, de a körbeverések miatt még az első hely sem tűnt messzinek. A 2. félévre jelentősen feljavult a játékunk, nem sikerült kikapnunk sem (viszont néhány X becsúszott) Végül a 2. helyet szereztük meg, így mehettünk a 6 csapatos PO-ba. Ennek eredményét ittáthatjátok. A Larisa-val vívtunk szoros csatát, de 1x megcsaptuk az AEK-t is, úgy kellemesen! :-) Irány az 1. osztály.

2015/16
    Igazolások
    Végeredmény
    Pénz továbbra sem volt a csapatnál, ingyen igazolásokból élek. A védelmet elég jól sikerült rendbe rakni, 4 játékos érkezett, mindannyian erősítést jelentettek (ők lennének Kyere-túl Martins-ig), Nouri és Yelen a középpályára érkezett. Illetve jött a PAOK-tól kikukázott Papadopoulos, aki egész szezonban szenzációsan játszott és oroszlánrészt vállalt a fentebb látható végeredményben. Csináltunk egy nagy üzletet is, bónuszokkal együtt 850M Forintért értékesítettük az egyik fiatal fejlődőképes ászunkat. 4 csillagot érhetett el az én személyzetem szerint. Egyébként szokásunkhoz hűen, ismét rosszul kezdtünk a bajnokságban, szezon felénél a középmezőny alján helyezkedtünk el, de a tavasszal megindultunk előre és egy hihetetlen veretlenségi sorozatba kezdtünk, ennek eredménye lett a 7. pocíció. Elégedett voltam és éreztem ha sikerül tartani a szintet, ebből a következő idényben lehet valami.. valami több. A kupát meg sem említem nagyon, a csoportkört túléltük, aztán kiestünk a Xanthi ellen.

2016/17
    Igazolások
    Végeredmény
    Igazolások terén sikerült hoznom 2 támadót (Coelho és Diaz), egy jól passzoló vkp-t (Hetemaj) és télen 1 védőt (Ali Khan).
    A csatárduóm hihetetlen jól sikerült "vétel" volt, szórták a gólokat együtt, hátul ráadásul elég stabilak voltunk. képesek voltunk szorongatni már a nagyokat is, sőt, nyertünk is ellenük (persze nem mindig). A 4. hely teljes elégedettséggel töltött el, mert bejutottunk az európai kupahelyekért való Playoffba, de kicsit csalódott is voltam, mert ha kiegyensúlyozottabbak vagyunk, jobb is lehetett volna.
    A kupa PO-ban 2. helyen végeztünk , voltak durva eredményeink, ekkor vertük el az AEK-et 7-2-re meg idegenben a PAOK-ot 3-1-re, de a Panionios ellen nem volt szerencsénk. De következő szezonban mehetünk az EL-be!! Kupát elszórakozta a tartalék, kiestünk a csoportban.

2017/18 (az áttörés éve)
    Igazolások
    BAJNOKI CÍM
    Erősíteni újra sikerült. Stieber hasonló szituba került mint IRL, így ő érkezett, meg az Olympiakosnál kivágott Fortounis, van den Boomen pedig 1 ezen a szinten szuper védekező középpályás. A Sampdoria lett az anyaegyesületünk, ők meg kölcsönöztek ki hozzánk pár játékost,hát ők is erősítést jelentettek. A bajnokságban ami tavaly hiányzott, idén megvolt, kiegyensúlyozottan nyertük a meccseket, viszonylag kevés pontot hullajtottunk és a nagy csapatok sem tudtak minket elnyomni. Megszereztük a klub történetének első Görög Bajnoki címét! A Kupát ismét el sikerült rontani, azok a fránya tartalékok... :-) Kiestünk a csoportkörben, de ez a szezon mindenért kárpótolt.
    Az EL szereplésről... első körben (ami valójában a 3. forduló volt) a skót Partick Thistle csapatát kaptuk, otthon durván megszeppentünk ellenük, ki is kaptunk. Idegenben aztán hoztuk amit kell, simán vertük őket. A 4. fordulóra kaptunk 1 spanyol csapatot, Real Sociedad. Hát... hiába vagyunk erősek itthon, azért ők jóval előrébb tartanak. Idegenben saját magunkat végeztük ki, 11-es oda, kiállítás ide... Otthon legyűrtűk őket 1 kiegyensúlyozott meccsen, de ez kevés volt. Nem sikerült bejutni a csoportba.
    EL meccsek
    De mint írtam, jövőre Bajnokok Ligájában bizonyíthatunk, igaz nem a csoportkörben, hanem a selejtező elejétől, a görög csapatok gyalázatos teljesítménye miatt. Viszont a következő szezonban már újra 2 BL induló lehet. Ami egyértelmű volt, az az hogy egyszerűen bármi áron, de be kell jutni a BL-be a pénz miatt, ugyanis ahhoz hogy ezt a szintet tudjam tartani, kell a pénz. Elég nagy minuszban volt ekkor az egyenlegünk, bevétel oldalon alig van valami, bajnoki cím sem fizetett túl sokat, viszont a kiadás oldal azért erősebb...

2018/19 (jelenleg futó szezon)
    Igazolások
    Nem volt túl nagy mozgás, nagyjából egyben maradt a tavalyi keret (egyébként sem tudtam igazolni a pénztelenség miatt, csak szerződéseket hosszabbítottam akivel tudtam). Viszont megszereztem a Bayernben nevelődött, PAOK által kikukázott Friesenbichlert. Nagyon jól szuperál egyelőre a srác :-)
    Akkor a BL szereplésről először :-)
    Rögös volt az út az egyszer biztos. A Kobenhavn volt az utolsó ellenfél a csoportkörért, az idegenbeli 1-0 után, otthon már a félidőben 3-0ra vezettünk, csak a szépítés sikerült nekik! Megvan! A csoport enyhén szólva erősebb volt mint mi (Atletico Madrid, Benfica, Newcastle)
    Kiestünk ugyan, de szép teljesítmény volt végig. A Newcastle ellen otthon a 90. percben kaptunk ki, a Benfica ellen ha nem hozunk össze 2 büntetőt nekik, akkor idegenben is csapjuk őket, nem csak otthon, Az Atletico elleni hazai X azért jókora mák volt. Emberhátrányba kerültek és onnantól kezdve voltunk velük 1 szinten, 3x sikerült egyenlíteni és a végén még lőttünk 1 kapufát is. Utolsó meccsen ha nyerünk akkor EL, hát vezettünk is 1-0-ra már a 3. percben, de aztán beáraztak minket rendesen. Hozzá kell tenni hogy hibát hibára halmoztunk hátul, de ez nem mentség... :-) Pénzügyileg viszont már megérte bejutni... egyelőre stabilizálódott a helyzet.
    Meccsek
    Csoport

A bajnokság pedig a szezon félénél
    Lehet hogy sokba került a BL szereplés... az Olympiakos-t rajtunk kívül senki sem verte meg (4-3), mi meg a bajnokság elején bukdácsoltunk... benne van a pakliban hogy ez a címvédésbe kerül. Eggyel kevesebbet meccseltek, ha ott győzelemmel számolok, akkor 9 pont hátrány. Nem lehetetlen, de attól még nagyon kemény lesz. Remélem hullámvölgybe kerülnek, mi meg nyerünk végig, akkor lehet esély előzni. A kupában most kicsit komolyabban játszottunk, de az első kiesés szakaszban rögtön megkaptuk az AEK Athén csapatát...bármi lehet... igaz az utolsó meccseinken elég gyakori volt hogy 4-et kaptak tőlünk, ez némi bizakodásra adhat okot :-)
    Sajnos a télen a legnagyobb sztárom, Jorge Pereyra Diaz távozik csapatunktól, közel 600 Millió forintért, nem bírtam megtartani, szóba sem akart állni velem, hát akkor menjen. Az OGC Nice csapatában fogja folytatni.
    Pereyra Diaz
    Góltermlése 2 és fél szezon alatt

Közben a dán válogatott felkért kapitánynak, elvállaltam őket, első meccsemen pont a görögöket vertem meg 1-0-ra Athénban :-) A Nemzetek Ligájában a 3. divízióban játszottunk, fel is jutottunk a lengyel, izraeli, litván csoportból. A 2020-as EB selejtezőn a legnagyobb ellenfél az orosz és a szlovén válogatott lesz, cél a kijutás :-) Eléggé fejlődőképes a keret :-)

Még a végére pár érdekesség: Németországban a Werder Bremen immár másodjára küzd a 2. osztályban... eléggé lifteznek oda-vissza. Olaszországban pedig a Lazio van már szezonok óta összeomolva és harcol a kiesés ellen.
    Bajnokok Ligájában a győztesek 2015, 2016, 2017, 2018-ban sorrendben, Bayern München, PSG, Real Madrid, Chelsea :-)

Bocsánat a hosszúságért, de ez most több évet felölelő beszámoló volt :-) Ha van rá igény, szívesen megírom a további történéseket is :-)
    További jó játékot kívánok mindenkinek :-)
  • Gerdzso
    Köszönöm szépen a válaszokat! Így már jobban átlátom a helyzetet, GS-t nem használok, így a versatility értéket nem tudom megnézni.
  • yamato41
    Igazad van, én is olvastam erről korábban. Viszont meglepődve tapasztaltam az elmúlt két-három évben, hogy meg tudja tanulni 20-ra az új posztot. Egyszer csak jön egy üzenet, hogy XY már feels comfortable to play as , vagy valami hasonló. Persze nem 1-ről próbáltam, hanem 15-16-ról és nem egy esetben 20-ra nőtt egy éven belül, ha csak ott játszott.Persze ez függhet poszttól is, AML jobban tanul AMR-r, mint DM DR-t. IRL Garreth Barry DL-ből lett MC, ami még durvább, hogy Kolo Touré AMR-ből DC. Vagy Juhász Roland SC-ből DC. Szerintem pozíciótanuló trigger aktiválása körül valami nincsen rendben. Aki DM/DR, az tudja megtanulni 3 év alatt a full DR-t, ha ott játszik, bármilyen más értéke van.
  • korbin555
    Ismerős. Egyszer nekiültem reggel 8-kor, és másnap hajnali 5-kor koppant a fejem az asztalon. Azt sem tudtam este van, vagy reggel.
  • zyndar
    :D

Ennyire durva sosem voltam.
  • LasDen #102331
    Ki ismer magára?
  • korbin555
    Szerintem ez nem bug. Ha eléri a 15-öt, az a játékos a gép szerint megtanulta a posztot. Jön a hír, hogy most már teljes mértékben alkalmas ott játszani. Nem kell hozzá elérnie a 20-at. Feljebb talán azért nem nagyon megy (ha nem megy, mert ezt nem szoktam figyelni), mert valahogy muszáj megkülönböztetni a természetes, és a tanult posztokat. A természetes posztot ugyanis soha nem felejti el, míg a tanultat elfelejtheti.

Mondjuk nekem is sántít kicsit az egész elgondolás, mert mitől természetes a természetes? Az anyja hasában tanulta? És miért nem érheti el a maxot, ha 15 éve a tanult posztján játszik? De valahogy meg kellett csinálni, és ezt így megfelelőnek gondolták. Én nem látok ebben különösebb problémát. Úgysem a zöld pont mondja meg milyen jó valaki, hanem a poszthoz tartozó értékei. Lásd a klasszis jobbhátvédedet.

A tanulási idővel kapcsolatban pedig semmi furcsa nincs abban, ha valaki 3 év alatt sem tanulja meg az új posztot. Nem mindenki alkalmas átképzésre. Ha nincs látható haladás, meg lehet nézni a versatility értékét a GS-ben. Ha a béka segge alatt van, felesleges vele szenvedni. Ő is megtanulja egyszer, de semmi perc alatt képes elfelejteni ha nem ott játszik. Vagy ha levesszük róla a poszt edzést. Egyébként erősen ajánlott az átképzést minél fiatalabb korban elvégezni. Egy 16 éves sokkal gyorsabban tanul mint egy 20+ éves. Egyik-másik gyerek a nulláról is képes 10 hónap alatt elsajátítani vadidegen posztot. És ha ritkán is játszik ott később, akkor sem fogja elfelejteni. Az fm 1x1 szerint is felnőtt játékost átképezni tricky business. Lassan tanul, gyorsan felejt, és ha nem profi mentalitású, unhappy lesz a ráerőszakolt különóra miatt.

Abban egyetértek, hogy egyes gyanús esetekben a bugot sem lehet kizárni. De van ebben értelmezhető szisztéma, és alapjában véve jól is működik.
  • Utley
    Azért az tényleg vicces, hogy egy bal bekk teljesen fogalmatlan legyen a másik oldalon... El nem tudom ezt képzelni a valóságban.
  • zyndar
    Olvastam valahol, hogy ez egy ismert hiba, nem tudják teljesen megtanulni az új posztot.
  • Gerdzso
    Az AMC akit átképezek bőven jó MC-nek is, a szerelése kicsit gyengébb és valószínűleg nem igazán fog javulni(12), de minden más megvan ahhoz, hogy tökéletes RPM legyen. A WB-nek meg egyértelműen megvannak a képességei a FB poszthoz. A másik AMC kevésbé lesz jó MC, de én még így is látok benne fantáziát(6-os tackling).

Szóval lényeg, hogy furcsa, hogy nem tanulják meg... a védőm 1 év alatt sötétzöldre tanulta a posztot.. most meg semmi :/
  • yamato41
    Van azért ebben valami bug. Nálam is előfordult, hogy egy DM/DR (20 és 16-os poszt értékkel) DR-ben játszatva, azt taníttatva vele három év alatt is maradt 16-on a poszt tudása. Valami nem stimmel ebben. Pedig generált emberem világklasszis full back értékekkel rendelkezett és úgy is játszott.
  • korbin555
    Elsősorban az egyéni tulajdonságok hiánya miatt van. Valaki a nulláról is hamarabb megtanulja mint a másik, aki pedig már úgy született, hogy competent. Akiknél magasak a versatility és ambition tulajdonságok, gyorsan tanulnak. Csak ezek rejtett tulajdonságok, így nagyjából kiszámíthatatlan a dolog. Nekem volt egy balhátvédem, aki 3 év alatt sem tanulta meg tökéletesen a jobbhátvéd posztot. A másiknak kb. 1 év elég volt.

Másodsorban a menedzser hibás döntése okozza, mert olyat akar ráerőltetni, ami messze áll tőle. Azt látja, hogy hiába van körbevéve klasszis edzőkkel, látszólag mégsem akar tanulni az a hülye. Példának vegyünk egy AMC-t, akiből CM-et szeretnénk faragni. Hogy néz ki egy random telivér AMC? Nulla szerelésben. Gyenge döntésekben, koncentrációban. Esetleg még csapatmunkában, passzolásban is. Ezek pedig mind kulcs tulajdonságok egy CM-nek. Nem meglepő, ha egyik-másik hosszú évekig kínlódik a tanulással. De még ha gyorsan is tanul, és a játék szerint megtanulta is, "rendes" CM nem lesz belőle. Védekezni, szerelni sosem tanul meg. Vannak kivételek, de egy átlag AMC-ből előbb lesz jó csatár, mint rossz CM.
  • McEachran3
    Vége a második szezonnak, és végre sikerült feljutnunk.
    Bár 1 pontra maradtunk le a bajnoki címről, de összességében elégedett vagyok. Néhány játékosom remek formában játszott egész szezonban, és aminek nagyon örülök, hogy a télen érkezett, 23 éves Mirko Ivancic képes volt beilleszkedni, és remek félszezont produkálni.
    Az idény végén kezdeményeztem az ifi, meg a felnőtt edzőközpont fejlesztését, amibe bele is mentek. Idén remélem, marad elég pénz arra is, hogy befejezzük.
    Gourcuff még mindig nem áll szóba velem, úgy néz ki a szezon végén távozik. Sajnálom, mert a legjobb játékosunk mind teljesítmény, mind képességei alapján. De a pótlására, már szerződtettem is Kalmár Zsoltot. Ezzel a légiósok száma megint normál 7-lesz.
    A legmagasabb bajnokságban megint a Manchester City diadalmaskodott. Az azonban nagyom meglepett, hogy a két spanyol gigász két év alatt, csak egyszer jutott dobogóra(idén a Real).
  • Gerdzso
    Én csinálok valamit rosszul, vagy szimplán csak lehetetlen megtanítani a játékosokat új posztokra? Van egy WB-em, aki nem tudta a FB-et, elkezdtem vele tanítani a posztot, játszattam is azon a poszton, most 19 éves és még mindig csak halvány zölden tudja... ugyanez igaz az AMC-kre is, MC-nek tanítom őket, de még az sem tanulja meg 2-3-4 év alatt a középpályás posztot full zöldre, aki sötétzöldről indult...
  • bencekovacs
    Szezon 2019/2020
    Még mindig a Celta Vigo

Vezetőségi elvárás: Dobogó
    Saját cél: Harc a bajnoki címért

Liga:
    A bajnokságot nagyon jól kezdtük, sokáig az élen is álltunk, aztán tavasszal becsúszott pár nem várt eredmény és az utolsó fordulóban a Barcelonával játszottunk az ezüstért. 2:0-ra vertek minket, így csak a harmadik hely lett meg ami félig-meddig csalódás de nem tette tönkre a szezonomat.
    Meccsek 1 2
    Tabella

Kupa:
    A kupában a rotálás miatt a háttéremberek játszottak, mégis magabiztosan mentünk el az elődöntőig, ahol a Real 2:1-es összesítéssel ejtett minket ki.

BL
    A tavalyi második helyezés miatt, egyből a csoportkörbe kerültünk, ahol Besiktas, Sporting, Juventus ellen meccseltünk és csalódást keltve csak a harmadik helyen végeztünk, ezért csak az európa liga maradt...
    BL 2020

EL
    Na és itt jön a legjobb rész. Az EL-t a milan ellen kezdtük, akit idegenben lőtt góllal ejtettünk ki. Utána jött a Wolfsburgm sima 3:1 összesítésben (idegenben 2:0-ra nyertünk az első meccsen). A Lyon kettős győzelemmel a legkönnyebb párosítás volt, majd az elődöntőben a Marseille se jelentett problémát. A döntőben az ellenfél a Barcelona volt és 3 nappal a bajnoki ezüst csata után játszottunk, itt viszont én nyertem 2:1-re így sikerült begyűjtenem az első trófeát a csapattal!
    Meccsek

A szezonban nagyobb átigazolásom nem volt, jött év elején Ben Pearson az angol 2-ből, és bár kispadra hoztam nagyon hamar bejátszotta magát a kezdőbe. Dani Olmo pedig meglepően olcsón jött a Zágrábtól.

Viszont a szezon után félre tettem ezt a mentést, kicsit beleuntam és más kihívások után nézek, de abban biztos vagyok, hogy még folytatni fogom.
  • McEachran3
    2.-ik szezon, félidő.
    7 ponttal előnyünk van a 4.-ik helyezett Santa Fe előtt, szóval lassan biztosnak látszik a feljutás. A Nikolic-ot a soraiban tudó Legia 6 ponttal vezet előttünk, szóval még a bajnoki cím is reális cél lehet. Ennek érdekében érkezett a csapatba a télen Ivancic, és Maxi López ingyen. Mindketten a legjobbak a posztjukon, szóval egyértelmű erősítést jelentenek. Az egyik légiósomat sikerült eladnom nagyjából egy millió fontért, egy éve ingyen érkezett.
    A legnagyobb problémám jelenleg Gourcuff lejáró szerződése. Amióta megérkezett egyértelműen a csapat legjobbja, viszont alig 11k-t vitt haza hetente. Abba is benne lennék, hogy emeljük a fizetését, de szóba sem áll velem. Remélem megenyhül a szezon végéig.
    Gera 37 éves korában szögre akasztotta a stoplist. Egy csúnya sérülés bírta végül döntésre. Mindenesetre én meghosszabbítottam a szerződését, most már azonban edzőként segíti a csapatot.
  • Rudee
    Köszi!
    Nem erőfeszítés, mert úgy az igazi, főleg NB3-ból indulva.
  • McEachran3
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ITT Casse nevű user-el beszélj. Azt hiszem most ő rendezi magyar szinten ezeket. Korbin többször is beszélgetett vele ahogy láthatod. Tegyél vele egy próbát.
    Egyébként le a kalappal az érősfeszítéseid előtt :D
  • Rudee
    Valaki tudja, hogy az adatbázis magyar részével foglalkozó egyént hol lehet elérni? Szokásomnak megfelelően elkezdtem javítani a magyar kereteket és már tele a tököm, hogy évről évre gyarapodnak a hibák. Tele vannak a kis csapatok olyanokkal, akik évek óta nem játszanak már a legamatőrebb szinten sem. Jó lenne, ha az idei frissítést valahogy el tudnám juttatni neki, akkor talán a következő években javulna a helyzet.
    Az NB3 nyugati csoportja teljesen meg van, a középből 12 kész, de már több száz játékossal voltak gondok. Ezen felül a playing history-t is rendbe raktam. A módosítások száma jelenleg 13379!! :D
  • korbin555
    Ment privát.
  • McEachran3
    Kezdőik a 2. szezon.
    Idén egyértelműen a feljutás a cél. A keretünk talán a legjobb a bajnokságban, a csapat egy év alatt összeszokott, tehát kifogásra nincsen lehetőség. Igazolások terén nem robbantottunk nagyot. Néhány felesleges játékost elengedtünk, illetve érkezett egy magyar szinten tehetségesnek számító generált, illetve Vadócz. Mindketten a regisztrációs szabály miatt érkeztek.
    A tavalyi szezon végén a vezetőség lelőtte a két fejlesztést(ifi, felnőtt edzőközpont) pénzhiány miatt, pedig csak 2-3 hónapra lett volna szükség, hogy kész legyenek.
  • McEachran3
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Sziasztok.
    Korbintól, és bárki mástól akinek GTX 970-es kártyája van kérdezném, hogy ti is érzékeltétek ezt a sor anomáliát, amit a legújabb driver frissítés hozott magával? Kifagy, akad, szaggat mint a fene, ráadásul néhol 20FPS esést is tapasztaltam játékokban, a frissítés előtti értékekhez képest..
  • kosheen
    értem, köszi neked és fordjee-nek is a választ.
    Amiatt agyalgatok csak ezen, mert nagyon fiatal a csapat, aki 29 éves azt eladom...viszont pl. csatár poszton nem tudok gólkirályt csinálni, mert nem tudom mondjuk minden bajnokin kezdetni a csatárt. 1 csatáros játéknál kell 3 csatár, de senki sincs annyira meccsben, hogy valóban lőjjön 30-40 gólt (miközben a cselzinél az a qva lukaku évek óta gólkirály, és a 100 millió eurós ajánlatomat is csípőből elutasítják :D )
  • Soulwave
    Nem FM15 garden shop verzió :D Nemtudom én minden karrieremben, minden csapatnál ezt a taktikát használom a Fraditól a Hertháig. A csatárokkal vagy poachert vagy complete forwardot játszatok, a játékostól függ. Nekem ez a kettő használ.az is fontos nekem, hogy 15 fölött legyen szinten minden játékosnak a gyorsasága és általában a staminája is, így gyakorlatilag szétfutjuk az ellenfelet. Többek közt ezért 23-24 éve körül van az átlagéletkor, öregek szinte sohasem játszanak.
  • fordjee
    Köszi, kipróbálom majd. Amúgy ez Fm 2016?
    Csináltam most egy tök jó taktikát, működött jó pár meccsen, aztán valamitől elromlott. Nem változtattam semmit, és mégis szar lett. Ráadásul a csatáraimnak bármit állítok be, nem tudnak gólt lőni, mindig 6,4 vagy 6,5 az osztályzatuk, olyan, mintha a pályán sem lennének. Nem igazán értem, miért van ez.
    Meglátjuk, hogy működik ha nem állítok be nekik minden szart:)
  • Soulwave
    Köszi!

Tök általános taktika, FM12 óta ezt használom. Standard, Control mentalitás, kontrázni nagyon ritkán állok be. Instrukciók itt épp üresek, nekem az a tapasztalatom hogy néha bejön, néha viszont elviszi a meccset, ha használom akkor a több letámadás, szoros emberfogás, exploit flanks megy, de a szezon végén már nem volt beállítva. Ha húzósabb meccs van akkor azért belenyúlok, de nem annyira jellemző. Én inkább az igazolásokban látom a siker kulcsát.
  • fordjee
    Milyen taktikával nyomod? Tudnál róla képeket feltenni?
    Jah, egyébként grat, jól tolod:)
    Utoljára szerkesztette: fordjee, 2016.02.23. 11:36:41
  • McEachran3
    Gratulálok, szenzációs karrier :) A harmadik szezon után BL győzelem a Hertával nem semmi. Remélem Dárdai is hasonlóan sikeres lesz majd a berliniekkel :)

Vége az első szezonomnak, és borzasztóan mérges vagyok. Tudtam, hogy képesek leszünk a megjósolt 14.-ik hely előtt végezni, és két fordulóval, és egy ponttal az első 3 mögött elhittem, hogy meglehet a dobogó valamelyik foka (ami a feljutást jelenti) de elkurtuk. Két győzelemmel feljutottunk volna, de ehelyett két vereséget jegyeztünk ami csak az 5.-ik helyre volt elég.

Mivel a ligánkban szerepel két Egyesült Államok-beli csapat, és többek közt egy ekvádori is ezért rengeteget kellett utazni, ami a pénzügyeinkre is komoly hatással volt. Ugyanis a szezon során 4 millió fontot költöttünk utazásra(többet mint fizetésekre). Így a szezont -500k-val zártuk.

A legmagasabb osztályban a Man. City diadalmaskodott.

Egyelőre ennyi, elég fáradt vagyok, hosszabb beszámolóra nem volt erőm. Szezon előtt még beszámolok a nyáron történtekről.
    Utoljára szerkesztette: McEachran3, 2016.02.22. 19:49:10
  • Soulwave

Hertha BSC 2016/2017

Akkor indítanám a hetet a harmadik szezonommal a Herthánál. A tavalyi bronzérem automatikus BL csoportkört ért, így három fronton kellett helytállnom ami kissé megnehezítette a dolgom. A pénzügyi helyzet jelentőset javult, bekerült az első 10 leggazdagabb klub közé, bár gondolom az Olympiastadion miatt van 650M-s értéke a klubnak. A kasszában nagyjából 80M van, ebből igazolásokra 25M, fizetésre pedig 4M-t kaptam, természetesen ezt átcsoportosítottam. Fejleszteni nem fejlesztek, a youth recriutmenten kívül, a fizetési sapkát 500E euró haviban állapítottam meg, ezt is csak egy játékos kaphatja meg.

- Igazolások:
    Ebben a tekintetben túlszárnyaltuk a tavalyi évet, de úgy döntöttem nem fogok várni amíg beérnek az olcsó(bb) generáltak, megpróbálok robbantani.
    Crisetiget a tavalyi kölcsön után végleg megvettem, az igazi bomba viszont a klubtársa Mateo Kovacic leigazolása volt akiért 15+30M eurót fizettem. Ez nagyon sok de, ő klasszis. Mivel jobb fullbekk pozíción elég gyengén szerepelt Nyom, ezért "kicseréltem" a Sassuolonál bohóckodó Vrsaljko-ra. Szintén klasszisnak mondható igazolás Keylor Navas megvétele, a kapusposzt már nagyon csípte a szemem. Üzleti (és egyéb) szempontból pedig Zivkovic 6.5M eurós megvétele volt a legjobb döntés, miután a Valencia átadólistára tette.

- Bajnokság:
    Ezek után, nem teljesen úgy kezdtük a bajnokságot ahogy kellett volna, nagyon döcögősen indult a szezon. Eleinte azért így is szépen tartottuk a 2-3 helyet, de általában 1 gólokkal tudtunk csak nyerni, nem volt igazi átütőereje a csapatnak. Guidetti pihentetése nem volt rossz döntés, Zivkovic a téli szünet előtt már 17. gólnál járt, viszont a széljátékom még nem volt az igazi.
    Fordulás után azonban elkezdődött a darálás, nagyon jól összeszokott a csapat, lényegében ezért építkeztem 3 évig. Több nagyarányú győzelem, komoly skalpok és teljes leszakadás a mezőnytől. Kár hogy a bajor vetélytársaim ezt másképp gondolták, ők úgy döntöttek, hogy ebben a szezonban csak egyszer kapnak ki, minket viszont otthon is megvernek. Egyszerűen nem lehetett befogni a Bayernt, így idén bár előreléptünk, de a 76 pont csak ezüstéremre volt elég.

Egyéni szinten azonban nagyot lépett előre a csapat, Zivkovic év játékosa, gólkirály és európai aranycipős lett 30 rúgott góllal, mindezt 20 évesen. Stendera a legtöbb asszisztot osztotta és a legtöbb kulcspasszot adta, emellett az év fiatal játékosa lett. Kiemelni még Sarabiát, Crisetiget és Kovacicot tudnám, ők extrát nyújtottak idén.

Év csapata & kezdőm

http://p.coldline.hu/2016/02/22/2142922-20160222-zAQr4E.png

- Német Kupa:
    Mivel itt már címvédő voltam, ezért nem is vettem komolyan, végig B csapat játszott, ennek végül egy méretes zakó lett az eredménye a negyeddöntőben. A másodosztály Karlsruhe ellen búcsúztam 6-0-ra.

- Bajnokok Ligája:
    És az igazi megmérettetés a BL - A Man City, Juve, Steaua hármast kaptam a csoportban, a románokat nagy örömmel kétszer vertem, illetve két hazai győzelem a nagycsapatok ellen, elég volt a második helyre. Itt még az őszi formáját mutatta a csapat, ezért a tavaszi folytatásban bíztam.
    A PSG elleni sorsolás után nem voltam bizakodó. Ennek ellenére viszonylag simán 3-1re vertük őket itthon, idegenben pedig csak 1-0-ra tudtak győzni, így továbbjutottunk.
    Az Atletico Madridot kaptuk a negyeddöntőben, gondoltam most vagy soha. Idegenben kezdtünk egy 0-0-al ami jó eredménynek mondható. Otthon egy meglepően könnyű 4-0-al felmostam velük a padlót.
    Elődöntőben a Chelseat kaptam, és nagyon kezdett megjönni az étvágy. Tőlem szokatlanul rendesen összeraktam a taktikát, és meccs közben is belenyúltam jópárszor. Ennek egy idegenbeli 1-1 lett az eredménye, ami tudtam hogy mit jelent. Otthon elég egy 1-0 és döntősök vagyunk. Azért a Chelsea nem egy Mezőkövesd, úgyhogy Fábregas rögtön be is akasztott nekünk egyet, amire nem tudtam reagálni. Hatalmas üvöltözés az öltözőben, félidő után attacking mentalitás, és Zivkovic addig bolondította a védőket, amíg Gayát ki nem állították róla és 11-est kaptunk. Ez a pimasz kölyök meg ahogy kell bevágta. 1-1 és emberelőny, gondoltam ebből már nem lehet nagy baj. főleg miután Zivkovic megkapta a következő tizijét is. Ez a hülyegyerek meg ráverte a kapufára a meccslabdát. Jöhet az extra time. Szerencsére emberelőnyben mi jobban bírtuk, és a 119. percben egy 20 méteres bombával Zivkovic belőtt minket a döntőbe!

A másik oldalon a Liverpool 4-2-es összesítéssel küldte meg a Madridot, úgyhogy az angolokkal játszottunk a Wembleyben. Egy viszonylag könnyed sörmeccsen Zivkovic és Balanta góljaival megnyertük a BL-t! A 20 éves Zivkovic 14 gólt lőtt a BL-ben, így itt is begyűjtötte az aranycipőt. De a többiek is óriásit játszottak, és történelmi sikert értünk el.

Folyt.köv. mert a Bundesligát még mindig nem nyertük meg :)

• fordjee
    1.év:
    Igazolások
    meccsek
    Első évben mindenhol második lettem, bajnokságban, olasz kupában , jah a Bl-ben nem, ott az elődöntőben estem ki.

2.év:
    igazolások
    meccsek
    Itt már bajnokok lettünk, az olasz kupában az elődöntőben, az europa ligában szintén az elődöntőben estünk ki.
    A Bl csoportkörben megkaptam a Barcát és a Psg-t, 3. lettem, így kerültem a 2. számú kupába.

3.év:
    igazolások
    Most még az elején járok. Kb. mostanra jutottam el oda, hogy már nem engedem, hogy elvigyék a fiatal sztárjaim, sőt, leigazoltam Verrattit, nem kevés pénzért. Most már megpróbálok minél több olaszt igazolni, nagyon sok a légiósom.
    Röviden ennyi, amúgy szimpatikus karrier, lehet fejlődni, tetszik:)
    Jah, a jelenlegi keret
    Utoljára szerkesztette: fordjee, 2016.02.21. 22:42:14
  • McEachran3
    Félidő.
    Nem ott vagyunk ahol szeretném, de legalább látom a fejlődést.
    Igazolások terén jól jártunk, ugyanis a rengeteg betöltött csapatnak hála, még a legbénább játékosokat is ellehet passzolni pénzért. Illetve remek játékosok is érkeztek teljesen ingyen. A sztárigazolás egyértelműen Gourcuff volt.

A liga regisztrációkor van egy furcsa szabály, ugyanis maximálisan 7 idegen légióst lehet nevezni a meccskeretbe. Ez még nem lenne fura, viszont idegennek számít bárki aki nem az adott csapat nemzetiségének megfelelő nemzetiségű játékos. Ez nálunk azt jelenti, hogy mindenki aki nem magyar az idegen. Jelenleg van 8 légiósom. Ahhoz, hogy teljes legyen a keret kell még melléjük legalább 14 magyar is. Ezentúl vadásznom kell a magyar játékosokat. Még pénzem nincs, de idővel fel kell töltsem a keretem jó magyarokkal, ha fennébb akarok jutni.
    Egyébként ez a szabály teljesen felforgatta az átigazolásokat. A nagy csapatok milliókért igazolnak hazai játékosokat, a PSG franciákat, a Chelsea angolokat, a Bayern németeket. :D Ez talán azt is előrevetíti majd, hogy a nagy youth rating-al rendelkező nemzetek csapatai fel fognak emelkedni, elsősorban a brazilok főleg. Kíváncsian várom :)
  • McEachran3
    Idén újra belevetem magam a World League challengembe. Az ötödik osztályban lévő Fradit választottam csapatomnak. A média a 14.-helyre vár, ami a többi csapatot elnézve reális jóslat, de én azért remélem, hogy fennebb végzünk majd. A szezon felénél jön majd a beszámoló.

Utoljára szerkesztette: McEachran3, 2016.02.21. 14:47:14
  • Darthmushroom
    milyen eredményeid vannak eddig? meg kiket vásároltál/adtál el szezonról szezonra? mivel kis kedvenc a Lazio így idén is tervben van velük egy jó 10 éves karrier.
  • fordjee
    Kezdem unni a balszerencsét, megint otthon, megint egy nagycsapat ellen:( donnarumma, köszi
  • korbin555
    Én igyekszem elérni, hogy legyen A és B csapatom. És kb. minden 3. meccsen a rotáció a soros. Így nincsenek túlhajszolva a játékosok, kevesebb a sérülés, és ritka az elégedetlen ember. Optimális esetben van 22 játékosom az első keretben, minden posztra kettő. Mellettük néhány tehetség, akik elérhetők az ificsapatnak vagy a tartaléknak. BL-ben, fontos meccseken a kezdőt küldöm ki, a többit elintézi a rotáció. Egy 60 meccses szezonban a kezdőknek lesz 40 meccse, a rotációsoknak pedig 20. Nagyjából. Ahol már több éve ténykedek, ott jól működik a sorcsere. Ahol új vagyok, ott szinte mindig akadnak problémák a rotációval. A kulcsjátékos nem biztos, hogy szó nélkül leül a padra. Pláne a lelátóra. De pár év után megszokják, ha sikeres a klub már bíznak is bennem. Kivétel azért akad, de aki nem áll be a sorba, annak viszlát. Nem jegelek senkit azért, mert egy nagyképű majom nem hajlandó pihenni.
  • fordjee
    Hajjaj, ezt nem lehet megunni. Legnagyobb rangadó az évben.
    Én eléggé rotálok. Valahogy úgy csinálom, hogy minden meccsen 2-3 embert változtatok kb. És mindig másokat. Nálam is minden posztra van 2 játékos, és van, aki már most sírdogál, hogy keveset játszik. Én ígérek nekik ilyenkor fűt-fát , ettől általában lenyugszanak:)
  • kosheen
    Hali
    azt hiszem korábban kérdeztem mrá, de nem találom és megint kis dilemmában vagyok
    Mennyire szoktatok/érdemes rotálni?
    Jelenleg ilyen kerettel dolgozom az Arsenalnal 2020-ban
    4-2-3-1-es felállással
    2 kapus - Ter Stegen és egy fiatal srác, őt lehet jobb lenne lecserélni egy öreg padozóra, most a fiatal viszi az összes hazai kupameccset
    2-2 bal/jobbhátvéd
    3 klasszis és 1 fiatal KH
    5 univerzális középpályás (1 bwm és 1 box-to-box van)
    6 univerzális támadó középpályás
    2 csatár, 1 töltelék, meg 1 ifi támadó
    Ezen kívül a kölcsönben lévők közül 9 középpályás/támadó játékos van akikkel még számolni akarok a jövőben, a többit majd értékesítem ahogy tudom.

Szóval a fő bajom, hogy nem igazán találom még most se az ideális egyensúlyt. Azt nem akarom, hogy A és B csapat legyen (amik kb azért már ugyanolyan erősek), de az se jó szerintem, hogy totál fel van forgatva meccsről-meccsre a keret, ahogy az sem, hogy van aki zsinórban 4-5 meccseket padozik. Sőt, most hogy emiatt a poszt miatt megnéztem, november környékén vannak, akik 15x voltak kezdők, és vannak akik 3-4 meccset játszottak eddig becseréléssel együtt.

Korábban próbáltam, hogy szűkebb kerettel dolgozok, de ez is csak 24 mezőnyjátékos, és olyankor mindig jött egy kellemes sérüléshullám.

Szóval hogy figyeltek arra, hogy normálisan megkapja mindenki a lehetőséget, de ne is legyen meccsről-meccsre teljesen felforgatva a csapat?