104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• korbin555

5. szezon (fm14)

Voltak nagyon szép eredményeink, de minden mellékes, mert a Zenit elvette a bajnoki címünket. A 10 éves fm történelmem számtalan karrierje között ez talán a 3. eset, hogy nem tudtam címet védeni. Az őszi szezon után 1 pont hátrányban voltunk. Nekünk 1 vereségünk lett tavasszal, nekik pedig 2 döntetlenjük. De mivel az 1 zakót pont tőlük kaptuk, végzetesnek bizonyult. Az utolsó fordulóban papíron még volt esélyünk, de miért akkor botlottak volna? Szóval ez övön aluli volt, nem is értem a nagy feltámadásukat. De megérdemelték, mert aki 1 vereséggel lehoz egy szezont, az előtt le a kalappal. Tabella.

A kupa viszont megvan első alkalommal. Szép is lett volna, ha nem. A döntőben ugyanis a 2. liga 18. helyezettje várt ránk. 9 rotációssal is lehoztuk. Kupadöntő.

És akkor az EL. A BL-ből kerültünk át, és elmentünk a döntőig. A Juve is nehéz volt, de végül az elődöntőben a Celtic lett igazán rágós falat. Két 0-0, büntetőkkel mi mentünk tovább. A döntőben pedig kikaptunk az Arsenal-tól. Meccsek, és a döntő. Nem rossz, de a bajnoki cím elvesztése mellett nekem ez nem vigasz. Ha megnyerjük se lett volna az. Na jó, talán egy kicsit.

Egyebek. A főnök még januárban bejelentette, hogy a Chelsea kapcsolatba lépett velünk, és a fiókcsapatuk lettünk. Kell a halálnak a londoni Dinamo. Senki, beleértve ezt a gyülevész hordát, ne atyáskodjon felettünk. Kölcsönjátékost is előbb visznek tőlünk, mint én tőlük. A 179k-t meg kenjék a hajukra. Sajnos csak 1 év után lehet törölni az egyezséget, de amint lehet megteszem. Keressenek másik depót, tágas a szibériai tajga.

Lesz új stadionunk, 2020 májusában adják át. Már old news, de nem vettem észre tavaly májusban a hírek között. Januárban tűnt fel, mikor a soros fejlesztést kértem. Boardroom.

10 korosztályos orosz válogatott srácom van, tavaly ifi BL döntőbe jutottak. Azt ugyan elbukták az Anderlecht ellen, de 3-4-ből nagy játékos lesz. Idén nem vitézkedtek annyira, de a fele már kölcsönben van. Őket mind úgy hoztam, két éve leraboltam az orosz ifiválogatotatt. A Zenit és a moszkvai nagy klubok nem díjazták a ténykedésem, de a kisebb csapatok nem állnak úgy, hogy nemet mondjanak a pénzre. 14M-ba került feltölteni az óvodát. Idén tavasszal pedig kaptam két sajátot is akiket megtartottam. Ők az elsők, akikből esetleg lehet jó játékos.

A játékot egy ideig pihentetem, mert újra kezdem unni. Ebből én már nem gyógyulok ki. Bár nagyon felbőszített az elveszített cím, de annyira nem, hogy amiatt ne tegyem félre. Megvár.
  • korbin555
    Semmi különös, csak itt van két órára busszal. És még nem jártam ott egy karrierben sem. De most sem fogok, mert lefújták az utolsó pillanatban. Talán Kim elvtárs megijedt, hogy a Vörös Hadsereg előőrse vagyunk. Így Ausztrália lesz helyette. Holnap, mert délután már nem játszottam.
    Eddig 3 túra volt, sorrendben Japán, Kína, USA. 2 éve még nem fogyott ezer mez, tavaly már 10 ezer fölött, és csordogált befelé 1,48M. Alakul ez is szép lassan.

• mooo
    Köszi!
  • zyndar
    Mi a terv az Észak-Korea-i túrával? :)

Nem használom a gyárit, viszont több nem gyárival is előjön és ráadásul nem mindig...
  • korbin555
    Esetleg nem lehet a skin miatt? Mert a gyárival jó.
  • korbin555
    Félidő. (Bár januárra a meccsek 2/3-a már mögöttünk van.)
    Tabella.
    BL.
    Idén úgy látszik a Zenit akadékoskodik a Spartak helyett. Nem bírom leszakítani őket, sőt még nekem kell kapaszkodni.
    A BL meg... Olyan körbeverések voltak, nem tudom örüljek, vagy búsuljak. Csak a kevesebb lőtt gól miatt nem jutottunk tovább. De talán jobb is így. Az EL-ben több esélyünk lesz, jön a Steaua. De előtte még megyünk Észak-Koreába túrázni.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2016.02.18. 12:21:52
  • zyndar
    Ez így is van, viszont ha rákattintok a következő játékosra, akkor újra ki lesz ott jelölve.
  • korbin555
    Tessék választani!
  • mooo
    De jól néz ki ez a skin. 15 alá nincs ilyen? :)
  • Lancelot1983
    jobb felül katt a complete forward supportra és ott elvileg lesz olyan, hogy clear selected role vagy valami hasonló
    Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2016.02.17. 23:48:34
  • zyndar
    Urak,

Hogy a pékbe lehet eltüntetni a tulajdonságok kijelölését? Profilenál ki lehet kapcsolni, de Overview nézetben nem jövök rá.

• Peti2400
    Sikerült leadni az előnyünket..
    Sorozatban 3 döntetlen, nagy harc lesz a Hr. Dragovoljac ellen a bajoki címért.

Utoljára szerkesztette: Peti2400, 2016.02.17. 21:36:22
  • Rudee
    Azt írja, hogy 21 file ellenőrzése sikertelen, ezért újra le lesz töltve. Már szedi is, gondolom (vagyis remélem) ezzel meg is oldódik. Kössz a tippet!
  • Darthmushroom
    Állat ez Sakho, még akkor is ha nem voltak komoly ellenfelek.
  • korbin555

4. szezon. (fm14)

Békanyálon lógott, de meglett az első bajnoki cím. 7 pont előnyünk is volt már, de április elején visszaelőzött a Spartak. De csak 1 hétre, és a végét is mi bírtuk jobban. 3 pont előnnyel végül behúztuk. Fellélegeztem, mert könnyebbnek tűnt, és voltak problémáim. Az argentin csatárom pl. 11 órás gólcsendet produkált a szezon utolsó harmadában. A nagy égés pedig az volt, hogy a tök utolsó Alania mind a két győzelmét ellenünk szerezte. Van itt 4-5 játékos, akiket normál esetben már régen lapátra tettem volna. Élen a pancser Panchenko. Első blikkre talán elfogadható csatár, de ez csak álca. A rettenetes determination értéke nagyon meglátszik a pályán. 20 meccs 4 gól, tavaly 16 meccs 3 gól. De nem tudom elzavarni, mert orosz. Csak azért játszik ennyit, mert 1 igazán jó csatárom van. A klubcsúcsot tartó rekorderem (71 gól) pedig megvénült. Még így megrogyva is remekelt, igazából neki köszönhetem, hogy nem kerültünk nagyobb bajba. Döntő gólokat rúgott, de most már tényleg muszáj elengednem. Sajnos több poszton is azzal küzdök, hogy a kezdőknek nincs megfelelő alternatívája. DR, DM, CF, itt nagy bajban vagyok ha lesérül a kezdő. Második vonalbeli orosz játékosok vannak a rotációban, némelyik idős is már. A következő szezonban nincs mese, néhány fiatal srác mély vízbe kerül.

De nem akarok nyavalyogni, elvégre bajnokok vagyunk. Tabella. A kupa továbbra sincs meg, két év után újra a Zenit tolt ki velünk, ezúttal az eldöntőben. Elégedett vagyok viszont a BL szereplésünkkel. Ha az eltervezett kezdőből mindenki egészséges, nagyon jól is tudunk játszani. A play-off-ban a Nápolyt kettős győzelemmel intéztük el. A csoportból utolsóként estünk ki, de csak a Real ellen nem szereztünk pontot. Megvertük a Monaco-t és a MU-t, és mindenki ellen egyenrangú ellenfél voltunk. BL csoport. Idén pedig már csoportban kezdünk.

A háttérre nézve már nem fog el a rosszullét, mindig van valami fejlesztés folyamatban. Jelenleg minden átlagos, ami talán nem nagy dolog, pedig az. Remélem a tulaj marad, mert partner. Volt ahol hiába könyörögtem évekig, pedig százmilliók voltak a kasszában. Itt fontos lenne, hogy normális ifiket kapjak, és eddig szépen haladnak a fejlesztések. Eddig ugyan egy saját nevelés sincs akiből lehet valaki, de majd lesz. Hozni viszont tudok, megvan hozzá a hazai reputációm, és a pénzem is. Bár a tetves Zenit megfigyelői szerintem nem is kutatnak, hanem az enyémeket figyelik. Kétszer is rögtön rám ígértek, ahogy szerződést ajánlottam. Még kihasználják a magasabb reputációjukat, de hamarosan fordul a kocka. Ezt vehetik fenyegetésnek is. Így is egy tucat tehetséget hoztam már, köztük 1 felnőtt, és 6 ifiválogatott. Értük nem sajnálom a pénzt. Külföldről eddig csak 1 játékosért fizettem, rendszert nem is akarok csinálni belőle. Egyébként is ha külföldit hozok, el kell adnom valakit az ittlévőkből. Tartom a 7 idegen szabályt. Nem vagyok hajlandó jó légiósokat azért mellőzni, mert a középszer oroszoknak játszani kell. És nehogy már útlevél alapján kelljen cserélnem is.

Money. Kezdjük megszedni magunkat. Orosz pénzügyek. 2x annyit kaptunk a szponzoroktól mint tavaly. A büdzsé is már kezd hasonlítani egy élklubhoz. Ezen szokás szerint kozmetikáztam, 10,5M igazolásra, 494k a bérekre. Finances. 45k-t kaphatnának már a kezdők, de a legmagasabb fizetésű játékosom 24,5k-t visz haza. Ez nyilván nem marad így, de nem hagyom elszaladni a béreket. A bérkeret fele szabad, jól van ez így.

A stadion kihasználtsága idén is 97% felett volt, 4 telt házzal. (A Zenit ellen, és 3 BL meccsen.) Bérleteladás átlépte a 6 ezret. (6244.) Stadionbővítésről hír nincs. Whatever.
  • Soulwave
    Köszi! Hát igen második évben már csak Skjelbred és Kraft (kapusra nem maradt pénzem) maradt kezdő az eredeti keretből. Ezek után látni, hogy IRL Pali mit művel azzal a csapattal kiegészítve a vén Ibiseviccel meg egy közepes Daridával, hát le a kalappal.
  • korbin555
    Gratu! Az első szezon komoly bravúr volt azzal a kerettel.
  • korbin555
    Futtass le a Steam-ben egy ellenőrzést! Jobb klikk játék nevére, tulajdonságok - helyi fájlok - játékfájlok épségének ellenőrzése. Talán segít, ártani nem fog. Azt biztos megtudod, hogy a játék rendben van-e. Ha a játék hibátlan és mégsem megy, akkor drasztikusabb megoldáshoz kell folyamodni. Bár nem tudom mi lehet a nyűgje egy frissen telepített játéknak. Az fm nem szokott ilyesmit csinálni.
  • Soulwave

Nos egy nagyobb kihagyás után én is visszatértem, bár elnézve az FM "fejlődését", utoljára. Ezúttal 15-ös verzióval játszottam, és a szokásos magyar karrier után, nekivágtam az igazi kihívásnak, ahol minden év más. Magyar vonatkozása miatt természetesen a Hertha BSC-re esett a választás, ami tökéletes, magyar edző, nagy múlt, gyenge csapat, gyenge pénzügyek, kiváló épületkomplexum.

Az alapfelállás a megszokott 4-2-3-1, a taktikát szinte sohasem bonyolítom túl, inkább az igazolásokra, azon belül is a wonderkidekre speciálizálódom. Na ez az első évben nem volt túl könnyű a pénzügyi helyzet miatt.

2014/2015. Szezon

- Igazolások: Nem tudtam kihagyni - Éder Balanta jött a Riverből, illetve Pablo Sarabia a Getaféből aki balszélső. A távozók között jóval több név volt, de képtelenség volt normális pénzt kapni értük.

- Bajnokság: Három 1-0-ás meccsel kezdtük, úgyhogy a Dárdai stílus megmaradt, nyilván ebben a keretben nincs több. Utána elég vegyes volt a felvágott, a végén már nagyon lemaradtunk a BL induló helyről, de a célkitűzés az EL indulás így is összejött. Összességében egy ilyen birka kerettel az 5. helyre érkezni elég szép munka. De nagyon nyögvenyelős volt, kiemelni senkit sem tudok, a házi gólykirály Salomon Kalou lett 15. góllal.

- Kupa: Az első három kör nem volt nagy gond, másodosztályú csapatok főleg, még az elődöntőben is ha jól emlékszem. A Schalkéval hozott össze a sors a döntőben, akik a bajnokságban egy pozícióval voltak előttünk. Ennek megfelelően kontramentalitással küldtem pályára a fiúkat, és bár rengeteg helyzetet kidolgoztunk a 90. percben 0-0 volt az állás. Ezután visszaálltunk standardre és a harmadik félidőben 3 gólt rúgtunk a kékeknek. Így rögtön az első évemben kupagyőzelmet ünnepeltem, ami után megkínáltak egy zsíros szerződéshosszabítással.

2015/2016 Szezon

- Igazolások: Miután a pénzügyi helyzet jelentőset javult (júniusban 80M), volt lehetőségem 30M-t játékosokra költeni ami elég komoly összeg. John Guidetti, az elefántcsontparti támadóm helyére jött, aki nagy lutri, akárcsak a valóságban. A három legambíciózusabb igazolásom, Fontás a Realtól, továbbá Stendera, akit a Frankfurt viszonylag olcsón elengedett, illetve Fede Cartabia aki Beerens bohóckodása miatt jött. Mellettük még érkezett jópár sztár, kiadási oldalon pedig egy egész csapatot zavartam el.

Bajnokság: Idén már komolyabb dolgokat szerettem volna elérni, hiszen az elköltött 50M euró szerintem sosem látott összeg volt a Berlinieknél. Az elején kicsit döcögött a szekér, azonban elég hamar elvált a Bayern, Schalke, Hertha hármas a mezőnytől, és végig egymás között ingázott az első három pozíció. Ebből a csatából természetesen én kerülhettem ki legalul, a Leverkusen és a Dortmund már csak a végén tudott a nyakamra jönni valójában a bronzérem nem forgott veszélyben. A házi gólkirály és ezüstcipős Guidetti lett 24. góllal ami nem rossz, de amennyi helyzetet kihagyott valójában elég csalóka. Stendera, Cartabia és Sarabia nagyon jók együtt, Crisetig is jól szűrt, jövőre megpróbálom végleg megszerezni az Intertől. Hátul széleken még kicsit gyenge, de alakul a csapat. Dárdai Pali meg bezsebelte az év edzője címet.

Kupa: Itt elhatároztam, hogy az EL miatt kisebb hangsúlyt fektetek rá, meg már amúgy is ki van pipálva. Ezért folyamat a B csapat játszott, amivel sikerült a Wolfsburgon és a Bayernen is átjutnom. A döntőben a Dortmund ellen játszottunk, minden mindegy alapon 4-0-ra agyonvertük őket, úgyhogy a címvédés sikerült :)
    EL: Erről inkább nem beszélek annyira kritikán aluli volt. Az Ajax, Spartak Moszkva, Hajduk Split hármast kaptuk, és végül 9 ponttal kiestünk. Nagyon gáz...

Folyt. köv. :)
  • Rudee
    Végül megvettem a játékot.
    Kérdés az elején: mi a teendő, ha új játék indításánál couldn't load database üzenet fogad?
  • korbin555
    A nehezén már túl vagy.
  • Peti2400
    Eddig jók vagyunk.

• bexinho
    Egy IRL is létező játékos, aki után nem először érdeklődik a Real Madrid. Bár nem véletlen. Nélkülözhetetlen a balhátvéd posztról.

Ő pedig az első generált magyar, aki Balmazújvárosból indulva, rövid ideig a Videoton csapatában játszva elkerült a PSG-be, majd a Lyonba. Majd ezt követően a Manchester Unitedbe. Viszont nálam van a magyar Wonderkid, aki még értékesebb :)
  • korbin555
    Kellett nekem még 2 meccset lejátszani? Zenit ellen 0-1, BL-ben Real ellen szintén 0-1. Utóbbi rendben van, de a bajnokságban a Spartak már ott van a nyakunkon 2 pontra. Tényleg befejeztem mára.
  • korbin555
    Naptár szerint még nincs félidő, de mára be kell fejeznem. A bajnokságnak úgyis túl vagyunk a felén. Tabella. Ilyesmit vártam. Amit csak reméltem, az a BL. Elloptunk 4 pontot a Monaco-tól. BL csoport. Papíron bármire maradt esélyünk, de még hátravan a Real idegenben, és a Man. United itthon. Bármi lesz, már így is nagyon elégedett vagyok. (Azért egy maflásba talán nem kellene belefutnunk.)
    Télen pedig megyünk túrázni. Nyáron mehettünk először, a 4. évben. Már megijedtem, hogy valami bug van a játékban. Kelleni fog az a pénz nekünk. Nyáron Japánban voltunk, következik Kína vagy Korea. Nem távolság egyik sem. A távolságról. Még az Old Traffordba is jöttek velünk szurkolók, pedig valami 8800 km. Sajnos ott nem volt apropójuk görögtüzet gyújtani.

1-2 érdekesség.

Kicsit lejtett a hazai pálya, mert ez szerintem les volt. De az érdekes nem ez, hanem a leggyorsabb gólunk, 10 mp. kellett hozzá. (Meg a spori.)

Itt pedig egy görögtűz, ami mindennapos nálunk. De ez a meccs inkább az eddigi legnagyobb gólarányú győzelmünk miatt érdemel említést.

Utoljára szerkesztette: korbin555, 2016.02.16. 13:21:22
  • korbin555
    A Zenit ebben a szezonban sem lesz a zeniten. Tabella.
    Mi pedig 5 győzelemmel kezdtük a bajnokságot, de elkezdtünk botladozni. Itt a BL, próbálok balanszírozni a kettő között, nem sok sikerrel. Ráadásul piszok erős csoportban vagyunk. Két 0-1-es vereség a Real Madrid és a Man. Utd. ellen. Nem tragikus. Nem vagyunk gyengék, de jobbak nálunk. A Monaco ellen talán sikerül összehozni valamit. De ha elkezdünk süllyedni a tabellán, a rotáció játszik a BL-ben. A bajnokság fontosabb.
  • korbin555
    Jelenleg 8 játékosom van 1M€ érték fölött. A legdrágább 5M. A jobb orosz játékosokat viszont eszement pénzekért adják-veszik. A szabályok miatt nagyon kelendők. A 400k értékű középszer jobbhátvédemért 3,8M-t ajánlott a Rubin. Gondolkodás nélkül eladnám, de nem tudok kiállni oroszok nélkül. Vagy beteszek a helyére egy gyereket, de nem vagyok hülye. Így van ez máshol is, kellenek az oroszok, ezért felverik az árakat. A Zenit képes volt a lejárt szerződésű tartalékkapusomra is ráugrani. Pedig ott van Lodygin és Lobantsev. Gyenge mindkettő, de akkor is minek oda ez a birka? Már februárban szerződést ajánlottak neki, meg sem várták a szezon végét. Védeni hétszentség nem fog, gondolom kell nekik a regisztráció miatt.

Annyi eszük nincs, hogy az ifi létesítményekre pénzt költsenek. Csili-vili az edzőközpontjuk, de az ifi dolgokban lassan utolérem őket. El is hagyom, két éven belül. Pedig a leggazdagabb orosz klub, 302M az értékük. Ha ráállna több klub, sz@rná az ország a klasszis ifiket. A 148 YR nagyon magas, ehhez képest kevés az ügyes gyerek. Én mindenesetre rájuk vadászok. Egyre több a generált srác, a nagy számok törvénye alapján lesz közöttük néhány nagyon jó is. Elvégre annyian vannak mint az oroszok. Eddig hoztam már 7 gyereket, messze a legjobb közülük Nekrasov. 2-3-ból még biztos lesz valaki, a többivel valószínűleg mellényúltam. Bár azt itt nem nagyon lehet, mert az említett okok miatt a gyengébbeket is egész szép pénzért el lehet adni.

Az orosz PL 7. a listán, éppen a Zon Sagres mögött. És jövőre már 3 klub indulhat a BL-ben. Érdekes, mert a Zenit utolsóként esett ki a Barca, Monaco, Galata csoportból, a Dinamo meg el sem jutott odáig. Átkerült az EL-be, de ott sem vitézkedett. Mi sem alkottunk semmit.

Hulk akkor sem állna szóba velem, ha lenne pénzem. Reputációban a Zenit messze felettünk áll. Az értéke viszont már csak 7,75M. Ez rejtély előttem. Még csak 29 éves, a lába sincs gipszben. Közben Matic 20M, Rondón 18,75M, Witsel 18M, El-Neny 15,25M, Gilberto 15M, Criscito 13,5M, Lodygin 11,75M, Kadlec 11,5M.

Maradva a Zenitnél. Alig van hazai játékosuk. 5 oroszt látok az első csapatukban (abból 3 kapus), és 11 légióst. A 2 orosz mezőnyjátékos Ryazantsev, és a 33 éves Kerzhakov. A sok külföldit nyilván a BL miatt tartják. (Amiről idén hál' isten lemaradtak.) Mivel bajnokin csak 7 idegen lehet a pályán, feltöltik a csapatot oroszokkal a tartalékból. És ott is van még 4 légiós, pl. Ansaldi és Hubocan, mindkettő listán. Meg egy 4. kapus, a brazil Gasparotto. Nem csoda, hogy egy valag pénzt is adnának egy jó orosz játékosért. De a Spartak, Dinamo tuti nem ad nekik senkit. Azért a figyelőik melóznak, mert elhalásztak előlem egy 17 éves srácot. Én találtam, én ajánlottam előbb szerződést neki, 3x ennyi fizetést kapott volna, de őket választotta. Ez egy ideig még így lesz, de nem sokáig.

@Utley Nem tudok róla, de attól még lehet. A 14-et tolom, ahhoz nem találtam. És köszi.
  • Utley
    Gratula! Igen szép teljesítmény.
    Nem tudsz véletlen az ideihez egy orosz alacsonyabb osztályt aktiváló adatbázist? Kedvet kaptam én is az orosz ligához,de az Alanya Vladikavkaz-t szeretném irányítani. :)
  • Lancelot1983
    na közben megnéztem, hogy mik a legmagasabb árak a portugál bajnokság nagy csapatainál jelenleg nálam, meglepődtem, Benficának 4 olyan játékosa van, aki 1M fontnál többet ér 2db 5M fontos egy 8 és 9M fontos. Sportingnál van ugyan 9 darab, aki 1M fontnál többet ér, de egyiksem ér többet 6M fontnál, Portonál jobb a helyzet 1db 14M font és van még 6db 6M és 10M font között
    azért ez, így is karcsú pláne, hogy azért tavaly Porto és Sporting is 8 között volt BL-ben
    Benfica 10. Porto 14.legjobb klub Európában
    Oroszoknál Zenit 20. többi nem nagyon játszik, Hulk csak 7M nálam, Rondon pedig 9M-ért vette meg a juve és 8M-t ér most

Kár a Zenitnek a sok döntetlen, na majd jövőre :) egyébként, íyg hogy BL helyen végeztél Zenit meg nem, Hulk értéke csökkent, megtudnád mondjuk venni, ha lenne rá kereted? vagy valamelyik jobb Zenit játékost?
  • LasDen #102270
    mindig. Ha a TAkmandui 22. osztályban játszol, akkor is!!! MINDIG!!!
  • Peti2400
    Horvát 2. osztályban kezdtem.Lenne igény beszámolora?
  • korbin555

3 szezon. (fm14.)

Tabella.
    EL.

BL induló helyet akartam, meglett. A Zenit elaludta a rajtot, erre idén a Spartak táltosodott meg. A kupát is megnyerték. Minket a negyeddöntőben tettek el láb alól. Az EL nem érdekelt, két fronthoz még soványak vagyunk. Amíg a rotációt félek kiengedni itthon a középmezőny ellen, addig nem tudok másfelé koncentrálni. 3 csoportmeccsen is a tartalékok játszottak, nagyjából helytálltak. A bajnoki 2. helyünk viszont egész sima volt. A 10. fordulótól a végéig ott parkoltunk. Lestem én felfelé is, de a Spartak nem botlott.

Továbbiakban a cél a bajnoki cím. 4. szezon jön, és még semmit nem nyertem. 1-2 légióstól megválok, hozok jobbakat. Tatarusanu megy az biztos, már aláírt Szaúd-Arábiába. Egy hasonló kaliber orosz kapus jön a helyére, így felszabadul egy légiós hely. De nem is a légiósokkal van gondom, hanem az oroszokkal. Hoztam már 5-6 tehetséget, de még nem kész játékosok. A jobb felnőtteket pedig sem megvenni, sem megfizetni nem tudom.

Egyéb. Kaptam 5M-t, és a bérkeret is tisztességes. 1 key player kaphat 35k-t, a kezdők pedig 26k-t. Még nem az igazi, de már egyáltalán nem rossz. A háttér fejlesztése folyamatos, az edzőközpont után másodszor van upgrade alatt a youth facilities. A nép tódulása a meccseinkre folytatódik, de visszafogottabb lett. Így is +350 új bérletesünk lett. A kihasználtság pedig már 97,6%. Én nem forszírozom, de hamarosan úgyis bővítés lesz. Bár a +2500 hely semmi. Új stadion lesz ebből szerintem pár éven belül. Ha majd a Barca és a City jár ide rendszeresen zakóért, ez a kis kuckó édeskevés lesz.
  • korbin555
    Célom a BL induló hely. A 3. már EL-t ér. Az sem lenne kudarc, de nem lennék boldog.
    A Zenit idén sz@r. Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy még mi is elvertük őket.
  • Lancelot1983
    a többi meccset meg kell nyerniük és akkor gond nem lehet, remélem jó kis zenit- szpartak csata lesz az első helyért, neked meg jó a 3. hely is nem? :)
  • korbin555
    Ha a Zenit ki akar még hozni valamit hozni ebből a szezonból, nem alhat tovább. Tabella.
  • korbin555
    Errefelé sem játszanak 40 milliós játékosok. Nálam a legértékesebb ő. A ligában pedig a Zenitből Nemanja Matic 21M, Salomon Randón 20,5M, Hulk 20M. Gondolom hasonlók akadnak a Porto/Benfica duónál is.

A távozó belgát pedig már pótoltam is. Jött egy fekete wonder kölök az Union Douala-tól. Tapoko. 18 évesen van már 44 meccse, és 7,53 átlaga. Ehhez itt rögtön az első meccsén hozzátett egy 9,3-at. Az ára pedig 650k+250k 20 meccs után. Fizetést meg alig kért. Mondjuk advanced módban betöltöttem Nyugat-Afrikát, majdnem annyi a néger mint az orosz. Nekem utóbbi kellene, de nincs elérhető. A jó orosz játékosok vagyonokért kelnek el. A vagyontól meg messze vagyok. De ha megfelelő ajánlatot kapok, a külföldiek közül mehet bárki.
  • Lancelot1983
    grat a 4. helyhez, jövőre szerintem 2. leszel zenit mögött :) cska milyen gyenge volt, mondjuk durva, hogy az az 1 játékosod, annyit ér, mint az én egész keretem, ami a portugál ligában 4. lett és már két éve EL résztvevő, jó pár válogatott játékossal :)
  • korbin555

Süsü vasutasok. Még jó, hogy eladtam annyiért. Pláne, hogy ingyen jött 1 éve. 70% az enyém belőle, meg vannak oldva a gondjaim.
  • korbin555

2. szezon. (fm14)

Igazolások.
    Tabella.
    Félidőben 5. helyen álltunk, egyet még javítottunk. Előbbre jutni már nem volt esélyünk. A 7 légiós jól teljesített, de 1-2-től még többet vártam volna. Sajnos a gyenge oroszok visszahúzzák őket. Még fájóbb, hogy nem tudok jobbakat hozni. Kaptunk 4M-t a helyezésünkért, de nekem alig jutott belőle. 1,1M az nudli. Át is húztam a bérekre, de sok mozgásterem ott sincs. Nagyjából ugyanezzel a csapattal kell beérnem, hacsak nem találok 1-2 megfelelő ruszkit szabadlábon. Említésre méltó még a kupadöntő. Büntetőkkel veszítettük el a Zenit ellen. Egész jó eredmény, tekintve a két bajnokit. (0-3 és 0-4) Ettől még nem voltam boldog. Ha már idáig eljutottunk.

Egyéb. Youth facilities upgrade megvolt, most az edzőközpont épül. Közel 1M-ért.
    Örömteli, hogy a nép tódul a meccseinkre. Tavaly kb. 2500 bérletesünk volt, idén 5498. Az átlag nézőszámunk 9629, a kihasználtság 95,86%. Utóbbival toronymagasan vezetünk a ligában. Meglátni, hogy több ezer km-es távolságon belül nincs futball sehol. Volt 2 telt házunk is, a Zenit és a Dinamo ellen. Sajnos egyiket sem tudtuk megnyerni, a Zenit ellen ahogy említettem is, jól le is égtünk. (0-3)

A játékosaim után nincs nagy kereslet, nem zargatják őket. Nekem mindig voltak, vannak ajánlataim. Tavaly Watford, 1860 München, Sanghai Senhua. Ebben a szezonban Tottenham, Sevilla, Palmeiras, Leverkusen. Egy hete az Inter. Nem megyek sehová.
  • Lancelot1983
    Ha van egy bal szélsőm, de jobb lábas csak, meg lehet valahogy tanítani, hogy bal lábbal is tudjon játszani, ha igen hogy?