Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.11.21. 16:58:17
Szóval ez vár rám, mert nem fogom emelni a YR-t. De sebaj, majd betöltöm Afrikát advanced beállításokkal, és összeszedek egy Fekete Sereget. Megspékelve néhány tuareg harcossal. Az Afrika Kupa úgyis februárban van, akkor meg itthon alig van meccs. Elég érdekes viszont, hogy az NB1 a szuper 20. helyen áll, a horvát és a skót bajnokság között. A Fradi értéke 48M, és 2x elérték a BL csoportot is. Most éppen az EL csoportban voltak. Kiestek ugyan, de éppen hogy. A Nápolyt pl. elverték a tűzhányó lábánál. A leggazdagabb csapat pedig az NB3-as Vecsés 77M-val. Dél-Afrikai az egész vezetőség...
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Én meg tesztelem a játékot, mert hozzáadtam az NB3-at, és kicseréltem a Sárvárt a Haladás B csapatával. Szükségem lesz tartalékcsapatra, mert az ideiből az SI eltüntette. Előrepörgettem munkanélküliként 5 szezont, erre hol találom meg a Haladást? Az NB3-ban, hogy az a..
De a lényeg nem ez, látni akarom minden rendben megy-e. 10 szezont előremegyek, és megnézem milyen ifiket generál a játék.

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
www.smart-bus.hu
csak lehoztak egy amúgy teljesen igaz cikket, most hogy tényleg elmentünk a német vonal irányába lehetne alacsonyabb szinteken is elmosni ezeket az amúgy több 10 éve velejáró korrupt dolgokat. tök mindegy hogy mikor írják ezt a cikket mert mindig igaz marad. és nem szomorúságot kell okozzon ez az olvasóban hanem egy kis valóság a lilaködben. nem kell sokat kutatni pl hogy rájöjjünk orbán gáspár milyen karriert futott be holott amúgy focihoz nem volt tehetsége.
Utoljára szerkesztette: BBeno2, 2015.11.21. 09:44:38
HALA REAL MADRID!!! The BEST: SCHUMI. NEXT LEGEND: VETTEL.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
www.smart-bus.hu
<#csodalk>#csodalk>
Olyan gondom van hogy a 2016-os játékban nem lehet a Spanyol bajnokságot választani!Mi lehet a gond?Tudna valaki segiteni ebben?Előre is köszönöm!
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu

A második szezon már sokkal nehezebbnek ígérkezett, hiszen utolsó előttinek vártak minket és pénz nélkül kellett megoldani az erősítést. Ennek megfelelően ingyen és kölcsönbe érkeztek játékosok.
Közülük a legjobbak: Kindlund Lagemyr megint Stolth Bergström Bergman
Ezek az erősítések tényleg beváltak és végignézve a többi csapat keretét azt kellett mondjam, hogy simán versenyképesek voltunk, ráadásul az edzés minőségén is sikerült némileg javítanom. A taktikát csak finomhangoltam és a harmadosztályon is sikerült keresztül masírozni, amit már a 24. fordulóban megnyertünk.

Én közben megszereztem a Continental A licenszet is és ennek megfelelően a tulajdonságaim is fejlődésnek indultak.
Utoljára szerkesztette: zyndar, 2015.11.20. 06:09:06
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Alig kezdődött el a szezon, de megint vicc a hazai/idegenbeli mérlegünk összehasonlítva.
sok sikert a továbbiakban is! <#eljen>#eljen>
A Manager
National A licenszel és félprofi múlttal kezdtem, így bőven van hova fejlődnöm. Az első állomásom a Rosengard FC 1917 gárdája. A csapat egy malmöi kerület nevét viseli, ahol Ibrahimovic felnőtt. Nem felejtette el a gyökereit, ma sportcentrumot üzemeltet itt, mellesleg klublegenda, bár tudtommal nem játszott itt egy meccset sem. A csapat a takaros, 4 ezer férőhelyes stadionjában játssza a meccseit.
Rosengard FC 1917

A csapat háttere viszonylag rendben van, bár itt a svéd negyedosztályban azért nincs pénz. 2007-ben megnyerte ezt a ligát, pár évig egyel feljebb vitézkedtek, de azóta itt tengődnek. Azért jöttem, hogy ezen változtassak. Mellesleg a média a 2. helyre várt, szóval illendő volt a feljutás.
A keret
A csapat igazából rendben van, minden posztra akad 2 ember, viszont csatárom nem volt használható. Gyorsan szövetkeztünk az IFK Göteborg csapatával, így sikerült Patrik Karlson-Lagemyrt megkaparintani egy évre, aki igencsak kimagaslott a többiek közül.
A bajnokság
Könnyűre sikerült az egyébként elvárt feljutás, jó volt ez az év arra, hogy megismerkedjek a játékkal. Csapat statok és húzóemberek:
Lagemyr Kackarovski Bjelkanovic Sherifi
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
A fő különbség a 15 és a 16 között, hogy ez egy ezressel többe került. Fejlesztés, hogy a 16-ban már tényleg sz@rni sem lehet elmenni riporter nélkül. Valamint a sajtótájékoztatóknál, tárgyalásoknál még több lehetőség közül lehet válogatni. A többi kozmetikázás vagy kabaré, mint a pálya mellett gimnasztikázó menedzser. És ott a Backroom Advice, ami soha nem látott részletességű lett. Eddig viszonylag kevés marhaságot hordott össze a stáb, de most már akár 20-25 naprakész, és nélkülözhetetlen tanáccsal látnak el. Küldjek scout-ot Hollandiába, mikor be sincs töltve Hollandia. Vagy küldjek scout-ot Törökországba, de a török scout ott van, és már hónapok óta küldözgeti a riportokat. Vagy inkább a 4-2-3-1 Wide passzolna a csapathoz, pedig 5 éve 4-1-3-2 Narrow a felállás, és egy árva szélső sincs a csapatban. Esetleg nagy segítség lenne a stábnak XY edző, aki mellesleg hülye mint a segg. Vagy ajánljam már fel a tehetséges Juszuf gyereket kölcsönbe. De ha felajánlom, a tehetséges Juszuf gyerekből nem lesz saját nevelés. Bár ezek régebb óta részei a játéknak, de azóta is csodálója vagyok a készítők remeklésének. Szóval a stáb rengeteget segít... de a legritkább esetben hallgatok rájuk. Azért érdemes odafigyelni, mert a sok hülyeség között néha megbújik egy hasznos tanács is. 20 év alatt előfordulhat 1-2.
Aztán már olyan okos az orvos, hogy megmondja azt, amit én is látok. A sérülésből lábadozó játékos még nem teljesen egészséges, ne erőltessem. De nem vagyok hatökör, ott a neve mellett, hogy csak tegnap kapta meg az új falábat. Vagy berakhatom 30 percre, de közben még mindig sérült jelzése van. És még sok érdekes és hasznos újítás van, ami miatt kihagyhatatlan az fm 16. De még csak 87 órát játszottam, sok kellemes meglepetés vár rám. Mint például a dinamikus rivalizálás, ami a játékot állítólag teljesen új szintre emeli.
Nehezebb vagy könnyebb? Öt szezon klubcsapatnál, és két válogatott néhány éves irányítása után szerintem nem nehezebb mint a 15. Ami elég érdekes, hogy egyetlen játékosom sem sírt a kevés játéklehetőség miatt. Pedig amikor már viszonylag erős lett a keret, ment az állandó rotáció, folyamatosan 10 embert cserélgettem. ( az 1 key player-t nem mertem) A 15-ben nem is emlékszem, hogy valahol is konfliktus nélkül ment volna a rotálás. Legalábbis karrier elején. Nem egy kezdő igen hamar jártatta a pofáját ha padról nézte a meccset, de ilyen miatt semmi problémám nem volt. Most vagy kifogtam egy csapat birkát, vagy visszavettek ebből. Mert sírni ugyanúgy tudnak, ha valaki érdeklődik utánuk. Ajánlat a holdban sincs, de ők már előre aggódnak.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2015.11.19. 15:59:07
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Nálam kicsit más volt a helyzet. Tabella. A tavalyi 2. hely után idén könnyedén nyertük meg a 8. bajnoki címünket, az elsőt 1922 óta. Csak 5 ponttal szereztünk többet mint tavaly, de a közelünkben sincs senki. 98 szűk esztendő után végre újra csillogtunk. Látható változást hozott, hogy átvariáltam a taktikát. A felállás maradt a 4-1-3-2 DM Narrow, és a támadó mentalitás is. Viszont a direkt passzos, gyors tempójú rohanás helyett lett lassú tempó, labdatartás és rövid passz. És a két auto WB helyett support FB. Labdabirtoklásban annyira nem jött ki mint vártam, bár az utolsó helyről a 11. helyre léptünk előre ebben is. Az is várható volt, hogy kevesebb gólt rúgunk, és úgy is lett. Viszont a tavalyi 43 helyett csak 19 gólt kaptunk.(a felét az utolsó percekben) A leggyakoribb eredményünk 2-0, 1-0 és 2-1 volt. Kettőnél több gólt egyszer sem kaptunk, és 22 meccset hoztunk le nullára. Nem rossz. Más kérdés, hogy ez a totojázás nem az én játékom. A morál is jobb volt, mikor nagy győzelmeket arattunk. Egy-két 5-1, 6-3 sokkal többet dobott rajta, mint 10x 1-0. Még úgy is, hogy akkor közben néha belefutottunk a késbe. A főnök ugyan a feljutás és a tavalyi TIM Cup győzelem óta el van ájulva tőlem, de még ő is korholt, hogy hiányolja a régi vibráló, megalkuvást nem tűrő támadójátékot. (Bár ettől még bekerültem Silvio Piola mellé a legendák közé.)
Pénz dögivel, szezon végén huszon akárhány millió + a BL pénz, szezon előtt újabb 50.63M. Kaptam 84M-t, de nem költekeztem eddig sem. Csak lejáró szerződésű játékosokat igazoltam, vagy használható, és jó üzletnek látszó átadólistásokat. Itt volt pl. idén Javier Hernández, Inigo Martínez, B. Zuculini, Wanyama. Tavaly Julian Weigl, Crisetig és Kanibolotskyi. Zuculini és az ukrán kapus maradt a rotációban, a többit egy szezon után eladtam, és kerestem rajtuk egy vagyont. És ami nem mellékes, hogy 14 scout kutatta a betöltött 12 országban a max 18 éves tehetségeket. Ehhez loptam már megfigyelőt az Arsenal-tól, a Sahtar-tól és a Porto-tól is.<#smile>#smile> Némelyik scout többet keres mint az asszisztensem. De megdolgoztak a pénzükért az edzőkkel együtt, az U20-as csapat BL döntőbe jutott. Mi a 8 között némi balszerencsével, 2-3-as összesítéssel kiestünk a későbbi győztes PSG ellen. Új stadion is épül, 21 ezres lesz. A kilátások tehát szépek lennének, de ennyi volt. Nem kellene negatív energiákat sugároznom mert anélkül is pang a fórum, de unom a játékot. Nem a játék hibája, de ez van.
Azt hiszem este nekimegyek a kazincbarcelonának... :D
Aztán ha kész a taktika..és elégedett vagyok, akkor save tactic...és mehet a full.
\"Elõbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Utoljára szerkesztette: Szabz27, 2015.11.18. 21:15:05
HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYÕR! Let\'s go RANGERS!