104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
Az a fránya döntetlen a 35. fordulóban, Juve zsinórban nyolcadszor bajnok. -
Ejj de unom már, hogy hazai szinten még mindig megállíthatatlanok. -
Van egy national pool opciód, ott azért kell lennie jópár játékosnak. Jelöld ki az összeset és küldd rájuk a scoutjaidat a klubcsapatodból. Ugyanezt megteheted az általad ismert belga játékosokon, akik nincsenek benne a national poolban. -
Juriy #102416 Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy jelenleg a Lyon mellett a Belga nemzeti csapat menedzsere vagyok, viszont amikor ugye hívnám be az embereket, nagyon kevés embernek látom a potenciálját. Tudok ez ellen valamit tenni, vagy járkálni kell a meccseikre megnézni, esetleg valamelyik emberemet el tudom küldeni? Csak mert öregszenek ki a játékosok, illetve egy-egy posztra kezdenek elfogyni.
Köszönöm -
A Real, Barca a valóságban sem tud kiesni. Olyan ez mint a bankok, hogy olyan nagy mennyiségű pénzről van itt szó, hogy ezek nem tudnak csődbe menni... -
korbin555 #102414 Jól is van ez így, hogy a nagy klubok is bajba kerülhetnek alkalomadtán. A 15-ben jót röhögtem, mikor a Man. City a Championship középmezőnyében vergődött. 2025 körül a sejk megunta a pénz pumpálását, lelépett. 2 év múlva már zuhantak is ki, nem találtak másik bolondot. Az a fő gondjuk ilyenkor, hogy van egy rahedli túlfizetett játékosuk. Megszokták, hogy nincs az a mínusz, amit a tulaj ne fizetne ki zsebből. Ha ez a (zseb) pénz hirtelen eltűnik, áll a bál. Sajnos ritkábban fordul elő ilyen, mint amit szeretnék látni. 
Azt viszont kétlem, hogy egy Barca, Real, kieshetne. Ahhoz valami eszetlen menedzseri ámokfutásra lenne szükség. Az ilyen giga klubokra vigyáz a játék, el vannak látva minden földi jóval, örök időkre. Végtelenített lejáratú szponzorok, 100 milliós mezszponzor, 500 millás tv szerződés, meg hasonlók. Ha túlköltekezik magukat, csődbe akkor sem mennek. Esetleg kapnak egy büntit az FFP miatt, de azt kihordják lábon. Jöhetnek rosszabb idők, de túlélik. A nagyobb veszélyben a sugar daddy klubok vannak, akik azt sem tudják, mi fán terem a büdzsé. Eszükbe nem jut, hogy a tulaj esetleg holnap reggel már nem megy be lukat tömködni, mert új hóbortot talált magának. Ilyenkor aztán a gépi menedzser úr oltári nagy sz@rban találja magát. 150M kellene a bérekre, de mínuszban a büdzsé. Egyébként sem folyik be összesen annyi, mint amennyi kimegy. Kezdődik a diszkont kiárusítás, ami megint nem egyszerű. A kivénhedt sztárokat a 2-300k fizetésükkel művészet még ingyen is elpasszolni. Ott kártyáznak a tarcsiban, amíg el nem készül a protézisük. -
Rudee #102413 Szerencsére van 3 szabadnapom egymás után, úgyhogy már az NB2-t is elkezdtem átnézni. Közben a belga és a görög élvonal téli transzferei is kész vannak, egész jól haladok. Hamarosan meg lesz a harmincezredik módosítás
-
fordjee #102412 Az ideiben még nem nézegettem, de a régebbiekben észrevettem, hogy ahogy telnek az évek, úgy vannak egyre nagyobb minuszban a nagycsapatok. A fizetések 3-4 év alatt elszálltak, rengeteg kiadásuk volt, bevétel meg jóval kevesebb , ahogy teltek az évek.
Genie Scoutban nézegettem, 3-4 év után már úy kezdte a Barca, meg City, Chelsea, Man U. az évet, hogy minuszban voltak. Kaptak igazolni akkor is 50-60 milát, de nem nagyon vettek már senki. Lehet, hogy itt is ez a probléma, nézd majd meg GS-ben, mennyi pénzük van a gigakluboknak. -
nem lehet, hogy az FFP 4-5 szezon után kezdi el igazán éreztetni a hatását? -
ggbuffon #102410 Hali
Juvéval kezdem a 6. szezonom, 3 BL győzelem, 5 bajnoki cím, 4 olasz kupa, majdnem minden játékosom ára az egekben, viszont sajnos a fizukeret is rohadtul elszállt.
Normális az, h míg a játék elején röpködnek 70-80 millás ajánlatok is a gép részéről, addig már így 4-5 év múlva még a normális 30-40millás alapértékét se hajlandó egyik klub sem kifizetni a játékosoknak? Kezdve itt a PSG, City-n keresztül a Real-ig bezárólag. Igazolni persze továbbra is csak 50+ milla felett tudok értelmes játékosokat, az enyémeket viszont mostmár tényleg sz*rért h*gyért próbálják csábítgatni.
Ez nekem csak azért fura, mert tényleg első 1-2 szezonban nem győztem vakarni a fejem mikor pl. Pogbáért v Dybalaért bekínáltak 70-80M-t h menjenek v maradjanak (maradtak), most meg alaphangon beérdeklődnek 30-40millákért, amikor mind2 alapértéke már bőven 70M felett van.
Utoljára szerkesztette: ggbuffon, 2016.03.16. 19:47:34 -
sas96 #102409 2019/20-as szezon Iraklis
a szezon végére értem, hát ez az év is tartogatott izgalmakat bőven.
Kezdeném a beszámolót az Európa Liga szerepléssel. Ugye a csoportkört már egyszer belinkeltem, 2. helyen jutottunk tovább következő ellenfél a Club Brugge volt.. és az első meccsen hazai pályán kivégeztük saját magunkat. 4-0-ra kaptunk ki úgy hogy mind a 4-et pontrúgásból szerezték... 1 szögletgól, 1 büntető, 2 szabadrúgás. A visszavágót már nem vettem komolyan, tartalékoltunk is rendesen, ennek ellenére nyertünk Belgiumban 1-0-ra.. a vége viszont kiesés, ami nem is volt baj, nem ez élvezte az elsődleges prioritást. EL szereplés
Bajnokság
Végig nagyon határozottan és jól játszott a csapat, az új érkezők mindannyian beváltak és tudtak hozzátenni a csapat játékához. A védelmünk is jól működött, sokat ért a frissen hozott kapus és a 2 középső védő. A szezon végére eljutottunk oda hogy ismét a PAOK Szaloniki volt az egyetlen megmaradt rivális, a többiek már le voltak szakadva. 28. fordulóban 4 pont előnnyel utaztunk a PAOK otthonába és ott 1 esetleges győzelemmel már bajnokok is lettünk volna. De mint az szokott lenni, ez nem így sikerült, nem tudtak ugyan gólt rúgni, de mi sem, maradt az X és a 4 pont előny. A 29. fordulóban újra "meccslabdát" kaptunk, csak le kellett hozzá győzni a mindig nagy ellenfél AEK Athént. Mentünk is előre annak rendje módja szerint, majd a vezetést is megszereztük! De az első félidő végén a 2. kapura tartó lövésükből sajnos gól lett...1-1-el mentünk a pihenőre. A 2. félidő 77. percében viszont Kevin Friesenbichler beköszönt 1 találattal, 2-1!! És ez maradt a vége is, így a másik meccs eredményétől függetlenül megszereztük a csapat történetének 2. bajnoki címét!! Az utolsó forduló már minden mindegy alapon ment, de azért még ott is nyertünk 3-2 a Larisa ellen. Bajnokság 2019/20
Úgy gondolom abszolút megérdemelt a bajnoki cím, következő szezonban visszatérünk a Bajnokok Ligájába, remélhetőleg a csoportkörben fogunk vitézkedni :-)
Görög Kupa
Itt is voltak izgalmak bőven. Az utunk a csoport után a Giannina, Larisa kettősön keresztül vezetett a legjobb 4 közé, ahol mi a bajnokságban bronzérmes Panionios ellen, az Olympiakos pedig a Panaitolikos ellen játszott. A Panionios elleni első meccs a PAOK elleni bajnoki után jött, úgyhogy kemény hét állt előttünk. Elhúztunk tőlük 2-0-ra hogy a 83. percben kapjunk 1 gólt...így csak 2-1. A visszavágóra már friss bajnokként utaztunk..hát húzós meccs volt. Félidő 2-0 volt oda (ebből az egyik öngól volt)....a 2. félidő első 10 percében viszont 2x is hálót zörgettünk, ami elég is lett a döntőbe kerüléshez, ahol az ellenfél az Olympiakos volt.
Több mint 69.000 néző előtt játszottuk a finálét ahol 3-1-re leléptük őket!! Kupagyőzelem!!!
Finálé 19/20
Ezzel ebben a szezonban dupláztunk, nagyon nehéz lesz ezt az évet felülmúlni. A csapat morálja nagyon szuper, szerencsére tudtam megfelelően rotálni, 1-2 poszton már van hasonló képességű játékos, így könnyebb valamivel a dolgom. Azt kell mondjam az igazán nagy csapatok még mindig nagyok, tehát nehéz ellenük játszani, ők is folyamatosan erősítenek. A Panionios pedig a mentés kezdetétől hasonlóan szépen fejlődik ahogy mi. A viszonylag jó nemzetközi szereplésnek hála következő szezonban a bajnok már a csoportkörben fogja kezdeni a BL küzdelmeket.
Augusztustól már lesz pályafűtésünk is... a vezetőség szépen költi az összegyűjtött pénzt :D Még szerencse hogy megint lesz BL és van esélyünk újra nagyobb összegekhez jutni. Érdekesség, a Ferencváros egymás után 2x ért el BL csoportkört, viszont most nem lettek bajnokok, a legnagyobb rivális Újpest vitte el a pálmát.
Én pedig most készülök a dánokkal a foci EB-re, sikerült kijutnunk, a Románia, Svájc, Portugália hármassal melegítünk a csoportban ránk váró Albánia, Bulgária, Belgium hármasra. A továbbjutás a minimum amit el kellene érni, utána úgyis attól függ ki akad velünk szembe, ez majd kiderül :-)
Egyelőre ennyi, további jó játékot mindenkinek! -
fordjee #102408 Nem is láttam, kipróbálom majd, ha lövök valami nagy gólt megint:) -
korbin555 #102407 Van egy ilyen opció. -
fordjee #102406 Nem tudom, hogy kell jobb minőségben kimenteni. A hónap gólja lett:)
Itt a következő meccs, az első kettő szintén nem csúnya , vagy ha a minőséget nézzük, csúnya:)
Utoljára szerkesztette: fordjee, 2016.03.14. 22:36:41 -
korbin555 #102405 A gól: 
A videó minősége:
-
fordjee #102404 Huhh, de nagy gólt vágtam:)
-
Köszi szépen. Úgy látom azért a nagy része nem rossz, szóval jó választás volt az Atalanta. -
korbin555 #102402 Egy lemaradt, mert csak 10 képet engedett:
-
korbin555 #102401
-
Van valakinek 2020+ba lévő mentése úgy h Olaszország be van töltve? Atalantával bohóckodok, és van jó pár ígéretesnek tűnő fiatalom és róluk kéne kép. (Alessandro Bastoni, Filippo Melegoni, Luca Valzania, Fabio Castellano, Mario Pugliese, Alberto Grassi, Christian Capone, Tiziano Tulissi, Andrea Conti, Simone Mazzocchi, Matteo Gasperoni )
Sajnos még nincs új ingyenes genie. -
McEachran3 #102399 Állat vagy :D ;) -
Rudee #102398 26752-nél vagyok most és kész az NB3. Mellé bónusznak már pár európai ország téli transzferei is benne vannak. Holnap folytatom, mert mennem kell dolgozni
-
korbin555 #102397 Nem semmi meló.
-
Rudee #102396 Lassan kész vagyok az NB3-mal. A keleti csoportból hátra van még a 3 tartalék csapat (Debrecen, DVTK, Újpest), onnan már könnyebb lesz. Eddig 23672 módosítás történt :D Kicsit sok, igaz a játékos múlthoz egy szezon hozzáadása 6-ot jelent. Találtam olyan játékost, aki utoljára a 2011/12-es szezonban játszott és már jóval 40 fölött jár. Az ilyeneket kéne alapból is eltüntetni, sokkal jobb lenne. Persze a 2-3-4 szezon óta az adatbázisban szereplő adatoktól eltérően már más klubnál játszókkal is lehet szenvedni eleget :) -
Lancelot1983 #102395 Köszi, igen lehet a 100 egy kicsit sok, de a 20 meg nagyon kevés (hisz, így nem tudom, kik a legjobb kapusok meg mondjuk hátvédek a ligában hisz a 20-as listán kb csak támadók és középpályások vannak), de már találtam rá alternatív megoldást :) Amikor játékost keresel, ki tudod választani, hogy a listában melyik bajnokságból jelenjenek meg játékosok, mellé kiválasztod, hogy milyen pozíciójú játékosok legyenek és utána osztályzatok alapján már lehet szűrni.
Az, hogy kell egy minimum meccs, h listára kerülhess, már 2015-ben is van és nagyon jó újításnak találtam.
Demó egyelőre érdekes, szokásos space taktikával tesztelem a játékot, 2015 nehezebbnek tűnik jóval, de még nem ítélek elhamarkodottan, a játékosok mozgása kinézete FM2016-ban jobbnak tűnik, meg vannak úgy mozgás stb elemek is.
Valamint, ahogy észrevettem, itt az alap osztályzat 6,8-ról indul 6,6 helyett, de így is mondjuk nagyon magasak szoktak lenni.
FM2015-höz esetleg valaki nem tud hibátlan osztrák regional ligát?
Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2016.03.11. 10:10:37 -
sas96 #102394 2019/20 Iraklis (félszezon)
Tabella
Egyelőre abszolút elégedett lehetek a csapat teljesítményével, A sok halasztás miatt csak 13 meccset játszottunk, de így is az élen állunk. Egyetlen vereség a PAOK elleni. az egyetlen döntetlen pedig az AEK otthonában született, az is eldőlhetett volna bármilyen irányba. Úgy érzem ha sikerül a formát tartani, újra bajnokok lehetünk.
Görög Kupa, Csoportkör
Simán továbbjutottunk, itt a gyengébbek játszottak igazából végig, a kezdő 11-ből nagyon ritkán 1-1 ember a csapatba került, de így is hoztuk a továbbjutást. A kieséses körben első ellenfél a Giannina lesz.
EL Csoportkör
Első 2 meccsen játszottunk 2 teljesen különböző meccset. A Metalist ellen katasztrófa volt a játékunk, simán ki is kaptunk 2-0-ra. Aztán otthon az Ajax ellen fölényben tudtunk játszani, de csak 1 gólt rúgtunk, ez épp elég volt a győzelemhez. Következő 2 meccsen a Trabzonspor ellen léptünk pályára, mindkétszer elvertük őket, 3-0, 2-0. Utolsó előtti fordulóban elég volt a továbbjutáshoz 1 pont is. Hát végül ennyi is lett belőle, a Metalist a meccs végén egyenlített...1-1 (az ilyen dolgokat nem tudjuk kinőni) A továbbjutás tehát megvolt az utolsó meccstől függetlenül, ahol az Ajax otthonába utaztunk. Kiegyenlített meccset játszottunk de egy büntetővel ők szereztek vezetést... a spori biztos érezte hogy az X az igazságos, mert a 92. percben nekünk is fújt 1 büntetőt, amit ki is használtunk, itt is 1-1.
Következő ellenfél a Club Brugge. Nekünk már minden meccs ajándék innentől kezdve :-) 5 görög csapatból 4 van még talpon, ez is örömteli. A PAOK BL-ből kiesett, de 3. helyen, ami EL-t jelent nekik. A Pireusz és a Pana pedig továbbjutott a csoportjából.
Egyelőre ennyi, jó játékot mindenkinek! :-)
-
korbin555 #102393 Megnéztem a 14-es orosz karrieremben a bajnokság 100-as listáit. A 20 talán tényleg kevés, de a 100-nak sok értelme nincs. Majdnem csak az nem fér fel rá, aki nem játszik. 40-50. hely után 3 gólpasszos játékosok, 3-4 gólos csatárok tömkelege, a clean sheet-nél 1 meccsen védő kapusok, meg hasonlók.
A listákat pedig nem csak 20-ra korlátozták, hanem bárki nem is kerülhet fel. Pl. a 38 meccses bajnokságokban min. 23 meccs kell, hogy a legtöbb kategóriában beszámítsák a statisztikát. Mondjuk nem értem miért éppen itt akarnak spórolni a feldogozandó adatokon. De hát ez van. -
sas96 #102392 Na ilyen a teljes összeomlás....
Sok volt a 2 rangadó 1 hétre... :S -
Lancelot1983 #102391 Észrevettem az FM2016 demóban és korbin is megerősítette, hogy a játékban is a játékos statoknál a szokásos 100 ember helyett, csak 20 főt mutat a játék, ami nagyon kiábrándító és értelmetlen számomra, mert, így vannak olyan posztok, amik fel sem férnek a 20-as listára (például kapus és védekezőbb típusú posztok) tudja valaki esetleg, hogy ez miért van, így illetve hogy más skinnel, editorral, bármi egyébbel újra a szokásos 100-ra lehet változtatni? -
sas96 #102390 Őszintén megmondom, ha a legerősebb kezdőcsapatomat nézem, 1 db görög fér be, Kostas Fortounis. De mivel rotálok, így a másik sorban vannak 6-an, meg pár jobbacska ifi is szokott kapni lehetőséget kupameccseken vagy csereként. Az ilyeneket felrakom az első keretbe, aztán onnan elég sokszor elengedem őket ifi meccsre. Nézem a görög fiatalokat, de eddig igazán olyat nem találtam akit nagyon megérte volna leigazolni vagy aki lenne, szóba se áll velem :S (de ez már hamarosan megváltozik szerintem) így jobbára uniós játékosok érkeznek (ha nem teljesen uniós, akkor kettős állampolgár és az már nekem jó) Az 5 légiós helyem sincs ebben a szezonban feltöltve, oda 1-2 fiatal dél-amerikai leendő ászt akarok majd hozni :-)
Utoljára szerkesztette: sas96, 2016.03.09. 22:45:42 -
Rudee #102389 A frissítésgetés közben azért én is ismerkedem a játékkal. A választott csapat a kb 35 km-re lévő Helmond városának együttese lett.
Alig több, mint 70e€ a fizetési keret, így nem meglepő, hogy van egy csomó amatőr játékos és persze az ingyen kölcsönzöttek (Utrecht, Heerenveen, NAC és Excelsior csapataitól). A fizetési igények magasak, így nehéz volt eldönteni, hogy milyen úton induljak el. Igazolni nem érdemes, mert az az összeg is kell a bérekre. Az alap keret mellé így csupán 2 fiatal játékos jött, Ők sem végleg. Paudits a Viditől, Pongrácz pedig az ETO-ból :)
Év közben van néhány hét szabadidőnk, így sorra kötöttem le az edzőmeccseket. Ezeken pár próbajátékos is feltűnt, de egyik sem maradt aztán.
A felkészülés alatt nem nyertünk meccset, aztán a bajnokságban is csak a negyedik körben lett meg az első siker. Utána jött egy zakó otthon a feljutásra esélyes NAC ellen (0-3). A következő körben a Den Bosch-t ugyan ilyen arányban léptük le idegenben, és ez bizony fordulópont volt. Megkezdtünk ugyanis egy 7 meccses veretlenségi sorozatot (5gy-2d-0v), amivel nagyjából a szezon előtt beígért pozíciónkat (középmezőny) be is biztosítottuk. A következő 6 meccs (1gy-2d-3v) már másabb volt... Jöttek a 2-3-4 hetes sérülések és bizony néhány meccsen még a büfés unokája is oda fért volna a kispadra :D
Jelenleg a legnagyobb baj a védelemmel van, Ők minden meccsen jók 1-2 gólra, sajnos.
Tavaszra szeretnék pár fiatalnak több lehetőséget adni, főleg azok közül, akiknek élő szerződésük van. Meg kellene szabadulnom a jól keresőktől is, mert a fentebb említett bérkeret és a fizuk nem teljesen vannak arányban. 10 legjobban kereső a teljes keret mintegy 85%-át elviszi. Ez valahol a kurva sok környékén van. Remélhetőleg találtok olyan fiatalokat, akik beérik havi 3-4000-rel is. Akkor lehetne egy 16-18 fős keretem, ami a kölcsönzöttekkel együtt ütőképes lehet.
Íme a tabella, egy meccsel a féltáv előtt. -
korbin555 #102388 Szívesen. Semmi dolgom azon kívül, hogy a tévében megy a Zenit-Benfica.
-
Lancelot1983 #102387 hálás köszönet :) -
korbin555 #102386 2. helyre várják őket.
-
Lancelot1983 #102385 Igen, tudom, csak gondoltam hátha valaki használja a claassen kiegészítőt, amiben azok a ligák vannak, amik alapból nincsenek bent a játékban.
Demót próbálgatom most még, de taktikai képernyőben, a csúnya téglalapok helyett lehet valahogy mezeket varázsolni? Cseréknél rendesen szép mezek vannak, de taktikai képernyőn kezdő 11-nél félelmetesen csúnya téglalapszerűségek.
Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2016.03.09. 18:58:43 -
Lancelot1983 #102384 köszi -
korbin555 #102383 Paraguay egyáltalán nincs benne a játékban. -
Rudee #102382 Paraguay-ban nincs nemzeti kupa, így a játékban sincs. -
Lancelot1983 #102381 Valaki meg tudná nézni, hogy FM2016-ban a paraguayi bajnokság mellett van-e paraguayi kupa is a játékban, illetve, hogy 2015 januárjától indítva a bajnokságot, a Libertad csapatát hányadik helyre várják előzetesen, valamint mi a vezetőségi elvárás a csapattal szemben? -
McEachran3 #102380 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: McEachran3, 2016.03.09. 18:23:21