Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

2016/2017
Igazolások.
Caroll, Watt, Townsend, Moyá, Nacho, Durm nagyon jó vételek voltak, az első 4 főleg az áruakt nézve kiemelkedőek.
A kupákból a vezetőségi elvárástól eggyel előbb estünk ki, emiatt nem igazán voltak boldogok. De a bajnokságban kárpótoltuk őket. Az utolsó fordulóban csúsztunk be a negyedik helyre, szerencsére az alattunk lévő csapatok is hasonlóan rossz véghajrát produkáltak, mint mi... Emlékeztetett a tavalyi idényre.
Statok.
Stadiont is bővíti a vezetőség, illetve folyamatosan fejlesztés alatt áll a 2 facilities.
Az új idénybe belekezdtem, amilyen rosszul rajtoltunk... annál szarabbul folytattuk, az elmúlt 7 meccsből 1 győzelem, 6 vereség. Erősebb lett a keret, taktika ugyanaz, gólt alig lövünk, hátul meg folyamatosan megy a "kipasszolom szélre, valaki belebotlik--->gól".
Egy ideig szünetelem most a játékot.
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
A mai napon Abou Diaby elhagyta otthonát, az Arsenalt. Poénkodhatnánk, meg minden, hiszen simán lehet, hogy a kocsiba szállás közben is megsérült.
Azonban...
Szerintünk kevesen tudják az igazságot arról, hogy Diabynak miért nyúlt végül ilyen hosszúra a kálváriája a sérülésekkel, melynek eredményeként egy valóban jó képességű focista karrierje egy ponton megakadt, és nem mozdult tovább.
Abou olyan sokszor szenvedett sérülést, és annyiszor törték el a lábát, hogy az állandó műtétek és a behelyezett fémek miatt végül eltérő hosszúságúak lettek a lábai. Azért nem tudott visszatérni a csapatba, és sérült le újra és újra, mert ezzel az aprónak mondott differenciával már nem bírták a terhelést az amúgy is rommá műtött végtagjai.
Igen, Diaby mozgássérült, és ez egy orvosi diagnózis. De próbálkozott, és még mindig nem adta fel. Szóval ez a történet igazából nagyon szomorú, ez a fekete srác évek óta minden egyes nap kőkeményen edz és erősít, de a teste nem engedelmeskedik, és ezzel mentálisan is fel kell vennie a harcot a nap 24 órájának minden percében. Lemondott a béréről, vélhetően lemondott ő mindenről azért, hogy egyszer újra teljes értékű tagja legyen az Arsenalnak. Tisztában van azzal, hogy akár a következő másodpercben is megsérülhet, de nem foglalkozik vele - ez betonkeménységű jellemre utal.
Biztosak vagyunk benne, hogy jelenleg Arséne Wenger a legszomorúbb mindannyiunk közül. Ismerve őt, ez neki a legnagyobb csalódás, hiszen itt már ő sem segíthetett. Mindazonáltal a poénok mellett kevés embert illet meg annyi tisztelet és elismerés, amennyi Abou Diabynak jár azért a kitartásért, amiről olyan keveset és kevesen beszélünk.
Mi ezzel a bejegyzéssel kívánjuk megadni ezt, megköszönni a szolgálatait, és mi mást, mint jó egészséget kívánni neki!
#RespectAbouDiaby
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Tortent mar veletek hasonlo eset? 5(!) 11-es egy meccsen? :D Es be is lotte a gyerek mindet :D
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYÕR! Let\'s go RANGERS!
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Gratula mindenkinek,nagyon rossz hogy én meg hozom kicsi karrieremet ami nem épp dicsőséges.
Mivel kelet-német csapatról van szó anyagilag nem vagyunk erősek bár nyáron elment a kapus ikonunk és helyére 1 angol u-válogatott hálóőrt hoztam ha ő nem véd akkor jövőre a bundesliga 3-ba tevékenykednénk.
keret ami 13 értelmes emberből állt,többi oberliga szintű sajnos,persze hogy lesérült 2 csatárom is tavaszra. picit sok volt a döntetlen,támadofocink =0 volt sajna.
és ez is csak természetes,hogy a St. Pauli épp az utolsó fordulóba verte szét a Nürnberget és ezért lett pótseli.
Jöhet a következő év,talán már első 15.hely meglesz főleg ha enged igazolni az elnökség.
HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYÕR! Let\'s go RANGERS!
A másik meg az, hogy a tartalék egyéb szempontból is fontos. Nem tudom elérhetővé tenni a fiatalokat, a sérülésből lábadozókat, a keveset játszókat, a formán kívülieket. És kivágni a fegyelmezetleneket. Elő fogom venni még egyszer az editort. Ez meg megy a levesbe: Tabella.
@karajjj: jó lett a logó és a háttér, köszi.
Márciusban kezdtem a taktika begyakorlása miatt, de a 15 felkészülési meccs ellenére is október eleje lett mire megtanulták. Hogy felszabadítsak egy kis lét a plafonon lévő bérkeretből, elzavartam jó néhány embert. Nem volt egyszerű, hiába ajánlottam fel őket ingyen. Halmosit úgy kellett kituszkolni a kapun, nem akart elmenni. Megmondtam neki, hogy nálam aztán nem fog játszani, végül aláírt a Pakshoz. Pénzt pedig csak Martínez (35k) és Gosztonyi (40k) után kaptam. De lett egy kis mozgásterem, jött Kamara, Kosnic, és Mulemo.
Elégedett pedig a helyezésünk ellenére sem vagyok, főleg a 90+ percekben beszopott gólok miatt. 3x buktunk így pontokat, a legbosszantóbb ez volt. A másik meg a Puskás elleni, azt a 94. percben veszítettük el. De így is jó esélyeim vannak, sokkal jobb mint a 15-ben. Akkor nem sikerült a bajnoki cím, de nem volt Király, Ugrai, Batarelo, a Wils testvérek, Bosnjak. Nem nagy szám egyik sem, de mind jobbak mint Devecseri, Jánvári, Fehér és társaik. A kupában állunk még, a negyeddöntő első meccsén 2-0 a Fradi ellen. Visszavágó márciusban.
Minden egyéb a már évek óta megszokott. A háttér pocsék, a stáb ramaty, a kassza üres. Igazolható játékos már most is lenne bőven, kezdem lefedni Kelet-Európát és Skandináviát. Jönnek a riportok lassacskán, van szerb, lengyel, svéd és ukrán figyelőm. Ukránból már a második, mert az elsőt ellopta a Fradi. <#ejnye1>#ejnye1> Nem éppen a szakma csúcsai, de az utódaik majd azok lesznek. A fő célpont pedig majd Afrika lesz. A 68 YR miatt nem foglalkozom a magyar ifikkel. Az edzőközpontot kellene fejleszteni, de pénz arra sincs.

2015/2016
Néhány tesztkarrier után belekezdtem egy remélhetőleg hosszútávúba a Middlesbrough FC-vel.
Igazolások.
Del Piero, Kiwomya, és Fulton idehozatala kissé felesleges volt, de a többiek hasznos tagjai voltak a csapatnak. A bajnokságban egy darabig a playoff helyeken ingáztunk, majd egy idő után stabil 2. helyre törtünk fel. A Hull City-vel szemben volt 10 pontos hátrányunk is féltáv körül, de a szezon második felében sok pontot vesztettek, így viszonylag simán bajnokok lettünk 4 fordulóval a vége előtt. (utána meg 3 forduló alatt szereztünk kemény 1 pontot)
Bajnokság.
Az év meccse a kupában történt:
Boro-City 1
Boro- City 2
Fa-Kupa.
Arsenal ellen sem vallottunk szégyent, a második félidőben sajnos teljesen szétfutottak minket, ott már nem tudtunk gólokkal válaszolni.
Liga Kupában teljesítettük a vezetőség elvárását, utána ki is estünk.
Statok.
Adomah.
De Pena.
Fabbrini.
Stuani.
Vezetőség elégedettsége.
TV-s pénz.
Utoljára szerkesztette: Volcanor, 2015.11.24. 16:56:30

Az a gyanús, ami nem gyanús!
Ezután repültem Belgiumba, ahol végül sikerült megállapodnom a Lokeren vezetőivel.

1915-ös megalapítása óta nem sok sót ettek meg, összesen 2 kupagyőzelemre futotta nekik 2012 és 2014-ben. A pénzügyek horrorisztikusak, tőkeinjekció nélkül komoly bajok lesznek. A keret is siralmas, íme a legjobb labdarúgók:
Starzinsky Odoi Salah Ninaj
Az elmúlt 3 szezonban 15., 9. és 14. helyen végeztek, de ez itt Belgiumban vajmi keveset jelent, hiszen egy elborult playoff rendszer működik, de ebből a leírásból hiányzik az a tény, hogy még a másodosztály rájátszásának 2-4. helyezett csapatai is csatlakoznak az Európa Liga playoff csoportba, de mondjuk az ottani első meg nem... Egyébként 6 csapat jut valamelyik nemzetközi kupába.
Néhány nap után érkezett egy váratlan, de annál örömtelibb hír, így a pénzügyek sokkal jobban festenek.
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2015.11.23. 21:21:23
Mert ha igen, akkor találtam egy bugot az FM2012-ben. 2027-ben járok, és mivel az előző szezonban megnyertem a BL-t, nekem is ott kellene lennem. De nem vagyok ott, már elkezdődött a sorozat, de elég nagyok a lyukak, mint látható a képen. Az egészben a legfurcsább, hogy 16 napig nincs mérkőzésem a bajnokságban, ami elég furcsa decemberben. Kaptam is hírt, hogy 2 mérkőzés elmarad a Klub VB miatt. De nem vagyunk ott, mi történt? Későn küldtük el a faxot, vagy Win95 van a számítógépeken? <#crazya>#crazya>
Hogy jutott ellenfél nélkül tovább három csapat is?

Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2015.11.23. 21:13:35
A fordulatos meccs
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
Saját nevelésem - ősfradista :)
Egy szezon vártam arra, hogy aláírjon egy újabb szerződést, amiben nincs alacsony (11.5M €) kivásárlási záradék.
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
Ez milyen skin?
Utoljára szerkesztette: Sysfox, 2015.11.22. 15:33:31

Az eddigi legnehezebb feladat előtt álltunk, hiszen vastagon utolsónak várt a média és a liga 7 félprofi csapatához tartoztunk. A jó szezonhoz az eddigi legnagyobb bevétel nagyon jól jött, melyet természetesen a bérekre fordítottam, de azért megtörtént az első pénzmozgással egybekötött transzfer is.

A fontosabb érkezők: Abaya Bergman Berqvist Ericson Eriksson Mellqvist
A bajnokságot nagyon hullámzó teljesítménnyel kezdtük, ismerkedtünk a magasabb szinttel. A végére belejött a csapat és ha nem produkálunk egy 4 meccset vereségi sorozatot, akkor egyenes ágon feljutottunk volna.

Így maradt a playoff.
Az ellenfélről annyit, hogy a 3 legjobb játékosuk keres annyit, mint nálunk az egész csapat. Az első meccsen óriási meglepetésre minimális fölényben játszottunk és a harmadik szezonját nálunk kölcsönben töltő Lagemyr góljával 1-0ra nyertünk.

A visszavágóra komoly önbizalommal érkeztünk, de sajnos a realitás győzedelmeskedett. Mondjuk meglehetősen bosszantó volt, hogy az első 3 lövésükből 3 gólt szereztek, mi csak egy iszony nagy mákos öngólt tudtunk felírni, majd kitámadtunk a 2. félidőben és kétszer le is kontráztak minket.

Ezzel nekem véget is ért a svéd kaland, komoly 3 csillagos reputációt építettem, edzői tanfolyamra jártam, sokat tanultam. Jöhet a következő feladat.

Utoljára szerkesztette: zyndar, 2015.11.22. 10:01:07
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

1. Ne legyen a keretben sérülékeny játékos. Alap.
2. Senkinek nincs heavy individual training. Nem éri meg a kockázatot.
3. Sérülékeny játékosnak egyáltalán nincs individual training. (Ha valaki figyelt az első pontnál, akkor nem kerül ilyen dilemma elé.)
4. A general training szezon közben average, vagy high intenzitású legyen.
5. Nem mehet pályára kezdőként 92% condition alatti játékos. (Ez nagyon fontos. +1% is már biztonságot jelenthet, -1 pedig egyértelmű kockázatot. A "majd a szünetben lecserélem" elgondolásra nagyon könnyen rá lehet fizetni. Az ilyet sasolja a gép, és büntet.)
6. Nem mehet pályára kezdőként 81% match sharpness alatt játékos. (Ugyanaz mint az 5. pont.)
7. Meccs előtti, és utáni napon is lehet edzés. (Ha ritkán jönnek a meccsek.)
8. Meccs utáni nap nincs edzés. (Normál szezon közben.)
9. Meccs előtti, és utáni nap sincs edzés. (Zsúfolt programnál.)
10. Bátran lehet/kell nyúlni az edzés alóli felmentéshez 1-1 napra a fáradt játékosok esetében.
11. Rotáció, rotáció és rotáció. (Ami a 15 óta sajnos nem mindig, és mindenhol egyszerű.)
Az orvosok, erőnléti edzők minőségét pedig prioritásként kell kezelni. Ha ezeket betartja az ember, nem létezik, hogy kórházban van a fél csapat. Sajnos a játék ilyen könnyen nem hagyja magát, mert jön az ételmérgezés, a fejre ejtett súlyzó és egyéb malőrök, horror jelenetek. A játék pedig főképp a gyengékre utazik, akik sérülékenyek, fáradtak, nincsenek játékban, vagy csak szimplán a béka segge alatt van a natural fitness értékük. Néha nem válogat, de jellemzően ők a célpontjai.
És még két dolog. A csapatutasításoknál lehetőleg kerülni kell a close down much more, és get stuck in opciókat. Az első szívja az akkut ezerrel, utóbbi pedig növeli a meccs közbeni sérülés kockázatát. Szóval sok dolog van amit meg lehet, és meg is kell tenni.
Miles véleményére reagálva, a számok alapján teljesen igaza van, még kedvez is nekünk a játék. Más kérdés, hogyha egyszerre kiesik több fontos játékos, van aki hajlamos ezt kétségbe vonni. De szerintem a panaszkodók nagy része nincs tisztában az edzések, az erőnlét fontosságával, és hogy a sérülések egy részét viszonylag könnyen el lehetne kerülni. Sokan például 16-18 emberrel akarnak lejátszani 60 meccses szezonokat, és egyszerűen nem akarnak, vagy mernek rotálni. Senki nem mondta, hogy könnyű játék ez, és nem próbál meg néha keresztbe tenni. Mindig lesznek váratlan sérülések, az ellen az imádkozás sem segít. De teljesen elfogadható szintre lehet redukálni, és aki rendszeresen sok sérülttel küszködik, az valamit nagyon nem jól csinál.