Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akvik
ezekszerint ha valakit 18éves koráig megszerzek akkor az 3éven belül megkapja a sajátnevelést státuszt legyen az bármilyen országából érkezõ játékos? nálam eddig hiába vettem meg bárkit 17-18évesen sose vált azá(vagy legalábbis elég soknál néztem és nem történt meg) hiába teltek az évek csak ha 16évesen vettem meg....

köszi. am ezt nem ismertem de megnézem:)
Szép!

Egy tipp, nem tudom, ismered/használod-e:

Ha van kibõl válogatni, a fontos BL vagy EL meccsekre mindig azokat vidd ki, akik jól bírják a nyomást/nagy meccseket. Ezt az edzés lapjukon találod meg, nem saját játékosnál nyilván a figyelõ említheti. Ha kapus az illetõ, kapusedzõ véleményét kérd, ha inkább védekezõ, akkor védekezõ felfogású edzõét, ha meg támadó szellemû, akkor nyilván támadó felfogásúét, így több infót adnak róla. Az "erõsségek" részben szerepelhet kb. az, hogy "kedveli az izgalmas meccseket" (ez gondolom kis pluszt ad neki) vagy "nagyon szeret az izgalmas meccseken játszani" (ez nagyobb plusz). A "gyengeségek"-nél meg az, hogy "nem szereti, ha sorozatban nyomás alatt kell játszania" - ilyenkor szedd ki a keretbõl, tartogasd a kevésbé fontos meccsekre. Nekem ez a "taktika" egész jól bevált - kiírtam txt fájlba, hogy ki szereti és ki nem a nagy meccseket és ez alapján állítom össze a brigádot :) És egész szép eredményeket hozunk.
Nem rossz eredmény.
Meccs elõtt gondolkoztam hogy beálljak 5 védõvel és kontrajátékkal játszak vagy maradjon a sima támadó játékunk amit eddig játszottunk, a másodikra esett a választás, hisz ez már begyakorolt taktika mi veszteni valónk van vele már ez is szép eredmény amit eddig elértünk. Megszereztük a labdát igaz utánna feküdt a pályán egy olasz játékos de imádkoztam hogy nehogy kirugjuk, Németh le*arta és ment tovább beadta Böde érkezett és góól. Sajnos kaptunk egy gólt utánna ami egy nagy keveredés után volt. Kicsit jobban figyelünk nyerünk. Következõ meccsen még több kell és jobb támadó játék.
zorrobomber
engem ilyenkor mindig bosszant hogy nem 18 évesen szereztem meg, mer ugye így már nem saját nevelés lesz :) amúgy persze, tápállat, kicsit gyorsaságra gyurjad azért

LasDen
akartam írni, de eszembejutott, hogy az internél olvastam, hogy forlán nem játszhat bl-ben mer AtMa-ban már játszott, de majd télen nevezhetik már....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

zyndar
Persze csak akkor, ha ebben a szezonban nem játszottak nemzetközi kupameccsen.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Lasden: köszi! akkor nem hiába erõsítek.

Az elnök eladta a Rangersnek Liptákot az én beleszólásom nélkül:@ fuu:@
LasDen
lehet nevezni õket...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Akiket télen igazolok játékosokat, azokat tudom nevezni az EL-be az egyenes kieséses szakaszba? Vagy csak azok játszhatnak akik voltak a csoportkörben?
LasDen

Zsolti9014
Én - ha jól emlékszem - csak ezt raktam fel: All Graphics Megapack.

Tehát ami nekem logó, arc, meg mez van, az minden ebbõl származik, azt hiszem. Annyi, hogy az Ózd mezét kicsit megberheltem editorban.

Bakkerman: gratula!

Hajrá Magyarország!

bakkerman
AEK Athén 2. szezon zárása
BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
GÖRÖG KUPA

BL-ben a 16-ig jutottunk,ott a Lyon ejtett ki minket,jövõre megint a top16-ot célzom meg,és valszeg ha megint megnyerünk mindent hazai szinten,akkor lemondok és elmegyek egy kisebb görög csapathoz

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Hali mindenki!

Zsolti! Honnan szedted NB3-as csapatokhoz a logo packot?! érdekelne engem is! Én most az Egert szemeltem ki magamnak :D úgyis ott tanulok már sok éve! :D Am grat az Ózdhoz! simán feljutsz ebben a szezonban!! :-) Én régebben a Gyöngyössel csináltam NB1-es csapatot, most az Egeren a sor! :D a választ elõre is köszi! Hajrá!

bakkerman
fincsi gém lesz,már nagyon vároom!!!!

EL-ben egyenes kieséses szakaszban megkaptuk Udinese gárdáját... hát lehetett volna könyebb is de nem lehetetlen. Bajnokságban már nincs sok esélyünk mert 5. helyen állunk és a paks nagyon elhúzott mindenkitõl. Valamiért mostanában nem is megy úgy mint év elején...:S
zyndar
Bocs, ha ismeritek: FM 2012 Improvements

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Zsolti9014
egyszer még megveritek õket, aztán meg õk ikszelgetnek, és nyertek. :P

Hajrá Magyarország!

A 4 nagyból csak a city alázott, úgyhogy van remény.Amíg nyitva tudom tartani a szemem nyomom mert kíváncsi vagyok mire leszünk képesek élesben.
zyndar
Az utóbbi 95 bajnokiján 4-szer kapott ki a Real :)

Zsolti9014
nincs még az veszve! ;)

Hajrá Magyarország!

zyndar
Féltáv. Ez megint nem lesz meg <#zavart1>

zyndar
Az elég ciki, hogy Diegonak (Werder, Juve) 7 hónapja nincs csapata 29 évesen...

LasDen
jó eredmény ez..:D

LasDen
igazából valamiér nem vagyok teljesen elégedett...mert bár most kijött a lépés, de korábban valahogy kettõs volt a csapat, juve legyõzése után szenvedés egy padova v brescia ellen...és sokat segített Lansbury érkezése és remeklése...

most nyáron meg jött Jovetic, aki multifunkciósként az egész középpályától a csatársorig bevethetõ mindenhol...plusz 26-ér G Rossi kis hezitálás után, de talán Marilungoval jó páros löhetnek...jött még Granero ingyé meg tehetségek késõbbre..:D

viszont úgy érzem hogy szar lesz a szezon...

Beszerveztem 4 meccset 4 nagycsapat ellen, elvileg kb félmillió font bevétel várható.Aztán jön négy kicsi és visszamegy a morál,remélhetõleg.
Zsolti9014
na, megelõztél. Egyébként Signorini tagja volt annak a genoai Dream Teamnek, amely UEFA-kupa elõdöntõt játszott, és az elsõ olasz csapatként legyõzte a Liverpoolt az Anfielden.

LasDen: gratulálok, ahhoz képest, hogy panaskodtál, hogy milyen rosszul igazoltál. :)
Szép volt!

Hajrá Magyarország!

olvastam, de úgy látom elfelejtettem írni. :D utólag meg úgy rémlett mintha írtam volna... :D de akkor megejtem most: grat! <#eljen>
zyndar
Na, örülök, hogy meglett, nem gondoltam volna, azok után a hullámzó teljesítmények után. GZ!!

LasDen
thx

bakkerman
AEK Athen 2. szezon féltáv

TABELLA
BL: tabella+meccseim

a BL-rõl annyit,hogy otthon az Inter ellen az uccsó percben öngóllal kaptunk ki.

Barnabyka
Gianluca Signorini

bexinho
Notts County (1. idény)

Sokat gondolkodtam, hogy mégis melyik csapat élén induljak egy újabb idénynek. York City-hez nem volt erõm, Leeds nem lenne akkora kihívás, Nottingham Forest-el sokszor volt a választottam, így a harmadosztályú, 1862-ben megalakult Notts County-ra esett a választásom, amely a legrégebbi hivatásos labdarúgó klub.

Nem tudom, hogy most hogyan állnak a valóságban (arab befektetõk ott vannak-e még), de nem egy stabil csapat a harmad osztályban. Kevés pénz, minimális elvárás (tartsam bent a csapatot). Viszont én a rájátszást céloztam meg.

Az alap kereten sokat kellett volna változtatnom, de pénz és hírnév hiányában be kellett érnem több órás keresgélés után néhány ingyen igazolható, öreg, kiégett játékossal.

Sokat nem alakítottam így a kereten illetve a szakmai stábon sem. Nekiálltam egy megbízható, hosszútávon sikeres taktika megalkotásának.

Augusztus-november -- 6-10. helyen tanyáztam, közel a rájátszási zónához.

November közepe-vége felé -- nem bírta el a csapatom a sorozatos sérüléshullámokat (általában az alapemberek estek ki több hetekre), eltiltások, így sajnos jöttek vereségek, döntetlenek, nüanszokon elbukott meccsek. Ez persze lehúzta a morált is, így egyre mélyebbre süllyedtünk, távolodni látszott a kitûzött cél...

Január eleje -- Az alsóligás kupában eljutottam az elõdöntõig, ahol egy 4. osztályú csapattól kaptam ki összesítve, így csak minimális pénzhez volt elég az ott eltöltött versengésem. FA kupában eljutottam a 4. fordulóig, ahol az EVERTON ejtett ki magabiztos 3-0-ás vereséggel. Viszont így is felülmúltam a velem egy szinten lévõ csapatokat és az elvárást ezzel a meneteléssel!!!

Február eleje -- 10-15. helyen tanyáztunk. Sikerült 2-3 játékost ingyen igazolnom, illetve 2 játékost beregisztrálnom a bajnokságba (sajnos október óta 2 jó értékû játékosomat nem engedte bereggelni-õket ingyen igazoltam).
Taktikát finomítottam....

Megindultunk szééépen lassan felfelé a tabellán. 4-5 meccs azért kellett, mire belejöttek a srácok, de ezután meg sem álltunk a 3-4. helyig! Óriási hajrá volt tavasszal (amivel ki is érdemeltem áprilisban a hónap menedzsere díjat)!

De nem volt olyan könnyû a vége. A nagy menetelést 2-3 zakó követte, amit pont a 2. és a 3. helyezettõl szenvedtem el óriási pechel.... Kicsit már le is mondtam az automatikus feljutásról, mivel 5 meccs volt hátra, de a hátrányom a 2. helytõl 4 pontra volt. Ez az adott formát tekintve számomra majdhogynem teljesítethetetlennek gondoltam.

Azonban sikerült az utolsó fordulóig beküzdenem magam a 2. helyre. Viszont a 6. helyezetett fogadtam (Plymouth, akinek szintén fontos volt, hiszen egy döntetlennel bejut a rájátszásba), és egy gyõzelem lett volna a biztos 2. számomra.

Jól is alakult az utolsó meccsem, 91. percig vezettem 1-0-ra, de jött a 91. perc, ahol a Plymouth kiegyenlített. Na mondom remek! Rájátszás....

Szerencsére viszont a Bristol Rovers bukott, így nem ért be :-)

http://noob.hu/2011/09/13/a_keret.jpg

http://noob.hu/2011/09/13/tabella.jpg

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

azt írták, hogy a gép az igazi CA-t és PA-at látja, ez alapján igazol, nem tudom, hogy mennyire hivatalos, de mások is mondták már ezt
LasDen
jah jóféle taktik...:DD

am már 3 szezon óta akarom kérdezni hogy Genoaba a 6-os mezt ki miatt vonultatták vissza...?? :DD

Barnabyka
Forever alone jobb lett volna:D..amúgy nagy grat..a 4-3-3hot meg még nagyobb, anno nekem is az volt az a taktika ami igazán bevált az olasz ligában(napolival) ;)

LasDen
4-3-3 az inkább...habár...:D
de tess...

zorrobomber
eheh, most nézem, 3-4-3-al lettél bajnok? az szép! De Laet-rõl dobsz egy képet?

LasDen
bajnok lettem és senkit nem érdekel.....

:DD

zorrobomber
áhh, szopó
tuti nem azt látja amit te is, vagyis a scout képességei által módosított "ál"-PA/CA-t? :(

LasDen
2100?? az aztán az elvetemült....:D am jó kis pléyák...:D

re-genek :D (az fm fb oldalán böngészgettem unalmamban a rajongói képeket.)

reyes
hassan sas
abidal
zanetti
guardiola
Zsolti9014
jelenleg 42-98 között vannak, kb. a fele 60 körül és alatta, a másik fele felette. nem akarom nagyon buzerálni mostmár a scoutot, csak így azért nem is hogy könnyebb, hanem játszhatóbb lett a dolog, hogy megüti a reputáció a többi nb2-es klubét.

Hajrá Magyarország!

nb2-be hogy stabil csapatod legyen 80-90 körüli CA kell minimum a játékosoktól, egy ilyen kerettel már harcolhatsz a dobogóért
Zsolti9014
Na, hát így se egyszerûbb sokkal az élet. A vonal alattiak jöttek most:

Ezek közül Sheehan õszintén meglepett, hogy eljött NB2-be. De egyébként a leselejtezett NB1-es arcok továbbra sem hajlandóak tárgyalni velem, szóval olyan nagyon durvát nem változtattam.

Hajrá Magyarország!

sortin olvastam
Zsolti9014
nekem kb. a fele. :)

kölcsönben sem sajnos. vagyis tavaly jött két srác diósgyõrbõl, és nem is figyeltem, de 2 évre, úgyhogy õk még itt vannak most is.

Csinálok most egy csúnya csalást, felemelem a reputációmat 3500-ra (ez kb. az NB2 átlag, a Diósgyõré 4000 feletti), és így próbálkozom. Tudom, hogy ez nem tiszta, de igazából az sem az, hogy a komplett NB2, meg a fél NB3 könnyebben tud emiatt igazolni nálam. Márpedig így nem lesz fejlõdés, ez pedig egy ördögi kör.

Persze az mentésemet elrakom, és csinálok belõle egy másikat, hogy adott esetben tudjam azt folytatni. Ha így nem vagytok kíváncsiak az eredményekre, megértem, csak jelezzétek. ;)

Hajrá Magyarország!

Nekem 5000 körüli a Darlingtonnal és így is kínszenvedés játékost találni.Kölcsönbe sem mennek?(nállam mindig van 4 kölcsönjátékos)
Zsolti9014
Na, ahogy most szétnéztem a Genie-vel, az én reputációm a béka segge alatt van, pl. az újonc (és nem mellesleg még általunk is rommávert) Soroksárnak kerek egy ezressel magasabb ez az értéke. Nem csoda, hogy a f.sz se jön el hozzánk...

Hajrá Magyarország!